Találatok a következő kifejezésre: 30. héten Mi (111 db)

+11 kg a 30. héten. Mi a véleményetek, soknak számít? Mire számítsak a végére?

Tudom mindenkinél más, de azért kíváncsi vagyok másnál hogy volt!

Legjobb válasz: Én a 30. hétig kb. semmit nem híztam, azóta viszont akármit is csinálok heti 1 kg feljön. Pedig cukrosként napi 180 grammos szénhidrát-diétán vagyok, tehát zabálni lehetõségem sincs. Elsõ babával is az utolsó 2 hónapban jött fel szinte az összes plusz súly. 39+6 hkm

Én a 30. hétig kb. semmit nem híztam, azóta viszont akármit is csinálok heti 1 kg feljön. Pedig cukrosként napi 180 grammos szénhidrát-diétán vagyok, tehát zabálni lehetõségem sincs. Elsõ babával is az utolsó 2 hónapban jött fel szinte az összes plusz súly. 39+6 hkm
szia, szerintem nem olyan sok. a fiammal ezen a héten már rajtam 12 kg volt. ( igaz a végére 18 lett belõle) . Most 35 hetes múltam, és 8 kg plusz van rajtam . De ez alkat függõ. Barátnõm eddig 4 kg hízott és 33 hetes .
Szia Én is hasonló súlygyarapodással voltam a 30. héten, örültem is, hogy nem több, az orvos szerint viszont sok volt. Visszafogtam a kajálást, próbáltam mozogni (már amennyit a növekvõ bálnaalkatom engedett), aztán bejött ez a jóidõ, és elkezdtem nagyon durván vizesedni... :/ A 38. héten járok, és több, mint 17 kilót híztam, tehát kb. 8 hét alatt jött rám 6-8 kiló. Én már beletörõdtem, ezzel nem tudok mit kezdeni, nem én tehetek róla, de nagyon vizesedek. Ha tudod, polcold a lábad, az talán segít.
Szerintem, teljesen jó vagy. :) Én 24 hetes vagyok, plusz 4, 5-5 kg-val. A családban sokan a 30. hét környékén már bõven +15-20 között mozogtak, szóval tényleg jó a súlyod, teljesen ideális, tökéletes, akárhogyan is nézzük. :) Egyébként csak kíváncsiságból kérdezném, ha nem baj... Mozogsz is mellé, vagy ilyen szerencsésen alakult?
A kérdező hozzászólása: :) Én soknak találom, mert a 23. hétig 3kg-nál jártam csak. Sokat nem mozgok, heti kétszer járok kismamatornára, sétálni szoktam, de már nem jó, mert nagyon feszül a pocim olyankor és fájnak a lábaim, hamar elfáradok.. :( Nem is diétázok, de nasi nagyon nincs és próbálok egészséges ételeket enni.. Tartok még ettõl a 2 hónaptól :(
Én 36 hetes vagyok és eddig 7 kiló jött fel. Szerencsére! Próbálj meg több lédús gyümölcsöt enni!Ha pedig vizesednél a spárga kiváló vizhajtó hatással rendelkezik! (Tudom nemtartozik mindenki kedvence közé, de ilyen esetben jó)
Nekem is az elején csak havi 1 kiló jött fel, aztán az ötödik hónapban hirtelen megugrott és a hetedik hónapra már plusz 20 kiló volt rajtam, pedig ugyanúgy ettem mint amikor csak havi 1 jött fel. Mostmár csak 2 hét van a szülésig, a mérleg nem mutat többet, viszont láthatóan karcsúsodok, mennek át a kilók a gyerekre:) Idáig mindenki ki volt akadva, h mekkora hasam van, most meg kapom a bókokat, hogy milyen csini kismama vagyok, mert a hasamon kívül már máshol nem látszódik hízás. Ja és cukros se lettem, csíkjaim se lettek, pedig állandóan péksütiket kívánok. Szóval szerintem abszolút egyénfüggõ és genetikai a dolog. Majd kíváncsi leszek szüléskor mennyi megy le, de nem vagyok kétségbe esve, nem úgy tûnik, mintha ez tartós dolog lenne.
Szerintem nálam is ennyi lesz ilyen idõsen, én úgy gondolom ez teljesen normális.A 25.hét vége felé járok, eddig 9kiló jött rám, anya azt mondta számoljak még kb havi 2kilót így a végére, nagggyon jó lenne 15-nél megállni.:-) Persze a hízás kérdése is mindenkinél más, alkati, genetikai kérdés is, számít a kezdõsúly is.
Én is pont 11kg-nál jártam a 30.héten.A végére 19kg lett belõle:) De én 51kg/170cm-rõl kezdtem a terhességem.Ez is számit.

