Találatok a következő kifejezésre: 31 hetes vagyok, és már (20 db)

Hogy borotválkozzak meg alul? 31 hetes vagyok, és már nem nagyon érek oda!

Holnap megyek a dokihoz vizsgálatra, és szégyellem a nagy bozontot, hogy oldjam meg? Az elektromos borotva nem a legjobb, és a párom sem lesz itthon holnap, hogy segítene!

Legjobb válasz: szia!! én 29 hetes vagyok, hatalmas pocakkal és tükörbõl szoktam megoldani... hát nem a legegyszerûbb, de ez van :) a gyantázást nem bírom, nem szeretném, ha a párom csinálná, így maradt a tükör. sok sikert!! :)

szia!! én 29 hetes vagyok, hatalmas pocakkal és tükörbõl szoktam megoldani... hát nem a legegyszerûbb, de ez van :) a gyantázást nem bírom, nem szeretném, ha a párom csinálná, így maradt a tükör. sok sikert!! :)
Érzésre leszedem a nagyját, aztán én is elõkapom a tükröt!! Ennyi... Egy 37 hetes pocakos
31 hetes pocakos, nekem eddig en megtudtam tukorrel igy meg ugy, de most mar a paromra hagyom.

31 hetes vagyok és már be van fordulva a babám. Azt mondta a doki, hogy már nem is fog visszafordulni, mert pici a helye. Ez normális? Nem késöbb szoktak fejjel lefele fordulni? Nem fog ez miatt hamatabb születni?

Legjobb válasz: Nekem 28 hetesen fordult be. Ez egyáltalán nem baj, de még vissza is tud fordulni ha nagyon nagyon akar. Ne aggódj, csak annyi lehet, hogy szép fejlett a baba, esetleg nem olyan hatalmas a helye, nomeg hogy tudja hogy mi lesz a legjobb neki :)

Nekem 28 hetesen fordult be. Ez egyáltalán nem baj, de még vissza is tud fordulni ha nagyon nagyon akar. Ne aggódj, csak annyi lehet, hogy szép fejlett a baba, esetleg nem olyan hatalmas a helye, nomeg hogy tudja hogy mi lesz a legjobb neki :)
Kb 28 hetesen szoktak befordulni a babák. Örülj neki, hiszen, így garantáltabb az út a szép, sima szüléshez. Mindenképpen JÓ! És ha hamarabb is születik, biztos, hogy nem emiatt! Szép szülést! :o)
Nekem is a 28 heti UH-n mar be volt fordulva. Orulj neki, sok kismama akinek nem fordult be az utolso hetekig aggodik emiatt.

Ikerkismamák hogy vagytok? Én már 31 hetes vagyok, és már nagyon várom a végét.

Legjobb válasz: Szia! Csak egy tanács: túl erõsen ne várd a végét... :) Hadd maradjanak bent minél tovább! Nekünk összejött a betöltött 35 hét (az állítólag elég jó ikreknél), mégis 1 hónapig a koraszülött osztályon kellett maradnia a piciknek. Nem jó ám gyerekek nélkül hazajönni. :( Meg utána mindenféle koragondozásra járni... stb. Szóval légy türelmes, pihenj minél többet, amennyit csak tudsz, attól mûködik legjobban a placenta (vagy placenták). 5 hós babák anyukája

