Találatok a következő kifejezésre: 31 hetes és a (155 db)

Hányadik hétig ajánlott a 4D? Már 17 hetesen kifizettem, most vagyok 31 hetes és a doki nem tudta sosem megcsinálni, mert a pici mindig takarta az arcát. Ma megyek megint UH-ra és attól félek, ha ma sem sikerül, 2 hét múlva már késő lesz.

Legjobb válasz: Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mindent láttunk csak a kicsink arcát nem, mert hol a keze volt elõtte, amit nem takart ki a kezével, azt a köldökzsinor takarta. Azért megcsináltattunk, mert nem csak a "babamozi" része volt jó, hanem rengeteg mérését és viszgálatot megcsináltak, ami pedig szerintem hasznos volt. Jó volt tudni, hogy minden rendben van vele:) Most megyünk 31 hetesen ismét egyszer, ezt mondják ilyenkor már nagyon aranyosak, kíváncsian várjuk, ha pedig az arcát nem látjuk... sebaj, aranyos az is ahogy kukucskál a kezei mögül:)

Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mindent láttunk csak a kicsink arcát nem, mert hol a keze volt elõtte, amit nem takart ki a kezével, azt a köldökzsinor takarta. Azért megcsináltattunk, mert nem csak a "babamozi" része volt jó, hanem rengeteg mérését és viszgálatot megcsináltak, ami pedig szerintem hasznos volt. Jó volt tudni, hogy minden rendben van vele:) Most megyünk 31 hetesen ismét egyszer, ezt mondják ilyenkor már nagyon aranyosak, kíváncsian várjuk, ha pedig az arcát nem látjuk... sebaj, aranyos az is ahogy kukucskál a kezei mögül:)
Az én dokimnak csak 2D-je van, pár napja voltam nála, de annyira édes volt a babánk arca, hogy nekem is megfordult a fejemben, hogy jó lenne látni 3D-ben is. Most 32+6 hetesek vagyunk. Csak ugye 15.000, - egy babamozi. Másik dokinál egy vizsgálat 10.000, -, ahol van olyan UH gép. Így lehet, hogy majd csak februárban látjuk, de akkor már szemtõl-szemben. :)
Egyél elõtte, vagy igyál, amitõl be szokott indulni a baba. Pl. csoki, az édes ízektõl kicsit fel szoktak élénkülni. Vagy ha szoktál inni kv-t, kólát.
Nekem sem sikerült korábban, így 33-34. hét között megyünk ismét, remélem sikerülni fog. Láttam már egyébként 37-38. hetes képet is, de szerintem ahhoz már nagy mázli kell. Remélem ma szerencsések voltatok! Minden jót! (32 hetes mami)
Írd meg légyszi, hogy sikerült-e meglesni a babát.
A kérdező hozzászólása: sziasztok csajok Szomorúúúúúú vagyok !!!!!! Nem lett videónk, csak 3 képünk, azok is elég mosottak :S Lehet nem is a kislányom ficánkol nagyon, hanem a doki a béna, mert UH közben annyira aranyosan láttam mindent ...

31 hetesen ártalmas a babának ha megfáztam? Fáj a torkom és taknyos is vagyok. Remélem nem köhögött le senki az utcán. Ha még is akkor veszélyezteti a babát a betegség? Õ is elkapja?

Legjobb válasz: Szia! Pont 30.héttõl 31 hét végéig nagyon beteg voltam megfáztam torkom fájt köhögtem.De vagy 13 napig kb! Kegyetlen volt! ÉS antibiotikumot kellett szednem. Mindenképp menj el a körzeti dokidhoz adjon valamit! Többet ártasz ha nem veszel be semmit! Én 20 hetesen is beteg voltam és nem vettem be semmit! Aztán kiderült gyulladás lett a szervezetembe.Akkor is antibiotikumot szedtem.És ha nem szedtem volna a kicsinek akkor lett volna baja! 32+3 km

