Találatok a következő kifejezésre: 30 hetesen ha a (94 db)

Az nagy baj lehet, ha igy 30 hetesen kevesebb a magzatviz? Az orvos nem mondott rá semmit, csak, hogy majd figyelni kell. félek, hogy elhanyagolnak?

fizetett orvosom nincs.szerintetek?volt már igy valakinek?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj,ezt nagyon szokták figyelni,már csak pár hét és túl leszel a rizikós idõszakon,addig is rendszeresen járj orvoshoz.Amikor én szültem a mellettem lévõ anyukánál is pont ez volt,....ha nagyon kevés az érték befektetnek(õ is szülés elõtt pár héttel bent kellett hogy legyen)De ha attól megnyugszol kérd ki egy másik orvos véleményét is(én is jártam egy csomó orvosnál amikor azt éreztem nem figyelnek kellõen rám/ránk),bár én azt gondolom ilyennel nem játszanak,ha nagyon kevés mindenképpen lépnek.Szia és ne idegeskedj,minden rendben lesz!!!

Szia! Ne aggódj, ezt nagyon szokták figyelni, már csak pár hét és túl leszel a rizikós idõszakon, addig is rendszeresen járj orvoshoz.Amikor én szültem a mellettem lévõ anyukánál is pont ez volt, ....ha nagyon kevés az érték befektetnek(õ is szülés elõtt pár héttel bent kellett hogy legyen)De ha attól megnyugszol kérd ki egy másik orvos véleményét is(én is jártam egy csomó orvosnál amikor azt éreztem nem figyelnek kellõen rám/ránk), bár én azt gondolom ilyennel nem játszanak, ha nagyon kevés mindenképpen lépnek.Szia és ne idegeskedj, minden rendben lesz!!!
A kérdező hozzászólása: hiába járok orvoshoz, ezt csak uh-n látják, az mégcsak 6 hét mulva lessz talán.szóval hogy figyelik?és mikor van az a rizikos idöszak, amit irtál?
Szia!Nekem 25 hetesen a 4d-n mondta a doki, hogy kevesebb a magzatvizem.Rá 1 hétre már nem volt baj.De menj el egy másik dokihoz, hogy õ mit mond.Mert sem a több sem a kevesebb magzatviz nem jó!32 hetes km
Szia!Elsõ válaszoló vagyok.A rizikós idõszakot a 36. hétre (ill.a baba súlya nem éri el a 2500g-ot) értettem, úgy tudom elõtte koraszülöttként tekintik a babákat(nekem így mondták a szülésfelkészítõn). A magzatvíz normál értékét orvostól kérdezd meg, nem akarok butaságot írni.A mellettem fekvõ anyukának azt tanácsolták igyon és pihenjen sokat, mivel téged nem fektettek be, valószínû nincs baj, ezek az értékek folyamatosan változhatnak.Tudom hogy aggódsz, szerintem mindenki fél egy kicsit, de nem lesz baj, keress fel egy másik orvost is, az nem baj ha többen látnak.Szia
ha nagyon kevés a magzatvíz a magzat agykárosodását okozhatja, de ez attól függ mennyire nagyon kevés. pihenj sokat és igyál minél többet, ha egyszerre nem is megy, kortyonként egész nap lecsurog.

Ha 30 hetesen befordul a baba akkor már nem kell tartani attól, hogy medence végű lesz a fekvése?

Mekkora helye van még ilyenkor kb.?Van még hely forgolódni?

Legjobb válasz: Ilyenkor már pici az esély,h megfordúl.Bár történt már olyan,h mégis,de nem ez a jellemzõ. Most már nincs sok helye,arra meg pláne nincs h bukfencezzen és ide-oda "járkáljon":) Már neki is kezd szûkös lenni:)

Ilyenkor már pici az esély, h megfordúl.Bár történt már olyan, h mégis, de nem ez a jellemzõ. Most már nincs sok helye, arra meg pláne nincs h bukfencezzen és ide-oda "járkáljon":) Már neki is kezd szûkös lenni:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Ebben reménykedek én is.Annyit olvastam már, hogy még a végén sem fordulnak meg a babák és nem szeretnék ezen idegeskedni.:-D

30 hetesen farvégű a babám. Azt mondták ha nem fordul át a 36. hétig akkor császár lesz. Tapasztalat? Volt aki így volt? Megfordulhat még? Létezik, hogy ezért mozog kevesebbet ill. máshogy? Az uh. Nő szerint így kevesebb helye van.

