Találatok a következő kifejezésre: 31. hétben nagyon (28 db)

A 31. hét után még mennyit nő a has általában? Lesz még látványos növekedés, vagy már csak kicsit? Nekem már most elég nagy a hasam, és emiatt jó lenne tudni, hogy kb mire számíthatok

Legjobb válasz: Ez nagyon változó és alkat-függõ. Nekem pl a 30.hétig alig lett nagyobb a hasam. Azóta kicsit nõtt, de még most sem mondaná senki rám, hogy 4 hét múlva szülök. Tehát nekem a 30.hét után kezdett nõni.

Ez nagyon változó és alkat-függõ. Nekem pl a 30.hétig alig lett nagyobb a hasam. Azóta kicsit nõtt, de még most sem mondaná senki rám, hogy 4 hét múlva szülök. Tehát nekem a 30.hét után kezdett nõni.
Szia! Általában a 30.héttõl nõ csak igazánlegalább is az esetek 99%ban mondhatom ezt.Egy védõnõ
Valóban, az esetek nagy többségében ilyenkor látványosan, szinte naponta nõ a pocak. Majd csak figyelj, amikor már nem látod a lábujjadat, milyen vicces lesz. :-))
Nekem a 28.hétig nõtt, utána 1 cm-rel sem lett több, csak az alakja változott meg, csúcsosabb lett, és ettõl sokkal nagyobbnak tûnik. 37 hetes km
Nekem az utolsó 2-3 hétben nõtt meg igazán a pocakom.Addig nem is repedt a hasamon a bõr, csak akkor.Pedig folyamatosan olajoztam.

31 hétben vagyok, nem járok terhestornára, se légzőgyakorlatokra se, jógára se. Ez nagy baj? Nem lehet valahogy otthon gyakorolni ezeket? Ti milyen homeopátiás gyógyszereket szedtetek szülés előtti hetekben, hogy jobban táguljatok?

Legjobb válasz: Vehetsz akár dvd-t is ami aterhestornáról szól. Én azt is csinálom, voltam terhes vízitornán, most jogára járok, de már a 40. hétben vagyok :-). Homeopátiás szereket nem szedek, bizok a testemben és az erõmben. De õszintén javaslom a tornát mert másnapra sokkal jobban érzem magam és ugye mozogni azért kell. ha belefér az idõdben csak ajánlani tudom a jógát is, sok légzõgyakorlatot tanulunk ott is!

