Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes Mitől van (15 db)

32 hetesen bordaív alatti viszketés, bőrégés, fájdalom? Mitől van ez?

Nem is tudom behatárolni milyen érzés. Viszket, fáj, ég. Van amikor jobban, van amikor kevésbé.Éjszaka alig bírok aludni tőle.

Legjobb válasz: Tök ártalmatlan is lehet, nekem is van ilyen, de amikor elõjött, nézettünk egy májfunkciót, mert ez is okozhatja. Tehát mondd el az orvosodnak, és tudni fogja, hogy mit csináljon. 33 hetes km

Tök ártalmatlan is lehet, nekem is van ilyen, de amikor elõjött, nézettünk egy májfunkciót, mert ez is okozhatja. Tehát mondd el az orvosodnak, és tudni fogja, hogy mit csináljon. 33 hetes km
Szia.Én a második válaszoló voltam, a külföldön élõ, ne haragudj, h nem irtam meg:) Bent tartottak éjszakára, igy volt lehetõségem megkérdezni mindenkitõl aki csak az utamba került:) Egységesen ugyanazt a választ kaptam mindenkitõl.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy ilyeneket írtok:) Neked is így volt Utolsó Válaszol? Nekem most két napja elég jó a helyzet. Érzem, de nem olyan vészes.
Szia.Én is megkérdeztem tegnap este a kórházban, azt mondták, h nagyon gyakori és csupán a baba növekedése és a hormonok miatt van mindez:) Megnyugodtam, szerintem neked is csupán ez lehet:) De várom majd a fejleményt:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem tudom van e köze az epémhez, de tegnap igyekeztem nagyon könnyû dolgokat enni és ma egyáltalán nem fáj. Ettõl nem ettõl mindenesetre örülök, hogy mára így alakult.Remélem így is marad.
Elõzõ babámnál nekem is volt ilyen, de nem törõdtem vele, ha máj, azt hidd el éreznéd, volt az ismerõsömnek, de az emésztési bajokkal, hányással és olyan borda alatti gorccsel járt, hogy fetrengett. Ez nem az, én biztos vagyok benne. Nekem anno nem néztek semmit ezzel kapcsolatban, a bõr feszülése miatt volt szerintem. Most meg van hasonló érzésem az egyik lábammnál, ami vicces mert semmi köze a hasamhoz:) de elmúlik és pár hét múlva kicsit újra, de a bõrgyógyászom arra is azt mondta, hogy ezek hormonálisan is elõfordulhatnak ilyenkor!szóval ne aggódj, semmi komooly szerintem!
A kérdező hozzászólása: Huu, szegény. Akkor nem könnyû Neked.Ma nem olyan vészes a helyzet, úgyhogy nem tudom mikor megyek vissza. De beszámolok a fejleményekrõl.
Én már nem is mertem ennek utánanézni, mert begolyoznék annyi infó kering a neten.Mindenképpen mondd el az orvosnak az a biztos.Én ma akarok menni az ügyeletre más okból kifolyólag, de megfogom emliteni az orvosnak, de sajnos én már elõre tudom a választ, mivel én 1 olyan országban élek, ahol még vért sem vettek 32hét alatt csak egyszer, azt is csak a fertõzõbetegségek miatt.Nagyon kiváncsi vagyok, hogy neked mit fognak mondani, h mitõl lehet.Szurkolok, h semmi probléma ne legyen:)
A kérdező hozzászólása: Én is kenem babaolajjal naponta többször is. De ahogy olvasgatok utána elbizonytalanodok, hogy tényleg bõrfeszülés vagy valami más. Vérvételen most voltam, de ott nem néztek májfunkciót. Nekem van aki azt mondja epe, de én nem hiszem, hogy az lenne.
Én is 32:) Nekem pár hete van ilyen, próbálom kenni testápolóval néha jobb néha rosszabb tõle.Kipróbáltál valamit már rá?Az egyik barátnõmet kérdeztem meg, õ is azt mondta, h 'nyugi csak bõrfeszülés a baba növekedése miatt' Remélem:)
A kérdező hozzászólása: Nekem is április 3-án kellene mennem, de lehet visszamegyek jövõ héten. Idegesít egy kicsit. Nekem középtájon van és elég kellemetlen. Volt már régebben is, de nem ilyen intenzíven és nem minden nap. Lehet csak bõrfeszülés, de jobb ha tud róla az orvos. Te hány hetes vagy?
Szia.Nekem is ilyen égetõ, csipõ, viszketõs bajom van, de csak a bal oldalt és éppen nekem is bordám környékén.Még nem voltam azóta orvosnál, de én is megszerettem volna kérdezni, mert egyre jobban fáj.
A kérdező hozzászólása: Elég fura, mert azt sem tudom biztosan, hogy kívülrõl a bõröm fáj vagy belülrõl vmi.Neked is így volt?
A kérdező hozzászólása: Értem :) Köszi még egyszer!

