Találatok a következő kifejezésre: 31hetes és vagyok! (15 db)

A vizesedés minden esetben a terhesség utolsó hónapjában van? Én 31hetes km vagyok, és elkezdtem vizesedni. Nemsoká szülni fogok?

Bocsi,ha butaságot kérdezek,de sajnos nem tudhatok én se mindent.

Legjobb válasz: Vizesedés akármikor lehet.Ettõl nemfogsz szülni...:)Az baj lenne ha ettõl szülnél,akkor igen sok korababa lenne...Én is 31hetes vagyok,de még szerencsére nem vizesedek.De a dokidnak mindenképp említsd meg majd!

Vizesedés akármikor lehet.Ettõl nemfogsz szülni...:) Az baj lenne ha ettõl szülnél, akkor igen sok korababa lenne...Én is 31hetes vagyok, de még szerencsére nem vizesedek.De a dokidnak mindenképp említsd meg majd!
Magában a vizesedés még nem feltétlenül jelent gondot. Mérd meg a vérnyomásod és ha az magasabb az eddigieknél, akkor sürgõsen beszélj a dokiddal.
Szia! Én is 31 hetes múltam, és most 1 hete a bokám nagyon vizesedik. Gondolom a melegtõl is... Biztos, hogy ettõl nem fogsz szülni, de ha vérnyomás-emelkedés is jön hozzá, akkor doki! Jó egészséget!
Szia. Én most járok a 34. hétben , de már kb. 25 hetes korom óta van víz rajtam. Most ebben a melegben nagyon be vagyok dagadva, de a vérnyomásom tökéletes, így addig nagy gond nincs. Feltétlenül méregesd, ha teheted naponta háromszor a vérnyomásod. Amíg az nem emelkedik, önmagában a vizesedéssel nincs még nagy baj. Gyakran legyen a "magasban" a lábad, így pihentesd.
Szia! Én a 28. héttõl vizesedtem, ez még önmagában nem baj, csak nagyon kellemetlen! Akkor van baj, ha emellé még a vérnyomásod is magas, és fehérje van a vizeletben, mert az már terhességi toxikózishoz vezethet! Nekem 2 naponta mérte a vérnyomásomat a háziorvosom (sajna hiába van vérnyomásmérõm, digitális csuklós, és ezt nem fogadta el, mert állítólag nem mér valós értéket), és hetente nézte a védõnõm a vizeletemet, hogy nincs-e benne fehérje.

Múlthéten voltam ultrahangon, 31hetes terhes vagyok, és 1400-1500gramnak saccolták a babámat?

A papiromra azvan ráirva hogy veszèlyeztetet terhes vok a magzat növekedèsi elmaradása miatt! A hèten kell mennem szerdán 32hetes uh-ra hogy megnézzék, mennyit hízott 1hét alatt, ha viszont kissulyú lessz akkor valószinű hogy befektetnek! :/ 1400-1500gram volt a babàm 31hetesen, akkor most 1hét alatt hány grammot hizik egy baba? Szüléskor meglessz a max 3kiló ha most 31hetesen 1400-1500gram??

Legjobb válasz: Tényleg kicsi a súlya korához képest, s ezért mérik majd gyakrabban, hogy nincs-e valami gondd, ami miatt nem kap elegendõ tápanyagot, s nem hízik, vagy más oka van a nem hízásnak! Olyan 20 dékát minimum kellene híznia! Ha nem jól hízik, lehet hamarabb kiveszik a babát, s lehet csak a 2-2,5 kilót jó ha eléri, még h idõre is születik!!! Szedsz vitamint, eszel rendesen?

