Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok. 2 napja (7 db)

Jósló fájás lenne? 30 hetes vagyok és megjön érzésem van, de nem rendszeres, 2 napja is éreztem és ma is. Eddig még nem volt ilyen. Méhszájam 2000. Ugye nem jön korábban a kisszívem?

Legjobb válasz: 35 hetes vagyok. Az elmúlt 3 hétben 5zör volt "megjön" érzésem és 1100 as a méhszájam már a 29. hét óta. Nyugi!!

35 hetes vagyok. Az elmúlt 3 hétben 5zör volt "megjön" érzésem és 1100 as a méhszájam már a 29. hét óta. Nyugi!!
bärcsak en is elfelejtenek enni...akkor nem tartanek 33hetesen +15kg-näl... :)
A kérdező hozzászólása: szerintem nem sok a 15 én 12 híztam eddig
elsö vagyok.a sokim nem mondta, hogy sok lenne, csak en erzem ugy...alig tudom felvonszolni magam a lepcsön...de enni nem felejtek el!mindjärt megyek is, es csinälok räntottkarfiolt ebedre! :)
Szia Nekem a reggelim egy kakó volt olyan este 8-9 körül éreztem hogy éhes vagyok nah aztán kb hajnal 1-ig tömtem magamba mindent amit itthon találtam de azért szerencsés vagyok mert 64, 5 kg-val kezdtem a terhességem 74-el mentem szülni 65-el jöttem haza A helyzet most se sokkal jobb szopi fejés majd kicsi piheni és újra kezdõdik minden aztán ismét azon kapom magam hogy lassan vége a napnak és szinte semmit se ettem

30 hetes terhes vagyok. 2 napja egyre sűrűbben bekeményedik a hasam. Tegnap kb. 15 percig tartott, és fájt is. Lehet ebből baj? Nem korai még?

November 19.-én kell orvoshoz mennem.

Legjobb válasz: Elvileg ha csak egyszer-egyszer, nem rendszeresen jelentkezik, komoly baj nem lehet, de ez egy jelzés is lehet a testedtõl, hogy ideje többet pihenni! Meg szedj egy kis magnéziumot, ha eddig nem szedtél, vagy ha igen kicsikét emelheted az adagot. De ezt inkább beszéld meg a védõ nõddel is. Hívd fel, biztos szívesen segít.

Elvileg ha csak egyszer-egyszer, nem rendszeresen jelentkezik, komoly baj nem lehet, de ez egy jelzés is lehet a testedtõl, hogy ideje többet pihenni! Meg szedj egy kis magnéziumot, ha eddig nem szedtél, vagy ha igen kicsikét emelheted az adagot. De ezt inkább beszéld meg a védõ nõddel is. Hívd fel, biztos szívesen segít.
Szia nekem is állandóan bekeményedik a hasam vki azt mondja méhösszehúzódások az oka.De a védõnõ magnéziumot ajánl erre.32hetes
Én is 32. hetes vagyok és szintén akár fél napokra is bekeményedik a hasam és akkor fekvés, mert más nem megy. Ez a hosszú ideig tartó keményedés /mert a 2-3 perces ebben a terhességi korban normális/ stressz és/vagy fizikai igénybevétel hatására jön létre és a koraszülés jele, így NAGYON KELL VIGYÁZNI! Ha 5-10 percnél tovább tart egy keményedés, le kell feküdni és pihenni! Akár órákon át is...


30 hetes terhes vagyok.1 hete 1370 g-ra becsülték a súlyát, 2 napja pedig mindössze 1300 g-ra. Normális ez? Lehetnek ilyen eltérések 2-2- mérés közt? Nem túl kicsi a súlya a babámnak?

