Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok. Ma (27 db)

Szia! Én 36 hetes vagyok és 96 cm a hasam köldöknél mérve. 165 cm vagyok. Alkati kérdés szerintem.
Én is 170 cm magas vagyok, de pénteken töltöm a 32.hetemet. Én nagyon kis karcsún kezdtem a terhességet(2.baba)60cm-es derékbõséggel. Most megmértem, mert amúgy csak pocakom van, semmi más, és nekem 96cm, ha állva megmérem. Még van szûk 2 hónap hátra, de nekem tuti nem lesz akkora pocim mint most 30 hetesen neked. Baba méretei uh alapján a korának megfelelõ, bár nekem az elsõ gyermekem is pici súllyal született, 38.héten, csupán 47cm-el, és 2500g-al. Viszont 10/10-es apgarral, úgyh most sem szeretném ha 3 kilónál több lenne. Mostmár 5 éves, és mindenki azt hiszi szeptembertõl suliba megy...pedig még van egy éve az oviból. Szóval lehet h nagy babád lesz, de ez a haskörfogatos dolog akkor igazán mérvadó szerintem, ha legelején is tisztában vagy azzal h mekkora a körfogata. És akkor tudod viszonyítani. Én 60cm-rõl max 100-105-ig fogok fölmenni. Szerintem.
Szia! Nekem a 30. héten 118 volt a haskörtérfogatom. 169cm vagyok, és súlyfelesleggel indultam. Mindenki folyton azt kérdezgeti, hogy ugye már megyek szülni, vagy, hogy ketten vannak? Na meg, amit a legjobban utálok, amikor azt mondják a hasam láttán, hogy "mekkora baba lesz"! Viszont az orvosok szerint, ill. a méretek szerint teljesen normális súlyú a bébikém!! Egyébként az egyik orvos, akinél nemrég jártam, azt mondta, hogy a has állásából és formájából nem lehet következtetni a baba méretére. Én ehhez tartom magam!! Úgyhogy próbálj meg nem tudomást venni ezekrõl az emberekrõl. Boldog babavárást!
Én most 31 hetes vagyok, és 110 a hasam.Épp a minap kérdezték hogy mennyi van még hátra, és mikor mondtam hogy két hónap, csak nézett, és mondta hogy nem saccolt csak egy hónapot. Mindenki mondja hogy szép nagy a pocim.Mondjuk átlag testalkatú vagyok, de a hasamon mindig volt némi felesleg.
Szia! Nekem 31hetesen volt 96os körfogatom.Van, aki azt mondja milyen kicsi, más meg, h nem ikreket várok véletlenül?! Egyébként tényleg alkati kérdés.165cm vagyok, 42kgal kezdtem a terhességet, és 61nél tartok:) Szóval ja.De mondják, hogy nagyon jól áll, hogy ennyit felszedtem, csak azért már nehéz nagy hassal ebbe a nagy melegbe. 33+1kisma
Szia! Én 173cm vagyok, 23 hetes és 124cm a pocim mérete. Szintén feleslegem van és a baba elõtt 122cm volt a haskörfogatom, viszont a pocim hatalmasat nõtt. Ki érti ezt? Mindenki azt kérdezi mostanában hogy fogytam? Pedig híztam 3kg-t de a testem teljesen átformálódott, biztosan ezért van. Ne foglalkozz senkivel csak az a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.
Szia, én 25 hetes vagyok és 98 cm.
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond és mekkora a pocid. Ez attól függ, hogy hogyan fekszik a babád a testedben. Van aki nagyon bent hordja, van aki kint. Van akirõl hátulról nem is látszik, hogy babát vár, mert elöl van a baba, másnak meg nagyon széles a pocija. Tehát ez nagyo egyéni és terhességenként is változhat. Egyébként ez a poci dolog nagyon egyéni. Az a fontos, hogy a babád szépen fejlõdjön, akkor minden rendben van. Nekem a 4-bõl 3x elég nagy volt a pocakom viszont hátulról egyáltalán nem látszott rajtam semmi. A picivel meg olyan pici volt a hasam, hogy alig vették észre, hogy babát várok. Amikor szülni mentem alig volt 90-es haskörfogatom..
Én 180 cm vagyok, de csak az elsõ terhességemre emlékszem, hogy hány centi volt a hasam: a végén volt 107 cm. A tied tényleg hatalmas. Nem sok a magzatvized véletlenül?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Igazából engem nem zavar, hogy nagy a pocim, ami engem zavar, hogy mindnki azzal jön, hogy biztos mekkora baba lesz meg hogy biztosan csak egyedül van és nem ikrek? Eddig nem mondta a doki, hogy több a magzatvizem, jövõhéten megyek hozzá meg fogom kérdeni, hogy a méretei megfelelnek e a korának.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy ilyen sokan írtatok! Ami még nálam szintén idegesítõ, hogy aki ismeri a férjem (aki két méter magas és kb 150 kg) mindenki azt mondja ez a gyerek tiszta apa lesz. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fognak mondani 32 hetes genetikain, hogy mekkora a babyke.