Szia! Csak egy tanács: túl erõsen ne várd a végét... :) Hadd maradjanak bent minél tovább! Nekünk összejött a betöltött 35 hét (az állítólag elég jó ikreknél), mégis 1 hónapig a koraszülött osztályon kellett maradnia a piciknek. Nem jó ám gyerekek nélkül hazajönni. :( Meg utána mindenféle koragondozásra járni... stb. Szóval légy türelmes, pihenj minél többet, amennyit csak tudsz, attól mûködik legjobban a placenta (vagy placenták). 5 hós babák anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! 35. héten születtek a picik? Mennyivel születtek? Miért kellett 5 hétig bent lenni? Bocsi a sok kérdésért, de érdekel a dolog.
Szia, elsõ vagyok. 2500 gramm alattiak és a betöltött 37. hét elõtt születettek korababának számítanak, és a koraszülött osztályra kerülnek. A koraszülésnek, és a pici súlynak is sok veszélye van, pl. hogy nem elég érett még a tüdõ. De nem akarlak ilyenekkel rémisztgetni, biztos minden rendben lesz, csak tényleg kíméld magadat, kövesd a dokid, védõnõd tanácsait, pihenj. Az enyémek nagy súlykülönbséggel születtek, mert egyikük többet kapott a placentából, ami a 35. hétre már igen meszes volt. Egyikük 2240 gramm volt, másikuk 1490. A koraszülött osztályról 2300 gramm felett adják haza a babákat, ill. ha véget ért az antibiotikum kúra, ha volt náluk szemészorvos (korababáknak sajnos lehet retinaleválása, ilyenkor meg kell mûteni õket) és ha voltak koponya ill. hasi ultrahangon. Ha vmi érdekel még, írj privit!


31 hetes vagyok és hát már elég sokat szedtem fel.16 kg-ot lehet ebből baj? Pedig hát próbálok úgy étkezni és mozogni. Más is van így? Annyira aggódom mivel még azért van időm.

Legjobb válasz: Én 36 hetes vagyok és én is 16-nál járok. Mást nem tudsz tenni azon kívül, h. odafigyelsz az étkezésre. Nekem azt mondta a védõnõm,h. ha nem akarok hízni akkor próbáljam meg azt,h. napi 150g szénhidrátot eszem csak (cukros kismamák csinálják). Másból lehet enni amennyi jól esik. Viszont ha fogynék tõle akkor meg hagyjam abba. Ha egészségesek vagytok akkor egyébként semmi baj, csak gondolom téged zavar már ez az állapot. Engem is zavar de hátha szoptatásnál is lemegy valamennyi. Utána meg majd fogyózunk.

Én 36 hetes vagyok és én is 16-nál járok. Mást nem tudsz tenni azon kívül, h. odafigyelsz az étkezésre. Nekem azt mondta a védõnõm, h. ha nem akarok hízni akkor próbáljam meg azt, h. napi 150g szénhidrátot eszem csak (cukros kismamák csinálják). Másból lehet enni amennyi jól esik. Viszont ha fogynék tõle akkor meg hagyjam abba. Ha egészségesek vagytok akkor egyébként semmi baj, csak gondolom téged zavar már ez az állapot. Engem is zavar de hátha szoptatásnál is lemegy valamennyi. Utána meg majd fogyózunk.
40.hetre szultem, sajnos tobb mint 30kg-t szedtem fel, /fiam 4, 5kg lett/, es sajnos meg mindig rajtam van a suly a sok terhesvitamintol!De Hala az Egnek, a fiam egeszsegesen szuletett, de nekem minden problemam kijott!/magas vernyomas, pajzsmirigy rak, vitamin problemak.../Vigyazz magadra, amennyire csak tudsz es a babara is!
En 34 hetes vagyok es 14 kilot hiztam. ELotte normal testalkatu votam. Nagyon zavar, mert a pocakommal egyenes aranyban nott meg a fenekem is. En is figyelek, sok gyumit eszem es meg dolgozom (ami kis mozgassal jar) es megis.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Remélem nem lesz gond, amúgy minden rendben csak azért nem jó ez a sok felesleg.Meg szerintem a terhes vitamin is elõsegítette a súly növekedést. Mindenkinek kívánok minden szépet.

31 hetes vagyok es nem tudok már egyáltalán háttal / félig ülve feküdni. Mitől van?

Tényleg azért van mert a babának kényelmetlen mert osszenyomom?

