Találatok a következő kifejezésre: 30 perc idő (57 db)

Hogy oldjátok/oldottátok meg a második gyerkőccel beindult a szülés? Ha apuka vidéken dolgozik, nem ér haza 20 perc alatt, a nagyobb pl. oviban de a mamák is vidéken laknak. Kb.30 perc mire ide érnéne hozzánk.

Remélem érthető volt:-)

Legjobb válasz: Hát, elég ritka, ha a vajúdás kezdetétõl valaki 20-30 perc alatt megszül. Jó esetben is több óra.

Hát, elég ritka, ha a vajúdás kezdetétõl valaki 20-30 perc alatt megszül. Jó esetben is több óra.
Szia! Amikor már a terhesség vége fele vagy, akkor az lenne a legjobb, ha mindig lenne melletted valaki!
Egyszerûen megoldottam: éppen úton voltam a nst-rõl hazafelé, amikor elkezdõdtek a fájások, így szépen bevittem magam a kórházba. Elég durva volt fájásokkal vezetni, de nem volt más választásom. Szerencsére a kórházi cuccokat reggel valami isteni sugallat hatására beraktam a csomagtartóba, így legalább arra nem volt gond :)
Fél óra alatt nem szülsz meg! Hívnám az uram, a nagyikat, fél óra kell nekem is mire össze szedem magam! Mire mindenki ide érne, kész lennék, férjem könnye velem, Mamik maradnának otthon! Nekem 2, 5 óra mire Anyám felér, aki vigyáz majd a gyerekre! Vagy megvárom, vagy meg a volt fõnökasszonyomnak beadom a lányom. De az elsõvel is hajnalban 4 körül jöttek a fájások, de csak délelõtt 10-kor fájt annyira hogy na induljunk a kórházba!
Nem azért, de általában a második szülés gyorsabb. Ettõl én is parázok. Csak a férjemre számíthatok. Napközben dolgozik. Egyik barátnõm egy óra alatt szült meg vajúdással együtt elsõ gyereket, de õ 2 percre lakott a kórháztól gyalog, és az apja átkísérte. Nekem az elsõ szülésem cakk-pakk kevesebb, mint 4 óra volt, így joggal aggódom, hogy mi van, ha akkor jön rám a vajúdás, mikor a férjem dolgozik. Míg hazaér, kb. 15-20 p leghamarabb, míg lemegyünk, bepakolunk a kocsiba legyen 5-10 p, és 20 p a kórház, ha nincs dugó éppen, és simán lehet haladni. És akkor még nem tudom, hogy az hogy lesz megoldva, hogy valaki vigyázzon addig a tesóra. Mert nem biztos, hogy a Nagyi fel tud jönni vidékrõl.Arról nem is beszélve, hogy másfél órával a vajúdás kezdete után én az elsõ babával már a kórházi szülõágyon feküdtem, de onnan már fel se tudtam volna kelni. Tehát az hogy mikor szülsz meg, egy dolog, de elõtte jóval már általában nem tud az ember lánya járni, mozdulni is alig. Na szóval, nem tudom, mi lesz, mi van ilyenkor. Remélem, nem az autóban fogok szülni én sem, meg a kérdezõ sem.
mentõt kell hívni, ha már elment a magzatvíz!
Ezt mondják, nekem is ezt mondták, hogy mentõt kell hívni, ha úgy adódna, de sok olyan esetrõl hallani, hogy otthon szült az anyuka, mert hát mire a mentõ kiért.....
Elvileg a 30 kötelezõ. Ha nem kapod meg, akkor mindenképp élj panasszal.
Nekünk 25 van.
30 percet kutyakötelességük adni, úgyhogy nyugodtan mondd meg, hogy fél órád van. Nem kevesebb és nem több :-) Bár elvileg nálunk volt olyan, aki 1 órát is készülhetett :)
30 percet muszáj adniuk.Amúgy nálunk sem tartották be, volta aki legalább 45-50 percet készült, elõbb húzta a tételt mint én, és csak utánam ment ki.
én most jöttem haza érettségirõl. Nálunk 4-en voltunk egyszerre bent, és a felkészülési idõ jóval több volt, mint az elõre beharangozott 30 perc, kb 45. Úgyhogy szerintem nálatok is több lesz. Persze ez függ a tételek hosszától meg hogy ki milyen gyorsan zavarja le. De 20 perc után az ember csak ül és idegeskedik, nem is kell sztem több.
Elvileg nálunk is fél óra. Ezt a legelsõ emberrel betartatják, aztán ahogy jön! Én tavaly majd egy órát ültem a babérjaimon mire egy rendes (nem elõrehozott) érettségizõt megkérdeztek kész van e, mondta hogy még nincs, úgyhogy végre szólítottak engem helyette! Elég rendesen csúsznak egy idõ után a dolgok, úgyhogy ha nem az elsõk között vagy, szerintem jóval több idõd is lesz!!
És amikor bementek hárman vagy négyen vihetitek magatokkal a tételeket még?
A kérdező hozzászólása: Áh, igazatok volt! Volt hogy egy órát vártam, kár volt aggódnom. :)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem az elsõk között vagyok. Akkor biztos õk is kalkuláltak a csúszással és azért van 20 perc kiírva. De akkor megnyugodtam. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy aktuális-e még, de nem vihetsz tételeket a terembe. :)

