Találatok a következő kifejezésre: 30. hétben és az este (2 db)

30. hétben vagyunk és az este nagyon aktív volt a baba, nagyon nyújtogatta-nyomogatta magát. Már szinte fájt. Apája simizte a pocim, akkor kis arnyosan épphogy éreztük a rugdosását. Apja keze megnyugtatta, vagy szégyenlős a babónk?

én hiába simizem, nekem nem reagál. Tovább bohóckodik:D

Legjobb válasz: Igen ezt én is tapasztaltam! Szerinetm már ilyenkor tudják, hogy kell az ujjaik köré csavarni az apákat! A bohóckodás megmarad a késõbbiekben is, én szólok neki rám se bagózik, apa szavára ugrik.. Ez a sorsunk! :))))))

Igen ezt én is tapasztaltam! Szerinetm már ilyenkor tudják, hogy kell az ujjaik köré csavarni az apákat! A bohóckodás megmarad a késõbbiekben is, én szólok neki rám se bagózik, apa szavára ugrik.. Ez a sorsunk! :) )))))
Szerintem ez is változó és egyéni. Lehet, apa keze kevésbé ismerõs, mint anyáé, és akkor megnyugszik. Nekem amúgy az én kezemnek is megnyugszik, bár egyre kevésbé, így a 37. hétben:-)
Azt se felejtsd el, hogy neked is máshogy esik más érintése.A sajátod a saját testednek megszokott még más érintése egészen más.És a te külsõ impulzusaidat a baba is máshogy érzi.Mivel a te is máshogy reagálsz pszihésen rá.Hidd el ez az oka:)
Nállunk is ha mocorog és az apukája ráteszi a kezét a pocimra azonnal abbamarad a mozgás.Megérzi hogy nem az én kezem.Üdv 32hetes kismama
Nálunk is sokáig nem mozdult meg apa érintésétõl.Sokat pihentette a kezét a pocimon rendszeresen és már megszokta.Most már neki is ficánkol.Kell neki kb fél perc amíg megszokja, hogy nem az én kezem van ott, aztán beindul.Idegeneknek viszont a mai napig több percet kell várniuk ha érezni akarjaák.Persze akkor sem aktívan, csak pici bökdösõdéseket.Viszont ha élettelen tárgy (pl a táskám, vagy kispárna) ér a pocimhoz, akkor rögtön odabújik hozzá.Ha nem tudom, hogy ébren van, vagy már elaludt, mert negyed órája nyugi van odabent, akkor az ölembe veszem a táskát.Ha ébren van már bújik is hozzá.:) 35 hetes a pocak
Volt, hogy éjjel felébresztettem a páromat, mert akkor már sok éjszakát nem aludtam az állandó rugdosódás miatt és mondtam, hogy csináljon valamit a gyerekkel, mert meghalok az álmosságtól. Apa kezétõl 10 perc alatt csend lett.:-)
Szia! Az elsõ kisfiam menekült és elbújt ha apa a pocakomra tette a kezét. (így tudtam aludni is néha :) ) Most várom a második babám, õt semmi nem érdekli, ha beindul, szétrúgja az oldalam, és szerintem még a szomszéd kezétõl se menekülne (persze ezt nem próbáltam :) ) Boldog babavárást! 33 hetes kismama
33. hetet kezdtuk el, de mar egy ideje nagyon rafinalt :) Fojton bunyozik (mondjuk az apuka aikido oktato :) ), de eddig mindig abbahagyta, ha mas ert a pocimhoz, akar apuka, akar mas. De az utobbi 2 hetben annyira felbatorodott, hogy mar ilyen kis aprosagok nem erdeklik. Egyedul akkor csendesedik el, ha dudoraszni vagy enekelni kezdek. Az azt hiszem megnyugttatja :) A sima zenere nem nagyon reagal, csak ha en vagyok a difuzor :) Az is jopofa, hogy mostanaban mar nem is kell a kezet rategye, hogy erezze, hogy mozog, mert nagyon jol latszik ahogy kinyomkodja a vegtagjait meg ahogy osszerazza a pocim :) Bar neha ez mar bosszanto is... Na jo... Egyre gyakrabban... De majd meg visszakapja :) Kivanok boldog terhesseget es konnyu szulest mindenkinek!

Mi lehet az oka? Kb.2 hete az esti evéskor (7-8 körül) eszik 30-40 ml-t majd ordítani kezd és kilöki. A szájába téve ismét rákap, szívja de ordít is közben. Aztán teljesen nyugtalan, sír fél óra múlva még eszik ugyanennyit de szintén ordít közben.

Babám 5. hetes. Szoptatom igény szerint, de kb.2,5-3 óránként, ezen kív?l még édeskömény teát kap. A következ? evés 12-01 óra körül teljesen rendben zajlik, meg az összes napközben is. Tejcsi tutira van, ha megnyomom jön bel?le, meg próbálom hogy a másikat kéri-e de azt is kiköpi ill. ordít közben. Fogalmam sincs mi baja lehet. Változatosan étkezek, nem hiszem hogy az íze lenne este más mint máskor. Tanácstalan vagyok.Jó étvágya van,1,5 kg-ot hízott már a születésihez képest.

Legjobb válasz: Nem biztos,hogy van elég tejcsi.Még a teljesen kiszopott mellbõl is kilehet nyomásra valamennyit nyomni.Legjobb,ha elmentek az orvoshoz,és õ ad tanácsot,vagy ír fel pótlást Valószínû,hogy nappal elég a tejed,de estére már nem.És a 2,5 órát is sûrûnek gondolom,mert nem tud elég tej termelõdni.

