Találatok a következő kifejezésre: 30 hetesen ha (115 db)

29-30 hetesen c2000-es értékkel mennyit pihiztetek? Főleg, ha már van egy v. több gyerkőc is?

Tudom, hogy mit jelent, a doki semmi extrát nem mondott a magnéziumon kívül, csak úgy érdekelnek a személyes tapasztalatok.

Legjobb válasz: én 22 hetes korom ota 2000 vagyok,vagyis voltam mert 30 hetesen 2100-1100 lettem.mert nem pihentem eleget,na most bepotolom mert egész nap szinte fekszem.nem tudom hogy mennyit tudsz pihenni a gyerköc/eid mellett,de amikor csak tudsz pihenj.a gyogyszert meg szedd rendesen.ha érzed hogy fáradsz ülj vagy feküdj le egy picit,mert még nem kéne kijönnie annak a pindurnak a pocakodból. 31+6 hetes km

én 22 hetes korom ota 2000 vagyok, vagyis voltam mert 30 hetesen 2100-1100 lettem.mert nem pihentem eleget, na most bepotolom mert egész nap szinte fekszem.nem tudom hogy mennyit tudsz pihenni a gyerköc/eid mellett, de amikor csak tudsz pihenj.a gyogyszert meg szedd rendesen.ha érzed hogy fáradsz ülj vagy feküdj le egy picit, mert még nem kéne kijönnie annak a pindurnak a pocakodból. 31+6 hetes km
Szia! Nekem 30 hetesen c2100 volt az érték. Az orvos semmit nem mondott, ugyhogy a neten jártam utána mit is jelent, itt tudtam meg hogy nem ártana pihenni. Babám még nincs, ugyhogy könnyebb volt a helyzet, apuci is többet besegitett, de azért nem feküdtem egész nap. Most 36 hetes vagyok, az értékem c2000. =) Na csak lestem, hogy ez hogy lehet, szóval abban van valami, hogy nem egyformán mérik. Csak tudnám, hogy melyiknek higgyek...
Én a 20. héttõl 1.5100-ás értékkel vagyok.Sokat pihenek, fekszek amikor csak tudok.Eddig két vizsgálat alkalmával nem változott az eredményem, most 31 hetes vagyok, majd két hét múlva kell mennem ismét, majd akkor kiderül.Neked ez az érték tökéletes, nekem 13 hetesen volt utoljára ennyi.
A kérdező hozzászólása: pihizek, amennyit tudok, de egyáltalán nincsenek fájdalmaim, sõt keményedésem sem igazán számottevõ.

Mikor érdemes felfogadni a szülésznőt, hány hetesen? Ha mondjuk 30 hetesen felfogadom, onnantól hívhatom őt, ha van valami gond, kérdés?

Legjobb válasz: 30 hetesen már nyugodtan felfogadhatod. Igen, találkozhattok is elõre megbeszélt idõpontban, itt kérdezz rá, keresheted-e, ha valami kérdésed van, vagy bizonytalan vagy valamiben. (Tuti igen, ha nem, keress mást.)

30 hetesen már nyugodtan felfogadhatod. Igen, találkozhattok is elõre megbeszélt idõpontban, itt kérdezz rá, keresheted-e, ha valami kérdésed van, vagy bizonytalan vagy valamiben. (Tuti igen, ha nem, keress mást.)
Persze, hogy hívhatod!! Én 37^2 naposan fogadtam szülésznõt, rá 2 napra szültem... Még jó, hogy nem halogattam akkor tovább a dolgot! :)
30-34 hét körül szokták általában (saját tapasztalat, szülésznõ vagyok). Amennyiben nekem is és az anyukáknak is van szabadidejük, állok rendelkezésükre bármikor, bármilyen kérdésben, akár intézményen kívül megbeszélt helyen. Tudják a magán számom is, ezen bármikor hívhatnak, ha kérdés van (valaki csak megnyugtatást kér). Szerintem ez a protokoll, legalábbis felénk így csinálják a szülésznõk.
Nálunk az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy a család jó barátja szülésnõ, úgyhogy mi már 12 hetesen felkértük! Azóta mindenben segít, lefixálja a vizsgálatokra az idõpontokat, stb...! 20 hkm

30 hetesen 9 kilót híztam. A védőnőm nagyon leszidott, hogy befektetnek a kórházba diétára, ha továbbra is ilyen mértékű lesz a hízás. Valóban ilyen drasztikus a helyzet?

