Találatok a következő kifejezésre: 30 hetesen 9 (8 db)

30 hetesen 9 kilót híztam. A védőnőm nagyon leszidott, hogy befektetnek a kórházba diétára, ha továbbra is ilyen mértékű lesz a hízás. Valóban ilyen drasztikus a helyzet?

Legjobb válasz: Szerintem nem normális a védõnõd, már bocs. Egyáltalán nem sok, sõt sokan örülnének, ha ennyi plusz lenne rajtuk 30 hetesen. Ennyi idõsen rajtam 8 kg volt, összesen 14 kg-ot híztam, ami teljesen normális. Szülés után 2 héttel le is ment mind. Ne aggódj, élvezd a pocis napokat és ne foglalkozz ilyenekkel, sok védõnõ csak ahhoz ért, hogy rémisztgesse a kismamákat és jajveszékeljen. Üdv 3 hetes kisfiú anyukája

Szerintem nem normális a védõnõd, már bocs. Egyáltalán nem sok, sõt sokan örülnének, ha ennyi plusz lenne rajtuk 30 hetesen. Ennyi idõsen rajtam 8 kg volt, összesen 14 kg-ot híztam, ami teljesen normális. Szülés után 2 héttel le is ment mind. Ne aggódj, élvezd a pocis napokat és ne foglalkozz ilyenekkel, sok védõnõ csak ahhoz ért, hogy rémisztgesse a kismamákat és jajveszékeljen. Üdv 3 hetes kisfiú anyukája
Én 38 hetes terhes vagyok!Eddig hiztam 33kg-ot!a védönõm szerint nincs baj, mert van aki erre hajlamos!szerintem ha a picivel minden oké, akkor ne foglalkozz a védönõdel!
10:54-es vagyok. Amúgy szerintem a védõnõnek ebben az esetben nem az lenne a dolga, hogy leszidjon, hanem inkább adjon diétás tanácsokat, ha már ennyire aggódik.
Az én védõnõm már azon húzgálta a száját, hogy 20 hetesen 3 kilót híztam. Most vagyok 38 hetes és 4 napos és 13 kilónál tartok. A dokim még egyszer nem mondta, hogy sokat híztam és inkább hiszek neki, mint a védõnõnek.
Szia, nekem is hasonlóak az adataim:172cm vagyok, 68-ról indultam és most 7 kilónál tartok, 28 hetesen.Szerintem semmi gond nincs ezzel, normális!Igazán nem is látszik rajtam, a hasam növekszik csak.Ne foglalkozz a védõnõvel! Boldog babavárást! 28 hetes kiselefánt:)
Az elsõ terhességemnél 17 kg-ot híztam, a másodiknál 10-et.Én 90-rõl indulta ugyanennyi magassággal.Senki nem szólt semmit.Az a fõ, hogy te jól érezd magad.boldog babavárást.
Szia! Milyen súllyal kezdted a terhességet? Nem lehet hogy a kezdõsúlyodhoz mérten sok? Én 52 kg-mal kezdtem és 13 kg-nál járok. Most vagyok 32+4 hetes. Az enyém azt mondta ne izguljak nincsen semmi gond mert kis súllyal kezdtem.
A kérdező hozzászólása: 173 centi és 68 kilóval indultam
Én a 25. héten tarottam 10 kilónál. Engem nem szidtak le. Lehet azért, mert ideális súllyal kezdtem, így nem tûntem kövérnek. A végére 18 kg lett. De már csak 6 kiló van rajtam, 3 hete szültem.
En 26 hetes vagyok es 10 kilot hiztam. Igaz, meglatszik, mert nem csak a pocak no, es az orvos is megszolt mar erte. De ugyis neked kell majd leadnod a felesleget, nem a vedonodnek! 30 hetesen 9 kilo nagyon jo szerintem.
Igaza van az elöttem välaszolonak.En sem elek otthon Magyarorszägon.Sokszor olvasom azt hogy a vedönök milyen gonosz modon "oktatjäk" ki a kismamäkat.Elszomorito!!!Örülök neki, hogy itt Ausztriäban nincs vedönö. Ami jo a mamänak, az jo a babänak is.Ha valaki pl.30 kilot hizik, akkor azt csak neki lesz nehezebb leadnia, es a vedönönek ehhez nem sok köze van.Nem ö a värandos kismama!!! Boldog babaväräst!

