Találatok a következő kifejezésre: 30. hetes vagyok és ott (19 db)

30 hetes vagyok és a héten a picurkám befordult. Tegnap óta sokkal lejjebb van. Ez azt jelenti, hogy korábban fog megszületni? Félek ez mék túl korai lenne.

Legjobb válasz: Szia! Szeretnélek megnyugtatni, semmi okod aggódni! Ilyenkor természetes hogy befodul, s vannak babák amik igen, elkezdenek leszállni is. Nekem mindez a 28. héten volt, most meg sehogysem tudom kicsalogatni, pedig 40 hetes vagyok :) tehát ne aggódj, csak nagyon okos a picurka, no meg persze elõrelátó :) :) További gyönyörû heteket, a célegyenesben vagy!!!!

Szia! Szeretnélek megnyugtatni, semmi okod aggódni! Ilyenkor természetes hogy befodul, s vannak babák amik igen, elkezdenek leszállni is. Nekem mindez a 28. héten volt, most meg sehogysem tudom kicsalogatni, pedig 40 hetes vagyok :) tehát ne aggódj, csak nagyon okos a picurka, no meg persze elõrelátó :) :) További gyönyörû heteket, a célegyenesben vagy!!!!
Szia! Nekem az eleje óta nagyon lent van, és az esetek nagy részében fejjel lefelé is van.NE láss rémeket, nem kell!Teljesen normális, vannak babák, aki ilyenkor már befordulnak, sõt a nagyátlag ilyenkor fordul be, de még simán megfordulhat.Nekem is dobott egy bukfencet 31 hetesen.Aztán vissza is fordult.Van akinek meg közvetlenül szülés elõtt fordul csak fejjel lefelé.
Nekem már 24 hetesen is fejjel lefele volt :) Hogy azóta mit huncutkodik azt persze nem tudom :) Ti éreztétek is mikor befordult? vagy nem lehet azt érezni, vagy tudni???
A kérdező hozzászólása: Én éreztem, a kis fejecskéjea bal felem, a lábacskái pedig a jobb oldalam bökdösték. Éjszaka sem tudtam egyik oldalamon sem feküdni, mert neki nem tetszett. Nem tudtam, hogy fordul és azért, csak kedden voltam orvosnál és õ mondta, hogy fordul a kicsi. CSütörtökön viszont már éreztem, hogy nem nyomja az oldalam, hanem a gyomorszájam rugdossa. És a hasam is lejjebb van mint volt.

30 hetes vagyok, tegnap óta néha rettenetesen belenyilal a hasamba és a hüvelyembe. Mi ez?

Els? baba, így nem igazán tudom, ráadásul a dokim szabadságra ment, április közepén lesz újra. 2 hete voltam nála utoljára vizsgálaton, akkkor minden oké volt, C3000-t írt be a kiskönyvembe is. Túler?ltetve nem vagyok, itthon vagyok táppénzen. Egy kicsit meg vagyok ijedve.

Legjobb válasz: Ilyen elõfordul,ne ijedj meg!Ha teheted,pihenj sokat!Szedjél MagneB6-ot!Jó egészséget!

Ilyen elõfordul, ne ijedj meg!Ha teheted, pihenj sokat!Szedjél MagneB6-ot!Jó egészséget!
Szia, én is 30 hetes vagyok, és én is 2 hete voltam dokinál, de az enyém nincs szabin :) ) Amúgy nálunk C 3100-at írtak a kiskönyvbe, úgyhogy nálam a külsõ méhszáj ujjnyira nyitva. Nekem is szokott hasonló panaszom lenni, gondolom a pocaklakó dolgozik, az okozhatja. Nekem hátsó fali a lepényem, -és lehet, hogy hülye vagyok- de általában érzem ha az körül matat, mert olyan, mintha ki lennék belülrõl párnázva, olyan fura, kis matató, mintha kocsonyán keresztül érne hozzám. Ha elörõl próbálkozik, az egész más, azt egyértelmûen tudom, hogy mit csinál. Na, és ha "ott lent" kutakodik, akkor szokott nyilalni. Kellemetlen tud lenni, az biztos. Volt már olyan érzésem, mintha már egész a hüvelyemben lenne. Na, akkor én is megijedtem.

