Találatok a következő kifejezésre: 32 hetben kismama vagyok (19 db)

32 hetes kismama vagyok és az utóbbi 2 hétben 3 kg jött fel! Mennyi fog még? Tovább lent!

Eddig kb.13-14 kg-ot híztam!Ami hirtelen megnyomta az az utolsó 2 hét!Nem szeretnék többet hízni mit csináljak?Nem eszek sokat,nem igazán eszek édeset inkább gyümölcsöt meg salátákat,persze majonéz nélkül!Ti hogy álltok ezzel?

Legjobb válasz: Szia! A 32. héttõl le kéne lassulnia a hízásnak heti 200-300 grammra, írja a könyvem. Én 33 hetes vagyok és 8 kg-ot híztam, pl a 30 héttõl a 32. -ig összesen csak fél kilót. Pedig hidd el mindent megeszek ami egészséges, sõt csokizni is szoktam. Egyszrûen más az anyagcsere minden kismamánál. És ne aggódj, belefér még pár kiló és lehet hamarosan általában a 36. héttõl már sokan nem is híznak, sõt fogynak sokan ilyenkor 1-2 kilót. A gyümölcsökbõl visszavettem, már csak az almát eszem meg meg grapefruitot.A sütõtök most a sláger nálam, alacsony a cukortartalma, viszont egészséges. Csak ásványvízet iszok és azért a szénhidrát korlátozásával lehet a súlyt is kordában tartani. Mértékkel, de mindenbõl :-)) További kellemes babavárást!

Szia! A 32. héttõl le kéne lassulnia a hízásnak heti 200-300 grammra, írja a könyvem. Én 33 hetes vagyok és 8 kg-ot híztam, pl a 30 héttõl a 32. -ig összesen csak fél kilót. Pedig hidd el mindent megeszek ami egészséges, sõt csokizni is szoktam. Egyszrûen más az anyagcsere minden kismamánál. És ne aggódj, belefér még pár kiló és lehet hamarosan általában a 36. héttõl már sokan nem is híznak, sõt fogynak sokan ilyenkor 1-2 kilót. A gyümölcsökbõl visszavettem, már csak az almát eszem meg meg grapefruitot.A sütõtök most a sláger nálam, alacsony a cukortartalma, viszont egészséges. Csak ásványvízet iszok és azért a szénhidrát korlátozásával lehet a súlyt is kordában tartani. Mértékkel, de mindenbõl :-)) További kellemes babavárást!
nekem 36. héttõl jött fel még 2 kg, elõtte úgy a 30. héttõl semmi. Remélem maradok ennyi! Lehet, hogy vizesedsz, azért jön fel.
Szia! Ne aggódj, valószínûleg csak víz. 2 hét alatt 3kg? Az semmi! Nekem 2 nap alatt 4 kg! :) Megjegyzem én nagyon durván vizesedtem és toxémiás is voltam... Hidd el nagyon gyorsan le fogod adni a kilókat, már a szülés után kevesebb leszel vagy 10 kg-val. Én összesen 40 kg-t híztam, de már csak 5 kg van rajtam. :)
Én összesen 19 kilót híztam, ami pikk-pakk le is ment, de nekem ebbe nagyon sok volt a víz... a terhesség végén a vádlim, meg a bokám összefolyt!A Kislányunk több mint 3, 5 kiló volt, meg még a többi:) Szóval ne aggódj!De vannak a neten, ilyen kismama kalkulátorok, ott megnézheted, h normális-e a súlyod, mert ugye ez függ a magaságtól is!

32 hetes kismama vagyok. Ma voltam UH-n, ahol azt mondták, hogy nagy a baba hólyagja.63*45 mm. Mit jelent ez? Mennyi lenne a normális? Az AC 303mm, a BPD 86mm.2 hét múlva kell visszamennem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is megmérték a hólyagot, (53*29mm) mert elõtte egyszer sem volt telitett, aztán a legutóbbi uh-on már nem látszott, valószinü kipisilte. Szerintem normális, mert ha nem lenne, akkor szóltak volna. Nekünk a 32. héten a bpd 84 mm volt. Ne aggódj. 39 hetes kismama

Szia! Nekem is megmérték a hólyagot, (53*29mm) mert elõtte egyszer sem volt telitett, aztán a legutóbbi uh-on már nem látszott, valószinü kipisilte. Szerintem normális, mert ha nem lenne, akkor szóltak volna. Nekünk a 32. héten a bpd 84 mm volt. Ne aggódj. 39 hetes kismama
Az elõzõ vagyok, valószinü azért hivnak vissza, hogy megnézzék, még telitett-e. Nekünk 3* volt ugyanakkora.