Az orvosom diétára fogott, 30 hetesen 9 kilónál járok. Kicsit rosszul érintett. Ti hogy álltok a kilókkal?

Legjobb válasz: 29.hétben vagyok,+ 14-15kg,nem tudom pontosan,mert ahány mérlegre állok,annyi kg vagyok. Szerintem egyáltalán nem sok amit híztál.

Én ugyanúgy vagyok/voltam mint a 3. válaszoló. Még a babám is 4 hós és 2 kiló van rajtam a 20-ból. Az én dokim szerint is 9kg-t lehet hízni az egész terhesség alatt. Na, de karácsonykor?! :) Nem igaz? Viccen kívül...a 6 hetes kontrollon már csak 5 kiló volt rajtam és én sem vizesedtem. Nem kell nagyon diétázgatnod!!
29.hétben vagyok, + 14-15kg, nem tudom pontosan, mert ahány mérlegre állok, annyi kg vagyok. Szerintem egyáltalán nem sok amit híztál.
Én a 29.hétben vagyok és 11kiló van már rajtam!Annyit mondott a védõnõ, h ha tudok akkor figyeljek a kilókra, de addig nincs gáz amig jól érzem magam a bõrömben!Te is addig amig jól érzed magad és nincs gond addig ne vonj meg magadtól semmit, hiszz igy baba is és te is jobbban érzed magad mintsem, h azon görcsölj mennyit ehetsz még az nap 29hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat! 61 kilóval kezdtem a 170 cm-hez átlagos testalkat vagyok/voltam
akkor nem értem miért fogott diétára, mert szerintem nem sok amit hiztál eddig.
ne törõdj vele, van olyan orvos akinek ez a heppje.Én 38 hetes vagyok és 14 kg-ot hiztam.a 25.hétig kb 10-et a többit azóta, engem 25 hetesen fogtak diétára a cukrom miatt.most elkezdtem vizesedni igy biztosan feljön még 1-2-3 kg ezalatt a 2 hét alatt.
Adataim terhesség elõtt: 160 cm 54 kg 22 hetesen 61 kg 39 hetesen 74 kg !!! Nem voltam dagadt, nem vizesedtem be, nem lettem cukor beteg. Teljesen egészséges vagyok, nem kellett diétáznom, pedig a védõnõ nagyon sopánkodott. Most 4 hónapja szültem 56 kg vagyok, és "csak" szoptatok. Babám átlagos súllyal, átlagos hosszal született, sok volt a magzat vizem:) Ha jól érzed magad, bírod a többlet terhet cipelni, akkor ne aggódj, a diétával pedig óvatosan, ha tudod, akkor inkább csak a nassokat hagyd el vagy csökkentsd, ha egyáltalán nassolsz:)
Pontosan 9 kilónál tartok én is. Bár majd csak pénteken töltöm be a 30.hetet. Tudod...ez attól is függ h alapból hány kilóval kezdted. Nekem nagyon kellett ez a kis hízás. 53kilóról kezdtem, és most vagyok 62kg. Védõnõ szerint még mindig pehelysúly...mindez a 171cm-hez. egyébként ha a cukroddal nincs baj, akkor ne törõdj a dokiddal. szerintem teljesen oké a 9 kiló. Még hátravan 2 és fél hónapunk...ezalatt még fölszaladhat akár 5-6 kiló is. És nem törvényszerû h 12 kilót hízzon mindenki a 40 hét alatt. Nekem a lányomnál egész más volt a helyzet. 20 kilót híztam. De akkor 62kilóról kezdtem a várandósságot. Na akkor indokolt volt 28.héttõl a heti 1 nap gyümölcsnap. (de itt jegyzem meg, h nem bírtam betartani:) ) 29+4heteske
A kérdező hozzászólása: Szerencsére semmi probléma nem lépett még fel, teljesen panaszmentes a terhességem...
én 11 kg plussznál tartok és 31 hetes vagyok.sem a doki sem a védõnõm még nem mondta h egyek kevesebbet.nemlehet h valami más van nálad és azért akar diétáztatni-cukor, vérnyomás, vizesedés?

Terheléses cukrom a 60 perces 10, 9 a 120 perces 8, 4 lett.30 hetes terhes vagyok voltam diabetológiai gondozóban ahol megkaptam a diéta listát. Mire számítsak?

