Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok. Ma voltam ultrahangon (3 db)

30 hetes vagyok. Ma voltam genetikai 4D-s ultrahangon. Azt mondták minden rendben, de egy kicsit kevés a magzatvíz. Ez mitől lehet? Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: szerintem te maximum ihatsz töbet, de ha nagy lenne a baj akkor nem jöttél volna haza. Ne aggódj, mond a kezelõorvosnak és kérd hogy ellenõrizze, rendben van-e.

szerintem te maximum ihatsz töbet, de ha nagy lenne a baj akkor nem jöttél volna haza. Ne aggódj, mond a kezelõorvosnak és kérd hogy ellenõrizze, rendben van-e.
Bizony, tessék sokat-sokat inni, legfeljebb majd 5 percenként jársz pisilni, de nem ez a fontos. Legalább napi 2 litert igyál, de jobb, ha többet iszol, vagy egyél sok leveses gyümölcsöt, levest. "A magzatvíz számos ok miatt fontos: 1. A magzatot melegen tartja. 2. Mivel a testrészei nagyon gyorsan nõnek a víz segít nedvesen tartani õket, így nem nõhetnek össze. Néha -kevés magzatvíz esetén -a kéz vagy lábujjak összetapadhatnak. 3. A magzatvíz segít a magzatnak a mozgásban. Így még megszületés elõtt erõsítheti az izmait és csontjait. 4. Ráadásul egy folyékony "lökéshárítóként" is funkcionál. Mivel eloszlatja a méhet ért ütéseket." A kevés magzatvíz utalhat egyébként rendellenességekre is, de ha nálad ez felmerülhetne, akkor nyilván a doki kivizsgálást kért volna.

30 hetes kismama vagyok. Ma voltam ultrahangon és az ott mért méretek alapján a baba 31 hetesnek felel meg. Ebből lehet következtetni arra hogy nagy baba fog születni?

Legjobb válasz: Szia! Én 33 hetes vagyok, 35 hetesnek felelnek meg a babám értékei, már most 2564 gramm, kb. 2000 helyett. A védõnõm ma azt mondta, számítsak kb. 4 kg-os babára. De azért szülésig még változhat a helyzet.

Szia! Én 33 hetes vagyok, 35 hetesnek felelnek meg a babám értékei, már most 2564 gramm, kb. 2000 helyett. A védõnõm ma azt mondta, számítsak kb. 4 kg-os babára. De azért szülésig még változhat a helyzet.
Szerintem nem kell megijedni. Nem lehet, hogy el vagy számolva? Mert nálam ez történt. De ezt nekem a védõnõ mondta is a terhességem elején, hogy a kiírt idõpont az csak egy számolt, amit az utolsó mensihez néznek, nem pedig a fogantatáshoz. További jó babavárást! 34. hetes kismama
Szia kismama! Szerintem nyugodtan számíthatsz 4kg körüli gyerkõcre, fõleg, ha kisfiú. Az én fiam is 4050 grammal született, 59 cm-el, és õ is 2-2, 5héttel nagyobbnak mutatta magát. Én nem hiszek az elszámolásokban a mai technikák mellett. Most ismét babát várok, a 34. héten vagyunk és Õ is 2 héttel nagyobb. Erre is számítottam. Ne izgulj, ettõl semmi nem változik, ugyanúgy meg lehet szülni Õt is, mint egy 3 kg-os babát. Ha nem férne el és nem tudnád megszülni, nem fejlõdne ekkorára. Egyébként az én kisfiam teljesen átlagos méretû gyerkõc, anya tejcis, egyáltalán nem óriás baby, csak ekkorának született. Jó egészséget és sok sikert mindannyiótoknak.

10 hetes kismama vagyok. Voltam ma ultrahangon és ott azt mondta a doki, hogy az ülőmagassága 30 mm. Ez megfelelő?

ilyenkor már megvan a köldök zsinor is igaz? szombat óta egy kicsit fáj lent a hasam! ez mit?l lehet? az orvosom azt mondta hogy mindent rendben talál szépen növekszik! minden rendben lehet igaz????

Legjobb válasz: A hasad azért fájhat mert növekszik a méhed az uóteljesen normális.

A hasad azért fájhat mert növekszik a méhed az uóteljesen normális.
Szia! Ne aggódj az orvosod nem fog becsapni. Biztos hogy minden rendben van. A mérete tökéletes. A hasfájás nálam is jelenkezik de ez csak azért van mert nõ a baba a méheddel együtt. Sok szerencsét! Egy 13 hetes kismama.
Szia!!Az én babám 31mm volt a 10 hetes UH-n.Szerintem minden oké!A hasam nekem is fáj!Ne idegeskedj!Minden rendben van! Egy 15 hetes kismama
Szia. a következõ oldalon követheted hétrõl hétre a magzatod fejlõdését. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl Sok sikert! 9 hetes kismama
A hasad azért fáj, mert alakul, fejlõdik a baba. Nekem 12 hetes UH-n már 61mm volt az ülõmagasság. Most alakulnak a szervei. Az alhasi fájdalom (persze nem nagy) normális, mert növekszik a csemetéd illetve csinálja magának a helyet a pocakban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!