Nem biztos, hogy van elég tejcsi.Még a teljesen kiszopott mellbõl is kilehet nyomásra valamennyit nyomni.Legjobb, ha elmentek az orvoshoz, és õ ad tanácsot, vagy ír fel pótlást Valószínû, hogy nappal elég a tejed, de estére már nem.És a 2, 5 órát is sûrûnek gondolom, mert nem tud elég tej termelõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az a furcsa, hogy ha kevés a tej a másik mellett miért nem fogadja el, abba biztos van valamennyi, mert miközbe szopcsizik mindig folyik a másikból, de azt helybõl kilöki, esetleg szív kettõt és üvölt tovább. Holnap megkérdezzük a doktornénit, ma meg gyûjtök neki napközben, meglátjuk azt elfogadja-e.
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:25-ös válaszoló, ha esetleg olvasod, úgy tûnik valóban ugyanez van nálunk is! Ma 18-kor nagyon sokat evett 130 grammot (max.110-et szokott). Utána nem aludt és 20 körül már nyûgös lett. Fél 9-kor próbáltam etetni, semmit nem evett, talán két kortyot majd az ismert visítás, ordítás. Abbahagytuk, fürdetéssel folytattuk a dolgot. Azt szépen tûrte, de utána (etetési próbálkozás nélkül) ismét jött a keserves sírás. Beraktam az ágyba, de folytatta. Felvettem, akármit csináltam akkor is. Visszatettem és tanácstalanul csak néztem. 2-3 perc múlva elcsendesedett, laposakat pislogott és elaludt! Kíváncsi vagyok mikor kel enni, ill. hogy fog menni az evés akkor.
Ne adj neki teát. Nincs rá szüksége, összezavarja.http://www.lll.hu/node/6
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a bíztatást és a válaszokat! Anyukám is azt mondja hogy, ha elkezdem a tápszerezést az egyenes út ahhoz, hogy utána leszokjon a cicirõl és vége lesz a szoptatásnak. Teát iszik üvegbõl, lehet hogy már ez is megzavarja, mert elsõ perctõl nagyon ügyesen szopcsizott, mostanába meg néha olyan mintha elfelejtene szopcsizni, nehezebben kap rá.
4 hos a fiam, nalunk is volt ilyen, detto ugyanez zajlott.Szinte biztos hogy faradt!Gondolom nem cumizik, a cicin aludna el, de abbol meg jon a tej, es ettol begurul, azert sir.Nem ehes, hanem almos!ne adj cumisuveget, foleg nem tapszert!!!!!!Meg fogja zavarni, csak a gondot csinalnad meg vele magatoknak.Picit furdesd elobb, altasd el ha nem kell a cici, egy ora mulva ebredni fog, ha ehes!!!!!Fiam is igy tett, de felalomba evett akkor mar "atkapcsolt"ejszakai uzemmodra.De mire erre en is rajottem!!!!......
Elözõ vagyok.Megirnád majd mit mondott a doki néni.Csak kiváncsi vagyok.
Szerintem is van elég tej.A lányom 4.5hós, már csomószór csinált ilyet.Eszembe sem jutott, hogy nem lenne elég a tejem, hanem az, hogy álmos nyügõs.Ne add fel, szerintem nincs gond.
Biztos vagyok benne hogy nem kevés a tej.Szerintem fáradt.Szopizna de nyûgös és fáradt.2, 5-3 óránál sûrûbben is zoptathatsz, hiszen még kics, a gyomra is picike. Nehogy felirass tápszert! Attól kezdve biztos kevés lesz a tejed. http://www.lll.hu/ A szoptatás titka.szoptatni kell, cumi cumisüveg megzavarja a babát 3 gyerekem van több év szoptatási tapasztalattal.
Nálunk ilyenkor a benn maradt büfi miatt nem fogadta el a másik mellemet sem. Aztán mikor büfizett, akkor újra elfogadta azt is, amit már félig "kievett", innen tudtam, hogy nem az volt a baj, hogy nincs tej, hanem az, hogy nem fér több. 8 hetes kisfiú anyuja
Nálunk is ilyesmi volt a helyzet, amit én tapasztaltam: 1. nem volt elég tej a cicimben 2. nem volt elég hely a pocakban, büfiztetni kellett 3. nem volt laktató a tejem (pótolni kellett) 8 hetes kisfiú anyuja
Szia! Én sajnos ugyan ebben a cipõben vagyok :( Egész nap elég neki egy cicis evéd, de estére már nem. Egy cici után már ordít, akkor megkínálom neki a másik cicit is, azt is szopizza, húzza-nyúzza egy idõ után aztán ordítás... Aztán odaadtam neki a napközbeni lefejt tejcsit, azzal telt csak be. (Ilyenkor mindig megijedek, hogy már kiszopizza az összes tejcsit és még mindig éhes, ezért beszereztem itthonra tápszert, de még nem bontottam fel :D ) ---- egy hathetes babóka anyukája
Ez sajnos nekem is úgy hangzik, hogy nem elég neki a tej! Menjetek el a gyerekorvoshoz mindenképp, megbeszélni, mi legyen, esetleg próbáld lefejni éjjel a tejet a melledbõl, hogy biztos legyél benne, van-e elég, lásd, mennyi volt még benne, és azt add neki oda cumisüvegbõl vagy kiskanállal.
A kérdező hozzászólása: 3/4 12-kor ébredt és szépen evett utána :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!