Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok. Miért (16 db)

Nekem a 24. hetes UH után 32 hetesen kellett menni legközelebb, utána majd 38 hetesen. Nekem 32 hetesen 2300 grammra becsülték a bébit :)
A kérdező hozzászólása: Még nincs elõtejem se!az nagy baj?
Ha nincs dokid, akkor összesen 4-szer kell megjelenni orvosi vizsgálaton, szerintem ezért nem voltál azóta. 1- 12-13. heti UH 2- 18-19. heti UH 3- 28-31. heti UH 4- 36-37. heti UH Hogy mekkora a babád súlya, azt az UH-n mért adatokból szokták megmondani a dokik. Az egyik oldalon az írták, hogy 30 hetesen 1450g a magzat súlya.
Nem mérvadó, hogy van-e elõtej, vagy nincs. Nem baj, ha nincs.
Ne aggódj ezen. Én 24. hetesen voltam egy UH-n, utána volt egy 4D 26. hetesen, azóta semmi. Most megyek kedden, és pénteken töltöttem a 31. hetet. A dokimnál voltam, rápillantott a gyerekre, de õt csak a szíve érdekelte, a méreteivel nem foglalkozott, sajnálatomra. Már kiváncsi vagyok nagyon, hogy mekkora! Szóval a kötelezõ protokoll szerint 32. hétig kell menni, majd azt hiszem 36. vagy 38. héten. Ha nincs baj, nem kell mindig zargatni a pocaklakókat, fejlõdnek õk, ahogy kell:-)
Utolsó vagyok. NEkem sincs elõtelejem, állítólag nem mérvadó, hogy van-e vagy nincs. Sõt, inkább azt olvastam, hogy akinek nem volt, jobban volt teje a szülés után.

Miért aggódom ennyire, hogy idő elött fogok szülni? Ma is azt álmodtam, hogy beindult a szülés! 30 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Én is sokat aggódom így 34 hetesen, de inkább amiatt, hogy egyedül leszek éjszaka, amikor beindul. Sajnos a férjem sokszor dolgozik éjszakai mûszakban. Mivel mindkettõnk szülei messze élnek, így az sem megoldható, hogy valamelyikük itt legyen velem. Úgyhogy olyankor én is parázom. De mindig megbeszélem Maszatkával, hogy legyen szíves és ma éjjel még ne akarjon kibújni :) Amúgy pár héttel korábban én is rendszeresen álmodtam arról, hogy szülök, de szerencsére ezek a rémálmok elmúltak.

Szia! Én is sokat aggódom így 34 hetesen, de inkább amiatt, hogy egyedül leszek éjszaka, amikor beindul. Sajnos a férjem sokszor dolgozik éjszakai mûszakban. Mivel mindkettõnk szülei messze élnek, így az sem megoldható, hogy valamelyikük itt legyen velem. Úgyhogy olyankor én is parázom. De mindig megbeszélem Maszatkával, hogy legyen szíves és ma éjjel még ne akarjon kibújni :) Amúgy pár héttel korábban én is rendszeresen álmodtam arról, hogy szülök, de szerencsére ezek a rémálmok elmúltak.
Én 31. hetes kismama vagyok, de én is hetek óta ezen aggódom. Sõt, azt, hogy valami baj lesz a szülésnél. Én az átlagnál aggódosabb vagyok - igaz, ami igaz. Nekem a 20. héttõl rengeteget keményedik a hasam, szedek már rá egy csomó gyógyszert. Megrövidült a méhnyakam. Most a 30. héttõl pedig szinte egyfolytában kõ kemény a hasam. Ráadásul nincs, és valószínûleg nem is lesz fogadott orvosom sajnos:(((( Én talán ezek miatt rettegek, hogy megindul elõbb a szülés és ma is úgy ébredtem, hogy szinte rajtam volt a teljes pánik. Neked problémamentes volt eddig a várandóságod?
A kérdező hozzászólása: velem eddig minden oké volt, csak mostanában rengetteget keményedek, föleg ha lefekszem, meg néha elkezd fájni a hasam ami eddig nem volt, ezért is félek nagyon, nehogy baj legyen
Ne aggódj, biztosan nem lesz baj! :) Nekem az elsõ babámnál már a 25. héttõl voltak keményedések és jóslófájások, és csak a41. hétre született meg! :)
Egy idõben én rendszeresen szültem éjszakánként... Mindig jól el is fáradtam reggelre... :) Szerencsére elmúltak ezek az álmok. Üdv, 36 heteske.

