Találatok a következő kifejezésre: 31 hetes Mikor van (27 db)

35 hetesen 31 hetes babám van. Mi fog történni? Szerintetek nem kéne megszületnie? Félek, hogy elhal.

már volt itt egy kérdés, (nem én vagyok a fenti személy, de nagyon közeli hozzátartozóm, az õ nevében írok)

Legjobb válasz: Ha a lepény még bírja és jó a flowmetria, miért halna el a baba? Egyébként nem keveset kell enni a diab. diéta szerint, hanem a CH-ra kell figyelni, zöldséget és húst (ami a fejlõdéshez kell) bármennyit lehet enni, de jól el kell osztani a szénhidrátot!

Ha a lepény még bírja és jó a flowmetria, miért halna el a baba? Egyébként nem keveset kell enni a diab. diéta szerint, hanem a CH-ra kell figyelni, zöldséget és húst (ami a fejlõdéshez kell) bármennyit lehet enni, de jól el kell osztani a szénhidrátot!
A kérdező hozzászólása: 32 héten 1760gramm, az teljesen jó. Neki most a 35 héten 1800gramm. :( ez már rosszabb
nekem ua ez volt, 32. héten 1760 g...flowmetria II. fokban érett lepény...3x Diaphyllin, 39. hétre született csaszarral(toxémia miatt) 3100 g-al egészségesen...nekem hetente volt 2 nst meg egy flowmetria
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy, köszönöm. Próbálok megnyugodni, fõleg, hogy a testvérem ne érezze meg, bár ez nehéz, mert ikrek vagyunk, egybõl tudja, ha aggódom. :( de annyira félek, tudom, hogy nehezen jött nekik össze, sokat vártak rá...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Utolsó vagyok figyusz nekem a 6. hónapban állt meg a fejlõdése, 1600 grammos volt és a 7. hónapban csak 170 grammal volt több, közben nekem befordult a baba a szülõcsatornába, nyílt a méhszájam és azt mondták, menjek haza feküdni mert mindjárt megszületik, én meg frászt kaptam, hogy még túl pici, dehogy születhet meg, feküdtem és ettem, persze nem csokit cukorral hanem zöldséget-gyümölcsöt, húst, tejterméket, sajtot meg ilyeneket, 4 hét múlva mentem vissza ultrahangra és a kislányom behozta a lemaradást, a 8. hónapban 2800 grammosnak mérték, a 9. hónapban napra pontosan megszületett 3210 grammal. Együttérzek Veletek, én is végigsírtam jó pár hónapot az aggódástól, de csak a babára koncentráljatok és arra, hogy minden rendben lesz, én biztos voltam abban, hogy nem vagyok cukorbeteg de egy zsömle után simán felment 8 körülire a cukrom, se elõtte, sem azóta nincs ilyen gondom és a méhlepény sem károsodott, egy ismerõsöm babájával gond volt a terhesség alatt, õ esküszik arra, hogy megérezni ha baj van. Jajj annyira szeretnélek megnyugtatni de csak az jut eszembe amiket nekem mondtak, hogy árt a babának az idegeskedés, meg hogy fogantatásakor a legerõsebb sejt ér célba tehát neki van a legtöbb esélye a tökéletes életre, a nõgyógyászom légzéstechnikát javasolt igaz már szülésnél de vegyek mély levegõt és lassan fújjam ki, hogy a babának több oxigén jusson, ezt a diaphilinre írtam.Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: utolsó, nálatok hogy alakult az értéke? annyira aggódom, hogy csak sírok, kész vagyok már
Én is szénhidrát diétára voltam fogva és a baba ugyanígy nem fejlõdött, ettem, amikor éhes voltam, senkinek nem lett semmi baja, terhesség alatt a szervezet máshogy bontja le a szénhidrátot, régen nem figyelték ennyire szigorúan, egyébként tudom hogy ilyenkor még a gyümölcsbõl is csak keveset szabad enni de ez se állja meg a helyét, nézzetek utána hogy mennyi lehet max. a cukra terhesen és táplálkozzon rendesen, ne félj nem fog megállni a szíve, azt szokták mondani hogy majd kint megnõ, én a helyetekben másik orvoshoz is elmennék, minden jót kívánok, szorítok Nektek!!!
Szerintem menjetek el egy privát ultrahangra. Ha budapestiek vagytok, akkor az Istenhegyin Hajdu Krisztina doktornõt nagyon ajánlom, õ szuper ultrahangos (talán a legjobb)! Nagyon szorítok!
A kérdező hozzászólása: bent feküdt, de hazaküldték, most otthon van
El tudom képzelni :( Ezek a mérések egyébként nagyon sok mindentõl függenek (attól is, hogy hogy fordul éppen a baba, ébren van, vagy alszik), ezért nem is túl megbízhatóak. De az nagyon-nagyon biztató, hogy nõtt a pocója! Bent fekszik a tesód a kórházban, vagy otthon van?
A lényeg lemaradt: szorítok nagyon a tesódnak!
A kérdező hozzászólása: a feje nem nõtt semmit. a combcsont 57-rõl lett 60 (de azelõtt is volt már 60) a hasa lett kicsit nagyobb ennyi teljesen kész vagyok
Szia!Jelenleg 34.hétben járok és 31 hetesen 1218g mondta az orvos és II-III fokban érett méhlepény de a keringés eddig jó remélem az is marad.2 héttel van lemaradva és szeretném kihúzni 37.hétig legalább az még 3 hét.Holnap megyek ultrahangra. Nem fog elhalni a baba ilyenen ne idegeskedj! Ez nekem a második terhességem az elsõ 2730g 51cm született úgy hogy 28 hetesen már II-III fokban volt érett 827g saccolta és 40 hétre született pont-császároztak.Az hogy heti kétszer jár nst re +ultrahang az jó nagyon :) ) Az én akkori orvosom nem foglalkozott ilyennel kész csoda hogy él a lányom ezt közölték is velem.Szóval nyugi ha odafigyelnek rá akkor semmi gond nem lehet!

