Találatok a következő kifejezésre: 30. hétbe Most (62 db)

Lehet hamarabb szülök majd? Az utolsó mensi szerint ma lennék 26 hetes 5napos. Az utolsó UH szerint a babám mérete közel van a 30. héthez. Most mi lesz?

Legjobb válasz: Az égegyadta világon semmi:) Szép nagy babád van, aki lehet, hogy elõbb kijön, de nem biztos. Manapság már átlagban nagy babák születnek. Szóval ne aggódj, baj biztosan nem lehet abból, hogy ilyen szépen növekszik a picur. :)

Az égegyadta világon semmi:) Szép nagy babád van, aki lehet, hogy elõbb kijön, de nem biztos. Manapság már átlagban nagy babák születnek. Szóval ne aggódj, baj biztosan nem lehet abból, hogy ilyen szépen növekszik a picur. :)
Hát a sógornõm járt így, neki 36. hétre jött. Rendszertelen volt a ciklusa és vszinû elõbb is fogant a baba, mint ahogyan nyilvántartották. Gyönyörû, okos, egészséges az unokaöcsém és már majd 3 éves. Nagyon boldog babavárást, babázást! A kérdés engem is izgat, ti. aug végére jelez az UH, egyértelmûen mindegyiken van másfél hét elõnye a picinek, szept 9-re vagyok kiirva. Sokan írtak korábban, hogy inkább az UH idõpontjuk volt igaz. ??? én a kisebb melegnek drukkolok ;-)
nekem 3 héttel nagoybb volt a lányaim mérete mint kellett volna lennie és még így is rávittem mind a kettõvel 6 napot és közel 4 kilósan születtek 51 és 52 cm-rel
Csak az 5-6 hetes UH érdekes, már a 12 hetesnél is elõjönnek a növekedésbeli különbségek, nálam már ez is elmászott egy héttel. Most meg már pláne nem jelent semmit. Az én "kisfiam" 28 hetesen 32 hetes méretekkel rendelkezett, és 5 nap múlva van a kiírt nap, örülök ha nem hordom túl. Azaz nem jelent semmit :)

26 hetes terhes vagyok. Utoljára a 18. héten volt uh. Egy nem régi kérdésnél azt írták csak a 30. hét körül lesz a következő. Most akkor mikor, mert van aki 28. hetet mondott?

Legjobb válasz: Nekem volt 18.héten a 23.héten és most a 30.héten és még lesz 1 a 36.héten.De ez lehet eltérõ is.

Nekem volt 18.héten a 23.héten és most a 30.héten és még lesz 1 a 36.héten.De ez lehet eltérõ is.
Én pont tegnap kérdeztem meg a dokit, hogy mikor kell legközelebb mennem UH-ra, 19 hetesen voltam utoljára, 32. héten lesz a következõ.
Szia! A kötelezõk általában 12. 18. 32. 36. héten vannak. De ahogy már itt olvasgattam ez is kórház függõ. Én mivel magán orvoshoz járok, így 4 hetente nézi a bébit uh-al. 31 hetes kismama
A nagy kötelezõ Uh a 12., 18.-19., 28-32. ig héten van.Én is voltam vércukorterhelés után sima 2D-s saját orvosos uh-n de sztem ezek csak plusz dolgok.Egyébként most vagy abban az aidõben, hogy elmehess 4D-re hogyha szeretnél, mert a 28. héttõl gyönyörû kis pufók babák vannak már a pocakban.

Most leptem a 30. hetbe es egyre faradtabb vagyok! Vagyis korabban soha nem aludtam du. -onkent es most meg szinte allandoan majd le ragad a szemem! Mas is igy van ezzelvagy csak en szenvedek alomkorban?

Legjobb válasz: Én 32.hétben vagyok,pár hete nekem is van ilyen tünetem.Pedig a 12.hét után elmult.Mostanába amikor fektetem le a kicsi lányomat egy pár percre én is megszunnyadok és ez elég is hogy bírjam tovább a napot.hamarosan vége lesz,kitartás.

