Találatok a következő kifejezésre: 30. hétben és az (65 db)

A 12. heti Uh-n megegyezett a menstruáció által számolt hét, és az Uh alapján számolt hét! Viszont, most a 30. heti Uh-on kb.1 hét eltérés van! Ez nem jelent semmit? A 12. heti Uh-t kell alapul venni, ha a magzat korát akarják megállapítani?

Legjobb válasz: Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!

Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!
Szia! Nálunk a 20.heti genetikai uh számít, addig nem is mondják a szülés várható idejét, hanem csak annak függvényében. Utána bármi van ehhez viszonyítanak. Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Minden baba más tempóban fejlõdik, ezért nem születik 2 ugyanolyan gyerek!

Hétfőn töltöttem be a 30. hetemet és voltam ultrahangon is. Az orvos eléggé sokáig nézegette a babót és mondta h szerinte 1-2héttel nagyobb mint kellene. !?

Bpd 79mm. és a papíromra már 31 hetet írt. De mást nem mondott. Most akkor el?re lettem hozva 1 héttel? Tényleg nagyobb?

Legjobb válasz: Na ezen aztán ne izgulj.Nekem 2 hete azt mondták, hogy 1,5 héttel levan maradva a baba a fejlõdésben.Teljesen kiborultam.Rá 2 hétre ugyanaz a doki vizsgált, és akkor már azt mondta, hogy korának megfelelõ a mérete. Szerintem 1-2 hét nem számít.

Na ezen aztán ne izgulj.Nekem 2 hete azt mondták, hogy 1, 5 héttel levan maradva a baba a fejlõdésben.Teljesen kiborultam.Rá 2 hétre ugyanaz a doki vizsgált, és akkor már azt mondta, hogy korának megfelelõ a mérete. Szerintem 1-2 hét nem számít.
Ezen tényleg ne aggódjál, nekem is volt hogy nagyobbnak ítélték, volt hogy kicsit kissebbnek, volt hogy pont a korának megfelelõnek és mégis egy abszolút átlagos méretû babám született a kiírt napnál 2 nappal késöbb. Lehet hogy 2 hét múlva meg pont a korának megfelelõnek mondják majd a babádat.
Szia! Nekem is végig 2 héttel idösebb volt a babóca, mégis csak a 40+3 született meg.Mondták, hogy majd elöbb jön a babó, de nem õ szépen megvárta a végét!!!Ami azért a legjobb.Az a pontos dátum amit a 12-13-dik heti ultrahang.irtak be.
Nekem az UH 3 nappal elõrébb teszi a szülés idõpontját. Én hétfõn voltam 30h+1n-os (uh szerint 30h+4n-os) és akkor voltam UH-on is. BDP: 77mm, becsült súly: 1672 gr.
Nekem uh szerint végig egy héttel nagyobb volt a babám. De a szülés dátumát mégsem hozták elõrébb. A dokim mindig azt mondta, hogy a baba úgyis akkor születik meg, amikor õ akar. És a terhesség végén meg úgyis állandóan vizsgálják a mamát, ott kiderül, hogy nagyjából mikor fog megszületni a baba.

Mindjárt a 30-hétben vagyok . Az Én babám nem nagyon aktív, csak egyszer megmutatkozik és csuklik de ennyi . Remélem ez azt jelenti, hogy nyugodt baba lesz?

mindjárt 30-hétben vagyok.De Én egyszer sem éreztem,hogy mozogna a hasam ,s?t a babám sem egy nagy mozgó .Minden nap megmozdul és csuklik,de semmi nagy dolog.Pedig azt hittem,hogy szétrúgja a hasam .AKKOR NYUGIS BABA LESZ ??????

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos.

