Találatok a következő kifejezésre: 30-as táblánál mentem, lefotóztak. Ha 38-al (1 db)

már igy se tudja meguszni....ugyanis a gk.tulaj a felelõs...
Be kell tartani a KRESZ-t. Bizonyos esetekben lehet méltányossági kérelem segítségével mérsékelni (vagy megúszni) a büntetést (édesapám így tarthatta meg a jogsiját, bár nem büszke rá), de ehhez elég súlyos (és igazolható) indok kell, még úgyse mûködik sokszor. (Beteg nagymama szállítása kórházba, munkához elengedhetetlenül szükséges jogosítvány, rendkívül rossz anyagi helyzet) Esély nem sok van, de ami nagyobb gond, nem tudom, hova kellene beadni a helyi kapitányságon belül.
Nincs méltányosság május 1-jétõl gyorshajtásnál. Zéró tolerancia van. Közigazgatási bírságot szabnak ki, nem pedig szabálysértésit. A szabálysértésire lehet "sírni". A közigazgatásira már nem. A közigazgatási bírságot az üzembentartó megúszni már nem fogja, azonban a tanúvallomást megtagadhatja - ha hozzátartozó vagy õ maga vezette a gépjármûvet - ezzel a szabálysértési eljárást megúszhatja. (Büntetõpontot így nem kap, illetve a jogsija sem kerül veszélybe.)
30 helyett 39, nagy kaland. Egyébként meg viselni kell a következményeket.
Szia! Minden sebességhatárt max. 10%-kal "lehet átlépni". Ennyit ugyanis minden autó sebességmérõje csalhat. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig a felsõhatárt kell súrolni. Tavasszal, mielõtt kijött volna a 300ezres büntetési tarifa-rendszer, keringett egy kör e-mail a büntetési tétel táblázattal, és a szerint is 10%-os sebesség túllépéstõl indult a büntetés.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen nevesített nemzetközi (EU) cégeket ismertek, melyek járművek, és egyéb műszaki eszközök felülvizsgálatát végzik?

Járművásárláshoz kellene....
köszönettel:
kface

0

Mit kell intézni, milyen sorrendben, autóvásárlás után? (vevőként)

Vettem szombaton egy autót. Írtunk adásvételi szerződést, rajta van 2 tanú, kaptam törzskönyvet meg forgalmi engedélyt. Remélem eddig jól jártunk el.

Mik a következő lépések? Kell eredetivizsgálat? Az az okmányiroda előtt vagy után? Gondolom oda is kell menni.. Mikor és hol kell illetéket fizetni? És biztosítást? Azt mikor intézzem?

Köszönöm szépen!

2

Ha szeretném a motoromon az idomokat más színűre cserélni, az megoldható? Mivel jár, és a papírmunka nagyjából mennyibe jönne?

Szürke motorom van, és kicserélném az idomokat fehérre, vagy pirosra (ugyanaz a példa, mintha egy autót lefestenék más színűre), de a papírokban az áll, hogy a motorom szürke. ez valahogy megváltoztatható?

4

Mit szólnak hozzá a rendőrök ha T-s jogosítvánnyal segédmotort vezetek?

Nem rég kaptam meg a jogosítványomat, nem tudom hogy ha megállítanak akkor mit szólnak hozzá.

7

Német rendszámos autóval parkolási büntetést be tudják rajtam hajtani?

Befizettem másfél óra parkolást, 7 percet késtem, és már ott figyelt a csomag.
Van mind magyar mind német bejelentett lakcímem és sms-ben vettem az autópályamatricát.
(külföldön élek, dolgozom, hazajöttem 7 napra látogatóba előfordult, hogy "otthon" is késtem pár percet, volt hogy ott volt már a parkolóőr, de ahogy látta hogy jövök mosolyogva törölte a képeket a gépről)

4

33 éves babetta segédmotorkerékpárra kell kötni kötelező biztosítást?

5

Genertel lopás Casco biztosítását ismeri valaki?

Elvileg évi 2000 Ft összegért, 500.000 Ft-ig megtérítik lopás esetén az autó értékét, 20% önerő mellett. Ez ennyiért eléggé megéri szerintem, de nem tudom van-e valami olyan feltétel, vagy egyéb dolog, ami miatt mégsem olyan jó ez, mint amilyennek tűnik.

0

Ha a forgalomból ki van vonva a kocsim (tartozás miatt) akkor még le lehet műszakiztatni?

Tavaly nem tudtam fizetni a súlyadót és kivonták a forgalomból a kocsit. De most már van állásom és kocsival kellene járnom munkába és az a kérdésem,hogy attól,hogy ki van vonva a forgalomból a kocsi még lehet vinni műszakira? Persze kérek részletfizetést a hivataltól,de a mire visszafizetem az elmaradást és addig nem lesz műszaki a kocsin akkor nagy cumi lesz...Köszönöm előre is a válaszokat!

1

A németeknél az adhatja el az autót, akinél van a törzskönyv?

Magyar édesanyám német élettársa meghalt, de közösen vettek egy németben egy autót. Jelenleg is Német rendszám van rajta, de a törzskönyv, stb édesanyámnál van. Többen azt mondják, hogy az adhatja el az autót, akinél a törzskönyv van, mindegy kinek a nevén van. Ez valós infó?

3

Mennyibe lenne az át papírozása a kocsinak? (Festés miatt)

Vagy esetleg miket kell intézni, ha az autó újra lesz festve, metálfekete + lime zöld szín! Teljesen új forgalmit kell neki csináltatni, vagy egyszerűen csak módosítják a forgalmiban a dolgokat?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!