Tényleg kicsi a súlya korához képest, s ezért mérik majd gyakrabban, hogy nincs-e valami gondd, ami miatt nem kap elegendõ tápanyagot, s nem hízik, vagy más oka van a nem hízásnak! Olyan 20 dékát minimum kellene híznia! Ha nem jól hízik, lehet hamarabb kiveszik a babát, s lehet csak a 2-2, 5 kilót jó ha eléri, még h idõre is születik!!! Szedsz vitamint, eszel rendesen?
A kérdező hozzászólása: Persze hogy eszek rendesen, sõt nagyon is sokat eszek! Hátt remèlem hogy minden rendben lessz ultrahangon a babàmmal, kicsit félek :'( ha 31hetesen 1400-1500gram akkor 32hetesen se leszz olyan sok! :/
A kérdező hozzászólása: Nem nem szedek semmit, 32hetesen max 1800-1900gramnak kellene lennie deha én 31hetesen 1400-1500gramnak saccolták akkor most 32hetesen 1600gram lessz és azis kevès 32hetesen.. Most egy hét alatt biztos nem fog olyan pfff de sokat hízni! :/
Nyugi, egyáltalán nem vészes a súlya. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Nem lehet minden baba 4 kiló felett, és ne is legyen. Szerintem nem lesz gond. Mire mész a 32 hetesre fog annyit hízni, amennyit kell neki. :)
Nekem 30 hetesen 1300 grammra becsülték, de nekem nem mondták, hogy pici, pedig akkor ezek szerint pici...
nekem meg 32hetes uh-n 2100g-ra saccolták és arra meg az mondták hogy jó nagy baba.nem lehet rajtuk kiigazodni.szerintem se izgulj.még van egy csomó idõd szülési, és még addig sokat hízhat. :-)
A mi babánkat 30 hetesen becsülték 1500 g-nak. De akkor nem mondták hogy le lenne maradva. Viszont a 36 hetesen már két héttel el volt maradva. De arra sem mondták hogy túl nagy baj csak gyakrabban mentem nst-re meg áramlást néztek neki többször. Mivel az jó volt így nem volt gond. Aztán azt mondták hogy kicsit kisebb a méhlepényem és azért hízik picit nehezebben. A dokim azt mondta hogy egyek gesztenyepürét mert attól hízik. Naponta fél kockát. Csak ne tegyek rá rumot meg tejszínhabot. :) És szerintem ez be is jött mert 39 hétre született 3160g-mal. Úgyhogy ha minden rendben nálatok csak kicsit kisebb akkor próbálkozhatsz a gesztenyepürével.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat :) hát majd eldõl szerdàn.. Remélem hogy télleg nem lessz semmi baj! :)
Szia. Az egyik kolléganõmnek olyan pici volt a babája mindenféle vitamin ellenére, hogy a rendes 12 hetesen azt mondták neki még csak kb 8 hetes. Utánna már be is fektették, hátha drogozik vagy alkoholista... A babája tényleg pici lett, kb 2500 g, de makkegészséges. Náluk genetika, ne félj Te sem.

31hetes terhes vagyok. Szeretkeztünk a párommal, utána véres váladék jött ki többször is. Ilyen még eddig sosem volt. Mitől lehet ez? Nem görcsölök és nem is fáj a hasam.

Legjobb válasz: szerintem említsd meg a dokidnak. Nincs nyitva kicsit a méhszájad? valahol azt olvastam, hogy nyitott méhszáj mellett jelentkezhet szex vagy vizsgálat után ilyen. valószínûleg minden rendben, de azért jobb errõl meg is gyõzõdni.

szerintem említsd meg a dokidnak. Nincs nyitva kicsit a méhszájad? valahol azt olvastam, hogy nyitott méhszáj mellett jelentkezhet szex vagy vizsgálat után ilyen. valószínûleg minden rendben, de azért jobb errõl meg is gyõzõdni.
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam, vizsgálat nem volt, az csak lesz 8.dikán.Utoljára nem volt semmi gond, akkor teljesen zárt voltam...
Szia! Nekem is volt pár csep vér a 23.héten szeretkezés után, én akkor bementem a sürgõsségire(este11), de hála az égnek nem volt semmi, de a terhesség végéig eltíltottak a szextõl, nameg a férjem úgy megijedt, hogy nem is merné szerintem!Nekem nem váladék volt, hanem vér!Azt mondta doki, hogy szex közben megnõ az alhasi vérbõség, meg sérülékenyebb ott!Én megnézetném a helyedben, vagy legalább felhívnám a dokid, nehogy a nyákdugó legyen!De te ézed, ha nem fáj semmi meg nem görcsölsz nemhiszem, hogy baj lenne, de én csak menézetném magam!