30 hetesek vagyunk és még nem csuklott a babám, miért?

már van két láynom tudom hgoy mit kellene érezni de én nem éreztem még

Legjobb válasz: Miiiiii?? Csuklani??? Kellene csuklania? Én se csuklottam már vagy öt éve.

Miiiiii?? Csuklani??? Kellene csuklania? Én se csuklottam már vagy öt éve.
Szerinem hamarosan fog, türelem! Lehet hogy már most is, csak épp éjjel, vagy valamiért pont nem veszed észre. Az is lehet gyengécskén csinálja :-)
Hát szoktak csuklani a babák a pocakban. Bár nem hiszem, hogy túl nagy baj, ha mégsem. Én kb. 32 hetesen éreztem elõször, most vagyok 35 hetes és azóta is többször éreztem már. Ez attól van, hogy érik a tüdeje, próbálgatja, de ugye csak a magzatvíz van és ettõl jön rá a csuklás.
Az en Pocaklakom sem csuklott meg :) 30 hetes pocis
nekem elsõ babám, és csak a 31-32. hét körül éreztem meg a csuklását. Szerintem nem aggódj! Boldog pocakos napokat! 37 hetes kismama
Bár nekem is még csak elsõ terhességem, de én is 32 hetesen éreztam elõsször. Lehet, hogy elõtte is csuklott már, csak nekem nem tûnt még föl. Utána viszont sokszor kellett a fejemben ezt rendezni, hogy hiába csuklik már nagyon régóta, nem baj, és nem zavarja a babát, nem kell féltenem, és sajnálnom, mert mindig nagyon sajnáltam szegényt. Nem tudom, hgoy harmadik babával elõbb kell-e érezni.
Mi is 30 hetesek vagyunk, elsõ baba, viszont fogalmam sincs mit kell éreznem... Esetleg vki felvilágosítana?? Köszi és boldog pocakosodást mindenkinek!


30 hetes vagyok! A szemérem csontomat nagyin nyomja a babám, és olyan érzés, hogy a melleimet meg rugdosná? Miért?

Legjobb válasz: Kezd beékelõdni! Fészkelõdik, helyezkedik a kicsi! :D Semmi rosszat nem jelent!!!

Kezd beékelõdni! Fészkelõdik, helyezkedik a kicsi! :D Semmi rosszat nem jelent!!!
Nekem is fáj a szemérem csontom. Olyan mintha feszítené szét :)
Sziasztok! Ha oldalt fekve vagytok akkor nem fogjátok érezni. Már nagy a baba egyszerre tud rúgni felül és katanculni alul :) Helyezkedik és azt érzed, ami teljesen normális. Nekem már néha fáj is felszisszenek. 38 hkm
2. vagyok. Nekem akkor fáj ha felkelek az ágyból, és járkálok. vagy ha sétálok. Ha fekszem semmi bajom nincs. Sokat fekszem oldalt, mert máshogy nagyon kényelmetlen. De mikor felkelek este pl. pisilni, majd bepisilek annyira fáj. :(
A kérdező hozzászólása: Nekem is csak akkor fáj mikor fel akarok kelni!
Én is 30 hetes vagyok, és a második babánkat várom. Az elsõ terhességem egészen más volt, szerintem abba, hogy most ilyen nehezen bírjuk a gyûrõdést, belejátszik, hogy mostanában iszonyú sok a frontátvonulás, és nagyon szeszélyesen változik az idõjárás... Ez a babákat is megviseli, az enyém is többet mocorog, fészkelõdik, mint máskor. Én 3 napja még az ügyeleten is voltam, mert szinte csak fekve tudok létezni... Pedig mindent rendben találtak odabent. Feszülésre, keményedésre én MageB6-ot szedek, megemelt dózisban. Kitartást minden kismaminak! :)

