Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok. Nem (128 db)

Ha eddig (30 hetes vagyok) nem voltak terhességi csíkjaim a hasamon, várható még ezután, vagy "megúszom"?

Legjobb válasz: én 37.hét 7.napján szültem,elötte 36hetesen jöttek a csíkok :(

én 37.hét 7.napján szültem, elötte 36hetesen jöttek a csíkok :(
Sajnos nem biztos hogy meguszod! Nekem az utolsó 1 hétbe repedt ki!
Nekem nagyon nagy hasam volt és nem csíkosodtam a sógornõm viszont az elsõ gyerekénél az utolsó héten szétrepedt. A 2.-nál már nem. Nekem anyukám sem volt csíkos így lehet, hogy genetikai is a dolog (de ez nem biztos)
40. hetet töltöttem, mikor másztam ki a kádból és indultunk a kórházba :(
Még csak ezután fog igazán nõni a hasad. Szerintem utolsó napig várható, hogy elõjön, majd utána legfeljebb örülsz, ha nem.
Nem biztos, hogy megúszod. Én az elsõ terhességemnél megúsztam, a másodiknál egy csíkom volt, ami valamikor az utolsó héten keletkezett.
Reménykedj, hogy megúszod, én nem úsztam meg, kb. az utolsó 2-3 hétben lettem csíkos:(
A kérdező hozzászólása: tejóég... :(((
Az elso gyerekkel nem repedtem egyaltalan, a masodik gyerekkel lett par csikom es csak az utolso 2-3 hetben. A baratnom konkretan szules utan vette eszre a csikokat, elotte nem is latta. Nem tudja azota sem eldonteni, hogy letezik-e, hogy pont szules kozben repedt meg.
Tesómnak a 3. gyereknél, a 39. héten repedt szét a hasa.
29+1 vagyok, ma reggelre jelent meg a második csíkom :( úgyhogy szeritem ezután fogunk csíkosodni...

30 hetes vagyok. Nem tudok aludni sehogy. Ha háton vagyok, nehezen kapok levegőt, a két oldalamon ha fekszem pedig jelzi a drága hogy nem jo. Mit tegyek?

A párnázással se megyek sokra.

Legjobb válasz: háton polcolva próbáltad már?a fejed is, lábad is.

háton polcolva próbáltad már?a fejed is, lábad is.
Szerintem az a legjobb, ha az oldaladon fekszel Attól, hogy elkezd mocorogni, még nem kell rosszra gondolni, majd kényelembe helyezi magát. Csak ne húzd fel a lábad és ne dõlj elõre. Nem szokta abbahagyni??? Természetes, hogy minden testhelyzethez alkalmazkodik. A háton/hason fekvés kivétel és nem ajánlott.
häton semmiképp se feküdj, mert elvileg ugy kevesebb oxigén jut a picihez!az oldalfekvést ajànljàk(én is azt , amugy mär 6 honapos a kisfiam) az ha mocorog semmiképpen sem baj, mivel keresi a helyecskéjét:) .nekem a pici kb non stop mozgott, éjjel nappal, akärmelyik pozt probàltam felvenni semmise volt jo, kirugta az oldalamat mindig:D.igy a terhesség vége felé egyre "kellemetlenebb" lesz feküdnöd, de gondolom ezt mär észrevetted:) .szval maradjon az oldalfekvés sztem, persze ugy hogy arànylag kényelmes legyen.a picinek semmiképp se rossz, hisz baja neki nem lesz , védve van elég szépen a burokban , söt meg ugye a viz is védi.tehàt ha mocorog ne aggodj, ez természetes:) .
Szia! Szerintem ne aggódj! Nekem is szokott mocorogni ha oldalamra fekszem, vagy ha poziciót váltok. Aztán abbahagyja! Gondolom ilyenkor õ is elhelyezkedik! :) Aludj nyugodtan az oldaladon! Bár, én mostmár azon sem tudok. Ma is éjjel ébredtem, és fent kuvikolok. Próbáltam, de nem megy. Használd ki, amíg tudsz az oldaladon aludni! Jó éjt! :) 38 hetes kismama
A háton fekvés csak nem ajánlott, nem tilos. Én is csak így tudok aludni, és köszöni, nagyon jól van odabenn a pici. Amúgy sem egy helyzetben fekszel egész éjszaka. Én is a "polcolásos" technikát tudom ajánlani. A 34. hét körül voltak ilyen gondjaim, és nekem is az jött be. Aztán egy-két hét alatt el is múlt.

30 hetes vagyok és már 3x fordult elő, hogy nagyon enyhe mensi szerű fájdalmat érzek lent. Nincs görcs, nem keményedek, de a hasam az kemény. (szedek is magnéziumot). Lehet jóslófájás ilyen korán?

