Találatok a következő kifejezésre: 31 hetes Nagyon (76 db)

31 hetesen nagyon sok a +14kg hízás?

Legjobb válasz: Nem extrémen sok, de ennyibõl már biztosan ment rád is. Ahhoz, hogy egyáltalán ne hízz, a végére max 10-12 kilónál megáll a gyarapodás. De ha amúgy nem érzed úgy, hogy túl sokat nassolnál, akkor ne foglalkozz vele, ez most nem a fogyókúra ideje. Késõbb, ha zavar a felesleg, majd leadod.

Nem extrémen sok, de ennyibõl már biztosan ment rád is. Ahhoz, hogy egyáltalán ne hízz, a végére max 10-12 kilónál megáll a gyarapodás. De ha amúgy nem érzed úgy, hogy túl sokat nassolnál, akkor ne foglalkozz vele, ez most nem a fogyókúra ideje. Késõbb, ha zavar a felesleg, majd leadod.
utolsó..a terhességi diab. és a hízás két teljesen külön dolog...a diab. hormonok miatt van..Én írtam, h elsõ terhességemnél +12kg volt ilyenkor...semmi bajom nem volt...Mostanival +5 kilónál járok, mivel cukros lettem és diétáznom kell..Mindkét terhességet ugyanannyi kilóval kezdtem, egyiknél sem étkeztem máshogy..sõt mostanival többet mozgok a nagy miatt..és mégis most jött elõ... félre ne értsd, én is azt írtam, h sok a 12kg..csak szólni szerettem volna, h ne keverjük a szezont a fazonnal..
Szerintem igen. Én el sem tudom képzelni még a 10 kg-ot sem. Mert 33 hetesen 5 kg van rajtam és néha már alig kapok levegõt. Nyomja a baba már az egész medencém, hólyagom, gyomrom stb...Bár ahová járok terhesgondozásra, mindenki ilyen súlyban van, nem igazán hagyja a doki/védõnõ sem , hogy elszaladjanak a kilók.Fõleg akinél a cukor emelkedett, ott szigorú diéta van, tehát nem is tudom, hogy +14-15 kg hízásnál, hogy nem jön elõ az emelkedett cukorszint.Nekem az 5kg plusszal is gyakran már megterhelõ egy lépcsõn felmenni is.
Én most vagyok a 35. hétben és nekem is 14 kiló jött fel eddig. A dokim pont tegnap szúrt le emiatt, de most már én is rettenetesen vizesedek, minden reggel úgy ébredek, hogy a fejem, kezem, lábam háromszorosára van dagadva és nem nagyon múlik el napközben sem. Szerintem ne aggódj, még a 20 kiló bõven belefér! Jó babavárást!
Szerintem egyáltalán nem vészes. Párom húga az egész terhessége alatt +25-öt szedett fel, a 31. héten +20-nál járt....10 hónapos a kislánya, és szebb az alakja mint terhesség elõtt....szóval ne aggódj, ha fel is jönne egy felesleg, lemegy az hamar :) Ha zavar mégis, akkor figyelj jobban az étkezésre, és mozogj annyit, amennyit tudsz. Üdv, ikres 18. hetes, +0.5 kg-mal :)
Én a 31. hétig 15 kilót híztam. Nagyon vizes voltam. +23 kilóval mentem szülni a 41. héten. Soknak sok, de én pl semmit nem tudtam tenni ellene, hiába voltam só-és fûszerszegény diétára fogva.
31 hetesen nem sok, a 14 kg hízás. 20 kg is még normális, 21 kg-tól felfele sok, de hamar lemegy rólad mind.
Én örülnék ha 31 hetesen csak 14 kg plusz lenne rajtam majd, mert én most vagyok 27 hetes és pont tegnap mért a védõnõm és már 12 kg plusz van rajtam, úgyhogy szerintem rajtam 31 hetesen már olyan 16-17 plusz lesz.
én elõzõ terhességemnél 32 hetesen 12 plusznál jártam, doki már szólt, h jó lenne vissza venni, szóval nem vészes, de sok..
Elsõ vagyok: Példának írom saját magam. Legvégére 12 kg plusszal mentem szülni, amibõl rám is ment, mert a nadrágokon éreztem combban, meg a mérleg is többet mutatott 3-4 kilóval. Ami amúgy nem tragédia, a szervezet készül a szoptatásra is, arra is raktároz, tehát nem cél egyáltalán nem hízni, de akinek mégis sikerül, szerencsés alkat, örülhet neki. 58 kg volt a kezdõ súlyom, nem vizesedtem. (közel 4 kg volt a baba)
Nem vészes, de az átlag 10-14 kiló az egész terhesség alatt - ám attól is függhet, mennyirõl indultál vagy vizesedsz-e.
Én most vagyok 31 hetes és 4, 5kg-nál tartok + 2 hete nem is híztam semmit.Tartom a súlyom azóta is. Szerintem a 14kg hízás az sok. Mondjuk az sem mindegy hogy milyen magas vagy és hány kg-val indultál.

