Találatok a következő kifejezésre: 30 hetesen már (102 db)

30 hetesen mar a baba fejjel lefele van?

Legjobb válasz: Enyém pont 30 hetes, fejjel lefele van. Remélem úgy is marad :)

Enyém pont 30 hetes, fejjel lefele van. Remélem úgy is marad :)
Nem mindegyik. Az enyém csupán a 32. hétre fordult be, addig keresztbe-kasul volt mindig. Mondjuk, utána már úgy is maradt. Vannak azonban olyan babák, akik elég hamar jó felé állnak, némelyik meg csak az utolsó pillanatban fordul be.
az enyém a 26. hét környékén fordult be.valakinek csak a legvégére.ez változó.valakinek be sem fordul, ez a rosszabik lehetõség.
A kérdező hozzászólása: Ugyerzem hogy a bordaimat rugdossa, es ha kinyujtozik szet szakad ugy erzem a ball oldalamon a bordaim.(Na ezt jol megaszontam) Remelem ertitek.Ezert gondoltam hogy fejjel lefele fordult.Köszönöm a valaszokat!
Én 31 hetes vagyok, és hála a jó égnek (kopp-kopp-kopp) eddig minden UH-n azt mondták hogy fejjel lefelé van! Mondtam is a dokinak hogy mostmár igy is maradhatna...Erre Õ: Miért bántja ezt a szegény gyereket, 8 hónapig eddig csak fejen állt!! :D Hát mondom ez fain...:D
Nekem a 19. héttõl mondták, hogy fejjel lefelé van. Most 29 hetesen is ugyanígy fekszik.

Mikor érdemes 4d-t csináltatni? 30 hetesen már lekéstem róla?

Legjobb válasz: 32.hétig ajánlják,addig látszik szépen a baba,utána már kevés a helye.Mi 28 hetesen voltunk.Menj nyugodtan nagy élmény lesz!33hetes km

32.hétig ajánlják, addig látszik szépen a baba, utána már kevés a helye.Mi 28 hetesen voltunk.Menj nyugodtan nagy élmény lesz!33hetes km
Még nyugodtan mehetsz, én 29. héten voltam. Nagyon jó volt!
Én a betöltött 32. héten voltam, (tehát már a 33-on) mert a sima uh-n megijesztett a doki, hogy nagyon nagy a feje a babámnak, és halottam egy veszprémi dokiról, ajánlották, felhívtam, és azt mondta hogy ilyenkor már nem nagyon szoktak, mert kevés a helye a babának, és a méhlepény eltakarhatja az arcát, de ha én kérem, akkor természetesen megcsinálja, de nem ígéri hogy jól fog látszani. De mivel mi most nem "gyönyörködni" akartunk, hanem vizsgálati célllal mentünk, felkerestem ezt a dokit, és gyönyörûen látszott a babának mindene, az arcocskája is, iszonyú jó felvételeket csinált, és hálistennek a babának sem volt semmi baja. (már 9 hós és makkegészséges)

30 hetesen már késő a 4D?

Legjobb válasz: Én 36 hetesen voltam, nagyon jó lett. Ugyanolyan volt a kicsi arca, mint mikor megszületett.

Én 36 hetesen voltam, nagyon jó lett. Ugyanolyan volt a kicsi arca, mint mikor megszületett.
31 hetesen voltam, nekünk is jó lett. (bár kicsi volt a lányom) Szerintem még nyugodtan elmehetsz! Ha Budapesten akarsz menni, mi a 4dgenesis-nél voltunk, nagyon profik, és hamar tudnak helyet biztosítani!
33 hetesen voltam és így megnézve egyáltalán nem úgy nézett ki mint amikor született! Szerintem pont jó idõben csináltatod meg!
Nem késõ én 29 hetesen voltam nagy émény volt és ugyanojan volt a pofija mikor megszületett...
Dehogy! En haromszor voltam 4d-n, elso babaval 31 hetesen, masodik babaval 15 hetesen (de nem a mozi, hanem a genetika miatt es a nem miatt mentunk ekkor), mozizni vele is 31 hetesen mentunk direkt, akkor mar szep, gombolyu, husos baba volt.