Legjobb válasz: Erre a uh-os súlybecslésre nem lehet adni! Nekem a 32. héten 1850 grammra becsülték a lányom súlyát, majd a 35. héten 3000 grammra. Ehhez képest a 37. héten 2750 grammal született a lányom! :)

Erre a uh-os súlybecslésre nem lehet adni! Nekem a 32. héten 1850 grammra becsülték a lányom súlyát, majd a 35. héten 3000 grammra. Ehhez képest a 37. héten 2750 grammal született a lányom! :)
Ne aggódj ezen. Kislányomat 36 hetes 5 naposan 2200g-nak mérték, rá 3 napra megszületett 3300g-mal.
Ez csak becslés. Mivel az UH nem rendes képet ad, csak tippelni tudnak, hogy mekkora a baba.
38. hetesen 3300g-ra becsülték, 3 nap múlva született 3530g-mal. 30 hetesen ez jó érték, az utolsó hetekben rengeteget híznak.
Szia ne aggodj ez csak becslés... 37 hetesen doki 3500 gr ra saccolta azt mondta 4kg felül szöletik majd és túl fogom hordani tuti... Másnap megszületett 3060 56 cm el..:-)) Ennyit a becslésrõl meg mindenrõl..:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mindenkinek ment a zöld kéz. Csak eléggé megijedtem hogy nem hogy nagyobb súlyt mértek volna most, még inkább kevesebbet... És ráadásul itt a neten azt olvasom mindenhol hogy egy 30 hetes magzat már 1500 g... Ez is megijesztett hogy akkor az enyém túl kicsi lenne? Na, próbálok nem parázni.
Szerintem dokitól is függ: szülés elõtti nap 3700 gramm-ra becsülték és másnap 3640-el született a fiam.
Menj el masik dokihoz ha aggodsz , eni azt tettem, es kiderult, hogy a kis lurkomnak semmi baja:! nem minden orvos jo! 36 hetes kismama

Van e esély a koraszülésre, ? Ha az első kisbabám koraszülött volt. Jelenleg 30 hetes terhes vagyok és félek, mivel az első 34. hétre született és 2 nap után meghalt.27 hetessen felvettem a tüdőérlelő inyekciót.

Legjobb válasz: Kislányom a 34. hétre született 2320 gr-al és nem volt semmi baja. Pár napig inkubátorba volt és a 9. nap vihettem haza. Valószínûleg a teherbe esés elõtti méhszák konizációs mûtét miatt volt a koraszülés. Én viszont annyira féltem újra babát vállalni, hogy 7 évet vártam a következõvel, aki a 39. héten látott napvilágot. Viszont végig a terhesség alatt programoztam be magamnak a 39-es számot. Most a 3. babánkat várom, de a félelem nem múlt el. Kívánom ,hogy akkor szülj, amikor már itt van az ideje!

Kislányom a 34. hétre született 2320 gr-al és nem volt semmi baja. Pár napig inkubátorba volt és a 9. nap vihettem haza. Valószínûleg a teherbe esés elõtti méhszák konizációs mûtét miatt volt a koraszülés. Én viszont annyira féltem újra babát vállalni, hogy 7 évet vártam a következõvel, aki a 39. héten látott napvilágot. Viszont végig a terhesség alatt programoztam be magamnak a 39-es számot. Most a 3. babánkat várom, de a félelem nem múlt el. Kívánom , hogy akkor szülj, amikor már itt van az ideje!
Nagyon sajnálom , ami az elsõ babáddal történt.Ha nem genetikai háttere volt a koraszülésnek, akkor nem valószínû h ez a babád is elõbb érkezik.Anno mondtak vmit, h miért történt, v kivizsgáltak?Feküdj sokat, pihenj, szedj Elevitet.Mit jelent h felvetted a tüdõérlelõt, megkaptad v csak szeretnéd felvetni az ötletet az orvosnak h megkapd?
Nem törvényszerû, attól függ mi volt a baj!
Minden terhesség más.Nem biztos, hogy koraszülött lesz a második is, ha minden rendben veled, és sokat pihensz, nem lesz baj.én az elsõt 33.hétre szültem, a másodikat 1 nappal túlhordtam.Mondjuk a 2.-nál majdnem végig szinte feküdtem a 25.héttõl, mert akkor 1 hét kórház volt görcsölés miatt.De a méhszájam végig zárva maradt.Ne idegeskedj, minden rendben lesz!
Nekem az elsõ 30.hétre született, a második pedig kiírt elõtt 2 nappal.Második terhességemnél folyamatosan elkellet látni a 12 kg-os, 18 hónapos fiamat.Sajnálom ami az elsõ babáddal történt.A második terhességemet végig imádkoztam, csak nehogy koraszülés legyen megint.Én pozitív példa vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segitettek nekem. Nem volt semmi magyarázat az elsõ koraszülésre, csak azt mondták hogy, a baba tüdeje nem volt kifejlõdve.Igen már felvettem a tûdõérlelõ inyekciót a 27.héten.
Ne aggódj, minden terhesség más. Most biztos, nem lesz semmi gond, erre gondolj. Azért szerintem az elsõ babánál más gond is volt, hogy nem fejlõdött ki addigra annyira a tüdeje, mert 34. hétnél már életben szoktak maradni. A kórházban a szobatársaim között 2 anyukának is 29. hétre született a babája, és túlélték, persze több hétig intenzíven voltak. De ha most kapsz már tüdõérlelõt, akkor biztos nem lesz ilyen probléma, pihenj sokat.
Én nem tudok semmi konkrétat írni, csak szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen! Érdekelnek engem is a válaszok, mert az én fiam 35. héten született. Szerencsére vele minden rendben, de félek, hogy a következõ terhességem hogy végzõdne! Nálunk sem tudta megmondani az orvosom, hogy vajon miért indult be egy hónappal hamarabb a szülés. Még nem tervezzük a következõ babát, a kicsi most 9 hónapos, de ha belegondolok, hogy megint koraszülött lehet, és esetleg valami baj is lehet, akkor egyáltalán nem is szeretnék... De azért látod vannak itt pozitív példák is, úgyhogy bízz benne, hogy most nem lesz semmi probléma!

