Találatok a következő kifejezésre: 30. hétben és (178 db)

Hétfőn töltöttem be a 30. hetemet és voltam ultrahangon is. Az orvos eléggé sokáig nézegette a babót és mondta h szerinte 1-2héttel nagyobb mint kellene. !?

Bpd 79mm. és a papíromra már 31 hetet írt. De mást nem mondott. Most akkor el?re lettem hozva 1 héttel? Tényleg nagyobb?

Legjobb válasz: Na ezen aztán ne izgulj.Nekem 2 hete azt mondták, hogy 1,5 héttel levan maradva a baba a fejlõdésben.Teljesen kiborultam.Rá 2 hétre ugyanaz a doki vizsgált, és akkor már azt mondta, hogy korának megfelelõ a mérete. Szerintem 1-2 hét nem számít.

Na ezen aztán ne izgulj.Nekem 2 hete azt mondták, hogy 1, 5 héttel levan maradva a baba a fejlõdésben.Teljesen kiborultam.Rá 2 hétre ugyanaz a doki vizsgált, és akkor már azt mondta, hogy korának megfelelõ a mérete. Szerintem 1-2 hét nem számít.
Ezen tényleg ne aggódjál, nekem is volt hogy nagyobbnak ítélték, volt hogy kicsit kissebbnek, volt hogy pont a korának megfelelõnek és mégis egy abszolút átlagos méretû babám született a kiírt napnál 2 nappal késöbb. Lehet hogy 2 hét múlva meg pont a korának megfelelõnek mondják majd a babádat.
Szia! Nekem is végig 2 héttel idösebb volt a babóca, mégis csak a 40+3 született meg.Mondták, hogy majd elöbb jön a babó, de nem õ szépen megvárta a végét!!!Ami azért a legjobb.Az a pontos dátum amit a 12-13-dik heti ultrahang.irtak be.
Nekem az UH 3 nappal elõrébb teszi a szülés idõpontját. Én hétfõn voltam 30h+1n-os (uh szerint 30h+4n-os) és akkor voltam UH-on is. BDP: 77mm, becsült súly: 1672 gr.
Nekem uh szerint végig egy héttel nagyobb volt a babám. De a szülés dátumát mégsem hozták elõrébb. A dokim mindig azt mondta, hogy a baba úgyis akkor születik meg, amikor õ akar. És a terhesség végén meg úgyis állandóan vizsgálják a mamát, ott kiderül, hogy nagyjából mikor fog megszületni a baba.

Most leptem a 30. hetbe es egyre faradtabb vagyok! Vagyis korabban soha nem aludtam du. -onkent es most meg szinte allandoan majd le ragad a szemem! Mas is igy van ezzelvagy csak en szenvedek alomkorban?

Legjobb válasz: Én 32.hétben vagyok,pár hete nekem is van ilyen tünetem.Pedig a 12.hét után elmult.Mostanába amikor fektetem le a kicsi lányomat egy pár percre én is megszunnyadok és ez elég is hogy bírjam tovább a napot.hamarosan vége lesz,kitartás.

Én 32.hétben vagyok, pár hete nekem is van ilyen tünetem.Pedig a 12.hét után elmult.Mostanába amikor fektetem le a kicsi lányomat egy pár percre én is megszunnyadok és ez elég is hogy bírjam tovább a napot.hamarosan vége lesz, kitartás.
Én most a 34. hétbe léptem. De én is kb. 30 hetesen tapasztaltam, hogy egyszerûen leragadt a szemem. Többet aludtam. Kb. úgy, mint a legelején. De aztán pár nap után elmúlt. Bár, még most is - de csak néha - majd' leragad a szemem. SZóval, nem vagy egyedül! :)

Váci kismamák neketek a 30. heti és a 36. heti uh-on becsültek súlyt?

Mert én most megyek a 30.hetire és sokaktól hallottam hogy nem mondanak sulyt,tényleg igy van?