32 hetes kismama vagyok. Mitől lehet, hogy a petefészkemnél fáj, meg olyan megjön érzésem van? Ha pihenek, akkor jobb, de nem feküdhetek egész nap. Magnéziumot folyamatosan szedem a kezdetektől.

Legjobb válasz: Orvossal konzultálj ha erõs a megjön érzés. Ha csak gyenge, akkor normális, most nõ a legtöbbet a baba, nyúlnak a szalagok, nõ a méh és néhány héten belül megkezdõdnek a jóslók is. Én tegnap voltam terhesgondozáson, a dokimnak mondtam hogy görcsölgetek, enyhén de gyakran, azt mondta annak van itt az ideje, a szervezetem edz a szülésre. Ha erõsödnek a görcsök, mindenképp orvos! Addig meg csak szedd a magnéziumot (3x2 a napi adag akik görcsölnek, 36. hétig szedhetõ ennyi) és pihenj amennyit tudsz. 34 hetes

Orvossal konzultálj ha erõs a megjön érzés. Ha csak gyenge, akkor normális, most nõ a legtöbbet a baba, nyúlnak a szalagok, nõ a méh és néhány héten belül megkezdõdnek a jóslók is. Én tegnap voltam terhesgondozáson, a dokimnak mondtam hogy görcsölgetek, enyhén de gyakran, azt mondta annak van itt az ideje, a szervezetem edz a szülésre. Ha erõsödnek a görcsök, mindenképp orvos! Addig meg csak szedd a magnéziumot (3x2 a napi adag akik görcsölnek, 36. hétig szedhetõ ennyi) és pihenj amennyit tudsz. 34 hetes

Mitol lehet hogy ma setallas kozben tobbszor is beleszurt, belenyilalt valami ott lent? Ez normalis? Vagy valami gond van? 32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Normális. Séta közben nekem is szokott, a gravitáció miatt több súly nehezedik a méhszalagokra, meg a combra, meg a szeméremtestre, stb. Gondolom, séta után elmúlt. Akkor nincs baj. 24 hetes kismama

Normális. Séta közben nekem is szokott, a gravitáció miatt több súly nehezedik a méhszalagokra, meg a combra, meg a szeméremtestre, stb. Gondolom, séta után elmúlt. Akkor nincs baj. 24 hetes kismama

Evés után szédülés? Mitöl van? Más is van így? Nem jelent bajt? 32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: cukrod, vérnyomásod rendben van? Csak mert ezek ingadozása elõidézheti a szédülést...

cukrod, vérnyomásod rendben van? Csak mert ezek ingadozása elõidézheti a szédülést...
A kérdező hozzászólása: Rendben van mindkettõ. Vashiányom is épp csak hogy van (Hgb 119-es). Arra szedek Ferro-folgammát.
nálam is ez volt hogy, evés után szédültem a védõnõ azt mondta hogy evés után a sok vér a hasba megy az emésztés miatt és lehet tõle szédülni nekem a vérnyomásom okés csak a pulzusom van mindig 100 fölött.
Igen, ez lehetséges, hogy azért szédülsz, mert a hasadba zúdul a sok vér. Talán próbáld meg azt, hogy evés után még pihensz egy kicsit és csak utána állsz fel, ne rögtön jóllakás után. Vagy pedig ha felállsz, akkor pihenj le egy tizenöt-húsz percre, és csak utána láss neki a dolgaidnak. Talán így elkerülhetõ a szédülés.
A kérdező hozzászólása: A vérnyomásom 110/80 körül van evés elõtt és után is. Igaz lehet hogy lemegy a vér emészteni, csak nagyon kellemetlen érzés. Egyébként is instabil vagyok (hatalmas pocakom van), és félek hogy elesek.