32 hetes kismama vagyok a doki szerint 2000-2100 dkg a babám, normális ez a suly? Mennyit nöhet még a 38 dik hétig? Akkor fognak császárolni.

Legjobb válasz: Nekem is kb ennyi súlyt mondtak a 32.héten! De még bármennyi lehet a baba a végéig... Üdv, 33 heteske.

Nekem is kb ennyi súlyt mondtak a 32.héten! De még bármennyi lehet a baba a végéig... Üdv, 33 heteske.
Nekem az elsõ babámnál is kb. ennyit mondtak a 32. héten és 3500 g-mal született, szintén császárral. Ja, és kislány lett.
Szia! Én is egy hete voltam 4D-n (31 hetesen) és nekem is közel 2 kilóra becsülték + - 250g. Én is izgulok, mert nem vagyok császár párti, de ha nagyon nagy lesz nem tudom mi lesz. Szedsz még valami vitamint?
Szia. Szerintem olyan 3000-3200 gramm lesz a babád!
A kérdező hozzászólása: mostmár csak a magne b6 ot és a duphastont szedem elevitet kb a 26 dik hétig szedtem a dokim mondta pénteken hogy szedjek elevitet de ha jol fejlödik a baba akkor miért? boldog babavárást mindenkinek :0))


32. hetes kismama vagyok, a babámon 4 hete felfedezték, hogy a 3-ik agykamrája tágabb, a legutobbi mért eredménye 0, 96 cm. Mit okozhat ez?

Legjobb válasz: Én 25 hetes vagyok,de az én babám agykamrája 1cm.6 és 10mm között normális.Ne izgulj,még határérték alatt van.Azt mondták nekem is,hogy hamarabb kiderült volna,ha beteg lenne a picim.Vízfejûség lenne,de nyugi,biztos minden rendben van.

Én 25 hetes vagyok, de az én babám agykamrája 1cm.6 és 10mm között normális.Ne izgulj, még határérték alatt van.Azt mondták nekem is, hogy hamarabb kiderült volna, ha beteg lenne a picim.Vízfejûség lenne, de nyugi, biztos minden rendben van.

32 hetes kismama vagyok, 1 hete elkezdtem egypár babaruha, pelus mosását+vasalását, az ágyneműt a kis paplant, rácsvédőt, plédet is fontos kimosni? ! Ti mindent kimostok a babátoknak? Mikor kezdtétek el?

Legjobb válasz: Persze, mindent moss ki, ki tudja hol hentergett, mielõtt a csomagolásba került. Meg valószínûleg nem steril anyagból készült.

Persze, mindent moss ki, ki tudja hol hentergett, mielõtt a csomagolásba került. Meg valószínûleg nem steril anyagból készült.
Én mindent kimostam, ahogy az elsõ írja, ki tudja hol járt elõtte, hányan fogdosták össze.
Én mindent kimostam, még a autós hordozó huzatát is. Számomra ez fontos volt, valahogy úgy éreztem, hogy addig nem tudnám bele tenni a babámat. Viszont idõ hiányában már nem vasaltam ki, mert a 36. héttõl szinte mindennap NST-re kellett mennem a baba gyors szívfrekvenciája miatt. Amit elõtt megcsináltam, az meg volt, semmi másra nem marad sem idõm sem energiám, mert rá ment az egész napom - mire hazaértem olyan fáradt voltam, hogy fürödni alig maradt erõm.
Igen, mindent kimostam, és amit az anyag engedett ki is vasaltam. Már készre van ágyazva a babaágy, hordozó, babakocsi, minden. A kórházi csomag is kész, már csak a fogkefémet kell beletenni :) 26. héten kezdtem a ruhákkal, aztán jött a többi. Kész voltam a 30. héten.

32 hetes kismama vagyok! A terhességem elején streptococcus baktériumot találtak a vizeletemben, akkor 10 napig kellett antibiotikumot szednem! Most enterococcust találtak és megint 1 hét antibiotikum! Okozhat ez valamit a kisbabámnál?

