Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok. A mehlepeny (6 db)

30 hetes vagyok, mit jelen az, hogy a méhlepény 1 fokban érett?

akkor lehet elöbb meg lesz a picúrkám

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy meszesedik a lepény, de még tökéletes:) Ettõl még akár túl is hordhatod. AZ I. fokban érett és az elöregedett méhlepény között még van két stádium. Még egy III. fokban érett méhlepény is táplálhatja megfelelõen a babádat.

Azt jelenti, hogy meszesedik a lepény, de még tökéletes:) Ettõl még akár túl is hordhatod. AZ I. fokban érett és az elöregedett méhlepény között még van két stádium. Még egy III. fokban érett méhlepény is táplálhatja megfelelõen a babádat.
Nekem is I. fokban éret volt a lepény ennyi idõsen, ez telljesen normális. öbb, mint egy héttel hordtam túl a lányomat és a lepény még akkor is tökéletesen ellátta a picit! Ne aggódj, ez így van jól.
A kérdező hozzászólása: akkor jó :) köszönöm

30 hetes terhes vagyok. A mehlepeny eretttsege II-es fokozatu. Nem tul korai meg? Aggodok egy kicsit.

Legjobb válasz: Nem hiszem h. ez rossz lenne ha 3-as vagy 4es fokozatú az a rossz!

Nem hiszem h. ez rossz lenne ha 3-as vagy 4es fokozatú az a rossz!
Nekem is annyi volt 30 hetesen.Most 36 hetes vagyok és minden rendben.

Nagy a problemam, 36 hetes terhes vagyok, kulfoldon elek, a magzatom 30 hetesnek felel meg, 1, 5 kg, es azt is mondta az orvos hogy megvan serulve a mehlepenyem, mit tudnek tenni?

nagyon megvagyok ilyedve, reggel ota csak sirok, nem tudom hogy miert, vagy hogyan serulhetett meg a mehlepenyem, felek hogy elveszithetem a babamat, elso kisbabam lesz, kernem a segitsegeteket, hogy aki tud ilyesmi dologrol, az irja le a tapasztalatait, segitsen nekem, irja le hogy mivel gyorsithatnam meg a babam novekveset, stb.

Legjobb válasz: Ne haragudj, csak meghallgatni tudlak. Hogy lehet az, hogy 30 hetesnek felel meg a babád? Nem vonom kétségbe a nyelvtudásod, de biztos, hogy 100%osan értettél mindent? A legfontosabb, hogy próbálj lenyugodni, tudod, hogy azzal csak ártasz magadnak és a babádnak, ha sírsz. Tudom, ezt így könnyû mondani. 30 hetesnek felel meg a babád, akkor már életképes. Nem mondtak semmit, hogy mit kell tenned? Mindenesetre remélem szeded a vitaminokat (nem azért, hogy nagyobb legyen a baba) Egyél elég táplálékot, igyál elég vizet. Hol élsz egyébként? Én is külföldön élek, 3 hónapja szültem, tudom, hogy milyen nehéz a terhesség egy idegen országban, hogy nem értesz mindent 100%osan. Én Angliában élek.

Ne haragudj, csak meghallgatni tudlak. Hogy lehet az, hogy 30 hetesnek felel meg a babád? Nem vonom kétségbe a nyelvtudásod, de biztos, hogy 100%osan értettél mindent? A legfontosabb, hogy próbálj lenyugodni, tudod, hogy azzal csak ártasz magadnak és a babádnak, ha sírsz. Tudom, ezt így könnyû mondani. 30 hetesnek felel meg a babád, akkor már életképes. Nem mondtak semmit, hogy mit kell tenned? Mindenesetre remélem szeded a vitaminokat (nem azért, hogy nagyobb legyen a baba) Egyél elég táplálékot, igyál elég vizet. Hol élsz egyébként? Én is külföldön élek, 3 hónapja szültem, tudom, hogy milyen nehéz a terhesség egy idegen országban, hogy nem értesz mindent 100%osan. Én Angliában élek.
Nekem 39 hetesen mondták azt, hogy 33 hetesnek felel meg. 2650g-mal született, teljesen egészségesen!!! Viszont azonnal megindították a szülést, mert ilyenkor a méhlepény már nem tudja megfelelõen táplálni. Nem igazán értem, nálad mire várnak??
Szia! Arra tippelek, hogy a baba nem tudott elegendõ tápanyaghoz jutni a sérülés miatt. Ne akadj ki (tudom könnyû nekem) még van 1 hónapod, és 1, 5kg, bár pici, de ha már most megszületne sem lenne semmi baja, csak picurka lenne, és koraszülöttnek minõsülne, megfigyelnék. Remélem azért hogy csak elcsesztek valamit.
Hát ha 1, 5 kg az valóban 30 hét körüli súly, nem hiszem, hogy félreértette volna. Elõz UH mikor volt és ott mekkora volt?
A kérdező hozzászólása: ez elotti ultrahangon augusztus 9-en voltam, 5 honapos volt a magzatom, es ott csak annyit mondtak hogy kicsit pici a baba, de mast nem mondtak, szoval nem mondtak hogy serult a mehlepenyem, ma hallottam eloszor a problemamrol,
szia en is canadaban elek, es amikor terhes voltam nekem is mondtak olyanokat hogy azt hittem megorulok de hal Istennek egezseges fiam szuletett ha gondolod irj emailt
A kérdező hozzászólása: szia, canadaban elek, a parom nagyon jol beszel angolul, 12 eve itt lakik, sajnos igen, 30 hetesnek felel meg, es ez 100%, probalom magam megnyugtatni, az orvos azt mondta hogy varjunk hogy hat ha fejlodni fog, megtesznek mindent a baba erdekeben, 2-szer kell minden heten jarnom ultrahangra, es nem tudok mast csinalni csak varni, hogy mi lesz, remelem tudnak ezen az oldalon segiteni,
Elõször is, nyugi! A 1, 5 kiló nem olyan kicsi, ha most megszületne is, már nem valószínû, hogy bármi gond lenne. És lehet az uh is téved a súlyt illetõen. (mind a két gyerekemnél több, mint fél kilót tévedett!) Egy barátnõmnek volt hasonló, nem táplálta megfelelõen a lepény a babát. Neki is csak a 35. héten derült ki. Õt benn tartották kórházban, naponta uh és ctg, és rengeteg fehérjét (húst hússal) etettek vele. Amíg fejlõdött picit is benn a baba vártak, végül a 37. héten teljesen megállt a fejlõdése, császárral világra segítették. 1400 g volt a kislány, kinn nagyon gyorsan behozta a lemaradását.
A kérdező hozzászólása: koszonom hogy irtatok, sokat segitettetek, a pici babam sokat mozog, az orvos azt mondta, ha nem nagyon erzem mozogni, azonnal mennyek be hozza, nem tudok mast csinalni, csak varni, es megprobalok minel tobbet enni, hat ha segitek a babamnak hizni es novekedni, addig is hetente ultrahang, plusz szivhang nezes, koszike megegyszer hogy irtatok, sok puszi mindenkinek
Szia! Hogy vagytok? Megszületett már a kisbabád?


