Találatok a következő kifejezésre: 30-as táblánál mentem, (1 db)

már igy se tudja meguszni....ugyanis a gk.tulaj a felelõs...
Be kell tartani a KRESZ-t. Bizonyos esetekben lehet méltányossági kérelem segítségével mérsékelni (vagy megúszni) a büntetést (édesapám így tarthatta meg a jogsiját, bár nem büszke rá), de ehhez elég súlyos (és igazolható) indok kell, még úgyse mûködik sokszor. (Beteg nagymama szállítása kórházba, munkához elengedhetetlenül szükséges jogosítvány, rendkívül rossz anyagi helyzet) Esély nem sok van, de ami nagyobb gond, nem tudom, hova kellene beadni a helyi kapitányságon belül.
Nincs méltányosság május 1-jétõl gyorshajtásnál. Zéró tolerancia van. Közigazgatási bírságot szabnak ki, nem pedig szabálysértésit. A szabálysértésire lehet "sírni". A közigazgatásira már nem. A közigazgatási bírságot az üzembentartó megúszni már nem fogja, azonban a tanúvallomást megtagadhatja - ha hozzátartozó vagy õ maga vezette a gépjármûvet - ezzel a szabálysértési eljárást megúszhatja. (Büntetõpontot így nem kap, illetve a jogsija sem kerül veszélybe.)
30 helyett 39, nagy kaland. Egyébként meg viselni kell a következményeket.
Szia! Minden sebességhatárt max. 10%-kal "lehet átlépni". Ennyit ugyanis minden autó sebességmérõje csalhat. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig a felsõhatárt kell súrolni. Tavasszal, mielõtt kijött volna a 300ezres büntetési tarifa-rendszer, keringett egy kör e-mail a büntetési tétel táblázattal, és a szerint is 10%-os sebesség túllépéstõl indult a büntetés.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Genertel lopás Casco biztosítását ismeri valaki?

Elvileg évi 2000 Ft összegért, 500.000 Ft-ig megtérítik lopás esetén az autó értékét, 20% önerő mellett. Ez ennyiért eléggé megéri szerintem, de nem tudom van-e valami olyan feltétel, vagy egyéb dolog, ami miatt mégsem olyan jó ez, mint amilyennek tűnik.

0

Ha a forgalomból ki van vonva a kocsim (tartozás miatt) akkor még le lehet műszakiztatni?

Tavaly nem tudtam fizetni a súlyadót és kivonták a forgalomból a kocsit. De most már van állásom és kocsival kellene járnom munkába és az a kérdésem,hogy attól,hogy ki van vonva a forgalomból a kocsi még lehet vinni műszakira? Persze kérek részletfizetést a hivataltól,de a mire visszafizetem az elmaradást és addig nem lesz műszaki a kocsin akkor nagy cumi lesz...Köszönöm előre is a válaszokat!

1

A németeknél az adhatja el az autót, akinél van a törzskönyv?

Magyar édesanyám német élettársa meghalt, de közösen vettek egy németben egy autót. Jelenleg is Német rendszám van rajta, de a törzskönyv, stb édesanyámnál van. Többen azt mondják, hogy az adhatja el az autót, akinél a törzskönyv van, mindegy kinek a nevén van. Ez valós infó?

3

Mennyibe lenne az át papírozása a kocsinak? (Festés miatt)

Vagy esetleg miket kell intézni, ha az autó újra lesz festve, metálfekete + lime zöld szín! Teljesen új forgalmit kell neki csináltatni, vagy egyszerűen csak módosítják a forgalmiban a dolgokat?

2

Nagy motorra kell megint KRESZ vizsgáznom ha tavaly megszereztem A1-re a jogosítványt?

Korom miatt még nem tudok menni, sajnos, csak érdekel a dolog hogy a tanfolyamot is ki kell fizetni vagy csak a "gyakorlati" órákat? Most vagyok 19 éves.

3

Mennyibe kerül egy forgalomból ideiglenesen kivont, külföldi okmányokkal rendelkező motor átíratása, rendszám, stb?

Egy másik, okmányok nélkül veszek egyet, és leakarom rendszámoztatni, akkor ugyan úgy kell eredetiségvizsga új forgalmi, törzskönyv.

1

Kategória váltásnál adnak az okmányirodában ideiglenes jogosítványt?

Most szereztem meg a B kategóriát de már van M kategóriám is és az okmányirodában fognak adni ideiglenes jogsit? És ha igen akkor azzal csak motort vezethetek vagy már autót is?

0

Kategória váltásnál adnak az okmányirodában ideiglenes jogosítvány?

Most szereztem meg a B kategóriát de már van M kategóriám is és az okmány irodában fognak adni ideiglenes jogsit? És ha igen akkor azzal csak motort vezethetek vagy már autót is?

0

Jogsi csere vagy új jogsi?

Most szereztem meg a B kategóriát de már van egy M kategóriám is, és az okmányirodában van olyan hogy csere meg hogy új jogosítvány. És akkor nekem melyikhez kell mennem?

1

Egy üzembentartó személynek lehet két "üzembentartott" járműve, azaz két KGFB-a?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!