Holnap kell visszamennem Pécsre vérvételre és majd a doktor kiértékeli. Mérem minden étkezés elõtt is és után is a cukrom de teljesen jó mindig 7 alatt van. Mire számítsak befektetnek holnap? Vagy hány hetente kell menni kontrollra? Nagyon izgulok! :(

Legjobb válasz:
szia! Bocsánat, amiért visszakérdezek elsõkörben, de hogy lehet,hogy csupán 30 hetesen volt cukorterhelésed??? azt a 24.-28.hét között nézik, épp azért mert akkor idõben elcsípik és az idõben elkezdett diétának hatalmas szerepet van!!!!! amúgy én Pécsre járok a szülészetre, február óta vagyok ch diétán, nekem a 120 perces terhelésem 8.11 lett, tehát jobb mint a tied. azóta szigorúan kell menni 3 hetente a klinikára ppt vérvételre és vizelet aceton vizsgálatra. ez abból áll,hogy elsõ körben beállítanak egy alap ch diétára, napi 5-6 étkezés 3 óránként, kiiktatva fehér kenyér,cukros dolgok, édesség,és számtalan dolog. sok zöldség, grammra pontos étkezések és önkontrollok otthon. a fõétkezéseket követõ másfél óra elteltével a beállított ch mellett nem mehet a cukrod 7 fölé. a kontrollok alkalmával a beállított ch szerint kell reggelizned, felmenni a klinikára, ott másfél órával az étkezés után leveszik a vért, és vizeletet, leméreik a testsúlyod és a vérnyomást nézik. délben kell visszamenni, addigra van eredmény amit a nõgyógyász diabetológus értékel ki, és az eredmény függvényében módosítja a diétát ha szükséges, akkor ott van a diabetológus is, aki mintaétrendekkel segít a megfelelõ étkezés kialakításában. Én 37 hetes vagyok, szóval már hónapok óta ch diétán, mondjuk nekem 160-ról indult, de lazítottak rajta mert acetonos lettem, tehát éhezett a szervezetem,mostanra már 240 ch diétán vagyok. nagyon fontos a jól beállított diéta és rendszeres kontroll mert ha rosszabbodik, akkor akár inzulin is szükséges lehet, és a babára az emelkedett cukor nagyon veszélyes!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); szia! Bocsánat, amiért visszakérdezek elsõkörben, de hogy lehet, hogy csupán 30 hetesen volt cukorterhelésed??? azt a 24.-28.hét között nézik, épp azért mert akkor idõben elcsípik és az idõben elkezdett diétának hatalmas szerepet van!!!!! amúgy én Pécsre járok a szülészetre, február óta vagyok ch diétán, nekem a 120 perces terhelésem 8.11 lett, tehát jobb mint a tied. azóta szigorúan kell menni 3 hetente a klinikára ppt vérvételre és vizelet aceton vizsgálatra. ez abból áll, hogy elsõ körben beállítanak egy alap ch diétára, napi 5-6 étkezés 3 óránként, kiiktatva fehér kenyér, cukros dolgok, édesség, és számtalan dolog. sok zöldség, grammra pontos étkezések és önkontrollok otthon. a fõétkezéseket követõ másfél óra elteltével a beállított ch mellett nem mehet a cukrod 7 fölé. a kontrollok alkalmával a beállított ch szerint kell reggelizned, felmenni a klinikára, ott másfél órával az étkezés után leveszik a vért, és vizeletet, leméreik a testsúlyod és a vérnyomást nézik. délben kell visszamenni, addigra van eredmény amit a nõgyógyász diabetológus értékel ki, és az eredmény függvényében módosítja a diétát ha szükséges, akkor ott van a diabetológus is, aki mintaétrendekkel segít a megfelelõ étkezés kialakításában. Én 37 hetes vagyok, szóval már hónapok óta ch diétán, mondjuk nekem 160-ról indult, de lazítottak rajta mert acetonos lettem, tehát éhezett a szervezetem, mostanra már 240 ch diétán vagyok. nagyon fontos a jól beállított diéta és rendszeres kontroll mert ha rosszabbodik, akkor akár inzulin is szükséges lehet, és a babára az emelkedett cukor nagyon veszélyes!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat nem voltam érhetõ ebbõl is látszik mennyire izgulok. 27. héten volt terheléses vizsgálatom és mivel 8, 4 lett a 120 percesem így a nõgyógyászom elküldött Pécsre diabetológiára. Ott kaptam diétás elõírást, majd 2 db kémcsövet és holnap reggel kell mennem az elsõ vérvételre oda, hogy megnézzék jó-e a diéta. Hol van ott a vérvétel? Nekem kell menni a véreredményért délben vagy a doktor hozza a diabetológiai gondozóba? Fel sem merült hogy be kell feküdnöd? Az elejétõl 3 hetente kell járnod? Ne haragudj a sok kérdésért de valóban nagyon izgulok!