32. hetes kismama vagyok és gyenge menstruációs fájdalmaim vannak alkalmanként, ez mitől van? Kb 3. napja érzem!

Legjobb válasz: jósló fájás, készül a szervezeted a szülésre ez nem jelenti azt ,hogy elõbb fogsz szülni

jósló fájás, készül a szervezeted a szülésre ez nem jelenti azt , hogy elõbb fogsz szülni
Én is próbáltam a citritet és a MagneB6 is de nekem azok semmire sem voltak jók. Magnerot jóval drágább, de napi egy nekem elég volt. Cirticibõl pedig 3-4 darabot is bevettem. Én is úgy tudom, hogy 36. hétig lehet szedni, de kérdezd meg a dokidat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szedek magnéziumot a magnezium citritet! De lehet meg kellene emelni az adagot!Utolsó...34.hétig lehet szedni!? Én meg azt tudtam hogy a 36.hétig!
Szió! Én csak a magnézium miatt írok , láttam az egyik válaszoló írta , szedjél igen az jót tesz , én is szedem. De úgy tudom hogy 34 hétig lehet szedni. http://babafalva.hu/terhesseg-hetrol-hetre-31-het/ magnéziumot is, de csak a szülés elõtti hatodik hétig, mivel szülés alatt már igencsak szükség lesz a méhizomzat összehúzódására. 33+3 hkm
Én sem ajánlom, hogy kezd nagy sportolásban, fõleg, hogy picikét nyitva is van a méhszájad. Persze nem kell 24 órát feküdni, de futó versenyen sem most kellene indulnod. A gyógyszer pedig nem árt a babának. nyilván csak akkor szedd be mikor szükségesnek érzed, de semmi baja nem lesz a babának tõle.
Hááát... sport...?! Legfeljebb kismamajóga, az is óvatosan. Mozogni nagyon fontos, de a "sport" szót esetedben elfelejteném... :/ Pici úszás, az sem túl hideg vízben, mert az is összehúzódásokat okoz, a meleg víz meg hemzseg a baktériumoktól... szóval nem egyszerû. Séta, legfeljebb, meg kímélõ tornagyakorlatok. Ne felejtsük el, hogy a "menstruációSZERÛ" fájdalmak terhesség idején NEM menstruációs fájdalmak, amiket kiválóan enyhít a sport!!!!!!
A terhesség alatt vannak alhasi panaszok, hiszen benned egy kis baba növekedik, de egyértelmûen egy kis sporttal tudod enyhíteni, azért nem ajánlóm a fájdalom csillapítót, mert az árt a babának, de a sport nem...illetve minden félképpen menj orvoshoz, mert más is közbe jöhet pl: fel fázás stb, de ne aggódj hanem sportolj....
Cervix 2100, tehát picit rövidült a méhnyak, és meg is nyílt egy csöppet... Ettõl még túl is hordhatod, de vigyázz azért, tényleg pihenj sokat, lehet, hogy nagy babuci és a súlya nehezedik a méhszájra, oldalt fekvés, amikor csak teheted!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, voltam dokinál hétfõn és az égvilágon semmit nem mondott a doki csak annyit ha erõsödik akkor ir fel no-spát! Cx:2100 a mészáj vizsgálatom!
Ilyen nekem is volt, kb. ilyenkor kezdõdött el. A nõgyógyászomtól rákérdeztem, és azt mondta, hogy ez lehet akár jósló fájás is, miszerint a szervezet szépen lassan elkezd felkészülni a majdani szülésre, próbálgatja magát, de amíg ez csak 1-2 percig tart és szórványos megjelenésû, addig teljesen normális. Illetve lehet az is, hogy a szervezet kezd már fáradni, kimerülni, az izmok gyengülnek, a teher nõttön nõ, és ez okozhat hasonló fájdalmakat. Mindenesetre én azt mondom, hogy te is kérdezz rá az orvosodnál. Én nem látok beléd, és mikor szóltam, engem is megvizsgált (zárt méhszáj, minden okés...), hogy biztosan kizárja a szülés megindulásának tényét. (Bár biztos vagyok benne, hogy nálad sem lesz gond, de önmagad megnyugtatására is jobb, ha az orvos mondja ki a szakvéleményt, nem mi, laikusok.) 35 hkm
Pihenés és Magnézium! Nekem egész terhességem alatt voltak ilyen tüneteim, ez csak annak a jele, hogy történik valami odabent (növekszik, mozog, nyúlnak a szalagok stb.) Nem kell aggódni nincs baj, de szólj az orvosodnak és õ fog írni /mondani magnéziumot. Nekem a Magnerot (3x1) várt be, de majd megmondja a dokid melyiket szedjed és mennyit. És amikor ilyen van akkor lehetõség szerint pihenj le amíg egy kicsit csillapodik az érzés.
Én is 36. hétig tudom, de az elsõ babámmal mág a szülés napján is vettem be (38. hét), mert annyira keményedtem. Ennek ellenére 5 óra alatt megszületett a kislányom a magzatvíz lefolyásától a felsírásig számolva! Az az igazság, hogy egyszer 32. hetesen kontrakciók miatt benn tartottak a kórházban és akkor a szülõszobán 1 g/óra Mg-ot kaptam infúzióba, hogy leállítsák a szülést. Sikerült. Szóval akkor el lehet képzelni, hogy napi(!) 500 mg is, de akár még 1000 mg is mennyit jelent ahhoz képest... semmit, szinte. Szerintem, ha fáj, és keményedsz 35-36. héten, de mint látod, akár még késõbb is, kapj be egyet halálos nyugalommal!!! ;)
Valószínû, hogy a baab nyomja a hólyagodat és ezért van olyan érzésed.
szia, nekem is pont ez a helyzet áll fent, csak nekem éjszaka, nagyon rossz érzés, én is annak tudom be hogy egyböl wc-re megyek mert nyom a baba, és azt olvastam hogy csak ha egy csepp vizelet is jön akkor is menjek és akkor elmulik.27 hetes kismama.

