Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes milyen (36 db)

32 hetesen milyen méretei voltak a babátoknak?

Legjobb válasz: Csak a súlyra emlékszem, 2250 grammot tippeltek és mondta is a szonográfus, hogy jó nagy baba lesz! Ehhez képest, igaz,hogy két héttel hamarabb,de 2800-al született! :)

Csak a súlyra emlékszem, 2250 grammot tippeltek és mondta is a szonográfus, hogy jó nagy baba lesz! Ehhez képest, igaz, hogy két héttel hamarabb, de 2800-al született! :)
Nekem tegnap mondták, hogy a kislányom 1960gramm. Kiváncsi leszek júluisban mennyivel fog születni. Ahogy hallottam ez a súlybecslés nem mérvadó.
Az én 32 hetes becslésem 2110g nézegettem és akinek ennyi volt 3 kg felett született àltalàban!
BPD:86 mm, TAD: 84mm, FL:60 mm, 2300g a kalkulált súly.

32 hetesen milyenek ezek az adatok BPD:83mm, AC:287mm súlya:2080gr?

Legjobb válasz: Jók. Nem lesz kicsi baba,ha igy fejlödik :) Nekem picit kisebb volt ilyen idösen, 55 cm és 3700 g lett :)

Jók. Nem lesz kicsi baba, ha igy fejlödik :) Nekem picit kisebb volt ilyen idösen, 55 cm és 3700 g lett :)
Nagy baba lesz!
Nekem is nagy babát jósolnak , hasonló méretek voltak a 32.héten !
Nekem 34. hetesen volt ekkora, sõt, egy-két grammnyit még kevesebb is. Így feltehetõen szép nagy babád lesz:-) Minden jót!
Én éppen ma voltam 4d uh, 31+5 hetesen. Mi egy picit kisebbek vagyunk mint Ti. BPD 80.7mm, AC 273.5mm, FL 62.3mm súly 1840g.

Milyen érzés amikor jönnek majd a fájások? Mit kell érezni majd? Alhasi görcsöket? Vagy miket? 32 hetes vagyok, és szokott görcsölgetni a hasam, meg szurodni is, de a fájások milyenek lesznek?

Legjobb válasz: Menseshez hasonló fájás lesz, de abban fog különbözni, hogy idõszakosan jelentkezik 20-10 percenként, és ritkul tovább a fájások közti idõszak. ne félj, mindneki azt mondja, hogy meg fogjuk ismerni:-) (én is 32 hetes vgyok)

Menseshez hasonló fájás lesz, de abban fog különbözni, hogy idõszakosan jelentkezik 20-10 percenként, és ritkul tovább a fájások közti idõszak. ne félj, mindneki azt mondja, hogy meg fogjuk ismerni:-) (én is 32 hetes vgyok)
A kérdező hozzászólása: csak azért mert én már egyszer bekerültem a korházba infuziora , hogy ne hogy megszüljek mert görcsöltem, és most már minden kis fájástol ugy félek, mert mindig azt hiszem, hogy megint szülési fájások jönnek.Mikor bekerültem nem igazán fájt, csak pici görcs volt, ami már természetes is lehet néha.
szia!Nekem is szokott...és mindig parázok, aztán arra gondolok hogy a bentlakó kezdi kinõni a helyet és kirúgja az ház oldalát....ilyenkor ha húzódik görcsölget akkor igyekszem minnél elõbb vizszintbe kerülni és ez bevállik.Jah védõnõ azt kérdezte erre múltkor hogy napi hányszor?10nél több, nekem olyan napi 1-2 max 3szor. Kicsit megkönnyebbültem hogy nem csak én vagyok ilyen félõs:) ))32 hetes kismami
Hali!Amit éreztek azok "jósló fájások".Menstruációs görcshöz hasonlít, de erõsebb.28 hetesen kezdõdött nálam és a 40. héten meg kellett indítani a szülést, mert nem akart igazi fájás jönni és ki voltam tágulva.Így no para!Van még idõtõk. Ha itt az idõ tudni fogjátok. Kitartás!!
Szia. Hát igen menstruációs görcshöz hasonlít, mikor kezdödik.Azta´n rövidül a két fájás közti idö, és hosszabbodik a fa´jás, és erösödik.Én azt hittem, hogy rákészültem.De ami ott várt, az nem volt semmi.Ezt nem ilyesztés képpen írom.Nekem nagyon nehéz szülésem volt, 38 óra.Nagyon fájt, de megérte.Most van egy 10 hetes gyönyörü lányom, és még egyböl a szülés után el is felejtettem, hogy mennyire fájt. Könnyü, és gyors szülést kívánok.

