Találatok a következő kifejezésre: 30. heti vizsgalaton (10 db)

A 30. heti vizsgálaton fejvégű volt a baba. Van neki még helye forgolódni, vagy van már esély, hogy így marad?

a 20. és a 26. heti vizsgálaton is így feküdt. nem tudom van e köze hozzá (gondolom akkor még forgolódott). mozgást er?teljesen a köldököm fölött érzek, rugdos. nektek mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem fog már megfordulni. Nekem a 28 hetes uh-n mondták hogy már fejvégû, örültem is, annyit mondtak, hogy elvileg még lenne helye forogni, de már nem valószínû, hogy ilyenkor pozíciót változtat.

Valószínûleg nem fog már megfordulni. Nekem a 28 hetes uh-n mondták hogy már fejvégû, örültem is, annyit mondtak, hogy elvileg még lenne helye forogni, de már nem valószínû, hogy ilyenkor pozíciót változtat.
Nekem is már a 20 hete uh-n, lefele voltak, és úgyis maradtak a lányaim. Van rá esély, hogy megfordul, bár valószínû nem fog:)
A kérdező hozzászólása: de szuper lenne, ha így maradna :) a császártól ugyanis félek... nem volt még mûtétem, remélem nem most lesz az elsõ. meg nem szeretnék lemaradni a szülés csodájáról sem :) köszönöm a válaszokat :)
terhesen feküdtem a korházba közel 3hónapot.volt egy szobatársam akit a 36.hétn haránt fekvéssel befektettek 38.héten elküldtéék uhra és ott már fejvégû volt.... semmi sem lehetetlen :) könnyû szülést 2hónapos kiscsaj anyukája
Szia.Nekem 30h már fejv volt, most v 35h még mindig igy fekszik.Nekem is rugdos köldököm felett, de én mindig ugy érzem, h jobb oldalamon van.

30. Hét után milyen vizsgálatok várhatóak?

Nemsokara megyek a 28-31 het kozotti uh-ra. Utana mik kovetkeznek? Mikor lesz aramlas, ctg..stb.?

Legjobb válasz: Az nst és ctg vizsgálat majd úgy a 36 hét körül lesz csak. Lesz majd egy hüvely váledék tenyésztés és egy utolsó nagy vérkép. Legalábbis nálunk így volt. Ja és a 36 héttel hetente mentem vizsgálatra.

Az nst és ctg vizsgálat majd úgy a 36 hét körül lesz csak. Lesz majd egy hüvely váledék tenyésztés és egy utolsó nagy vérkép. Legalábbis nálunk így volt. Ja és a 36 héttel hetente mentem vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Alig várom már hogy ott legyek :)
Én így tudom: 28. hét belsõ vizsgálat 32. hét UH 36. héttõl hetente egyszer NST 34 hkm

A 30. héten milyen vizsgálatok vannak? Uh? Nst? Valami? Amúgy hogy vannak az ilyen idős kismamik?

Legjobb válasz: Szia! 28-30 hétben van UH,aztán a 34-35.hétben pedig megint vérvétel+vizelet vizsgálat.

Szia! 28-30 hétben van UH, aztán a 34-35.hétben pedig megint vérvétel+vizelet vizsgálat.
Én 28hetesen voltam UH-n, legközelebb 32hetesen megyek. Vérvételre legközelebb két hét múlva kell mennem, vagyis szintén 32hetesen. Egyébként alapjában véve jól vagyok. És jókat nevetek magamon, hogy azért már erõsen kezdem felvenni a pingvinjárást. :-)

30. héten milyen vizsgálatot csináltak nálatok? Uh és hüvely is?

Legjobb válasz: Én 31 hetesen voltam. Semmi kötelezõ vizsgálatot nem kellet végezni, egyszerûen csak ekkora esett az esedékes vizsgálat. Természetesen volt hasi ultrahang (mi más), de nekem a méhszájamat is mindig megnézi a doki, ekkor is megnézte.