31 hetes kismama vok, vannak olyan pillanatok, mikor fáj a hasam, mintha akarna megjönni, mitől lehet? Csak nem indul be a szülés?

Legjobb válasz: 32 hét 5 napos vagyok és tettem már fel hasonló kérdést. Elvileg ezek már jóslók. Eddig amikor a dokim vizsgált a méhszáj zárt volt, azt mondta hogy pihenjek és vegyek be több magnéziumot ha érzem. Nekem ráadásul már 25 hetes korom óta keményedik a hasam, a megjön érzés kb a 30. héttõl van. 31 hetesen zárt volt a méhszáj. Nõ is a pocak attól is lehet. Pihenj és ha szedj magnéziumot, és ha sûrûsödik akkor hívd fel a dokidat. Boldog babavárást!

32 hét 5 napos vagyok és tettem már fel hasonló kérdést. Elvileg ezek már jóslók. Eddig amikor a dokim vizsgált a méhszáj zárt volt, azt mondta hogy pihenjek és vegyek be több magnéziumot ha érzem. Nekem ráadásul már 25 hetes korom óta keményedik a hasam, a megjön érzés kb a 30. héttõl van. 31 hetesen zárt volt a méhszáj. Nõ is a pocak attól is lehet. Pihenj és ha szedj magnéziumot, és ha sûrûsödik akkor hívd fel a dokidat. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Nekem a 32 héttõl volt.Én is MagneB6-ot (nekem csak a 38ik hétig javasolták szedni) vettem be ilyenkor és kicsit pihentem.Ettõl mindig jobb lett.A kisfiam 11 nap túlhordással lett meg, császárral mert nem indult magától a dolog és meconiumos volt a víz.Nálam nem csinált semmit az a pár hét jósló fájás:)

