Találatok a következő kifejezésre: 31 hetesen a (391 db)

31 hetesen a 2-es érettségű méhlepény és a C2100-as méhszáj nem nagy baj?

A doki szerint nem de azért érdekelne hogy hogy nektek esetleg mit mondtak hasonló eredményekre.

Legjobb válasz: C2100 jelentése, hogy megrövidült a méhszáj, és a méhszáj külsõ része 1 újjnyira nyitva van (a középsõ és belsõ része zárt). A 2es érettségû méhlepény pedig az elmeszesedésre utal. Az érettség miatt ne aggódj, nekem is ilyen volt. A dokim is nyugtatott, és minden rendben is lett a babával:) Ha elsõ baba, akkor a méhszáj nyitottsága miatt a terhesség korai szakaszában úgy tudom a pihenést szokták javasolni (meg szex szünetet, és nem aggódást), de ha már második akkor normálisnak számít. De 31 hetesen lehet hogy ennyi "nyitottság" belefér.

C2100 jelentése, hogy megrövidült a méhszáj, és a méhszáj külsõ része 1 újjnyira nyitva van (a középsõ és belsõ része zárt). A 2es érettségû méhlepény pedig az elmeszesedésre utal. Az érettség miatt ne aggódj, nekem is ilyen volt. A dokim is nyugtatott, és minden rendben is lett a babával:) Ha elsõ baba, akkor a méhszáj nyitottsága miatt a terhesség korai szakaszában úgy tudom a pihenést szokták javasolni (meg szex szünetet, és nem aggódást), de ha már második akkor normálisnak számít. De 31 hetesen lehet hogy ennyi "nyitottság" belefér.

31 hetesen a baba becsült súlya 1800g. Sok? Ugye nem lesz túl nagy baba?

Legjobb válasz: Nekem 32 hetesen 1948g. Azt mondták, hogy tökéletes.

Nekem 32 hetesen 1948g. Azt mondták, hogy tökéletes.
Nekem 36 hetesen becsülték 3600g.ra. Aztán megszületett 38. héten 3800 gmal. Szerintem nem sok.
32+5 hetesen becsülték 2300g-ra. Ehhez képest nem sok! akkora lesz, hogy gond nélkül meg tudd szülni, nyugi:)
Nekem 1672 gramm volt a becslés (30+1 naposan) 3, 95 kiló lett.
Szia! Nekem 31 hetesen 2400 g-nak becsülték. Azt mondta a doki, hogy valószinü nem lesz kis baba.
Nekem 32 hetesen volt 1800g a becsült súly ami dokibácsi szerint 33 hét 4 naposnak felel meg (a többi adat alapján).
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Eddig heti majdnem 200g-ot nõtt az utolsó uh óta, ha így folytatja, pont ugyan ennyit hízik elvileg. De persze ez egyáltalán nem biztos. A lényeg hogy egészséges legyen! :D

31 hetesen a babám méretei:FL61 mm, BPD:82 mm. Hány grammos lehet a baba?

Csak nagyjából, a méretek jók, azt mondta a doki, de elfelejtettem rákérdezni, hogy mekkora lehet. Van valakinek hasonló adata?

Legjobb válasz: Amit bemásoltál azt én írtam, de ezt a kérdést nem.:) 1 órán belül nem is lehet csak 1et kérdezni.:)

Amit bemásoltál azt én írtam, de ezt a kérdést nem.:) 1 órán belül nem is lehet csak 1et kérdezni.:)
Kb 1, 5 kiló

31 hetesen a 0 fokban érett placenta normális?

Legjobb válasz: Szia! Az a jó minél késõbb kezd érni,mert addig jól táplálja a babát.

Szia! Az a jó minél késõbb kezd érni, mert addig jól táplálja a babát.

31 hetesen a baba egészen fent van a bordáimnál, alul meg "lötyög" a hasam?

Másnak is volt ilyen? Normális ez? Nem néha-néha hanem mindig így helyezkedik :) leveg?t alig kapok, de csak nyomja fel magát :) mintha a számon szeretne kijönni :) A hasam alja meg lötyög annyira laza.