110 kg-mal, 180 cm-rel kezdtem a terhességem. Most 30 hetes vagyok, és 6 kg-ot híztam eddig. Nagyon sok?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem sok 12kg-ig normális a gyarapodás terhesség alatt.

Egyáltalán nem sok 12kg-ig normális a gyarapodás terhesség alatt.
Nem sok abszolút, és nem is lesz sokkal több már sztem, max 10-12kg. Neked vannak tartalékaid, és ebbõl tud raktározni a szervezeted. Ilyenkor általában nem olyan sok a súlygyarapodás. Én 50 kg-val kezdtem és most tartok +15 kg-nál a 32.héten. :(
egyáltalán nem sok, szerintem pont ideális. Mivel nagyobb súlyról indultál, így voltak tartalékaid, kevesebb jött most fel rád. Szerintem max. 10 kg-nál meg is fogsz állni, és szülés után ebbõl 7-8 kg le is fog menni.
De jó neked, hogy csak 6kilót szedtél fel.Én 55rõl keztem és most 8-9kilót már felszedtem.És még csak most vagyok a 25dik hétnél.Én 178cm vagyok és 55rõl indultam. Amúgy tényleg nem sok és örülhetsz neki!
Szerintem nem jobb neki, mint neked, mert õ 110 volt. Nem szemétségbõl írom, csak mondom hogy inkább örülj, hogy 55 kg voltál.
Nem sok, én 26 hetesen 10 kilónál tartok!


Ritkán simizem a hasam de sokat teszem rá a kezem. Vajon érzik a babák hogy ott a kezünk? 30 hetes vagyok. Szeretem mikor érzem hogy beleüt, kinyomja, végighúzza valamelyik végtagját a pocimon és olyan jó ilyenkor kézzel is érezni.

Simogatni nagyon ritkán szoktam mert úgy tudom nem lehet.

Legjobb válasz: Igen nekem is azt mondta a védõnõm, hogy ne simogassam, mert állítolag bekeményedik a has /nem tudom, de én sem simizem/. Szerintem biztosan érzi, hogy ott kezed. Mikor még nagyon Picike volt a Pindúri, és apácska odatette a kezét, mindig reagált rá vlamit, olyan volt mintha direkt odahúzodott volna, ahonna a meleget érezte. Szerintem érzik õk a szeretett. -35 hetes km-

Igen nekem is azt mondta a védõnõm, hogy ne simogassam, mert állítolag bekeményedik a has /nem tudom, de én sem simizem/. Szerintem biztosan érzi, hogy ott kezed. Mikor még nagyon Picike volt a Pindúri, és apácska odatette a kezét, mindig reagált rá vlamit, olyan volt mintha direkt odahúzodott volna, ahonna a meleget érezte. Szerintem érzik õk a szeretett. -35 hetes km-
Nagyon sokat simogattam a hasam (barátaim és kollégáim is :) és 40. héten jött...én most is simogatnám :) tuti érzik :)
Simizni nem szabad, mert ingerli a méhet, és a babát is.A kezedet ha ráteszed érzi a kéz melegét.Nekem mindig odatolja a popóját.Most már nagyon szeretném élõben simizni...Érzik hidd el! 39 h
Szia Én mindig csak oda raktam a kezem, 23 hetesen kórházba kerültem annyira bekeményedett a hasam , mikor nagyon rugdosódott csak oda tettem a kezem a doki meglátta, hogy a hasamon a kezem és egybõl kiabálva jól kiosztott, hogy ne simogassam a hasam :S pedig nem simiztem.Viszont a 39. héten már intenzíven körbe-körbe de semmi se történt :(
Igen, erzik. Ugyhogy simizzed nyugottan a pocakod jo kis kommunikacio ez :o)
MÉrt ne lehetne? Semmi baja/bajod nem lesz. Én nagyon sokat simiztem a hasam, mert jól esett, és biztos vagyok benne hogy babó is érezte. Sokszor válaszolt is nekem jó nagyot rugott meg ilyenek. Mostmár 3, 5 hónapos és most is rengeteget simogatom õt, imádja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Simizni nem szoktam, mert elég az hogy minden nap bekenem a hasam, vagy max annyit hogy egyszer végighúzom rajta a kezem. Csak sokat teszem rá a hasamra a kezem. Már élõben annyira szeretném simogatni én is! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi. Érdekes. Ha odarakom a kezem, akkor is jön-megy a babám, bár néha lenyugszik. Szerencsére egy nagyon aktív baba, azt sem tudom így mikor alszik?! :)
A kérdező hozzászólása: Elõre szólok, én mindenki válaszát felpontoztam, hiszen tapasztalatokat és véleményeket kértem, amit meg is kaptam, ezért nem pontoztam le senkit!!! Nekem mindegyik hasznos volt!!!