30 hetes vagyok, ma egész nap fájt a gyomrom vagy a hasam, mindig máshol. Csak tompán, nem volt vészes, étvágyam is volt. Ez normális velejáró? Nyomhat vmit a baba?

Legjobb válasz: Nekem szinte egész nap nyomja a gyomrom, vagy a beleimet. Eléggé fáj is. Ez normális szerintem, kell neki a hely :-) Ne aggódj! Üdv: 27 hetes kisanya

Nekem szinte egész nap nyomja a gyomrom, vagy a beleimet. Eléggé fáj is. Ez normális szerintem, kell neki a hely :-) Ne aggódj! Üdv: 27 hetes kisanya

30 hetes vagyok. Ma voltam uh és az eredmény a következő lett bpd-80mm fl-56mm ac-239mm becsült súly 1320 gramm 4/k c2000 állo burok jo ez az eredmény? Hol tudom ellenőrizni?

Legjobb válasz: En 32hetes vagyok es tegnap voltam uh az eredmeny BPD-85mm,AC-252mm,FL-62,sulya-1804gr.C1000.Nekem a baba mereteivel meg voltak elegedve,de a cx1000-az nemjo!le ellenorizni pedig a www.timmermann.hu vagy www.babaoldal.hu.Boldog baba varast.

En 32hetes vagyok es tegnap voltam uh az eredmeny BPD-85mm, AC-252mm, FL-62, sulya-1804gr.C1000.Nekem a baba mereteivel meg voltak elegedve, de a cx1000-az nemjo!le ellenorizni pedig a http://www.timmermann.hu vagy http://www.babaoldal.hu.Boldog baba varast.
30 hetes kismama vagyok, én is pont ma voltam uh-on.Nekem ezek szerepelnek a papíron:BPD 81mm, HC 282mm, th 77mm, fl 56mm, becsült súly 1700gramm, 3/k.Méhszáj vizsgálat most nem volt. Szerintem teljesen jók az eredményeid.
én 32 hetes vagyok és tegnap voltam uh ahol a BPD:86mm Fl:56mm.Nekem azt mondta 30 hetesnek felel ez meg.De azt is mondta , hogy nem nagy az eltérés nem kell aggódnom.


30 hetes vagyok ma délután autóval felmentünk egy kisebb padkára és azt éreztem a köldökömnél belülröl mintha valami húzodott volna nagyon furcsa érzés volt! Mi lehetett? Lehet valami baja a babámnak?

Legjobb válasz: Biztos hogy nem lett ettõl baja a babónak,nyugodj meg.Ott bent húzodhatott meg akár a méh, vagy a babó kereste a helyét hirtelen.

Biztos hogy nem lett ettõl baja a babónak, nyugodj meg.Ott bent húzodhatott meg akár a méh, vagy a babó kereste a helyét hirtelen.
Menjél az orvosodhoz mihamarabb, hogy te is megnyugodjál a hétvége igen hosszú tud lenni. Utána szerezzél be egy kismama biztonsági övet kb. 8500 Ft, annyit megér.

30 hetes vagyok, ma egész nap szúrkáló érzést érzek a hüvelyemben, de egészen kívül. Elég kellemetlen érzés. Lehet hogy valami fertőzés?

Legjobb válasz: Szerintem azt érezheted, ahogyan a medencecsontod kezd tágulni. Ez néha elég kellemetlen tud lenni. A csontjaid így készülnek fel a szülésre. Ha fertõzés lenne akkor az valószínûleg folyással járna, és inkább marna, csípne.