Szia! Pont 30.héttõl 31 hét végéig nagyon beteg voltam megfáztam torkom fájt köhögtem.De vagy 13 napig kb! Kegyetlen volt! ÉS antibiotikumot kellett szednem. Mindenképp menj el a körzeti dokidhoz adjon valamit! Többet ártasz ha nem veszel be semmit! Én 20 hetesen is beteg voltam és nem vettem be semmit! Aztán kiderült gyulladás lett a szervezetembe.Akkor is antibiotikumot szedtem.És ha nem szedtem volna a kicsinek akkor lett volna baja! 32+3 km
Szia! Nem veszélyes a babára a megfázás! Csak óvatosan a gyógyszerekkel, inkább valami természetes gyógyító szert használj. Ha magas lázad lenne, na az már más, de láz nélkül nem veszélyes a babára a nátha! Jobbulást!
Én sosem vagyok lázas és ez nem jó mert nehezebben gyógyulok. Ezért is tartott ilyen sokáig! Remélem hamar meggyógyulsz! 1 voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ha nem javulok és lázas leszek akkor megyek a dokihoz.Jó egészséget Nektek!
http://www.mamanet.hu/ Ne aggódj nem lesz semmi baj.Itt megnézheted mekkora átlagosan a 31 hetes baba.
Ne aggódj, nem lessz gond.Csak most fog igazán nölni.az sem jó, ha túl nagy a baba.
Ne aggódj, a babák nem egyenletesen fejlõdnek, van aki az elején beindul, aztán visszavesz kicsit, de van aki pont fordítva. Lehet, hogy a Tied majd csak ezután indul be. De egyébként nem hiszem, hogy kicsi lenne, inkább átlagos. Az enyém 27. héten szintén 4D-n volt 1026 gramm. 36. héten pedig már 2500-2800 grammra becsülte a doki. Számomra tökéletes. Mindkét alkalommal azt mondták, nem túl nagy, olyan átlagos. Nem minden baba születik 4 kilóval, 2, 5 kilós baba is egészségesen jön a világra! Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtatást, nem baj ha nem lesz óriás bébi, csak fejlõdjön rendesen a kicsikém! :) )
Ne törõdj vele, mit hablatyol az orvos, mert fél kilókat tévednek, az a lényeg, a 37. hét elõtt ne szülessen meg!

31 hetes vagyok. A hasam felső része feszül, és tompán fáj. Volt valakinek ilyen?

Nem érzek állandó fájdalmat, de mikor görnyedten ülök, hajolok, vagy fel szeretnék állni, tompa fájdalmat érzek a hasam fels? részén. (enyhe izomláz szer? fájdalom)

Legjobb válasz: Nekem szúrni szokott,de gondolj csak bele így is milyen kevés hely jut a szerveidnek. Sokszor ha görnyedten ülök,akkor a mellem alatt érzem a babám,ebbõl gondolom,hogy a lényeg,hogy õ elférjen :) az,hogy Neked ez esetleg baromira kellemetlen,az le van tojva :) szokj hozzá,ez már csak rosszabb lesz. És próbálj úgy ülni,hogy hátradõlve,kényelmesen,ne görnyedve. Jobbulást,boldog babavárást! 31 hkm

Nekem szúrni szokott, de gondolj csak bele így is milyen kevés hely jut a szerveidnek. Sokszor ha görnyedten ülök, akkor a mellem alatt érzem a babám, ebbõl gondolom, hogy a lényeg, hogy õ elférjen :) az, hogy Neked ez esetleg baromira kellemetlen, az le van tojva :) szokj hozzá, ez már csak rosszabb lesz. És próbálj úgy ülni, hogy hátradõlve, kényelmesen, ne görnyedve. Jobbulást, boldog babavárást! 31 hkm
Nekem a mellem alatt, a gyomrom helyén van a feneke, ha ülök úgy kinyomja mint egy kemény labda, közben meg lent kapirgál :-)
Na nekem pont ez volt a problémám, aztán kiderült, hogy épen fordul befelé, én meg nagyon be voltam rezelve, hogy valami baja van :) Talán 1-2 nap és neked is jobb lesz.Kitartás és gondolj a végeredményre :)

31 hetesek szerintetek a reggeli 2 pirítós, egy mackó sajt, egy csésze tea. Kevés? Utána 2 szem cukorka, és egy kicsi müzliszelet! (8-kor reggeli) 11:30-kor már éhes voltam, és egész nap szédelgős voltam.

A kérdés az,hogy baj lehet a vércukrommal?11:30-kor 3,2 volt a vércukorszintem.A tejes zyemlés terhelésen jó volt az érték:4,5,és a tej ,zyemle után 5,9.

Legjobb válasz: Szerintem nincs gond, egyszerûen gondolj bele, hogy már milyen nagy a babád, nyilván több energiára van szükséged! Egyél amennyit jól esik, és amilyen sûrûn megéhezel, max figyelj oda a tartalomra...

