Találatok a következő kifejezésre: 31 hetesen 2-es (17 db)

31 hetes vagyok és UH-n 2 fokú érett méhlepényt látott a doki, evvel meddig húzhatom még?

Legjobb válasz: Ez ebben a korban már teljesen természetes, mivel közel jársz a végéhez. Akár túl is hordhatod, nem határoz semmit sem :)

Ez ebben a korban már teljesen természetes, mivel közel jársz a végéhez. Akár túl is hordhatod, nem határoz semmit sem :)
Ez engem is érdekelne, mikor mennyire kell érettnek lenni, nekem 36+5 napon mondták, hogy elsõ-másodfokú érettség.
Nekem is ennyi volt a 32 heten. Vegul inditottak betoltott 40 heten. Simanlehet meg tulhordas is belole.
nekem még szüléskor is 1. fokú érett volt bár én szedtem gyógyszert hogy növeljék a lepényem vérkeringését nehogy koraszülött legyen a baba. 39+2 hetesen szültem. nem befolyásol semmit, hogy milyen érett a lepény.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!:)

Mikor vizsgálja a doki a méhszájat? 31 hetes vagyok és még sosem nézte.2 hét múlva megyek megint, akkor már megnézi?

Legjobb válasz: Nekem minden alkalommal, amikor uh-ra mentem, megnézte a méhszàjamat is. Legközelebb azért illene megnéznie màr szerintem.

Nekem minden alkalommal, amikor uh-ra mentem, megnézte a méhszàjamat is. Legközelebb azért illene megnéznie màr szerintem.
Szia! Nekem mind a két gyereknél minden vizsgálatnál megnézte az orvosom. Ha legközelebb sem vizsgálja meg magától, kérd meg rá, v kérdezz rá. Azért nem mindegy, hogy milyen a méhszáj. Ha nyílt akkor vigyáznod kell, és a koraszülés esélye is fenn áll.
Nekem csak a 32.héten nézte.
Ha nem járnék magándokihoz, nem is látna orvos. Itt csak védõnõ van. A kötelezõ uh-ok miatt be kell menni a területi kórházba, ahol vidéki kismamákat nem vizsgálnak.
Nekem sztk-s. Szerintem kérdezz rá.
A kérdező hozzászólása: De jó orvosotok van nektek. Sztk-s? Nekem az :/
Szia! Én 7 hetesen voltam elõször, akkor is megvizsgált, és azóta minden egyes alkalommal nézi a méhszájat. (4 hetente járok az orvoshoz) A védõnõm múltkor rá is kérdezett, hogy amikor a doki beírja a kiskönyvembe hogy zárt méhszáj akkor meg is vizsgál-e vagy csak beírja, mert hogy sokan csak beírják és nem is vizsgálnak pedig kéne. 24hkm
amig nincs panaszod nem kell a mehszaj vizsgalat felesleges es a fertozes veszelye is fenn all.Kulfoldon mar regen nem vizsgaljak csak az ikreknel es akkor ha panaszok vannak.
Nálunk minden hónapban van méhszájvizsgálat. Nem is lennék nyugodt nélküle.
A kérdező hozzászólása: Én is kiváncsi lennék már :/ De olyan ciki lenne szólni neki. Õ az orvos nem én. :/
25 hetes uh-n már nézte a doki nekem.
Nekem félidõtõl nézte múltkor is, most is.

31 hetes terhes vagyok, és kb.2 napja folyamatosan fáj a hasam alja és a petefészkem környéke. Nem görcsöl csak fáj. Ennek ugye még nincs köze a szüléshez? Kicsit korai volna.

Legjobb válasz: Csak azért válaszolok mert látom senki nem ír. Szóval szerintem nincs köze a szüléshez inkább arra gondolnék,h. talán felfázhattál kicsit. Állítólag a jóslófájások menstruációs fájásra vagy görcsre hasonlítanak, nekem asszem már volt is és az pont így kb. 31-31 hetesen de elmúlt és nem is volt vészes. Jó lenne dokival vagy védõnõvel beszélni ha nagyom kellemetlen és megijeszt. Üdv: 35 hetes kismama

