Találatok a következő kifejezésre: 31 hetes vagyok. Mikor lesz (8 db)

31 hetes kismama vagyok. Mikor lesz a legközelebbi vérvétel?

Több ember több félét mondd. Mikor lesz következ? vérvétel? És ezek után még milyen vizsgálatok jönnek? Az orvos is és a véd?n? is, na és még a terhes tanácsadó is mást mondd.

Legjobb válasz: Tõlem a 35. héten vettek vért (vérkép,nagyrutin,thrombin idõ,vércsoport-ellenanyagszûrés) és kellett leadnom vizeletet is. Sok boldogságot! 37 hetes kismami

Tõlem a 35. héten vettek vért (vérkép, nagyrutin, thrombin idõ, vércsoport-ellenanyagszûrés) és kellett leadnom vizeletet is. Sok boldogságot! 37 hetes kismami
Szia. Nekem a 36 héten lesz még egy vérvétel (ellenanyagszûrés), vizeletvizsgálat, meg kenet vétel, illetve méhszájvizsgálat. Majd a 38 héten uh, és Nst, a 39 héten kétszer Nst, a 40 betöltött héten pedig be kell feküdnöm, ha addig nem lesz meg a babó. Üdv, 35 hetes kismama

Mitõl függ a baba súlya? Attól függ hogy mit eszünk? 31 hetes vagyok 4 kilót híztam és a doki azt mondta hogy most 1700 g körül van a baba! Lehet nagy babám? 165 cm vagyok és 56 kg-mal kezdtem. Remélem nem lesz 4 kg-os.

Legjobb válasz: Ha valaki terhességi cukorbeteg és nem tartja a diétát, akkor lehet túl nagy a baba, de amúgy nem befolyásolja az étkezés a baba súlyát. Emiatt nehogy koplalj terhesen! Én kicsi vagyok (160 cm és 46 kg teherbeesés elõtt), a férjem nagy darab és nagy súllyal született, terhességi cukros lettem, amíg ez nem derült ki, addig rengeteg édességet ettem, utána diétáztam, de a kalóriát bevittem nem szénhidrátból, tehát nem éheztem egyáltalán és a fiam így is csak 3090 gramm lett.

Ha valaki terhességi cukorbeteg és nem tartja a diétát, akkor lehet túl nagy a baba, de amúgy nem befolyásolja az étkezés a baba súlyát. Emiatt nehogy koplalj terhesen! Én kicsi vagyok (160 cm és 46 kg teherbeesés elõtt), a férjem nagy darab és nagy súllyal született, terhességi cukros lettem, amíg ez nem derült ki, addig rengeteg édességet ettem, utána diétáztam, de a kalóriát bevittem nem szénhidrátból, tehát nem éheztem egyáltalán és a fiam így is csak 3090 gramm lett.
én ma voltam ultrahangon 31+ 6 naposan, a baba becsült sulya 2087 g , eddig 5, 5 kg-ot hiztam. a doki azt mondta, nem lesz nagy baba... azt néztem, hogy 32 hetesen 2000 g- 2300 g körül vannak a babák. szoval a tied nem hiszem, hogy lesz 4 kg..de sztem még 3, 5 kg sem. persze ez majd a végén mikor kibujt tudjuk meg :D
32+3-nál becsülték a babámat 1909 gr-nak. Én 42 kg voltam 160 centihez mikor teherbe estem, a 32. héten +11kg-nál tartottam, a 40-ig 13 lett összesen. Én az utolsó idõben híztam nagyon keveset, aki pedig vékonyan indul neki a terhességnek, többnyire többet is szed fel, mert a szervezetnek ilyenkor kell a tartalék. A babám amúgy 40. héten született kerek 3 kg-mal. Nem voltam terhességi cukros, meg kifejezetten vizes sem. Amúgy a szülésnél nem az a leglényegesebb, hogy milyen súlyú a baba, hanem hogy mekkora a fejkörfogat.
szerintem nem attól függ hogy mennyit eszünk és a súlybecslés is tévedhet bizony néha sokat is. én rám rá ijesztettek mikor be kellett feküdnöm túlhordás miatt hogy készüljek fel hogy nagy baba lesz súlybecslésnél mondtak 4200gr-ot. de szerencsére csak 3500gr született és 54cm :)

Mi lesz a 36. hét után? Lehet előbb szülök majd? Elég sokszor keményedek, magnéziumot szedek, most 31 hetes vagyok. Méhszáj szerencsére mindig zárt. De a 36. héttől már nem lehet magnéziumot szedni. Mire számítsak?

