Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok és tegnap (15 db)

30 hetes vagyok és tegnap hátamra, fenekemre estem. Érezhette-e a baba is? Van rá valamilyen negatív hatással?

Sajnos néhány hete folyamatosan fáj a jobb oldali fenékcsontom és azóta elég nehézen mozgok.

Legjobb válasz: Én is zakóztam egyet 29 hetesen, pedig már vagy 20 éve nem estem el. Másnap egész nap a dokikat jártuk. Sebészet, nõgyógyászat, ultrahang, stb. Hál Istennek a Babának nem lett semmi baja, és legalább megnyugodtam. Ha fáj, mindenképpen menj el orvoshoz, ha másért nem is, legalább megnyugszol, ha nincs semmi baj. A fenékre esés még rosszabb, mint a hasraesés, de a Baba védve van a magzatvíz által.

Én is zakóztam egyet 29 hetesen, pedig már vagy 20 éve nem estem el. Másnap egész nap a dokikat jártuk. Sebészet, nõgyógyászat, ultrahang, stb. Hál Istennek a Babának nem lett semmi baja, és legalább megnyugodtam. Ha fáj, mindenképpen menj el orvoshoz, ha másért nem is, legalább megnyugszol, ha nincs semmi baj. A fenékre esés még rosszabb, mint a hasraesés, de a Baba védve van a magzatvíz által.
Biztos hogy érezte a baba! max egy nagyot ugrott! De szerintem menj el orvoshoz!!! Nem szabad játszani az ilyennel, vagyis én nem mernék, még akkor sem ha mindent oknak éreznék. Remélem nincs gnd! ;)

30 hetes vagyok és a héten a picurkám befordult. Tegnap óta sokkal lejjebb van. Ez azt jelenti, hogy korábban fog megszületni? Félek ez mék túl korai lenne.

Legjobb válasz: Szia! Szeretnélek megnyugtatni, semmi okod aggódni! Ilyenkor természetes hogy befodul, s vannak babák amik igen, elkezdenek leszállni is. Nekem mindez a 28. héten volt, most meg sehogysem tudom kicsalogatni, pedig 40 hetes vagyok :) tehát ne aggódj, csak nagyon okos a picurka, no meg persze elõrelátó :) :) További gyönyörû heteket, a célegyenesben vagy!!!!

Szia! Szeretnélek megnyugtatni, semmi okod aggódni! Ilyenkor természetes hogy befodul, s vannak babák amik igen, elkezdenek leszállni is. Nekem mindez a 28. héten volt, most meg sehogysem tudom kicsalogatni, pedig 40 hetes vagyok :) tehát ne aggódj, csak nagyon okos a picurka, no meg persze elõrelátó :) :) További gyönyörû heteket, a célegyenesben vagy!!!!
Szia! Nekem az eleje óta nagyon lent van, és az esetek nagy részében fejjel lefelé is van.NE láss rémeket, nem kell!Teljesen normális, vannak babák, aki ilyenkor már befordulnak, sõt a nagyátlag ilyenkor fordul be, de még simán megfordulhat.Nekem is dobott egy bukfencet 31 hetesen.Aztán vissza is fordult.Van akinek meg közvetlenül szülés elõtt fordul csak fejjel lefelé.
Nekem már 24 hetesen is fejjel lefele volt :) Hogy azóta mit huncutkodik azt persze nem tudom :) Ti éreztétek is mikor befordult? vagy nem lehet azt érezni, vagy tudni???
A kérdező hozzászólása: Én éreztem, a kis fejecskéjea bal felem, a lábacskái pedig a jobb oldalam bökdösték. Éjszaka sem tudtam egyik oldalamon sem feküdni, mert neki nem tetszett. Nem tudtam, hogy fordul és azért, csak kedden voltam orvosnál és õ mondta, hogy fordul a kicsi. CSütörtökön viszont már éreztem, hogy nem nyomja az oldalam, hanem a gyomorszájam rugdossa. És a hasam is lejjebb van mint volt.

30 hetes kismama vagyok és tegnap voltunk ultrahangon a doki azt mondta hogy kb 1 kiló 80 deka a kisfiam az megfelelő vagy kicsi?