Legjobb válasz: Szia! Nem az antibiotikumok nem ártanak a magzatnak. Viszont neked el kéne gondolkodnod vajon mi okozza a gyakori vizelet fertõzéseket. A nõknek eleve rövidebb a húgycsövük, ami ráadásul a terhesség alatt tágul is és a vizelet is pang, tehát ez az egyik ok. De próbálj természetes gyógymódokat (megelõzést) találni a problémára. Akár ülõfürdõ valami gyógynövénnyel, homeopátia, mosakodószer váltás, fehérnemûk lecserélése tiszta pamutra, folyadék fogyasztás növelése, és ha pisilned kell egybõl menj vécére!

Szia! Nem az antibiotikumok nem ártanak a magzatnak. Viszont neked el kéne gondolkodnod vajon mi okozza a gyakori vizelet fertõzéseket. A nõknek eleve rövidebb a húgycsövük, ami ráadásul a terhesség alatt tágul is és a vizelet is pang, tehát ez az egyik ok. De próbálj természetes gyógymódokat (megelõzést) találni a problémára. Akár ülõfürdõ valami gyógynövénnyel, homeopátia, mosakodószer váltás, fehérnemûk lecserélése tiszta pamutra, folyadék fogyasztás növelése, és ha pisilned kell egybõl menj vécére!

Kismamik! 31 hetes kismama vagyok, sok helyen olvastam, hogy 32 hetesen voltatok ultrahangon és hogy kötelező. Én 35 hétre kaptam uh. -ra időpontot. Ez nem baj?

Legjobb válasz: Szia! Pont én is feltettem ezt a kérdést tegnap! Mint minden ez is városonként változik! Nekem csak 32 hetes vérvételrõl beszéltek a doki-védõnõ! De a bizti kedvéért tegnap felhívtam a védõnõt! Azt mondta NINCS csak vérvétel. Nekem 28 hetesen volt kötelezõ Uh! 31 hetes:)

Szia! Pont én is feltettem ezt a kérdést tegnap! Mint minden ez is városonként változik! Nekem csak 32 hetes vérvételrõl beszéltek a doki-védõnõ! De a bizti kedvéért tegnap felhívtam a védõnõt! Azt mondta NINCS csak vérvétel. Nekem 28 hetesen volt kötelezõ Uh! 31 hetes:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) 28 hetesen én is voltam uh-on, de a 32 hetes vérvételrõl sem hallottam eddig. :S:) Rendesen járok dokihoz, védõnõhöz, terhes gondozásra.
Nálunk a 28-32. hét között van UH, tehát, amikor akarod, lényeg, hogy abban az idõ intervallumban legyen. Én a 31. héten voltam, mert 27 hetesen voltunk 4D-n, felesleges lett volna 1 héttel késõbb menni a kötelezõ UH-ra. Ráadásul a kettõ között még a magánrendelésen is volt Uh, szóval szinte 2 hetente mentem..:) üdv: 33 hetes kismama

32 hétben lévő kismama vagyok. Lehetnek már jósló fájások?

Legjobb válasz: Nekem a 32. héttõl folyamatosan voltak, de olyan erõsek,hogy amikor megrepedt a burok 10 órán keresztül semmi nem volt. De utánna behoztam mert 4,5 óra alatt meglett. pihengess mert utánna nem lesz idõ. 10hetes baba anyukája

Nekem a 32. héttõl folyamatosan voltak, de olyan erõsek, hogy amikor megrepedt a burok 10 órán keresztül semmi nem volt. De utánna behoztam mert 4, 5 óra alatt meglett. pihengess mert utánna nem lesz idõ. 10hetes baba anyukája
Nekem kb. 33.héttõl voltak jóslóim. Betöltött 37. hétre szültem. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem húznád ki a 40 hetet. 7 hetes kisbaba anyukája
Nekem is volt, de gyógyszert adott a doki, azt mondta ez nem normális még ekkor.Salbutamol izomlazítót adott.Abba akartam önszámtamból hagyni, és azt hittem aznap megszülök 33hetesen utánna szedtem mint a kisangyal 36.hétig.de nekem komkrétan nagyon keményedett a hasam .Azt mondta a dokim a jóslók a 36héttõl normálisak.Szval ha ennyire jóslóid vannak akkor inkább szólj neki nehogy koraszülött legyen a baba sztem.Pl ez a gyógyszer semmiben nem károsítja a babát , mert izomlazító, szval lehet ki kellene próbálnod.Mert neked még azért van idõd bõven.39hetes kismama-és alig van jóslóm..