Lassan szeretnék beszerezni mindent, mire van szükseg itthon, mit kell vásárolnom? A korházba mit kell vinni? 31 hetes km

Legjobb válasz: http://zitamama.freeblog.hu/files/Mama-alapoz%C3%B3/Mi%20kel.. ez csak a korházra vonatkozik,http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=37932 ebben pedig benne vannak a legfontosabbak ami kellhet.jó vásárlást üdv egy 31 hetes kismama <a href="http://anyuci.hu"> <img src="http://babavonalzo.anyuci.hu/efraim-dominik_394.jpg" border="0" width="400" height="80"> </a>

http://zitamama.freeblog.hu/files/Mama-alapoz%C3%B3/Mi%20kel.. ez csak a korházra vonatkozik, http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=37932 ebben pedig benne vannak a legfontosabbak ami kellhet.jó vásárlást üdv egy 31 hetes kismama <a href="http://anyuci.hu"> <img src="http://babavonalzo.anyuci.hu/efraim-dominik_394.jpg" border="0" width="400" height="80"> </a>
jó válaszokat kAPTÁL, NEKEM IS JÓ ÁTNÉZNI, MEGVAN E MINDEN, BOLDOG BABAVÁRÁST, 29 HETES KM
http://www.kengurukid.hu/index.php?action=static&id=st_kelen.. Szerintem ennél több nem nagyon kell, még ezek közül is vannak felesleges dolgok, de jó átolvasni. Aki ki tudja a listát egészíteni saját tapasztalat alapján, kérem írjon, mert engem is érdekel.
Szerintem jó a lista, amit hallottam még, az az eldobható pelenkázó alátét ami jó, ha az ember úton van, illetve az is olvastam hogy a kórházba magunk alá, ha netán annyira véreznénk. Valamint a popsitörlõ kendõt és az orrszívót nem látom. Boldog babavárást! 32 hetes pocis


31. hetes terhes vagyok, de már a múlt héten 2kg volt a fiam medencevégű fekvése is van mit gondoltok van esélyem természetes úton szülni? Mekkora lesz kb. az orvos szerint elég nagy a baba én meg 150cm pici kis gyenge nő vagyok

Legjobb válasz: Nekem is nagyon hasonló méretei voltak. (28 hetesen 3 héttel volt nagyobb a koránál) A Tied átlagos méretekkel számolva 2 héttel nagyobb. Tudományos (teljesen amatõr :) házi modellem szerint 4-4,5 kg alatti babát ne várj.... Már ha kivárja a végét... de hátha ír valaki valódi tapasztalattal :)

Nekem is nagyon hasonló méretei voltak. (28 hetesen 3 héttel volt nagyobb a koránál) A Tied átlagos méretekkel számolva 2 héttel nagyobb. Tudományos (teljesen amatõr :) házi modellem szerint 4-4, 5 kg alatti babát ne várj.... Már ha kivárja a végét... de hátha ír valaki valódi tapasztalattal :)
Szia! Még megfordulhat, de ha nagy baba lesz és mégsem fordulna meg, lehet hogy császározni fognak.De ezt a hetekben úgyis közli majd az orvos elõre.
nálam is császárra készültek, mert én is pici vagyok, a kisfiam viszont a terhességi cukor miatt nagy baba lett.Nagyon féltem a császártól, végül a 37. hét elején "simán" megszültem :) 3800 g volt és 52 cm. Drukk neked, hogy ne legyen császár! :)

31 hetes vagyok és hát már elég sokat szedtem fel.16 kg-ot lehet ebből baj? Pedig hát próbálok úgy étkezni és mozogni. Más is van így? Annyira aggódom mivel még azért van időm.