30 hetesen már késő elkezdeni tornázni?

Eddig dolgoztam, így épp elég volt, a nap végére már örültem ha leülhettem a tévé elé pihenni! Most viszont hogy itthon vagyok, hiányzik a mozgás, csak félek, hogy ha eddig nem tornáztam most esetleg nagyobb bajt csinálok mint amennyi jót! Szerintetek? Ha tornázhatok még, milyen tornát ajánlotok?

Legjobb válasz: szia!! ha a dokid engedi, akkor gond nélkül tornázhatsz!! én rubint réka kismama tornát csináltam, nagyon jó volt, csak elkezdtem nyílni, így abba kellett hagynom. szóval kérdezd meg a dokid és hajrá!! :) 38 hetes pocakos

szia!! ha a dokid engedi, akkor gond nélkül tornázhatsz!! én rubint réka kismama tornát csináltam, nagyon jó volt, csak elkezdtem nyílni, így abba kellett hagynom. szóval kérdezd meg a dokid és hajrá!! :) 38 hetes pocakos
Nem ajánlom! Én ugyanígy voltam, csak 24 hetesen kezdtem el terhestornázni. 1 hétig csináltam, a kontrolon az orvos azt mondta, hogy kinyílt a külsõ méhszáj, és eltiltott a tornától, ill. szigorú ágynyugalomra intett. Max. könnyû sétát javasolt ezek után. Innentõl kezdve nagyon semmit sem lehetett, nem ért az egész ennyit. Ettõl függetlenül a 38. hétig húztuk. Csak picit mozogj, sétálj nagyokat, és ha keményedik a hasad, akkor jelzi a picur, hogy sok a mozgás!
2. vagyok. Én is a Rékát csináltam, és én is arra nyíltam ki.
Ha a dokid engedi, terhestornára szerintem nyugodtan elmehstz. Vagy jógára, stb. De konzultálj errõl a dokiddal, mert ha már nyitva lennél, akkor már nem szabad egyáltalán tornáznod.
A kérdező hozzászólása: A méhszájam teljesen zárt, de jövõhéten megyek orvoshoz megkérdezem mi a véleménye, mert azt nem szeretném, ha emiatt nyílna ki! Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást Nektek! :)

30 hetesen már kétszer ébredtem fel ugy, hogy hason alszom, pedig a hasam már nagy, amikor rajta fekszem nem fáj de utána ha átfordulok akkor nagyon, árthatam én ezzel a babámnak?

Legjobb válasz: szerintem semmi gond.ez olyan amikor azt tanácsolják hogy ne feküdj háton.megkérdeztem az orvosom és nevetett.annyit fûzött hozzá hogy ugy feküdjek ahogy nekem kényelmes.egy igazi koponya, tehát én neki hiszek.

szerintem semmi gond.ez olyan amikor azt tanácsolják hogy ne feküdj háton.megkérdeztem az orvosom és nevetett.annyit fûzött hozzá hogy ugy feküdjek ahogy nekem kényelmes.egy igazi koponya, tehát én neki hiszek.
En ugy kepzelem el a babat, hogy egy lufiba teszek vizet es abba egy valamilyen targyat, Azt akarhogy nyomogatom vagy probalom megserteni nem megy mert a viz megvedi :) Lehet hulyeseg nemtudom, de en igy kepzelem el.Szerintem nem artottal a babanak!En pl mar 15 hetes korom ota nemtudok hasra fekudni:( mert nekem is faj Sokat is forgolodom de valahogy csak elalszom:) (25 hetes kismama)
Szia. Én 37 hetes vagyok, de sokszor én is félig-meddig hason fekszem, és úgy vettem észre, hogy a babám szereti, mert olyankor nyugiban van. Ha oldalt fekszem, vagy akárhogy, ahogy neki nem tetszik, akkor azt erõteljesen az értésemre szokta adni. Ugyhogy nyugi, nem ártottál neki, ha nem tetszik neki, úgyis jelzi majd. A fájdalom az nálam is szokott jelentkezni, ha fogolódok, mivel már nagy a pocak, a méhtartó izmoknak nagy súlyt kell tartani, és azoknak a feszülését érzed ilyenkor. Próbálj lassan fordulni, és úgy hogy megtámasztod a pocakod a kezeddel, nekem ez vállt be. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Minden jót