31hetes és 1napos vagyok! Eddig 11.90kg-ot híztam. Az orvos és a védőnő szerint ez rengeteg. Kezdem én is azt hinni, hogy tényleg sok. Tényleg ennyire vészes lenne?

Pedig amit híztam, mind hasra ment, mivel minden ruhám jó rám, csak a pocakon ugye nem tudom begombolni. A kezd? súlyom 83.5kg volt.

Legjobb válasz: én 28 hetesen már 14 kilót híztam és 60 voltam, amikor terhes lettem. Ha a vércukrod rendben van és nem vizesedsz akkor semmi baj a súlyoddal, ne aggódj. Bólogass okosan amikor azt mondják hogy diétázz, aztán egyél amit és amikor jól esik...

én 28 hetesen már 14 kilót híztam és 60 voltam, amikor terhes lettem. Ha a vércukrod rendben van és nem vizesedsz akkor semmi baj a súlyoddal, ne aggódj. Bólogass okosan amikor azt mondják hogy diétázz, aztán egyél amit és amikor jól esik...
állítólag 9-12 kg a normális hízás terhesség alatt. persze attól is függ, hogy kinek mennyi a kezdõ súlya.
Szia! Szerintem ne aggódj ezen ennyit. Én 32, 5 hetes vagyok, ma mértek: + 19, 5 kg-ot híztam eddig. Senki nem ba..... érte, de nem is érdekelne. Igaz, hogy nem látszik, mert magas is vagyok (175cm), de ez akkop is sok, tudom. Egyik füleden be, a másikon ki. Lesz még alkalmad a szoptatás után a súlyfeleslegen aggódni. Szép napokat!!!
Szia! Én 37 hetes vagyok, 57 kg-ról kezdtem , most 65 vagyok.Anyum 30kg-ot hizott velem is meg az öcsémmel is...szülés után lement róla, szóval ne aggodj!!!!
én 21 hetesen plusz 19 kilót szedtem fel, szerintem nem sok a tied
39 hetes vagyok +20 kg-nál járok. Fütyülök rá, majd lemegy :) A baba a lényeg (70kg-ról kezdtem.)
Én a 35. héten szültem, 3300g volt a lányom. +16kg többletem volt. (Nagyon alacsony vagyok), soknak gondoltam... Védõnõ is azt mondta... De én jól éreztem magam, és egészséges lett a baba. :-) Szóval biztos nem sok!
Látta valaki a mostani Baba magazint? Abban van egy cikk egy anyukáról, aki a szülés után 2 hónappal már légiesen karcsú volt és nem tudta mi a baja a gyereknek, sokat szopik, mégis folyton üvölt. Aztán a gyerekorvost felhívta az apuka, hogy beszéljen a nõvel mert fogyókúrázik, 18 kilót fogyott. Persze hogy a gyerek ordított folyton, mert a tejben csak tejcukor volt, zsír nem. Na ennyit a diétáról. A gyereknek semmi baja nem lesz plusz két-három kilótól... a szoptatás alatt meg kell az a kis plusz.
Azért, mert rubintréka csak 6 kilót szedett fel a terhesség alatt még nem ez az etalon. Ott azért egy komoly üzlet bukott volna el, ha felszed 30 kilót! Nevetséges, hogy az orvosok meg védõnõk szerint ez a követendõ...
én 36 hetes vagyok, most tartok +12 kg-nál, 85 volt a kezdõsúlyom.
Na igen, az 'idealis' (orvosok szerinti) kb.7 kg hizashoz kepest tenyleg sokat hiztal :) . Rohej, hogy meg akarjak szabni, mennyi extra johet fel az emberre a terhesseg alatt. Ha egeszsegesen etkezel, akkor kizart, hogy problema legyen a 11 kg extra. Amugy minden orvos es vedono mast mond.
Szia! Én mindkét gyermekemmel 18 kg-ot híztam. Egyetlen kg se maradt rajtam szülések után, pedig nem fogyóztam. Ha szoptatsz gyorsan visszaáll az alakod.
ja és most vagyok 36 hetes és 15 kiló plusznál tartok, szóval nem hízol egyenletesen, lehet, hogy neked is megáll majd. Nem kell mindent komolyan venni, amit mondanak. :)
Szia! Én 22 hetes vagyok, és 10 kilót híztam idáig. Nem tudom hova ment, mert csak a cicijeim és a pocakom nõtt. Tegnap volt nálam a védõnõ és kérdezte van e étvágyam, mert nem nagyon látszik, hogy híznék. Pedig nem vizesedek. Tehát nálam nem sok, nálad sok a hízás, ez azért érdekes. Szerintem pedig, ha a vérképed rendben van, nem vagy cukros, akkor nem sok ez a hízás. Én többet híztam, ha arányaiban nézzük mégsem piszkál érte senki.