Szerintem azt érezheted, ahogyan a medencecsontod kezd tágulni. Ez néha elég kellemetlen tud lenni. A csontjaid így készülnek fel a szülésre. Ha fertõzés lenne akkor az valószínûleg folyással járna, és inkább marna, csípne.
A kérdező hozzászólása: Lehetséges. Vagyis remélem hogy nem fertõzés. Olyan érzés hogy egyszer belenyillal ami tart 2 másodpercig majd elmúlik és 1 percen belül jön a következõ, de nem belül érzem, hanem kívül és mintha a kisajkakra is kiterjedne.
Nekem is volt ilyen a végefelé. Állandóan éreztem a hüvelyem és néha bele is nyilalt. Szerintem csak a tágulás + lehet, hogy elkezd leszállni a pocid :)

30 hetes vagyok. Ma voltam genetikai 4D-s ultrahangon. Azt mondták minden rendben, de egy kicsit kevés a magzatvíz. Ez mitől lehet? Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: szerintem te maximum ihatsz töbet, de ha nagy lenne a baj akkor nem jöttél volna haza. Ne aggódj, mond a kezelõorvosnak és kérd hogy ellenõrizze, rendben van-e.

szerintem te maximum ihatsz töbet, de ha nagy lenne a baj akkor nem jöttél volna haza. Ne aggódj, mond a kezelõorvosnak és kérd hogy ellenõrizze, rendben van-e.
Bizony, tessék sokat-sokat inni, legfeljebb majd 5 percenként jársz pisilni, de nem ez a fontos. Legalább napi 2 litert igyál, de jobb, ha többet iszol, vagy egyél sok leveses gyümölcsöt, levest. "A magzatvíz számos ok miatt fontos: 1. A magzatot melegen tartja. 2. Mivel a testrészei nagyon gyorsan nõnek a víz segít nedvesen tartani õket, így nem nõhetnek össze. Néha -kevés magzatvíz esetén -a kéz vagy lábujjak összetapadhatnak. 3. A magzatvíz segít a magzatnak a mozgásban. Így még megszületés elõtt erõsítheti az izmait és csontjait. 4. Ráadásul egy folyékony "lökéshárítóként" is funkcionál. Mivel eloszlatja a méhet ért ütéseket." A kevés magzatvíz utalhat egyébként rendellenességekre is, de ha nálad ez felmerülhetne, akkor nyilván a doki kivizsgálást kért volna.

30 hetes vagyok és ma úgy vettem észre hogy szurkálna a hasamalja. Természetes dolog ez?

Legjobb válasz: Persze ne aggódj! Nekem reggelente szokott,felkelés után. 30 hetes kismami

Persze ne aggódj! Nekem reggelente szokott, felkelés után. 30 hetes kismami
Igen, sajnos normális. Nekem már nincs olyan nap, hogy ne szurkálna. Ha szurkál, pihenjé le, és elméletleg elmulik. 36 hetes pocakos

Miért aggódom ennyire, hogy idő elött fogok szülni? Ma is azt álmodtam, hogy beindult a szülés! 30 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Én is sokat aggódom így 34 hetesen, de inkább amiatt, hogy egyedül leszek éjszaka, amikor beindul. Sajnos a férjem sokszor dolgozik éjszakai mûszakban. Mivel mindkettõnk szülei messze élnek, így az sem megoldható, hogy valamelyikük itt legyen velem. Úgyhogy olyankor én is parázom. De mindig megbeszélem Maszatkával, hogy legyen szíves és ma éjjel még ne akarjon kibújni :) Amúgy pár héttel korábban én is rendszeresen álmodtam arról, hogy szülök, de szerencsére ezek a rémálmok elmúltak.