Tényleg visszatér? 30 hetes km vagyok s 2-3 napja napi többször van hányingerem, s vagyok rosszul, mint a babavárás elején. Normális ez?

pedig ugy örültem,hogy ennek a korszaknak már vége...:-(

Legjobb válasz: Sajnos visszatérhet. Általában az elején és a végén is vannak rosszullétek. Kitartás, hamarosan babázhatsz.

Sajnos visszatérhet. Általában az elején és a végén is vannak rosszullétek. Kitartás, hamarosan babázhatsz.
szia! Visszatérhet sajnos. Nekem is vannak ilyen napjaim. És akkor megint eszembejut az a 3 szép hónap...brrr...de inkább ne is mondjam....Fel a fejjel, lesz ez jobb is!!:) )) 36 hetes kismami
Sziasztok! Én is 30 hetes vagyok és nálam is most kezdõdtek újra a rosszullétek. Hányingerem van, nincs étvágyam, ráadásul a teher miatt már most nem jó semmilyen pozíció sem ülve sem fekve sem állva, sõt még sétálni sem tudok mert egybõl kõsziklává mered a két combom, ami felhúzódik 10 perc alatt a hasam aljára is. Szóval nem lesz egyszerû az utolsó két hónap. Az elsõkben legalább még nem volt nagy pocim.... Nincs valakinek praktikája a hányinger ellen? Nekem a keksz, vagy pár falat étel nem vált be, sõt, annál rosszabb....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, s kicsit elkeseredtem.Olyan jó volt nem érezni ezt! Akkor kismamák kitartást nektek is aki hasonló helyzetben van, s boldog utolsó harmadot!!!!
Ez érdekes, nekem az elején semmiylen rosszullét nem volt, most pedig egy héten belül kétszer is.... De ezek szerint ez "normális", megnyugtattatok! 31 hetes km

30 hetes kismama vagyok és 2 napja fájnak a csontjaim föleg ott. Az miért lehet? Nem korai még? Ilyenkor már tágulok?

Els? babaváró vagyok és nem tudom mikor kell elkezdenie fájni.Nem baj ha már most néha fáj a hasam is alul? De nem egész nap inkább esténként.

Legjobb válasz: Ez ilyenkor már természetes és csak rosszabbodni fog. Ez már a tágulási folyamat része. Lassan elkezdõdnek majd a jóslófájások is. Mostmár pihenj sokat mert nem lenne jó ha most megindulna a szülés. Kitartás, már nincs olyan sok. Én keddre vagyok kiírva habár még semmi jele hogy ki akarna jönni.

Ez ilyenkor már természetes és csak rosszabbodni fog. Ez már a tágulási folyamat része. Lassan elkezdõdnek majd a jóslófájások is. Mostmár pihenj sokat mert nem lenne jó ha most megindulna a szülés. Kitartás, már nincs olyan sok. Én keddre vagyok kiírva habár még semmi jele hogy ki akarna jönni.
Én 33 hetes vagyok. És nekem is szörnyen fájnak a csontjaim, kimondottan ott. Igen, tágulunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!