Persze vannak napok amikor nem vészes, de van amikor nagyon, és néha megjönérzésem van. Gondolom ezek jóslók. Mondtam a dokimnak, több magnéziumot kell szednem és ha érzem akkor pihenni. De mi lesz így amikor már nem szedhetem a magnéziumot? Van ilyen tapasztalat? El?bb megszülhetek?

Legjobb válasz: Könnyû szülést kívánok Nektek! És sok egészséget, jó babázást nemsokára!!! :)

A kérdező hozzászólása: Könnyû szülést kívánok Nektek! És sok egészséget, jó babázást nemsokára!!! :)
Szia! Én 2* voltam korházban, ahol visszatartották a szülést, 1* 27 hetesen akkor rövidült a méhszáj, majd 32 hetesen akkor ki is nyílt a külsõ, rengeteg magnéziumot szedtem és pipolphent a 36 hétig. Most vagyok 40 hetes, holnapra vagyok kiírva és még mindíg nincs jele, hogy ki akarna bújni a baba.
Én is sok magnéziumot és Pipolhent szedtem a 36. hétig, hogy ne legyen koraszülés. Nekem a méhszáj a 30, héttõl nyílt szépen fokozatosan. 37. héttõl málnalevél tea...5 nappal a kiírt elõtt szültem. Már attól féltem, túlhordom...;)
Szia!éN A 26.héten korházba kerültem mert kinyílt a méhszáj, ezért visszatartáson voltam.Sok magnéziummal engedtek haza.A 36.héttõl nem szedem, ki is nyílt a belsõ méhszáj is.A hasam nagyon sokat és több mint 1 percig keményedik. Most vagyok 39 hetes és még mindig egyben vagyunk a babámmal.Ja !és ez már a 3. terhességem!
én is elég sokat keményedtem 30 hét felett, és ráadásul szépen lassan a 32. héttõl elkezdtem kinyilni.36.hétre teljesen kinyiltam.holnap kezdem a 38.hetet, és még egyben vagyok.kedden elment a nyákdugóm, azóta keményedésen kivül semmi, még joslo sem volt, pedig elötte az is volt.az én fiam nem akar kifele sietni.a magnéziumra meg csak azt tudom mondani hogy nekem a doki is és a védõnõm is azt mondta hogy az szedjem csak tovább(3x1 magnesium citricit-et szedek). szerintem nyugodj meg(tudom mondani könnyû)mert az idegeskedés sem neked sem a babádnak nem jo.nem törvényszerû hogy hamarabb jön . egyébbként 2 hete mondta a doki hogy 2 hetet ad és megszülök, de még egyben vagyok.ja és már a 22. hét óta koraszüléssel fenyeget rövidülés és keményedések miatt. további nyugodt pocakosodást, és könnyû szülést kivánok.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem aggódom, nagyon köszönöm a válaszaitokat!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy! Neked is köszönöm a megnyugtatást! Gratula a gyerkõchöz és a pocaklakóhoz! :)

31. hetes vagyok, és nagyon parázok, hogy koraszülött lesz a babám! Sok tünet utal rá! A méretei is nagyobbak, mint amennyinek lennie kellene, a hasam lent van, és nagyon keményedik. Mit csináljak? Vagy csak túlkomplikálom a dolgokat?

Ezen kívül rengeteget járok pisilni, nem tudok aludni, és nincs étvágyam!

Legjobb válasz: Ha a hasad keményedése rendszeres ( kb több mint 4 X óránként) az tényleg nem jelent jót. A többi tünetedet bármi okozhatja. Keményedés elleni tippek: 1. pihenés 2. 3X 2 Magne B6 3. napi 3 X egy fél dl kognac Az utóbbi nem vicc, nálam a 30 héten kezdõdött ugyanez, csak a szülés is beindult. Orvosi javaslatra volt benn a kórházi hûtõben a Napoleon, és a dokim minden nap megkérdezte, "bevettem-e" a "gyógyszert" Végül kihúztuk a 36. hétig, pedig négyszer beindult a szülés....