31 hetesen nagyon picik ezek az eredmények?

Becsült súly:1400gramm BPD:73mm Hc:267mm Az uh 29+3 naposnak ítéli ,eg a terhességi kort. Rá van írva a papírra igaz, hogy megfelel a növekedési üteme... De lányok... 5x momndták nekem hogy kislány, ebből 3 4D-n, 2x meg a nőgyógyászom! Erre a csaj: - LESZÁLLTAK A HERÉI - én azt hittem félre hallottam. Aztán gondoltam momdom neki: amúgy, kislány az a kisfiú! Azt mondja erre: hát ő nem így látja! Aztán megnézte és rájőött, hogy az csak a köldökzsinór... Most komolyan ilyen ott ülhet?????? Ennek a nőnek adjak az UH szerinti adataira??? Tudom, hogy könnyen összetéveszthető...de azért a heréket, hogy leszálltak...nem tudom hol láthatta. Az enyémek is majdnem leszálltak!!!!

Legjobb válasz: ez durva !!! ezek után simán el tudom képzelni hogy elmérték, de ha nem akkor sem vészesen kicsi...egyszerûen genetikailag lenne ilyen...szóval ha nem mérik el sem kell aggódni

ez durva !!! ezek után simán el tudom képzelni hogy elmérték, de ha nem akkor sem vészesen kicsi...egyszerûen genetikailag lenne ilyen...szóval ha nem mérik el sem kell aggódni
A kérdező hozzászólása: Igen, azért utána jártam neten. 1500gramm körül szoktak lenni...persze van hogy nagyobb, s van hogy kisebb! De ez a sztori önmagában egy nagy csalódás! Eddig meg voltam velük elégedve... Egyszerûen letudott pár perc alatt, meg sem nézhettük 4Dn... Pont a rendes uhs doki szabadságon volt, Õ tóle mindig kaptam 4d képet...ja , nem ingyen 1000ft...tehát még fizettem is volna Erre a nõ: hát ez nem babmozi....és õ nem ért a 4dhez.... Csalódott vagyok nagyon...erre az uhra vártam a 24.hét óta!!!
Az elso gyerek 1650 g volt 31. héten és 4490 g-mal szuletett 40+4 hetesen, ugyhogy szerintem megfelelnek az adatok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok! Minden oké velünk is, csak azt hittem nagyobbacska lesz!!
ne aggódj emaitt!!!! egy neked is könyebb, 2 a baba ettõl teljesen egészséges...3 még bõven behozhatja magát, lehet õ a végén fog sokat hízni....4. lehet elmérték!!! szóval csak nyugi !!! a lényeg hogy egy egészséges kiscsajszi, herék nélkül :DDDD
A kérdező hozzászólása: Utolsó:-) remélem én is!!:-) Azért a leszálltak a heréi résznél lepergett elõttem az elmúlt 31 hét! Rózsaszín ruhák/kiságy/babakocsi/fal.....stb!!!! A leszállt herés kislányom köszöni a válaszokat:) )
Figyelj, a súly az csak becslés. Nekem a szülés elõtti napon mérték 2700-nak, aztán megszületett 3400-zal.
En is most voltam a heten uhn 31 hetes+3naposan mentem elmeletileg, a doki 31+0 naposra 1500gra becsulte. En ezen nem idegeskedek, mert mar jartam ugy h a sima uh a babat 645gra mondta, 2 nappal kesobbni 4dn pedig 875g....szval ennyire pontosak ezek a meresek.... Boldog babavarast:) 31hkm