Mikortól volt III. érettségű a lepényetek? MElyik ultrahangon írták ezt a papírra? 30. hetesen már II volt?

Legjobb válasz: III. érettségû lepény általában a 36 hét után jellemzõ

III. érettségû lepény általában a 36 hét után jellemzõ
Nekem 38+6 naposan még éretlen volt, másnap császároztak.
3 gyerekbõl 2-vel I-es érettségû volt az utolsó ultrahangon, a 36. héten. A középsõvel 37. héten voltam, akkor II-es érettségû volt. Nem is jöttek korán, mind a 3-an a 39. héten születtek. Szerintem ne vedd magadra, én a helyedben kikértem volna magamnak az orvos viselkedését. Szerintem ez fõleg hajlam kérdése, nem nagyon befolyásolhatjuk.
Nekem még a 41.héten is csak II.volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedves utolsó, picit megnyugtattál, és köszönöm a jó kívánnságot.
igazad van, bagó mellett leggyakoribb oka a hajlam , meg az anya életkora. Simán lehet öröklött dolog a háttérben! Szerintem ne izgulj ezen, az elõítéleteket meg szard le, nyilván úgyis jobban odafigyelnek majd a lepényedre, lassan a finisben vagy, nagy baj már nem lehet! Nyugi, és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért kérdeztem mert 30 hetesen II volt és rámförmedt az Uh-os hogy DOHÁNYZIK? Mondom nem, és kb úgy néztek rám mint a véres rongyra, vagy mint aki hazudik. De én úgy olvastam nem csak a dohányzás, alkohol, drogok stb öregíti, hanem van akinek alapból hamarabb öregszik. Egyébként anyukám is 37 és 38. hétre szülte engem és hugomat.
mindkétszer I-es érettségû volt szüléskor 40.héten, de ez ritka azért. Az átlag , hogy 32 után I-II, 36után II-III érettségû
Nekem a 30 heti Uh- on volt 1-2 érettségû a lepény és a 36 héten már 3-as.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, érdekesnek tartom, nekem minden papíromon rajta van a lepény érettsége már a 18 hetesen is, de van amelyik kórházban egyátalán nem foglalkoznak vele.
én 32 hetesen voltam uh-on..de ott nem mondta semmit erre vonatkozólag, úgyhogy szerintem még "normális" volt a lepény. azóta nem voltam még. most vagyok 35+4 h km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, várok még személyes tapasztalatokat.
Én ma voltam a 32 hetes UH-on és a lepényem II érettségû volt. Azt mondták hogy ez nem jó, és 2 hét múlva kontroll, hogy fejlõdik e szépen a babám. Mert minél idõsebb a lepény, annál kevésbé tudja táplálni a magzatot. Tõlem is kérdezték a dohányzást stb, és mondtam hogy életembe nem szívtam el egy szálat se. És erre mondták, hogy akkor valószinû genetikailag van ez. Bízom benne hogy minden rendben lesz. Neked is boldog babavárást! 32 hkm

Mennyire normális hogy 30 hetesen már ha ülök akkor nagyon kellemetlen a gyomor-bordák résznél?

olyan nyomást érzek,ennyire fent lehet már a baba?

Legjobb válasz: Teljesen normális, és még rosszabb lesz.... kitartás!

