Találatok a következő kifejezésre: 30 hetesen nincs még (6 db)

Utoljára 20 hetesen vizsgált meg orvos. Nincs különösen problémám, de most 30 hetes vagyok és aggódom picit. Ha pl megrövidül a méhszáj akkor azt csak vizsgálat alapján tudják megállapítani nem? Gondolom nincs különösebb tünete.

A helyzet az h volt egy szülész-nõgyógyász-nõ az sztk-ban akinek az elején mondtam h végig hozzá szeretnék járni. Mondta h semmi gond, viszont év végén "szó nélkül" elment Németo.-ba dolgozni. Így a következõ terhesgondozáson már másik doki volt. Rendes, kedves volt, meg is vizsgált. Ez január elején volt. Utána hónapban péntek helyett csütörtökön tudtam csak menni ìgy megint más doki volt ráadásul annyi idõs mint én, még egy suliba is jártunk. A lényeg h õ már nem vizsgált meg, csak kérdezte h van-e panasz. Nem volt, így elengedett. Az utolsó alkalommal, mivel ennek a fiatal dokinak a pecsétje volt az utolsó a kiskönyvemben, így megint hozzá hívtak be, de vizsgálat megint nem volt. Igazából nem csinálok belõle gondot h kihez járok de az elején azt mondták minden hónapban megvizsgálnak (manuálisan). Ami konkrétan érdekelne, hogy ha esetleg baj van, az mindenképp tünettel jár, vagy van amit csak vizsgálat alapján lehet megtudni? Bocsánat ha túl zavaros voltam, remélem érthetõ. :)

Legjobb válasz: Örülj neki, h. nem piszkálnak feleslegesen. Engem a 41. hétig egyszer néztek meg, mikor a doki megállapította a terhességet. Ha nincs gond, ne problémázz.

Örülj neki, h. nem piszkálnak feleslegesen. Engem a 41. hétig egyszer néztek meg, mikor a doki megállapította a terhességet. Ha nincs gond, ne problémázz.
Nem mindenképp vannak tünetek. Ha aggódsz, nyugodtan kérhetsz vizsgálatot. Én is kértem, amikor a doki szerint nem is volt rá szükség :)
Nem minden orvos vizsgálja havonta a méhszájat. Az enyém igen, én ennek örültem, mert így voltam nyugodt, de õ megkérdezte, hogy nekem hogy lenne jobb, ha nem piszkálna, vagy ha ránézne. Mivel fél pillanat szinte csak, ezért én inkább ezt választottam, így voltam nyugodt. De ha te félsz, akkor kérheted legközelebb, hogy nézzék meg. Egyébként azt mondják, hogy tünet nélkül is elkezdhet rövidülni, nyílni, ezért is féltem én is. De amikor nekem elkezdett valóban egy kicsit nyílni 36 hetesen, én azt éreztem, mert fájt a derekam, minimálisan görcsölgettem, és elõtte soha nem volt ilyen.
30 hetes vagyok. Most a héten én kértem meg a dokit, hogy nézze meg, nem nyílt-e ki a méhszáj, mert még soha nem vizsgáltak kézzel. Ha nem kérem, most sem jutott volna eszébe. Nem vagy egyedül ezzel a problémával kedves kérdezõ. Legközelebb kérd meg, hogy nézzék meg a méhszájadat, rendben van-e minden!
A soha nem vizsgáltak kézzel az a mostani terhességemre vonatkozik...