26 hetes terhes vagyok. Utoljára a 18. héten volt uh. Egy nem régi kérdésnél azt írták csak a 30. hét körül lesz a következő. Most akkor mikor, mert van aki 28. hetet mondott?

Legjobb válasz: Nekem volt 18.héten a 23.héten és most a 30.héten és még lesz 1 a 36.héten.De ez lehet eltérõ is.

Nekem volt 18.héten a 23.héten és most a 30.héten és még lesz 1 a 36.héten.De ez lehet eltérõ is.
Én pont tegnap kérdeztem meg a dokit, hogy mikor kell legközelebb mennem UH-ra, 19 hetesen voltam utoljára, 32. héten lesz a következõ.
Szia! A kötelezõk általában 12. 18. 32. 36. héten vannak. De ahogy már itt olvasgattam ez is kórház függõ. Én mivel magán orvoshoz járok, így 4 hetente nézi a bébit uh-al. 31 hetes kismama
A nagy kötelezõ Uh a 12., 18.-19., 28-32. ig héten van.Én is voltam vércukorterhelés után sima 2D-s saját orvosos uh-n de sztem ezek csak plusz dolgok.Egyébként most vagy abban az aidõben, hogy elmehess 4D-re hogyha szeretnél, mert a 28. héttõl gyönyörû kis pufók babák vannak már a pocakban.
25-30 hét tájékán
Most ahogy a 12.hetet betöltöttem olyan hirtelen nagy lett, már kezdtem megijedni hogy megint ketten vannak, de nem:) )csak egyedül:) hát lesz helye a tesónak csináltak neki a bátyók;)
Utoldó vagyok :ja és 25 hétre tippeltek már most
20-25 héten hatalmasatt nõtt, azóta se hagyta abba, mások már szülni akarnak küldeni pedig van még 10 hetem :)

30. héten voltunk 4D uh-n, azt mondta a dokinő hogy 100% kislány lesz. Mi már ez alapján bevásároltunk 80 % rózsaszín ruhácskákat. Mennyire biztos ez az uh?

Legjobb válasz: 30.héten már tuti biztos! nem nagyított rá a dokinéni, hogy ti is meggyõzõdjetek róla? Az én kisfiamnak a fütyülõje le is van fotózva. :-)

30.héten már tuti biztos! nem nagyított rá a dokinéni, hogy ti is meggyõzõdjetek róla? Az én kisfiamnak a fütyülõje le is van fotózva. :-)
100%-ig is bevásárolhatsz rózsaszínû ruhát!!És nevet is adhatsz neki!!
A kérdező hozzászólása: De ránagyított, mutatta a kis punciját, bár mi sajna annyira nem vettük ki belõle hogy az az
Én azért azt mondanám, ha a kezedben lesz, akkor a biztos!!!!!! Nekem volt ismerõsöm, akinek a 4D-s kislányt mutatott és jó nagy kisfia született, és fordítva is történt már. És igen, 4D-s volt az uh és nem korán csináltatták, tehát elvileg lehetett látni .... van ilyen .... én is próbáltam beleélni magam abba, amit a doki mondott, de bennem azért van egy kis "kétely", ill. próbálom magam mindkét verzióhoz "szoktatni" ... hát vagy lány vagy fiú:-) de majd ha kint lesz, kiderül. Sok boldogságot!

30 hét 2 naposan uh szerint 1320 gramm a baba nem tul kicsi? Aggodom hogy kicsi mit tegyek? Jövőhéten kell mennem megint uh ra remélem hizott a baba akkor már majdnem 35 hetes leszek?