Legjobb válasz: Szia nekem sem mond a doki a János kórházban sulyt!32. hétre azt mondta saccolni tud ha akarok de nincs értelme amikor szülök megmondja a sulyt!Sajnos ezt mondta a 4d bõl tudok kiindulni ott a 29. héten 1480 gr volt a babám!

Szia nekem sem mond a doki a János kórházban sulyt!32. hétre azt mondta saccolni tud ha akarok de nincs értelme amikor szülök megmondja a sulyt!Sajnos ezt mondta a 4d bõl tudok kiindulni ott a 29. héten 1480 gr volt a babám!
Szia, nem mondanak súlyt Vácon csak ha megkérdezed.Nekem a 32.héten 4D-n volt a babóm 1896gramm.

30. hét és még nem vettünk semmit. Gáz?

Igaz, nem els? gyerek, tehát ágy/ruha/babakocsi/hordozó/cumisüveg/sterilizáló, stbstb mindenféle van kapásból itthon, de pl. a szül?sb?röndbe valót/kórházi cuccokat még el sem kezdtük vásárolgatni.

Legjobb válasz: Második babámnál a 34. héten szólt rám a szülésznõ, hogy itt az ideje, hogy minden kész legyen. Húzzak bele. Rémisztgettek koraszüléssel, így a 36. hétre mindent összepakoltam, de csak a 39-re kellett.

Második babámnál a 34. héten szólt rám a szülésznõ, hogy itt az ideje, hogy minden kész legyen. Húzzak bele. Rémisztgettek koraszüléssel, így a 36. hétre mindent összepakoltam, de csak a 39-re kellett.
Nekünk az elsõ babánk lesz, és szintén a 30. héten járunk. Kis túlzással mondhatom, hogy még semmink sincs. Persze már nézelõdtünk, meg vettünk 1-2 kisebb dolgot, de úgy gondolom, hogy akár egy nap alatt is meg tudjuk venni a dolgokat, úgyhogy nem izgulok. Most, hogy jobban belegondolok, azért a következõ hónapban nem ártana mindent beszerezni...:)
Én az elsõvel a 36.hét után kezdtem el vásárolni, elõtte nem volt semmink, csak egy babakocsink. Mindent megvettem 1 hét alatt: ruhák, mellszívó, pelus, stb, és a kórházi csomagot is akkor raktam össze. Elõtte nem értem rá, mert dolgoztam. Most a másodikat várom, 32 hetes vagyok (a nagytesó 20 hónapos), épp ma mostam ki a babaruhákat, és elkezdtem összeszedegetni a kórházi csomag tartalmát is, bár még csak ott tartok, hogy listát írtam, mit kell venni, és mi van meg. Szerintem ráérsz még, rosszabb esetben is van egy hónapod, de természetesen remélem, hogy inkább több. Nem kell kapkodni, a lényeg, hogy a 36.hét körül már minden legyen meg.
Szia! Én is 30 hetes vagyok, még én sem pakoltam össze , de már vettem tena betétet és ilyesmit szóval csak össze kéne rakni. Nekem is második baba, az elsõvel már 34-35 hetesen össze pakoltam, de csak 40 hetes koromba kellett.
A kérdező hozzászólása: az elsõnél már a 26. héten kb. össze volt pakolva a bõrönd. na az is túlzás volt, (40. hétre jött) de most meg olyan fura hogy még semmi sincs (ami kell kórházba és nincs: newborn pelus, newborn törlõ, nekem TENa-féle betét+bugyi, szopis hálóing, meg még biztos van jópár dolog)
hat kellemetlen lenne ha az utolsó pillanatban vásárolsz minden fõleg hogy nem 1-2forint én az elsõ gyerekemmel úgy jártam hogy amikor megszültem akkor ment a férjem rohanni mindent vásárolni es az tényleg nagyon gaz de most a másodig terhesegemmel nem fogom ugyan aszt elkövetni.
Miért mit kell oda olyat vinni ami nincs otthon? Ha valami kimarad viszi az apuka, a család.Ne aggódj, amúgy is ráérsz még:-).
Hát, én ne legyek példa, mind a két gyereknél a magzatvíz elfolyása után kezdtünk el otthon pakolgatni... az elsõnél a páromat küldtem le a garázsba a táskáért, mert féltem, hogy megáll a lift és bent ragadok. Neki is az orrára kötöttem, hogy feltétlenül lépcsõn menjen. ;-)
Nekem egy gyerekem van, szóval mindent venni kellett. Nagyon hamar elkezdtünk vásárolni. Ha náltok a "fõ" dolgok meg vannak, akkor egyáltalán nem gond, elvégre pl babakocsit venni nagyobb körül tekintést igényel, mint a bõröndbe bepakolni. Ha igazából csak a bõröndbe való dolgok nincsenek meg szerintem nem gond, de én a helyedben olyan 34-35 hetesen, azt is összekészíteném.
A kérdező hozzászólása: utolsónak: nem akarok okoskodni, de azt is bele kell számolni (tapasztalat), hogy az utolsó hónapban már a brendon cumisorán sem nagyon tudsz végigmenni, mert vagy pisilni kell vagy elfáradsz... :((( kalkuláld te is bele :DDD