Csak azért válaszolok mert látom senki nem ír. Szóval szerintem nincs köze a szüléshez inkább arra gondolnék, h. talán felfázhattál kicsit. Állítólag a jóslófájások menstruációs fájásra vagy görcsre hasonlítanak, nekem asszem már volt is és az pont így kb. 31-31 hetesen de elmúlt és nem is volt vészes. Jó lenne dokival vagy védõnõvel beszélni ha nagyom kellemetlen és megijeszt. Üdv: 35 hetes kismama

Hányadik hétig ajánlott a 4D? Már 17 hetesen kifizettem, most vagyok 31 hetes és a doki nem tudta sosem megcsinálni, mert a pici mindig takarta az arcát. Ma megyek megint UH-ra és attól félek, ha ma sem sikerül, 2 hét múlva már késő lesz.

Legjobb válasz: Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mindent láttunk csak a kicsink arcát nem, mert hol a keze volt elõtte, amit nem takart ki a kezével, azt a köldökzsinor takarta. Azért megcsináltattunk, mert nem csak a "babamozi" része volt jó, hanem rengeteg mérését és viszgálatot megcsináltak, ami pedig szerintem hasznos volt. Jó volt tudni, hogy minden rendben van vele:) Most megyünk 31 hetesen ismét egyszer, ezt mondják ilyenkor már nagyon aranyosak, kíváncsian várjuk, ha pedig az arcát nem látjuk... sebaj, aranyos az is ahogy kukucskál a kezei mögül:)

Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mindent láttunk csak a kicsink arcát nem, mert hol a keze volt elõtte, amit nem takart ki a kezével, azt a köldökzsinor takarta. Azért megcsináltattunk, mert nem csak a "babamozi" része volt jó, hanem rengeteg mérését és viszgálatot megcsináltak, ami pedig szerintem hasznos volt. Jó volt tudni, hogy minden rendben van vele:) Most megyünk 31 hetesen ismét egyszer, ezt mondják ilyenkor már nagyon aranyosak, kíváncsian várjuk, ha pedig az arcát nem látjuk... sebaj, aranyos az is ahogy kukucskál a kezei mögül:)
Az én dokimnak csak 2D-je van, pár napja voltam nála, de annyira édes volt a babánk arca, hogy nekem is megfordult a fejemben, hogy jó lenne látni 3D-ben is. Most 32+6 hetesek vagyunk. Csak ugye 15.000, - egy babamozi. Másik dokinál egy vizsgálat 10.000, -, ahol van olyan UH gép. Így lehet, hogy majd csak februárban látjuk, de akkor már szemtõl-szemben. :)
Egyél elõtte, vagy igyál, amitõl be szokott indulni a baba. Pl. csoki, az édes ízektõl kicsit fel szoktak élénkülni. Vagy ha szoktál inni kv-t, kólát.
Nekem sem sikerült korábban, így 33-34. hét között megyünk ismét, remélem sikerülni fog. Láttam már egyébként 37-38. hetes képet is, de szerintem ahhoz már nagy mázli kell. Remélem ma szerencsések voltatok! Minden jót! (32 hetes mami)
Írd meg légyszi, hogy sikerült-e meglesni a babát.
A kérdező hozzászólása: sziasztok csajok Szomorúúúúúú vagyok !!!!!! Nem lett videónk, csak 3 képünk, azok is elég mosottak :S Lehet nem is a kislányom ficánkol nagyon, hanem a doki a béna, mert UH közben annyira aranyosan láttam mindent ...

31 hetesen a 2-es érettségű méhlepény és a C2100-as méhszáj nem nagy baj?

A doki szerint nem de azért érdekelne hogy hogy nektek esetleg mit mondtak hasonló eredményekre.

Legjobb válasz: C2100 jelentése, hogy megrövidült a méhszáj, és a méhszáj külsõ része 1 újjnyira nyitva van (a középsõ és belsõ része zárt). A 2es érettségû méhlepény pedig az elmeszesedésre utal. Az érettség miatt ne aggódj, nekem is ilyen volt. A dokim is nyugtatott, és minden rendben is lett a babával:) Ha elsõ baba, akkor a méhszáj nyitottsága miatt a terhesség korai szakaszában úgy tudom a pihenést szokták javasolni (meg szex szünetet, és nem aggódást), de ha már második akkor normálisnak számít. De 31 hetesen lehet hogy ennyi "nyitottság" belefér.