Legjobb válasz: Nekem majdnem 30 hetesen 1600 grammra becsülték a fiam, a kiírt elõtt 4 nappal született 3900 grammal. Ez alapján szép nagy babára számíthatsz Te is. Azt viszont tudd, hogy sokaknál nagyon elmérik a babákat, a becslés tévedhet.

Nekem majdnem 30 hetesen 1600 grammra becsülték a fiam, a kiírt elõtt 4 nappal született 3900 grammal. Ez alapján szép nagy babára számíthatsz Te is. Azt viszont tudd, hogy sokaknál nagyon elmérik a babákat, a becslés tévedhet.
Szia nekem a fiam a 30 hetes uh.n (4d) 1650 grammra becsülték, azt mondták hogy kicsit nagyobb így ne szedjek már terhesvitamint.
Az enyém 32 hetesen volt kb. 1939g szóval teljesen rendben van a súlya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattak!
Szia! Nekem 1400grammra becsülték.... 3040grammal 53cm-vel született meg 40+5 napra:-)
Nekem 32 hetesen becsülték 1900 grammra. 41. héten született 3060 grammal és 52 cm-rel.

30 hetes kismami vagyok és tegnap egy félreértésen nagyon felidegesítettem magam, utána nagyon begörcsöltem viszont 1 ora mulva elmult és el is aludtam. Lehetett az idegességtől egyáltalán?

Reggelre nyoma sem volt és a baba azóta is ugyanúgy ficánkol?azonnal dokihoz kellet volna mennem? nem tudtom eldönteni. Felel?tlen voltam?:(

Legjobb válasz: ne aggódj, én 35 hetesen kaptam tegnap össze a férjemmel, egy hülyeségen. Mindketten megbántuk, én is görcsöltem, de a babám nekem is ficánkolt. Ma elmentünk a dokihoz, és minden teljesen rendben. Azt mondta, ha mozog, és nincs vérzés... semmi gond. Azért no stressz:) Nekem is lelkiismeretfurdalásom van nagyon emiatt, de ezután már nagyon vigyázz rá, nyelj nagyokat és nem lesz semmi gond, hidd el! Boldogság van :) puszi

ne aggódj, én 35 hetesen kaptam tegnap össze a férjemmel, egy hülyeségen. Mindketten megbántuk, én is görcsöltem, de a babám nekem is ficánkolt. Ma elmentünk a dokihoz, és minden teljesen rendben. Azt mondta, ha mozog, és nincs vérzés... semmi gond. Azért no stressz:) Nekem is lelkiismeretfurdalásom van nagyon emiatt, de ezután már nagyon vigyázz rá, nyelj nagyokat és nem lesz semmi gond, hidd el! Boldogság van :) puszi
persze hogy lehet. ne idegeskedj mert nem tesz jot. de semmi baja nem lesz a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm jo hogy nem csak én kapok néha idegbajt... azért megpróbálok odafigyelni ezután, majd 11-ig számolok...:)

30 hetes vagyok. Tegnap és ma napi egyszer kétszer enyhén görcsölt a hasam, olyan érzés volt mintha meg akarna jönni. Tegnap voltam uh-on és minden rendben volt. Normálisak ezek a kicsi görcsök?

Legjobb válasz: ez persze hogy természetes... ezek ilyen "gyakorló" görcsök. egészen a szülésig lesznek ilyen görcseid. a szülésnél ugyan ilyet fogsz érezni csak 10x erösebben :) de ha vannak kérdéseid miért nem mész meg kérdezni az orvostól?? itt a kis babád életéröl van szó... hogy ha ugy érzed hogy valami baj van, mindig kérdezd meg az orvost, védönöt. ne várj arra hogy valaki a neten válaszoljon

ez persze hogy természetes... ezek ilyen "gyakorló" görcsök. egészen a szülésig lesznek ilyen görcseid. a szülésnél ugyan ilyet fogsz érezni csak 10x erösebben :) de ha vannak kérdéseid miért nem mész meg kérdezni az orvostól?? itt a kis babád életéröl van szó... hogy ha ugy érzed hogy valami baj van, mindig kérdezd meg az orvost, védönöt. ne várj arra hogy valaki a neten válaszoljon

30 hetes vagyok. Tegnap és tegnapelőtt miután együtt voltunk a párommal rendszeresen keményedett a hasam, és hiába vettem be magnéziumot, nem használt. Lehet a spermától?