Legjobb válasz: Szia mi most vagyunk a 39 hétben, a 36 heti vizsgálaton 2090 gramm volt, 32 hétben 1400 gram nekünk azt mondta a dokink hogy senem nagy senem kicsi pont jó, szerintem nem kell agodnod! Man79 kispapa

Szia mi most vagyunk a 39 hétben, a 36 heti vizsgálaton 2090 gramm volt, 32 hétben 1400 gram nekünk azt mondta a dokink hogy senem nagy senem kicsi pont jó, szerintem nem kell agodnod! Man79 kispapa
Nekem a 27.héten volt 1312g és azt mondta a doki, hogy az nagy, mert 29 hetes 5 napos terhességnek felelne meg.Szóval ne aggódj, a te babód pont jó.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat ti merre felé laktok hol fogtok szülni
Bp 13 ker ben lakunk, és 9 kerben szülünk :) MAN79

Megtudnátok mondani, hogy a 30. hét után mikor csinálnak kötelező ultrahangot?

A héten töltöm a 32. hetet. Múlt héten voltam dokinál de ő nem említette nekem, hogy kell mennem. A védőnő szerint viszont a 30-32. hét között van a következő uh.

Legjobb válasz: A 28-32. hét között van egy, meg a 36-37. héten.

A 28-32. hét között van egy, meg a 36-37. héten.
Szia. Nálunk 32hetesen van, és az utolsó uh 38hetesen. (Békés megye) 29hkm
30, 36. hét Bajcsyba pesten
31+5 hetesen voltam Debrecenben.
32hetesen utána 38 hetesen
A héten megyek 32hetes UH-ra.

Túlsúlyos kismamik! Akik túlsúllyal kezdték (kb. +15-20kg), mennyit híztatok a 30. hétig? Doki mit mond, védőnő?

Legjobb válasz: kb. 30 kg plusszal kezdtem, rögtön a szoptatás abbahagyása után 29 hetes vok, és 3 kg jött fel se doki se védõnõ nem kommentálta a súlyomat