Legjobb válasz: én 33 hetes vagyok és én sem tudok háton feküdni mert fulladok.a baba nyomja ilyenkor valami ideget. oldalt is kényelmetlen mert akkor vagy a hátát, vagy a lábát nyomom és ad is erre jelzést mert akkorákat és addig rugdos,míg el nem fordulok.. jaj istenem de nehéz.... :)

én 33 hetes vagyok és én sem tudok háton feküdni mert fulladok.a baba nyomja ilyenkor valami ideget. oldalt is kényelmetlen mert akkor vagy a hátát, vagy a lábát nyomom és ad is erre jelzést mert akkorákat és addig rugdos, míg el nem fordulok.. jaj istenem de nehéz.... :)
Én is 33 hetes vagyok de én már a 25. héttõl nem tudok háton még csak 2 percig sem megmaradni.nagyon kényelmetlen alig kapok levegõt és a babának sem jó.nagyon várom már hogy megszülessen és tornázhassak egy jót, mondjuk én sosem aludtam igazából háton a hasonalvás az viszont hiányzik.
Nekem utálja, ha oldalt fekszem.Addig mocorog, rugdos, bökdös, míg el nem mozdulok.Pont azt szereti, ha háton vagyok, de én nem fulladok emiatt ( még).:) 31+6 hkm
igen, jövõre egy összegben visszaigényelheted.Mi soha nem vesszük évközben igénybe.
A terhesség betöltött 91. napjától tudod igényelni. Ezt ugye már tavaly betöltötted. 2014-ben a 2012-es családi adókedvezményt nem tudod visszaigényelni. Annyit tudsz tenni, hogy bemész a NAV-hoz és javítást kérsz az adóbevallásodban, ha lehet, õk megmondják. Mindenképpen május 20-ig intézd el, különben az a pénz elveszik. Mond, hogy hibás a bevallásod, mert elfelejtették neked az adókedvezményt beírni, szerintem õk kijavítják. Orvosi igazolást viszont mindenképp vigyél, hogy mikor töltötted be a 91. napot.
2-es vagyok. Végül is attól függ, hogy pontosan mikor töltötted a 91. napot. Most ugye kb. 7 hónapos vagy. Ha a 91. napot decemberben töltötted, akkor decemberre már jár az adókedvezmény, de azt idén kell visszaigényelned, ahogy írtam, be kell menni a NAV-hoz. Ami januártól járna adókedvezmény, azt 2014-ben egy összegben vissza tudod igényelni. Így egy kicsit pontosítottam.
A kérdező hozzászólása: Értem! Nagyon hálás vagyok a gyors válaszokért, sokat segített. Igen 7 hónapos múltam Köszönöm. Akkor, irány a NAV.

Baj ha a babám nem csuklik? Már 31 hetes vagyok, és még nem csuklott! Valami baj lehet?

Legjobb válasz: Bajnak nem baj! Én úgy tudom, hogy azért csuklanak, mert gyakorolják a légzést, ezáltal sokat isznak a magzatvízbõl és ezért csuklanak. Emiatt ne aggódj, hogy még nem csuklik!

Bajnak nem baj! Én úgy tudom, hogy azért csuklanak, mert gyakorolják a légzést, ezáltal sokat isznak a magzatvízbõl és ezért csuklanak. Emiatt ne aggódj, hogy még nem csuklik!
Szia! Szerintem nincs semmi baj. Én csak a 33. héten éreztem elõször. És nincs semmi baja a babámnak. Egy 4 hetes baba anyukája
Az enyém sem csuklott még 31 hetesen, pedig nagyon vártam, mert barátnõimé már csuklot. De behozta, és most már 35 hetesen csuklik minden nap! Úgyhogy, türelem csuklást terem :)
A barátnõm gyerekei egyáltalán ne csuklottak magzati korukban, mégis tök egészségesek:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.megnyugottam!
az is lehet, hogy csak nem érzed, nem tudod milyen az. nekem párom mondta, hogy jé!csuklik!én nem is figyeltem fel rá.sima mozgásnak véltem. 34hetes kismama.boldog babavárást
Szia! NE AGGÓDJ! MINDEN RENDBEN VAN NÁLLATOK!!! A fiam rengeteget csuklott odabent és a születése után is hosszú ideig. A lányom pedig egyátalán nem csuklott, szülés után is csak néha-néha. A legjobbakat! 17 hetes kismami

Mikor vizsgálja a doki a méhszájat? 31 hetes vagyok és még sosem nézte.2 hét múlva megyek megint, akkor már megnézi?