32 hetesen meg lehet valahogy saccolni, hogy milyen hosszú lehet a baba? Pl. A combcsont hosszából lehet valahogy következtetni?

Legjobb válasz: A 32. hetes magzat átlagos méretei: * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 400 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 85 milliméter * THQ (mellkas átmérõ): 81 milliméter * FL (combcsonthossz): 61 milliméter * Súly: 1800 gramm * HC (fej körfogat): 297 milliméter * AC (has körfogat): 212 milliméter

A 32. hetes magzat átlagos méretei: * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 400 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 85 milliméter * THQ (mellkas átmérõ): 81 milliméter * FL (combcsonthossz): 61 milliméter * Súly: 1800 gramm * HC (fej körfogat): 297 milliméter * AC (has körfogat): 212 milliméter
A kérdező hozzászólása: Köszi!

32 hetes vagyok Kedden kell mennem a kórházba magas lett e cukrom, van valami diéta amivel tudnám addig csökkenteni? és milyen az a vércukorprofil vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia! Amikor kórházban feküdtem, a szobatársamnak csináltak vércukorprofilt, ami azt jelentette, hogy egy nap többször is vettek tõle vért (azt hiszem 7-szer), meghatározott idõközönként, és természetesen legelõször éhgyomorra. Meg volt határozva, hogy aznap pontosan mit és mennyit ehet, és azt mikor kell elfogyasztania. Azt nem tudom, hogy ezt a vizsgálatot mindenütt ugyanúgy csinálják-e. A diétában nem tudok segíteni, mert szerencsére engem nem érint, de ha itt rákeresel, sok tapasztalatot találhatsz! Minden jót: 32 hetes kismama

Szia! Amikor kórházban feküdtem, a szobatársamnak csináltak vércukorprofilt, ami azt jelentette, hogy egy nap többször is vettek tõle vért (azt hiszem 7-szer), meghatározott idõközönként, és természetesen legelõször éhgyomorra. Meg volt határozva, hogy aznap pontosan mit és mennyit ehet, és azt mikor kell elfogyasztania. Azt nem tudom, hogy ezt a vizsgálatot mindenütt ugyanúgy csinálják-e. A diétában nem tudok segíteni, mert szerencsére engem nem érint, de ha itt rákeresel, sok tapasztalatot találhatsz! Minden jót: 32 hetes kismama
Szia.Én 29hetes vagyok, nekem is rosz lett a cukrom, én már voltam vércukorprofil vizsgálaton.Ez azt jelenti, hogy 1 nap alatt 6szor vesznek vért vénából.Oda kell menni éhgyomorra, akkor vért vesznek, aztán kell vinned a reggelidet, majd reggeli után 1 órával megint vért vesznek.Ugyanezt az ebédnél, és ugyanezt a vacsoránál...Nem kellemes, de ki lehet bírni.Ja de ha jól értem, neked be kell feküdnöd?Akkor meg csak annyi a dolgod, hogy megedd amit adnak, aztán étkezések elõtt, és után 1órával vért vesznek, és ennyi az egész.
köszönöm a válaszokat.6x vagy 7x fognak vért venni? Hû már rosszul is vagyok. Na Megpróbálok utána nézni a neten ennek a diétának, eddig is azt tettem csak sajna nem találtam konkrét diétás táblázatot és azt hittem hogy majd itt tudnak nekem küldeni vagy címet adni ahonnan konkrét cukor diétás receptek vannak. De így is sokat segítettetek nekem! Köszönöm! Mindenkinek jó babavárást!
6*vesznek vért.A 3 fõ étkezés elõtt és után.Nézegesd át a kérdéseket mert nagyon sok, jó étrend le lett már itt írva.Egyébként én 5 hete diétázok, de nem a kapott mintaétrendeket eszem, hanem szinte mindent megeszek amit megkívánok(a fõ tiltott dolgok kivételével, csak éppen belekalkulálom az étrendembe, beleszámolom a szénhidrátját..A cukrom pedig tök jó....
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Már egyszer megköszöntem csak nem vettem észre hogy a párom belépõjével történt és így mint válaszoló ment el a komment. :-) na és nem fogok bekómázni?