Szerintem nincs gond, egyszerûen gondolj bele, hogy már milyen nagy a babád, nyilván több energiára van szükséged! Egyél amennyit jól esik, és amilyen sûrûn megéhezel, max figyelj oda a tartalomra...
bár csak 26 hetes vagyok, de azt eszek és annyit -lehetõség szerint..- ami jól esik.31 hetesen már elég nagy a babád, biztos "eszik is rendesen".. talán azt érzed hogy igyekszik az igényeinek megfelelõen tápanyagot felvenni. Elvileg az ebéd és reggeli között kéne lennie tízórainak is, talán azért vagy éhes már fél 12re. Hülyeség hogy "kettõ helyett kell enni", de azért gondolj bele, tényleg ketten vagy most....
Kene meg ket darab gyumolcs vagy paradicsom/paprika stb es a pektermekek teljes orlesuek legyenek az tovabb tart es a vercukor stabil marad tole.
A kérdező hozzászólása: Küsz szépen a válaszokta!Már azt hittem , hogy hipoglikémiás vagyok.Ezek szerint ti többet esztek, és meg nem eszem eleget, mert most vacakol a gyomrom is , sok a savam.Majd jobban odafigyelek rá, és eszem gyakrabban.Biztos többet elvon a baba tólem , és azért szédelegtem!

Mikor fordult a babátok a "jó irányba"? Most vagyok 31 hetes és keresztben fekszik úgy érzem a pocimban illetve néha félkeresztben.

Mivel amúgy vékony típus vagyok egy keményedésnél teljesen kitapintható a drágám. Mikor lesz fejvég? fekvésü?

Legjobb válasz: nekem normálisan volt mindvégig. viszont mikor bent feküdtem a korházban, az egyik kismama épp ikrekkel volt terhes. 40. hét elõtt 2 nappal fordult úgy mindkét fiú, h rendesen tudott szülni.

nekem normálisan volt mindvégig. viszont mikor bent feküdtem a korházban, az egyik kismama épp ikrekkel volt terhes. 40. hét elõtt 2 nappal fordult úgy mindkét fiú, h rendesen tudott szülni.
Szia! Én is mindig úgy éreztem, hogy keresztbe van fordúlva, aztán 32hetes uh meglepödtem, amikor a doki mondta, milyen kis ügyes, mert már befordult!
Nekem 33. héten fordult meg. Addig farfekvéses volt.
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat, remélem az én babám is ügyesen befordul majd.
Szia Én is úgy érzem mintha keresztbe lenne de már pár hete a helyén van :)
Ez érdekes. Én is úgy érzem, hogy keresztben van, sokkal "szélesebb" a hasam mint "magas", de a baba már hetek óta a helyén van.Én is vékony vagyok a hasamnál (máshol azért szépen kikerekedtem), és én is 100%-ra venném, hogy keresztben van, de a doki mondta többször, hogy nem.
Nekem azt mondta a dokim, hogy a keresztbe fekvõ babákat a jóslófájások hosszanti irányba szokták terelni. Kérdés, hogy a jó vége kerül-e tõle lefelé? :) Én még csak 28 hetes vagyok, 4 hete még medencevégû volt a kis drágám, de azok alapján, amiket itt olvasok, még van ideje megfordulni, így igyekszem nem aggódni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor lehet az én babám is jó helyen van már csak terpeszállásban fekszik? :) )) Amugy napok óta a jobb oldalamon nyomja ki (szerintem) a lábát. Biztos nyújtózkodik. :)
Egy barátnõmnek szülés elõtt 2 héttel fordult meg úgy, hogy elõtte keresztben volt. Minden doki meglepõdött, ezek szerint minden lehetséges :)

31 hetes terhes vagyok, és kb.2 napja folyamatosan fáj a hasam alja és a petefészkem környéke. Nem görcsöl csak fáj. Ennek ugye még nincs köze a szüléshez? Kicsit korai volna.

Legjobb válasz: Csak azért válaszolok mert látom senki nem ír. Szóval szerintem nincs köze a szüléshez inkább arra gondolnék,h. talán felfázhattál kicsit. Állítólag a jóslófájások menstruációs fájásra vagy görcsre hasonlítanak, nekem asszem már volt is és az pont így kb. 31-31 hetesen de elmúlt és nem is volt vészes. Jó lenne dokival vagy védõnõvel beszélni ha nagyom kellemetlen és megijeszt. Üdv: 35 hetes kismama

Csak azért válaszolok mert látom senki nem ír. Szóval szerintem nincs köze a szüléshez inkább arra gondolnék, h. talán felfázhattál kicsit. Állítólag a jóslófájások menstruációs fájásra vagy görcsre hasonlítanak, nekem asszem már volt is és az pont így kb. 31-31 hetesen de elmúlt és nem is volt vészes. Jó lenne dokival vagy védõnõvel beszélni ha nagyom kellemetlen és megijeszt. Üdv: 35 hetes kismama

31 hetesen mennyit hiztatok? Ebböl hány kiló a baba és a "tartozékai"?