Túlsúlyos Anyukák/Kismamák, mennyit híztatok a 30. hétre és utána mennyit még? Milyen súllyal született a babátok?

Én 90 kiló vagyok most,és félek attól,hogy óriási súllyal fog születni a babám.Első baba lesz,és félek,hogy lesz vagy 4 kilós vagy még több és majd össze-vissza fogok repedni-szakadni vele :( Holnap töltöm a 30. hetet és már 11,5 kilót híztam.Mennyire számíthatok még hízás terén?

Legjobb válasz: Nyugi! Attól, mert te sokat hízol, az nem jelenti azt, hogy nagy lesz a babád. Elsõ terhességemnél 23 kilót híztam és kereken 3 kilós kislányt szültem a 41. hétre. Bár az igaz, hogy vágtak is repedtem is, sõt még a méhnyakam is végig repedt.

Nyugi! Attól, mert te sokat hízol, az nem jelenti azt, hogy nagy lesz a babád. Elsõ terhességemnél 23 kilót híztam és kereken 3 kilós kislányt szültem a 41. hétre. Bár az igaz, hogy vágtak is repedtem is, sõt még a méhnyakam is végig repedt.
Nem vagyok kövér, de túlsúllyal kezdtem a várandósságot. Végül összesen 7 kg jött fel, le is ment mind szüléskor és a lányom kereken 3 kg-al született gátvédelemmel, könnyedén.
Én 73 kg-al kezdtem a terhességem, amíg dolgoztam csak 79 kg-ig híztam majd az utolsó két hónapban híztam nagyon sokat.96 kg-al mentem szülni, 3150gr-al született a lányom, nem repedtem.szakadtam.Ne izgulj attól hogy te hízol nem biztos hogy a baba nagy lesz.egy ismerõsön nemrég szült, nádszálvékony, majdnem 5 kg lett a baba pár deka híjján.
Szia! A lányommal 3, 5 éve 98 kg-mal estem teherbe, 112-vel szültem és kb. 106-tal jöttem ki a kórházból. Ja, 5. hónaptól híztam csak. Tavaly fogytam, de sajnos visszajöttek a kilók. Most ismét babát várok:-) 106-tal kezdtem, most vagyok 17 hetes és már 7 kg-t híztam:-( Nagyon nem örülök ennek a túlsúlynak! Viszont ne aggódj! A kislányom 2, 7 kg-mal született makk egészségesen, nagyon szûk voltam, de mégis sikerült a gátvédelem. Szóval nincs összefüggés a mi, és a babánk súlya között. Ne görcsölj semmin, majd lefogysz a szoptatás után! Boldog babavárást kívánok!:-)
167 cm-hez 84 kg-val kezdtem és 85 kg-val zártam a terhességem.a babám 3440 gr-al született.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát :) Innentõl kezdve jobban odafigyelek az étkezésre, mert nem szeretnék már 2 kilótól többet felszedni. Hát remélem, hogy nem lesz egy nagy baba..nem tudom, hogy mennyire igaz az, hogy a baba születési súlyánál az anya születési súlyát kell figyelembe venni, tehát azt akarom kinyögni, hogy általában annyival születnek mint amennyivel az anyukájuk született.Én 3200g-al születtem és 52 cm-el.Remélem a kisfiam sem lesz sokkal nagyobb :)
ezeket a receepteket nem ismerem de a zöld tea ia vzhajtó valamenyire és szabad inni nekem a doki mondta hogy 1 -2csésze nem árt próbáld meg
Szia! Ezeket én sem ismerem, viszont én azt hallotta, hogy ha az ásványvizedbe citromot csavarsz az is segít. Boldog babavárást! (30. hetes kismama)
Állítólag a petrezselyem is jótékony hatású...
Adom a tuti receptet. Gyógynövénytea keveréket készíts az alábbiakból: palástfû, cickafarkfû, málnalevél, csalán, zsurló, orbáncfû, méhfû (citromfû). Mindegyikbõl 1 teáskanál, ebbõl keverék, forró vízzel leönteni, 5 perc ázás után szûrni és iható. Napi 2-3 csészével nyugodtan. Nekem bevált:) 37 hetes kismami