31-32 hetes kismamik! Hogy érzitek magatokat? Milyen érzések kavarognak bennetek?

Én nem érzem magam túl jól!Éjszaka óránként járok wc-re,hányingerem van,és állandóan b?ghetnékem van!És nagyon szeretném már ha 6-8 héttel elöbbre járnánk!Tele vagyok aggodalommal,nehogy baja essen a kicsinek,szeretném már a karjaimban tartani végre!Úgy érzem már sosem lesz május:(

Legjobb válasz: Én ugyan már 35 hetes vagyok, de hasonlóan érzem magam. Igaz, a babámért nem aggódom (igyekszem nem aggódni), hiszem, hogy minden rendben van vele, hiszen szépen mozog. De már nagyon nehéz cipelni. Minden apróságtól kifulladok, elfáradok, pedig éget a vágy, hogy tevékeny legyek, mint a terhességem elõtt voltam. Már nagyon szeretném kint tudni a picikémet, és megint sürögni-forogni, mint korábban. Amikor erre gondolok, akkor nagyon lassan telik az idõ április 20-ig. Máskor meg csak ámulok, milyen sebesen száll: még csak az imént voltam 24 hetes, most meg már a 36-ba léptem...

Én ugyan már 35 hetes vagyok, de hasonlóan érzem magam. Igaz, a babámért nem aggódom (igyekszem nem aggódni), hiszem, hogy minden rendben van vele, hiszen szépen mozog. De már nagyon nehéz cipelni. Minden apróságtól kifulladok, elfáradok, pedig éget a vágy, hogy tevékeny legyek, mint a terhességem elõtt voltam. Már nagyon szeretném kint tudni a picikémet, és megint sürögni-forogni, mint korábban. Amikor erre gondolok, akkor nagyon lassan telik az idõ április 20-ig. Máskor meg csak ámulok, milyen sebesen száll: még csak az imént voltam 24 hetes, most meg már a 36-ba léptem...
ja még annyi, h én is egy brunyagép lettem(a párom aggatta rám e kedves jelzõt:D, jót röhögünk rajta azóta is)éjjel is 2-3x kimegyek pisilni, de ez nem jelent problémát nekem...
hello, én 31+5 vagyok ma! de szerencsére nálam egyáltalán nem ez a helyzet. nagyon jol érzem magam a bõrömben, élvezem a terhességet, ahogy a baba mocorog stb. épp a lakásujitás közepén vagyunk, ez is egy szuper dolog együtt készülõdni a pici érkezésére! még dolgozom is rendesen, április2ig fogok is, itt is jol érzem magam a többiekkel:) persze néha (fõleg az esti alvós pozició megtalálásánál) nekem is vannak nyüglõdéseim mire jó lesz, de ez legyen a legnagyobb bajom:) szerencsére eddig még nem vizesedek, nincsenek kellemetlen panaszaim és csak 5 kilót hiztam. de alig várom már h megérkezzena kisbabám!!! május 13ra várom, de ugyis eldönti h mikor akar megérkezni:)
31 hetes vagyok és pont ezt akartam ma kérdezni :) Egyre nehezebb minden és nehezebben alszom. Fáj a forgó csontom és ultraérzékeny vagyok, bár én szinte egész végig. Nem gondolok még a szülésre, nem agyalom túl. Attól félek csak egyedül, hogy nagyon megváltozik az életem/életünk és a kapcsolatom szétmegy. (nem tudom miért, ez a parám, pedig nincs rá okom. mindenkinek más a kattogása) A babával minden rendben kell hogy legyen, csak így szabad hozzáállni. Takarítani minden nap takarítok 3-4 órát, de lassabban mint azelõtt. Igyekszem sokat pihizni. Szedek kálciumot, magnéziumot alkalmanként (nem keményedek), vasat és 2 naponta Femibium400-at.