Nagyon-nagy a babám 31 hetesen 2, 2 kg? Kezdek félni, mert én elég kis vékony alkatu vagyok amugy, jo-jo most hiztam de akkor is.31 hetes kismama.

Legjobb válasz: Tényleg nagy a 2,2,de sokszor tévednek az UHs súlybecsléssel.A vékony alkat meg semmit nem számít a lényeg a széles medencecsont.

Tényleg nagy a 2, 2, de sokszor tévednek az UHs súlybecsléssel.A vékony alkat meg semmit nem számít a lényeg a széles medencecsont.
Ha széles a medencéd, akkor nem lesz semmi gond. Ne aggódj! Amúgy, ha látja az orvos, hogy nem fog menni a természetes szülés, akkor fel kell ajánlania a császármetszést.
szia nekem is 2289g a kisbabám ne aggodj minden ok lessz
Lehet h elõbb fogsz szülni a 37-38 hét körül ami nem baj de már nem fog elférni a babád. Nyugi nem lesz baj!
Egyik barátnõmnek is az uh alapján 4, 5 kg-os babát jósoltak, aztán megszületett 3, 25-el a kisfia... Szóval ne aggódj, tévedhetnek. Amúgy lehet, hogy a szülés idõpontja van elszámolva, de ha mégsem, és tényleg nagy a baba, akkor is ki fog férni. Egy vékony alkatú, alacsony barátnõm tavaly majdnem ötkilós babát szült, probléma nélkül, elmondása szerint könnyen. Sok sikert!
Szia! Nekem az elsõ terhességemnél 4 héttel a szülés elõtt 3, 65 kg-os babát mondott az orvosom, gondolhatod, mennyire b voltam parázva. Aztán egy nappal szültem hamarabb a kiirtnál, és 3, 15 kg lett. Szóval kicsit elmérték. Nem aggódnék a helyedben, mert minden a szülés alatt dõl el.


Nagyon fáj a derekam, feszít az egész. 31 hetes vagyok. Ez most már végig így lesz, vagy tudok ellene tenni valamit?

Legjobb válasz: Én is 31 hetes vagyok,és esténként nekem is nagyon fáj..nagyon semmit.A gerincedet érõ,rohamosan növekvõ kis béka az oka mindennek.Próbálj meg sokat fekve pihenni.

Én is 31 hetes vagyok, és esténként nekem is nagyon fáj..nagyon semmit.A gerincedet érõ, rohamosan növekvõ kis béka az oka mindennek.Próbálj meg sokat fekve pihenni.
Én még csak 25 hetes vagyok és detto, mellé társul a szeméremcsontom szétszakadó érzése, ami kisugárzik a combjaimba. Az elsõ terhességnél nem volt ilyen durva, pedig többet híztam mint most. Nekem a magnézium kicsit enyhíteni szokta, de várj csodát. A derekamra pedig árnika krémet szoktam kenni, az enyhíti a panaszokat. Könnyû szülést!

31 hetes vagyok. Ma nagyon szurt az oldalam, mitől lehet?