Legjobb válasz: Nekem minden alkalommal, amikor uh-ra mentem, megnézte a méhszàjamat is. Legközelebb azért illene megnéznie màr szerintem.

Nekem minden alkalommal, amikor uh-ra mentem, megnézte a méhszàjamat is. Legközelebb azért illene megnéznie màr szerintem.
Szia! Nekem mind a két gyereknél minden vizsgálatnál megnézte az orvosom. Ha legközelebb sem vizsgálja meg magától, kérd meg rá, v kérdezz rá. Azért nem mindegy, hogy milyen a méhszáj. Ha nyílt akkor vigyáznod kell, és a koraszülés esélye is fenn áll.
Nekem csak a 32.héten nézte.
Ha nem járnék magándokihoz, nem is látna orvos. Itt csak védõnõ van. A kötelezõ uh-ok miatt be kell menni a területi kórházba, ahol vidéki kismamákat nem vizsgálnak.
Nekem sztk-s. Szerintem kérdezz rá.
A kérdező hozzászólása: De jó orvosotok van nektek. Sztk-s? Nekem az :/
Szia! Én 7 hetesen voltam elõször, akkor is megvizsgált, és azóta minden egyes alkalommal nézi a méhszájat. (4 hetente járok az orvoshoz) A védõnõm múltkor rá is kérdezett, hogy amikor a doki beírja a kiskönyvembe hogy zárt méhszáj akkor meg is vizsgál-e vagy csak beírja, mert hogy sokan csak beírják és nem is vizsgálnak pedig kéne. 24hkm
amig nincs panaszod nem kell a mehszaj vizsgalat felesleges es a fertozes veszelye is fenn all.Kulfoldon mar regen nem vizsgaljak csak az ikreknel es akkor ha panaszok vannak.
Nálunk minden hónapban van méhszájvizsgálat. Nem is lennék nyugodt nélküle.
A kérdező hozzászólása: Én is kiváncsi lennék már :/ De olyan ciki lenne szólni neki. Õ az orvos nem én. :/
25 hetes uh-n már nézte a doki nekem.
Nekem félidõtõl nézte múltkor is, most is.

Tisztelt Doktor Úr! 31 hetes terhes vagyok, és már második napja nagyon fáj a fejem, megmértem a vérnyomásomat, ami 110/60 a pulzus 109, ez nem árt a babának? Mit lehet ez ellen tenni? A védőnő azt tanácsolta, hogy igyak sok folyadékot és pihenjek, de én

Tisztelt Doktor Úr! 31 hetes terhes vagyok, és már második napja nagyon fáj a fejem, megmértem a vérnyomásomat, ami 110/60 a pulzus 109, ez nem árt a babának? Mit lehet ez ellen tenni? A védőnő azt tanácsolta, hogy igyak sok folyadékot és pihenjek, de én mégis aggódok. Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt valamennyivel magasabb a nyugalmi pulzusszám, illetve ezt okozhatja a folyadékhiány, vagy a vérszegénység is. Mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt valamennyivel magasabb a nyugalmi pulzusszám, illetve ezt okozhatja a folyadékhiány, vagy a vérszegénység is. Mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 31 hetes terhes vagyok, és már második napja nagyon fáj a fejem, megmértem a vérnyomásomat, ami 110/60 a pulzus 109, ez nem árt a babának? Mit lehet ez ellen tenni? A védőnő azt tanácsolta, hogy igyak sok folyadékot és pihenjek, de én

Tisztelt Doktor Úr! 31 hetes terhes vagyok, és már második napja nagyon fáj a fejem, megmértem a vérnyomásomat, ami 110/60 a pulzus 109, ez nem árt a babának? Mit lehet ez ellen tenni? A védőnő azt tanácsolta, hogy igyak sok folyadékot és pihenjek, de én mégis aggódok. Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt valamennyivel magasabb a nyugalmi pulzusszám, illetve ezt okozhatja a folyadékhiány, vagy a vérszegénység is. Mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt valamennyivel magasabb a nyugalmi pulzusszám, illetve ezt okozhatja a folyadékhiány, vagy a vérszegénység is. Mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!