Miert veszelyes ha megrovidult a mehnyak? 30 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Nekem is rövidült, de nem mondta a doki, hogy ez veszélyes lenne. Elõbb-utóbb mindenkinek megrövidül, hiszen a baba súlya összenyomja ott lent a dolgokat elég rendesen. Maximum idõ elõtti méhszáj-nyílás lehet, de ha pihensz eleget és odafigyelsz magadra, akkor nem lehet baj.

Nekem is rövidült, de nem mondta a doki, hogy ez veszélyes lenne. Elõbb-utóbb mindenkinek megrövidül, hiszen a baba súlya összenyomja ott lent a dolgokat elég rendesen. Maximum idõ elõtti méhszáj-nyílás lehet, de ha pihensz eleget és odafigyelsz magadra, akkor nem lehet baj.
Így van. Ilyenkor nem gond, ha rövidül, sõt sokaknak nyitva is van a méhszáj. Vigyázni kell, többet pihenni, és semmi baj nem lesz:-)
Nekem 20 hetesen rövidült meg. Szigorú fekvésre vagyok ítélve azóta. Most 31 hetes vagyok, a dokim azt mondta, hogy most még inkább feküdjek, mert a baba elkezd nagyon nõni, és ránehezül a méhszájra, ezért könnyen kinyílhat.
nõ a baba és kevesebb a hely. a vége a terhességnek bizony ilyen.
Szia!Én is ugyanigy vagyok.Mintha a szívem ki akarna ugrani és hányinger kap el.Pedig még 10 hét van...:) Én is arra gondolok hogy nyom a baba, legalább is remélem.De igy hogy nem vagyok egyedül megnyugodtam. Kitartás... 29+6hetes

Miért hideg a hasam? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Amíg tartott a nyár, én azzal poénkodtam el a dolgot, hogy klimatizált helye van a picimnek ;) Egyébként nekem is hideg, a pocim is meg a fenekem is mindig..nem elégséges a vérkeringésünk..

Amíg tartott a nyár, én azzal poénkodtam el a dolgot, hogy klimatizált helye van a picimnek ;) Egyébként nekem is hideg, a pocim is meg a fenekem is mindig..nem elégséges a vérkeringésünk..
Szia!valószinüleg a vérkeringésed rossz.Én pont az ellenkezõével szenvedek!Forró a pocim, de állandóan. 31 hetes kismami
a második lányunkkal én is így voltam és úgy oldottam meg hogy a méteráru boltba vettem 1 méter azt hiszem hogy passzé a neve és azt huztammagamra mindig és ez nagyon jó volt még éjjel is magamon hagytam nagoyn jó volt én januárba szültem
Lehet, hogy ez most kellemetlenül fog hangzani, de a zsírosabb testrészek hidegek, pontosabban azok, amelyeken van kisebb-nagyobb fedõréteg. Has, popsi, mell is lehet, illetve a combocska, felkar, ha ott is van a hús és az izom felett hájacska. (Nem negatívumként írom, nekem is van a pocakomon, pedig baba elõtt nem volt, most viszont nem csak a babapocakom gömbölyödött, hanem egy kicsit puhultam is, pedig nem híztam sokat. A párommal ezeket hívjuk viccesen szoptatópárnának.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, én is "takargatom".

30. hetes kismama vagyok. Miért nyilall a csiklómba néha (nap közben) szúró fájdalom?

Legjobb válasz: Szia! Szintén 30 hetes kismama vagyok és nekem is szokott néha ilyen lenni!Én megkérdeztem, a dokimat és azt mondta valószinûleg a babóca nyomhat valami idegeket!Nyugodj meg nincs semmi baj!Boldog babavárást!