Egyáltalán nem biztos.
szia! én 28 hetes vagyok, és pl engem nagyon rugdos.. nálunk kisfiú lesz..lehet h ezért?:)
A kisfiam egész terhesség alatt többször rámhozta a frászt annyira nem volt mocorgós. Éjjel is hiába mentem óránként pisilni nagyon nagyon ritkán kelt fel a pocakban, akkor azt mondta ha csak fele ennyire lesz nyugodt idekinn annak nagyon fogok örülni. Így is lett. :) Amióta megszületett alapból nagyon nyugodt békés gyerek. Tehát én azt mondom igen lehet kinn is nyugodt lesz.
Hûha, ha a nem mozgós babbák lesznek nyugisak akkor milyen lesz az enyém? :O :D Az enyém sosem alszik! :/ Max. csak akkor amikor én.
Hááát, ez nem ettõl függ sztem.:) Az én kisfiam végtelenül nyugis volt pocakban, alig mocorgott, na de idekint... Igazi kis örökmozgó, egyetlen pillanatra nem tud megülni a popóján. Szoktam figyelni a játszótéri kortársakat (1, 5 év), így objektíve mondhatom hogy NAGYON mozgékony.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Egyébként kicsi lány. -:) )))))
ezeket a receepteket nem ismerem de a zöld tea ia vzhajtó valamenyire és szabad inni nekem a doki mondta hogy 1 -2csésze nem árt próbáld meg
Szia! Ezeket én sem ismerem, viszont én azt hallotta, hogy ha az ásványvizedbe citromot csavarsz az is segít. Boldog babavárást! (30. hetes kismama)
Állítólag a petrezselyem is jótékony hatású...
Adom a tuti receptet. Gyógynövénytea keveréket készíts az alábbiakból: palástfû, cickafarkfû, málnalevél, csalán, zsurló, orbáncfû, méhfû (citromfû). Mindegyikbõl 1 teáskanál, ebbõl keverék, forró vízzel leönteni, 5 perc ázás után szûrni és iható. Napi 2-3 csészével nyugodtan. Nekem bevált:) 37 hetes kismami

Hogy vagytok 30-31 hetes kismamik? 30. heti uh-n milyen értékeket kaptatok? Az én dokim elég kevés értéket adott meg BPD: 80 mm, Thq:83 mmm, FL:62 mm. Amúgy mindent rendben talált és azt is biztosra mondta, hogy kislány!

Legjobb válasz: Szia! Én 31+2 napos kismami vagyok. Ma megyünk a fogadott orvosomhoz, de sajnos még UH nem lesz mert ott neki nincs gépe. Tehát majd szerintem csak jövõhéten tudjuk meg mekkora is a kisfiunk. Amúgy elég nehezen alszom és folyton pisilni járok. Sokat keményedek, de amúgy minden rendben van velünk. Te kedves kérdezõ hogy vagy? Mekkora a babád becsült súlya?