Ha mindennap min.30 percet tornázok futógépen Mennyi ido alatt sikerülhet ennyivel leadnom legalaább 10 kgt? 18/L

( nem az a futópad. Hanem az, amelyiken a kezed, lábad mozog. ) az ér valamit? Plusz ez mellé persze próbálok kevesebbet enni, s normálisabb kajákat. Jelenleg 165/88 vagyok.

Legjobb válasz: jajj és 9 km/h sebességgel, 4km-t haladok a 30 perc alatt..

A kérdező hozzászólása: jajj és 9 km/h sebességgel, 4km-t haladok a 30 perc alatt..
Szerintem ha nagyon keményen csinálod 2 hónap.
A kérdező hozzászólása: mit jelent az a nagyon keményen?
Ha mondjuk 2x csinálsz, napi félórát, és tényleg tartod a mérsékelt étkezést. Jó nem muszáj mindennap 2x fél órát futógépezned, de akkor csinálj mást..sétálj, takaríts, tornázz. Mindegy mit, csak mozogj. És ne koplalj, semmiképp. Egyél napi 5x keveset. Szerintem akár 15 is lemehet.
A kérdező hozzászólása: Nem koplalok, mivel ha nem gondolok a kajára, akkor nem is érzem, h éhes lennék... ma pl. 1szer ettem rendesen, akkor se sokat, húst zöldséggel. ezen kívül csak gyümölcsöket
"9 km/h sebességgel, 4km-t haladok a 30 perc alatt.." Mivel ez a "futógép" felülírja a matematika törvényeit, így akár holnapra leadhatod.


Egy hétem legalább 5ször megyek kocogni 30 percet,  zumbazok kb.  minden nap 30 percet,  1800 kalóriánál többet nem viszek be,  Szerintetek mennyi idő alatt adhatok le így olyan 4kg-ot?  

150cm,50kg vagyok.Konditerembe nincs ,hogy járjak, és sajnos az étkezés sem túl rendszeres ,de a nasit azt kihagyom.

Legjobb válasz: Szia én nem vagyok szakértö de én egy hét alatt így adtam le 4kg-ot: reggeli+kávé semmi cukros, ebéd jóllakásig semmi cukros,+kávé. Ha nem bírom ki közte egy répa. Viz ivás ha éhes vagyok 1 alma vagy egy répa. Este egy nagy bögre hecsedli tea cukor nélkül. reggelig semmi más. A forró tea megtölti a gyomrot.

Szia én nem vagyok szakértö de én egy hét alatt így adtam le 4kg-ot: reggeli+kávé semmi cukros, ebéd jóllakásig semmi cukros, +kávé. Ha nem bírom ki közte egy répa. Viz ivás ha éhes vagyok 1 alma vagy egy répa. Este egy nagy bögre hecsedli tea cukor nélkül. reggelig semmi más. A forró tea megtölti a gyomrot.
Hát másfél-2hónap alatt lenne egészséges és tartós. Eleve pici vagy és 4kg = ~ 36 000 kalória zsírt kell elhasználnia a testednek úgy hogy közben az izmok mûködését elsõsorban a megevett szénhidrátokból fedezi. (ha nem ennél szénhidrátot akkor fehérjébõl, ha nem ennél fehérjét akkor a saját izmaidból, tehát mind2 bevitelére érdemes figyelni)
Elsõ sztárdiétája nyilván vízvesztésen alapul, 1 hét alatt a mérleg 4 kilóval mutathat kevesebbet, de hogy abból 0gramm zsírvesztés van, azt garantálom. Te sokkal jobban csinálod. Optimális esetben 1-2 hónap alatt meg lehet a kívánt cél. Szénhidrát bevitelre figyelj oda. Inkább zöldségeket egyél. Kenyér, liszt, cukor felejtõs.
A kérdező hozzászólása: én tényleg ennél maradok,  mert elmélete tileg még növésben vagyok,  még ha lassan is megy de azért mégis... A kenyeret,  azt hogyan mellõzzem ,  mert suliba mindig szendvicset viszek ?És mi az amitt inkább mellõzzek,  mert nem vagyok túl okos ezekben a dolgokban ? köszönöm a válaszokat
Szerintem ha iskolába jársz ne mellõzd a kenyeret, csak próbálj meg korpásat enni.A Norbi szerint nyugodtan megeheted délelõtt, ebédet is rendesen ehetsz, na a vacsira tilos a kenyér, a rizs, a krumpli stb.Nézz utána mit szabad és mit nem.Egyébként szerintem jó a súlyod a magasságodhoz, hiszen több rajtad az izom és az nehezebb is.
Egyél nyugodtan szendvicset, ha mást nem tudsz megoldani, csak figyelj a bevitt szénhidrát mennyiségre.
A kérdező hozzászólása: itt van a balzsam : http://kepfeltoltes.hu/view/120605/1265149415_serical_placen..
Hát egyszer kétszer belefér, hogyha csak pár percig rajta hagyod, de amúgy hogyha nincs egy fél órád (sosem) akkor ne vegyél ilyet.
Én is hajmosás elõtt alkalmazom, nekem a Latte van meg. És nekem is hatásosabbnak bizonyul hajmosás elõtt nedves hajra, mint megmosott hajra, meg ugye így nem lapul le a hajam. :)

