Találatok a következő kifejezésre: 30-as táblánál mentem, lefotóztak (1 db)

már igy se tudja meguszni....ugyanis a gk.tulaj a felelõs...
Be kell tartani a KRESZ-t. Bizonyos esetekben lehet méltányossági kérelem segítségével mérsékelni (vagy megúszni) a büntetést (édesapám így tarthatta meg a jogsiját, bár nem büszke rá), de ehhez elég súlyos (és igazolható) indok kell, még úgyse mûködik sokszor. (Beteg nagymama szállítása kórházba, munkához elengedhetetlenül szükséges jogosítvány, rendkívül rossz anyagi helyzet) Esély nem sok van, de ami nagyobb gond, nem tudom, hova kellene beadni a helyi kapitányságon belül.
Nincs méltányosság május 1-jétõl gyorshajtásnál. Zéró tolerancia van. Közigazgatási bírságot szabnak ki, nem pedig szabálysértésit. A szabálysértésire lehet "sírni". A közigazgatásira már nem. A közigazgatási bírságot az üzembentartó megúszni már nem fogja, azonban a tanúvallomást megtagadhatja - ha hozzátartozó vagy õ maga vezette a gépjármûvet - ezzel a szabálysértési eljárást megúszhatja. (Büntetõpontot így nem kap, illetve a jogsija sem kerül veszélybe.)
30 helyett 39, nagy kaland. Egyébként meg viselni kell a következményeket.
Szia! Minden sebességhatárt max. 10%-kal "lehet átlépni". Ennyit ugyanis minden autó sebességmérõje csalhat. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig a felsõhatárt kell súrolni. Tavasszal, mielõtt kijött volna a 300ezres büntetési tarifa-rendszer, keringett egy kör e-mail a büntetési tétel táblázattal, és a szerint is 10%-os sebesség túllépéstõl indult a büntetés.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kettős állampolgárként, (magyar, szerb) vezethetek e magyar jogsival szerb rendszámú kocsit ami a nevemen van?

Van szerb lakcímem is a magyar mellett.

0

Hogyan oldjuk meg papíron azt, ha ismerősöm nyárra nekem adná a robogóját amíg ő Amerikába megy?

Sziasztok! Ismerősöm nemsokára kiutazik a nyárra dolgozni Amerikába és a robogóját nekem szeretné adni amíg ott lesz. Milyen papírt kell megírni hogy használni tudjam? Biztosítást nemrég fizette be. Gondoltunk arra is hogy írunk egy adás-vételit és befizetem én újra a biztosítást, de akkor ő alig egy hete kidobta az ablakon a pénzét. Mit csináljak?

3

Céges autóval okoztam balesetet (koccanásost) előttem két autó károsodott. Nem vagyok bejelentve, papírom sem volt, hogy vezethetem az autót. De a biztosítási papírt alá kéne írnom amit küldtek. Én fizetek?

Mi a teendő? Engem meghurcolhatnak miatta? Nekem fizetnem kell majd?

2

Szeretnék autót vásárolni, a biztosításnak kötelező az én nevemen lennie?

Az autó az én nevemen lenne de a biztosítás az egyik szülöm nevén lenne, mert nem szeretnék horrorisztikus árat fizetni. ez igy megoldható? vagy a kocsinak is annak a nevén kell lennie aki a biztosítást fizeti ?

4

A B, C, E kategóriához PÁV II-es viszga megfelel-e belföldi árú fuvarozáshoz vagy a III-as kell hozzá?

2

Mi történne, ha egy másik okmányirodában, újra leadnám a jogosítvány igényélésem?

5

Miként történhetett, hogy egy hét alatt elkészült a jogosítványom?

Mindenki rinyál, hogy egy hónapnál is hosszabb idő alatt küldik ki a jogsikat!
Én meg Budapesttől 70 km-re bementem az épp útba eső okmányirodába május 28-án este 6-kor, megcsináltuk a fényképet és a papírmunkát 20 perc alatt, és ma már jött az SMS, hogy mehetek átvenni a kártyát a Visegrádi utcában!
Most akkor mi van, szívatják az új jogsisokat?
:D

8

A törzskönyv mikor érkezik meg?

Használt autó vásárlásakor megtörtént az átírás, megvan a forgalmi, gépjármű vagyonszerzési csekkbizonylat.
A törzskönyvet postázni fogják. Mikorra várható hogy megérkezik?

1

A kötelező biztosítást autóra más is megkötheti a nevemben, ha én nem tudok jelen lenni, mert másik városban vagyok mondjuk?

2

Mi a teendő, ha a biztosító elrontotta a szerződésbontásomat?

Történt, hogy felhívtam a kötelező biztosítót, hogy mikorra vigyem be a szerződés bontáshoz szükséges papírt, hogy ne csússzak bele a 30 napba. Az illető mondta, hogy hétfőn. Az adott napon bevittem, elfogadta. Befizettem az új biztosítónál a díjat, 2 hétre rá érkezett levél a régitől, hogy nem fogadják el a szerzősébontásomat, mert késve érkezett be. Az ügyintéző elismerte, hogy elszámolta és közölte velem, hogy küldenek egy igazolást, amivel az új biztosítónál kikérhetem a pénzt (mivel így már oda nem szerződhetek). Tegnap érkezett is egy levél, melyben a régi biztosító közölte, hogy felbontja a biztosításomat, de a következő biztosításomat náluk kell kötnöm! Mit tehetek ebben az esetben?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!