Én 32.hétben vagyok, pár hete nekem is van ilyen tünetem.Pedig a 12.hét után elmult.Mostanába amikor fektetem le a kicsi lányomat egy pár percre én is megszunnyadok és ez elég is hogy bírjam tovább a napot.hamarosan vége lesz, kitartás.
Én most a 34. hétbe léptem. De én is kb. 30 hetesen tapasztaltam, hogy egyszerûen leragadt a szemem. Többet aludtam. Kb. úgy, mint a legelején. De aztán pár nap után elmúlt. Bár, még most is - de csak néha - majd' leragad a szemem. SZóval, nem vagy egyedül! :)

A 12. heti Uh-n megegyezett a menstruáció által számolt hét, és az Uh alapján számolt hét! Viszont, most a 30. heti Uh-on kb.1 hét eltérés van! Ez nem jelent semmit? A 12. heti Uh-t kell alapul venni, ha a magzat korát akarják megállapítani?

Legjobb válasz: Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!

Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!
Szia! Nálunk a 20.heti genetikai uh számít, addig nem is mondják a szülés várható idejét, hanem csak annak függvényében. Utána bármi van ehhez viszonyítanak. Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Minden baba más tempóban fejlõdik, ezért nem születik 2 ugyanolyan gyerek!
Akkor az orvosod tõlem elájulna? 30 hét alatt 20 kg-ot híztam :P De jól vagyok/vagyunk :)
29 hetes vagyok és most tartok a 20 kg-nál semmi bajom és a védõnõ megdicsért mert nem vagyok vizes és nem látszik a hízás jó a vérképem.Ne aggódj ez csak egy újabb divat nehogy elhizzanak a nõk.
én a 38. hétig 11 kg-ot híztam, de ebbõl 2 kg minimum víz volt.3150 grammos babám született és most 3 héttel a szülés után kevesebb vagyok, mint a terhesség kezdetén.
Szia! Mi 32. hetesek vagyunk és most tartunk 10 kilónál. Mikor a doki kérdezte, hogy hol tartunk a súlynál. Majd elájult, hogy milyen sok. Majd ránézett és azt mondta, hogy persze nem tudja, hogy hol van az a +10 kiló:-) Lényeg, hogy egészségesek legyetek/legyünk:-) Boldog babavárós ünnepeket:-)
a 34. héten 11 kg plussz van rajtam
Az elsõ 6hónapban híztam 12kg-t, utána semmit. Barátnõm 32kg-t hízott.
Én jó 30 kg-ot híztam. 59 kg-al kezdtem és 90-el mentem szülni. Olvadtak le a kilók fokozatosan. Most 11 hónapos a babám és vékonyabb vagyok: 55 kg. Se csík, se lazább bõr, csak a cicim lógósabb, de még mindíg szopik a fiam. Én nem diétáztam, eszemben sem volt. 3600gr-al született a fiam
Hát ez pedig nem egy nagy durranás:) Nem tudom mit ájuldozik a dokid...minden második kismama ennyit felszed. 17 kg-ot híztam, kiírt napig. tök gyorsan lement.
Szia én 31 hetes leszek holnap + 10 kg. Meg lettem dicsérve...:-)) De komolyan ünnepek alatt tudsz diétázni???Sztem képtelenség lenne számomra.... Boldog babavrást!
Én 34hetes vagyok, +14kg van idáig rajtam . Nekem a dokim azt mondta normális . De mondjuk szerintem az se mindegy hogy hány kilóval kezded.! (én 58 voltam ).
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam vizeletvizsgálaton a védõnõmnél, minden a legnagyobb rendben; nincs fehérje! Különben péntek óta lement 2kg, úgyhogy én is eszem a karácsonyi menübõl ;-)
29 hetes vagyok és 12kiló jött rám.A doki azt mondta ez belefér, úgy látszik a hízás attól függõen jó vagy rossz melyik doki mit gondol!Én nem pánikolnék a helyedben nem lesz semmi bajod ha eszel az ünnepi menübõl és nem kínzod magad karácsonykor!Boldog Ünnepeket mindenkinek!
elõzõ Nekem tavaly karácsony elõtt derült ki a terhességi diabéteszem 26. hetesen, szóval az ünnepek allat semmi süti..na az maga volt a kínzás.
Elsõ gyreknél 18 kg-ot, másodiknál 12-t (cukros voltam), szülés után mind lement. 9 hónapja szültem a másodikat, még lement 1 kiló.
Olyan jot kacagtam az utolso valaszon:) )Igaza van en 28 hetes vagyok es +10 kg-nal tartok, es semmi vizesedes nincs rajtam.Es eszem agaban sincs hogy dietazzak.Dietazok miutan a manoka megszuletett.Mindenkinek Kellemes Unnepeket kivanok...
Diétázna a halál ünnepek alatt!!! Ráér az januárban is!! Én az elsõvel 5 kgot híztam, az elsõ 2 kg január végén jött rám, tehát karácsonykor semmit nem híztam. A másodikkal 30 hetes vagyok, 8 kg van rajtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok! Megnyugodtam kicsit. Mindenkinek Nagyon Boldog Pocakos Ünnepeket!
Nekem nem tunik soknak. En 31 hetes vagyok es 8 kg-nal jarok. A vedono szerint 12 kg-ig jo, talan benne leszek. De nem miatta tartom fontosnak. Az elso babamnal 25 kg-ot hiztam, ebbol huszat a 30. hetig. Nah, az volt sok, nem a te 11 kilod. Es ezt a 25-ot ugy kell elkepzelni, hogy alig vizesedtem, talan 2 kilo volt a vizre foghato, mert 11 kg ment le szulessel, a fiam 4 kg-os volt. Ebbol kiindulva en akkor sem lennek elkenodve, ha 11-nel jarnek, mint te, mert az is kategoriakkal a "nagyon sok" alatt lenne. Nem tudom, hogy milyen a testalkatod, ez ettol is fugg. En magas vagyok es vekony, az elso babammal 90 kg-mal mentem szulni, ami kimondva rengeteg, ranezesre nem volt az, mert kozel 180 cm vagyok. Akkor senkit nem is zavart a hizasom. A fiam negy honapos korara a kezdo sulyom alatt voltam 2 kg-mal.
Én 36. héten szültem a baba 2610 gramm volt és odáig 8 kilót híztam, pedig tényleg ettem amit megkívántam.