Én eddig 8 kilo plusznál tartok,hétvégén töltöm a 32. Hetet! Szerintetek még hány kilo pluszra számitsak? Egyébként nem látszik az a plusz,nem is értem holvan..

Legjobb válasz: 31 hetes leszek csüt-ön és +8kg-nál tartok, remélem már nem jön fel olyan sok... :-)

31 hetes leszek csüt-ön és +8kg-nál tartok, remélem már nem jön fel olyan sok... :-)
33. hétben 8 kilót híztam. A baba ilyenkor kb 1700-2000 gramm, de nõ a keringõ vér mennyisége, ott a magzatvíz és a lepény, plusz valamennyi visszatartott víz, azt gondolom, hogy ez kb. összesen 3-4-5 kg? Nem tudom, én is a régi felsõimet hordom, a farmerek is rám jönnek, csak a pocakomnál nem kényelmes. :) Sok boldogságot! :) )
31 hetesen eddig +11kg nal tartok!Remelem mar nem jon fell sok!
34 hetesen 9 kg :) Azt mondta a védõnõ, hogy most jön még csak a java XD ami esetemben még kb 4-5 kg-ot jelent szerinte...de ez állítólag alkatfüggõ... ki tudja? lehet mire vége, olyan leszek mint egy igazi bálna :D de engem ez sem érdekel :D engem a baba érdekel a leginkább, a párom meg majd vagy megszokja, vagy megy máshoz XD de én nem stresszelem magam azon, hogy hány kg...felesleges...nagy része úgyis eltûnik a babával együtt :) Kitartás! :)
A kérdező hozzászólása: Én már azóta megszültem, 3, 5hónapos a babám. Igazából nem maradtt rajtam semmi sem, +10kilóval mentem szülni, most 2kilóval könnyebb vagyok mint a terhességem elött!

Baj van? 34 hetes és 5 naposak vagyunk, tegnap voltam a védononél, aki megijesztett. Itt Angliában csak méroszalaggal merik a hasat, azt mondta ugyanakkora, mint 31 hetesen, lehet h nem no a baba. Elkuldott uh ra pénteken, de félek

Legjobb válasz: Ja,28 hetesen voltunk uhn,minden rendben volt,meg a 31. heten is,most is hallottam a szivecskéjét,csakhát nem nott a hasam,a baba fejjel lefelé van es kedden oldalt volt a popsija