Szia! Szintén 30 hetes kismama vagyok és nekem is szokott néha ilyen lenni!Én megkérdeztem, a dokimat és azt mondta valószinûleg a babóca nyomhat valami idegeket!Nyugodj meg nincs semmi baj!Boldog babavárást!
szia, nekem is szokott, 32 hetes kismama, ahogy itt olvasgattam, normalis dolog.

30 hetes terhes vagyok. Miért van az, hogy a baba nem mozog intenzíven? Allig mozog sőőőt álló helyzetemben még nem is éreztem csak 1-2 szer ez miért van? Eléggé duci vagyok lehet ez az ok? Sőőt az eddigi hízásom össz vissz 4 kiló.

Legjobb válasz: Szia! Minden baba más meg õ már elég "nagy" és a hely se annyi mint volt meg most már az idõ 90%-át alvással tölti. A duciságra csak annyi hogy ha eddig intenzív volt akkor most nem az miatt nem érzed hogy duci vagy mert akkor eddig se érezted volna. Próbálj meg hátra dõlni egy kényelmes fotelba simizni õt és beszélni hozzá ha rá figyelsz csak biztos érezni fogod. 25 hetes duci kismama aki valamikor az hiszi hogy egy "mérgezett egér" van a pocakjába valamikor pedig a Lusti törp...

Szia! Minden baba más meg õ már elég "nagy" és a hely se annyi mint volt meg most már az idõ 90%-át alvással tölti. A duciságra csak annyi hogy ha eddig intenzív volt akkor most nem az miatt nem érzed hogy duci vagy mert akkor eddig se érezted volna. Próbálj meg hátra dõlni egy kényelmes fotelba simizni õt és beszélni hozzá ha rá figyelsz csak biztos érezni fogod. 25 hetes duci kismama aki valamikor az hiszi hogy egy "mérgezett egér" van a pocakjába valamikor pedig a Lusti törp...
A kérdező hozzászólása: Köszike de eddig sem volt ám valami intenzív.Csak tudod látok olyan videókat amikor igy kinyomják valamilyüket pölö a lábukat én ezeket hiányolom nagyon.Tuttira különben, hogy lusta és alszik de én olyan aggódós vagyok.Jó babavárást és jó egészséget.
Már nincs annyi helye. Én 7 kg-t h íztam összesen. Dia
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok hát igen az szép is lenne ez olyan mint a 4d-s ultrahang nekem is csalódás volt mivel aki vékonyabb annak jobban látszik a baba arca az én kis maszatom meg tényleg olyan volt mint egy kis maszat(de még mindig jobban látszodott mint a hagyományoson) szóval ne idegeskedj mert ha ezen agyalsz dafke nem mozog és sajnos nálunk nem lesz nagyon olyan hogy "kidugja" a lábát vagy a kézét de azért néha rúgnak akkorát hogy látványos is nem csak érezhetõ. Neked is szép baba várást!
Én is duci vagyok, 1-2 héten belül mindenét ki fogja dugni, ezt senki nem kerüli el. Lesz amikor kimondottan fájni fog amit csinál. Ne aggódj! Üdv.: 34 hetes kismami
Szia!Nekem sem volt aktív abszolút nem. Az utolsó hónapban meg hullámzott a hasam. Ha kibújik nem gyõzöl utána futni:-) Sok sikert a babához!
A kérdező hozzászólása: köszike ez megnyugtató isten bizony nem tehetek róla, hogy ilyen aggódós vagyok.Már allig várom, hogy kint legyen akkor megnyugszom, vagy akkor aGGÓDOK MAJD igazán???:D:D jó babavárást mindenkinek

30 hetes terhes vagyok, miért utálhat az anyósom?