Ha a hasad keményedése rendszeres ( kb több mint 4 X óránként) az tényleg nem jelent jót. A többi tünetedet bármi okozhatja. Keményedés elleni tippek: 1. pihenés 2. 3X 2 Magne B6 3. napi 3 X egy fél dl kognac Az utóbbi nem vicc, nálam a 30 héten kezdõdött ugyanez, csak a szülés is beindult. Orvosi javaslatra volt benn a kórházi hûtõben a Napoleon, és a dokim minden nap megkérdezte, "bevettem-e" a "gyógyszert" Végül kihúztuk a 36. hétig, pedig négyszer beindult a szülés....
Szia! A dokiddal beszélj, majd õ megmondja, hogy mi a helyzet veletek! Én napi 3x1 Magnerotot szedek, hogy ne keményedjen a pocim, mégis éjszakánként elõfordul, szerintem ez normális. Én is keveset alszom éjjel, sokszor kelek fel pisilni (3-4x), de rengeteget mocorog a fiam, vagy épp Apa horkol és akkor a baba is felébred és tornázik egy jót. Csak egy vélemény: a pocid attól is lejjebb mehet, hogy a babád befordult, nálam ez a helyzet. A babám a 32. héten már 2040 grammos volt! 33 hetes kismami, aki a harmadik babáját várja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Magnéziumot még csak napi 3*1-et írt az orvosom... A konyakos trükköt én is hallottam már, csak még nem mertem kipróbálni (pláne a Magne B6 mellett). Magzatvíz nem szivárog, vagyis szerintem az a bizonyos kellemetlen szagú folyás (minimális mennyiség) még nem az! Vagy igen? De az már van kb 3 hete?!
A kognac-os anyuka vagyok. Én 10 g-os (!) magnézium infúzió mellett ittam a kognacot, + a napi 3X2 Magne B6. Nyugodtan kipróbálhatod! Míg nem volt magnézium infúzió, meg magne B6, alkoholos infúziót kaptak a fenyegetõ koraszülésre a kismamák :-) Csak volt, akinek nagyon megtetszett.....Így jött a magnézium. Az alkohol izomlazító hatása folytán jótékony, ellazítja a gyakorlatozó méhizomzatot. Ilyen mennyiségben semmi káros hatása nincs, persze csak mértékkel... :-)
Szia! Ne aggódj! Ez a végével ár, és egyik sem koraszülésre utaló jel. Ha nem görcsölsz, nincs vérzés, magzatvízszivárgás, akkor ez már normális. Magnéziumot szedsz a keményedésekre? Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Szerintem, ha ennyire aggódsz beszélj a védõnõvel vagy az orvosoddal.

Mikor készítsem elő a korházi csomagomat, indulásra készen? Még 31 hetes vagyok, de nem szeretnék az utolsó percekben kapkodni majd, főleg, ha úgy adódik, hogy sürgősen menni kell és nem lesz rá idő?

Legjobb válasz: Én is 30 valamelyik héten pakoltam össze egy utazótáskába pakolgattam mindig, ami egyszembe jutott az a hálószoba sarkában volt. Azért is volt jó, mert én vizsgálatra mentem és nem engedtek haza így a párom is tudta, hogy azt a táskát hozza és abba minden benen van.