Nem szeretnék id? el?tt megszülni, mit javasoltok? Egy hete voltam orvosnál, akkor teljesen zárt volt a méhszájam.

Legjobb válasz: Ez jósló. Nekem is kb 30 hetesen kezdõdött, zárva vagyok még mindig, ráadásul a 33. hét óta elkezdett a szülõcsatornába ágyazódni a baba feje. Ne aggódj, zuhanyozz meleg vízzel, szedj magnéziumot, nekem még annyit mondott a dokim, hogyne guggoljak, inkább térdeljek, mert akkor nem nehezedik nyomás a medencémre. 36 hetes km.

Ez jósló. Nekem is kb 30 hetesen kezdõdött, zárva vagyok még mindig, ráadásul a 33. hét óta elkezdett a szülõcsatornába ágyazódni a baba feje. Ne aggódj, zuhanyozz meleg vízzel, szedj magnéziumot, nekem még annyit mondott a dokim, hogyne guggoljak, inkább térdeljek, mert akkor nem nehezedik nyomás a medencémre. 36 hetes km.
Szia. Napi 3*1 magnerotot szedek Én is, Nekem a 32 héten volt mensi szerû görcsölésem + fájások, az ambulancán kötöttünk ki. :( Megnéztek, hazaengedtek de azzal hogy feküdjek!!! Reggelente iszok egy kis konyakot, attól jobb. :) Én sem szeretném ha korábban jönne a csöppünk. Vigyázzunk Magunkra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, gondoltam, hogy jósló. Pihenni is fogok sokat és szedni továbbra is a magnéziumot.

30 hetes vagyok, nagyon sokat feszit a babám, ez nem baj?

Legjobb válasz: Én is 30 hetes vagyok, miért lenne baj? Helyezkedik, már nagy, ha a hátát-fenekét kinyomja, az ilyen.

Én is 30 hetes vagyok, miért lenne baj? Helyezkedik, már nagy, ha a hátát-fenekét kinyomja, az ilyen.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, nem tudtam, miért csinálja , eddig rugott, forgott, tegnap óta feszit is. Köszönöm a válaszodat!

30 hetes vagyok. Mostanában nem igazán nő a hasam. Mikor fog látványosan nőni? Babámmal minden rendben.

Legjobb válasz: Szia! Nem biztos, hogy olyan látványosan fog nõni. Legalábbis saját tapasztalatomból kiindulva ezt mondom. Én is vártam, aztán semmi. 30-33 hétig semmit nem nõtt, 34 hetesen nõtt 2 cm-t a körméretem, aztán most a 37. héten vagyok, és megint nincs változás. Annyi, hogy érzem, hogy jobban kitölti a helyet, már nem tud annyit ficánkolni, de cm-re nem lett nagyobb.

Szia! Nem biztos, hogy olyan látványosan fog nõni. Legalábbis saját tapasztalatomból kiindulva ezt mondom. Én is vártam, aztán semmi. 30-33 hétig semmit nem nõtt, 34 hetesen nõtt 2 cm-t a körméretem, aztán most a 37. héten vagyok, és megint nincs változás. Annyi, hogy érzem, hogy jobban kitölti a helyet, már nem tud annyit ficánkolni, de cm-re nem lett nagyobb.
Nekem az utolsó 4-5 hétben semmit nem nõtt a hasam. Se centire a derekam, se a súlyom nem változott. A babám rendben volt.
Szerencsés vagy! Nekem látványosan nõtt a hasam az elejétõl kezdve és szépen ki is repedt a bõröm a végére, akkora lett, pedig kentem becsülettel. Szzóval szerintem jobb így! :)
A kérdező hozzászólása: köszi h válaszoltál.
26. héttõl a 30. hétig 4 centit nõtt a pocim, most stagnál. A babám egy héttel nagyobb a koránál, tehát Õ növekszik. :)
Nekem a 24. hetes UH után 32 hetesen kellett menni legközelebb, utána majd 38 hetesen. Nekem 32 hetesen 2300 grammra becsülték a bébit :)
A kérdező hozzászólása: Még nincs elõtejem se!az nagy baj?
Ha nincs dokid, akkor összesen 4-szer kell megjelenni orvosi vizsgálaton, szerintem ezért nem voltál azóta. 1- 12-13. heti UH 2- 18-19. heti UH 3- 28-31. heti UH 4- 36-37. heti UH Hogy mekkora a babád súlya, azt az UH-n mért adatokból szokták megmondani a dokik. Az egyik oldalon az írták, hogy 30 hetesen 1450g a magzat súlya.
Nem mérvadó, hogy van-e elõtej, vagy nincs. Nem baj, ha nincs.
Ne aggódj ezen. Én 24. hetesen voltam egy UH-n, utána volt egy 4D 26. hetesen, azóta semmi. Most megyek kedden, és pénteken töltöttem a 31. hetet. A dokimnál voltam, rápillantott a gyerekre, de õt csak a szíve érdekelte, a méreteivel nem foglalkozott, sajnálatomra. Már kiváncsi vagyok nagyon, hogy mekkora! Szóval a kötelezõ protokoll szerint 32. hétig kell menni, majd azt hiszem 36. vagy 38. héten. Ha nincs baj, nem kell mindig zargatni a pocaklakókat, fejlõdnek õk, ahogy kell:-)
Utolsó vagyok. NEkem sincs elõtelejem, állítólag nem mérvadó, hogy van-e vagy nincs. Sõt, inkább azt olvastam, hogy akinek nem volt, jobban volt teje a szülés után.