Legjobb válasz: Szerintem nem normális a védõnõd, már bocs. Egyáltalán nem sok, sõt sokan örülnének, ha ennyi plusz lenne rajtuk 30 hetesen. Ennyi idõsen rajtam 8 kg volt, összesen 14 kg-ot híztam, ami teljesen normális. Szülés után 2 héttel le is ment mind. Ne aggódj, élvezd a pocis napokat és ne foglalkozz ilyenekkel, sok védõnõ csak ahhoz ért, hogy rémisztgesse a kismamákat és jajveszékeljen. Üdv 3 hetes kisfiú anyukája

Szerintem nem normális a védõnõd, már bocs. Egyáltalán nem sok, sõt sokan örülnének, ha ennyi plusz lenne rajtuk 30 hetesen. Ennyi idõsen rajtam 8 kg volt, összesen 14 kg-ot híztam, ami teljesen normális. Szülés után 2 héttel le is ment mind. Ne aggódj, élvezd a pocis napokat és ne foglalkozz ilyenekkel, sok védõnõ csak ahhoz ért, hogy rémisztgesse a kismamákat és jajveszékeljen. Üdv 3 hetes kisfiú anyukája
Én 38 hetes terhes vagyok!Eddig hiztam 33kg-ot!a védönõm szerint nincs baj, mert van aki erre hajlamos!szerintem ha a picivel minden oké, akkor ne foglalkozz a védönõdel!
10:54-es vagyok. Amúgy szerintem a védõnõnek ebben az esetben nem az lenne a dolga, hogy leszidjon, hanem inkább adjon diétás tanácsokat, ha már ennyire aggódik.
Az én védõnõm már azon húzgálta a száját, hogy 20 hetesen 3 kilót híztam. Most vagyok 38 hetes és 4 napos és 13 kilónál tartok. A dokim még egyszer nem mondta, hogy sokat híztam és inkább hiszek neki, mint a védõnõnek.
Szia, nekem is hasonlóak az adataim:172cm vagyok, 68-ról indultam és most 7 kilónál tartok, 28 hetesen.Szerintem semmi gond nincs ezzel, normális!Igazán nem is látszik rajtam, a hasam növekszik csak.Ne foglalkozz a védõnõvel! Boldog babavárást! 28 hetes kiselefánt:)
Az elsõ terhességemnél 17 kg-ot híztam, a másodiknál 10-et.Én 90-rõl indulta ugyanennyi magassággal.Senki nem szólt semmit.Az a fõ, hogy te jól érezd magad.boldog babavárást.
Szia! Milyen súllyal kezdted a terhességet? Nem lehet hogy a kezdõsúlyodhoz mérten sok? Én 52 kg-mal kezdtem és 13 kg-nál járok. Most vagyok 32+4 hetes. Az enyém azt mondta ne izguljak nincsen semmi gond mert kis súllyal kezdtem.
A kérdező hozzászólása: 173 centi és 68 kilóval indultam
Én a 25. héten tarottam 10 kilónál. Engem nem szidtak le. Lehet azért, mert ideális súllyal kezdtem, így nem tûntem kövérnek. A végére 18 kg lett. De már csak 6 kiló van rajtam, 3 hete szültem.
En 26 hetes vagyok es 10 kilot hiztam. Igaz, meglatszik, mert nem csak a pocak no, es az orvos is megszolt mar erte. De ugyis neked kell majd leadnod a felesleget, nem a vedonodnek! 30 hetesen 9 kilo nagyon jo szerintem.
Igaza van az elöttem välaszolonak.En sem elek otthon Magyarorszägon.Sokszor olvasom azt hogy a vedönök milyen gonosz modon "oktatjäk" ki a kismamäkat.Elszomorito!!!Örülök neki, hogy itt Ausztriäban nincs vedönö. Ami jo a mamänak, az jo a babänak is.Ha valaki pl.30 kilot hizik, akkor azt csak neki lesz nehezebb leadnia, es a vedönönek ehhez nem sok köze van.Nem ö a värandos kismama!!! Boldog babaväräst!