Van ez a kalóriabázis oldal, tök jó meg minden csak van egy graffion ami engem aggaszt, pár hete használom általában 50% szír, 30%fehérje és 20%szénhidtárt a napi tápanyageloszlás, ez jó vagy rossz? Heti -1kg megy. Már -3k kb különben nagyon jó oldal.

átlagos napi kalória bevitelem 2000-2100, természetesen sokat mozgom, kertészkedem (napi 2-3 óra, kerékpározok napi szinten és hál istennek látszata is van. Kenyeret elvétve és csak reggel eszem. Szerintetek lehet így fogyni?

Legjobb válasz: 50-30-20? Zsír soknak tûnik (~113g). Fehérje oké (~117g). Szénhidrátot kevésnek tartom (~102g). A kertészkedés, kerékpározás mellett milyen munkát végzel? Szellemi vagy fizikai? Nemed? Fizikai munkához lehet oké ez a tápanyagmegoszlás. Tanuláshoz, irodai munkához (agymunkához) a CH kevés lehet, a zsír sok. Ahhoz egy 45% CH, 30% P, 25% F jobb.

50-30-20? Zsír soknak tûnik (~113g). Fehérje oké (~117g). Szénhidrátot kevésnek tartom (~102g). A kertészkedés, kerékpározás mellett milyen munkát végzel? Szellemi vagy fizikai? Nemed? Fizikai munkához lehet oké ez a tápanyagmegoszlás. Tanuláshoz, irodai munkához (agymunkához) a CH kevés lehet, a zsír sok. Ahhoz egy 45% CH, 30% P, 25% F jobb.
Én is a kalóriabázis oldalt használom. Ennek segítségével már -5 kg-ot fogytam. (Hetente 1 kg megy le nekem is.) Szerintem nagyon jó oldal.
Én is a kalóriabázissal fogytam 5kg-ot eddig 3 hét alatt.
Fogysz, tehát lehet. Többféle módszer van, ez az étrend nagyon visszafogja a szénhidrátot. A kalória mennyisége az elsõdleges, az egyes tápanyagok arányával bizonyos határok között lehet játszani.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! igen Fizikai munkát végzem, itthon a nap 60% kint töltöm a kertemben. :) (elég nagy.. ) és ez mindennapos, és természetesen heti 3x kis torna. 30-40perc. alapjáraton az oldal szerint napi kalória szükségledem ha csak "kelek fekszek" 2381 (fehérje 119g, szénhidrát:298, zsír 79)
A kérdező hozzászólása: nem: férfi 23

A 12. heti Uh-n megegyezett a menstruáció által számolt hét, és az Uh alapján számolt hét! Viszont, most a 30. heti Uh-on kb.1 hét eltérés van! Ez nem jelent semmit? A 12. heti Uh-t kell alapul venni, ha a magzat korát akarják megállapítani?

