Találatok a következő kifejezésre: 31hetes vagyok ma (3 db)

31hetes vagyok ma barnás nyálkás váladék volt a wc papiromon valami baj lehet? Ilyen korán még nem indulhat meg a szülés úgye?

Legjobb válasz: Szia! Valószínû a nyákdugó ment el. Nem feltétlen jelenti hogy beindul a szülés is, Nekem mondjuk szülés elött fél nappal ment el,de a sógornõmnek meg 5 héttel elötte.Mikor kell menned az orvoshoz? Szerintem hívd fel,hogy megnyugtató választ,vagy tanácsot adjon! De ne aggódj! Bár Nekem menne már el a nyákdugóm! Minden jót 38 hetes kismami! :)

Szia! Valószínû a nyákdugó ment el. Nem feltétlen jelenti hogy beindul a szülés is, Nekem mondjuk szülés elött fél nappal ment el, de a sógornõmnek meg 5 héttel elötte.Mikor kell menned az orvoshoz? Szerintem hívd fel, hogy megnyugtató választ, vagy tanácsot adjon! De ne aggódj! Bár Nekem menne már el a nyákdugóm! Minden jót 38 hetes kismami! :)
Szerintem is hívd fel a dokidat. De ha fájásaid lennének irány a kórház. Reméljük még egyben maradtok legalább 5 hétig. Majd írj! Minden jót! 30+5 hetes kismami
Szia. Mi újság veletek? Ugye minden rendben? 2.válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat! Azóta nincs semmi orvoshoz jövöhéten kell majd mennem , védõnönél voltam tegnap azt mondta kezd tágulni a méhszáj attól lehet.

Tegnap találkoztam egy ismerősömmel, ma hívott, hogy estére kijöttek rajta pöttyök-övsömör.31hetes vagyok, bárányhimlős voltam kis koromban. Elkaphatom vagy az csak elöbb/késöbb fertőz a pöttyök kijövetele elött/után?

Legjobb válasz: "Az övsömör oka Ugyanaz a vírus okozza, mint a bárányhimlõt (Varicella-Zoster Vírus - VZV) A bárányhimlõ lezajlása után a vírus a szervezetben marad, az idegsejtek dúcaiban rejtõzködik - évtizedeken át. Innen éled újra valamilyen kiváltó tényezõ hatására, és terjed az ideg lefutása mentén. A kiváltó tényezõ néha nyilvánvaló, pl. a szervezetet gyengítõ más fertõzés, de az esetek túlnyomó részében semmilyen nyilvánvaló ok nem észlelhetõ. A bárányhimlõ és az övsömör közötti kapcsolatot Bókay János vette észre elõször, 1928-ban. Az övsömört ennek megfelelõen nem lehet "elkapni", ugyanakkor, ha olyan személy van a beteg környezetében, aki még nem volt bárányhimlõs, kaphat bárányhimlõt az övsömörös betegtõl." Eszerint te nem kaphatod el.

"Az övsömör oka Ugyanaz a vírus okozza, mint a bárányhimlõt (Varicella-Zoster Vírus - VZV) A bárányhimlõ lezajlása után a vírus a szervezetben marad, az idegsejtek dúcaiban rejtõzködik - évtizedeken át. Innen éled újra valamilyen kiváltó tényezõ hatására, és terjed az ideg lefutása mentén. A kiváltó tényezõ néha nyilvánvaló, pl. a szervezetet gyengítõ más fertõzés, de az esetek túlnyomó részében semmilyen nyilvánvaló ok nem észlelhetõ. A bárányhimlõ és az övsömör közötti kapcsolatot Bókay János vette észre elõször, 1928-ban. Az övsömört ennek megfelelõen nem lehet "elkapni", ugyanakkor, ha olyan személy van a beteg környezetében, aki még nem volt bárányhimlõs, kaphat bárányhimlõt az övsömörös betegtõl." Eszerint te nem kaphatod el.
Biztos ami biztos, a dokidnak említsd meg!
sok ember el van tévedve a bárányhimlõvel kapcsolatban is, hogy aki már volt az nem kaphatja el.akkor én hogy lehettem kétszer is az??
Én ugyanígy jártam egy hónapja, akkor 27 hetes voltam. Az ismerõsömnél szintén övsömör jött elõ, de én nem csak egyszer találkoztam vele, hanem 2 héten keresztül majdnem minden nap oda kellett mennem hozzá. Nagyon vigyáztam, nem fogdostam ott semmit, amivel érintkezhetett, de így is nagyon féltem. Nekem is mindenki azt mondta, hogy nem kaphatom el, nem is kaptam el, de azért nem kellemes félni sem... :S Én is szóltam a dokinak, õ annyit kérdezett, hogy voltam-e már bárányhimlõs, és ha igen, akkor semmi baj nem történhet. :) 32. hetes KM
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, megnyugodtam:-)

31hetes vagyok és ma reggeltől enyhén barnásra színeződött a tisztasági betétem. Valami baj lehet?

Eddig sárgás folyásom volt,most meg bebarnult,nincs szaga,nem csíp és nem fáj sehol,a babám mocorog.Mit?l lehet ez?Mennyire jellemz? vagy irány a doki?-az igazság az,hogy hétfön voltam nála akkor semmi panaszom nem volt.Aggodok:-(

Legjobb válasz: a mennyiség nem változott,csak a színe... kérlek segítsetek!

A kérdező hozzászólása: a mennyiség nem változott, csak a színe... kérlek segítsetek!
Szia! Ha aggódsz keresd fel a dokidat. Annyira más minden terhesség. van akinek szinte minden hónapban van barnás folyása, és semmi baj, van akinek nem jelent jót. Ha az ember lánya nyugtalankodik, menjen orvoshoz. Most itt bárki írhat bármit, szerintem senki nem tud biztosat mondani, hogy ez nálad mit jelent. De ne aggódj, a babád mozog, lehet hogy picit megnyílt a méhszáj és a doki azt mondja majd, hogy sokat pihizz. Én elmennék a helyedben, inkább potyára. Hidd el nem fog érte szólni senki semmit, ha potyára mész! Írj majd, hogy mi van veled! 36 hetes kismama
Nekm is volt, hogy kicsit más volt a szine, de semi baj nem volt4 Aért menj el a dokihoz, de szerintem nincs miért aggódnod!!!!! Dia
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Na, hát voltam dokinál(ügyeleten), csináltak CTG-t a kicsivel minden ok, megvizsgáltak engem is és minden rendben. Azt mondták, hogy ha legközelebb is van ilyen számítsak arra, hogy bent kell maradnom megfigyelésre.Remélem elkerül a baj és zökkenõmentesen telik el ez a jó néhány hét.Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Boldog babavárást és jó egészséget mindkettötöknek!
Örülök, hogy minden rendben veletek! Elsõ válaszoló


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!