Ha 30 hetes terhesen 1560g a babám az nem baj? Nem lesz túl nagy baba?

Legjobb válasz: Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.

Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.
Ajjajj, hat ez e vedono... Nyugi, az rh-osszeferhetetlenseg nem ritkasag es ma mar rutin dolog...
Ne aggódj, nem lesz semmi baja:) Én is besárgultam, vércserét is kaptam, de még itt vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Valami ilyesmit mondott a dokim. Meg, hogy sûrûbben fogunk találkozni.Elméletileg kapok egy csomó vizsgálatra beutalót.Ez még nem is zavar, csak a védõnõ meg ilyeneket mondott, hogy befog sárgulni a baba, koraszülés, meg teljes vércserét kell kapnia majd a babánknak.De inkább nem is sorolja, mert nem akar megiyeszteni.Hát pedig sikerült neki......
Ha az anyuka RH-, az apuka pedig RH+, akkor a baba lehet, hogy RH+ vércsoporttal fog rendelkezni. Elsõ terhességnél nem gond, ha ellenanyagot termel a szervezeted, de a másodiknál ezt kezelni kell majd. Ilyenkor csak figyelnek rátok. RH összeférhetetlenségnek hívják a jelenséget.
35 hétben vagyok most....csak lemaradt a vagyok szó. 32 heressen 2550 grammot saccoltak uh-n
Nekem nem volt még ilyen ellen anyagos valamim. Abban viszont választ tudok adni hogy 32 hetesen becsültek 2550 grammot az ultrahangon, most 35. hétben.
Nekem mem vilagos, h milyen ellenanyagrol van szo! Mert lehet pl rubeola, toxoplazma stb, azon a vervetelen amikor a vercsoportot nezik, neznek egy csomo ilyet... Elso babanal meg nem lehet (elvileg) rh-osszeferhetetlenseg (vagyis majd szuleskor alakul ki), de ez ma mar nem problema, majd a kov terhessegnel idoben kapsz ra valami szert es akkor meg van oldva... Ha meg valamilyen betegseg ellen van ellenanyagod, az meg csak jo hir, mert vedett vagy. Szoval en nem igazam tudom, mire gondolsz.
A kérdező hozzászólása: És ez az ellenanyagos dolog?Ez mit takar volt valakinek már ilyen?
Nem hinném, hogy túl nagy lesz , lányom a 29.hetet töltve 4d-n volt 1693-ra becsülve és 40+2-re született 3400grammal.
Nekem 30 hetesen 1600 grammra becsülték. 39+4 napra született 3900 grammal. Bizony, lehet ebbõl nagy baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Azért kérdeztem, mert a dokim azt mondta, hogy nagy lesz.Én meg aggódtam, mert az elsõ babánk és nem tudtam, hogy normális-e.Abban tud valaki segíteni, hogy megállapították, amikor a vércsoportot nézték, hogy ellenanyagot termel a szervezetem.Ez mit takar?, Eddig mindenki csak rémizgetett....
abszolút nem nagy.
Nagy semmiképpen nem lesz:) Fiam 32.héten 2220gramm volt.Született 3900grammal.
Sztem pont jo! Itt is ezt irja: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-terhesseg-30-hete/44/ Amugy nekem 30+6 1600g-ot becsult a gep, ma 31+5 1780g-ot. Ha tovabbra is heti 200g-ot gyarapszik, akkor a vegere 3400g lenne az enyem. Latod, ez is pont jo. Persze mindez csak becsles. Aztan amikor kibujik, lehet, h meglepodunk... :-)
Nem nagy a babás sõt... nekem a 30 hetes ultrahangon 1900 gramm volt.
32 hetesen 1900 gr volt a fiam, 3kg-mal született. Szerintem se nem kicsi, se nem nagy a babád. Pont jó.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam.Csak nem értem, hogy miért jó a védõnõnek, hogy folyamatosan rémizget.Az elején azt kaptam minden alkalommal, hogy nem hizok és biztosan hanytatom magam!Hiába mondtam, hogy folyamatosan zabálok, a fejébe vette.És ha x kg nem hizok x idõ alatt akkor beutal kórházba.....Na??
Kell a beutaló. Inkább 28-30 hetesen, amennyire emlékszem, utána 36.38 van az utolsó.
Nekem pont tegnap mondta a dokim, hogy legközelebb 32 hetesen kell menni ultrahangra. Én most vagyok 25 hetes és az nagyon messzinek tûnik, de mi bejelentkeztünk 4D-re.Szerintem sima ultrahangra csak a doki küldhet, de a magánút megengedett, ha nagyon kíváncsi vagy. :)
A kérdező hozzászólása: A sima ultrahang érdekelne engem, 25 hetesen voltam már 4D-n. Én sem bírtam ki, muszáj volt elmennünk, de nem lettünk okosabbak mert nem mutatta meg a picurkánk, hogy ki is õ valójában:) Ezért várom már a következõ ultrahangot, csak mindenhol most mondanak az orvosok..