Legjobb válasz: Én 36 hetes vagyok és én is 16-nál járok. Mást nem tudsz tenni azon kívül, h. odafigyelsz az étkezésre. Nekem azt mondta a védõnõm,h. ha nem akarok hízni akkor próbáljam meg azt,h. napi 150g szénhidrátot eszem csak (cukros kismamák csinálják). Másból lehet enni amennyi jól esik. Viszont ha fogynék tõle akkor meg hagyjam abba. Ha egészségesek vagytok akkor egyébként semmi baj, csak gondolom téged zavar már ez az állapot. Engem is zavar de hátha szoptatásnál is lemegy valamennyi. Utána meg majd fogyózunk.

Én 36 hetes vagyok és én is 16-nál járok. Mást nem tudsz tenni azon kívül, h. odafigyelsz az étkezésre. Nekem azt mondta a védõnõm, h. ha nem akarok hízni akkor próbáljam meg azt, h. napi 150g szénhidrátot eszem csak (cukros kismamák csinálják). Másból lehet enni amennyi jól esik. Viszont ha fogynék tõle akkor meg hagyjam abba. Ha egészségesek vagytok akkor egyébként semmi baj, csak gondolom téged zavar már ez az állapot. Engem is zavar de hátha szoptatásnál is lemegy valamennyi. Utána meg majd fogyózunk.
40.hetre szultem, sajnos tobb mint 30kg-t szedtem fel, /fiam 4, 5kg lett/, es sajnos meg mindig rajtam van a suly a sok terhesvitamintol!De Hala az Egnek, a fiam egeszsegesen szuletett, de nekem minden problemam kijott!/magas vernyomas, pajzsmirigy rak, vitamin problemak.../Vigyazz magadra, amennyire csak tudsz es a babara is!
En 34 hetes vagyok es 14 kilot hiztam. ELotte normal testalkatu votam. Nagyon zavar, mert a pocakommal egyenes aranyban nott meg a fenekem is. En is figyelek, sok gyumit eszem es meg dolgozom (ami kis mozgassal jar) es megis.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Remélem nem lesz gond, amúgy minden rendben csak azért nem jó ez a sok felesleg.Meg szerintem a terhes vitamin is elõsegítette a súly növekedést. Mindenkinek kívánok minden szépet.

Nyákdugó lehetett 31 hetesen? Éjszaka arra ébredtem, hogy fáj a derekam tompán. WC-zés után, mikor kitöröltem magam, akkor tapasztaltam, hogy valami nyúlós, áttetsző, valami van a wc papíron. Olyan volt, mint a tojásfehérje.

Remélem még nem indul el a kismanóm ilyen korán :(

Legjobb válasz: a nyákdugó kicsit nagyobb adag és kocsonyásabb esetleg barnásabb vmi olyan szilárdabb érzetet kelt (bocsi) sztem ez csak "szimpla" hüvelyi folyás, nekem is szokott lenni igy néha hogy éjjel távozik esetleg így egyben pedig nincs fertõzésem meg semmi. 34 hetes

a nyákdugó kicsit nagyobb adag és kocsonyásabb esetleg barnásabb vmi olyan szilárdabb érzetet kelt (bocsi) sztem ez csak "szimpla" hüvelyi folyás, nekem is szokott lenni igy néha hogy éjjel távozik esetleg így egyben pedig nincs fertõzésem meg semmi. 34 hetes
Nekem 34 hetesen ment el a nyákdugóm. Barnás véres nyúlós valami volt, és a bugyim is átázozz, pedig volt tisztasági betét is bent. Még aznap barnás folyásom, másnap már semmi. Szerintem neked még nem az volt, nyugi!
Az még nem a nyákdugó. Igaz nekem még nem ment el, de ilyen tojásfehérje szokott lenni a wc-papíron nekem is. Ez normális. A nyákdugó azt mondják hogy kocsonyásabb. Üdv. 35 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Azóta nem tapasztaltam ilyen folyást, viszont a hasam mintha sokkal lejjebb lenne. 20 percenként mennem kell WC-re, mert úgy érzem, hogy szétdurran a hólyagom. Kicsi fiam már kb. 1, 5 hete befordult szülõ pozícióba. Legközelebb kedden megyek orvoshoz a 32. hetes UH-ra. Amúgy már szültem egyszer, 2, 5 éve, de akkor a nyákdugó a szülés elõtt 1 nappal ment el. Ott sárgás, kissé kocsonyás állagú valami volt, de nagyobb mennyiség egyszerre.
Szia! Én is 31 hetes vagyok és nekem is szokott ilyen lenni, remélem még nem az :)