Én 31 hetesen voltam. Semmi kötelezõ vizsgálatot nem kellet végezni, egyszerûen csak ekkora esett az esedékes vizsgálat. Természetesen volt hasi ultrahang (mi más), de nekem a méhszájamat is mindig megnézi a doki, ekkor is megnézte.
30 hetesen voltam a dokimnál, megnézte a méhszájat, kenetet vett, elküldött vérvételre és uh-ra amire 31 hetesen mentem. Ja, és meghallgattuk szívhanghallgatóval a baba szívét. Szép babavárást! 32 hetes
Felénk 32.héten hívnak vissza hasi uh-ra:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-)

Azt mondta az orvosom, hogy 32. héten találkozunk a magánrendel?ben utoljára, utána már csak a kórházban lesznek vizsgálatok.

Legjobb válasz: A 36-37. héten heti 1x kell menni nst-re a 38-39-en kétszer és a 40-tõl 3x. Nekem az orvosom ha bent volt nézett méhszájat és uh is. Ez tb alapon megy mivel közkórházban nem kérhetnek pénzt. Legalábbis nekem így volt.

A 36-37. héten heti 1x kell menni nst-re a 38-39-en kétszer és a 40-tõl 3x. Nekem az orvosom ha bent volt nézett méhszájat és uh is. Ez tb alapon megy mivel közkórházban nem kérhetnek pénzt. Legalábbis nekem így volt.
Szerintem helyenként változó. Nekem nincs fogadott orvosom. 32 hetesen uh + terhesgondozás, majd 36. héttõl nst és terhesgondozás hetente ill. 38 hetesen uh. Elsõ terhességemnél 1x néztek méhszájat, mert az orvos tuti volt benne (méretek miatt), hogy hamarabb jön a bébi, de 6 nap túlhordtam. Egyébként minden tb alapon megy. Szintén 30 hetes km (május 17 a csodaidõpontunk)

33 hetes kismami vagyok. A babám farfekvéses volt a 30. heti ultrahang vizsgálaton. Hol kell érezni a mozgásokat (figyelni jobban) a faros és nem faros babuciknál?

Legjobb válasz: Nekem a 38. héten fordult meg!!! Már megvoltak a belgyógyászati vizsgálatról a papírjaim a császárhoz. Van remény! Én azóta a lábakat fent a bordáimnál,gyomrom helyén érzem,a könyököt,vagy kezet(?) pedig a hasam alján.Popsit középen dugja ki a hasfalnál,köldök fölött. Vasárnap lesz remélhetõleg a nagy nap! Gyors,könnyû szülést!

Nekem a 38. héten fordult meg!!! Már megvoltak a belgyógyászati vizsgálatról a papírjaim a császárhoz. Van remény! Én azóta a lábakat fent a bordáimnál, gyomrom helyén érzem, a könyököt, vagy kezet(?) pedig a hasam alján.Popsit középen dugja ki a hasfalnál, köldök fölött. Vasárnap lesz remélhetõleg a nagy nap! Gyors, könnyû szülést!
Igazából nehéz eldönteni, hogy most ez a popsi vagy kar, vagy a kis feje amit érzel. Viszont vannak nagyon jó ötletek a neten több helyen ezzel kapcsolatban, hogy milyen szelíd módszerekkel, mit lehet tenni, hogy beforduljon a baba. (pl négykézláb járás, stb). De még van ideje 36-37. hétig kb. :o)
Azt nem tudom, de nekem a 35. héten fordult meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én már mindenhol érzek mindent, pld.mind a két combom tövénél kiakar lyukasztani, a hátát(talán mert túl hosszú és gömbölyû)a köldököm mellett érzem, sõt látom kidudorodni.Már nem tudom követni, mert már csak rángat, csuklik, és feszít nagyon.Rúgásokat nem igen érzek.

30. heti genetikai vizsgalaton azt mondtak mar befordult a kislanyom a szulo csatornaban most 33 hetes vagyok nagyon vizesedek agodom hogy korabban szulok lehetseges e ez?