Hányadik hétig fordulnak meg a babák? Én 30 hetes vagyok, de az én kicsim még ferdén fekszik és a doki szerint már nincs is helye arra, hogy beforduljon. Így császár lesz mindenképpp? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Ma elkezdtem a kis legénnyel beszélgetni, hogy forduljon meg, és egyébként debreceni vagyok, nem tudod hogyan hívják a dokit? De ezek szerint még van ideje, akármit is mondanak. Bízok a legjobbakban, köszi még 1x!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma elkezdtem a kis legénnyel beszélgetni, hogy forduljon meg, és egyébként debreceni vagyok, nem tudod hogyan hívják a dokit? De ezek szerint még van ideje, akármit is mondanak. Bízok a legjobbakban, köszi még 1x!
Sajna nem emlékszem a doki nevére, de a Klinikán mesélte valaki. Talán a védõnõd tudja, vagy az orvosod.
Az én kislányom a 38 héten fordult be. Engem is azzal riogattak, hogy már nincs helye, ki is írtak császárra, egy csomó vizsgálatra elküldtek ami a császárhoz szükséges és végül mégis természetes úton szültem meg. A 36 héttõl szedtem Pulsatilla Parensis( nem biztos, hogy helyesen emlékszem) homeopátiás bogyókat, ami állítólag segíti a magzat megfordulását. Ezt egy homeopátiás nõgyógyász ajánlotta. Nem tudom, hogy ez segített vagy a sok beszélgetés a babámmal, de a 38 héten megfordult.
Van olyan orvos, aki kívülrõl a hasad speciális masszírozásával meg tudja fordítani, utána kéne érdeklõdni (Debrecenben van ilyen doki). Egyébként a babák az utolsó pillanatban is befordulhatnak, bár tényleg egyre kevesebb helyük van erre. Nagymamámnak annó a szülés elõtt nem sokkal fordult be, már elõ volt készítve a fogó is... Kívánom, hogy megforduljon a babód és könnyû, gyors szülésed legyen!
Szia! Amúgy meg farosan is meg lehet szülni a babákat, csak ezt nem nagyon reklámozzák az orvosok, mert nem sokan értenek hozzá. Az én dokim szerint picivel még jobb is a faros baba, mert ha minden rendben folyik, rendesen vannak fájások, akkor ugye az tart a legtovább, amig a csöppség koponyája úgy átrendezõdik, hogy beférjen a szülõcsatornába. Míg faros babánál a popsi tágítja ki és az esetek 90%-ban hamarabb megszületik a babó.
Nézd csak, ezt találtam! :D Talán õ az akit keresned kéne, Dr. Póka Róbert a Klinikán! Link: http://209.85.135.132/search?q=cache:zvzskolLhEkJ:baba.wyw.h..
Häl eg a picik nem olvasnak internetet meg szakirodalmat es amit az anyuka olvas sem megy ät a köldökzsinoron, igy hät akkor fog befordulni mikor neki jol esik. Nekem is azt mondjäk, hogy nincs mär helye forogni meg bukfencelni. Hät ö ezt odabent nem tudja, mert bezony csinälja. Mikor öcsem született epp csalädi nagyvacsorän voltunk vendegsegben. Anyukäm 42. hetben, öcsem farosan. Egyszercsak kaja közben eltünt anya hasa vagy inkäbb keresztbe elhuzodott... es visszaformälodott. 6 ora mulva mär kint volt a tökös. Ö akkor döntött ugy, hogy na akkor most jövök, most fogok fejtetöre ällni. ( en sem elnek szivesen fejtetön...) Ha a gyerek be akar fordulni be fog, ha meg nem, akkor nincs az a homeos bogyo meg csoda, ami beforditja. Beszelgess vele. Boldog babaväräst es egyszerü szülest!
30 hetes uhn nekem is még keresztben volt , 34. uhán már befordult .én is sokat beszéltem vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a választ! Hát sajna Póka Robit ismerem. A hülye volt férjem rokona, így ha lehet elkerülném. Azt tudtam, hogy nõgyogyó, de azt nem, hogy ezt is tudja. Kicsi a világ. De köszönöm neked, hogy megnézted!
Ne aggodj, semmi baja nem lett a babádnak! Olyan tompitva van minden ütés, hogy lehet meg sem érezte
Meg sem érezte!Védi a hasadon lédõ bõr, hús, izom, a méh fal, lepény( ha mellsõ falon van) , és a víz!Nagyon kicsi az esélye hogy bármit is észrevett volna belõle!Én anno 38 hetesen csúsztam el a jégen, egyenesen hasra!Persze bepánikoltam, irány a nõgyógyászom.Õ mondta hogy semmit nem érez ilyenõl a baba!Meg ultrahangozott, semmi baja nem lett!
Ha úgy megütöd a babát, hogy baja lesz, akkor betojsz a fájdalomtól. Amíg neked nem fáj, addig neki sem.
Azt megéreznéd sztem azonnal jelezne, h vmi nem okés pl vérzéssel, magzatvíz szivárgással, görccsel, sok mocorgással v épp nem mocorgással... most figyeld a magzatmozgásokat! Egyébként mikor terhes voltam tavaly én este pisi után a sötétben nekimentem az ajtófélfának, de semmi nem törntént, én is paráztam egész éjszaka nem tudtam aludni!

30 hetes terhes vagyok, elkaptam valami vírust, tüszős mandula gyulladásnak tűnik, még nincs lázam, de biztosan lesz. Milyen lázcsillapítót lehet ilyenkor alkalmazni?

Sajnos a doki szabadságon van, az ügyeleten pedig olyan orvosok vannak, akik nem igen kockáztatnak ilyen esetekben, mert nincs tapasztalatuk.

Legjobb válasz: És a torokfájásra is kellene valami használható ötlet... Strepsilst vagy Septofortot lehet?