Szia! Én 31+2 napos kismami vagyok. Ma megyünk a fogadott orvosomhoz, de sajnos még UH nem lesz mert ott neki nincs gépe. Tehát majd szerintem csak jövõhéten tudjuk meg mekkora is a kisfiunk. Amúgy elég nehezen alszom és folyton pisilni járok. Sokat keményedek, de amúgy minden rendben van velünk. Te kedves kérdezõ hogy vagy? Mekkora a babád becsült súlya?
szia. Én tegnap voltam uh-n. az értékeink: BPD: 82mm HAS: 78mm Femur: 60mm Kisfiú lesz, és azt mondta a doki, hogy minden rendben :) Én jól vagyok, bár visszatért a nagy fáradékonyság, úgyhogy semmihez nincs kedvem. Meg a plusz súly se egyszerû. kb 8kiló plusznál járok. Hamar elfáradok. Kedves kérdezõ, te hogy vagy? Hányadik babád?
jah, és kb. 1600 grammos a bébi :)
A kérdező hozzászólása: Én elég rosszul viselem ezt e terhességet. 2. baba lesz. De valamit valamiért! Ha a kezembe adják a kislányunkat ugyis elfelejtem ezt az egész rosszullétes idõszakot!
A kérdező hozzászólása: Az én dokim nem szokott súlyt becsülni! A múltkor azt kérdeztem tõlem, hogy a 2, 4 kg baba az nem baba csak a 4 kg-os?
Szia, 31 hetes vagyok, második babánk lesz, és kislány. A jövõ héten megyek ultrahangra, remélem, hogy minden rendben lesz. Az én dokim sem becsül súlyt, azt mondja, hogy butaság, mert sosem a valódi értéket kapnánk. Én is nagyon nehezen viselem egyrészt a plusz kilók, másrészt az itthon való kötelezõ helytállás miatt, hiszen a 3 éves kisfiamnak nem mondhatom, hogy most hagyjon békén, mert nem érzem jól magam. :) De már nincs sok hátra! Kitartást neked, könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló neked is ezt kívánom!:)
Sziasztok! Elsõ válaszoló vagyok. Ma voltunk UH-on, így leírom a bébink méreteit is :) 31+6 hkm BPD: 78 mm Femur:62 mm Haskörfogat: 284 mm Becsült súlya: 1934 g :) Boldog Babavárást!
Akkor az orvosod tõlem elájulna? 30 hét alatt 20 kg-ot híztam :P De jól vagyok/vagyunk :)
29 hetes vagyok és most tartok a 20 kg-nál semmi bajom és a védõnõ megdicsért mert nem vagyok vizes és nem látszik a hízás jó a vérképem.Ne aggódj ez csak egy újabb divat nehogy elhizzanak a nõk.
én a 38. hétig 11 kg-ot híztam, de ebbõl 2 kg minimum víz volt.3150 grammos babám született és most 3 héttel a szülés után kevesebb vagyok, mint a terhesség kezdetén.
Szia! Mi 32. hetesek vagyunk és most tartunk 10 kilónál. Mikor a doki kérdezte, hogy hol tartunk a súlynál. Majd elájult, hogy milyen sok. Majd ránézett és azt mondta, hogy persze nem tudja, hogy hol van az a +10 kiló:-) Lényeg, hogy egészségesek legyetek/legyünk:-) Boldog babavárós ünnepeket:-)
a 34. héten 11 kg plussz van rajtam
Az elsõ 6hónapban híztam 12kg-t, utána semmit. Barátnõm 32kg-t hízott.
Én jó 30 kg-ot híztam. 59 kg-al kezdtem és 90-el mentem szülni. Olvadtak le a kilók fokozatosan. Most 11 hónapos a babám és vékonyabb vagyok: 55 kg. Se csík, se lazább bõr, csak a cicim lógósabb, de még mindíg szopik a fiam. Én nem diétáztam, eszemben sem volt. 3600gr-al született a fiam
Hát ez pedig nem egy nagy durranás:) Nem tudom mit ájuldozik a dokid...minden második kismama ennyit felszed. 17 kg-ot híztam, kiírt napig. tök gyorsan lement.
Szia én 31 hetes leszek holnap + 10 kg. Meg lettem dicsérve...:-)) De komolyan ünnepek alatt tudsz diétázni???Sztem képtelenség lenne számomra.... Boldog babavrást!
Én 34hetes vagyok, +14kg van idáig rajtam . Nekem a dokim azt mondta normális . De mondjuk szerintem az se mindegy hogy hány kilóval kezded.! (én 58 voltam ).
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam vizeletvizsgálaton a védõnõmnél, minden a legnagyobb rendben; nincs fehérje! Különben péntek óta lement 2kg, úgyhogy én is eszem a karácsonyi menübõl ;-)
29 hetes vagyok és 12kiló jött rám.A doki azt mondta ez belefér, úgy látszik a hízás attól függõen jó vagy rossz melyik doki mit gondol!Én nem pánikolnék a helyedben nem lesz semmi bajod ha eszel az ünnepi menübõl és nem kínzod magad karácsonykor!Boldog Ünnepeket mindenkinek!
elõzõ Nekem tavaly karácsony elõtt derült ki a terhességi diabéteszem 26. hetesen, szóval az ünnepek allat semmi süti..na az maga volt a kínzás.
Elsõ gyreknél 18 kg-ot, másodiknál 12-t (cukros voltam), szülés után mind lement. 9 hónapja szültem a másodikat, még lement 1 kiló.
Olyan jot kacagtam az utolso valaszon:) )Igaza van en 28 hetes vagyok es +10 kg-nal tartok, es semmi vizesedes nincs rajtam.Es eszem agaban sincs hogy dietazzak.Dietazok miutan a manoka megszuletett.Mindenkinek Kellemes Unnepeket kivanok...
Diétázna a halál ünnepek alatt!!! Ráér az januárban is!! Én az elsõvel 5 kgot híztam, az elsõ 2 kg január végén jött rám, tehát karácsonykor semmit nem híztam. A másodikkal 30 hetes vagyok, 8 kg van rajtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok! Megnyugodtam kicsit. Mindenkinek Nagyon Boldog Pocakos Ünnepeket!
Nekem nem tunik soknak. En 31 hetes vagyok es 8 kg-nal jarok. A vedono szerint 12 kg-ig jo, talan benne leszek. De nem miatta tartom fontosnak. Az elso babamnal 25 kg-ot hiztam, ebbol huszat a 30. hetig. Nah, az volt sok, nem a te 11 kilod. Es ezt a 25-ot ugy kell elkepzelni, hogy alig vizesedtem, talan 2 kilo volt a vizre foghato, mert 11 kg ment le szulessel, a fiam 4 kg-os volt. Ebbol kiindulva en akkor sem lennek elkenodve, ha 11-nel jarnek, mint te, mert az is kategoriakkal a "nagyon sok" alatt lenne. Nem tudom, hogy milyen a testalkatod, ez ettol is fugg. En magas vagyok es vekony, az elso babammal 90 kg-mal mentem szulni, ami kimondva rengeteg, ranezesre nem volt az, mert kozel 180 cm vagyok. Akkor senkit nem is zavart a hizasom. A fiam negy honapos korara a kezdo sulyom alatt voltam 2 kg-mal.
Én 36. héten szültem a baba 2610 gramm volt és odáig 8 kilót híztam, pedig tényleg ettem amit megkívántam.