Legjobb válasz: A baba teljesen idoben fordult be, nem koran :) A legjobbkor, ilyenkor szoktak! A vizesedes meg sajnos ilyen :( Baratnomon tobb liter viz volt, de a 41. heten szult csak meg. Szerintem nem fugg ossze!

A baba teljesen idoben fordult be, nem koran :) A legjobbkor, ilyenkor szoktak! A vizesedes meg sajnos ilyen :( Baratnomon tobb liter viz volt, de a 41. heten szult csak meg. Szerintem nem fugg ossze!
Szia! Nekem már a 18. heti UH-on megállapították, h. a magzat fekvése fejvégû-ez azóta sem változott.Nagyon sokszor nehezebb a mozgás, de már nem sok van hátra.Én félidõtõl fogva vizesedem, ez is egyre rosszabb.De az orvosok szerint a vizesedés nem függ össze a koraszüléssel.Jobban oda kell figyelned magadra(mit eszel, ne ülj v. állj sokat egy helyben...stb.) és nem lesz gond! További kellemes babavárást! 33 hetes kismama

30. heti UH vizsgálaton kiderült, hogy kétoldali, nem kóros pyelon van a kislányom veséjében. Kinőheti születésére? Ha nem, mi lesz vele később?

Azt olvastam, a fiúknál könnyebben elmúlik, ez mit?l van?

Legjobb válasz: Nekem kisfiam van, én is reménykedtem, hogy kinövi, de sajnos nem nõtte ki a születésére, aztán voltunk azóta már 2-szer kontrollon, most 10 hós már, majd kb. 14 hós lesz, amikor újra kell mennünk. Akkorra már nagyon remélem, hogy kinövi, azt olvastam, hogy ekkorra a legtöbb baba már tényleg kinövi. Eddig szerencsére nem volt gondunk vele. Nem tudom én sem, hogy mitõl van. Igazán a doki sem mondott semmit. Annyira nem is volt közlékeny. Az a lényeg, hogy ne kapjon hugyuti fertõzést.

Nekem kisfiam van, én is reménykedtem, hogy kinövi, de sajnos nem nõtte ki a születésére, aztán voltunk azóta már 2-szer kontrollon, most 10 hós már, majd kb. 14 hós lesz, amikor újra kell mennünk. Akkorra már nagyon remélem, hogy kinövi, azt olvastam, hogy ekkorra a legtöbb baba már tényleg kinövi. Eddig szerencsére nem volt gondunk vele. Nem tudom én sem, hogy mitõl van. Igazán a doki sem mondott semmit. Annyira nem is volt közlékeny. Az a lényeg, hogy ne kapjon hugyuti fertõzést.
Szia, ki! Nálunk a 28. heti uh-n vették észre (kislányunk van). Neki csak az egyik oldalon volt, nem volt nagy az eltérés, de jobb az óvatosság alapon a szülésig hetente kellett uh-ra járnom. Az utolsó uh-n (a szülés elõtti héten) nem látszott már semmi eltérés, mindenesetre a szülésnél bent volt a gyerekorvos is. Igazából azt mondták, hogy szülésig nincs teendõ vele, a szülés után elmúlhat. Nálunk egy billentyû zavar volt, nem jelzett, hogy teli a hólyag, és emiatt nem ürült rendesen. Szülésre elmúlt, addigra megjavította magának a kicsi lány. :) De ha nem múlt volna el, akkor elvileg 1 éves korára kinõhette volna (addig vigyázni kell, hogy ne kapjon el semmilyen fertõzést, ne fázzon fel), ha addigra sem, akkor valami kisebb mûtétet végeznek. Gyerekorvos el tudja neked mondani. Van már gyerekorvosod? Nõgyógyász nem biztos, hogy pontosan tudja, nálunk legalábbis rögtön a gyerekorvossal konzultált a kórházban. A mi kislányunk most múlt 3 hónapos. Ne aggódj, nem lesz semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Szerinted érdemes akkor már most felkeresni a leendõ gyerekorvost, hátha már most is tud valamit tanácsolni? A nõgyógyászom csak annyit mondott, hogy ez nem gond, ráérek a szülés után foglalkozni vele, de ez engem egyáltalán nem nyugtatott meg...
A kérdező hozzászólása: Legközelebb kérni fogom, hogy küldjön UH-ra, végülis nyilván nem véletlenül néztek téged is hetente...
Nekünk a 6 hetes kötelezõ hasi uh-on derült ki. Visszarendeltek, hogy majd 1 éves korában kontroll. Voltunk nemrég, és most a másik oldalon van, így a háziorvosunk ad nemsokára beutalót szakvizsgálatra. Aztán majd meglátjuk, mi lesz.
Utolsó vagyok, elírtam a hetet, nem a 28., hanem a 36. heti uh-n jelent meg az eltérés, onnantól kezdve küldtek hetenkénti uh-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nekünk most mindkét oldalon 7 mm, szabályos kör alakú rajzolattal. Azt mondták, ez a jobbik este, ha szabályos geometriai alakja van. De mindenképpen kérni fogom, hogy vizsgáljanak ki.