kb. 30 kg plusszal kezdtem, rögtön a szoptatás abbahagyása után 29 hetes vok, és 3 kg jött fel se doki se védõnõ nem kommentálta a súlyomat
30 plussz van rajtam. (104 el lettem terhes hormonkezelés után stb stb...) most 115 vagyok elsõ baba. Semmi bajunk se vérnyomás se cukor se semmi. 28 hetes km
Én a 30.hétig 8 kg-ot híztam. Az orvosam azt mondta, hogy nagyon ügyes vagyok, mert ez nem sok. Most 34 hetes vagyok, azóta 1.5 kg-ot híztam.
Én 30kg fölösleggel kezdtem a 3. terhességemet, és 30 hét alatt 15 kg jött már fel. Az orvos nem mond semmit, a védõnõ piszkál. De jól vagyok, és a baba is, nem vagyok cukros, a vérnyomásom sem magas, nem vizesedek, a vérképem is jó, a közérzetem, minden. :) Az elsõ 2 babával 30-30 kilót híztam, problémamentes terhességek voltak, egészséges, szép nagy gyerekek lettek. :)
Én is 15-20 kiló felesleggel kezdtem, és a 29.hétig 3 kiló jött fel.Remélem a vége is ilyen jó lesz :)
Én 10 kg többlettel indultam, a 30 hétig még rámjött 16 kg, és szülni már +25 kilóval mentem... Védõnõ, doki nem mondott különösebben semmit. A cukrom rendben volt, még csak említést se tettek diétára. Na mondjuk az más kérdés, hogy hogy néztem ki...:-)
Én kb. 20kg-val többel kezdtem. Most tartok a 29 hétnél és 1kg jött eddig fel. Remélem ilyen ütemben jön rám majd a következõ hetekben is. Mindenki dícsért.
Irigylem az elõttem válaszolókat. Én 15 kg plusszal kezdtem, még csak 21 hetes vagyok, de már feljött még 9 kg. A doki , a háziorvos és a védõnõ is azt mondják nem baj, ne foglalkozzam vele, majd leolvad, ha meglesz a baba. A barátok, hogy nem látszik, nem is érzem igazán, csak megrémülök a mérlegen és nem értem, mert egészségesen élek, és eddig minden rendben.
En is 15-20 kilo tobblettel kezdtem es a 30. hetig kb 8-10 kilo jott ram meg. Most vagyunk 36+4 hetesek es eddig ossz 12 kilo plusszom van + a 15-20 indulasi:-))).
sziasztok! én sajnos hormon probléma miatt kb. 15 kg-ot szedtem magamra és igy kb. +20 kg-vel kezdtem a terhességet. most vagyok 36 hetes és eddig 15 kg jött rám, tehát elég nehéz most már, de majd lemegy, az a fontos, hogy a babával minden rendben van, szépen fejlödik stb.
105 kgról kezdtem lassan a 29 dik hetet kezdem tölteni és most vagyok 94 kg, nemhogy híztam volna fogytam majdnem 11kgot (mert az elsõ 4 hónapban csak salátát ettem nem bírtam mást) valószínû azért ment le a plusz súly és rendesen látszik rajtam a fogyás csak a hasam van szerencsére! a védõnõ azt mondta ez nagyon jó hátha megtartom a súlyom a szülésig és akkor soványabb leszek mint mielõtt terhes lettem volna
Kb. 20 kg súlyfelesleggel indítottam. Mindig ilyen voltam, le-lement pár kiló, meg fel is 2x annyi. 27. hétben vagyok, eddig 14 kg-ot híztam. Minden OK. A vérkép, a cukor, a vérnyomás jó. Panaszaim nncsenek. A védõnõ piszkált, de mivel panaszmentes vagyok, és télen amúgy is felszedek 5-10 kg-t, mondtam hogy majd lemegy. Amúgy sót alig használok, édességet keveset eszek, és terhestornázok meg sétálok. Derekam nem fáj, lábam nem visszeres, aranyér nincs, baba szépen fejlõdik, stb. 27 hetes km.
Én megúsztam a "bulit" +5 kg-val a szopi végére..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nekem 2.baba, az elsõ után nem akartak olvadni a zsírpárnák, hiába 9hós szoptatás.Igy a mostani 20kg többlettel indultam neki és már 5kg fent van, védõnõ, doki max. 10kg-ot tart jónak.Jó babavárást mindenkinek
A kérdező hozzászólása: Köszi a többi válaszolónak is, már azt hittem csak én vagyok túlsúlyos kismami, midenhol csak sovány kismamikat látok, hogy van ez?

30. heti ultrahangon mi (ke) t néznek pontosan?

Képet lehet kérni a babáról, vagy ilyenkor már nem szoktak? István kórházban (Budapest) lesz az uh.

Legjobb válasz: Szia! Én a Sote I.-en fogok szülni de uh-n magánrendelõben voltam. Ott 30 hetesen nézték a baba összes méretét,súlyát,ujra megnéztük a kukiját is,arról a dokibácsi adott is kinagyitott képet a páromnak. Elviekben ez az utolsó elõtti genetikai uh ugyhogy sok mindent kell nézzenek majd. Nekem mutatta a gyomrot,a veséket,minden végtagot,stb... És errõl kaptam ugye egy leletet is.