Most voltam a második vércukorszint mérésen. Az első kb 24 hetesen jó lett, de a 30. heti 7.1 lett és attól félek h befektetnek. Tarthatok ettől?

Legjobb válasz: Nekem a 16. heti 7.4 lett, azt mondta a doki, hogy ez még belefér, a védõnõ is ugyanezt, ennyi. 2 hét múlva megyek a 26. hetire, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Nekem a 16. heti 7.4 lett, azt mondta a doki, hogy ez még belefér, a védõnõ is ugyanezt, ennyi. 2 hét múlva megyek a 26. hetire, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Szia! Ne félj, a normál értéken belül vagy! Ha megnyugtatt akkor keresd fel egy dietetikust és az megmondja.
7.8-ig jó, szóval szerintem egyáltalán nem kell aggódnod.
Ez az érték teljesen rendben van. Befektetni nem fognak, esetleg ha a dokid vagy a védõnõd aggódóbb, akkor majd diétát javasol.

Ha az első babámat túl hordtam a masodik a 37. héten született meg, most a 3. -ná a méhszáj 2110 és 30. héten vagyok vajon meddig húzhatom?

Legjobb válasz: Ez azért nehéz kérdés,mert én például az elõzõ terhességemnél 2100-zal a 24. héttõl kihúztam a kiírás elõtt két nappal-ig.Most meg teljesen zárt a méhszájam,pedig 34 hetesek vagyunk és õ lesz a 4. babám.Szóval sem abból,hogy hányadik terhességed,sem abból,hogy mennyire vagy nyitva nem igazán lehet következtetni arra,hogy mikor fogsz szülni?

Ez azért nehéz kérdés, mert én például az elõzõ terhességemnél 2100-zal a 24. héttõl kihúztam a kiírás elõtt két nappal-ig.Most meg teljesen zárt a méhszájam, pedig 34 hetesek vagyunk és õ lesz a 4. babám.Szóval sem abból, hogy hányadik terhességed, sem abból, hogy mennyire vagy nyitva nem igazán lehet következtetni arra, hogy mikor fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Reméljük, hogy bennt marad bár már egyszer visszatartoták.
Szia.Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy õ mennyit pihent ezzel a méhszájértékkel, mert nekem is ennyi a 21.héttõl, és nekem szigorú pihenést írt elõ a doki.Te mennyit feküdtél, ill. mindent ugyanúgy csinltál mint azelõtt.Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Én sokat fekszem elõszõr csak 3100 volt a kb a 29. hétig utána 2100 rá egy héttel és rá megint egy héttel 2110. Úgy hogy nekem gyorsan nyílik ilyen szempontból. Neked?

23 hetes kismama vagyok.1 hete voltam dokinál és az uh. Szerint a fej körfogat, 56, 4 mm, a combcsont 30, 2 mm. Néztem a neten az adatokat és megijedtem, mert a combhossz, csak a 18. hétnek felel meg! Ugye nincs semmi baj?

Volt vagy van olyan kismama akinek a babájának hasonló eredményei voltak, és nem volt semmi gond a babóval?

Legjobb válasz: Ne aggódj,az uh.-os mérések egyrészt tévedhetnek és itt pár milliméter tévedés is heteket jelent,másrészt ezek az interneten megadott adatok csak tájékoztató jellegûek,nagyon általános méretek és ugye ahány baba,annyi méret.Van akinek 57 centis a pocaklakója születésekor,van,akinek meg 52.Van akinek 4 kiló,a a másiknak meg 2kiló 80 deka.Nem érdemes emiatt aggódni,fõleg ha a doki nem jegyezte meg,hogy gond lenne a méretekkel!Boldog bababvárást!