Legjobb válasz: Igen, így volt a 34. hétig, mert addig harátnban feküdt. Uh reggelén fordutl be, azóta lent is kemény meg fent is.:)

Igen, így volt a 34. hétig, mert addig harátnban feküdt. Uh reggelén fordutl be, azóta lent is kemény meg fent is.:)
Jaj ne is mondd, nekem is ez volt, azt hittem megõrülök, mikor csak nyomódott egyre feljebb és feljebb. Már szó szerint kapkodtam a levegõt, rimánkodtam neki, hogy mássz már lentebb, mert anyának fáj... :D De semmi. Direkt szívatott. Már azt vártam néha, hogy mikor hallom, ahogy reccsennek a bordáim, annyira rossz érzés volt. Most 34 hetes vagyok, nincs már ilyen érzésem, legalábbis mostmár csak néha odarúg, ahol eddig feszegette magát. Levegõt is jobban kapok. Mostmár az a baj, hogy naponta többször is átfordul, nem hajlandó irányba állni :(
szia! Nekem is azt mondták, hogy kb. 2 kg. körüli. 32. héten BDP: 82 mm, AC: 293 mm; FL: 61 mm
Bíztos igaza van a dokinak. Minden baba más. Nekem 30+4 heti uh. ezek a méretek voltak: BPD: 84.1mm, AC: 274, 1mm FL: 62, 8mm. És a doki azt mondta a méretek alapján 1938g! És 31+6 hét.

31 hetesen a baba csuklását érezhettem? Olyan ritmusos lüktetést éreztem a hasam alsó részén egy pontban. Lb 3-4 percig. Fejfekvésű a baba.

Legjobb válasz: A csuklást azt érezheted már elõbb is,az olyan,mintha magad csuklanál csukott szájjal!Bocsi,máshoz nem tudom hasonlitani!Nekem még a hasam is megrándult minden egyes csukláskor,mikor a baba benyelte a vizet.Egy 4 gyerekes anyuka.

A csuklást azt érezheted már elõbb is, az olyan, mintha magad csuklanál csukott szájjal!Bocsi, máshoz nem tudom hasonlitani!Nekem még a hasam is megrándult minden egyes csukláskor, mikor a baba benyelte a vizet.Egy 4 gyerekes anyuka.
Tuti csuklás volt és ez nagyon jó jel. Ezek szerint szépen fejlõdik a tüdeje. De ne aggódj, neki még nem olyan a csuklás mint nekünk, nem kellemetlen, hiszen víz van a tüdejében. Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Lb=kb
A kérdező hozzászólása: Eddig még nem éreztem, vagyis nem figyeltem fel rá. De mos, olyan volt mint amikor én csuklom, kis rángásokat éreztem. Odaraktam a kezem és úgy is lehetett érezni a kis rángásokat. Akkor ez csuklás volt?

Ma már 2 energiaitalt ittam. Mi baja lehet a babának? 31 hetes a baba.

Legjobb válasz: Az elsõ megelõzött,ugyan azt akartam írni!:) Rá van írva a dobozra hogy terhes meg akinek magas a vérnyomása az ne igya!!! Te meg megittál 2dobozzal. Ez mindennapos? Miért nem iszol inkább kávét,mert a koffein kis mennyiségben megengedett terhesen! Vagy azt is ittál? És nem a koffein a legnagyobb gond,hanem a többi összetevõ. Baja nem hiszem hogy lesz a gyereknek,de biztos "bepörög kicsit". Ez a kérdés miért nem jutott már akkor eszedbe mielõtt megittad az energiaitalt?!