Teljesen normális, és még rosszabb lesz.... kitartás!
A kérdező hozzászólása: köszi :D
Teljesen normális, és ez még semmi... Én 38 hetes vagyok, ülni már lényegében lehetetlen, félig fekszek, mint valami kis döbrögi... :) ) Kitartás!
Sziasztok! Hát igen ezzel én is így vagyok 34 hetesen, mintha karót nyeltem volna! :) ))

Ugye 30 hetesen már nem derülhet ki meglepetésként hogy ikrek vannak a hasamban?

Mindenki ezzel piszkál mert hogy nagy a hasam, eddig minden vizsgálaton voltam ami kell és 1 babáról volt szó az elejétől. Járt már úgy valaki hogy ennyi idős terhesen kiderült mégsem 1 baba?

Legjobb válasz: Nem, nem derülhet ki.

Nem, nem derülhet ki.
Mai UH-k mellett nem igazán. A hasméret semmit nem jelent. Ne foglalkozz a "beszólókkal". Jó babavárást!
20 hetesen derült ki anyukámnak. de sztem 30 az már durva lenne:)

Milyen lesz a 4D-m 30. hetesen? Jól fogjuk látni, vagy már nagyon nagy? Melyik a legjobb időpont, amikor már szép babát látunk?

Legjobb válasz: 30 hetesen már szépen látszik nagyon, de már nagy annyira hogy ne férjen bele teljes egészében a képre. Én 32 hetesen voltam és nagyon klasszul látszott a kis pofija, úgyhogy a 30. héttõl már hétrõl hétre jobban látszik milyen is lesz ha kibújik.

30 hetesen már szépen látszik nagyon, de már nagy annyira hogy ne férjen bele teljes egészében a képre. Én 32 hetesen voltam és nagyon klasszul látszott a kis pofija, úgyhogy a 30. héttõl már hétrõl hétre jobban látszik milyen is lesz ha kibújik.
Az elsõ válaszoló vagyok. Én 18, 26 és 32 hetesen voltam 4D-n. A 26 hetesen még úgy ahogy benne volt, de még nem kezdett el kikerekedni nem látszott igazán a kis pofiján hogy milyen lesz, úgyhogy szerintem a 32 hetes volt a legjobb még akkor is ha nem láttuk a képen egybe az egész babát. Olyan kis szép pofijuk van már akkor és ennek ellenére az egész babát végignézitek csak "részleteiben".
Szia. A 27-32 hét között a leglátványosabb, és ekkor még belefér a képbe.
szia, én kaptam egy lelettartó dossziét, azon ez szerepel: Mikor érdemes 4D-s uh vizsgálatra menni?: 13. hét - Nagyon látványos idõszak. A baba rendkívül aktív, sokat mozog. Már megállapítható a neme. Ekkor látszik utoljára teljes egészébe a baba teste. 18-20. hét - A baba gyakran ásít, mozgatja a kéz- és lábujjait. Jól kiegészíti az ekkor esedékes genetikai ultrahangot. 28-32. hét - A 28. héttõl a baba lefelé fordul, így az ultrahang vizsgálattal jól látható azarca, tisztán kivehetõ a mimikája. A bõr alatt lerakódó zsírréteg miatt már igazán bbás a külseje. Van egy link, ahol minden héten meg tudod nézni, hogy épp hogy néz ki a baba. Az alapján el tudod szerintem dönteni, hogy mikor menj. Ott nagyon jó fotók vannak. A 30 hetes uh-n így fog látszódni a baba : http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=30 Ha érdekel több 4D-s uh fotó, akkor itt találsz még szuper jókat. Nemcsak arcokat, de kukacot, nunit, ikreket, stb., stb. Nagyon jó, érdemes bejelentkezni!!! http://www.szuloklapja.hu/baba/body/fotogaleria.php?VALASZTA.. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor csak részletekben látni majd? Akkor mikor lenne érdemes, hogy hasonlítson is de még azért ha nem is egészében, de nagyrésze benne legyen?
A kérdező hozzászólása: koszönöm :) ) megnéztem nagyon édesek már

Tegnap voltam UH-on, ahol 30 hetesnek számoltak, pedig valójában már majdnem 31 hetes vagyok (holnap fordulunk). Ez nem zavarna, de a baba méretei még a 30-hoz képest is kicsik. Kell aggódnom?

