Találatok a következő kifejezésre: 31 hetes vagyok. Mit jelent, (8 db)

Nem ajánlatos a háton fekve aludni, ezt tudom. De konkrétan mit jelent háton feküdni? Nekem úgy kényelmes az alvás, ha szinte félig ülök, a hátamat az ágytámla támasztja. Ez így ajánlatos? 31 hetes vagyok, és oldalt fekve mindig fáj valamim.

Legjobb válasz: A háton fekvés az konkrétan a háton fekvés.Amit mi már nem nagyon tudunk elviselni mert elnyom bennt mindent:) Nekem már szinte sehogy nem kényelmes:( Üdv:33 hetes kismama

A háton fekvés az konkrétan a háton fekvés.Amit mi már nem nagyon tudunk elviselni mert elnyom bennt mindent:) Nekem már szinte sehogy nem kényelmes:( Üdv:33 hetes kismama
Ha neked úgy kényelmes, akkor nem ártasz vele. Lényegében azért nem szokták ajánlani, merthát a garvitáció. De ha neked így kényelmes, akkor ez gondolom nem okoz problémát neked. :)
Valamilyen eret nyom el a haton alvas, de szerintem ugy aludj, ahogy neked kenyelmes. Annyi mindenre kell odafigyelni terhesseg idejen, hogy komolyan mondom csoda, hogy meg nem halt ki az emberiseg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy így még valamennyire tudok aludni. :-) Másképp sajnos már nem megy. Boldog babavárást mindenkinek!

Ma voltam orvosnál, és ez most mit jelent? ! CI2000, ? (eddig CI3000 volt) mi változik? 31 hetes vagyok, ez jo ennyi hetesen?

Legjobb válasz: Megrövidült 1 cm-rel a méhnyak, ami terhelésre szokott bekövetkezni, de még teljesen zárt a méhszáj. Az orvosod nem mondta? Pihenni kellene!

Megrövidült 1 cm-rel a méhnyak, ami terhelésre szokott bekövetkezni, de még teljesen zárt a méhszáj. Az orvosod nem mondta? Pihenni kellene!
Így van, rövidül a méhnyak, de a méhszáj zárva. Ilyen idõs terhesen teljesen normális, ne kell emiatt különösebben pihenni. Sokaknak ilyenkor már nyitva nem csak a külsõ, de a belsõ méhszája is. Ha itt rákeresel, sokszor szépen leírták, hogy mi mit jelent. A 0 a zárt, az 1 az egy ujnyira nyitott, a 2 a két ujnyira nyitott.... Az elsõ szám a méhnyak hosszát jelenti, a második szám a külsõ méhszájat, a harmadik a középsõ és az utolsó a belsõ méhszájat. TEhát lesz majd 1000, majd 1100, majd 1110, de lehet 2100 is...attól fügy, hogy viseli a szervezeted.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!
Bocsi, ez a mondat javításra szorul: "Nyilván, életben tudják már tartani, de a cél nem ez. Amúgy is, 30-33 hetesen szülni, és világra jönni, kockázatosabb, mint pl.: a 27-29. hétben, mert éppen most van fejlõdõben a tüdeje, amibe, ha közben változás történik, azaz megszületik idõközben, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy gond lesz a kis tüdejével, mint ha hamarabb születik, mint ahogyan elkezdtett volna fejlõdni."

31 hetes terhes vagyok. Mit jelent, hogy cx:3100, kf/3. Az ultrahangos adataim pedig:BPD:76, HC:286, FEM:59, HUM:54, Cerebellum:32. Ezek az adatok jók?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom hogy a kf/3 az köldök fölött 3 ujjnyira vagyis otta méhed teteje. A többi adatot pedig én a mamanet.hu-n szoktam megnézni. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Üdv: 23 hetes kismama