A kérdező hozzászólása: És a torokfájásra is kellene valami használható ötlet... Strepsilst vagy Septofortot lehet?
Igyál sok forró mézes teát, hársfa cukorkát szopogass, egyél sok fokhagymát gyersen, valamint c vitamin!
Panadolt (paracetamol tartalmút) lehet. De Coldrexet már nem pl. Strepsolst sem, úgy tudom. De, ha fáj a torkod, akkor öblögess sós vízzel. És egyetértek a mézzel, fokhagymával.

30 hetesen miért nincs még előtejem? Félek, hogy nem fog majd beindulni se...

Legjobb válasz: Szia!Nekem sem volt egy csepp se,de ez nem függ össze azzal,hogy ha megszületik a babád tudod e szopiztatni vagy nem.Én 4 hete szültem a kislányomat és 5-6 nap kellett,hogy beinduljon a dolog.Ne félj majd meglátod jó sok tejcsid lesz:)Puszi!

Szia!Nekem sem volt egy csepp se, de ez nem függ össze azzal, hogy ha megszületik a babád tudod e szopiztatni vagy nem.Én 4 hete szültem a kislányomat és 5-6 nap kellett, hogy beinduljon a dolog.Ne félj majd meglátod jó sok tejcsid lesz:) Puszi!
Szia, én már 3 csemetén túl vagyok, de egyiknél sem volt elõtejem a terhesség alatt, mégis sokáig tudtam szoptatni. Bocs, de kitõl hallottad, hogy elõtejnek kell lenni terhesen? Nem értem, hogy miért kell a kismamákat stresszelni mindenféle valótlan infóval...Neked is sok tejed lesz!!!
szia! Semmi köze az elõtejnek ahoz, hogy lesz e tejcsid. Két gyermeket szültem egyikkel sem volt egy csepp sem, mégis 1 éves korukig szopiztak. Rengeteg tejem volt. Most is várandós vagyok, de most sincs elõtejem. Ne izgulj! Üdv: 34 hetes kismama

23 hetes kismama vagyok.1 hete voltam dokinál és az uh. Szerint a fej körfogat, 56, 4 mm, a combcsont 30, 2 mm. Néztem a neten az adatokat és megijedtem, mert a combhossz, csak a 18. hétnek felel meg! Ugye nincs semmi baj?

Volt vagy van olyan kismama akinek a babájának hasonló eredményei voltak, és nem volt semmi gond a babóval?

Legjobb válasz: Ne aggódj,az uh.-os mérések egyrészt tévedhetnek és itt pár milliméter tévedés is heteket jelent,másrészt ezek az interneten megadott adatok csak tájékoztató jellegûek,nagyon általános méretek és ugye ahány baba,annyi méret.Van akinek 57 centis a pocaklakója születésekor,van,akinek meg 52.Van akinek 4 kiló,a a másiknak meg 2kiló 80 deka.Nem érdemes emiatt aggódni,fõleg ha a doki nem jegyezte meg,hogy gond lenne a méretekkel!Boldog bababvárást!

Ne aggódj, az uh.-os mérések egyrészt tévedhetnek és itt pár milliméter tévedés is heteket jelent, másrészt ezek az interneten megadott adatok csak tájékoztató jellegûek, nagyon általános méretek és ugye ahány baba, annyi méret.Van akinek 57 centis a pocaklakója születésekor, van, akinek meg 52.Van akinek 4 kiló, a a másiknak meg 2kiló 80 deka.Nem érdemes emiatt aggódni, fõleg ha a doki nem jegyezte meg, hogy gond lenne a méretekkel!Boldog bababvárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Igazából ma megyek megint uh.-ra, mert tegnap beszéltem vele és szerinte sem jók az adatok, ezért megakarja nézni mégegyszer. Kicsit megijedtem!!:-( A párom is kétségbe van esve!
Érdekes valóban. Nem tudom jól, ill. pontosan mérték-e, lehet hogy nem. Nekem 19+2nél volt a combcsont 31mm, pedig én is meg a gyerek apja is alacsonyak vagyunk. Jó tudom, ez nem sokat számít, de azért picit talán igen.
Szia! Nekem a 20.héten volt a baba combcsontja 28mm. Szerintem nincs semmi baj, max. elmérték. Én is mindig a combcsont hosszán paráztam, mert mindig rövidnek tûnt. A 38.heti uh alapján is csak 66mm volt. És a 39.héten született 52 cm-el .Teljesen átlagos babaként. Az igaz, hogy az átlagnál egy picit alacsonyabb baba, úgy lehet észrevenni, hogy a rugik mindig nagyobbak a lábára. :) . Semmi egyéb gond nincs vele. Holnap majd úgyis megnézik jobban. Csak azért írtam, hogy addig se idegeskedj sokat. Minden jót nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!