Legjobb válasz: Mindenképpen másképp érzed mozogni, mintha fejfekvésû lenne. A szívhangot is máshol lehet megtalálni. Öt faros baba született a környezetemben, mind császáros lett. De most még azért megfordulhat a te babád, még van ideje. Ritka, de az utolsó pillanatban is meg tudnak fordulni.

Mindenképpen másképp érzed mozogni, mintha fejfekvésû lenne. A szívhangot is máshol lehet megtalálni. Öt faros baba született a környezetemben, mind császáros lett. De most még azért megfordulhat a te babád, még van ideje. Ritka, de az utolsó pillanatban is meg tudnak fordulni.
Szia! Nekem végig faros volt a kislányom, a 34. héten fordult meg. Nem mozgott kevesebbet, és leginkább a gyomromat rugdosta... A vajúdás is rendesen elindult, de a rossz szívhang miatt mégis császár lett. Még neked is megfordulhat, ha nagy mocorgást érzel, akkor valószínûleg az történik. Ha nem, még akkor is van esélyed természetes szülésre, bár ez orvosonként változik. Van olyan orvos, aki vállalja a faros szülést, van, aki nem. Kérdezd meg a te orvosod, hogy mi az álláspontja. Boldog és aggódásmentes babavárást kívánok neked.

Normális ha 30 hetesen fáj a hasam? És étvágyam is alig van.

Legjobb válasz: A gyomrod vagy a hasad fáj? Egyébként azt mondják, hog terhesség alatt minden normális, csak a vérzés nem.

A gyomrod vagy a hasad fáj? Egyébként azt mondják, hog terhesség alatt minden normális, csak a vérzés nem.
A kérdező hozzászólása: szia!a hasam fáj.köszi a választ!

Mikor érdemes felfogadni a szülésznőt, hány hetesen? Ha mondjuk 30 hetesen felfogadom, onnantól hívhatom őt, ha van valami gond, kérdés?

Legjobb válasz: 30 hetesen már nyugodtan felfogadhatod. Igen, találkozhattok is elõre megbeszélt idõpontban, itt kérdezz rá, keresheted-e, ha valami kérdésed van, vagy bizonytalan vagy valamiben. (Tuti igen, ha nem, keress mást.)

30 hetesen már nyugodtan felfogadhatod. Igen, találkozhattok is elõre megbeszélt idõpontban, itt kérdezz rá, keresheted-e, ha valami kérdésed van, vagy bizonytalan vagy valamiben. (Tuti igen, ha nem, keress mást.)
Persze, hogy hívhatod!! Én 37^2 naposan fogadtam szülésznõt, rá 2 napra szültem... Még jó, hogy nem halogattam akkor tovább a dolgot! :)
30-34 hét körül szokták általában (saját tapasztalat, szülésznõ vagyok). Amennyiben nekem is és az anyukáknak is van szabadidejük, állok rendelkezésükre bármikor, bármilyen kérdésben, akár intézményen kívül megbeszélt helyen. Tudják a magán számom is, ezen bármikor hívhatnak, ha kérdés van (valaki csak megnyugtatást kér). Szerintem ez a protokoll, legalábbis felénk így csinálják a szülésznõk.
Nálunk az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy a család jó barátja szülésnõ, úgyhogy mi már 12 hetesen felkértük! Azóta mindenben segít, lefixálja a vizsgálatokra az idõpontokat, stb...! 20 hkm

Mekkora volt a babátok 30 hetesen? Kisfiú vagy kislány? Ha esetleg azóta megszültetek, akkor mekkora lett?