Szia! Én 27 hetes vagyok, 62 kg volt a kezdõsúlyom és most +12 kg-nál tartok. Nekem is mondta a védõnõm, hogy sok, a dokim viszont nem sokallta. Ráadásul odafigyelek, mit eszek és mégis hízok. Szerintem igazuk van a többieknek, ha jó a cukrod és nem vizesedsz, ne aggódj! Ez az idõszak nem a mi karcsú alakunkról szól és az a legfontosabb hogy a babócánk egészséges legyen! Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: A cukrom jó, terhelés elött 3.5 volt, terhelés után 3.8! Nem értem miért kell piszkálni a terhes nõket a súlyukkal. Már lelkiismeret furdalásom van, mert azt is modnták, hogy ez a babának sem jó!:(
Szerintem se sok maga a hízás, de lehet a kezdõ súlyod miatt van, bár nem tudom, hogy hány centi vagy!Ha sok volt elõtte a felesleged, akkor lehet ezért mondja....
A kérdező hozzászólása: 162cm magas vagyok!!De érdekes , mert nem voltam dundi, csak jó húsban voltam, volt/van derekam, pocakom, combom...szóval olyan arányos voltam. Senki nem mondta meg rólam, hogy 83kg vagyok...
Szia megint, a 27 hetes kismama vagyok! Semmiképp ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt! Szerintem nem ettõl függy, hogy milyen anya vagy - leszel. Sokkal többet árt az, akinek az alakja legfontosabb és fogyózik terhesség alatt. Szomorú amúgy, hogy a mai világban a kilókérdés a legfontosabb, fõleg a kismamáknál. Nem az a normális, hogy a sztárok szülés után 2 héttel karcsúbbak, mint valaha. Gondolj arra, hogy lesz zsírpárnánk tartalékban a szoptatáshoz, szopi után meg majd visszafogyunk :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek!!!:D Aranyosak vagytok! Boldog babavárást mindenkinek!!!
A Rubintréka-féle jöttment senkiháziak kezdték el elhitetni a nõkkel, hogy ha a terhesség alatt felszednek X kilót, az baj. Pedig az a természetes. Csak Rékuci olyan bûnronda szerencsétlen, hogy ha még hízna is, akkor abban a sznob közegben ahol õk mozognak Norbival, kiutálnák õket. Másnak meg nem kellenek... Kedves csajok, egyetek ahogy jólesik, ne vonjátok meg a gyerekeitektõl! Az átlagpasinak nem rubintréka kell, hanem igazi nõ.
Ilyenkor bizony már elég erösek a rugások és ezek fájnak bizony.Nyugodj meg ez természetes.Én 2 gyereket szültem...
Szia! Én a 32. hétben járok és az én babám is nagyon erõseket rug meg nyumja a pici lábacskáit a bordáim alá meg a tüdõmbe. Kellemetlen de mégis jó érzés. Baj nincs, normális az érzés, mert már nagy a baby és kicsi neki a hely, terjeszkedik:)
Csatlakozom, bár én még csak 29 hetes vagyok. nekem az oldalom szokta annyira rúgni, hogy azt hiszem kiszakad a hasamon a bõr... Meg amint leülök, naná, hogy a gyomromban van, és a fejét annyira nekinyomja a bordámnak, hogy már fáj, annyira feszít... mi lesz még késõbb? :-))) Ne izgulj, minden rendben, csak sajna egyre erõsebb a "kis fenevad".-)) Finoman simizg meg ilyenkor, hátha megnyugszik, és néha szó szerint vissza kell tuszkolni a helyére.-)
Az én is békám kedvenc szórakozása, hogy a hasam jobb oldalára feszíti be magát, ha gyorsabban megyek, mint õ gondolja.Nah ez egy picit fáj:) Aztán a másik játék a jobb oldalon szintén a bordataposás.Múlthéten már majdnem õrületbe kergetett vele, és megfenyegettem, hogy ha nem hagyja abba, akkor az apja fogja hornadni most néhány napig:) A rúgásai meg ritkunak, nem mint a 26.héten, de sokkal erõsebbek.Az elmõlt két napban azt játszotta, hogy beterbesztett, és egyszerre kezdte el rúgni mindkét oldalon a bordáimat.Nem kellemes érzés, de tényleg csak mosolygok a fájdalmon, mert ilyenkor tudom, jól érzni magát odabent.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) !