Én is éjszaka csak szenvedek.Nem alszom túl jól, óránként járok pisilni.Meg az utóbbi pár napban alig mozgott, de ma már ugyanolyan élénk mint elõtte. Szerintem a front miatt van.Nekem kisfiam lesz.Adhatnátok ötleteket hogy mi legyen a neve?A vezetéknév Nagy!
Szia!Ezt a kérdést mintha én írtam volna ki, dettó így érzek én is.Pénteken leszek 32hetõs, állandóan aggódom, éjjel ha nagy nehezen el alszom kelhetek fel wc-re.A hányinger miatt meg már totál ki vagyok, pedig nem is volt csak a terhességem elején 2, 3 hétig.Ráadásul a babóm se annyira aktív mint eddig volt.Szerencse hogy holnap megyek dokihoz.Babucid fiú vagy kis lány, és mi lesz a neve?
Nem tudunk dönteni a neveket illetõen, nekem Marcell vagy Bálint tetszik, lány névekbõl Dóra vagy Dorina, esetleg Jázmin.Hát nem tom pedig már jó lenne el dönteni.
Én még "csak" 30+1hetes vagyok.De épp ma gondoltam arra, hogy fú de rossz lett a kedvem, nem tudok örülni semminek.Nekem rövid idõn belül õ a 2.fiam.Van egy 16hónapos nagy fiam.Így ha éjjel mire lefekszem, megérzi a radarjaival és fölkel.Ha nem õ miatta megyek ki az ágyból, akkor minden fordulásnál wcre kell mennem.Ez idegesít a legjobban!Úgy tûnik a babám befészkelte magát a hólyagomra, és mintha beékelõdne a feje...nagyon nyom feszít odalenn.Ma csak most érzek annyi erõt magamon, hogy kimenjek sétálni a naggyal.Nagyon rossz, hogy minden lépésnél nyom, feszít.Emiatt azon parázok, mi van ha elõbb jön?Pedig a nagy is 3napot ráhúzott.Alig várom már az április 1.-ét, akkor lesz megint UH. Amúgy tetterõm lenne, csak néha vannak ilyen depisebb napok.szerintem az idõ is rátesz egy lapáttal. Ja és a nevében sem vagyok még 100%biztos :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen a válaszokat, egy kicsit mehnyugodtam, hogy nem csak együdül én érzek így! Én is május 13-ra vagyok kiírva, elsõ baba lesz, kislányt várunk Nóra lesz a neve!A párom szerint április 30.án érkezik Nóri!Hát én nem bánnám, ha elöbb jönne:) Ha kisfiúnk lett volna akkor Dénes, Máté, Tamás, Marci, Balázs, neveken gondolkoztunk! Kitarás mindenkinek, rem.már hamar elrepûl ez a pár hét!
Holnap leszek 31 hetes. Mindenen sírok, ezen kívül az aggodalom az, ami úrrá van rajtam. Folyton agyalok, ugyanakkor már merek boldognak is lenni. Nagyon vegyes. :) Elkezdtem vizesedni, de ezt orvosoltam úgy, hogy napi 2-3 litert megiszom. A baba nagyon aktív, szereti a hülyagomat, gondolom jó rugalmas. :) Az éjszakák pokoliak, nem találom a helyem, alig alszom, gyötör a gyomorsav. Arra tegnap találtam megoldást, Rennie. :)
Szia! Nekem az elejétõl kezdve 2000 az értékem. Most 29 hetes vagyok. Nyugi:) !

Kedves 30-31-32 hetes kismamák hogyan érzitek magatokat? És ha voltatok uh-án, milyen méreteket becsültek a babátoknak?