Én is 30 valamelyik héten pakoltam össze egy utazótáskába pakolgattam mindig, ami egyszembe jutott az a hálószoba sarkában volt. Azért is volt jó, mert én vizsgálatra mentem és nem engedtek haza így a párom is tudta, hogy azt a táskát hozza és abba minden benen van.
Készítsd össze akkor most. : ) Én kb egy héttel elõtte készítettem össze.
Én írtam egy listát, hogy mit akarok vinni, kb 32 héttõl folyamatosan vásároltam, ha úgy jött ki a lépés, és mindíg beletettem a táskába. 35 hétre kész lettem, ami meg olyan volt, hogy közbe is kellett(fényképezõ, telefontöltõ) azokat felírtam egy lapra, ami a csomag tetjén volt, így ha sörgõsen kellett vona menni, tudtam volna mit kell bedobálni még. mert az ember akkor tuti elfelejt 1-2 dolgot.
32 hetesen pakoltam össze és 35 hetesen hirtelen kellett menni, szóval én nagyon örültem, h minden össze volt pakolva. Mosta második babámat várom, most vagyok 21 hetes, de a csomagom már sajnos kész van , mert 10 hetesen véreztem és akkor hirtelen kellett pakolni, persze fele dolog itthon is maradt , ahogy hazajöttem kimostam a használt ruhákat és vissza pakoltam mindent. Persze normál esetben azért még 21 hetesen nem kell összepakolni. Szóval szerintem nyugodtan készítsd el a csamagod, egy félre esõ helyen elfér és ha menni kell nem kell kapkodnod.
Szerintem már összekészítheted, 37.héttõl bármikor jöhet a baba, de ha bármi probléma lenne még a 37.hét elõtt, akkor jobb ha indulásra készen álltok!
Mind a 2x a 36. héten raktam össze a dolgokat, de annyira, hogy már a kiskönyvet is a táskából szedtem ki, ha mentem a védõnõkhöz, vagy nst-re.
Én 36 hetesen raktam össze anno, és vittem magammal a kórházba onnastól vizsgálatokra. És nem hiába. 38 hét 4 naposan befektettek a kórházba, így jó volt, hogy ott volt a cuccaim velem. Másnap megszültem.
Én is 31 hetes vagyok és most készülök minden szükséges dolgot megvenni, ami a kórházi csomagba kell. Persze lehetne ezt 3-4 héttel késõbb is csinálni, de egyrészt nincs kedvem az utolsó pillanatban nagy hassal rohangálni boltról boltra, másrészt azzal is számolni kell, hogy mi van, ha pár hét múlva már tikkasztó hõség lesz és igazából örülni fogok, ha átvészelek egy-egy napot. ;) Jó pakolászást és további boldog babavárást!
Szerintem is nyugodtan elkezdheted összepakolni. Én a 34. héten készültem el vele. Persze még mindig vannak mindennapos használati tárgyak amiket nem tettem be, de 95%-ban készen van a csomag. 37 hkm
Lesz ideje rá, ne aggódj, az én fiam 35 hetesen fordult jó irányba, addig össze-vissza feküdt.
A 32.héten voltam 4D UH-n, a baba haránt volt, másnap a nõgyógyászati vizzgálaton már faros volt. Egy hét múlva befordult. Most 36. hetes vagyok. A barátnõm kisfia a szülés reggelén fordult be magától, senki se számított rá, csak az anyuka:) . Bízd a kicsidre, és boldog babavárást!
szia! ne aggódj, mert ahogy elõttem írták sok idõ van még forogni, DE, ha így is marad, vagy faros lesz, vagy bármi miatt császár lesz a vége amiatt se aggódj, én kettõn vagyok túl két éven belül és nem azt mondom, hogy sétagalopp, de nem szenvedsz vele többet, mint egy termetes gátsebbel, és nem is kell vajúdni, ha programozott(mondjuk az elsõnél majd egy nap sikertelen vajúdás után mûtöttek). én ngayon sima szülésre készültem és nagy csalódás volt a császár, holott semmi gond nincs vele. azóta minden kismama ismerõsnek, nemcsak a faros/harántosoknak mondom, hogy készüljenek fel rá, hogy ne érje akkora meglepetésként õket, mint engem (azért lett csaszi az elsõ, mert négy és fél kilóó volt a gyerek, de az ultrahang egy kilóval kisebbet jósolt - nem csak azt sztk, hanem a magán 4D-s csilivili is)!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Szerencsére egyébként semmi gond a terhességemmel, teljesen rendben zajlik minden, a kontrollt ezért nem is értettem én sem...de azért most kicsit megnyugodtam.Szép babavárást mindenkinek! :)
Szia! Ezért kell kontrollra menni? :) Mik vannak. A kicsi fiam eddig harántban volt, majd farral, most megint harántban, illetve most ki tudja, mert nagyon mocorog, majd kedden kiderül. :) 32 hetesek vagyunk. Az orvosom mesélte: volt egy babája, aki a 32. hétig farral volt, 34. héten fejjel, örültek, hogy végre befordult. A 36. héten megint farral, 38. héten fejjel, 39. héten farral, majd rá egy hétre megszületett fejjel. Õ ilyet elõtte még nem látott, de most már tudja, hogy bármire képesek a babák. Ne aggódj emiatt. Egyébként ha nem fordul be, akkor császároznak vagy kézzel befordítják, illetve ha farral van esetleg még meg is szülheted. Én csak akkor szeretném természetesen szülni, ha teljesen jó irányban van.
Szia! Ne aggódj, nekem azt mondták, hogy általában 36-37. hétig még maguktól is befordulhatnak. Persze akadhatnak kivételek, én egy ilyen voltam, erõsítendõ a szabályt. Az én fiam sajnos nem fordult be, 35. hétre megszületett császárral. DE!!!: nekem sok egyéb más gondom is volt, és ha még maradt volna 2-3 hetet odabent, akkor lett volna rá esély, hogy megforduljon. Nyugi, minden rendben lesz!
nekem a nagyobbik fiam 36 hetesen fordult meg, 37. héten született, a kicsi 35 hetesen fordult meg, 37. hétre született szintén
Ó még bõven van ideje. Általában a 36. hétig befordulnak, ha van hozzá kedvük.
Nyugodj meg, igaz, hogy már túl vagytok az ideálisnak mondott idõponton, de még simán befordulhat.
A harántfekvésbõl még bármi lehet fõleg hogy még csak a 31. héten vagy. Én most kezdem a 39.hetet és faros a babám, na ebbõl már nem lehet bátmi...:-S. Nem katasztrófa, a lényeg a végeredmény! N izgulj!Boldog babavárást!