Ha minden este 30 percet tornázok Rubint Réka cd-re akkor mennyi idő múlva látható valami változás? ( persze ha figyelek az étkezésemre is )

Legjobb válasz: legyen inkább minimum 40 perc . és kezd heti 4 edzéssel. majd ha már belejöttél 1-2 hónap múlva ( vagy amikor úgy érzed) akkor legyen 5-6 edzés / hét. De 6 edzés felé sose menj, pihenni is kell. Ha jön a jó idõ akkor a köztes Réka mellé elmehetsz bicajozni vagy futni.. vagy amit szeretnél.

legyen inkább minimum 40 perc . és kezd heti 4 edzéssel. majd ha már belejöttél 1-2 hónap múlva ( vagy amikor úgy érzed) akkor legyen 5-6 edzés / hét. De 6 edzés felé sose menj, pihenni is kell. Ha jön a jó idõ akkor a köztes Réka mellé elmehetsz bicajozni vagy futni.. vagy amit szeretnél.
Már pár alkalom után feszesebb és tónusosabb leszel.Ha tényleg figyelsz a kajára, akkor centikben is hamar mérhetõ lesz.Sok sikert rengeteg!! kitartást kívánok neked:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Milyen könnyű diétába kezdjek? Rohanós napom van, nincs időm kalóriát meg ilyeneket számolni, főleg nem 400g csirkemellet. De viszont van időm naponta 30 perc sportra, néha (hetente2) van időm többet is.

Legjobb válasz: Ha nagyon nem érsz rá, akkor minõséget válts. Cseréld le mondjuk (számolás helyett) a szénhidrátforrásaidat. Egyél teljes kiõrlésû kenyeret, telj. kiõrl. tésztát, barna rizst, sovány húsokat, reggelire zabpelyhet (elõzõ este áztasd natúr joghurtba, és ízesítsd ha akarod pl, gyümölccsel). Ha számolgatni nincs idõd akkor válogasd meg mit eszel.

Ha nagyon nem érsz rá, akkor minõséget válts. Cseréld le mondjuk (számolás helyett) a szénhidrátforrásaidat. Egyél teljes kiõrlésû kenyeret, telj. kiõrl. tésztát, barna rizst, sovány húsokat, reggelire zabpelyhet (elõzõ este áztasd natúr joghurtba, és ízesítsd ha akarod pl, gyümölccsel). Ha számolgatni nincs idõd akkor válogasd meg mit eszel.
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha hetente 3-4x futok15-30 percet es aranylag keveset eszem, akkor a combom, vadlim vekony formas lesz? Es eltunik rola idovel a zsir?

Legjobb válasz: Többet fuss. Heti 3-4 alkalom de 45 perc. És NE keveset egyél hanem normálisan! Ha keveset eszel akkor nem lesz energiád és a zsír helyett az izmaid fognak lemenni,vagyis egy formátlan,lötyögõs valami leszel. Egyél naponta húst,rizst,sonkát,zöldségeket. Kerüld a sütit csokit stb.