32 hetben lévő kismama vagyok. Az első babánkat várjuk. A héten közölte az orvosom, hogy a külső méhszáj nyitott. Pihenést javasolt. Nagyon megbízom az orvosomban, de egész nap nem csinálhatok semmit, vagy apró házimunkákat végezhetek?

Legjobb válasz: Nekem már a 25. héttõl 2100 volt a méhszájam. most vagyok a 34 héten és még mindig ugyanez a helyzet. Nekem a doki nem mondott semmit, azt mondta minden rendben van.Végül is a belsõ méhszáj még teljesen zárt nálam. Azt sem mondta, hogy pihenjek. Pihenni csak akkor szoktam, ha elfáradok, de persze nem dolgozom magam agyon. Itthon vagyok, megcsinálom a házimunkát apránként, szoktam menni nézelõdni, vásárolni is. Ha kedvem van lefekszek aludni, még megtehetem, mert ez lesz az elsõ baba.

Nekem már a 25. héttõl 2100 volt a méhszájam. most vagyok a 34 héten és még mindig ugyanez a helyzet. Nekem a doki nem mondott semmit, azt mondta minden rendben van.Végül is a belsõ méhszáj még teljesen zárt nálam. Azt sem mondta, hogy pihenjek. Pihenni csak akkor szoktam, ha elfáradok, de persze nem dolgozom magam agyon. Itthon vagyok, megcsinálom a házimunkát apránként, szoktam menni nézelõdni, vásárolni is. Ha kedvem van lefekszek aludni, még megtehetem, mert ez lesz az elsõ baba.

Kismamik a 32. hétben nem vagytok türelmetlenek, kissé szétszórtak, vagy feledékenyek és alig várjátok, hogy kibújjon a Mocorgó?

Legjobb válasz: Szia!Jaj dehogynem!!Ma éjjel is fentvoltam vagy 2 órát és azon járt az eszem, hogy mikor bújik ki:)Nem akarom siettetni,de már kezd terhes lenni:)Megint visszatért a hányingerem sok a savam és szédelgek egész nap- ráadásul jóslók is jelentkeznek már! Csak én lennék ilyen gyeszura, hogy nembírom a végét? Te hogy vagy? 32 hetes kisjányt váró mami:)

Szia!Jaj dehogynem!!Ma éjjel is fentvoltam vagy 2 órát és azon járt az eszem, hogy mikor bújik ki:) Nem akarom siettetni, de már kezd terhes lenni:) Megint visszatért a hányingerem sok a savam és szédelgek egész nap- ráadásul jóslók is jelentkeznek már! Csak én lennék ilyen gyeszura, hogy nembírom a végét? Te hogy vagy? 32 hetes kisjányt váró mami:)
Dehogynem. Mondjuk én most a 37 hétben vagyok, de már akkor is vártam, készültem nagyon, vásároltam. Persze most még többet gondolok ár rá, mert idõszerû nálunk, hogy kibújjon most már. Jöhet ma, holnap vagy kedden is. JAjj ki tudja pontosan!? :) De a doki is elõbbre mondta nálunk a babát.
Hajaj! Igaz már 38 hetes vagyok, de a 3. trimeszterben egyre feledékenyebb, szétszórtabb lettem, nem köt le semmi, türelmetlen és izgatott vagyok. Már attól félek hogy egyszer azt is elfelejtem hova tettem a gyereket :D feltéve ha ez nem múlik el, mert mindent fél perc alatt elfelejtek! Biztos azért van mert már minden gondolatunk a baba körül forog, és már csak rá gondolunk. Sok boldogságot! :)
Elsõ válaszoló vagyok...de jó, hogy nem csak én vagyok ilyen türelmetlen :)
Hát lányok, én 1 éve szültem, de a vége felé annyira szét voltam esve, hogy egyszer elfelejtettem fizetni a dokimnak a magánrendelésén. Persze hazafelé beugrott, úgyhogy baktattam vissza sûrû elnézések közepette:) ) Sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: Ha ülök és olvasgatok egy kicsit, legszomjam lesz, ha sétálok egy húsz percet, a medencecsontom sajog, minden le kell írni, mert elfelejtõdik és a napok egymásba úsznak, a kisfiam pedig imádja megcélozni a petefészkeimet és focilabdának használja belülrõl, valamint a syomszédban levõ házépítés zaja is idegesít és túl akarok lenni a szülésen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!