Nekem nem kelett befekudni, bar az en 2 orasom csak 7, 8 lett, de dietaznom ettol fuggetlenul kell. Ha szigoruan betartod a dietat nem lesz gond, az a lenyeg ne legyen tartosan 7 felett. Nekem nem volt egyszeru az elejen, hogy mit egyek, ma mar nem gond. 39. hetnel jarok, es minden rendben van!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); szia! elsõ válaszadó vagyok aki pécsi. az egyik kémcsõbe kell a vizeletet vinned, abból nézik az acetont és cukrot. a másikban leveszik a vért. a lényeg, hogy reggel miután megreggeliztél másfél órára pontosan veszik le a vért. én fél hétkor reggelizem, 8-kor veszik le mindig. van egy kis különálló fehér épület oda kell menni. ha sokan vannak, mond nyugodtan, hogy te idõre jöttél ez nagyon fontos. utána felmész a diabetológiára ott a nõvér leméri a súlyod és néz vérnyomást, majd délben vissza kell menned az eredmény végett. mindig rengetegen vannak, legyen nálad enni és inni való. ott nem érkezési sorrendben hív be a doki, hanem elõbb az inzulinosokat, és úgy a többieket. ott megnézik az eredményt, ha minden rendben, akkor kb. 3-4 hét után hívnak vissza. vigyed a diabetesz naplód, ha otthon nézed a cukrod, hogy milyen eredmények szoktak lenni. Befektetni nem fognak, csak ha eleve magas volna az étkezés utánid, 10 feletti értéknél, vagy ha valami gyanú felmerül, nálam acetonos lettem, én emelt diétát kaptam, ez a ritkább, akkor szorosabb a kontroll, pl. én rá másfél hétre vissza voltam kérve. szóval ha a vizelet és a vércukor ok, akkor megy tovább a diéta és kontroll néhány hét elteltével.
ja és az eredményt a terhességi diabetológián megkapják a dokik, tehát nem te mész érte. neked rávezetik majd minden egyes alkalommal a terhességi könyvedbe. Nekem szerencsére az emelt diétával megszûnt az aceton, a cukorral nem volt gond, most sincs, és már a 37.hétben vagyunk. nem lett több a magzatvizem (ez cukrosoknál fokozottan jelentkezhet, ezért szorosabb az uh. kontroll ) és a méhlepényem sem rosszabbodott, sõt, múlt héten volt uh- és nst, még mindig tökéletes a funkciója . a lényeg, tényleg betartani az elõírt diétát és rendben lesz minden. Hízni én alig híztam, mondjuk alapból vékony vagyok, voltam, 55kg-ról kezdtem, most vagyok 59 kiló, ebbõl múlt héten 2800 volt a kisfiúnk súlya az uh. szerint, a többi a méhlepény és magzatvíz, szóval szerintem ennek is köszönhetõ, hogy a harmadik trimesztert én nagyon jól viselem, még csak vizesedésem sincs.
Kedves kérdezõ. Minden rendben volt ma a klinikán? sajnos tegnap már késõn tudtam csak érdemben válaszolni, hogy itt Pécsett miként mûködik a terhességi diabetológiai gondozás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kielégítõ válaszokat! Nagyon sok segítséget kaptam! Hálás vagyok érte! Reggel az volt az elsõ megnéztem hogy érkezett válasz és nagyon örültem! :) Minden rendben volt a cukrom 5.13 volt a vizeletben lett egy kicsi aceton így a 180 grammos szénhidrátot megemelte a Dr.200 grammra. 3 hét múlva kell mennem újra. A vérvételen én voltam az elsõ! :) Még egyszer nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon örülök hogy veletek is minden rendben! :)


30 hetesen plusz 9 kg nem sok?

60 kg-rol indultam most 69 vagyok és 173 centi magas, a véd?n? szerint vigyázni kéne, de én nem eszem sokat, talán egy kicsit többet mint terhesség el?tt, és édességet szinte soha.