Mi lehet ez a fajas? A reggel arra ebredtem, hogy faj es azota is egeszen fennt a hasam tetejen a mellem alatt egy pontban. Olyan mintha ott izomlazam lenne.30 hetes vagyok.

Egy kicsit meg is vagyok hulve, lehet az orr fujjastol, vagy mi lehet? Eleg kellemetlen erzes.

Legjobb válasz: Ilyen nekem is volt, talán attól ahogy felállsz, felülsz, és lehet hogy tényleg izomláz. Nekem is olyan érzés volt, de elmúlt. 2 gyerekes anyuka

Ilyen nekem is volt, talán attól ahogy felállsz, felülsz, és lehet hogy tényleg izomláz. Nekem is olyan érzés volt, de elmúlt. 2 gyerekes anyuka
Nekem is volt ilyen tájban, meg is ilyedtem. De a doki mondta, hogy a mellizom, ahogy a baba rendezi át. Igen kellemetlen volt egy ideig, de elmult utána-) Ne félj, semmi baj, csak kellemetlen :-)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt :)

30. hetes terhes vagyok és ott fáj, ahol a combjaim kezdődnek, plusz egy picit felefelé is kisugárik. Mi lehet ez?

Viszeret nem talált az orvos, de pl. egy kis elcsúszás a kádban, vagy pici sietve menés és utána alig bírok menni, ha megyek, akkor is úgy, mint egy kacsa...

Legjobb válasz: :o)) Tágul a csontod.Én röpke 2 hét alatt kinõttem a régi ruháimat.Mindig próbálgattam õket, hogy a hízás ellenére feljön-e még begombolatlanul persze a combomra meg a popómra.Hát már nem.Sõõõt lovaglóig tudom csak húzni.Nagyon szétmentek a csontjaim.

:o)) Tágul a csontod.Én röpke 2 hét alatt kinõttem a régi ruháimat.Mindig próbálgattam õket, hogy a hízás ellenére feljön-e még begombolatlanul persze a combomra meg a popómra.Hát már nem.Sõõõt lovaglóig tudom csak húzni.Nagyon szétmentek a csontjaim.

30 hetes kismama vagyok. Ma voltam ultrahangon és az ott mért méretek alapján a baba 31 hetesnek felel meg. Ebből lehet következtetni arra hogy nagy baba fog születni?

Legjobb válasz: Szia! Én 33 hetes vagyok, 35 hetesnek felelnek meg a babám értékei, már most 2564 gramm, kb. 2000 helyett. A védõnõm ma azt mondta, számítsak kb. 4 kg-os babára. De azért szülésig még változhat a helyzet.

Szia! Én 33 hetes vagyok, 35 hetesnek felelnek meg a babám értékei, már most 2564 gramm, kb. 2000 helyett. A védõnõm ma azt mondta, számítsak kb. 4 kg-os babára. De azért szülésig még változhat a helyzet.
Szerintem nem kell megijedni. Nem lehet, hogy el vagy számolva? Mert nálam ez történt. De ezt nekem a védõnõ mondta is a terhességem elején, hogy a kiírt idõpont az csak egy számolt, amit az utolsó mensihez néznek, nem pedig a fogantatáshoz. További jó babavárást! 34. hetes kismama
Szia kismama! Szerintem nyugodtan számíthatsz 4kg körüli gyerkõcre, fõleg, ha kisfiú. Az én fiam is 4050 grammal született, 59 cm-el, és õ is 2-2, 5héttel nagyobbnak mutatta magát. Én nem hiszek az elszámolásokban a mai technikák mellett. Most ismét babát várok, a 34. héten vagyunk és Õ is 2 héttel nagyobb. Erre is számítottam. Ne izgulj, ettõl semmi nem változik, ugyanúgy meg lehet szülni Õt is, mint egy 3 kg-os babát. Ha nem férne el és nem tudnád megszülni, nem fejlõdne ekkorára. Egyébként az én kisfiam teljesen átlagos méretû gyerkõc, anya tejcis, egyáltalán nem óriás baby, csak ekkorának született. Jó egészséget és sok sikert mindannyiótoknak.