Vehetsz akár dvd-t is ami aterhestornáról szól. Én azt is csinálom, voltam terhes vízitornán, most jogára járok, de már a 40. hétben vagyok :-). Homeopátiás szereket nem szedek, bizok a testemben és az erõmben. De õszintén javaslom a tornát mert másnapra sokkal jobban érzem magam és ugye mozogni azért kell. ha belefér az idõdben csak ajánlani tudom a jógát is, sok légzõgyakorlatot tanulunk ott is!
A kérdező hozzászólása: Hát szorítunk, hogy minél elõbb karodban tarthasd a kisbabád! :) Elõzõnek, nagyon erõs vagy, hogy nem félsz a szüléstõl, bár igazad van, az a legfontosabb, hogy a babának ne legyen semmi baja! Eddig én se féltem, de a sógornõm szülésénél ott kellett lennem és elég fura élmény volt (elõször is, hogy nekem miért kell nála lennem, amúgy se szeretjük egymást) és a rá következõ hétre megtudtam, hogy babát várunk, na akkor éreztem, hogy rettegek a szüléstõl, eddig egy természetes dolognak tartottam, ami fájdalommal jár és kész!
Elsõ válaszoló vagyok... Nekem is borzalom az alvás, a csípõm nagyon fáj ezen már semmilyen mozgás, torna nem segít. És nekem is éjjel nyitva van az ablak, párom meg reszket a paplan alatt :-). Minden terhesség más, ha te fáradékonyabb vagy akkor ne erõltetsd a tornát :-). Nekem 5 napom van szülésig, de ma is úton voltam, sokkal rosszabb ha pihizek itthon. Sajnos a tágulás egyénenként változó, akár csak a fájdalom küszöbünk. Én 32 éves vagyok és elsõ baba lesz. Reggel elment a nyákdugom, és már nagyon izgulunk, hogy mikor indul be a szülés:-) Kellemes további babavárást!
Elsõ baba, 31 éves vagyok ( és a babám is 31 hetes(-:) . Igazán nem a szüléstõl félek, meg a fájdalomtól, hanem attól rettegek, nehogy valami baj legyen, vagy valami ne legyen rendben a babával. Én a dokinak is megmondtam, hogy nekem mindegy, hogy milyen úton-módon, az sem érdekel, hogy császárral vagy természetesen, milyen érzéstelenítéssel... csak egyben, egészségesen vegye ki. Nem is értem, amikor valaki azon nyafizik, hogy ilyen meg olyan szülést szeretne, meg ilyen meg olyan érzéstelenítéssel. A lényeg, hogy a végén minden ok legyen mindkettõnkkel. De azért lehet, hogy majd a végefelé parázni fogok, de akkor is inkább azért, hogy észrevegyem amikor menni kell. Te hány éves vagy? Szüléssel hogy állsz?
A kérdező hozzászólása: Na az alvással így vagyok én is! :( Meg a meleg, szinte mindig szellõztetnék, de a többieket nem akarom megfázatni :) Nekem még nem mérte a doki a méhszájam, bár 1 hónapja voltam és jövõ héten csütörtökön megyek hozzá! Nem félsz a szüléstõl? Elsõ baba? Megkérdezhetem mennyi idõs vagy?
Ne aggódj, nem tudsz ráfeküdni annyira, hogy baja legyen. Ha kényelmetlen neki akkor arrébb húzza a kezét lábát, ha meg nem tudja, akkor meg addig "gyepál" amíg meg nem fordulok.
Nekem az alvás már nagyon nehezen megy fõleg a hátfájásom miatt, meg éjszaka is sokszor rugdos a baba, + mindig arra ébredek, hogy melegem van.Háton feküdni egyáltalán nem tudok, mert nem kapok levegõt... Egyébként nagy gondom nincs szerencsére MÉG(-:
Na azért csak óvatosan ezekkel, mert most már bármikor nyílhat a méhszáj és nem mindennap vizsgálgat a doki, hogy hogy áll. Nekem másfél hete 2000 volt, de azóta ki tudja. A doki azt mondta, hogy legalább a 36. hétig még nagyon óvatos legyek, sokat pihizzek...
A kérdező hozzászólása: És amúgy hogy érzed magad? Kellemetlenségek? Hogy tudsz aludni? Mert én mindig álmodok, hogy rugdalózik, arra gondolok, hogy esetleg rajta fekszek azért álmodok róla, így biztos nem lesz baja?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, bár elég sokat takarítok, hajolgatok, mindent csinálok, örülök, ha végre leülhetek, olyan fáradt vagyok!
Bocsi, elõzõ vagyok és én is 31 hetes(-:
Én vettem itthonra egy dvd-t, 70 perces, torna, légzõgyakorlatok... minden van rajta. Azért nem járok tornázni, mert kicsit görcsölgetek néha az egy órás torna után. Ezért otthon csak azokat a gyakorlatokat végzem, amik feltétlenül szükségesek (fáj a hátam, mert gerincferdülésem van, ezért a hátizom erõsítõ gyakorlatokat végzem csak)
Nem is kell járni sehova. A szülésznõ majd fog segíteni, hogy lélegezz, hogy könnyebb legyen (nekem nem lett könnyebb) meg abban is, hogy milyen pozíciókat lehet megpróbálni. Azért vannak, nem kell elõtte gyakorolni semmit úgysem tudhatod elõre, hogy hogy lesz jobb.
19:33-nak: Nagyon könnyû és komplikációmentes szülést kívánok neked(-: Kérdezõnek: Nem biztos, hogy adott helyzetben ez a félelem nem fog fokozódni, de most még nem paráztatom rajta magam. Gondolj arra, hogy a kis törpét épen egészségesen a kezünkben tarthatjuk alig 2 hónap múlva(-:

36 hetes terhes vagyok, tegnap előtt voltam 36-os UH-n. Meg vagyok ijedve mert az orvos szerint a magzat apró.31. héten majdnem nagy volt, úgy érzem, megállt a fejlődésben. Eredmény: BPD 86M FL 68 THQ 87. Ugye nem kórosan kevesek ezek az adatok?