Ha az első babámat túl hordtam a masodik a 37. héten született meg, most a 3. -ná a méhszáj 2110 és 30. héten vagyok vajon meddig húzhatom?

Legjobb válasz: Ez azért nehéz kérdés,mert én például az elõzõ terhességemnél 2100-zal a 24. héttõl kihúztam a kiírás elõtt két nappal-ig.Most meg teljesen zárt a méhszájam,pedig 34 hetesek vagyunk és õ lesz a 4. babám.Szóval sem abból,hogy hányadik terhességed,sem abból,hogy mennyire vagy nyitva nem igazán lehet következtetni arra,hogy mikor fogsz szülni?

Ez azért nehéz kérdés, mert én például az elõzõ terhességemnél 2100-zal a 24. héttõl kihúztam a kiírás elõtt két nappal-ig.Most meg teljesen zárt a méhszájam, pedig 34 hetesek vagyunk és õ lesz a 4. babám.Szóval sem abból, hogy hányadik terhességed, sem abból, hogy mennyire vagy nyitva nem igazán lehet következtetni arra, hogy mikor fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Reméljük, hogy bennt marad bár már egyszer visszatartoták.
Szia.Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy õ mennyit pihent ezzel a méhszájértékkel, mert nekem is ennyi a 21.héttõl, és nekem szigorú pihenést írt elõ a doki.Te mennyit feküdtél, ill. mindent ugyanúgy csinltál mint azelõtt.Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Én sokat fekszem elõszõr csak 3100 volt a kb a 29. hétig utána 2100 rá egy héttel és rá megint egy héttel 2110. Úgy hogy nekem gyorsan nyílik ilyen szempontból. Neked?

Ki mikor kezdett vásárolni? Most vagyok 22-ik hétben. Azt hiszem, hogy legalább azt a 25 v.30 hetet érdemes megvárni nem?

nagyon elkapkodni nem akarom,azért akarom a 7-ik honapban,de utolso pillanatra sem szeretném.az ugy ideális nem? most ugyis még magamnak kell vásárolnom,pulcsikat kabátot,nadrágot stb.

Legjobb válasz: 23 hetesen kezdtük el. Nyugodtan kezd el most, nem tudhatod hogy leszel késõbb. Én örülök hogy idõben elkezdtem, még most is kell pár dolog. 34 hetes vagyok. De már nem esik jól mászkálni, mert keményedek és fáj a pocim. A könyvek is a 2. trimesztert ajánlják a vásárlásra. Boldog babavárást és jó vásárlást kívánok!

