Találatok a következő kifejezésre: 32 hetes és olyan (17 db)

Néha nyilal a hasam aljába, illetve fáj a szeméremcsontom. Olyan érzés, mint, amikor egész nap lovagoltam, fáj a combom is. Ez a fájdalom normális 32 hetes és 3 napos terhességnél? Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Nem buta kérdés, ne aggódj! Lovagolsz? Én is.:-) Annyi történik, hogy tágulsz, készül a szervezeted. nem akarlak elkeseríteni, de lesz ez még rosszabb is. Nekem sokat segített a labdán való ücsörgés. Meg próbáld ki négykézláb, ha már nagyon fáj, enyhülni fog. Kitartást és további boldog babavárást! 38 hetes pocis pacis:-)

Nem buta kérdés, ne aggódj! Lovagolsz? Én is.:-) Annyi történik, hogy tágulsz, készül a szervezeted. nem akarlak elkeseríteni, de lesz ez még rosszabb is. Nekem sokat segített a labdán való ücsörgés. Meg próbáld ki négykézláb, ha már nagyon fáj, enyhülni fog. Kitartást és további boldog babavárást! 38 hetes pocis pacis:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.Régebben lovagoltam, de amióta babát várok nem ültem lóra a biztonság kedvéért. Azt hittem ezek a menstruációs fájásokhoz hasonló érzések, már jóslófájások.. Korai lenne még nagyon szerintem.

Bocsi kérdésért. Van itt olyan kismama akinek szinte állandóan szorulása van? Mit lehet vele tenni ez megy hetek óta kb. hetente 1 szer tudod csak wc-re menni. És ha végre eljutok akkor meg szőrnyen fáj.32 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Velem ugyanez volt a terhességem alatt, nekem sokat segített, hogy reggelente a joghurtomba kevertem két púpos kiskanál korpát, plusz mellette megettem egy kiskanálnyi lenmagot, amit mozsárban törtem össze. Nem lett olyan a helyzet, mint a terhességem elõtt, de könnyebben mentek a dolgok és gyakrabban is. Plusz az aranyeremet is rendbe tudtam szedni szülésig, ami az állandó erõlködéstõl jött ki - nagy szerencsémre, mert szüléskor újra elõjött, de így nem volt olyan vészes.

Szia! Velem ugyanez volt a terhességem alatt, nekem sokat segített, hogy reggelente a joghurtomba kevertem két púpos kiskanál korpát, plusz mellette megettem egy kiskanálnyi lenmagot, amit mozsárban törtem össze. Nem lett olyan a helyzet, mint a terhességem elõtt, de könnyebben mentek a dolgok és gyakrabban is. Plusz az aranyeremet is rendbe tudtam szedni szülésig, ami az állandó erõlködéstõl jött ki - nagy szerencsémre, mert szüléskor újra elõjött, de így nem volt olyan vészes.
Egy ilyen héten vagyok túl. Ami segített: víz (napi 2-3 litert meginni) és nem eszek fehér lisztbõl készült dolgokat. Azóta megoldódott a probléma, pedig minden egyes WC-kor a csillagokat láttam..
Én is így vagyok. Nekem nagyon hasznos, ha 100%-os narancslét iszok. Általában szokott segíteni a sok gyümölcslé.
Én ugyan így voltam.Eleinte Levolacot használtam (gyógyszertárban beszerezhetõ, terheseknek is ajánlott). Aztán egyszer csak megettem 2 vagy 3 narancsot és már mehettem is.Azóta is ezt használom pedig nem is gondoltam volna, hogy ez segít.
Lehet venni õrölt lennmagot herbáriában vagy gyógyszertárban esetleg.Én minden este actíviába elkevertem 2-3 púpos kávéskanálnyit.Nekem ez segített!Próbáld ki! 38hkm
Szia! Próbáld ki a Glicerines kúpot (2 mg-os)! Ha nincs ingered a széklet ûrítésre, ez segíteni fog. Nekem bevált! Patikában, drogériában is kapható. És mellette próbálj meg sok gyümölcsöt, rostos ételeket enni! És sok folyadékot (víz, gyógytea pl kamilla tea) inni! Jó babavárást!
Szia! Nekem az elsõ terhességem alatt volt ez. Most a másodikkal szedtem terhes vitamint és vas tablettát együtt és az mindent megoldott. Minden nap tudok menni és nincs vele gondom. Nekem anno semmi nem használt. Bármit összeehettem. Most a sok folyadék és a vitaminok segítenek. 37 hetes
Nekem se sikerül mindig de én kaptam egy gyógyszert és attol más a szine erre szerdán figyeltem fel. (nem szoktam nézegetni).
A terhességem alatt én is ilyen cipõben jártam, de minden reggel éhgyomorra egy evõkanál szilvalekvár egy kis langyos vízzel elkeverve elég jól orvosolta a problémát.
A kérdező hozzászólása: köszi