30 hetes terhes vagyok, tegnap voltam 4d uh-n és az orvos ott azt modta hogy a baba feje köré van tekeredve a köldökzsinor, nem lesz tőle semmi baja?

Legjobb válasz: Nekem az orvosom azt mondta,hogy az sem baj hogyha a nyakán van,mert õk még nem lélegeznek. A lényeg,hogy a köldökzsinóron ne legyen csomó,mert olyankor van gond,de ez nagyon ritka eset. Nem tudom, hogy van-e saját orvosod,vagy õ csinálta-e az uh-ot,mert én inkább elmennék még egy uh-ra a biztonság kedvéért. Kívánom,hogy minden rendben legyen!

Nekem az orvosom azt mondta, hogy az sem baj hogyha a nyakán van, mert õk még nem lélegeznek. A lényeg, hogy a köldökzsinóron ne legyen csomó, mert olyankor van gond, de ez nagyon ritka eset. Nem tudom, hogy van-e saját orvosod, vagy õ csinálta-e az uh-ot, mert én inkább elmennék még egy uh-ra a biztonság kedvéért. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul írtam a nyaka köré van tekeredve! Akkor nem kell még izgulni, és ha szülésig úgy marad akkor mit csinálnak.
Sztem, ha aszülésig ez nem változik, akkor császár lesz a vége, de sok baba születik köldökzsinórral a nyakán és egyszerûen letekerik és semmi baja nincs a babának.
Én is úgy tudom, hogy amíg a pocakban van, nincs baj a köldökzsinórral, ha a baba nyaka körül van.Viszont szülésnél probléma lehet belõle, ezért az orvosodnak mindenképpen említsd meg és hogy megnyugodj, csináltass egy flowmetria vizsgálatot, ami mutatja, hogy milyen az áramlás a köldökzsinórban?!Nekem jövõhéten csinálnak ilyet a 4D-n, én kértem, mert nekem vannak elõzményeim, ami miatt kell.

30. hetes kismama vagyok és mikor többet eszek a keleténél fáj a gyomrom és érzek valami görcsöt is ott. Ez lehet, hogy a gyomrom lenne mert a baba így felnyomta? És érzem, hogy ott rugdos a picike.

Legjobb válasz: :) Ilyenkor már tényleg nem árt figyelni arra, hogy menyit eszel. A baba már nagy, sõt, most kezd csak igazán nõni. A gyomrodat és a tüdõdet pedig el is nyomja kicsit. Inkább próbálj többször keveset enni, nehogy a végén visszafelé jöjjön. :D

:) Ilyenkor már tényleg nem árt figyelni arra, hogy menyit eszel. A baba már nagy, sõt, most kezd csak igazán nõni. A gyomrodat és a tüdõdet pedig el is nyomja kicsit. Inkább próbálj többször keveset enni, nehogy a végén visszafelé jöjjön. :D
Szia! Én is hallottam ezekrõl, és tervben van nálam is a szedésük. Annyit tudok, hogy a 37. héttõl kell szedni, és hogy a patikában (vagy ahol megveszed) adnak hozzá tájékoztatót, hogy melyikbõl mikor mennyit kell bevenni. Sajnos konkrétabbat még nem tudok.
Szia! Én 38 hetes terhes vagyok és nekem is felírta ezeket a szülésznõm: A Caullophyllumot a 37. héten kell szedni, napi 5 golyót, a Cimicifugat a 38. héten kell szedni, napi 5 golyót! Ezeket nyelv alá kell! (nekem ch 5-ösök vannak...) és a 39. héttõl jöhet a málnalevél tea. Remélem tudtam segíteni és neked is így kell szedned.. :) jahh, és szedése elõtt és után fél órával nem szabad sem inni, sem enni.
Sziasztok! Én szedtem és 2 óra alatt meg volt az elsõ fájástól számítva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!