C2100 jelentése, hogy megrövidült a méhszáj, és a méhszáj külsõ része 1 újjnyira nyitva van (a középsõ és belsõ része zárt). A 2es érettségû méhlepény pedig az elmeszesedésre utal. Az érettség miatt ne aggódj, nekem is ilyen volt. A dokim is nyugtatott, és minden rendben is lett a babával:) Ha elsõ baba, akkor a méhszáj nyitottsága miatt a terhesség korai szakaszában úgy tudom a pihenést szokták javasolni (meg szex szünetet, és nem aggódást), de ha már második akkor normálisnak számít. De 31 hetesen lehet hogy ennyi "nyitottság" belefér.

31 hetesek szerintetek a reggeli 2 pirítós, egy mackó sajt, egy csésze tea. Kevés? Utána 2 szem cukorka, és egy kicsi müzliszelet! (8-kor reggeli) 11:30-kor már éhes voltam, és egész nap szédelgős voltam.

A kérdés az,hogy baj lehet a vércukrommal?11:30-kor 3,2 volt a vércukorszintem.A tejes zyemlés terhelésen jó volt az érték:4,5,és a tej ,zyemle után 5,9.

Legjobb válasz: Szerintem nincs gond, egyszerûen gondolj bele, hogy már milyen nagy a babád, nyilván több energiára van szükséged! Egyél amennyit jól esik, és amilyen sûrûn megéhezel, max figyelj oda a tartalomra...

Szerintem nincs gond, egyszerûen gondolj bele, hogy már milyen nagy a babád, nyilván több energiára van szükséged! Egyél amennyit jól esik, és amilyen sûrûn megéhezel, max figyelj oda a tartalomra...
bár csak 26 hetes vagyok, de azt eszek és annyit -lehetõség szerint..- ami jól esik.31 hetesen már elég nagy a babád, biztos "eszik is rendesen".. talán azt érzed hogy igyekszik az igényeinek megfelelõen tápanyagot felvenni. Elvileg az ebéd és reggeli között kéne lennie tízórainak is, talán azért vagy éhes már fél 12re. Hülyeség hogy "kettõ helyett kell enni", de azért gondolj bele, tényleg ketten vagy most....
Kene meg ket darab gyumolcs vagy paradicsom/paprika stb es a pektermekek teljes orlesuek legyenek az tovabb tart es a vercukor stabil marad tole.
A kérdező hozzászólása: Küsz szépen a válaszokta!Már azt hittem , hogy hipoglikémiás vagyok.Ezek szerint ti többet esztek, és meg nem eszem eleget, mert most vacakol a gyomrom is , sok a savam.Majd jobban odafigyelek rá, és eszem gyakrabban.Biztos többet elvon a baba tólem , és azért szédelegtem!

31 hetes terhes vagyok, első babámat várom. Eddig minden szép és jó, viszont most azt mondták nekem az ultrahangon, hogy 2 hét múlva menjek kontrollra, mert kicsit meszes a lepényem. A papírra ezt írták Placenta mellső falon tapad, III. st?

Mit is jelent ez pontosabban? Tényleg kezdhetek aggódni, hogy el?bb fog megszületni?

Legjobb válasz: Ne kezdj aggódni,pihenj sokat.Ha figyeli az orvos nem lehet baj.Harmad fokban érett a lepényed,és emiatt lehet hogy hamarabb fog megszületni,nehogy a tápanyagellátás megszûnjön.De van olyan akinek huszonpárhetesen ilyen érett a lepény,és végig kihordja a babát.

Ne kezdj aggódni, pihenj sokat.Ha figyeli az orvos nem lehet baj.Harmad fokban érett a lepényed, és emiatt lehet hogy hamarabb fog megszületni, nehogy a tápanyagellátás megszûnjön.De van olyan akinek huszonpárhetesen ilyen érett a lepény, és végig kihordja a babát.
Nekem szintén 31 hetesen mondták hogy III fokban érett a lepényem, szintén mellsõ falon tapadt , a baba súlya 1700gr. 2 hét múlva kontrollon a baba már 2200gr. Elvileg annyit jelent, hogy öregszik a lepény és kevesebb tápanyag jut a babának. Hallottam már olyat hogy valakinek 29 hetesen 3 fokban érett volt a lepénye és túlvitte 2 napot. 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :) Igyekszem sokat pihenni.