Ne aggódj, az uh.-os mérések egyrészt tévedhetnek és itt pár milliméter tévedés is heteket jelent, másrészt ezek az interneten megadott adatok csak tájékoztató jellegûek, nagyon általános méretek és ugye ahány baba, annyi méret.Van akinek 57 centis a pocaklakója születésekor, van, akinek meg 52.Van akinek 4 kiló, a a másiknak meg 2kiló 80 deka.Nem érdemes emiatt aggódni, fõleg ha a doki nem jegyezte meg, hogy gond lenne a méretekkel!Boldog bababvárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Igazából ma megyek megint uh.-ra, mert tegnap beszéltem vele és szerinte sem jók az adatok, ezért megakarja nézni mégegyszer. Kicsit megijedtem!!:-( A párom is kétségbe van esve!
Érdekes valóban. Nem tudom jól, ill. pontosan mérték-e, lehet hogy nem. Nekem 19+2nél volt a combcsont 31mm, pedig én is meg a gyerek apja is alacsonyak vagyunk. Jó tudom, ez nem sokat számít, de azért picit talán igen.
Szia! Nekem a 20.héten volt a baba combcsontja 28mm. Szerintem nincs semmi baj, max. elmérték. Én is mindig a combcsont hosszán paráztam, mert mindig rövidnek tûnt. A 38.heti uh alapján is csak 66mm volt. És a 39.héten született 52 cm-el .Teljesen átlagos babaként. Az igaz, hogy az átlagnál egy picit alacsonyabb baba, úgy lehet észrevenni, hogy a rugik mindig nagyobbak a lábára. :) . Semmi egyéb gond nincs vele. Holnap majd úgyis megnézik jobban. Csak azért írtam, hogy addig se idegeskedj sokat. Minden jót nektek!

C2210-es ereedménnyel a 30. -héten sokáig lehet még húzni? A dokim nem örült az eredményemnek, (mondjuk én sem) de azt mondta, hogy pihenjek nagyon sokat és még jó lenne 6-7 hétig minimum benttartani a babát.

Legjobb válasz: Sztem, ha betartod a fekvést és szeded a magnéziumot akkor saimán bent tarthatod még. Nekem anno 22 hetesen volt 1111 a méhszaj, es majdnem tulhordtam a kislányom. Most a másodikkal volt ^20 hetesen 2100 és meg annyit sem mondott a doki, h feküdjek, mert ez teljesen normalis a 2. terhessegnel. Szoval nyugi, es sok pihi! 33 hetes km

Sztem, ha betartod a fekvést és szeded a magnéziumot akkor saimán bent tarthatod még. Nekem anno 22 hetesen volt 1111 a méhszaj, es majdnem tulhordtam a kislányom. Most a másodikkal volt ^20 hetesen 2100 és meg annyit sem mondott a doki, h feküdjek, mert ez teljesen normalis a 2. terhessegnel. Szoval nyugi, es sok pihi! 33 hetes km
Magnézium citrátot szedsz? Én ezt szedtem 36. hétig, hogy ne induljon be a szülés és feküdtem két hónapot, semmi fizikai megterhelés, semmi hosszadalmas mászkálás, állás. Doki írta fel receptre, de rec. nélkül is adnak a patikában, magnesium citrici néven fut. Pihenj sokat, minden jót!!!
Tyû hát nem a legjobb. Nekem a másodikkal 34 hetesen volt ennyi (mondták hogy pihenjek nade egy 2 éves mellett segítség nélkül ez megoldhatatlan volt) és a 37.hétre már 2222 voltam, mégis pontosan a kiirt napra érkezett a lányom (40.hét) (mondjuk vajúdással együtt mindösszesen 3 óra alatt).
A kérdező hozzászólása: Hát lányok köszi a válaszokat.Megnyugodtam egy picit.Nekem is második babóm jön és sajna nekem sincs segítségem sok és 18 hós a nagyfiam szóval pörgösek a napjaim az biztos de amennyit tudok pihenek.magnéziumot írt fel napi 3×2.Azt szedem csak meg elevitet.Elsö babóm 3 óra alatt megvolt indítástól számítva és nem voltak ilyen vészes méhszáj adataim.Remélem második fiacskám is hamar kintlessz.Minden jót nektek és köszi a további válaszokat is.
Simán végighordhatod, sõt, túl is hordhatod! Napi 1000-2000 mg magnéziummal és minél több pihenéssel valószínûleg nem lesz gond!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!