31 hetes kismama vagyok, második hete úszok a izzadtságtól éjjelente. Más is van így? Mitõl van ez? Lehet ezzel valamit kezdeni?

Már ezért nem tudok aludni ,mert ver a víz,melegem van,állandóan hálóinget kell cserélnem éjjel,legalább 3-4x minimum.Ha viszont kitakarózok megfázik a hátam ( meg is fázott,hõm is volt miatta és levegõt sem kaptam,azt hittem tüdõgyulladás)

Legjobb válasz: biztos ahormonok miatt van. ez épp olyna mint a klimaxnál lévö hullámok sok kismamának terhesség után van párhétig. Én szedtem petefészek stimuláló gyógyszert és nekem attól volt. nagyon kellemetlen de sajnos nem tudsz vele mit csinálni.

biztos ahormonok miatt van. ez épp olyna mint a klimaxnál lévö hullámok sok kismamának terhesség után van párhétig. Én szedtem petefészek stimuláló gyógyszert és nekem attól volt. nagyon kellemetlen de sajnos nem tudsz vele mit csinálni.
A vércukrod rendben van??Utána kéne nézni.És legközelebb elmondani a dokinak.
Én szülés után voltam így. Több nap egymás után leizzadtam, kivert a víz, majd pedig hajnalban fáztam. Még a kórházban kezdõdött, de nem tulajdonítottam akkor neki nagy jelentõséget, mert elég meleg volt egyébként is a szobákban, de ez otthon is folytatódott, így megemlítettem a háziorvosomnak. A háziorvosom egybõl kért vizeletvizsgálatot és egy gyulladás okozta nálam, amire kaptam megfelelõ gyógyszert és helyrejöttem. De más is okozhatja természetesen, nem ártana kivizsgáltatni, mert lehet hogy semmi gond, de lehet hogy valamilyen gyulladás vagy betegség.
29hetes vagyok ugyanez a gondom. ma voltam védönöknél vizeletvizsgalat negativ volt. én nem tulajdonitottam eddig neki nagy figyelmet azthittem csak meleg van idebe. De szo szerint csavarni lehet a polomat. ha nem mulik akkor megemlitem én is. cukrom rendben van elvileg.
Gond van a vércukorszinteddel(valószínûleg nagyon magas, akkor van igy)amilyen gyorsan tudsz beszélj a dokiddal.
A kérdező hozzászólása: A cukrom nem volt jó, diétán vagyok és mérem magamnak minden evés után, teljesen rendben van az érték! Kedden megyek dokihoz, csütörtökön cukorgondozóba, megemlítem mindenhol. Remélem csak simán meleg van kint is és így bent is.
Nekem is nagyon melegem van egész terhesség alatt, pedig elõtte inkább fázós voltam. Sokszor arra kelek, hogy kitakaróztam, mert olyan melegem van. Szerintem hormonok.
Okozhatja a cukor is, de a hormonális hatásra is lehet. Ha rendben van a cukrod, akkor inkább a hormonok miatt van. Én is így vagyok, kb a 25. hét óta, mondtam dokinak, védõnõnek, mindenki azt mondta, hogy normális, és ne aggódjak miatta. 37 hkm

31 hetes vagyok. Tegnap voltam dokinál 2210 a méhszáj. Soka kell feküdni, de van két pici gyerekem. Hasonló helyzetben lévő kismama? Meddig húzta, mi történt?