Nagyon megjedtem mert ma er?s szúró fájdalmat éreztema bal oldalamon.Mi lehetett?

Legjobb válasz: Szia! Ezt en is ereztem ugy 31 hetes korom korul, es neha meg visszater. Azota voltam dokinal es o mondta hogy a szallagok ahogy tartjak a "sulyos" babat es a bor ahogy tagul "belul is" (mert most sokkal gyorsabb es eroteljesebb a hasnovekedes) ettol van ez az egesz. Nekem is ilyen volt szinte sehogy nem volt jo mert annyira fajt egy ponton az oldalam. 34 hetes kismami

Szia! Ezt en is ereztem ugy 31 hetes korom korul, es neha meg visszater. Azota voltam dokinal es o mondta hogy a szallagok ahogy tartjak a "sulyos" babat es a bor ahogy tagul "belul is" (mert most sokkal gyorsabb es eroteljesebb a hasnovekedes) ettol van ez az egesz. Nekem is ilyen volt szinte sehogy nem volt jo mert annyira fajt egy ponton az oldalam. 34 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi! Megnyugodtam!Minden jót!

31 hetesen az nem gond, hogy sokszor bekeményedik a hasam? Azután szokott inkább miután megmoccan! De akkor nagyon!

Van,hogy annyira megfájdul,hogy nem tudok megmozdulni! Mit?l van ez?

Legjobb válasz: Szia! Én is 31 hetes vagyok (3. babával), és nekem is nagyon erõsen be tud keményedni. Ez szerintem teljesen normális, így készül a méh a szülésre. Ez -akármilyen kellemetlen, már szinte fájdalmas is tud lenni- a valódi szülési fájdalmakhoz képest igen enyhe. De ha aggaszt, mindenképpen szólj róla az orvosodnak. És ha eddig nem szedtél volna magnéziumot, akkor azt mindenképp szedjél, mert az lazítja az izmokat, és most még legalább egy hónapig nem kéne szülni! Ne aggódj, és KITARTÁS! További szép babavárást!

Szia! Én is 31 hetes vagyok (3. babával), és nekem is nagyon erõsen be tud keményedni. Ez szerintem teljesen normális, így készül a méh a szülésre. Ez -akármilyen kellemetlen, már szinte fájdalmas is tud lenni- a valódi szülési fájdalmakhoz képest igen enyhe. De ha aggaszt, mindenképpen szólj róla az orvosodnak. És ha eddig nem szedtél volna magnéziumot, akkor azt mindenképp szedjél, mert az lazítja az izmokat, és most még legalább egy hónapig nem kéne szülni! Ne aggódj, és KITARTÁS! További szép babavárást!
Én 3X1 magnézium pezsgõtabit iszom és beválik.Egyáltalán nrm keményedik a hasam.35 hetes kismama
a magnézium szedését a 36. hét után abba kell hagyni!
http://www.mamanet.hu/ Ne aggódj nem lesz semmi baj.Itt megnézheted mekkora átlagosan a 31 hetes baba.
Ne aggódj, nem lessz gond.Csak most fog igazán nölni.az sem jó, ha túl nagy a baba.
Ne aggódj, a babák nem egyenletesen fejlõdnek, van aki az elején beindul, aztán visszavesz kicsit, de van aki pont fordítva. Lehet, hogy a Tied majd csak ezután indul be. De egyébként nem hiszem, hogy kicsi lenne, inkább átlagos. Az enyém 27. héten szintén 4D-n volt 1026 gramm. 36. héten pedig már 2500-2800 grammra becsülte a doki. Számomra tökéletes. Mindkét alkalommal azt mondták, nem túl nagy, olyan átlagos. Nem minden baba születik 4 kilóval, 2, 5 kilós baba is egészségesen jön a világra! Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtatást, nem baj ha nem lesz óriás bébi, csak fejlõdjön rendesen a kicsikém! :) )
Ne törõdj vele, mit hablatyol az orvos, mert fél kilókat tévednek, az a lényeg, a 37. hét elõtt ne szülessen meg!