31. hetes terhes vagyok, de már a múlt héten 2kg volt a fiam medencevégű fekvése is van mit gondoltok van esélyem természetes úton szülni? Mekkora lesz kb. az orvos szerint elég nagy a baba én meg 150cm pici kis gyenge nő vagyok

Legjobb válasz: Nekem is nagyon hasonló méretei voltak. (28 hetesen 3 héttel volt nagyobb a koránál) A Tied átlagos méretekkel számolva 2 héttel nagyobb. Tudományos (teljesen amatõr :) házi modellem szerint 4-4,5 kg alatti babát ne várj.... Már ha kivárja a végét... de hátha ír valaki valódi tapasztalattal :)

Nekem is nagyon hasonló méretei voltak. (28 hetesen 3 héttel volt nagyobb a koránál) A Tied átlagos méretekkel számolva 2 héttel nagyobb. Tudományos (teljesen amatõr :) házi modellem szerint 4-4, 5 kg alatti babát ne várj.... Már ha kivárja a végét... de hátha ír valaki valódi tapasztalattal :)
Szia! Még megfordulhat, de ha nagy baba lesz és mégsem fordulna meg, lehet hogy császározni fognak.De ezt a hetekben úgyis közli majd az orvos elõre.
nálam is császárra készültek, mert én is pici vagyok, a kisfiam viszont a terhességi cukor miatt nagy baba lett.Nagyon féltem a császártól, végül a 37. hét elején "simán" megszültem :) 3800 g volt és 52 cm. Drukk neked, hogy ne legyen császár! :)

31 hetes kismama vagyok, félek, mi lesz ha a jövő héten szülni fogok?

Majd szétdurran a hasam, olyan kemény a hasfalam, ülni se tudok, akkor nyomom a combjaimmal pocimat, úgy érzem a gyerek mindjárt ki akar bújni bel?lem, sokszor fáj az alhasam, úgy érzem ott toporog a kijáratnál, én azért szeretném a 38. hétig kihúzni.