30 hetes terhes vagyok és 3Dimenzios ultrahangon mondta az orvos hogy a méhlepény már elkezdett meszesedni! Mit jelent ez?

Õ azt mondta hogy korábban fogok szülni!Ja és nem dohányzom!

Legjobb válasz: Kezd elöregedni a méhlepény,tehát nem tudja majd táplálni a babát,ezért fogsz hamarabb szülni.De ebbõl nem lesz gond,mert a dokid észrevette idõben.

Kezd elöregedni a méhlepény, tehát nem tudja majd táplálni a babát, ezért fogsz hamarabb szülni.De ebbõl nem lesz gond, mert a dokid észrevette idõben.
Szerintem 30 hetesen ez elég gyakori. Olyan mint mi emberek: idõvel elkezdünk öregedni. Fokokban írják a lepény érését. I. fokban érett lepény, (placenta) Stb. Igazán nem értem miért kell ilyenekkel rémisztgetni a kismamákat. Ez nem veszélyes, ne foglalkozz vele, élvezd a terhességedet, beszélgessetek sokat a babával, és nyugodj meg, ebbõl nem lesz semmi baj!!! Jó egészséget kívánok a családnak

35 hetes kismama vagyok. Két hét alatt mindössze 30 dkg-t híztam. A babám mozog rendesen, nst jó, de uh-ra csak 3 hét múlva kell mennem. Aggódom, hogy fejlődik-e rendesen a babám. Mi van, ha nem táplálja megfelelően a méhlepény. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még csak 24 hetes vagyok, de eddig nem híztam semmit, vagyis amit azelején lefogytam(2kg) az mostanra jött vissza, így vagyok 52kg, de eddig minden rendben volt.

Szia! Bár én még csak 24 hetes vagyok, de eddig nem híztam semmit, vagyis amit azelején lefogytam(2kg) az mostanra jött vissza, így vagyok 52kg, de eddig minden rendben volt.
Itt az a kérdés, hogy az utolsó idõben, mikot heti 450g-ot kellene átlagban hízni a kismamának a 30dkg/2hét megfelelõ e?! Ez egyénileg változik. Ne aggódj, ha változatosan táplálkozol õ elveszi ami neki kell. Valószínüleg ezt õ hízta és nem te. Szerintem minden oké. De biztosan mindíg az orvos tud mondani. Könnyû szülést! 32km

30 hetes kismama vagyok tegnap uh-on azt mondta a doki hogy nagyon lent van a méhlepényem és akkár mikor vérezhetek? Lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Ha valami baja lehet a babának az orvos figyelmeztet. Ha mondott valamit fogadd meg a tanácsát ha nem akkor csak jobban vigyázz magadra. 14hkm

Ha valami baja lehet a babának az orvos figyelmeztet. Ha mondott valamit fogadd meg a tanácsát ha nem akkor csak jobban vigyázz magadra. 14hkm
A kérdező hozzászólása: nem mondot semit!! csak akár mikor elvérezhetek!!!
Nagyon-nagyon vigyázz magadra!!!! Elsõ voltam!
A kérdező hozzászólása: vigyázzok és köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!