Nem mondta az orvos, hogy ne lehetne szeretkeznünk. Nem hiszem, hogy az orgazmustól, gumit kellene használnunk?

Legjobb válasz: Elõfordulhat. Én úgy tudom oxitocint tartalmaz a sperma, ezáltal keményedhetsz be. Próbáljátok meg egy ideig gumival, utána meglátod. Remélem tudtam segíteni. 17 hetes pocakos

Elõfordulhat. Én úgy tudom oxitocint tartalmaz a sperma, ezáltal keményedhetsz be. Próbáljátok meg egy ideig gumival, utána meglátod. Remélem tudtam segíteni. 17 hetes pocakos
Hát mi gumival csináljuk, még is bekeményedik a pocim orgazmus után, de 1-2 perc és elmúlik.Nekem sem mindig használ a magnézium. 30heteske
Nekem minden alkalommal, az orgazmus után rögtön be szokott keményedni a hasam pár másodpercre :( Nem hiszem, hogy a spermától keményednél, inkább a méhösszehúzódások a szex miatt. Ha az orvos nem tilt a szextõl, akkor nyugodtan csináljátok!! Üdv 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem csak orgazmus után keményedett egy pár percig, hanem utána egész nap. Na majd kipróbáljuk ma gumival. Tegnap nagyon megijedtem, mert 10-15 percenként keményedett, végül nospát vettem be az használt.

30 hetes kismama vagyok és tegnap óta nagyon fáj a jobb oldalam. Éjjel alig bírtam feküdni meg aludni mert sehogy se jó. Ma nem is mozgott annyit a babám. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nekem is szokott fájni.Olyan rossz ha azon az oldalon vagy a hátamon fekszek.Remélem hamarosan szülök.Magas vérnyomás vizesedés 3.fokú érettségû lepény csökkent magzatvíz.37 h

Nekem is szokott fájni.Olyan rossz ha azon az oldalon vagy a hátamon fekszek.Remélem hamarosan szülök.Magas vérnyomás vizesedés 3.fokú érettségû lepény csökkent magzatvíz.37 h
Kedves 2.! De igen, jelezhet toxémiát a jobb bordaív alatti erõs fájdalom.Nyilván a többi általad leírt tünettel együtt, csak azokat a kismama nem érzi.Persze lehet ennek a fájdalomnak banális oka is, és nem szerettem volna megijeszteni.De azt gondolom, hogy jobb az ilyen dolgokkal orvoshoz kell menni.
4. vagyok:az a kell nem kell...
Nekem is ez a problémám volt, a jobb oldalam el kezdett fájné, elküldtek hasi uh-ra, kiderült hogy a baba nyomja a húgyvezetékemet, és vesetágulatot okozott, elküldtek vizelet vizsgálatra, találtak bacit is a vizeletemben, és így antibiotikumot kell szednem, most már nem fáj, de sok folyadékot kell innom, ill. azt a "trükköt" mondta a védõ nõ hogy szedjek c-vitamint mert azt nem szeretik a bacik. Szóval ha nem vagy lázas, nem fáj ahogy pisilsz, nem kell aggódnod, szerintem nálad is "csak" az lehet hogy növekszik a baba és nyomja a húgyvezetékedet! Azt javasolta rá a doki, hogy térdeljek le négy kéz láb, és lógassam a hasam, ismételd meg párszor naponta 5-10 percig, és remélhetõleg el fog múlni. De azért hogy megnyugodj, fordulj vele orvoshoz. De én szinte biztos vagyok benne hogy ez a probléma, mert olvasni is lehet róla, és a nõgyógyász is mondta, hogy elég gyakori ez terhesség alatt! Ne aggódj és kitartás! 28hkm
Akkor, az van mint nálam! :) Ne aggódj! Igyál sok folyadékot, hogy nehogy pangás legyen a vesédben, mert nekem tõle baci lett benne, és antibiotikumot kellett szednem. Jó babavárást!
Toxémiát ez? Toxémia: tartós magas vérnyomás, hirtelen nagy súlynövekedés (vizesedés), fehérje a vizeletben. Ez a tünet nem utal toxémiára, nyugi.Nem feküdted el magadat, vagy mozdultál rosszul? Engem jobban aggaszt, hogy nem mozgott annyit a baba, bár ilyenkor már való igaz, kisebb a hely odabent.Ma mi a helyzet? Én a biztonság kedvéért azért ma reggel felhívnám a dokimat a helyedben! Majd írj, hogy mi volt!Kíváncsi vagyok, drukkolok, hogy ne legyen semmi baj! Üdv. 3 gyerekes anya
S.O.S. ügyelet.Nem akarlak megijeszteni, de ez jelenthet toxémiát is.Inkább vizsgáljanak meg feleslegesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok voltam az orvosomnál megnézet minden rendben csak a baba rátelepedett a húgyhólyagomra meg a vezetékre azon ül meg tapossa. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi igen azt teszem :)