Az elsõ megelõzött, ugyan azt akartam írni!:) Rá van írva a dobozra hogy terhes meg akinek magas a vérnyomása az ne igya!!! Te meg megittál 2dobozzal. Ez mindennapos? Miért nem iszol inkább kávét, mert a koffein kis mennyiségben megengedett terhesen! Vagy azt is ittál? És nem a koffein a legnagyobb gond, hanem a többi összetevõ. Baja nem hiszem hogy lesz a gyereknek, de biztos "bepörög kicsit". Ez a kérdés miért nem jutott már akkor eszedbe mielõtt megittad az energiaitalt?!
Az egy dolog hogy valamit megkívánsz, csak elõtte meg kellene nézni(legalább a csomagoláson, dobozon) hogy szabad e és mennyire ártalmas a gyereknek! Terhesen már nem a te igényeid a legfontosabbak!!!
például befolyásolja a magzati szívfrekvenciát, nagyon jó lenne, ha leállnál róla, minél elõbb!!!!
Hát pedig ez tényleg káros. rá is van írva hogy terhesek NE igyák pláne ne kettõt. én is imádom és terhesen kid változatot ittam NÉHA ha nagyon megkívántam. amugy meg azlehet a baja hogy felpörgeti a szívverését ami nem igazán jó és kell neki.
Basszus! Ok hogy megkívántad. Miért nem ittál egy pár kortyot, de nem két dobozzal!!! Szoptatás alatt meg piálni fogsz vagy mi? Agyam eldobom.
Én amióta terhes vagyok egyetlen egy dobozzal sem mertem meginni, pedig imádom!!!!! Szerintem már egy doboz is sok, nem még 2!!Mivel magas a koffein tartalma, és nem éppen a legegészségesebb ital, így én kerülném a helyedben!!!De te tudod.De egyébként rá is van írva a dobozásra, hogy terheseknek, szoptatós anyáknak TILOS inni.A koffein ártalmas a magzatra nézve. 29+3 hkm
Hát elég érdekes felfogásod lehet.. Én is imádom az ízét és volt, hogy megkívántam egyszer. Lehet kapni koffein és taurin menteset, én olyat vettem akkor, de még abból sem mertem meginni az egészet, mert arra is rá van írva, hogy nem lehet! Csak az íze kedvéért.
Szerintem semmi, mindent túl lihegnek. Kitalálják mindenre hogy káros, utána meg kiderül hogy inkább jót tesz és fordítva. Edd és idd ami jól esik csak próbáld úgy hogy ne drasztikusan sokat egyél-igyál.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem minden napos. Azért ittam, mert nagyon-nagyon kívántam. Kávét egyáltalán nem iszom soha. Remélem nem lesz semmi gond, nagyon megbántam. A vérnyomásom egyébként jó. Köszi a válaszokat!
Én ha nagyon megkívánom akkor vagy gyerekeknek valót veszek belõle, vagy a férjemnek veszek és én meg csak 1 kortyot iszok. 2-t nem terhesen sem szabadna inni!
Én is imádom, de letettem róla a baba miatt. Nem vagyok az energiaital mellett ilyen esetben, viszont azt tudom, hogy sok doki engedélyezi (a terhesség elõtt is rendszeresen fogyasztóknak) pl a napi 1-2 kávét, amiben szintén van annyi koffein. Sõt, a kávéban nem olyan tiszta a koffein, mint pl az energiaitalban. Persze sok más adalékanyag is van, ami miatt nem ajánlott, de szerintem nem ártasz vele többet, mint a kávézó kismamik sokasága.
Az energiaital még egészséges szervezetre is nagyon veszélyes (bár ezt sokan nem tudják), de egy kismamának és egy kis magzatnak különösen ártalmas lehet. Ne igyál többet!
Énis kívántam egész terhesség alatt az energia italt mégsem ittam. Ha most nincsen ennyi önkontrollod akkor mi lesz szoptatás alatt amikor semmi K betûs vagy puffasztó, nyers zöldség gyümölcs...semmi szénsavas és kevés koffein.....

31 hetes terhes vagyok, és kb.2 napja folyamatosan fáj a hasam alja és a petefészkem környéke. Nem görcsöl csak fáj. Ennek ugye még nincs köze a szüléshez? Kicsit korai volna.

Legjobb válasz: Csak azért válaszolok mert látom senki nem ír. Szóval szerintem nincs köze a szüléshez inkább arra gondolnék,h. talán felfázhattál kicsit. Állítólag a jóslófájások menstruációs fájásra vagy görcsre hasonlítanak, nekem asszem már volt is és az pont így kb. 31-31 hetesen de elmúlt és nem is volt vészes. Jó lenne dokival vagy védõnõvel beszélni ha nagyom kellemetlen és megijeszt. Üdv: 35 hetes kismama

Csak azért válaszolok mert látom senki nem ír. Szóval szerintem nincs köze a szüléshez inkább arra gondolnék, h. talán felfázhattál kicsit. Állítólag a jóslófájások menstruációs fájásra vagy görcsre hasonlítanak, nekem asszem már volt is és az pont így kb. 31-31 hetesen de elmúlt és nem is volt vészes. Jó lenne dokival vagy védõnõvel beszélni ha nagyom kellemetlen és megijeszt. Üdv: 35 hetes kismama

Tegnap voltam UH-on, ahol 30 hetesnek számoltak, pedig valójában már majdnem 31 hetes vagyok (holnap fordulunk). Ez nem zavarna, de a baba méretei még a 30-hoz képest is kicsik. Kell aggódnom?