Legjobb válasz: Szia! 30 hetesen:1725 gr BPD:80mm Lány lett!3550 gr,56 cm

Szia! 30 hetesen:1725 gr BPD:80mm Lány lett!3550 gr, 56 cm
Nekünk fiunk lesz, 28 hetesen 1560 gr-ra becsülték és szerintem akkora lesz, mint a testvérei, 4 kiló környékén.
Szia 30hetesen volt 1650g.Születéskor 3200g és 55cm kisfiú.Neked mekkora és kisfiú vagy kislány lesz?
31 hetesen 1905g becsülték.40, 2hetesen a születési súlya 3800g lett a fiacskámnak.Most közel 5 hónapos és már 6600g fölött van :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem kisfiam lesz, 1621 grammra becsülték, BPD 76, HC 272, AC 265, FL 57 . A pocakom viszont hatalmas, vagy azt hiszik, hogy utolsó napokat töltjük egyben, vagy ha közlöm, hogy még van 2 hónapunk, akkor a következõ kérdés az, hogy ketten vannak-e. Pedig a babám nem nagy. :)
Sziasztok! Nekünk 30 hetesen: BPD: 82mm s.30, AD: 75 mm, FL: 58 mm s.30 A sulya 1840g Kisfiú lesz:) !

S. O. S Mennyi esélye van egy 30 és fél hetes babának a túlélésre ha megszületik?

Legjobb válasz: Nézd! Az orvosok az anya és a bab aéletét nézik, ebben a sorrendben. Ha császárról és és nem gyógyszerrel beszélnek, akkor nyilván az a legjobb megoldás. A 20 hetes baba még nagyon pici, viszont a 30 hetes már sokkal nagyobb. Rengeteget számít az a 10 hét! Nagyon nagy esélye van a babának. Unokatesóm kislánya 29. hétre, két jó imserõsm gyereke pedig a 27. héten született. A gyerkek 4,5 3,5 és 1,5 évesek. A két nagyobb szemüveges lett. Aranyosak jól áll nekik. A 4,5 éves kislány szinte biztos, hogy a koraszülés miatt szemüveges, õ született a 29. hétre. Ennyi problémája lett. Tény, hogy születése után inkubátorban volt és 6 hetet volt kórházban nem epdig 3 napot. Viszont most már egészséges és nagyon eleven nagylány. Telejsen beérte a kortársait!

Minden rendben lesz, ne aggódj. Elég erõs már ahhoz a pici hogy életben maradjon. Viszont ha kell, akkor minél hamarabb császározzák, mert abból is baj lehet ha húzzák és nem veszik ki idõben. Nagyon sok erõt, egészséget nektek, és írj kérlek hogy mi lett veletek :)
Nézd! Az orvosok az anya és a bab aéletét nézik, ebben a sorrendben. Ha császárról és és nem gyógyszerrel beszélnek, akkor nyilván az a legjobb megoldás. A 20 hetes baba még nagyon pici, viszont a 30 hetes már sokkal nagyobb. Rengeteget számít az a 10 hét! Nagyon nagy esélye van a babának. Unokatesóm kislánya 29. hétre, két jó imserõsm gyereke pedig a 27. héten született. A gyerkek 4, 5 3, 5 és 1, 5 évesek. A két nagyobb szemüveges lett. Aranyosak jól áll nekik. A 4, 5 éves kislány szinte biztos, hogy a koraszülés miatt szemüveges, õ született a 29. hétre. Ennyi problémája lett. Tény, hogy születése után inkubátorban volt és 6 hetet volt kórházban nem epdig 3 napot. Viszont most már egészséges és nagyon eleven nagylány. Telejsen beérte a kortársait!
Én 31. hétre születtem. Jelentem, egészséges vagyok. Van még az ismeretségi körben 31. hétre született baba, vele sincs semmi gond. Talán 4-6 hetet volt kórházban, de nem kellett kezelni, csak figyelték. Szerintem 1 héttel korábban sem nagyon lehet kisebb az esély. Valahol volt errõl egy hivatalos táblázat, de most sajnos nem találom.
A túlélésre? Rengeteg, szinte 100% Ami szinte biztos, hogy fejlesztésre szorul majd, meg eleinte inkubátorra stb. Barátnõm kislánya a 28. héten született, már elmúlt 4 éves, makk egészséges. A Te babád lenne? Terhes vagy? VAgy ismerõsé?
Már elég sok, de pár hétig kórházban kell maradnia felügyelet mellett.
Nyugi semmi baj nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát 2 orvos is tanácskozott, hogy mi legyen, és azt mondták neki, hogy ha ez a vérlelete is kimutatja a magas májfunkciót akkor átviszik másik kórházba és ott megcsászározzák, mert ahol most van, ott nincs koraszülött osztály.Nem is tudom mit élhet át szegény, ez már a második terhessége, az elsõnél 20 hetesen elvették tõle a babáját, az kislány lett volna.Most meg megint jönnek a gondok, szegény már sír a szülõszobán, mert nem akarja, hogy ez a babája is meghaljon.A család sem szeretné!!! :( Én is csodálkozom, hogy nem kap rá gyógyszert meg semmit, hanem egybõl ezt mondták az orvosok, hogy császár. :(
Lehet, hogy off, mert nem vagyok orvos, de nekem terhességi cholestasisom volt, a normálisnál többszörös májfunkciós értékekkel (testszerte nagyon viszkettem tõle), de megvárták a császárral a 38. hetet. Addig persze minden nap volt NST, 2naponta ultrahang, vérvétel. Az Ursofalk nevû gyógyszert is lehet szedni ilyen esetben (segíti az epesavak kiürülését).
A kérdező hozzászólása: A tesómék babájáról van szó.Tegnap került be a kórházba a sógornõm magas vérnyomással, azt sikerült lehúzniuk, viszont a vérlelete meg úgy jött vissza, hogy magas a májfunkciója..fél óra múlva jön a következõ vérlelet és ha azon is magas lesz, akkor viszik császározni, mert a szervezete mérgezi a kisfiát. :(
Kérlek írd meg mi lett, nagyon drukkolok nekik.