A 32 cm-es borostyánláncot hogyan adom egy 8 hetes babára? Olyan hosszúnak hangzik, nagyon le fog érni, nem?

Legjobb válasz: A 32cm-s az hosszú egy 8 hetes babának. Akkorát szoktak a nyakába tenni, hogy ne is lássa, ne tudjon belekapaszkodni, de azért ne is fulladjon meg tõle. Vegyél neki rövidebb láncot.

A 32cm-s az hosszú egy 8 hetes babának. Akkorát szoktak a nyakába tenni, hogy ne is lássa, ne tudjon belekapaszkodni, de azért ne is fulladjon meg tõle. Vegyél neki rövidebb láncot.
Vegyél rövidebbet! Picit hosszú! Egy madzaggal nézd meg, meddig érne neki a 32 cm-es lánc.
De, nagyon le fog lógni, de mivel egyébként is body alá kell tenni, nem fog beleakadni meg ilyesmi.

Kismamik! 32 hetes terhes vagyok és egy pár hete olyan érzésem van naponta többször is, hogy a hüvelyem és a végbelem környékét millió tűvel szúrnák és ki akar szakadni Volt már valakinek ilyen vagy hasonló és mitől lehet?

A baba nyomhatja? Vagy valami bajt jelezhet? Els? terhesség így eléggé túlaggódom a dolgokat.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem semmi ok az aggodalomra. A szervezet készül a szülésre. Valószínûnek tartom, hogy a baba nyom valamilyen ideget és ez váltja ki a szurkálásokat. A 3. terhességemnél a 22 héttõl olyan érzésem volt, mintha egy mázsás súly akarna kiszakadni belõlem. Az orvosom akkor "megnyugtatott", hogy lesz ez rosszabb is. Szülés után nem bírtam 2 hétig a jobb lábamat felemelni emiatt. Most a 4. gyermekemet várom boldogan és fájdalommentesen! :-) Sok sikert és boldog babavárást még az utolsó pillanatokban is!

Szia! Szerintem semmi ok az aggodalomra. A szervezet készül a szülésre. Valószínûnek tartom, hogy a baba nyom valamilyen ideget és ez váltja ki a szurkálásokat. A 3. terhességemnél a 22 héttõl olyan érzésem volt, mintha egy mázsás súly akarna kiszakadni belõlem. Az orvosom akkor "megnyugtatott", hogy lesz ez rosszabb is. Szülés után nem bírtam 2 hétig a jobb lábamat felemelni emiatt. Most a 4. gyermekemet várom boldogan és fájdalommentesen! :-) Sok sikert és boldog babavárást még az utolsó pillanatokban is!
Én 30hetes vagyok, de 1-2hete én is hasonlókat érzek. Szerintem csak a baba nyomja :)

32 hetes vagyok es mar egy par napja nem mozog olyan inteziven mint ez elott. Minden hol azt olvastam h most kellene a legjobban mozognia. De agodom mert nem mozog sokat, mi a baj, miert? ELORE IS KOSZONOM

Legjobb válasz: Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.

Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.
Az én 29 hetesem is nyugszik most! Szerintem nem lehet baja, ha amúgy érzel kevés mocorgást.
Szia! Nem feltétlenül kell rosszra gondolni, baj akkor van, ha egyáltalán nem érzed fél napig mozogni. A múltkor nekem is úgy kellett felráznom, hogy egy kicsit megrugdosson. Lehet, hogy a hidegfront miatt nem mozog most annyit. Olyankor nekem sem mozog túl sokat, 1-2x jelez, hogy igen, itt vagyok, és ennyi. Szóval ne aggódj, nincs semmi baj, csak a frontot érzi. :) 32+6 Hkm

Van köztünk olyan, aki nem tud háton aludni és ha mégis a hátára fekszik, olyan érzés mintha fulladozna? 32 hetes vagyok és egyre jobban ezt érzem. Csak oldalt alszom, máshogy nem megy. nektek van már légszomjatok? Ilyesmi korú kismamikat kérdezek.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetet töltöttem kedden és én is pont ezzel a problémával küzdök! Ha hanyatt kerülök valahogy álmomban, felébredek hogy mindjárt megfulladok! Még tévézni sem tudok, csak ha ülök, vagy oldalt fekszek, mert ha már egy kicsit vízszintesebben helyezkedek el a hátamon egybõl elkezdek fulladozni.Olyankor a pocimat megpróbálom egy kicsit oldalra billenteni, hogy ne nyomja az ereimet, ez általában bejön és akkor jobb. Szóval nem vagy egyedül ezzel a problémával! Kitartás! Üdv!

Szia! Én 31 hetet töltöttem kedden és én is pont ezzel a problémával küzdök! Ha hanyatt kerülök valahogy álmomban, felébredek hogy mindjárt megfulladok! Még tévézni sem tudok, csak ha ülök, vagy oldalt fekszek, mert ha már egy kicsit vízszintesebben helyezkedek el a hátamon egybõl elkezdek fulladozni.Olyankor a pocimat megpróbálom egy kicsit oldalra billenteni, hogy ne nyomja az ereimet, ez általában bejön és akkor jobb. Szóval nem vagy egyedül ezzel a problémával! Kitartás! Üdv!
Szia! Én 31 hetes vagyok :) Háton fekve nem érzem, hogy fulladoznék, de szerintem amiatt nem, mert a baba éjszaka még keresztben fekszik, vagy ha mégsem, akkor nem tolja "annyira" felfele a belsõ szerveimet:) Viszont párszor már volt légszomjam pár hete, órákig tartott, de az napközben, ülve történt:)
Ez természetes, nagyon sok kismama küzd ezzel a problémával az utolsó hetekben. Ezt hivják véna cava szindrómának.
Nekem is ez volt az kb. az utolsó 2 hónapban (mind a2 gyereknél), úgyhogy maradt az oldaltfekvés és a nem alvás. Olyan jó volt szülés után végre háton fekve aludni.
en is szoktam erezni, ha häton fekszem, de neha meg akkor is, ha az oldalamon...mindig nagyokat sohajtozom akkor...aztän valamikor elmulik...35 hetes km
Valószínû, hogy a baab nyomja a hólyagodat és ezért van olyan érzésed.
szia, nekem is pont ez a helyzet áll fent, csak nekem éjszaka, nagyon rossz érzés, én is annak tudom be hogy egyböl wc-re megyek mert nyom a baba, és azt olvastam hogy csak ha egy csepp vizelet is jön akkor is menjek és akkor elmulik.27 hetes kismama.

Van olyan valaki közületek akinél észrevették, hogy a köldökzsinór nem olyan mint amilyennek lenni kellene? 32 hetes vagyok és tegnap vették észre.