30 hetes vagyok, tegnap este és ma reggel pisilés után a wc papir halvány rozsaszines volt. Csak egy pici volt rajta, nem sok. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Lehet,hogy elkezdett kinyílni a méhszáj. Szerintem mindenképpen jelezd a dokidnak. Valószínûleg magnéziumot fog adni, és sok pihit javasolni. Én mindenképp meglátogatnám. Judy

Lehet, hogy elkezdett kinyílni a méhszáj. Szerintem mindenképpen jelezd a dokidnak. Valószínûleg magnéziumot fog adni, és sok pihit javasolni. Én mindenképp meglátogatnám. Judy
Igen, én is azt tanácsolom, hogy mindenképpen mutasd meg a dokinak. Nem feltétlen jelent bajt, de jobb, ha a doki megnézi! Akár a szex után is sérülhet egy picit a hüvely fala, ami okoz pici vérzést, de az is lehet, hogy tényleg nyílik a méhszáj!

30 hetes vagyok, tegnap óta néha rettenetesen belenyilal a hasamba és a hüvelyembe. Mi ez?

Els? baba, így nem igazán tudom, ráadásul a dokim szabadságra ment, április közepén lesz újra. 2 hete voltam nála utoljára vizsgálaton, akkkor minden oké volt, C3000-t írt be a kiskönyvembe is. Túler?ltetve nem vagyok, itthon vagyok táppénzen. Egy kicsit meg vagyok ijedve.

Legjobb válasz: Ilyen elõfordul,ne ijedj meg!Ha teheted,pihenj sokat!Szedjél MagneB6-ot!Jó egészséget!

Ilyen elõfordul, ne ijedj meg!Ha teheted, pihenj sokat!Szedjél MagneB6-ot!Jó egészséget!
Szia, én is 30 hetes vagyok, és én is 2 hete voltam dokinál, de az enyém nincs szabin :) ) Amúgy nálunk C 3100-at írtak a kiskönyvbe, úgyhogy nálam a külsõ méhszáj ujjnyira nyitva. Nekem is szokott hasonló panaszom lenni, gondolom a pocaklakó dolgozik, az okozhatja. Nekem hátsó fali a lepényem, -és lehet, hogy hülye vagyok- de általában érzem ha az körül matat, mert olyan, mintha ki lennék belülrõl párnázva, olyan fura, kis matató, mintha kocsonyán keresztül érne hozzám. Ha elörõl próbálkozik, az egész más, azt egyértelmûen tudom, hogy mit csinál. Na, és ha "ott lent" kutakodik, akkor szokott nyilalni. Kellemetlen tud lenni, az biztos. Volt már olyan érzésem, mintha már egész a hüvelyemben lenne. Na, akkor én is megijedtem.

Mi lehetett ez? 30 hetes kismama vagyok és tegnap rosszul lettem!

Éppen tartottunk haza a párommal kocsival és el kezdett fájni a fejem. Ezek után azt éreztem, hegy lezsibbad a jobb karom majd az arcom. Megálltunk, de ekkor elkezdtem összefüggéstelenül beszélni, nem létez? szavakat beszélni. Elindultunk tovább mert lakott területen kívül voltunk, kezdtem jobban lenni, de pár perc múlva minden megismétl?dött. Hívtuk a ment?t de a pulzust EKG-t Vércukrot vérnyomást rendben találták és hazaengedtek. A ment? szerint pánikroham volt.Nekem még nem volt ilyen. Nem kellet volna pár napra befektetni kórházba?Én nem is vagyok benne biztos hogy az volt. Nem kapkodtam a leveg?t sem.