Többet fuss. Heti 3-4 alkalom de 45 perc. És NE keveset egyél hanem normálisan! Ha keveset eszel akkor nem lesz energiád és a zsír helyett az izmaid fognak lemenni, vagyis egy formátlan, lötyögõs valami leszel. Egyél naponta húst, rizst, sonkát, zöldségeket. Kerüld a sütit csokit stb.
Ja, és formás akkor lesz ha izom van rajta, de a futástól az nem nagyon nõ.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat:) Egyebkent most még csak 15 percet tudok futni, es ha majd tudok futni 1 orat es futok is rendszeresen, akkor azert csak formas lesz nem? Valamennyi izomnak kell nonie a futastol is.
Nem teljes sebességen kell rohanni hanem közepes tempóban.Ne add fel ha kifulladsz, akkor még bõven van benned mèg 10 perc. És az izom NEM nõ ennyi futástól , fogyasztó étrenddel.. Ahhkz teljesen más edzés kell.
"Es eltunik rola idovel a zsir?" Idõvel minden lábról és fenékrõl eltûnik a zsír és csak a csont marad. No para.

Mindenki leviszi ilyen időben a babáját sétálni? Én szinte mindennap leviszem sétálni, ha hideg van akkor csak egy 30 percre mint ma is, de alig látok babakocsis anyukát.

Legjobb válasz: Akkor szoktunk sétálni menni ha kell valami a boltból vagy menni kell postára, stb egyébként ilyen hidegben/hóban nem megyünk sétálni alig tudom a hóban tolni a baba kocsit meg nálunk nincs járda ezért veszélyes is fõleg ilyen idõben úgyhogy ha nem kell menni egyébként sehová akkor csak az udvarra szoktam kivinni egy fél órára, hogy mégis levegõzzön egy kicsit. Mikor elolvadt a hó és picit jobb idõ volt lementünk a játszira is, de így ilyen hóban nem szeretek babakocsival közlekedni. Ha városban laknánk akkor minden nap mennénk sétálni.

Akkor szoktunk sétálni menni ha kell valami a boltból vagy menni kell postára, stb egyébként ilyen hidegben/hóban nem megyünk sétálni alig tudom a hóban tolni a baba kocsit meg nálunk nincs járda ezért veszélyes is fõleg ilyen idõben úgyhogy ha nem kell menni egyébként sehová akkor csak az udvarra szoktam kivinni egy fél órára, hogy mégis levegõzzön egy kicsit. Mikor elolvadt a hó és picit jobb idõ volt lementünk a játszira is, de így ilyen hóban nem szeretek babakocsival közlekedni. Ha városban laknánk akkor minden nap mennénk sétálni.
Én elég sok anyukát látok babakocsival is, de mi gyalog megyünk lábon :) Nem tudom, lehet, hogy nem találkozol velük. De szerintem jó idõ van most, nincs olyan nagyon cidri érzet - mondjuk belvárosban lakunk. Ma postán voltunk, parkolási társaságnál, nagymamánál, boltban, játszótéren, elmentünk metrókat nézni az aluljáróba. :)
Ma épp nem voltunk sétálni, csak az udvarra raktam ki babakocsiban. Aludt is 40 percet. Egyébként minden nap megyünk sétálni. Ha csak a boltig is, ami negyed órára van, de általában mindig megyünk. Ha így alakul mint ma, akkor az udvarra mindenképp kirakom, tehát levegõn minden nap van! Ja és én rendszeresen látok más babakocsisokat is!
Nagyon ritka, ha nem megyünk, de az sem az idõjárás miatt van.
mi is megyünk minden nap ma én lázas vagyok, így anyum elvitte õt sétálni helyettem. de én is kevés babakocsis anyukát látok.
Érdemes nem csak a hõmérsékletet figyelni, hanem a szmogot is. A nagyon magas légszennyezettség nagyon sokat árthat a babának. Mi csak akkor visszük le, ha nem magas a szennyezettség. A hidegtõl amúgy semmi baja nem lesz, ha jól be van öltöztetve. Itt egy link a légszennyezettségrõl: http://www.idokep.hu/szmog
Mi is minden nap megyünk, ha esetleg nagyon szakad az esõ akkor csak a teraszra teszem ki babakocsiba vagy járókába!Kell neki a friss levegõ, úgy sokkal jobbat alszik!

Télen illetve a mostani hideg időben mennyi ideig lehet kinn a baba a babakocsiban? 3 hónapos most. Kiságyban max.30 percet alszik, kinn a babakocsiban pedig 1, 5-2 sőt akár 3 órát is. Félek, hogy mi lesz, ha bejön a nagyon hideg idő.

Legjobb válasz: Öltöztesd fel jó melegen, ha már nagyon hideg lesz és bármennyit kint lehet. Fõleg, ha jobban bírja a levegõn. Nálunk nagyon bevállt és nem voltunk soha betegek sem!

Öltöztesd fel jó melegen, ha már nagyon hideg lesz és bármennyit kint lehet. Fõleg, ha jobban bírja a levegõn. Nálunk nagyon bevállt és nem voltunk soha betegek sem!
Szia! Mínusz 10 fokig napi 6 óra egészséges is, és ajánlott is. Öltöztesd fel rendesen, de NE bugyoláld agyon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!