Kismamik! 32 hetes terhes vagyok és egy pár hete olyan érzésem van naponta többször is, hogy a hüvelyem és a végbelem környékét millió tűvel szúrnák és ki akar szakadni Volt már valakinek ilyen vagy hasonló és mitől lehet?

A baba nyomhatja? Vagy valami bajt jelezhet? Els? terhesség így eléggé túlaggódom a dolgokat.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem semmi ok az aggodalomra. A szervezet készül a szülésre. Valószínûnek tartom, hogy a baba nyom valamilyen ideget és ez váltja ki a szurkálásokat. A 3. terhességemnél a 22 héttõl olyan érzésem volt, mintha egy mázsás súly akarna kiszakadni belõlem. Az orvosom akkor "megnyugtatott", hogy lesz ez rosszabb is. Szülés után nem bírtam 2 hétig a jobb lábamat felemelni emiatt. Most a 4. gyermekemet várom boldogan és fájdalommentesen! :-) Sok sikert és boldog babavárást még az utolsó pillanatokban is!

Szia! Szerintem semmi ok az aggodalomra. A szervezet készül a szülésre. Valószínûnek tartom, hogy a baba nyom valamilyen ideget és ez váltja ki a szurkálásokat. A 3. terhességemnél a 22 héttõl olyan érzésem volt, mintha egy mázsás súly akarna kiszakadni belõlem. Az orvosom akkor "megnyugtatott", hogy lesz ez rosszabb is. Szülés után nem bírtam 2 hétig a jobb lábamat felemelni emiatt. Most a 4. gyermekemet várom boldogan és fájdalommentesen! :-) Sok sikert és boldog babavárást még az utolsó pillanatokban is!
Én 30hetes vagyok, de 1-2hete én is hasonlókat érzek. Szerintem csak a baba nyomja :)

32 hetesen enyhen barnas szinure valtott az eddig megszokott feher folyasom. Mitol van ez?