Soha nem voltam vele tiszteletlen, viszont amióta tehrhes vagyok, ki nem állhat. Már az els? babánknál is ezt csinálta. Attól kezdve, hogy megtudta, hogy babát várunk a fiával (házasok is vagyunk), minden voltam, csak jó nem. Most a másodiknál meg egyenesen azt mondta, hogy meg sem kellett volna mondanom a férjemnek, hogy gyermekünk lesz, csak el kellett volna vetetni. Pedig egyáltalán nem adtam okot rá, hogy így viselkedjen, és nem is élünk rosszul! Mikor megtudta, hogy kislány lesz a Pici, egyenesen majd megpukkadt :(

Legjobb válasz: Szia! Együttérzek veled! Az én anyósom is ilyen. Féltékeny mindenféle szempontból, irígy és utálatos! Soha nem voltam vele én sem tiszteletlen, mert a fiát, a férjemet Imádom! De õ minden alkalmat megragad - a már 7 hónapos kisfunk - nevelésével etetésével, mindennapjainkkal kapcsolatosan, hogy beleszóljon erõszakosan. Egy ételt nem tudok fõzni, mert kikapja a kezembõl a fakanalat, kioktat,stb. Válság ide vagy oda, én most kerestem lakást, hogy elköltözzünk, mert velük élünk. Õk nem fognak változni, akkor lépek , lépünk. A férjem mellettem áll szerencsére. Ha külön éltek, az kész szerencse!Egyébként meg ne hagyd magad, magatokat, kultúráltan is be lehet olvasni, végülis a TE családod! Amilyen a mosdó, olyan a törölközõ! Sok sikert és jó egészséget kívánok!

Szia! Együttérzek veled! Az én anyósom is ilyen. Féltékeny mindenféle szempontból, irígy és utálatos! Soha nem voltam vele én sem tiszteletlen, mert a fiát, a férjemet Imádom! De õ minden alkalmat megragad - a már 7 hónapos kisfunk - nevelésével etetésével, mindennapjainkkal kapcsolatosan, hogy beleszóljon erõszakosan. Egy ételt nem tudok fõzni, mert kikapja a kezembõl a fakanalat, kioktat, stb. Válság ide vagy oda, én most kerestem lakást, hogy elköltözzünk, mert velük élünk. Õk nem fognak változni, akkor lépek , lépünk. A férjem mellettem áll szerencsére. Ha külön éltek, az kész szerencse!Egyébként meg ne hagyd magad, magatokat, kultúráltan is be lehet olvasni, végülis a TE családod! Amilyen a mosdó, olyan a törölközõ! Sok sikert és jó egészséget kívánok!
Szia! Mintha én írtam volna a kérdést!!! Pontosan ilyen gonosz velem az én anyósom is!!! Mé az elsõ babát valahogy elviselte, de amikor kiderült, hogy ismét babát várok, elmondott mindennek, csak úriasszony nem voltam(( Amikor a 3. és a 4. gyerekeimmel voltam terhes, még rosszabb volt a helyzet..Õ is azzal jött, hogy el is lehetett volna vetetni... Megpróbált mindent: a férjemet és a gyerekeket is ellenem foprdítani...szerencsére nem sikerült neki. Igazán én se tudom, miért ilyen velem, mert miután a gyerek megszülettek, utána már elfogadta õket és a magy módján szereti is õket... Talán féltékeny a fiára, vagy attól fél, hogy az unokák öregítik.. nem tudom. Ahogy írtad, hogy amiatt is pukkadozott, hogy kislányod lesz, hááát, .. lehet, hogy tényleg csak féltékeny rád..
a férjed egyke gyerek? sajnos, ebben az esetben sok anya féltékeny mindenkire, aki az egyetlen fia közelében van.
Hát, igen az én férjem is egyke.. ezért se akartam, hogy nálunk csak egy gyerek legyen... Nehéz az ilyen anyósokkal. Igyekezni fogok, hogy én SOHA ne legyek ilyen!! 2. voltam
A kérdező hozzászólása: Igen, a férjem egyke... gondolom ez még csak nehezíti a helyzetet... Sajnálom, hogy nem tudok neki elég jó lenni (mármint az anyósnak), és szomorú, hogy az esetem nem egyedi... Nem akarok ilyen rossz anyós lenni!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!