Én 31 hetes vagyok, ettöl a héttöl enyhe fájásokat érzek a hasam alján, dokim szerint normális,méhszáj rendben, van esetleg valaki aki hasonlókat érez?

Legjobb válasz: Szia! Minden a lehetõ legnagyobb rendben, az "átlagos" terhességi tüneteket leszámítva. :) Néha nekem is "görcsölget" a pocim, de szerencsére hamar elmúlik. Méhszájam teljesen zárt (ez a 28. heti eredményem). Éjszakánként 1-2 felkelés pisire, plusz fáj a hátam, ha oldalra fekszek. Szóval gyakorlatilag semmilyen pózban nem vagyok már képes aludni. :) Te hogy vagy? 30 hetes 3 napos kismama

Szia! Minden a lehetõ legnagyobb rendben, az "átlagos" terhességi tüneteket leszámítva. :) Néha nekem is "görcsölget" a pocim, de szerencsére hamar elmúlik. Méhszájam teljesen zárt (ez a 28. heti eredményem). Éjszakánként 1-2 felkelés pisire, plusz fáj a hátam, ha oldalra fekszek. Szóval gyakorlatilag semmilyen pózban nem vagyok már képes aludni. :) Te hogy vagy? 30 hetes 3 napos kismama

32 hetes eredmények. BPD:86mm, AC:290mm, FL:64mm becsült súly 2250g. Kinek milyen eredményei voltak ennyi idősen? Azt mondták nem éppen egy kicsi baba.

Legjobb válasz: bp:82,3 fl:60,3,a többi méretet nem tudom,nem nézte a doki,mert nem találom a papíron,viszont 1660g-ra becsülték.nekem pedig azt mondták hogy 1 héttel kisebb.. 31+2 hetesen csinálták. 34hkm.

bp:82, 3 fl:60, 3, a többi méretet nem tudom, nem nézte a doki, mert nem találom a papíron, viszont 1660g-ra becsülték.nekem pedig azt mondták hogy 1 héttel kisebb.. 31+2 hetesen csinálták. 34hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
32 hetesen: BPD: 80mm, AC: 299mm, FL: 63mm Súlyt nem becsültek, a doki szerint korának teljesen jó, pedig eddig mindig majdnem 2 héttel nagyobbakat mértek.
31 hét+5 naposan: BPD:83mm HC:302mm AC:304mm FL:65mm becs.súly:2316 gramm 40 hétre született 4100 grammal, 58 cm-rel, 37 cm-es fejkörfogattal, 36cm-es mellkaskörfogattal, kisfiú.
31+5 hetesen 1700 gr, BD: 84, FL: 61, AC: 24. Remélem, jól emlékszem, mert a paprít még nem kaptam meg róla, csak amit a gépen láttam, mikor csinálták a vizsgálatot. Kislány, ha ez számít.
32 hetesen voltam bpd:87mm ac:281mm fl:56mm becs. súly:2200-2300gramm
Szia! Elso gyerekkel 29 hetesen es 32 hetesen voltunk uh-n, most egy regebbi valaszombol kerestem neked elo a sulyadatokat, a tobbit ott nem irtam le, fejbol pedig nem emlekszem. 29 hetesen mertek 1640 grammnak, 32 hetesen pedig 2320 grammnak. A doki akkor azt mondta, hogy nyugodtan keszulhetek 4 kilo feletti gyerekre, ha vegigviszem a terhesseget. De vegul 39 hetesen szultem es 3700 gramm lett a fiam, viszont 37-es fejkorfogattal es 57 cm-rel erkezett, tehat hosszu volt es nagy feju, de nem extra sulyu. :)
nekem30+5 naposan BPD:79, THQ:83, FL:56, Becsült suly:1500gr és kisfiu
30+1 súly: 1672 gr BPD: 77 AC: 271 FL: 62 HC: 296 3950 grammal, 56 centivel és 36-os fejjel született a kiírt napon
32 hetesen kislányom adatai: BPD 82 mm FL 65 mm becsült súly 1800 gramm 36 hetesen azt mondták 3 kilós 38 hetesen azt hogy 3400 gramm 41. héten szültem (4 kilósnak várták a dokik): 3330 grammos lett Az adatokból úgy tûnik valóban nem kicsi, de a súlybecslések elég pontatlanok tudnak néha lenni, így még nem lehet ebbõl nagyon mély következtetést levonni.
A fiamat 32 hetesen 1950g-ra becsülték, 37. hetesen 3050g-ra, 40+3-on pedig 3900 g-ra. 40+4-en született meg 3460-al:)