Ha 30 hetesen kb 7 kilót híztam, de az mind pocira (és cicire) ment, máshova nem rakódott, akkor az azért lehet, mert az a 7 kiló mind a baba, a víz és a lepény, tehát nagyobb lesz a baba, vagy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Áááááá.....tuti nincs összefüggés! Szerintem csak nem annyira lehet észre venni azt a kevéske kilót, ami máshová ment. 30 hetesen tök jó a 7 kiló! Amúgy voltál ultrahangokon is nem? És ott mindent rendben találtak? Méretei rendben vannak? Mert akkor nincs miért aggódj! :) Amúgy nagy poci is rejthet kisebb babát, ahogyan fordítva is! :) 32 hetes kismami

Áááááá.....tuti nincs összefüggés! Szerintem csak nem annyira lehet észre venni azt a kevéske kilót, ami máshová ment. 30 hetesen tök jó a 7 kiló! Amúgy voltál ultrahangokon is nem? És ott mindent rendben találtak? Méretei rendben vannak? Mert akkor nincs miért aggódj! :) Amúgy nagy poci is rejthet kisebb babát, ahogyan fordítva is! :) 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem otthon élek, és itt 20 hét után nincs uh, így nem tudom a méreteket. Sõt a 20 hetes uh-n sem adták meg az adatokat, mindent csak kipipáltak, hogy rendben van. Nem aggódom, csak elgondolkoztam, hogy mekkora lehet a baba, csak úgy kíváncsiságból.
nagyon jó a 7 kiló 30 hetesen! ne félj, ezen nem múlik, mekkora lesz a babód, azaz nem ezen múlik. Boldog babavárást!
Én is kb itt tartottam. 36 hétig 10 kg-t híztam, óriási hasam volt (54kg-al kezdtem), majd az utolsó hónapban még 8 kg-t. 3, 5 kilós babám született és 10 kiló ment le a szüléssel.

30 hetes vagyok, éjszaka annyira megfájdul a szeméremcsontom, hogy alig birok kimenni pisilni, és minden forulásnál is érzem, ha reggel felketem elmúlik, de minden éjjel újra fáj. Hasonló tapasztalatok? 30 hetes

Legjobb válasz: Én 31hetes és 3 napos vagyok. Én is ilyen problémával küzdöm többek között. Sõt! Még a vádlim is begörcsöl minden áldott este. Én azt vettem észre, h akkor picit jobb, ha párnát teszek a két lában közé, és picit a fölül lévõ lábamat a pocimhoz közelebb húzom, és az alá is teszek egy pufibb párnát. Hát jó sokáig helyezkedek, de most picit jobb. Amúgy nincs is nagy hasam...nem értem én se miért ilyen nehéz aludni. Ráídásul 2.baba, elsõnél nem volt iylen. Minden jót!