23 hetesen kezdtük el. Nyugodtan kezd el most, nem tudhatod hogy leszel késõbb. Én örülök hogy idõben elkezdtem, még most is kell pár dolog. 34 hetes vagyok. De már nem esik jól mászkálni, mert keményedek és fáj a pocim. A könyvek is a 2. trimesztert ajánlják a vásárlásra. Boldog babavárást és jó vásárlást kívánok!
Menj és vásárolj!! A végén már nagyon megeröltetõ lenne, és a baba cuccinak beszerzése nem egy nap. Jó vásárlást :) 39h km
Én 21 hetes vagyok és a másodikat várom. Az elsõ babánál ilyenkor hoztuk haza a kiságyat, pelenkázót, babakocsit. Rokonoktól kaptuk. Viszont most, a másodiknál még nem érzem úgy, hogy vásárolni kéne. Kedvem az lenne hozzá, de várok még, hátha lesznek akciók. Pl:hordozót kéne venni, mert az elsõé elavult. Aztán mivel téli baba lesz, annyira a ruhákat sem tudom még beszerezni, mert nincs szezonja. Egy pár dolgot turiban már vettem és egy csörgõt is a Rossmannban, de egyenlõre ennyi. Persze sok ruhát örököl a tesótól, csak az a baj, hogy azok nyári ruhák és nagyrészük rózsaszín. Viszont most fiút várok. De listát már írtam a nagyobb dolgokról és pipálgatom ami már megvan. Ezt javaslom neked is. Olyan jó érzés ahogy szaporodnak a pipák! És így be lehet jobban osztani, hogy pl minden fizetésbõl veszel 1-2 dolgot. Én az elsõvel ilyenkor már javában vásároltam, de a 30. hétig semmiképpen nem várnék.
Kb. 23-24 hetes lehettem, mikor megvettük a kiságyat, a pelenkázót, a kiskádat, a matracot és a hordozót. Aztán rá úgy két hétre megvettük a babakocsit. Azóta is folyamatosan vásárolgatok és még nincs meg minden. A vateráról és a teszveszrõl vásárolok, így idõbe telik, mire mindenbõl a legjobbat(árban és minõségben is) megtalálom.Emellett festünk, pakolunk, orvoshoz járkálunk, már fáj itt-ott, meg elég nagy a pocakom is. Ebben a melegben, ha most kezdtem volna neki a vásárlásnak nem is tudom hogy bírtam volna. 33 hetes pocis:)
Mi a 28. hétben vagyunk és elsõ babánk:) Én beosztottam az 5. hónaptól minden hónapban vettünk valamit. Írtam listát és beosztottam 4 hónapra a vennivalókat! Így nem kell egyszerre szétszakadni van idõm körülnézni és anyagilag sem olyan sokkoló- mint egyben kiadni az összeget! És igen - egyre nehezebb a mozgás, álldogálás. Érdemes korábban elkezdeni beszerezni mindent! Jó vásárlást!!
Mi a 24. héten vagyunk és bevallom még egy pelenkát sem vettünk. A szeptember is elég zûrös lesz (munka, egyetem), október közepén van egy dolgozat védésem és mi úgy terveztük, hogy utána megyünk nagy bevásárlásra, ahol megvesszük a nagy dolgokat, mint pl. pelenkázó, fürdetõ, ágy, meg a ruházati és egyéb alap-darabokat. Utána még rengeteg idõ lesz a kimaradt apróságok beszerzésére. De nyilván mindenki más és más. Értem ez alatt, hogy vki már ennyi idõsen nehezebben mozog, vagy anyagi okokból kezdi el elõbb. De abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Budapest mellett lakunk, mindkettõnknek van autója, a pénz egybe van rá és elég sok ilyen típusú gyerek áruház van a közelben, valamint a ház-munkahely útvonalakon. Tehát ez tényleg egy kivételesen szerencsés helyzet. Úgyis érezni fogod, hogy mikor KELL mindenképp elmenned és beszerezni a szükséges dolgokat! Minden jót és jó bevásárló-túrát! :)

Most voltam a második vércukorszint mérésen. Az első kb 24 hetesen jó lett, de a 30. heti 7.1 lett és attól félek h befektetnek. Tarthatok ettől?

Legjobb válasz: Nekem a 16. heti 7.4 lett, azt mondta a doki, hogy ez még belefér, a védõnõ is ugyanezt, ennyi. 2 hét múlva megyek a 26. hetire, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Nekem a 16. heti 7.4 lett, azt mondta a doki, hogy ez még belefér, a védõnõ is ugyanezt, ennyi. 2 hét múlva megyek a 26. hetire, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Szia! Ne félj, a normál értéken belül vagy! Ha megnyugtatt akkor keresd fel egy dietetikust és az megmondja.
7.8-ig jó, szóval szerintem egyáltalán nem kell aggódnod.
Ez az érték teljesen rendben van. Befektetni nem fognak, esetleg ha a dokid vagy a védõnõd aggódóbb, akkor majd diétát javasol.