31. hetes terhes vagyok. Még dolgozom, mert az orvosom nem akar kiírni. Elég sokat hajolgatok, próbálok gugolni, de kifárassza nagyon az izmaimat. Mennyiben káros, (ha káros) a babára a hajolás?

Napi 4 órát dolgozom.A válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: Hát szerintem 31 hetesen már semmiképp se hajolgass mert az már nem tesz jót. Ez egy nagy bunkó doki lehet szerintem menj el másikhoz és simán ki fog írni. Ez már elég ok hozzá bõven!

Hát szerintem 31 hetesen már semmiképp se hajolgass mert az már nem tesz jót. Ez egy nagy bunkó doki lehet szerintem menj el másikhoz és simán ki fog írni. Ez már elég ok hozzá bõven!
Nem káros a babára nézve, csak neked kellemetlen és már ilyenkor nem kéne dolgoznod még 4 órában sem! Van otthon is elég tennivaló az pont elég 31 hetesen. Szerintem keress egy másik orvost a körzetiben aki felvesz betegállományba!Egy ilyennél biztos nem akarnék szülni, hát kinek az érdekeit nézi ha nem a tiedet?
Jó kis orvosod lehet, mi az hogy nem akar kíirni egy 31 hetes kismamát? Ezek szerint fizikai munkát végzel, nem kellenne már dolgoznod! Ha most már nem akarsz orvost váltani, akkor kicsit játssz rá, mondd neki, hogy minden estére begörcsölsz, vagy hogy álladóan keményedik a hasad!
Érdekes felfogású orvosod lehet. Köteles lenne kiírni akkor amikor te mondod, hogy nem bírsz tovább dolgozni. Különösebb indoklás nélkül. Van aki már az elején rákérdez, hogy akar e a kismama táppénzre menni. Ne emelgess és hajlong. Azért azt az orvosod sem akarhatja, hogy koraszülés legyen a vége. Messze van még a 40. hét. Szorítok, hogy sikerüljön elintézni. Vigyázz magatokra.
Ez igen! BÜszke lehet az orvosod magára! Engem mind a 4 gyerekkel 12 hetesen kiírtak állományba, pedig én dolgozni akartam! Keress másik ORVOST!!!aki az egészségeteket nézi! Nagyon vigyázz magatokra!
Én is csak azt tudom mondani, hogy keress másik orvost. Ilyenkor már nem kéne dologznod, fõleg ha megerõltetõnek érzed. Vigyázz magadra, magatokra.
Szia, azt valoban nem irtad, hogy milyen munkat vegzel, es az orvosod mire hivatkozva nem akart kiirni. En nem Magyarorszagon vagyok terhes, ezert nem is igazan tudom, hogy otthon mi a modi. Most kezdem a 34. hetet, napi 9-10 ora irodai munkat vegzek es meg 2 hetig dolgozom. Itt nem szokas a tappenz egyaltalan.. szerintem nem lesz karos a babara! Konnyu szulest kivanok :)

31 hetesen a 2-es érettségű méhlepény és a C2100-as méhszáj nem nagy baj?

A doki szerint nem de azért érdekelne hogy hogy nektek esetleg mit mondtak hasonló eredményekre.

Legjobb válasz: C2100 jelentése, hogy megrövidült a méhszáj, és a méhszáj külsõ része 1 újjnyira nyitva van (a középsõ és belsõ része zárt). A 2es érettségû méhlepény pedig az elmeszesedésre utal. Az érettség miatt ne aggódj, nekem is ilyen volt. A dokim is nyugtatott, és minden rendben is lett a babával:) Ha elsõ baba, akkor a méhszáj nyitottsága miatt a terhesség korai szakaszában úgy tudom a pihenést szokták javasolni (meg szex szünetet, és nem aggódást), de ha már második akkor normálisnak számít. De 31 hetesen lehet hogy ennyi "nyitottság" belefér.