Miért van ez? 31hetes terhes vagyok és nagyon rúgdos a baba! Semmire nem nyugszik meg csak ha az apukája odateszi/ráteszi a kezét! Õt ez megnyugtatja?

Legjobb válasz: Igen, õt is, téged is, apukát is, és nagyon aranyosak vagytok így hárman a kis focistával. :)))

Igen, õt is, téged is, apukát is, és nagyon aranyosak vagytok így hárman a kis focistával. :) ))

31hetes terhes vagyok és nagyon keveset mozog a kisbabám aggodnom kéne?

köszönöm ell?re is a válaszokat!!

Legjobb válasz: Miért irogatjátok, hogy nyugodtan maradjon otthon! Ne izguljon! Ez nem játék! Lehet, hogy lusta a baba, DE LEHET? HOGY NEM!!!! S valami oka van, hogy nem mozog eleget, pl. oxigénhiányos állapotban van, ami lehet attól hogy a lepény nem jól látja el a babát, s akár attól is, hogy a köldökzsinór pl. valahol megszorult! Ilyenkor ezeket mindenképp ellenõrizni kell!!!

Miért irogatjátok, hogy nyugodtan maradjon otthon! Ne izguljon! Ez nem játék! Lehet, hogy lusta a baba, DE LEHET? HOGY NEM!!!! S valami oka van, hogy nem mozog eleget, pl. oxigénhiányos állapotban van, ami lehet attól hogy a lepény nem jól látja el a babát, s akár attól is, hogy a köldökzsinór pl. valahol megszorult! Ilyenkor ezeket mindenképp ellenõrizni kell!!!
Ha csak ma mozgott keveset, de azert erezted, akkor nem kell aggodni. Nalam is volt ugy, hogy tobbet aludt egy nap es aggodtam, de este vagy masnap mar potolta az elozo napot.30 het utan mar tobbet alszanak amugy is, mert egyre kevesebb a helyuk. Ugyhogy ne aggodj, ilyen lustabb napja volt. A lenyeg, ha mar jo ideje nem erezted egyaltalan, akkor irany a doki.
Igen! Azonnal orvos!!! Ilyenkor már jelentHET bajt, ha keveset mozog! Még ma menj ügyeletre!
Nem!Minden kisbaba más.Õ ilyen kis lusta:-)
Az én babám annyira erõsen és szinte óránként mozog, hogy félek, hogy burkot repeszt. Erõsen és gyakran mozog. 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat de mi van akkor ha egyik nap egyszer kétszer mozog a másik nap meg sokat voltam védõnõnél azt mondta semmi gond nincsen vele de mégis lustaság lenne ma például vagy 20szor mozgott tegnap meg 3szor ez is baj vagy csak alszik köszönöm a segítséget!!!!
Vannak olyan napok, amikor többet alszanak, néha kevesebbet, pont mint mi:-)