Legjobb válasz: Az elsõ gyerekemmel az utolsó 6 hétben már 3 ujjnyira nyitva voltam. Aztán meg kellett indítani a szülést, mert túlhordtam :))) A másodikkal hasonló volt a helyzet, persze pihenni semmit sem tudtam, mivel csupán 16 hónap van a gyerekek között. Õ majd 3 héttel korábban jött (igaz így is nagy gyerek volt), de nem volt semmi gond. Csak a szülés volt nagyon gyors (kb 10 perc)

Az elsõ gyerekemmel az utolsó 6 hétben már 3 ujjnyira nyitva voltam. Aztán meg kellett indítani a szülést, mert túlhordtam :) )) A másodikkal hasonló volt a helyzet, persze pihenni semmit sem tudtam, mivel csupán 16 hónap van a gyerekek között. Õ majd 3 héttel korábban jött (igaz így is nagy gyerek volt), de nem volt semmi gond. Csak a szülés volt nagyon gyors (kb 10 perc)
Szia! Nálam is így volt, de a doki azt mondta, hogy mivel a 2. babámat várom, ez "természetes". Pihenni nem tudtam, mert kislányom 18 hónapos volt akkor, és igazi kis örökmozgó! :-)Szóval pihenés semmi! A kismanónk végül 2 héttel elõbb érkezett, de azért, mert elkezdett szivárogni a magzatvíz...és 19 óra múlva megzületett 2. kislányunk a 38. héten! :-) Csak nyugi, ne aggódj feleslegesen, a szexet kicsit pihentetni kell, szedjél MagneB6-ot, és nem lesz semmi gond! :-) Boldog Babavárást! :-)

31 hetes terhes vagyok március 14re vagyok kiírva! Mit vigyek a korházba magammal? A baba hazhozatalára ami van a csicsó babakocsikhoz hórdózó az megfelel? Mikor menjek korházba?

els? szülésem semmi baj nincs nem vagyok veszélyeztetett terhes! az lenne a kérdésem hogy mit igyek magammal a korházba már nagyábból összepakoltam csak mégis mi kell?

Legjobb válasz: Akkor menj,ha rendszeres fájásaid vannak,VAGY szivárog,folyik a magzatvíz,VAGY vérezni kezdesz.A hordozó akkor felel meg,ha 03,vagy 04 jelzés van rajta.(gondolom szakboltban vettétek,ott nem árulhatnak más milyet)2 gyerekes anyuka