Legjobb válasz: Szis! Semmit! Csak legyél teljesen nyugodt! Ne gondolkozz hülyeségeken! Az a baba nem fog még elõbújni a jövõhéten! Pihenj sokat, ha nehezedre esika séta, akkor ne indulj el. Mindig zsebredugtam a kezem és fogtam a pocakom, Alig birtam, akkora volt a hasam, pedig 62 kg-ról kezdtem és 70 lettem, 3,45 kg-val, 52 cm-rel idõre született a lányom. Sajna császárral, mert 36 évesen az elsõ babám van, és nem kisérleteztek velem a dokik. Én is alig birtam az utolsó heteket, de hidd el megéri nyugodtnak maradni, mert a picid is olyan lesz! Aranyos, imádni való! Kellemes babázást! Üdv. 14 hónapos 16 fogú, szaladó kislány anyukája

Szis! Semmit! Csak legyél teljesen nyugodt! Ne gondolkozz hülyeségeken! Az a baba nem fog még elõbújni a jövõhéten! Pihenj sokat, ha nehezedre esika séta, akkor ne indulj el. Mindig zsebredugtam a kezem és fogtam a pocakom, Alig birtam, akkora volt a hasam, pedig 62 kg-ról kezdtem és 70 lettem, 3, 45 kg-val, 52 cm-rel idõre született a lányom. Sajna császárral, mert 36 évesen az elsõ babám van, és nem kisérleteztek velem a dokik. Én is alig birtam az utolsó heteket, de hidd el megéri nyugodtnak maradni, mert a picid is olyan lesz! Aranyos, imádni való! Kellemes babázást! Üdv. 14 hónapos 16 fogú, szaladó kislány anyukája
Elõször is mindenképpen beszélj a nõgyógyászoddal! Ami viszont még ennél is fontosabb: próbáld ki a pozitív bevonzást a jó gondolatokkal! Bár tudom, hogy ilyenkor nehéz, gondolj arra napjában többször is, hogy milyen jól érzi magát a baba a pocakodban, és hogy szeretne még bent maradni jó néhány hétig! Neki is mondd azt, miközben simogatod a hasadat, hogy "neked (a nevét is mondd, ha már megvan) a pocakomban van egyelõre a legjobb helyed, nagyon boldog lennék, ha még sokáig együtt lennénk így", és hasonlókat. Mindenképpen pozitív szövegkörnyezetben, kerüld az aggódást és a negatív gondolatokat és kétségeket! Ha pedig ennek ellenére is elõbb szeretne megszületni a babucid, akkor tudd, hogy erre biztosan megvan a jó oka, úgyhogy akkor fogadd õt nagy szeretettel :) . Biztosan minden rendben lesz, gondolj erre!
Nagyon aranyosakat írt mindkét elõttem válaszoló!! Én csak annyit tudnék hozzátenni, hogy vedd fel a legkényelmesebb pozíciót és légy türelmes. Persze mondd el az aggodalmad az orvosnak, biztosan megvizsgál és megnyugtat. 31 hetes km.
33 hetes km vagyok. Nekem is feszül a pocim: alul is, felül is. Hosszasabb bevásárlókörút végére lefáradok rendesen :-) Olvastam az egyik könyvben: ne álljunk ilyen állapotban ha ülhetünk, és ne üljünk ha feküdhetünk. Igyekszem észben tartani :-) Ne parázz! Azt megérzi a manóka. Inkább hallgass relaxáló zenét, olvass, kismamatornázz-ha tudsz és bírsz- de a legfontosabb, hogy foglald le magad pozitív gondolatokkal. Ha manóka rosszul érzi magát, tudatni fogja Veled, de Te semmiképp se gyorsítsd, hogy õ minél hamarabb megszülessen. Jó neki odabent, sõt addig a legnyugisabb és a legideálisabb még odabent van a melegben.
Képzeld el, hogy ez még fokozódik.Én a 39. héten már azt hittem ámokot futok, ha nem szülök meg...:)
"Ülni se tudok" : ez a legkevesebb, és úgy általában teljesen normálisnak tûnik amit írsz. Hullámokban jöttek elõ nálam is növekedési tünetek. Én 5. hónaptól kb nem tudtam ülni (legalábbis normál széken). Egybõl keményedtem ha megpróbáltam. Feküdj le ilyenkor, ne sétálgass, figyelj a jelzésekre. És persze doki, de ezt úgyis tudod.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok :-) Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!