Én 31hetes és 3 napos vagyok. Én is ilyen problémával küzdöm többek között. Sõt! Még a vádlim is begörcsöl minden áldott este. Én azt vettem észre, h akkor picit jobb, ha párnát teszek a két lában közé, és picit a fölül lévõ lábamat a pocimhoz közelebb húzom, és az alá is teszek egy pufibb párnát. Hát jó sokáig helyezkedek, de most picit jobb. Amúgy nincs is nagy hasam...nem értem én se miért ilyen nehéz aludni. Ráídásul 2.baba, elsõnél nem volt iylen. Minden jót!
én is igy vagyok.ugy 30 hetes voltam mikor elkezdõdött nálam.volt hogy 5-10 perc volt mire meg tudtam fordulni az ágyban egyik oldalamról a másikra, és akkor utána felkelni sem egy álom.aztán ha bejárodok akkor már utána jobb.már utálom mikor jön az este.tágul a medence állitolag és attol van. 33+2 hetes

30 hetes vagyok, hogy feküdhet a baba, ha minden este a köldökömtől jobbra jobban ki van domborodva a pocakom?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is pont ezt csinálja, de nemcsak este, hanem napközben is! Kitapintani pontosan nem tudjuk, de vagy a fenekére vagy a fejére gyanakszunk a formája alapján. Mindenesetre biztosan ott a legkényelmesebb neki. Pár nap múlva megyünk UHra és ha akkor is úgy fekszik, akkor tuti rákérdezek a dokinál, mert már én is nagyon kíváncsi vagyok:)! Üdv: 30 hetes

Szia! Nekem is pont ezt csinálja, de nemcsak este, hanem napközben is! Kitapintani pontosan nem tudjuk, de vagy a fenekére vagy a fejére gyanakszunk a formája alapján. Mindenesetre biztosan ott a legkényelmesebb neki. Pár nap múlva megyünk UHra és ha akkor is úgy fekszik, akkor tuti rákérdezek a dokinál, mert már én is nagyon kíváncsi vagyok:) ! Üdv: 30 hetes
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó, akkor írd már meg, hogy mit mondott a doki ! :) Egyébként mi is inkább a popsira gyanakodunk :)
Nekem a fenekét nyomogta mindig alányom . Lehet a te dudorod is a babaípopsija!
Mi is arra gyanakodtunk, és az is volt :) Ha majd érzel pár rúgást a bordádon, akkor még biztosabb leszel benne hogy lent van a feje.

Mekkora babára számíthatok, ha 30 hetesen volt 1450 gramm?

Legjobb válasz: 30 hetesen 1400g és kiírt elõtt 1 nappal 3750g-al született.

30 hetesen 1400g és kiírt elõtt 1 nappal 3750g-al született.
1483gr volt a kisfiam 29+6 hetesen. Kiírtnapon 3420gr született
Az enyém 28 hetesen volt ennyi, 3910-el született. Szerintem nem lehet belõni, hogy 10 hét múlva mennyi lesz a babád. A lényeg, hogy most szép súlya van.! Sok boldogságot!
Mi volt lepontozni való a válaszomban?
Semmi, ezen ne lepõdj meg. Ha 2000-et írsz azért pontoz le, ha meg 1000-et akkor azért. Ne foglalkozz vele!
Nekem 30 hetesen 1480g volt és 39+5re született 3490g és 52 cm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, én mindenkit felpontoztam!

Mekkora volt a babátok 30 hetesen? Kisfiú vagy kislány? Ha esetleg azóta megszültetek, akkor mekkora lett?

Legjobb válasz: Szia! 30 hetesen:1725 gr BPD:80mm Lány lett!3550 gr,56 cm

Szia! 30 hetesen:1725 gr BPD:80mm Lány lett!3550 gr, 56 cm
Nekünk fiunk lesz, 28 hetesen 1560 gr-ra becsülték és szerintem akkora lesz, mint a testvérei, 4 kiló környékén.
Szia 30hetesen volt 1650g.Születéskor 3200g és 55cm kisfiú.Neked mekkora és kisfiú vagy kislány lesz?
31 hetesen 1905g becsülték.40, 2hetesen a születési súlya 3800g lett a fiacskámnak.Most közel 5 hónapos és már 6600g fölött van :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem kisfiam lesz, 1621 grammra becsülték, BPD 76, HC 272, AC 265, FL 57 . A pocakom viszont hatalmas, vagy azt hiszik, hogy utolsó napokat töltjük egyben, vagy ha közlöm, hogy még van 2 hónapunk, akkor a következõ kérdés az, hogy ketten vannak-e. Pedig a babám nem nagy. :)
Sziasztok! Nekünk 30 hetesen: BPD: 82mm s.30, AD: 75 mm, FL: 58 mm s.30 A sulya 1840g Kisfiú lesz:) !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!