Akkor menj, ha rendszeres fájásaid vannak, VAGY szivárog, folyik a magzatvíz, VAGY vérezni kezdesz.A hordozó akkor felel meg, ha 03, vagy 04 jelzés van rajta.(gondolom szakboltban vettétek, ott nem árulhatnak más milyet)2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: kicsi lány lesz! Krisztinának fogják hívni! mensi idején igen meg úgy félidõnél is kicsit akkro csak szúrkál igaz néha nem tudom eldönteni hogy manóm alkot vagy hasam fáj fõleg mikor mindha karmolgatna
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm igen szakboltba lett véve! masszív kis hordozó!
Szia! Mi március 15-re vagyunk kiírva. Ne haragudj, hogy belekérdezek, de ti hogy vagytok? Tudsz rendesen aludni éjjel? Mikor éber a babucid? És neked is sokat mocorog? Egyre erõsebb, néha olyan érzésem van, hogy kikaparja az oldalam. 24 órából 16-18 at tuti, hogy tekereg. :-) Mégegyszer bocs a belekérdezésért.
A kérdező hozzászólása: semmi baj! hát mi úgy vagyunk hogy ájje lfelkelt mert elzsibad és akkro lábikóját vagy kezecskéjét megmutatja hasamon! 7-8 kor már ébresztõtfúj hogy mami kejj fel mert kiakarok jönni nyomja fejét lábát ki hasamon! akkor utána ha ülök az a baj ha álok az a baj! örülnék már néha aha kijönne! de van mikor napi 3-4szer mocorog akkro megilyedek hogy minden rendben van e vele!
Nekünk sem tetszik semmi. Ha nem úgy ülök vagy fekszek, ahogy a kisasszony szeretné, durván véleményt nyilvánít. Ha egy két órát nem hallat magáról, mindíg megpiszkálom, amiért persze rámszólnak, hogy miért ébresztem fel szegényt. sokszor én is szeretném már ha meglenne, pl: mikor nagyon fáradt vagyok és aludnék, de õ nem marad nyugton. Kisfiad lesz vagy kislányod? Mi lesz a neve? Szokott görcsölni a hasad alul? olyan mensi szerüen?
A kérdező hozzászólása: sziasztok tegnap jöttünk ki a korházból csak gondoltam írok 13-án egy nappal korábban jött a kincsem a világra 6óra vajjúdás után 2935grammalés 52cm el született Krisztinának hívják nyugott baba csak besárgult jó itthon csak kicsit fáradtvagyok mindenki õt akarja csodálni de egyenlõre csak én és a párm szeretnénk elég volt a reggeli fél 9eses érkezem mami kelj fel indulásból! a kis husom tudja hogy mikor kell ennije mindig mikor épp wcre készülnék ha nem éhes csak mami nehagy itt várasztó kicsit de nagyon boldog vagyok lassan fekell enni és fekszek énis le egy kicsit aludni
Az elsõ válaszoló vagyok!Nagyon sok boldogságot kívánok a Babához!!!!!Az én babám is 13.án születtt, csak májusban!!!!!Még 1x, sok boldogságot!!!!!!
A kérdező hozzászólása: agyon szépen köszönöm csendes vasárnap picim eszik alszik pisil kakil idáig nem sirt most fejeztemm be etetést és már szundizik is

Mi történik, ha egy terhes pont az ünnepek alatt (most itt a dec.24-től dec.29-ig majd a dec.31-től jan.5-ig tartó időszakot értem) 12-13 hetes mikor a tarkóredős szűrést kellene megcsinálni, vagy esetleg a 16. hete ekkor van?

Arra gondolok,hogy mondjuk nincs fogadott orvosa, aki a magánrendelésére behívná az ünnepek alatt. Úgy tudom nagyon fontos, hogy megfelel? id?ben végezzék el ezeket, mert egyébként a kapott eredmény nem sokat ér.

Legjobb válasz: Nekem a tarkoredõszûrést,elmultam már 13hetes mikor csinálták.A16hetes genetikai ultrahangot pedig 20hetesen.Az orvosomtol dirrekt rá is kérdeztem,azt mondta nem probléma.

Nekem a tarkoredõszûrést, elmultam már 13hetes mikor csinálták.A16hetes genetikai ultrahangot pedig 20hetesen.Az orvosomtol dirrekt rá is kérdeztem, azt mondta nem probléma.
Elõzõ vagyok.Sajnos igy kaptam idõpontokat.
Szia, tarkóredõ szûrés 11-14 hét között, második genetikai uh 18-20 hét között szokták csinálni, az AFP-t szokták konkrétan a 16.héten elvégezni a minnél pontosabb eredményért (bár önmagában ez a vizsgálat nem sokat ér szerintem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, úgy értettem hogy az AFP szûrést (nem a genetikai UH-ra gondoltam, mert azt 18-20 hét körül csinálják és ott nincs olyan jelentõsége hogy pontosan melyik héten csin.ezen belül). Az AFP értéknek a 16 max. 17.héten van diagnosztikus értéke, utána szinte felesleges megcsinálni. Azért kérdezem, mert barátnõm járt így hogy nem kapott idõpontot, csak januárra és akkor már kicsúszik a 17 hétbõl is. De más is járhat így..a tarkóredõ szûrésnek sincs sok értelme 14-15 stb.hetesen..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!