Legjobb válasz: Én 31 hetes vagyok és 13 kilót hiztam! Bár én 178 centi magas vagyok és 53 kiló voltam még a terhesség elõtt! Szerintem nem sok!

Én 31 hetes vagyok és 13 kilót hiztam! Bár én 178 centi magas vagyok és 53 kiló voltam még a terhesség elõtt! Szerintem nem sok!
Én is 30 hetes vagyok.56kg-ról indultam, most 67 kg-nál járok.11kg-ot sikerült felszedni, úgy, hogy nem igazán eszem többet, kevesebb édességet eszem, mint a várandósság elõtt, és igyekszem eleget mozogni. Ez van, majd idõvel leadjuk!
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam hogy ez a plussz nagyjából reális.
Szíja!Én 25 hetes vagyok, és 9 kg val több:(Szóval ne aggódj!Üdv:Zsuzsa
plusz 26 kilo az a sok! ne aggodj szerencséd van hogy csak ennyi.
Szia! én 54 kg-ról 85-el szültem 2 hónapja! Abból már 20-at leadtam!!! Pedig nem fogyózom! Ugyhogy nem kell félni a kg miatt! Viszont az egyik ismerösöm koplalt hogy ne hizzon el, és most nincs teje!!! Szóval kérdem én, megéri???
Szia! Én 63 kilóról indultam és most vagyok 73-74kg. Viszont az orvosom kiidegel, mert állandóan cseszeget h szerinte túl sok a 10 kg. Most leszek 32 hetes, és 1 hónapja diétára is fogott. Igazából nem értem h miért szól be állandóan, hiszen van aki 25-30 kilót is hízik. Most fogadni akart h nem fogok megállni a végére 15 kg alatt. Nem értem miért ez a mániája némelyik orvosnak.
Válasz: 19 hetes 9kilo sok??
27 hetesen 6-7 kilónál tartok. De a 22. hétig alig jött rám két kiló! Pedig én aztán eszem mindent ami belémfér, és az édességet is kívánom igen gyakran. Szerintem nem sok a kilenc egyáltalán. Csomóan 25-30 kiló plusszal mennek szülni, nekünk igazán szerencsénk van!

30 hetesen eddig 9 kg hiztam ez sok?

Legjobb válasz: Ez is egyéni! Én a jövõhét péntekre vagyok kiírva és 7 kg+ van rajtam. A barátnõm 10kg -al volt kevesebb mikor teherbe esett és 15 kg ment rá.

Ez is egyéni! Én a jövõhét péntekre vagyok kiírva és 7 kg+ van rajtam. A barátnõm 10kg -al volt kevesebb mikor teherbe esett és 15 kg ment rá.
Én 11 et híztam 30 hetes vagyok a védönö szerint havi 1 kg az ideális!!!! :-)
Én 31+6 hetes vagyok, én is eddig kb 8, 5-9, 5kg-ot híztam. Nekem ez kicsit talán sok (bár védõnõ azt mondja nem), mert én eleve nagy túlsúllyal kezdtem, Szerintem ha te normál testalkatú vagy, akkor ez teljesen rendben van.
Én is 30 hetes vagyok. 5, 5 kg híztam, de a védõnõm szerint most már vigyázzak. Pedig szerintem nem sok.
én 31+4 hetes vagyok és eddig 11 kiló jött fel.50 kilóval kezdtem. Szerintem nem sok a tied.
A kérdező hozzászólása: 53 kg val keztem es most 62 vagyok!Nem tudom felek hogy meg az utolso idokben sok fog fell joni ram!!!Azert mert elso terhesegemnel 39 kg plusz volt rajtam aminek nagyresze viz volt es emiat magas vernyomas!Most jobban oda figyelek vigyazok de azert igy is 9 kg van rajtam eddig!!Mindenkinek koszi a valaszt!
Szerintem se sok.Habár az éjszakai zabálások nálam még a 30. hét után kezdõdtek.Most 38hetes vagyok eddig 12kiló plusszal. Azért a 4.válaszolónak elég szigorú a védõnõje..30 hetesen 5, 5kg plusz az dicséretet érdemel szerintem. Boldog babavárást:)
Én vagyok a 4. Hát szerintem sem sok, ezért nem is foglalkozok vele :)

5, 9 és 8, 5-ös cukorral a védőnő szerint cukorbeteg vagyok, orvost nem érem el, szerintetek is rossz eredmény? 30 hetes kismama

Legjobb válasz: Valószínû diétáznod kell majd és a cukorgondozóba járnod.Nekem az orvosom terhelés elõtt mondta, hogy az éhgyomri 5-nél, a terhelt 8-nál jó lenne, ha nem lenne magasabb.