30 hetes terhesen az uh vizsgálaton a babucink agyi bal oldali oldalkamrája 11 mm tágasságú. Ez határérték, de 1 hét múlva kontroll szükséges! Valaki tud erről bővebb infóval szolgálni?

Legjobb válasz: Hát igen.Az egyik kedvenc témám.Nekem 26 hetesen vették észre,hogy 10mm a baloldali kamra.Azt mondták,hogy vízfejûségre utal.2 hét múlva,sõt 1 hónap múlva is 10mm volt.Hozzá kell tennem,hogy egyszer 10mm-t,másodszor 8 mm-t mért a doki.Nem tudnak pontosan mérni,hacsak nem Kecskeméten voltál.Nyugi,nincs baj,ha nem nõ.Amúgy meg csak egy oldali.Akkor lenne vízfejûség,ha mind a 4 agykamra tág lenne.34 hetes kismama

Hát igen.Az egyik kedvenc témám.Nekem 26 hetesen vették észre, hogy 10mm a baloldali kamra.Azt mondták, hogy vízfejûségre utal.2 hét múlva, sõt 1 hónap múlva is 10mm volt.Hozzá kell tennem, hogy egyszer 10mm-t, másodszor 8 mm-t mért a doki.Nem tudnak pontosan mérni, hacsak nem Kecskeméten voltál.Nyugi, nincs baj, ha nem nõ.Amúgy meg csak egy oldali.Akkor lenne vízfejûség, ha mind a 4 agykamra tág lenne.34 hetes kismama

Az baj ha 30. hetes vagyok és még nem voltam méhszáj vizsgálaton? De most a 32. hétben el akarok menni. Az nagyon fájdalmas vagy mire számítsak?

Legjobb válasz: Hogy hogy még nem nézték?? Nekem minden kontrollkor megnézte a doki a méhszáj állapotát.Ezt kellene is. Nem fáj,én enyhén éreztem mikor a doki megnézte.Utánna mondják lehet 1-2 csepp vér barna´zás,nekem nem volt.