Baj ha egy nap többször (5x-6x) van méhösszehúzódásom. Ilyenkor megkeményedik az egész hasam, de nagyon. Ez eltart úgy kb.15-20 mp-ig. Nem korai még? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!

Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!
Naponta 10méhösszehúzódás normális, és csak akkor, ha megkeményedik, majd 1 max 2 mély lassú belégzés és kilégzés után el is múlik.A tiedé még belefér, de próbálj meg pihengetni kicsit!Meg lehet 1-2 napig nem ártana 1-1 szem magnézium sem.De baj az még nincs.
A kérdező hozzászólása: Béres Magne B6-ot szedek napi 3x2 szemet. Köszi a válaszokat.
Nekem is sokat keményedett a hasam, aminek az lett a következménye, hogy a 33. héten megszületett a kisfiam.

Az gond, hogy még nem éreztem soha csuklani a babám? 30 hetes vagyok

Utalhat valami problémára?Vagy nem mindenki babája csuklik?

Legjobb válasz: Szia! 34 hetes vagyok, de még én se éreztem. ( vagy nem tudtam, hogy azaz)

Szia! 34 hetes vagyok, de még én se éreztem. ( vagy nem tudtam, hogy azaz)
25 hetes és 5 napos vagyok, de egyszer nem éreztem még csuklani, vagy nem tudtam róla hogy csuklik éppen és azt hittem csak mocorog :-) Fogalmam sincs milyen az amikor csuklik :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam! Akkor várnom kell még rá pár hetet :)
33+5 naposan ereztem eloszor. Nyugi, van meg ido. A szakirodalom azt irja, h akkor erezheto, ha a tudeje mar fejlett. Ez kb. 34-35 ik het korul alakul ki nagy altalanossagban es a kislanyoknal hamarabb. Semmi ok a panikra! 35 hkm
Szia, nem, egyáltalán nem gond. Én csak a 35. héten kezdtem el érezni, épp az elsõ NST alatt, azt sem tudtam, mi az, a doki mondta, hogy ez bizony légzés-gyakorlat. Édesanyám pl. egyáltalán nem érzett ilyet, szóval nincs ok az aggodalomra.
En ma reggel koran ereztem eloszor. 29+3hkm vagyok
Nyugi én sem éreztem csuklani a babámat amikor még a pocakban volt.Ha kibújik annál többet fogod hallani csuklani ;) 8 hetes kislány anyukája.
Három gyerkõcöm van, a nagy és a kicsi sokat csuklott pocakban, középsõmnél egyszer sem éreztem- persze ez nem azt jelenti, hogy õ biztos nem csuklott, de szerintem csak éjjelente, az én alvásidõmben tehette. :) Én a harminckettedik hét után vettem észre mindkettejüknél a csuklást.
Nem biztos, hogy csuklik még. Majd fog. A csuklás általában akkor jön el, amikor a picik tüdeje már érett, gyakorolják a légzõmozgás.
Nem gond, még csak ezután fogod. Attól hogy nem érzed õ még csinálja. Ez olyan, hogy én sem hallottam a lányomat, aki holnap lesz 4 éves, kb 1 éves kora óta büfizni, pedig biztosan szokott. :)
A kérdező hozzászólása: Ma éreztem a gyomrom alatt 3-4 másodpercenként ilyen kis lüktetéseket, de nem tudom hogy az volt-e :D Majd figyelgetem

30-hetes vagyok, ti, hogy álltok a féltékenységgel? Mert én sajna nem tudom kontrolálni magam, hogy ne jegyezzek meg. Elfog ez múlni szűlés után? Mert előtte nem voltam ilyen.