A 8, 5-ös eredmény étkezés utáni vagy 2 órás cukros lötyis volt? Mindenképpen magas mindekét esetben. A terhesség alatt amúgy is alacsonyabb a cukroszintje a kismamáknak, ezért veszik szigorúbban az értékeket. Azért 7, 8-ig el szokták fogadni (ez az Egészségügyi Világszervezet hivatalos adatai), de sok helyen 6-ig fogadják el, ami valahol nem helyes. Szóval, ha 7 fölött van, akkor érdemes odafigyelni a szénhidrát fogyasztásra, de még nincs diéta. Viszont 7, 8 fölött el kell menni! dietetikushoz vagy diabetológushoz (én az utóbbit ajánlom, de mindegy), aki kiírja az eredmények alapján a megfelelõ diétát és azt be kell tartani. Ilyen eredménynél érdemes venni cukormérõt is mindenképpen és mérni éhgyomorra, illetve étkezések után 1 órával (nem mehet 7, 1 fölé), persze ez a majd a diétánál lesz fontos. Viszont, annyit hozzátennék, hogy az újjból vett vércukor szint értéke eltér a vénástól, és a vénás a pontos. Ha laborban (tehát nem vércukormérõvel) csinálták, akkor valamennyire még jó, de akkor sem az igazi. El kellene majd menned még egyszer és vegyék le vénásan is. Az én vércukormérõm eredményei általában nagy százalékban eltérnek a vénás laboreredményektõl. Mutatott már 8 fölötti eredményt, míg a labor 7 alattit. Az egy nagy eltérés. És, ha nálad is ilyen eltérés lenne, akkor lehet, nem is kellene diétázni. Az 5, 9, ha jól sejtem éhgyomri? Mert, ha az, akkor ez is elég magas sajnos... Érdmes elmenned egy szakemberhez, mert, ha valóban gond van a cukorral, az nagyon veszélyes lehet a babára nézve.
Nekem a 16. heti terheléses 7, 4 lett, ez már figyelmeztetõ jel volt, a 26. heti meg 7.9 A 7, 9 terhességi cukorbetgségnek számítiott, a 30. héttõl 200 grammos CH diátén voltam, dietetikushoz ill. 6 hetente vér és vizeletvizsgálatra jártam. Én nem értem, náluk a kórházban egybõl dietetikushoz küldtek, külön foglakoztak a cukrossokal a laborban. A nõgyógyászom tudott róla, de nem õ felügyelt rám, hanem szakember.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a diabetológián: vettek rendesen vénából vért, 6, 4 lett...Csak egy szelet rozskenyér és csapvíz volt bennem, úgyhogy szerintem ez annyira nem jó eredmény. Mindenesetre orvos szeritn nem rossz, de diétára fogtak és 4 hét múlva újabb cukorellenõrzés.Nõgyógyásszal még mindig nem sikerült beszélnem..Kaptam mindenféle anyagot a diétához, most próbálom megtanulni, hogy mibõl mennyit és hogyan...
11.49 vagyok.Kívánom, hogy legyen sikeres a diétád!Nem olyan vészes szerintem sem, de vigyáznod kell. Minden jót!
Valószínû diétáznod kell majd és a cukorgondozóba járnod.Nekem az orvosom terhelés elõtt mondta, hogy az éhgyomri 5-nél, a terhelt 8-nál jó lenne, ha nem lenne magasabb.
Örülök, hogy nem lett rossz az eredményed! Azért vigyázni kell, nem annyira nehéz betartani a diétát egyébként, majd belejössz. Minden rosszban van valami jó, ebben az, hogy egyrészt ez a diéta egészséges, mert bár beviszel annyi szénhidrátot, amennyi szükséges, de nem viszed túlzásba, a másik pedig, hogy segít kordában tartani a súlyodat, ha esetleg hízásra hajlamos vagy. Nem ez a legfontosabb persze, de szülés után könnyebben visszanyered az alakodat.
Vánás vérbõl hitelesebb az eredmény, mint az ujjból vett vérbõl.
elõzõ Hogy valami jót is mondjak, én 200 grammos diéte mellet 12-kg-ot híztam, baba 44 kilós lett, szülés utén egy gramm felesleg sem maradt rajtam:-))
Szurkolok! Biztos, hogy lesz eltérés az eredményben, de remélem, hogy nagyobb eltérés lesz, ami azt jelenti, hogy nincs semmi bajod!
A kérdező hozzászólása: 15, 59-es: köszönöm! Igen, az 5, 9 éhgyomori volt, csak egy pohár csapvizet ittam, mert így is elég rosszul voltam. Utána ott a laborban megittam a cukros vizet és 2 óra múlva mentem vissza. Mindkétszer ujjból vették a vért, az elõzõ cukorterhelésnél is így volt. Õszintén szólva én is csak reménykedem, hogy nem pontos az eredmény. Holnap diabetológushoz megyek, ott is megnézik elõször, vénából vesznek vért, hát, majd meglátjuk!