Hogy hogy még nem nézték?? Nekem minden kontrollkor megnézte a doki a méhszáj állapotát.Ezt kellene is. Nem fáj, én enyhén éreztem mikor a doki megnézte.Utánna mondják lehet 1-2 csepp vér barna´zás, nekem nem volt.
szia! Szerintem nem felelõtlen az a doki , aki nem vizsgál állandóan. A méhszáj állapotát uh-n is tudják ellenõrizni. Én amondó vagyok, hogy kinyíló méhszáj esetén ne nagyon nézegesse belülrõl...Az én dokim a hüvelyváladék levételekor nézte meg elõször , 1 hete. Kicsit "sötétebb" folyásom van most , és csak azért vagyok nyugodt , mert zárt a méhszájam, és a bakteológiával is minden oké. 37 hetes kismami
Szia!Az Én dokimnak az volt a véleménye, hogy ha nincs panasz nem piszkálgat.Minden vizsgálatnál beszélgettünk, hogy érzem magam, a baba mozog e eleget, sõt volt, hogy föl is hívott.De majd csak a 38.héten vizsgálta meg.Én is bizonytalan voltam, hogy jó e így, de sokan mondták, hogy az sem jó, ha mindig vizsgálnak.Ki így, ki úgy vélekedik.Szerintem ne aggódj, de ha megnyugtat menj el egy vizsgálatra. 1 éves kislány anyukája
Szia, nekem a 16.héttõl folyamatosan nézi a doki a méhszáj állapotát.Fontos tudni hogy nyílik e.Mond megneki hogy vizsgáljon meg!Aztán csodállkoznak hogy sok a koraszülés......Magamtól nem jöhetek rá hogy kinyílt, és már ne szeretkezzek stb! Igenis szóljál neki!!!:) )))))
Az nem fáj, de nézni kellett volna. kérd meg hogy nézze meg ha megint nem akarja.
A kérdező hozzászólása: És ettõl nem indul meg a szülés??Ja és egyébként a doki engem még "úgy"nem is vizsgált...vagyis hozzám még nem nyúlt...csak ultrahang volt
Elõtted író vagyok. Én az elõzõ eseteimbõl kiindulva, direkt megkérdeztem az akkori és a mostani dokimat, hogy uh-val látható-e, ha nyílik a méhszáj. Ha direkt arra koncentrál a vizsgáló, akkor valamelyest látni, de az nem megbízható eredmény. Azt mondták, az a biztos, amikor kézzel nézik :S
Szia, nekem is minden hónapban megnézte a méhszájat, nem fáj csak kellemetlen amennyire egy nõgyágyászati vizsgálat az:) mondták nekem is, hogy utána pici vérzés normális, de nekem sem volt. Mindenképp nézesd meg. 31 hetes.
Sztem pedig kell a vizsgálat!Én mindkét gyerekemnél már a 32.héten 1 ujjnyira nyitva voltam, és a méhnyak is rövidült 1 centit.A nagyot 40+5 hétre szültem, 2 ujjnyival mentem be, a kicsit 37+3 hétre, 2 és fél ujjnyival mentem.A 2.nál elõre mondta a dokim, h biztos nem húzom a végéig.És igaza is lett.De ha nem vizsgál meg, nem tudtam volna, h mire számítsak.Szval feltétlen vizsgáltasd meg magad.
ne idegeskedj nem indul meg a szules meg a szeretkezesre sem nem hogy vizsgalatra, s most mindenkepp mond meg hogy nezze meg mert most mar a baba feje ha beilleszkedik nyomhat lefele s ugy kinyilik hogy eszre sem veszed, en is 1, 5 ujjnyira ki voltam nyilva es eszre sem vettem.2, 7 eves kislany mamaja
Szia! Elég felelõtlen a dokid, hogy nem vizsgált még meg. Most vagyok 3.szorra terhes. A második terhességemnél a 18. héten kezdtem nyílni, és a 36.héten már 1111 volt a méhszájam. Mostani terhességemnél pedig már a 10. héten kinyílt a külsõ méhszáj, és megrövidült a méhnyak. Ha nem nézi a doki, akkor honnan tudd, hogy mennyire kell vigyáznod? Pl.nem lehet sexelni, és a higiéniára még jobban kell figyelni. Valamint nyíló méhszájnál fekvés és magnézium ajánlott. Maga a vizsgálat nem fáj, csak kellemetlen. Viszont, ha már egy picit nyitva vagy, akkor kellemetlenebb, mert a doki minél mélyebbre tud nyúlni :S tapasztalat:S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!