Legjobb válasz: Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!

Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!
Szia! Nálunk a 20.heti genetikai uh számít, addig nem is mondják a szülés várható idejét, hanem csak annak függvényében. Utána bármi van ehhez viszonyítanak. Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Minden baba más tempóban fejlõdik, ezért nem születik 2 ugyanolyan gyerek!

Vannak itt olyanok, akiket a 30. Hét körül befektettek görcsök, keményedés és nyitott méhszáj miatt?

Aki igen, végül mikor szült? Mennyi ideig volt bent és milyen kezelést kapott? én 30-5 hkm vagyok, hétf?n fektettek be,egy ujjnyira vagyok nyitva,de már egy hete görcsölgetek. azôta infúziòt kapok minden nap és 2 tüd?érlel?t,de a kontrakciók nem akarnak abba maradni. Mire számìtsak? Nagyon izgulok. Els? babás, 24 éves km

Legjobb válasz: 23 hetesen voltam 1 hetet kórházban pocak keményedés miatt. A méhszáj nem nyílott, de a méhnyak megrövidült. No-spat kaptam 3X1-et, Spiropentet 2X1-et és Mg-t. Aztán hazaengedtek azzal, h szigorú fekvés és gyógyszerek továbbra is. 28. héten újra bekerültem ismét 1 hétre, aztán a 33. héttõl még 3 hetet töltöttem a kórházban. Összesen 3 tüdõérlelõt kaptam, és voltam infúzión is. Nagyon rossz volt, állandóan rettegtem. A 36. héten haza engedtek, és már nem érdekelt a fekvés, pihenés. Végül 39 hét 3 napra született meg a kislányom és császározni kellett, mert egy ujjnyira sem nyílt ki a méhszáj. Szóval nyugi, nem lesz baj!

23 hetesen voltam 1 hetet kórházban pocak keményedés miatt. A méhszáj nem nyílott, de a méhnyak megrövidült. No-spat kaptam 3X1-et, Spiropentet 2X1-et és Mg-t. Aztán hazaengedtek azzal, h szigorú fekvés és gyógyszerek továbbra is. 28. héten újra bekerültem ismét 1 hétre, aztán a 33. héttõl még 3 hetet töltöttem a kórházban. Összesen 3 tüdõérlelõt kaptam, és voltam infúzión is. Nagyon rossz volt, állandóan rettegtem. A 36. héten haza engedtek, és már nem érdekelt a fekvés, pihenés. Végül 39 hét 3 napra született meg a kislányom és császározni kellett, mert egy ujjnyira sem nyílt ki a méhszáj. Szóval nyugi, nem lesz baj!
Szia!Engem a 33.héten fektettek be, görcs, keményedés miatt és 1 ujjnyira teljesen nyitva voltam már és a méhlepényem is 3.érettségû volt. Tüdõérlelõt 3-mat kaptam, magnéziumos infúziók egész nap csöpögtek, magas vérnyomás miatt 1000 féle gyógyszert kaptam... Aztán a 34.héten spontán elfolyt a magzatvizem és pillanatok alatt tágultam, de a magas vérnyomásom miatt és amiatt, hogy a kisfiam válla-ill.nyaka köré volt tekeredve a zsinór, azonnal megcsászároztak. Korababám lett 43 cm-rel és 1930 g-mal. De ma már 11 hós múlt és a kutya meg nem mondaná, hogy idõ elõtt született. Tehát ne aggódj, bárhogy is alakul!De azért remélem elhúzod a végéig:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma engedtek haza saját felelõsségre (már nem akartak több infúziót, én meg mondtam, hogy pihenni akkor már jobban tudok otthon, mint itt), de szigorú fekvés van. Most 1800 körül tippelték a babát, amitõl egy kicsit megnyugodtam, hogyha mégis bármi becsúszik, azért már nem annyira félelmetesen kicsi. De természetesen most szinte fel sem kelek, hogy minél tovább maradjon bent :) Várnék még tapasztalatokat, hogy kivel mi volt. Most egy kicsit megnyugodtam, de jó itthon.