Ha 30 hetes terhesen 1560g a babám az nem baj? Nem lesz túl nagy baba?

Legjobb válasz: Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.

Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.
Ajjajj, hat ez e vedono... Nyugi, az rh-osszeferhetetlenseg nem ritkasag es ma mar rutin dolog...
Ne aggódj, nem lesz semmi baja:) Én is besárgultam, vércserét is kaptam, de még itt vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Valami ilyesmit mondott a dokim. Meg, hogy sûrûbben fogunk találkozni.Elméletileg kapok egy csomó vizsgálatra beutalót.Ez még nem is zavar, csak a védõnõ meg ilyeneket mondott, hogy befog sárgulni a baba, koraszülés, meg teljes vércserét kell kapnia majd a babánknak.De inkább nem is sorolja, mert nem akar megiyeszteni.Hát pedig sikerült neki......
Ha az anyuka RH-, az apuka pedig RH+, akkor a baba lehet, hogy RH+ vércsoporttal fog rendelkezni. Elsõ terhességnél nem gond, ha ellenanyagot termel a szervezeted, de a másodiknál ezt kezelni kell majd. Ilyenkor csak figyelnek rátok. RH összeférhetetlenségnek hívják a jelenséget.
35 hétben vagyok most....csak lemaradt a vagyok szó. 32 heressen 2550 grammot saccoltak uh-n
Nekem nem volt még ilyen ellen anyagos valamim. Abban viszont választ tudok adni hogy 32 hetesen becsültek 2550 grammot az ultrahangon, most 35. hétben.
Nekem mem vilagos, h milyen ellenanyagrol van szo! Mert lehet pl rubeola, toxoplazma stb, azon a vervetelen amikor a vercsoportot nezik, neznek egy csomo ilyet... Elso babanal meg nem lehet (elvileg) rh-osszeferhetetlenseg (vagyis majd szuleskor alakul ki), de ez ma mar nem problema, majd a kov terhessegnel idoben kapsz ra valami szert es akkor meg van oldva... Ha meg valamilyen betegseg ellen van ellenanyagod, az meg csak jo hir, mert vedett vagy. Szoval en nem igazam tudom, mire gondolsz.
A kérdező hozzászólása: És ez az ellenanyagos dolog?Ez mit takar volt valakinek már ilyen?
Nem hinném, hogy túl nagy lesz , lányom a 29.hetet töltve 4d-n volt 1693-ra becsülve és 40+2-re született 3400grammal.
Nekem 30 hetesen 1600 grammra becsülték. 39+4 napra született 3900 grammal. Bizony, lehet ebbõl nagy baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Azért kérdeztem, mert a dokim azt mondta, hogy nagy lesz.Én meg aggódtam, mert az elsõ babánk és nem tudtam, hogy normális-e.Abban tud valaki segíteni, hogy megállapították, amikor a vércsoportot nézték, hogy ellenanyagot termel a szervezetem.Ez mit takar?, Eddig mindenki csak rémizgetett....
abszolút nem nagy.
Nagy semmiképpen nem lesz:) Fiam 32.héten 2220gramm volt.Született 3900grammal.
Sztem pont jo! Itt is ezt irja: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-terhesseg-30-hete/44/ Amugy nekem 30+6 1600g-ot becsult a gep, ma 31+5 1780g-ot. Ha tovabbra is heti 200g-ot gyarapszik, akkor a vegere 3400g lenne az enyem. Latod, ez is pont jo. Persze mindez csak becsles. Aztan amikor kibujik, lehet, h meglepodunk... :-)
Nem nagy a babás sõt... nekem a 30 hetes ultrahangon 1900 gramm volt.
32 hetesen 1900 gr volt a fiam, 3kg-mal született. Szerintem se nem kicsi, se nem nagy a babád. Pont jó.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam.Csak nem értem, hogy miért jó a védõnõnek, hogy folyamatosan rémizget.Az elején azt kaptam minden alkalommal, hogy nem hizok és biztosan hanytatom magam!Hiába mondtam, hogy folyamatosan zabálok, a fejébe vette.És ha x kg nem hizok x idõ alatt akkor beutal kórházba.....Na??
Kell a beutaló. Inkább 28-30 hetesen, amennyire emlékszem, utána 36.38 van az utolsó.
Nekem pont tegnap mondta a dokim, hogy legközelebb 32 hetesen kell menni ultrahangra. Én most vagyok 25 hetes és az nagyon messzinek tûnik, de mi bejelentkeztünk 4D-re.Szerintem sima ultrahangra csak a doki küldhet, de a magánút megengedett, ha nagyon kíváncsi vagy. :)
A kérdező hozzászólása: A sima ultrahang érdekelne engem, 25 hetesen voltam már 4D-n. Én sem bírtam ki, muszáj volt elmennünk, de nem lettünk okosabbak mert nem mutatta meg a picurkánk, hogy ki is õ valójában:) Ezért várom már a következõ ultrahangot, csak mindenhol most mondanak az orvosok..