Ma rosszul emeltem meg 2 évesemet és azóta kisugárzó erős fájdalmat érzek a derekamban.31 hetes kismama vagyok. Mit tegyek?

A drágám reggel nem akart felöltözni ezért fel kellett vennem. De sajnos rosszul mozdultam és egy reccsenés után nem bírtam ki egyenesedni. Azóta pedig éles a lábamba is kisugárzó fájdalmat érzek. Ami eléggé elviselhetetlen. Anyukám és a férjem segítenek de nagyon rossz hogy alig bírok mozogni. Gyogyszert nem akarok mert féltem a picit. De akkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Szedj Kal-Mag italport. www.drlenkei.hu .Meg persze nem lenne rossz, ha egy doki megnézne.

Szedj Kal-Mag italport. http://www.drlenkei.hu .Meg persze nem lenne rossz, ha egy doki megnézne.

Milyen kismama hastartó öv létezik, ami jó? Mi vált be Nektek? 31 hetes vagyok, óriási a hasam, ez már a 2. terhességem, és nagyon húz le a súlya.

Legjobb válasz: http://www.grando.hu/anita-1701-baby-sherpa-terhessegi-tarto.. Nekem ilyen volt az ikrekkel, szintén második terhesség. Jónak bizonyult (kezdõdõ porckorongsérvem van), szerettem nagyon. Az elsõ terhességemnél becsípõdött egy ideg, egy hétig fetrengtem szinte szó szerint, nagyon féltem mi lesz az ikreknél, de elõ sem jött. Szerintem ennek is köszönöhetõ, meg persze jobban próbáltam vigyázni.

http://www.grando.hu/anita-1701-baby-sherpa-terhessegi-tarto.. Nekem ilyen volt az ikrekkel, szintén második terhesség. Jónak bizonyult (kezdõdõ porckorongsérvem van), szerettem nagyon. Az elsõ terhességemnél becsípõdött egy ideg, egy hétig fetrengtem szinte szó szerint, nagyon féltem mi lesz az ikreknél, de elõ sem jött. Szerintem ennek is köszönöhetõ, meg persze jobban próbáltam vigyázni.
Ja még annyit, hogy ebbõl egy mérettel nagyobbat érdemes venni, mint a méreted, nekem kicsit kilátszott a tépõzárja, bár nem volt feltûnõ, de azért szebb ha nem így van.

31 hetes vagyok, kb.2 hete eszrevettem, hogy ugy kb.3 naponta valami szaraz, szine sargas valami van az egyik mellbimbomon, de csak az egyiken es mindig abbol. Mintha folydogalna valami onnan, de soha nem utott at, csak megszarad. Mi lehet?

Valaki jart e hsonlo cipoben? Anyumnak meseltem, nagyott nezett, neki nem volt...

Legjobb válasz: Anyatej. Majd meglátod, ha szültél, milyen sárga az elõtej. Teljesen normális, ne aggódj. elkezd a tested készülõdni a szoptatásra. Nem mindenkinek van, nekem csak a második terhességemnél volt ilyen.

Anyatej. Majd meglátod, ha szültél, milyen sárga az elõtej. Teljesen normális, ne aggódj. elkezd a tested készülõdni a szoptatásra. Nem mindenkinek van, nekem csak a második terhességemnél volt ilyen.
Elõtej! Lehet most már megmarad a szülésig, lehet elmúlik!
Elõtej. Nekem a 24. héttõl van, azóta csak melltartóbetéttel alszom, ha nem akarok naponta mosni, napközben elég a vattakorong. Piszkálni, nyomogatni nem szabad, mert oxitocin szabadul fel és méhösszehúzódást okoz (orvos mondta). 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Mindig lepiszkaltam onnan es nezegettem hogy mi lehet, egy kicsit megijjedtem, mert abba a mellemben van egy joindulato csomo (mar egy jo nehany eve, de felugyelet alatt van, minden evben ellenorzesre megyek vele), s ezert is voltam megijjedve, de igy hogy mondjatok hogy elotej lenne, akkor mar megnyugodhatok egy picit ugy gondolom. Koszi a valaszokat lanyok, szep napot nektek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!