A kérdező hozzászólása: Ja, 28 hetesen voltunk uhn, minden rendben volt, meg a 31. heten is, most is hallottam a szivecskéjét, csakhát nem nott a hasam, a baba fejjel lefelé van es kedden oldalt volt a popsija
Szerdán repesztenek nekem burkot, ha addig nem jönne ki, mert berögzõdött az agyukba, hogy pici a baba. (2800g, én 2500g-mal születtem...) Szóval úgy látom, nagy parájuk ez a dolog itt. (Én vagyok Coventrybõl) Mi volt az UH-n??? Mit mondtak?
A kérdező hozzászólása: Koszike szépen csajok:) Jó tudni, h ien sokan vagyunk nem is nagyon messze:) Rem. minden oké, holnap kiderul, de nem érzem h baj lenne.Nagyon boldog babavárást és oromteli babázást nektek:)
Sziasztok! Jo kis csapat gyult ossze! :) Szinten Anglia, E London, Hatfield. En 35 hetes vagyok es nekem meg soha nem merte le a midwife a pocim, csak megtapogatja. Nekem sincs nagy hasam, de azt mondta a holgy ne aggodjak es se vagyok nagy termetu, teljesen normalis a babam. Nemreg voltam otthon a 30. heten mentem ultrahangra, ott meg azt mondtak hogy 400! g-mal nagyobb a baby mint az atlag. Mindent osszefoglalva, szerintem ne aggodj, nem lesz semmi baj. Aki esetleg a kozelembe lakik es van kedve ismerkedni, nyugodtan irjon privit. :) 35 hetes kismami
sziasztok, en is angliabol!!!!norwich!en meg csak az elejen tartok 8 hetes terhes vagyok!meg nem sikerult eljutnom uhra, mivel csak okt.10 re volt idopont!akkor 13 hetes leszek!angliaban van magandoktor, mert en mar tudni szeretnem minden rendben van-e?bocsi hogy igy kerdezgetek.....puszi
Ne aggódj, engem is most küldtek UHra (én USA), mert picike a hasam, 35 hetesen csak 28 cm a méh mérete, erre kiderült hogy a babám legalább egy héttel nagyobb a koránál. Ha sokat mocorog és eddig minden rendben volt, nem lehe semmi baj. boldog babavárást nektek.
Szia! Én Coventrybõl vagyok, 39 hetes. Nos, ugyanez volt nekem is, a midwife rámhozta a frászt, hogy kicsi a babám. Ne foglalkozz vele, azóta feszt UH-ra járok, de egy rendes orvos megmondta, hogy mérõszalaggal ilyenkor már nem lehet lemérni a babát és csak találgatnak. Ne félj, semmi baj nem lesz, meg itt nekik egy 3 kilós baba kicsinek számít...
E/K London, kulvarosban:-) picit messze vagy tolem:-)
ne aggodj, minden rendben van:-) ugy mennek meg UHra en is..20. het korul voltam utoljara:-(
A kérdező hozzászólása: Kozép Angliában, Birminghamtol 1óra.Te?:)
A kérdező hozzászólása: Az én pocim is kicsi, kb mint a tiéd:) A kis drágámat én is érzem, mozog o nagyon is sokat meg rugdos:) )néha már fáj:) REm. minden rendben lesz, mert belehalnék ha baja lenne:(
merre fele laksz?:-)
az elozo vagyok. azt meg elfelejtettem, hogy amikor mar ilyen nagy a babo, akkor csokken 1 picit a magzatviz mennyisege, hogy legyen helye a babanak. nekem nagyon pici a pocakom, mindenki 6honaposnak tippel.en 33 hetes vagyok, nekems em nott sokat az elmult par hetben, de a rugasokat es a mozgast egyre erosebben erzem:-) es kezd egyre kenyelmetlenne valni, meg ilyen kicsi pocival is. szerintem ez annak a jele, hogy nincs semmi gond, novekszik a bebi. szerintem veled sincs semmi gond, UH nelkul szerintem keptelenseg megmondani, hogyb nott -e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Nekem mérte a 28. héttol, csak azt nem értem, hogy mondhat ilyet, mikor a baba nem biztos hogy kinyújtózva fekszik, attól még nohet, ha a hasam nem is sztem.Boldog babavárást neked is itt kinn:)
Szia!! En is Angliaban elek:-) nekem a midwife-om meg sosem merte a hasam. Nincs min aggodnod, a pocakodnak nem muszaly nolnie, fo az, hogy a bebid nol
A kérdező hozzászólása: Minden rendben az uh szerint, rendesen no a baba ahogy kell, 2500g most 35 hetesen, nagyon megnyugodtam. Te szegénykém, ezek hulyék?

31 hetes vagyok és mindenki azt mondja hogy láthatóan száll le a hasam, emellett szinte egész nap egy ponton keményebb és sokszor feszül is (a hasam felső részén). Ez bajt jelent vagy közeledik a szülés?

Legjobb válasz: Szia. Már megint a sok okos. Ne foglalkozz azzal ki mit mond. Mikor voltál orvosnál? Minden rendben volt? A hasfeszülésnek is lehet több oka (ott nyom valamit a baba, feszül a méhed, szalagok, idegek nyúlnak stb) 31 hetesen még nem valószínû, hogy leszállt a hasad. Üdv, 34 hetes kismama

Szia. Már megint a sok okos. Ne foglalkozz azzal ki mit mond. Mikor voltál orvosnál? Minden rendben volt? A hasfeszülésnek is lehet több oka (ott nyom valamit a baba, feszül a méhed, szalagok, idegek nyúlnak stb) 31 hetesen még nem valószínû, hogy leszállt a hasad. Üdv, 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Jövõhéten megyek orvoshoz.Tényleg lejjebb van a hasam mert érzem ha a nadrágomat felveszem.
Szia! A hasad megváltozhat attól is, ha máshogy fekszik a babád mint eddig.Nekem mikor kp végûre fordult, én is lejjebb éreztem.Aztán a doki azt mondta, annyira fent van még, hogy alig éri el mikor vizsgált. Nekem is fent feszül azóta, mert ott dugdossa a popóját:) )) Néha alig kapok levegõt, már kellemetlenül feszít. Boldog babavárást, üdv 36 hetes kismama.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!