Lehetséges, hogy a baba a 30. hét után belekakil a mvízbe és csak a szülés után derül ki? És akkor a baba meghal?

Legjobb válasz: Lehet,hogy most hülyeséget írok,ebben nem vagyok jártas,de én szerintem ezért kell a 30.hét felett figyelni a magzatmozgást,mivel ebbõl derül ki,hogy hogyan érzi odabent magát.Ha kevesebbet mozog mint amennyi a megszokott,akkor nyilván azonnal orvoshoz mész,mert akkor valami gond van,és az orvos utána jár,hogy mi lehet a baj..mert ugye a kevesebb magzatmozgás arra utal(hat),hogy oxigénhiányos,és akkor rögtön császároznak.De én ezen még nem gondolkodtam. :/ 35 hkm

Lehet, hogy most hülyeséget írok, ebben nem vagyok jártas, de én szerintem ezért kell a 30.hét felett figyelni a magzatmozgást, mivel ebbõl derül ki, hogy hogyan érzi odabent magát.Ha kevesebbet mozog mint amennyi a megszokott, akkor nyilván azonnal orvoshoz mész, mert akkor valami gond van, és az orvos utána jár, hogy mi lehet a baj..mert ugye a kevesebb magzatmozgás arra utal(hat), hogy oxigénhiányos, és akkor rögtön császároznak.De én ezen még nem gondolkodtam. :/ 35 hkm
A szülés közben kiderül, látszik a magzatvízen. Nem engedik felsírni, rögtön elviszik megfigyelésre és kap antibiotikumot. Ha "baj" van a magzatvízzel, a baba "jelez" neked, UHon a víz állagából meg tudják állapítani, hogy azzal van e gond. Az én babám a vajúdás alatt kakilt bele a vízbe, õt sem engedték felsírni és elvitték rögtön megfigyelésre.
Mint laikus szerintem 10 hétig azaz a szülésig nem élné túl a kakis vízben! De ez kiderülne sztem a kötelezõ vizsgálatokon uh.-ból.
A kérdező hozzászólása: és uh-ból hogyan derülhet ki?
Biztos hogy ki derül mert munkatársamnak a feleségének a 37.5hetesen kakilt bele és azonnal meg császározták. 39+1hkm
A kérdező hozzászólása: Neki hogy derült ki?
ultrahangon látni ahogy a magzatvíz mennyiségét is..gondolom a magzatvíz sûrûsége utalhat rá.
Nekem egy vizsgálat során derült ki, hogy zavaros a magzatvíz, de engem nem császároztak, hanem elindították a szülést. Nem tudom, hogy nézte meg a doki a magzatvizet, simán megvizsgált, nem volt fájdalmasabb mint mskor, nem tûnt másnak a vizsgálat. Annyit mondott, hogy zavaros a magzatvíz, indítja a szülést, 17 órára baba lesz.
a kaki, miatt egy mérgezésen megy keresztül a pici (ez bejut a tüdõbe ugye és mindenhova ahova nem kéne) ezt észre veszik a szívhangból is (akivel én feküdtem egy kórteremben annak a csajnak a babája egyszer csak 190-es szívveréssel volt aztán 0 aztán 170 és 0 rögtön tolták a mûtõbe...) Neki szivárgott a magzatvíz és szólt az egyik nõvérkének, hogy mintha valami zöldes cucc jönne ki belõle... Szerencséje volt mert kórházban volt már. Én 42 hétre szültem az én fiam is bekakilt de a a szülésindítás után... Rohantak takarítani amikor megvolt a császár... az apja végignézte... azt mondta valami zöldes trutyi jött a szájából (nem tudta mi az... Én mondtam neki, hogy bekakilt) Aztán nyugtattak a dokik hogy nagyon keveset nyelhetett. De másnap amikor prüszkölt akkor már nem is jött neki csak sima víz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!