C2100 jelentése, hogy megrövidült a méhszáj, és a méhszáj külsõ része 1 újjnyira nyitva van (a középsõ és belsõ része zárt). A 2es érettségû méhlepény pedig az elmeszesedésre utal. Az érettség miatt ne aggódj, nekem is ilyen volt. A dokim is nyugtatott, és minden rendben is lett a babával:) Ha elsõ baba, akkor a méhszáj nyitottsága miatt a terhesség korai szakaszában úgy tudom a pihenést szokták javasolni (meg szex szünetet, és nem aggódást), de ha már második akkor normálisnak számít. De 31 hetesen lehet hogy ennyi "nyitottság" belefér.

Nagy baj a III. st meszesedés a méhlepényben 31 hetesen?

Legjobb válasz: Nem baj, legalábbis ez nem jelent korábbi szülést. Annyit tesz, hogy a meszesedés miatt kevésbé szûri meg a méreganyagokat, így nagyon oda kell figyelned, hogy mit eszel-iszol, még jobban kerüld a füstös, szmogos helyeket. Viszont 31. hétben ez elég ritka, így érdemes esetleg egy másik orvoshoz is elmenned ultrahangvizsgálatra. Én ugyanígy jártam a 30. héten, nem a saját dokim vizygált és II.fokban érett lepényt látott, megijedtem mert az elsõ babámnál ebben az idõben még 0-ás volt a lepény, így a saját dokim 1 hétre rá visszarendelt kontroll ultrahangra és 0-ás lepényt látott. Most vagyok a 34. hétben, a vasárnapi ultrahangon még mindig 0 fokban volt érett a méhlepény (pedig kávézok rendszeresen és a 30. hétig kóláztam is), szóval sanszos, hogy nálad is elmérték.

Nem baj, legalábbis ez nem jelent korábbi szülést. Annyit tesz, hogy a meszesedés miatt kevésbé szûri meg a méreganyagokat, így nagyon oda kell figyelned, hogy mit eszel-iszol, még jobban kerüld a füstös, szmogos helyeket. Viszont 31. hétben ez elég ritka, így érdemes esetleg egy másik orvoshoz is elmenned ultrahangvizsgálatra. Én ugyanígy jártam a 30. héten, nem a saját dokim vizygált és II.fokban érett lepényt látott, megijedtem mert az elsõ babámnál ebben az idõben még 0-ás volt a lepény, így a saját dokim 1 hétre rá visszarendelt kontroll ultrahangra és 0-ás lepényt látott. Most vagyok a 34. hétben, a vasárnapi ultrahangon még mindig 0 fokban volt érett a méhlepény (pedig kávézok rendszeresen és a 30. hétig kóláztam is), szóval sanszos, hogy nálad is elmérték.
Szió.Ne aggódj, ha gond lenne a dokid szólt volna.Nekem 30hetesen volt I.fokú, majd rá 3hétre III.fokú.Nagyon megilyedtem én is.Mindenki riogatott, hogy nem kap elég kajcsit, meg oxigént a babám.Ráadásúl csak otthon vettem észre, hogy mi van az UH-s papíron és picit fel is háborodtam, hogy magánrendelésre járok havonta, Kecskemét legjobb dokiához és nem vette volna ezt észre.Majd úgy döntöttem felhívom, hogy is van ez.Õ megnyugtatott, hogy addig amíg az áramlás tökéletes, nem számít milyen fokban érett a lepény.De, hogy még jobban megnyugtasson visszarendelt a kórházba és csináltatott egy NST-t és UH-t.Azóta hetente járok és õ , úgymond vigyáz ránk.Azóta nyugodtabb vagyok én is.Remélem Te is picit megnyudodtál. Üdv:35+3HETESKE
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!