31hetes kismama vagyok es ket napja a bal mellembol 2-3csepp folyik ki ami a polomon is atut. Termeszetes ez? Vegig ez lesz?

Legjobb válasz: Persze, hogy természetes. Még egy pár hónapig/évig (:)) el kell viselned. Hordjál melltartóbetétet.

Persze, hogy természetes. Még egy pár hónapig/évig (:) ) el kell viselned. Hordjál melltartóbetétet.
Ezt hívják elõtejnek! kincset ér!
Nagy kincs! :) Elõtej, és nagyon fontos lesz a babának. Néha több jön, néha kevesebb, ha idegesíted magad lehet egy-két nap nem is lesz. (saját tapasztalat)
Dokit kérdezd meg, én úgy tudom 3 bevehetõ.
Ebbõl legalább 8-10 szem kellene, ez nem gazdaságos. Kevés benne a magnézium, ráadásul drága is. Inkább irass fel magnézium citrátot, ez 500mg-os és csak 130 ft 10 szem. Én ebbõl 6 szemet szedtem a végén a keményedések miatt. A Béres semmit sem ér, ilyen kis mennyiségben olyan, mintha semmit se szednél.
Nekem a magnerot vált be 3X1 szedtem.
A magne b6 cukorka! Orvossal irass föl rendes magnéziumot!
Én ebbõl napi 3x2-t szedtem szinte végig a dokim javasolta.
250 mg os ugye? 3-4 simán bevehetsz!Én is azt szedem!
A kérdező hozzászólása: Ígen 250-es.Köszönöm a válaszokat.:-)
Nem.
Szia! Nyugodj meg csak nagyon meg ijedtél, de remélem semmi baj nem történt! Kicsit pihenj le, hogy megnyugodj! Jó egészséget!
Szerintem nem, csak megszeppen egy picit. Én 28 hetes voltam, mikor vizsgálatról hazafelé menet átrohant elõttünk egy kutya. Elütöttük, borzalmasan kiborultam, remegtem, szédültem, kiesett a telefon a kezembõl, mikor az állatorvost hívtam. Bevittük az állatorvoshoz, megmûtötték, és szerencsére életben maradt. Egész nap mocorgott a picúr a hasamban, de baleset után alig mozdult. Szerencsére volt itthon szívhang hallgatónk, így tudtuk, hogy rendben van. Csak este, mikor egy kád vízban sikerült ellazulnom indult be újra. Nem lesz baj, ne aggódj!
Nyugi nem lesz baj!Csak megijedtél.Én kb.nnyi idõs terhesen estem hasra(kutya kergetés, hogy ne fogja meg a pipit)és a pocak elõre huzott ahogy megindultam hogy futok:-DSemmi bajunk nem lett!Egészséges lánykám lett, igaz én is féltem hogy nem-e megüttem, de a nõi test egy csoda, megvédte!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már megnyugodtam, csak ahogy hirtelen összerándult a pocakom, az is megrémisztet, nem éreztem még ilyet.Kicsit lefeküdtem, kezd mocorogni a babám.
Én is estem el úgy 4 hónapos terhesen, ónos esõ után, tükör jégen, szerencsére fenékre ültem és nem hasra estem :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!