Szia! Én a Sote I.-en fogok szülni de uh-n magánrendelõben voltam. Ott 30 hetesen nézték a baba összes méretét, súlyát, ujra megnéztük a kukiját is, arról a dokibácsi adott is kinagyitott képet a páromnak. Elviekben ez az utolsó elõtti genetikai uh ugyhogy sok mindent kell nézzenek majd. Nekem mutatta a gyomrot, a veséket, minden végtagot, stb... És errõl kaptam ugye egy leletet is.
Elsõ vagyok. Oké, legutóbbi tapasztalat tavaly ÁEK: UH lelet a 32. héten (elõtte 26. héten volt) Él-e a magzat, milyen a fekvéde, lepény elhelyezkedése. BDP-fejátmérõ, THQ-törzsátmérõ, FL-combcsont hossza. Magzatvíz mennyisége. Vér áramlása a köldökzsinorban. És minden más, de az nincs leírva a leletben, mert azokat csak akkor írják le, ha eltérés észlelhetõ. Ha nem vagy megelégedve az ellátásoddal, akkor kérd a vizsgálatokat! Kötelezõ megcsinálniuk. Pont azért írják le ennyi helyen, hogy mikor mit kell megnézni, mérni, vizsgálni, hogy mindenki tudjon róla és ne lehessen senkit átvágni. A baba és a Te egészséged a tét, úgyhogy vedd a bátorságot és kérdezz rá, hogy ezt vagy azt megcsinálták-e és ha nem akkor miért nem, és most csinálják meg és kész. Könnyû szülést, egészséges babát!
http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=417 Itt megtalálod. A képet nem tudom, én a Péterfyben és az ÁEK-ben szültem, ott lehetett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és hogy fáradoztál a linkkel, de saját tapasztalatokat várnék, mert szép az ami mindenhol le van írva, de élesben, gyakorlatban nem néznek ennyi mindent.Például engem toxoplazmára nem is szûrtek, soha nem vizsgáltak manuálisan, az uh-k 2 percesek voltak, és még sorolhatnám... De a zöld pacsit megnyomtam.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, az elsõnek különösképpen, hogy visszanéztél a kérdésemre és leírtad a tapasztalatod. :) Sok boldogságot mindkettõtöknek! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Megvolt a nagy ultrahang! Nem egészen 2 perc volt, se súlybecslés, köldökzsinóráramlás, szívet sem nézte. Mikor megkérdeztem, hogy rendben van-e minden, nem mondott semmit. Igazán kérdezni nem tudtam, mert még fel sem keltem, már hívták a következõ kismamát. Alig van a papíromra írva valami. Máskor kaptam képet is, most azt se, de még a monitort sem nézhettem. Az vígasztal, hogy a férjem látta. Kicsit azért elszomorodtam, eddig mindíg normális doki volt az uh-s, most meg egy boszorkát kaptunk. Mindenki szídta...

Mire utalhatnak a 30. héten az enyhe alhasi mensiszerű érzések?

Olvastam vhol, hogy ezek lehetnek méhösszehúzódások, melyek által a méh felkészül a szülésre.

Legjobb válasz: Szia! Ha nem rendszeres, akkor jóslófájás. Ha rendszeres és sûrûsödik keresd fel a dokit. Ha nem szedsz még vitamint, vagy ha szedsz is érdemes felkeresned a dokit, mert korai még(most nézem hogy 30 hetes vagy)

Szia! Ha nem rendszeres, akkor jóslófájás. Ha rendszeres és sûrûsödik keresd fel a dokit. Ha nem szedsz még vitamint, vagy ha szedsz is érdemes felkeresned a dokit, mert korai még(most nézem hogy 30 hetes vagy)
ezek csak jósló fájások, nincs jelentõségük, csak akkor, ha gyakorivá válnak.

Jelenleg a 30. hétbe léptem, most voltam uh-n, kisfiam harántfekvéses. Mit tegyek, ha nem fordulna be?

Hallottam valami tornáról, és homeopátiáról is, ami segít ezen. Nagyon nem szeretnék császárt. És azt sem, ha megpróbálnák fordítani, mert ha meg a rövid köldökzsinór miatt nem fordul nehogy baj legyen.

Legjobb válasz: Szia. Egyenlõre még ne izgulj, a barátnõmnek még a 38 héten is farfekvéses volt, és mire szült megfordult. Csoda fordítós módszerrõl nem hallottam.

Szia. Egyenlõre még ne izgulj, a barátnõmnek még a 38 héten is farfekvéses volt, és mire szült megfordult. Csoda fordítós módszerrõl nem hallottam.
Én 30 hetes múltam, de nekem már a 27.héten mondta a doki, hogy farfekvéses a baba, és szerinte az is marad.Bár nekem lényegtelen hogyan fekszik, mert ugyis császáros lesz, de még neked bõven van ideje a babádnak megfordulni..
Az én bébim is faros volt a 29. hétig, aztán olvastam hogy naponta két óránként 20 percet kell eltölteni térdelõ-könyöklõ testhelyzetben.Nem kényelmes, de nem tudom ettõl-e egy héttel késõbb beállt rendesen.Ja és ha háton fekszel, tegyél a derekad alá párnát. 39 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azt hiszem megfordult, legalábbis mikor csuklik egészen lent érzem a buksiját.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!