Legjobb válasz: Szia! Van okod féltékenykedni vagy csak úgy hergelgeted magad feleslegesen? Mert ugye nem mindegy :-). Én 33 hetes terhes vagyok és 31 hete nem sexelt velem a párom, de nem vagyok féltékeny! Látom, hogy megnéz más nõket az utcán, csak mosolygok rajta, mindig is megnézte õket. De nem zavar. Tudom, hogy õ is annyira várja már 7 éve ezt a babát mint én, nem csalna meg, most a babára koncentrálunk. És én bizok benne, ez a lényeg! Beszélj vele, ha tényleg nyomos okod van féltékenynek lenni.

Szia! Van okod féltékenykedni vagy csak úgy hergelgeted magad feleslegesen? Mert ugye nem mindegy :-). Én 33 hetes terhes vagyok és 31 hete nem sexelt velem a párom, de nem vagyok féltékeny! Látom, hogy megnéz más nõket az utcán, csak mosolygok rajta, mindig is megnézte õket. De nem zavar. Tudom, hogy õ is annyira várja már 7 éve ezt a babát mint én, nem csalna meg, most a babára koncentrálunk. És én bizok benne, ez a lényeg! Beszélj vele, ha tényleg nyomos okod van féltékenynek lenni.
Ha valaki igazán szeret valakit , akkor nem csalja meg.én 36éves vagyok, 20éve lesz, hogy a férjemmel együtt vagyunk, én betegesen féltékeny vagyok, vagyis már nem annyira , mint régen, de bízni kell egymásban.ha szeretitek nagyon egymást, nem lesz gond.
Akkor csak a hormonjaid és majd elmúlik ez is a szülés után. Az egy hónap még belefér az idõdbe, biztos értetek dolgozik és nem azért, hogy távol legyen tõletek. Nyugi! Azt megértem, hogy nehéz lesz ez a hónap, nekem elsõ baba, de én már nagyon lelassultam és hasznavehetetlen vagyok. Kitartást neked és gondolj mindig a jövõre, hogy mekkora örömet fog okozni neked az új kis jövevény! :-)
39 hetes vagyook és egyáltalán nem vagyok egy féltékeny típus. Sajnos össz-vissz 4x szeretkeztünk, mert 12. hétig nem lehetett, aztán lehetett, de 20. héten kórházba kerültem, azóta tiltás van:( Na kijöttek belõlem olyan dolgok, amiket eddig nem igazán ismertem. Igenis féltékeny vagyok, pedig okom nincs rá.Attól is elkap az ideg, hogy a párom telefonján a háttér egy pornó maca, pedig elõtte nem érdekelt az ilyen. Sõt, nézegettem a nyaralós képeinket és elszomorodtam, mert azt vettem észre, hogy a párom tavaly sokkal boldogabban ölelgetett, mint az idei nyaraláson, ahol már volt pocak is. na akkor mondtam azt, hogy elég a hülyeségembõl :D Persze azóta is vannak hülye gondolataim! :D
A kérdező hozzászólása: Szia!Igazából nincs rá semmi okom, sajnos a terhességemmel ez is jött, nem vagok elégedett magammal legalábbis szeretném ha többet tudna foglalkozni velem a párom.Sajnos elég kevés idõnk van egymásra, ráadásul jövõhéten egy hónapig kimegy dolgozni Külfölre én itthon maradok a 3és fél éves kislányunkkal.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!A 18.58-nak nagyon aranyos amit írtál, és hát bekell valljam nevettem rajta mert mintha róllam lenne szó!:-)Azért úgytûnik viccesen is feltudom fogni, mert tudjuk, hogy elfog ez a butaság múllni!:-)Köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok!Boldog Babázást majd..!:-)

Mitől lehet? Ahogy fordulok oldalra sokszor úgy elkezd fájni a hasam alja hogy rendesen megijedek, nem tudok egy kis ideig megmozdulni. (30 hetes vagyok) Hétfőn voltam dokinál minden ok. Volt.

Legjobb válasz: Szia! 32 hetes vagyok, de ugyanígy vagyok én is.Nem tudom mitõl lehet, csak azért írok, hogy megnyugodj, nem csak te vagy így:)

Szia! 32 hetes vagyok, de ugyanígy vagyok én is.Nem tudom mitõl lehet, csak azért írok, hogy megnyugodj, nem csak te vagy így:)
Szia! Sajna én se tudok neked választ adni, de én is így vagyok ezzel.Nekem egy kicsit hasonlit arra amikor megakar jönni, mintha úgy görcsölne.De nem tudom én 33 hetes vagyok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!