Szia! Én is sokat aggódom így 34 hetesen, de inkább amiatt, hogy egyedül leszek éjszaka, amikor beindul. Sajnos a férjem sokszor dolgozik éjszakai mûszakban. Mivel mindkettõnk szülei messze élnek, így az sem megoldható, hogy valamelyikük itt legyen velem. Úgyhogy olyankor én is parázom. De mindig megbeszélem Maszatkával, hogy legyen szíves és ma éjjel még ne akarjon kibújni :) Amúgy pár héttel korábban én is rendszeresen álmodtam arról, hogy szülök, de szerencsére ezek a rémálmok elmúltak.
Én 31. hetes kismama vagyok, de én is hetek óta ezen aggódom. Sõt, azt, hogy valami baj lesz a szülésnél. Én az átlagnál aggódosabb vagyok - igaz, ami igaz. Nekem a 20. héttõl rengeteget keményedik a hasam, szedek már rá egy csomó gyógyszert. Megrövidült a méhnyakam. Most a 30. héttõl pedig szinte egyfolytában kõ kemény a hasam. Ráadásul nincs, és valószínûleg nem is lesz fogadott orvosom sajnos:(((( Én talán ezek miatt rettegek, hogy megindul elõbb a szülés és ma is úgy ébredtem, hogy szinte rajtam volt a teljes pánik. Neked problémamentes volt eddig a várandóságod?
A kérdező hozzászólása: velem eddig minden oké volt, csak mostanában rengetteget keményedek, föleg ha lefekszem, meg néha elkezd fájni a hasam ami eddig nem volt, ezért is félek nagyon, nehogy baj legyen
Ne aggódj, biztosan nem lesz baj! :) Nekem az elsõ babámnál már a 25. héttõl voltak keményedések és jóslófájások, és csak a41. hétre született meg! :)
Egy idõben én rendszeresen szültem éjszakánként... Mindig jól el is fáradtam reggelre... :) Szerencsére elmúltak ezek az álmok. Üdv, 36 heteske.

Angliai anyukak! 30 hetes vagyok es ma tudtam meg hogy terhessegi diabeteszem van, mit csinaljak?

8,2 lett a terheles vercukor szintem, de a dokim olyan aranyos volt hogy nem szolt. Csak ma a midwife nezte meg es szolt hogy nem tul jo az ertek. Annyit mondott hogy keves cukrot es keves zsirt egyek. 2 het mulva kell mennem diatetikus midwifehoz. Nagyon felek olvastam miket lehet enni, de azt sem tudom hogy allitsak ossze egy napi, heti menut. Segitsetek.

Legjobb válasz: Ne haragudj az offért de neked hogyhogy csináltak terheléses cukorvizsgálatot? Nekem az elsõvel nem csináltak, most 23 hetes vagyok de szerintem most sem lesz, nem csinálnak ezek semmit...

Ne haragudj az offért de neked hogyhogy csináltak terheléses cukorvizsgálatot? Nekem az elsõvel nem csináltak, most 23 hetes vagyok de szerintem most sem lesz, nem csinálnak ezek semmit...
A kérdező hozzászólása: A 28 heten csinaltak, szerintem neked is fognak. De amugy van a csaladba cukorbeteg, lehet azert.
Szia! Bár nem Angliában élek, de én is terhességi diabéteszes voltam. Nekem 9, 2 lett a terheléses cukrom. 180 grammos szénhidrát-diétára állítottak be. Én a http://www.macosz.hu-ról tájékozódtam!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valszokat! Az utolsonak koszonom a linket nagyon jo.
Szia.Elso terhessegnel 7.8lett a terheleses, fel is hivtak mikor megkaptak az eredmenyeket. Ra egy hetre mentem a dietetikus midwifehoz elmondta miket mellozzek , a korulbeluli adagot is megmutogatta, adott merot, csikot, tut, kis fuzetet amibe le vezettem a mert adatokat, majd minden heten mentem a korhazba es megnezte. Ha nem volt jo az eredmeny megkerdezte mit csinaltam mashogy.Sajnos az utolso 2honapba mar a dieta sem segitett, igy gyogyszert kaptam.
A kérdező hozzászólása: Az utolsonak koszonom a valaszod. Hetfon kell mennem eloszor a dietetikus midwifehoz.

Jósló fájás lenne? 30 hetes vagyok és megjön érzésem van, de nem rendszeres, 2 napja is éreztem és ma is. Eddig még nem volt ilyen. Méhszájam 2000. Ugye nem jön korábban a kisszívem?

Legjobb válasz: 35 hetes vagyok. Az elmúlt 3 hétben 5zör volt "megjön" érzésem és 1100 as a méhszájam már a 29. hét óta. Nyugi!!

35 hetes vagyok. Az elmúlt 3 hétben 5zör volt "megjön" érzésem és 1100 as a méhszájam már a 29. hét óta. Nyugi!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!