Legjobb válasz: Tüneteid szerint illik rá a TIA.Ha te ugy érzed tényleg nem volt semmi pánik a tüneteid mögött,nézesd meg magad,neurológussal.(a google-ba beütöd TIA,utánna olvashatsz)

Tüneteid szerint illik rá a TIA.Ha te ugy érzed tényleg nem volt semmi pánik a tüneteid mögött, nézesd meg magad, neurológussal.(a google-ba beütöd TIA, utánna olvashatsz)
Ez nem pánikroham!!!! Én évekig voltam pánikbeteg, de az nem ilyen! Szó sincs félrebeszélésrõl és a rohamot valami kiváltja és már azóta is lett volna ha pánikbeteg vagy.Ja és a legfontosabb! Nem jár fejfájással én inkább migrénre gyanakszom az tud ilyet. Én sajnos migrénes vagyok, félre még nem beszéltem de akinél súlyosabb annál elõfordul én csak hányni szoktam, szédülni meg hasmenésem van és iszonyú fájdalmam. De orvos nem vagyok, föltétlen menj dokihoz ez valami neurológiai probléma lesz! Minden jót kívánok és jobbulást!
Szia! Nem is hallottam még ilyent:(!De remélem minden rendben van! A dokidnak említsd meg mi történt mindenképp! Boldog babavárást továbbra is:) !
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Én is belenyugodnék egy kis pánikrohamba ha azóta nem lenne erõs fejfájásom és nem lennék pszichomotorikusan lelassulva. Illetve nekem folyamatosan szednem kell a betalocot mert a pulzusom idõnként kiugrik. Ez a 3. babám és egyáltalán nem félek a szüléstõl. Azért köszi a megnyugtatást.
Szia!Nyugodj meg énis ezzel szenvedek és 34 hetes terhes vagyok!26hetes voltam mikor rosszul lettem, akkor nagyon meg ilyedtem mint te és halál félelmem van azota folyamatossan és hülyeséget beszélnek ez pánik szorongás amit érzel!Nagyon sok kismama küzd és küzdöt!És hidd le ez pánik félsz a szüléstöl vagy van valami amit halottál rola és félsz nehogy veled is az legyen a hormonok csinálják ezt veled!menny el nögyogyászhoz és mond el neki én most hoemopátiás golyocskákkat fogok kiprobálni ugy tudo az segit!ne aggodj!el fog mulni!és csak pozitiv dolgokra gondolj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem sem pánikroham! Mivel azóta is mára már enyhén de fáj a fejem és nagyon gyenge vagyok. lehet hogy valami agyi keringési zavar. Hát nagyon megijedtem és még most is félek nehogy megismétlõdjön.
Szia! Csatlakozom a pánikrohamos hozzászólóhoz, én is évekig voltam pánikbeteg és az bizony nem ilyen, én is hányni szoktam, vagy hasmenés, iszonyatos remegés, meg ilyenek, de félre nem beszéltem soha, meg a fejem se fájt. A két terhességem alatt soha nem volt pánikrohamom. Az elsõ lányom megszületése óta nem is volt, hála! Viszont ami veled történt elég aggasztó, ne hagyd anyiban a dolgot, mondj el a dokidnak mindent!!! Kellenének még vizsgálatok, nehogy baj legyen!
Ez bizony szélütés! Mindenképp vizsgáltatsd ki magad!!
Én sem hallottam a terhesség alatt ilyesmit! Nagyon ijesztõ! Mindenféleképpen beszélj a dokival! Könnyû azzal elintézni, hogy ez egy pánikroham volt. Mindenképpen tisztázd a dokiddal! Remélem egyszeri volt és minden rendben lesz veletek! 22 hetes kismami
Mindenképp vizsgáltasd ki magad, ne hagyd annyiban a dolgot! Minden jót kívánok nektek!
A zsibbadás és a félrebeszélés tudtommal a szívroham velejárója...beszélj a dokiddal! Egyedül pedig ne menj sehova!!!
Szia! Keress rá, hogy szélütés! MINDEN tüneted egyezik vele! :( És, igen, ez agyi keringési zavar! Keress egy jó orvost! Jobbulást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!