Remélem,1 max 2 hét lemaradás van, hiszen egy hét múlva kell visszamennem nagy ultrahangra jöv? héten. Feltételezem, nem adott volna egy hét "esélyt" ha kórosabb lenne a lemaradás. Ha akkor sem lesz akkor OK, ottmarasztalnak a kórházban. Ill. mit?l függ az hogy mennyire növekszik? Aki tud véleményezni írjon, legyen szíves, mert eléggé izgulok.Egy n?gyógyásznál, aki privátban 4 dimenziós ultrahangot csinált, ill. a véd?n? úgy gondolják,a sok pihenés és a nyugalom a titka a fejl?désnek (ami nálam hiányzik) sokkal inkább mint a táplálkozás.

Legjobb válasz: Elõször is NE aggódj, ezekkel az értékekkel NINCSEN SEMMI GOND! Velem ugyanezt játszották el pár hónappal ezelõtt, de én nem feküdtem be a kórházba és orvost is váltottam és még az adataim is kisebbek voltak. Elég jól kiokosítottak ebben a témában. Az elsõ 20 hét növekedését lehet az irányadó táblázatokkal összevetni, mert késõbb már sokkal nagyobb mértékben hatnak az öröklött, genetikai tényezõk. Én is és a férjem is magas, vékonyak vagyunk, a kislányunk is hosszú, vékony baba lett, most 7 hónapos 7 kilós és 72 cm, gyönyörû picilány! A Te adataiddal semmi gond, max nem lesz 4 kilós, de az meg nem baj!!! További boldog babavárást, szép szülést!

Elõször is NE aggódj, ezekkel az értékekkel NINCSEN SEMMI GOND! Velem ugyanezt játszották el pár hónappal ezelõtt, de én nem feküdtem be a kórházba és orvost is váltottam és még az adataim is kisebbek voltak. Elég jól kiokosítottak ebben a témában. Az elsõ 20 hét növekedését lehet az irányadó táblázatokkal összevetni, mert késõbb már sokkal nagyobb mértékben hatnak az öröklött, genetikai tényezõk. Én is és a férjem is magas, vékonyak vagyunk, a kislányunk is hosszú, vékony baba lett, most 7 hónapos 7 kilós és 72 cm, gyönyörû picilány! A Te adataiddal semmi gond, max nem lesz 4 kilós, de az meg nem baj!!! További boldog babavárást, szép szülést!
BPD nagy átlag alapján 34 hetes, de a 36 hetes BPD 90+/-6-nál szokványos, így bõven beleesel a nagy %-ba! Nagyon változó lehet, hogy melyik baba mikor lendül neki, mikor lassul egy kicsit. Ha nem fejlõdne rendesen, az az idõ elõtt öregedõ méhlepény miatt lehetne, de ezt is látja a doki az UH-n. Nincs érettségi fok a leleten? De mindegy is, ha mozog úgy mint eddig, biztos nincs semmi baj. :)
Szia!Abszolút nem kell aggódnod, én is ilyen helyzetben voltam, ha nem egy kicsit rosszabban.A lányom épp ma egy hónapos, vele a 34.héttõl jártam kétnaponta NST-re és hetente UH-ra, mert picinek mérték nagyon nagyon, a "kedves" UH-s doki jól megijesztett, azt mondta örüljek ha eléri majd a 2 kilót, meg õ az orvosom helyében azon gondolkozna mikor kellene megindítani a szülést és hasonlók...hát gondolhatod!Persze a saját dokim nem keserített el, a baba tökéletesen egészséges volt végig, de azért fokozottan figyeltek, befeküdnöm sem kellett.Nálam a lepény öregedett el kissé, de abszolút nem veszélyesen, így szóba se került köztem és az orvosom között a szülésmegindítás.A Kicsikém 38.héten úgy döntött elég volt neki odabent és világra jött 2480g-vel és 46 cm-vel.Ma már a 3, 5 kilós babát veszik átlagos méretûnek, holott amikor én születtem a lányom súlya normálisnak számított!Tehát nem kell aggódnod, ha baj lenne, az orvosod haza sem engedett volna!
Az uh sem ad feltétlenül pontos adatokat, csak "következtet" egyes méretekbõl. Barátnõmnek a 39. héten azt mondták 2900 g a baba. Egy hét múlva 4300 g-mal született :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtato valaszokat ezennel megirom, h. ax 37-es nagykontrollon a babat 3280 grammnak mertek. a 36-os, ahol kicsinek mertek, ott osszesen 2 vagy 3 adatbol tevodott ossze 0, 5 vagy 1 perces ultrahang, mig a nagykontroll az mar alapos voolt, 5-6 adatbol allt es lattam mit csinal a doki a monitoron. szerintetek megbizhatobb lehet a nagykontrollom? mar eleve a nagykontrollos orvosom ugy allt hozza, mikor felfektetett a vizsgaloasztalra, h. nem erti, ki volt az a barom, aki kicsinek mondta, min 2, 5 kg-s baba 100%-ra meri allitani. aztan megvizsgalt, es tobb mint 3 kg lett az eredmenye:-)