Létezik, hogy a 30 heti uh-gon már befordult baba még kijöjjön onnan? 35 hetes vagyok most, már vagy 2 hete, teljesen úgy érzem keresztben fekszik.

A 30 hetes uh-ot aki csinálta, azt mondta, hogy már onnan nem szoktak kifordulni, csak a tengelye körül mozognak. Csak hétfõn megyek uh-ra, de /szerintem/ a fejét és a kis lábait mindig a hasam két oldalán érzem kinyomni vagy tévedhetek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is fejvegu volt a 20ik es a 32ik uh-on is. Tegnap voltunk CTT-en es most is fejvegu,de kifliben fekszik. Nekem is a bordam alatt, oldalt szokott nyomakodni. (mint kiderult tegnap az a kis laba).Ugyhogy ne aggodj, csak kicsi neki a hely! 37 hkm

Szia! Nekem is fejvegu volt a 20ik es a 32ik uh-on is. Tegnap voltunk CTT-en es most is fejvegu, de kifliben fekszik. Nekem is a bordam alatt, oldalt szokott nyomakodni. (mint kiderult tegnap az a kis laba).Ugyhogy ne aggodj, csak kicsi neki a hely! 37 hkm
Ctg akart lenni, csak elirtam! :)
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi vagyok akkor, hétfõn nekem is a 36. heti CTG lesz. Köszönöm.
Én meg szoktam ijedni, mert sokszor teljesen úgy érzem, mintha harántfekvésben lenne, de a 30. ultrahang óta eddig mindig fejvégû volt. :) Azért szoktam neki mondani, hogy ezt a pár hetet már bírja így ki, ne forduljon át az utolsó pillanatban.. :) 38 hkm

Állapítottak meg valakinek a 30. hét után "kissé felpuhult, megrövidült nyakcsatornát"? Most a 33 héten vagyok?

Mennyire csökkentettétek az akitivitásotokat? Kihúzhatom a végéig ezzel?

Legjobb válasz: Mit írtak a leletedre? Oda ahol feltüntetik az értékét. 4 jegyû szám. Így is szokták: Cg. : és valami hasonló érték 3000, 2000, 2100. ?

Mit írtak a leletedre? Oda ahol feltüntetik az értékét. 4 jegyû szám. Így is szokták: Cg. : és valami hasonló érték 3000, 2000, 2100. ?
A kérdező hozzászólása: Semmi ilyet nem látok, csak ez van: "kissé feluhult, megrövidült nyakcsatorna bemenetre ill. magzati koponya. Az uterus nem kontrakilis, fu:px/k. És azt mondta a doki, hogy pihenjek, legyek vízszintbe minél többet, ha nem csinálok semmit és általában kíméljem magam.
Én ebbõl azt veszem ki, hogy koponyafekvésben van a pici, ami ugye azt jelenti, hogy a feje a méhnyak felett helyezkedik el. Nekem is ez van. 32 hetes vagyok és az elõzõ terhességemnél is ez volt, de a dokim azt mondta ez nem jelent semmi gondot, csak nem szabad sokat terhelni. Állni, futni, sokat sétálni, mert a baba súlya és elhelyezkedése miatt rövidül a nyak, mivel már a súly is a gravitáció hatására lefelé nyomódik. 38. héten született a kisfiam. Teljesen normál értékekkel. (3350g, 56 cm) Én egyáltalán nem változtattam semmit. A szex is ugyan úgy ment mint addig. Most sem változtatok. Nem is kérte a dokim.
2 hónappal a szülés elõtt állapította meg ezt a doki nálam. Mondta, hogy legyek sokat vízszintesben, kíméljen magam. 39 hétre született meg a kisfiam.,
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtattál. Minket letiltott a szexrõl. Azért pihizgetek, és a férjem több itthoni dolgot megcsinál.
A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék tõletek, hogy az eltelt idõben változott a méhnyak állapota? Elkezdett kinyílni a méhszáj?
Szia! Elsõ vagyok. Nekem a 38. héten magzatvízelfolyással kezdõdött a szülés és még akkor is ugyan az az értékem volt, mint 30 hetesen. Egyébként a dokim azt mondta, hogy addig amíg zárt a méhszáj, nem jelent nagy problémát, ez a rövidülés. Ha megnyílik, onnantól kell vigyázni, mert akkor már könnyen bejuthat bármi. (fertõzés) Azt mondta a terhességek 90%-nál a végén már rövidül a méhnyak a terhelés miatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!