Az a furcsa, h eddig úgy fejl?dött, ahogy kell, mindig jók voltak az adatok. Most csak az FL jó, a többi mind pici. Doki szt minden OK, engem mégis zavar. Ezeket mérte: BPD: 75 mm, HC: 278 mm, AC: 251 mm, FL: 60 mm. A lepényr?l nem mondott érettséget, csak azt, h az uterus fundusában hátsó falon tapad, a babó meg faros. A hasam se akkora, mint másoknak. Baj lehet v túllihegem? El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Egyértelmûen túlliheged. Az interneten található táblázatok csak viszonylagosak.Nem minden baba ugyanakkora.Ráadásul a fogantatás sem biztos,h pont a 14. napon volt,így máris megvan 1-2 nap.Semmi baja nincs a babónak.A doki meg pont jól tudja,h ezek a zértékek jók,vagy sem egy 30 hetes babónak. A pocak méretre meg ne adj!Nekem a 23. héten csak az vette észre,aki tudta,h mi van.A 31.re meg már 110centi lett a haskörfogatom,végül a 116 centivel mentem szülni betöltött 40 hetesen. A farossága is még változhat.Majd megfordul. Ne aggódd betegre magad!Élvezd inkább a pocakos napokat,amíg még tudod.

Egyértelmûen túlliheged. Az interneten található táblázatok csak viszonylagosak.Nem minden baba ugyanakkora.Ráadásul a fogantatás sem biztos, h pont a 14. napon volt, így máris megvan 1-2 nap.Semmi baja nincs a babónak.A doki meg pont jól tudja, h ezek a zértékek jók, vagy sem egy 30 hetes babónak. A pocak méretre meg ne adj!Nekem a 23. héten csak az vette észre, aki tudta, h mi van.A 31.re meg már 110centi lett a haskörfogatom, végül a 116 centivel mentem szülni betöltött 40 hetesen. A farossága is még változhat.Majd megfordul. Ne aggódd betegre magad!Élvezd inkább a pocakos napokat, amíg még tudod.
Az en babam is mar az elejetol 1hettel kisebbenek latszik mint a papirforma szerint. De en tuom, hogy a fogamzas mikortol lehet ami mar kozel 2 het. Es ahhoz kepest, hogy a 28-ik hetben vagyok most, az altalam eddig ismert terhesekhez kepest, szerintem nekem is kicsi a pocakom. Mindnki azt mondja, hogy orvendjek annak, de en is felek attol, hogy nehogy pici legyen a babam.
Szia! Az én esetembõl kiindulva biztosan aggódnék a babád miatt. Õ is fejlõdött a doki szerint, minden adatát látta folyamatosan, mégsem vette észre, hogy a 30-31. hét után nem fejlõdött tovább. 34 hetesen szültem végül, a babám 31 hetesnek felelt meg. A doki is csodálkozott, aki felvett az osztályra, hogy nem vette észre az orvosom, hogy nem fejlõdött a gyerekem. Örülj neki, hogy nálad észrevették és próbálj inkább másik dokival is konzultálni. Menj el 4D-re, az ottani dokinak mond el az aggodalmad és kérd ki a véleményét. Persze nem mondom, hogy baj van nálad és szorítok, hogy ne legyen, de azért inkább ne hagyd magad megnyugtatni.
Semmi okod az aggodalomra! Két hét eltérés is normális, pont a genetika miatt. Körül kellene nézz a családban, nem lehet hogy van ott köztetek egy kisebb termetû ember? Szóval nyugi, legfeljebb könyebben kifér majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Szerencsére holnap megyünk 4D-re, rákérdezek majd ott is. Addig meg próbálok nem sokat idegeskedni ezen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!