Terhességem 31. hetében járok. Néha, ha sokat állok, úgy érzem, hogy a baba szinte lecsúszik és beáll/ül a szülőcsatornába (vagyis nagyon lemegy). Kicsit feszít ilyenkor, de nem görcsöl és mást sem érzek. Normális ez ennyi idős terhesen?

Legjobb válasz: Normális.Valószínû azért van mert már a baba is egyre jobban nõ ilyenkor, na meg a méhed is.A méhet tartó szalagoknak kicsit több feledatuk van és emiatt természetesek a hasonló feszítõ érzések.nekem is voltak idõszakonként amik rendszerint egy két hét alatt megûntek.38 hetes kismama

Normális.Valószínû azért van mert már a baba is egyre jobban nõ ilyenkor, na meg a méhed is.A méhet tartó szalagoknak kicsit több feledatuk van és emiatt természetesek a hasonló feszítõ érzések.nekem is voltak idõszakonként amik rendszerint egy két hét alatt megûntek.38 hetes kismama

31. hétben folyamatsan nagyon kemény a hasam. Jó nagy adag mgb6-ot kell rá szedjek. Mikorra enyhül ez a göcsölés ami a keményedést okozza?

Legjobb válasz: Nekem végig keményedett a hasam, napi 3x2 MagneB6-ot szedtem/szedek a Gravida mellé. Ne aggódj, pihenj sokat, ne ülj vagy állj sokat egyhelyben, a dokim szerint ki lehet húzni a végéig... 35 hetes kismama

Nekem végig keményedett a hasam, napi 3x2 MagneB6-ot szedtem/szedek a Gravida mellé. Ne aggódj, pihenj sokat, ne ülj vagy állj sokat egyhelyben, a dokim szerint ki lehet húzni a végéig... 35 hetes kismama
Nekem már 15 hetesen keményedett a hasam, de csak 20-22 hetesen okozott olyan panaszt, hogy már fájt is. Most kaptam 26 hetesen magnézium port, 3X1-et, szedem, de nem érzek különbséget... Itt olvastam, hogy sokaknak nem segít a magnézium sem... Barátnõm is végig keményedett, sok pihenés, ha kell sétállni lassan megfontoltan, és semmi baj nem lesz!! :-)

31. hét közepén mért kb 1. 7 kg és a kb 40 cm nem nagy eltérés az átlagtól? (BPD 8. 27, OFD 9. 76, HC 29. 38, FL 6. 28, AC 26. 17)

Az átlag ebben az id?ben kb 1.5 kg, tudom.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem nagy,átlagos.Az én babám 32hét6napra szletett 1980g és 47cm.31hetesen a BPD 84mm volt,ha jól emlékszem.Szerintem a 3,5kg-os baba átlagos.A nagyobbik fiam 3,5kg és 54cm volt.

Szia! Szerintem nem nagy, átlagos.Az én babám 32hét6napra szletett 1980g és 47cm.31hetesen a BPD 84mm volt, ha jól emlékszem.Szerintem a 3, 5kg-os baba átlagos.A nagyobbik fiam 3, 5kg és 54cm volt.
szia!az én elsõ babám a 29.héten 1580 gramm volt, nekem is azt mondták hogy húúú mekkora baba lesz, én is diabéteszes voltam.A 38.hétre megszületett a lányom, 2750 grammal és 49 cm-rel!Szóval ennyit a becsült értékekrõl!! :) Boldog babavárást!!