Legjobb válasz: Esetleg kicsit nyílott a méhszáj és onnan származik. Talán nyákdugó darab. Szex utáni hámsérülés. Sok minden lehet. Talán jobb lenne felkeresned az orvost, õ biztosat tud mondani.

Esetleg kicsit nyílott a méhszáj és onnan származik. Talán nyákdugó darab. Szex utáni hámsérülés. Sok minden lehet. Talán jobb lenne felkeresned az orvost, õ biztosat tud mondani.
Én már most indulnék az orvoshoz. Vagy minimum felhívnám.
A folyás színének megváltozása valamilyen fertõzésre utalhat. Mindenképpen menj orvoshoz, mert a felszálló fertõzés koraszülést eredményez, ha nem kezelik.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!Mar elmult, de csutortokon amugyis dokihoz megyek es akkor megemlitem neki

32 hetes terhes vagyok, fekete a szekletem, ez mitol van?

tegnap ota megy a hasam, es vizes fekete a szekletem, es nem tudom hogy mi az oka, lehet hogy azert van mert keves vorosversejtem van es szedek vas tablettat, vagy azert mert kicsit sok csokit eszek, nem tudom, van valaki ilyen helyzetben? vagy volt? irjatok minel tobb valaszt, koszike mindenkinek elore is,

Legjobb válasz: A vastól lehet fekete a széklet!

A vastól lehet fekete a széklet!
Szia! Nyugodj meg! Tutira a vastabi miatt van! Neked nem mondta a védõnõ/doki, mikor elkezdted szedni, hogy erre kell számítani? :) Szóval szerintem semmi gond! Az meg, hogy megspékelted egy kis csokival is, az meg csak még sötétebbé tette a székleted! 40 hetes vastabis kismami :) :) :)
Vastól van, persze.
Nekem is u.az, szedem a vastabit es fekete de mielott elkezdtem vna szendi orvos ferjem mondtas is h ne ilyedjek meg mert lehet h fekete lesz, szoval nyugi, 100%h attol van:)
A kérdező hozzászólása: kulfoldon elek, van ketto orvosom, es csak annyit tudnak mondani minden heten, hogy: gyere be vervetelre mert a masik orvos ezt, es ezt nem vizsgalta ki a veredbol, es ez igy meg egy honapja :S nagyon rosz itt az orvosi ellatas, csak a penzt lassak, semmit nem tudnak mondani ami ertelmes lenne, koszike a valaszokat, es hozza teszem, hogy alacsony a vernyomasom, keves a vorosversejtem, es meg ezt sem tudtak nekem elmondani, egy harmadik orvos mondta el hogy ezek a bajaim, :S, megegyszer koszike a valaszokat

32 hetes kismama vagyok, 3x1 magneb6ot szedek, mégis egy párszor úgy bekeményedek, h nagyon megilyedek. Mitől van a keményedés?

pisilés után is bekeményedek, 100 m séta után is.mikor "baj" a keményedés? mennyire görcsölésnél rohanjunk a dokihoz?

Legjobb válasz: szia nekem a magnézium semmilyen formálya nem segített soha (ez már a harmadik várandósságom) nekem a vas készítmények váltak be, azóta nem szedek magnéziumot se

szia nekem a magnézium semmilyen formálya nem segített soha (ez már a harmadik várandósságom) nekem a vas készítmények váltak be, azóta nem szedek magnéziumot se
Szia! Nekem is gyanús volt a 34. héten a fájó, sûrû, keményedés és bementem. 2 méhfali infarktust is láttak az ultrahangon, másnap szültem. Ha aggódsz, hívd a dokidat vagy menj be! Azt hiszem a napi 10 keményedésnél több az már baj, de erre már pontosan nem emlékszem, nézz utána.
Szia!Ugyanez volt nálam is a helyzet......elmentem dokihoz megvizsgált és ugyan az van mint 3 hete CI:2100 Ja és még annyi hogy nekem ez mellé még mensi görcseim voltak:( Azóta 3x2 magnéziumot kell szednem nekem ez használ bár a "punifájdalom"/bocsánat:) / az megmaradt! Ha nagyon aggódsz szerintem menj el a dokihoz inkább egy felesleges út legyen...... Boldog babavárást 34 hetes km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!