Milyen rendszerességgel csuklik a babótok? 32 hetes körüliek? Jelent valamit?

Második baba, de nem emlékszem hogy az als? ilyen gyakran csuklott volna. Õ most napi rendszerességgel, és általában legalább kétszer, de nem ritka a három alakalom sem.

Legjobb válasz: Szia én most 35 hetes vagyok,de van olyan,h 5 napon keresztül minden nap csuklik a babám,aztán pár napig nem,és utána ujra:-) Én úgy tudom károsnak,nem káros,valószínüleg félrenyeli a magzatvizet. Én csak magamból indulok ki,h mennyire nem szeretek csuklani,ezért ilyenkor mindig simizem a pocakom és énekelgetek neki,olyankor azért sikerül "lenyugodnia":-)

Szia én most 35 hetes vagyok, de van olyan, h 5 napon keresztül minden nap csuklik a babám, aztán pár napig nem, és utána ujra:-) Én úgy tudom károsnak, nem káros, valószínüleg félrenyeli a magzatvizet. Én csak magamból indulok ki, h mennyire nem szeretek csuklani, ezért ilyenkor mindig simizem a pocakom és énekelgetek neki, olyankor azért sikerül "lenyugodnia":-)
Nekem sokat csuklik, van, hogy naponta. Szerintem semmit nem jelent, ne aggódj!33 hetes km.
2-3 naponta érzem 1-szer/nap. De még csak 2 hete kezdtem el érezni, vagy annyi sem. Szerintem sem jelent semmit. Hidd el, ha jelentene, jelölgetni kéne valami táblázatba. :) ) 33 hetes
Semmit nem jelent, ne aggódj! Az én lányom is sokat csuklott a pocakban, néha idekint is csuklik. Nincs ezzel semmi baj! Sok boldogságot! 6, 5 hónapos kislány anyukája (L)
Szia! Nekem folyamatosan csuklott a babóm a pocakba és nem volt semmi baj, csak annyi hogy már volt mikor kellemetlen volt, mert napi rendszereséggel és többször is elõfordult:) és ide kint is sokat csuklik:) na izgulj semmi baj nem lesz!
Szia! Azért csuklik a baba, mert nyel a magzatvízbõl. Ennek pedig az az oka, hogy "gyakorolja" , próbálgatja a légzõmozgást (persze csak magát a mûveletet, mert ugye oxigént a köldökzsinóron keresztül kap) , és eközben, hogy a tüdejét "teszteli" bele-bele kortyol a magzatvízbe! Azt jelenti, hogy fejlett a baba tüdeje, és egyébként a magzatvíz tartalmaz olyan hasznos anyagokat, amik segítik a kis tüdeje érését is!:) Úgyhogy jót jelent, és egyébként azt mondják hasból csuklanak, nem úgy mint mi, és nem is úgy élik meg mint mi! Én ezt olvastam róla, mert az enyém is elég sokat csuklik kb. a 30.hét óta! Általában minimum napi 2x szokott, fõleg este vacsi után:) ) ! Üdv: 38 hetes kismama
31 hetes vagyok, én még soha nem éreztem, hogy a baba csuklik. Azt, hogy jelent-e valamit a gyakori csuklás vagy éppen a csuklás elmaradása: úgy tudom, hogy nem jelent. Annyit olvastam csak, hogy akinek sokat csuklik a baba a pocakjában, annál a kinti életben is többet fog :)
én 34 hetesen éreztem elõször, éa azóta minden nap érzem legalább eghyszer, de van olyan hogy kétszer is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!