Ha 30 hetesen kb 7 kilót híztam, de az mind pocira (és cicire) ment, máshova nem rakódott, akkor az azért lehet, mert az a 7 kiló mind a baba, a víz és a lepény, tehát nagyobb lesz a baba, vagy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Áááááá.....tuti nincs összefüggés! Szerintem csak nem annyira lehet észre venni azt a kevéske kilót, ami máshová ment. 30 hetesen tök jó a 7 kiló! Amúgy voltál ultrahangokon is nem? És ott mindent rendben találtak? Méretei rendben vannak? Mert akkor nincs miért aggódj! :) Amúgy nagy poci is rejthet kisebb babát, ahogyan fordítva is! :) 32 hetes kismami

Áááááá.....tuti nincs összefüggés! Szerintem csak nem annyira lehet észre venni azt a kevéske kilót, ami máshová ment. 30 hetesen tök jó a 7 kiló! Amúgy voltál ultrahangokon is nem? És ott mindent rendben találtak? Méretei rendben vannak? Mert akkor nincs miért aggódj! :) Amúgy nagy poci is rejthet kisebb babát, ahogyan fordítva is! :) 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem otthon élek, és itt 20 hét után nincs uh, így nem tudom a méreteket. Sõt a 20 hetes uh-n sem adták meg az adatokat, mindent csak kipipáltak, hogy rendben van. Nem aggódom, csak elgondolkoztam, hogy mekkora lehet a baba, csak úgy kíváncsiságból.
nagyon jó a 7 kiló 30 hetesen! ne félj, ezen nem múlik, mekkora lesz a babód, azaz nem ezen múlik. Boldog babavárást!
Én is kb itt tartottam. 36 hétig 10 kg-t híztam, óriási hasam volt (54kg-al kezdtem), majd az utolsó hónapban még 8 kg-t. 3, 5 kilós babám született és 10 kiló ment le a szüléssel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!