nem egy fényes eredmény, de én még nem mondanám cukorbetegségnek ( de az a mérvadó amit az orvos mond, mert én nem vagyok az) val.szeg szigorú szénhidrát diétát kell tartanod.
A kérdező hozzászólása: Ja és szerintetek számít, hogy honnan veszik a vért? Most mindkétszer az ujjamból vettek, mert nem találták el a vénámat, az elõzõ terhességemnél 2 éve viszont vénából. Mondjuk, akkor teljesen normális volt az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok véleményt és tapasztalatot. A nõgyógyászomat nem érem el , azóta sem, de a diabetológiára sikerült bejelentkeznem holnapra.(Pécs)Talán akkor majd többet tudok. Amúgy kb. 1, 5 hónapja volt már cukorterhelésem (5, 6 és 7, 2), de akkor nem adtak glükózszirupot, így az orvos szerint nem mérvadó az eredmény. Hát, izgulok kicsit, de holnap már többet tudok. A diéta meg bizonyára használni fog, sajnos, amúgy is eléggé édesszájú vagyok.
Újra 11.51. A védõnõnek meg annyit, hogy a terhességi cukor diétától nem múlik el, csak diétával karbantartható. Ha két hét után jó eredményt mérsz, és újra rendesen eszel, újra felugrik.
11:51 vagyok. Ezt az értéket valóban csökkent cukortoleranciának hívják, de nem terhesség alatt. Ha te kevés inzulint termelsz, a baba fogja helyetted termelni, születése után pedig ez többletet eredményez, és neki nagyon leesik a cukra. Amúgy amíg eléritek a dokit, néhány hasznos tanács. 180g-os diéta, 6 felé elosztva. Reggelire 30g, tízóraira 20g, ebédre 50g, uzsira 20g, vacsorára 40g, pótvacsira 20g szénhidrát. Elsõ étkezés legkésõbb reggel 8-kor. Délelõtt 10-ig kerülni a tejcukrot és a gyümölcscukrot, de ezt nagyon komolyan. Fehér liszt helyett teljes kiõrlésû élelmiszerek. Persze ez a diéta nem szentírás, lehet, hogy nektek kicsit másként állítják be, de nem ártotok vele, amíg orvoshoz juttok, sõt...
Érdekes, hogy mennyire megoszlanak a vélemények még szakemberek között is. Hasonló cipõben járok, az én eredményem 8, 2 lett. A nõdokim tovább küldött dietetikushoz, de én sem érem el õket. A védõnõ azt mondta nekem, hogy ez nem is olyan vészes eredmény, lehet, ha két hét diéta után mérnénk, már normális lenne.... Addig kerüljem a cukrot, fehér lisztet, fehér kenyeret, krumplit, a nagy szénhidrát tartalmú gyümölcsöket. Igyekszem odafigyelni a szénhidrátbevitelre, közben meg elérni a diabetológiát, jó lenne ha már valaki konkrét dolgot is tudna mondani ezzel kapcsolatban. Egyébként azt olvastam valahol, hogy 8 fölött még csak inzulinzavar, 11 fölött cukorbetegség, és akkor kell inzulinpótlás. De látod, valahol már 8 körül is azt adnak. Egyébként melyik orvost nem éred el?
Kérj beutalót a háziorvostól éhomi és terheléses laborra, valamint a cukorgondozóba. A magas vércukorszint lepényi elégtelenséget okozhat. Lehet, hogy csak szigorú diétára fognak, de az is lehet, hogy a terhesség végéig inzulinos leszel, aztán meg szépen elfelejtheted az egészet. Nem mindenhol kezelik egyformán a kérdést, nálunk erre az értékre már inzulin jár, de hidd el, nem vészes a dolog. Gyakorló cukros anyuka
6-ig normális a cukor.8, 5-ös már egy kicsit magas, de diétával még rendbetehetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Még ugyan alig egy napja megy ez a diéta(225 g-os), de elég nehéz. Határozottan éhes vagyok. Amúgy meg nagyon édesszájú, de nem is az édesség hiányzik. Nagy az akaraterõm, úgyhogy szerintem menni fog. Ja, és igen, hízásra elég hajlamos vagyok, úgyhogy biztosan jót fog tenni mindenféle szempontból. Én eddig csak 4-5 kg-t híztam és nem is szeretnék sokkal többet, mert sokról indultam. De ha komoly, hogy nem maradt rajtad semmi, utolsó hozzászóló, akkor az nagyon fog motiválni engem is! :) )