Szia! Úgy tudom hogy a kf/3 az köldök fölött 3 ujjnyira vagyis otta méhed teteje. A többi adatot pedig én a mamanet.hu-n szoktam megnézni. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Üdv: 23 hetes kismama
3100 3 cm-es a méhszájad és 1 ujjnyira nyitva van (csak azt nem tudom melyik része, talán a külsõ).
Nekem a BPD 30 hetesen és egy naposan 80 volt.De szerintem ahány baba annyi méret:) A többit nem mérték. A cx3100 bõl a 3000 jelenti hogy három ujjnyi vastag a méhszájad, az 100 az nem tudom, hogy mi pedig valaki mondta már nekem. http://ultrahang.lap.hu/ kicsit olvass utána itt hátha megtalálod.
Szia! 3100= méhnyak rendben, az a 3-as 1 újjnyira van a külsõ méhszáj nyitva, az az 1.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pontos, és gyors választ, és ez, hogy 1 újnyira nyitva a méhszáj, nem probléma?
Sajna nekem is nyitva a külsõ 1ujjnyira.Azt mondta az orvosom, szigorú ágynyugalom!Nem kéne ácsorognom fodrász vagyok, mert kinyílhatok még csak 23hetes vagyok.Pihizzél sokat!Üdv
Pihenj sokat, vigyázz a fertõzésekre, óvszerrel szeretkezzetek, nem lesz baj, csak tényleg vigyázz magadra.Semmiképp se emelj, ne terheld magad.Csak szép lassan mindent.

Mit jelent ez: méh fundusa Xy/k? 31 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!!!A neten mindent meg tudhatsz ha be írod azt a szot ami érdekel vagy keresel és kiadja neked a válaszokat.Probáld meg én is azt szoktam csinálni ha valamit nemtudok.!Vagy pedig itt a keresõbe be írod és meg adja a választ .Jo baba várást!!!

Szia!!!A neten mindent meg tudhatsz ha be írod azt a szot ami érdekel vagy keresel és kiadja neked a válaszokat.Probáld meg én is azt szoktam csinálni ha valamit nemtudok.!Vagy pedig itt a keresõbe be írod és meg adja a választ .Jo baba várást!!!

Mit jelent, hogy 31+3, 15+6 hetes kismama? Én simán 9. -hétben vagyok.

Legjobb válasz: 31+ 3....31 hetes, 3 napos...ahogy az uh s kiírja mindig a kb napot is

31+ 3....31 hetes, 3 napos...ahogy az uh s kiírja mindig a kb napot is
31hét+3nap, 15hét +6nap.
A kérdező hozzászólása: Okés, már értem! Köszönönm szépen!
Hogy érezted: a bébi remeg vagy az izmaid/hasfal?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom. Hullámozni szokott, de most remegett, mintha rázták volna!
Nálam is volt remegés de nem az epész hasamban. Szerintem ha mocorgott azóta, nem lehet nagy baj. Még fejletlenek a bébi izmai és idegrendszere. A fiamnak az elsõ pár hétben remepett néha a lába. Azt mondták, hogy emiatt van.
nálam is volt ilyen hullám szerü remegés 27 hets vagyok 3. baba az én babám nagyon fürge és nagyon nagyokat rug a nemét még sajnos nem tudjuk de a két fiunál nem volt ilyen és ök nem mozogtak ennyit

31 hetes km vagyok, és uh-on vitorlás köldökzsinór eredést állapítottak meg. Ez mit jelent? Tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ilyen volt,de nekem nem látták az uh-on.Azt jelenti,h a nem a közepéböl ered a zsinor a méhlepényböl,hanem a széléröl.

Szia! Nekem is ilyen volt, de nekem nem látták az uh-on.Azt jelenti, h a nem a közepéböl ered a zsinor a méhlepényböl, hanem a széléröl.
A kérdező hozzászólása: és ez rosszat jelent? volt belõled problémád?

31 hetes terhes vagyok, ma voltam dokinál és azt írta a kiskönyvembe a hüvelyi vizsgálathoz, hogy 2100. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Szia. Valamennyire nyitott a méhszáj. A 3000 jelenti a teljesen zártat.

Szia. Valamennyire nyitott a méhszáj. A 3000 jelenti a teljesen zártat.
2 cm a méhnyak és egy ujjnyira van nyitva a külsõ méhszály. szerintem ne aggódj ez ebben a korban már normális, de azért feküdj sokat, pihenj
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Én úgy tudom a 1100a jó ez a zárt, minnél nagyobb annál nyitottabb a méhszáj.Pihenj sokat!
Elõttem válaszolónak: az az érték pont, hogy nem a legjobb, amit írtál. Vamait rosszul mondtak neked. 3000 jelöli a teljesen zárt méhszájat, ahogy az elsõ válaszoló is írta. 2100 azt jelenti, hogy a méhnyak kicsit mgrövidült már, és nyitva is van a méhszáj egy kicsit. Sokat kellene pihenned vele.
Nekem a 23.hét óta 2000. és ég egyben vagyunk. megrövidült a méhnyak és kicsit nyitva van a méhszáj. Még sokáig el lehet vele lenni. Pihenni kell. Én a sok flangálást csökkentettem a minimumra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!