Legjobb válasz: hogyan vették észre? nekem nem vették észre,szülésnél derült ki,hogy rövidebb volt a köldökzsinór,így vákummal szültem

hogyan vették észre? nekem nem vették észre, szülésnél derült ki, hogy rövidebb volt a köldökzsinór, így vákummal szültem
Mit jelen az, hogy nem olyan, mint amilyennek lenni kellene?? Rövidebb, hosszabb vagy esetleg nincs meg benne a 3 ér???
A kérdező hozzászólása: Nincs meg benne a 3 ér csak egy véna és egy artéria van. Minden eddigi véreredményem jó volt, a 18 hetes genetikai ultrahangon sem találtak semmit. A 4d felvételeken sem. Tegnap viszont észrevették. A doki azt mondta ne aggódjak, mert ilyen elõfordul. De azért mégis...

32. hetes kismama vagyok és többször észrevettem a pocakomon olyan fajta rángásokat mint amikor a szemünket, lábunkat mikor hol gyorsan "rángatja az ideg". Mi lehet ez? A baba vagy csak egyszerűen a hasam?

Legjobb válasz: Csuklik a baba :) És ez nem gond, a légvételt "gyakorolja", de mivel még ténylegesen nem tudja a tüdejét edzeni, ezekkel a csuklásokkal reflexesen és ösztönbõl teszi :)

Csuklik a baba :) És ez nem gond, a légvételt "gyakorolja", de mivel még ténylegesen nem tudja a tüdejét edzeni, ezekkel a csuklásokkal reflexesen és ösztönbõl teszi :)
A baba csuklik :) Nekem egy nap kb 2-3x szokott. :) pár másodpercenként ráng a hasad :) ) ez a csuklás. Nekem van amikor 1 óráig is csuklik egyfolytában :) Jól érzi magát a babád, kortyol a magzatvízbõl, és érik a tüdeje :) 35 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Már attól féltem, hogy valami baja van a picinek ilyenkor mikor ilyen sokat "rángatózik" a pocakom! Még egyszer köszönöm! :)
ha tudsz pihenj egy kicsit.a dokit azért kérdezd meg, de szerintem nincs semmi gond.magnéziumot szedsz?
Nem volt lágyék sérved?egy idõs kismamák vagyunk és nekem kb . 4-5 hete fáj-de nagyon alhasi tájékon, azon az oldalon ahol a sérvem volt.ha nem, akkor lehet h csak a szemérem csontodat nyomja a babád.
Én is ennyi idõs vagyok és nekem is vannak olyan 20 -30 mp-ig tartó mensi szerû görcseim a derekamba is kisugárzik olvasd el a 32 .ik héttõl ez normális jósló fájások.Én nem szedek rá magnéziumot mert nem keményedek viszont éjszaka görcsöl a lábam olyankor veszek be egy szemet.Nekem is van sérv mûtétem de ott nem fáj. "32. hét: Kismama: Egyre gyakoribbá válhatnak a lábgörcsök, fõleg éjszaka. Rendszeressé válnak a méh összehúzódásai és elernyedései, ami kb. 30 mp-ig tart és nagyjából 20 percenként vagy ritkábban fordul elõ. Ezek ártalmatlanok, a magzatra pedig elõnyösen hatnak, mivel a méh összehúzódásakor kipréselõdik az elhasznált vér, elernyedéskor pedig megtöltõdik friss vérrel a méh vénája. Ha a fentinél gyakoribb és hosszabbak lennének a görcsök, jelezd orvosodnak. Magzat: Hossza 41 cm, súlya 2 kg A magzatvíz mennyisége eléri a maximumát, ezért a baba mozgásait egyre erõsebbnek fogod érezni. A baba már homályosan látja a körvonalakat. Sokat alszik és közben álmodik is." Én Nov 21-re de lehet tovább húzom mert vissza estem 5 napot az uh.szerint. Remélem segítettem!Mikorra vagy kiírva? Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat . én november 18 ra vagyok kiirva. magnéziumot szedek rendszeresen mert sokat keményedik a hasam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!