Az a furcsa, h eddig úgy fejl?dött, ahogy kell, mindig jók voltak az adatok. Most csak az FL jó, a többi mind pici. Doki szt minden OK, engem mégis zavar. Ezeket mérte: BPD: 75 mm, HC: 278 mm, AC: 251 mm, FL: 60 mm. A lepényr?l nem mondott érettséget, csak azt, h az uterus fundusában hátsó falon tapad, a babó meg faros. A hasam se akkora, mint másoknak. Baj lehet v túllihegem? El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Egyértelmûen túlliheged. Az interneten található táblázatok csak viszonylagosak.Nem minden baba ugyanakkora.Ráadásul a fogantatás sem biztos,h pont a 14. napon volt,így máris megvan 1-2 nap.Semmi baja nincs a babónak.A doki meg pont jól tudja,h ezek a zértékek jók,vagy sem egy 30 hetes babónak. A pocak méretre meg ne adj!Nekem a 23. héten csak az vette észre,aki tudta,h mi van.A 31.re meg már 110centi lett a haskörfogatom,végül a 116 centivel mentem szülni betöltött 40 hetesen. A farossága is még változhat.Majd megfordul. Ne aggódd betegre magad!Élvezd inkább a pocakos napokat,amíg még tudod.

Egyértelmûen túlliheged. Az interneten található táblázatok csak viszonylagosak.Nem minden baba ugyanakkora.Ráadásul a fogantatás sem biztos, h pont a 14. napon volt, így máris megvan 1-2 nap.Semmi baja nincs a babónak.A doki meg pont jól tudja, h ezek a zértékek jók, vagy sem egy 30 hetes babónak. A pocak méretre meg ne adj!Nekem a 23. héten csak az vette észre, aki tudta, h mi van.A 31.re meg már 110centi lett a haskörfogatom, végül a 116 centivel mentem szülni betöltött 40 hetesen. A farossága is még változhat.Majd megfordul. Ne aggódd betegre magad!Élvezd inkább a pocakos napokat, amíg még tudod.
Az en babam is mar az elejetol 1hettel kisebbenek latszik mint a papirforma szerint. De en tuom, hogy a fogamzas mikortol lehet ami mar kozel 2 het. Es ahhoz kepest, hogy a 28-ik hetben vagyok most, az altalam eddig ismert terhesekhez kepest, szerintem nekem is kicsi a pocakom. Mindnki azt mondja, hogy orvendjek annak, de en is felek attol, hogy nehogy pici legyen a babam.
Szia! Az én esetembõl kiindulva biztosan aggódnék a babád miatt. Õ is fejlõdött a doki szerint, minden adatát látta folyamatosan, mégsem vette észre, hogy a 30-31. hét után nem fejlõdött tovább. 34 hetesen szültem végül, a babám 31 hetesnek felelt meg. A doki is csodálkozott, aki felvett az osztályra, hogy nem vette észre az orvosom, hogy nem fejlõdött a gyerekem. Örülj neki, hogy nálad észrevették és próbálj inkább másik dokival is konzultálni. Menj el 4D-re, az ottani dokinak mond el az aggodalmad és kérd ki a véleményét. Persze nem mondom, hogy baj van nálad és szorítok, hogy ne legyen, de azért inkább ne hagyd magad megnyugtatni.
Semmi okod az aggodalomra! Két hét eltérés is normális, pont a genetika miatt. Körül kellene nézz a családban, nem lehet hogy van ott köztetek egy kisebb termetû ember? Szóval nyugi, legfeljebb könyebben kifér majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Szerencsére holnap megyünk 4D-re, rákérdezek majd ott is. Addig meg próbálok nem sokat idegeskedni ezen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!