30-31 hetes terhesen 8, 1 volt a koleszterinem (referencia 2, 2-5, 5). Nagyon rossz? A triglicerid annyira nem magas 1, 7 (ref. 0, 8-1, 9)

A háziorvosom ránézett, és az volt a reakciója, hogy "Úr Isten, mit eszik maga?". Kicsit megijesztett, de ismerem annyira, hogy tudjam nem sok mindenhez ért... fogalma sem volt pl az inzulinleletem értékeiről sem, a D-vitamin hiányomról sem, szóval utánaolvastam, és kicsit megnyugodtam, hogy terhesen megemelkedhet a koleszterin. De ez nem túl magas? Nem eszem össze-vissza a zsíros dolgokat, sőt! Lehet, hogy ez hülye kérdés, de lehet esetleg attól, hogy naponta szedek Omega3-6-9 zsírsavat?

Legjobb válasz: Én a helyedben nem szednék semmit, csak terhesvitamint, meg amit esetleg a nõdokid mond. De elvileg Omega 3-6-9 nem okozhatja, de sose lehet tudni. Pl. milyen gyártmány? Megbízható? Én úgy tudom, hogy ha magas, az sincs közvetlen hatással a terhességre, a babának nem árt, neked viszont - ha így marad - hosszú távon igen. De lehet, rosszul tudom.

Én a helyedben nem szednék semmit, csak terhesvitamint, meg amit esetleg a nõdokid mond. De elvileg Omega 3-6-9 nem okozhatja, de sose lehet tudni. Pl. milyen gyártmány? Megbízható? Én úgy tudom, hogy ha magas, az sincs közvetlen hatással a terhességre, a babának nem árt, neked viszont - ha így marad - hosszú távon igen. De lehet, rosszul tudom.
Nekem 8, 3 volt.En nagyon megilyedtem.A vedonom viszont nem, azt mondta terhessegnel ez rendben van igy. Erdekes , egyebkent csak a 3. gyerekemnel volt ilyen magas a koleszterinem a tobbi lurkoval nem.
A kérdező hozzászólása: Az Omega3-6-9 angol. Bolti, nem bizonytalan eredetû netes, ha erre gondolsz :) Amúgy Omega3-at épp a nõdokim mondta, hogy jó, ha szedi az ember terhesen. Sosem volt alacsony a koleszterinem, mindig a felsõ határérték körül volt. Annak ellenére, hogy 5 évig vega voltam, szóval az állati eredetû zsírra nem lehetett fogni egyáltalán, ez állítólag öröklött, anyumnak is magas. Csak ezt most NAGYON magasnak éreztem hirtelen.

112 /64 es vernyomas es 82 es pulzus sok? 30 eves vagyok es 9 hetes terhes

Legjobb válasz: 120/80 az ideális, szerintem a tieddel nincs semmi baj

120/80 az ideális, szerintem a tieddel nincs semmi baj
Szia! Szerintem nem, de figyelni kell. De kérdezd meg itt. 23 óra körül szokott elkezdeni válaszolgatni a kérdésekre. http://www.orvostudakozo.hu/index.php?menu=answers&id=81&p=1..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!