31 eves vagyok kb egy hete nagyon faj a honaljam a jobb oldalon duzzanat nincs. Mitol lehet ez?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy erõs a dezodorod... ha nem használsz vagy ha meggyõzõdtél róla, hogy nem az a baj, keress fel egy orvost!

Elképzelhetõ, hogy erõs a dezodorod... ha nem használsz vagy ha meggyõzõdtél róla, hogy nem az a baj, keress fel egy orvost!
Nem szoktad borotválni? Lehet hogy a bõröd nem bírja, és be van gyulladva. Ha nem a bõröd fáj, hanem mélyebben, akkor lehetnek a mirigyek. Jobb lenne egy dokinak megmutatni.
Mirigy is lehet, érdemes lenne hónalj UH-ra elmenni.

Kedves Doktor úr! 35 éves vagyok. 2 gyermekem van már. A menszeszem mindig 26 napra jött eddig meg! Most 31 napra! Mielőtt megjött 4 napig hányingerem volt szúrt, fájt, puffadt a hasam baloldalt nem volt étvágyam kb. 2 hétig nagyon fájtak a melleim. 3 kg-

Kedves Doktor úr! 35 éves vagyok. 2 gyermekem van már. A menszeszem mindig 26 napra jött eddig meg! Most 31 napra! Mielőtt megjött 4 napig hányingerem volt szúrt, fájt, puffadt a hasam baloldalt nem volt étvágyam kb. 2 hétig nagyon fájtak a melleim. 3 kg-ot fogytam! Azt hittem terhes vagyok, mert a jelek arra utaltak! Eddig soha nem késett a menszeszem és soha semmi bajom nem volt fejfájáson kívül, mikor aktuális volt! Orvoshoz még nem tudtam menni mert szabin van! Kérdésem miért jött meg most később? És ettől függetlenül lehetek terhes? Félek, hogy valami más probléma van! Utolsó menszeszem április 20-án volt, most pedig nem május 16-án, amikor kellett volna, hanem május 20-án. Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján nem gondolok komolyabb problémára, de azért keresse fel kezelőorvosát, mert ennél többet így nem lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján nem gondolok komolyabb problémára, de azért keresse fel kezelőorvosát, mert ennél többet így nem lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor úr! 35 éves vagyok. 2 gyermekem van már. A menszeszem mindig 26 napra jött eddig meg! Most 31 napra! Mielőtt megjött 4 napig hányingerem volt szúrt, fájt, puffadt a hasam baloldalt nem volt étvágyam kb. 2 hétig nagyon fájtak a melleim. 3 kg-

Kedves Doktor úr! 35 éves vagyok. 2 gyermekem van már. A menszeszem mindig 26 napra jött eddig meg! Most 31 napra! Mielőtt megjött 4 napig hányingerem volt szúrt, fájt, puffadt a hasam baloldalt nem volt étvágyam kb. 2 hétig nagyon fájtak a melleim. 3 kg-ot fogytam! Azt hittem terhes vagyok, mert a jelek arra utaltak! Eddig soha nem késett a menszeszem és soha semmi bajom nem volt fejfájáson kívül, mikor aktuális volt! Orvoshoz még nem tudtam menni mert szabin van! Kérdésem miért jött meg most később? És ettől függetlenül lehetek terhes? Félek, hogy valami más probléma van! Utolsó menszeszem április 20-án volt, most pedig nem május 16-án, amikor kellett volna, hanem május 20-án. Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján nem gondolok komolyabb problémára, de azért keresse fel kezelőorvosát, mert ennél többet így nem lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján nem gondolok komolyabb problémára, de azért keresse fel kezelőorvosát, mert ennél többet így nem lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

31. hétben vagyok és pár napja idönként hányingert érzek és olyan mintha a baba nagyon lent mozogna miért lehet ez?

A hányingeres korszak a 4. hónap végére megszünt elvileg...

Legjobb válasz: Nekem is volt mostanság hányingerem, pedig egész terhességem alatt nem volt. A baba mozoghat lent, nekem "lent lakó " a kislányom:-) Ne aggódj, minden rendben van:-) Boldog babavárást! 37+4hkm

Nekem is volt mostanság hányingerem, pedig egész terhességem alatt nem volt. A baba mozoghat lent, nekem "lent lakó " a kislányom:-) Ne aggódj, minden rendben van:-) Boldog babavárást! 37+4hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!