Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok, nekem nem (9 db)

30 hetes kismama vagyok, nekem nem igazán mozgékony a babám, eddig sem volt az. Normális ez vagy csak az én babám ilyen lusta?

Szokott mozogni,de nem akar lyukat rúgni a hasamon, ? csak finoman mozgolódik.Van, hogy csak reggel meg este jelentkezik be.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van,hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma,hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!

Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van, hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma, hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!
Nincsen semmi baj, ha reggel és este jelentkezik, Õ kicsit lustább mint a többi baba.Akkor van baj az én dokim szerint ha 2 napig abszolút nem jelentkezik, na akkor irány a kórház. Az enyém nagyon aktív minden nap, este nem hagyja hogy aludjak. 30 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Úgy irigyellek azért, hogy ilyen aktív a babád. Én mindig parázom, hogy minden rendben van-e. Most meg különösen, mert a doki azt mondta, ha kicsit is kevesebbet mozog azonnal keressem fel.
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok! Nekem a doki minden vizsgálatnál elmondja, hogy ha esetleg egy nap nem mozdog, akkor azonnal menjek be! Nekem hála Istennek eddig nem kellett bemennem! De ezt csak a biztonság kedvéért mondja! Szóval nyugi!
Szia! Védõnõ vagyok, gondoltam írok neked. Lehet lustább is a babád, fõleg ha kisfiút vársz. Az a lényeg, hogy naponta min. 10 alkalommal érezd a magzatmozgást. Ha ennél kevesebb, akkor fordulj orvoshoz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kislány a drágám!!
Nagynenem ket kislanyt szult, egyikkel allandoan rohant a vedonohoz, mert kis lusti volt, a masik meg tendszeresen lerugta az agyrol. Minden baba mas :) En szivesen cserelnek egy ejszakara veled, h alhassak, mert mar lukat utott az oldalamba a draga kislanyom! :) 30 hetes kismami

Ezt nem értem, azt mondjátok a jósló fájás hasonló a mensigörcshöz, most 30. hetes vagyok, de nekem végig voltak ilyenek kb hetente. Akkor honnan fogom tudni hogy mikortól jósló?

Nagyon-nagyon félek!

Legjobb válasz: szia már kétszer szültem nekem is mondig voltak ilyen fájásaim mint kiderült a hüvelyi gomba miatt volt az egyész szerintem a josló fájásall ne foglakozz meg ne is várd mert az igazit nem fogod összetéveszteni semmivel az biztos ezek a fájások meg vannak de szerintem nagy fenekt nem kell keríteni nekik ha szülsz akkor erõs rendszeres fájásaid lesznek nekmem mind a kettõ kislánnyal 10 perces fájásokkal indult és meg sem fordult a fejembe hogy az josló fájás

szia már kétszer szültem nekem is mondig voltak ilyen fájásaim mint kiderült a hüvelyi gomba miatt volt az egyész szerintem a josló fájásall ne foglakozz meg ne is várd mert az igazit nem fogod összetéveszteni semmivel az biztos ezek a fájások meg vannak de szerintem nagy fenekt nem kell keríteni nekik ha szülsz akkor erõs rendszeres fájásaid lesznek nekmem mind a kettõ kislánnyal 10 perces fájásokkal indult és meg sem fordult a fejembe hogy az josló fájás
Nekem 5 hónaposan voltak menstruációs görcseim, akkor elmentem a dokihoz, de elötte egyébként én is azt hittem hogy normális, tesóm mondta h nem az.Akkor mondta az orvos is hogy nem szabadna görcsölni még, mert az ugyebár méhösszehúzodás.A jóslófájások csak pár héttel a szülés elött szoktak lenni.
Ne félj-.nekem 25 hetesen kezdõdtek éjszaka 3-6 perces fájások, és sajnos akkor nem ismertem fel, hogy koraszülés veszélye áll fenn, reggel bementem a kórházba, szerencsére le tudták állítani infivel, és most 37 hetesen már tudom tényleg rá kellett volna jönnöm, ezek olyan fájások!!Igazuk va
jaj, bocs, folytatva, igazuk van elõttem íróknak, nem érdemes a jóslóakat várni, mert utána , ég hetek lehetnek hátra.Az erõs görcsös összehúzódásokat meg meg fogod érezni, ha bizonytalan vagy majd benne, az sem baj, ha bemész megnéznek, és max hazajöhetsz, nem kell bizonytalanságban lenned, ne félj , minden rendben lesz, boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kösz lányok :) Igazából akkor lennék már nyugodt, ha már ott feküdnék benn a valódi fájásokkal, de ez még remélem odébb van

Kismamik! Ti mikor mossátok ki a babacuccokat? Én 30 hetes vagyok és a jövőhéten állnék neki nem korai?

Legjobb válasz: Nem korai. Én is nagyban készülõdtem már ilyenkor. Úgyis lesz még ami az utolsó pillanatban jut az eszedbe.

Nem korai. Én is nagyban készülõdtem már ilyenkor. Úgyis lesz még ami az utolsó pillanatban jut az eszedbe.
Szia! Szerintem nem korai.Úgy sem 1 nap alatt végzel.Mire még ki vasalgatod õket...Én is ilyen tájban kezdtem el, és jól tettem, mert épp végeztem mindennel, be lett állítva a kiságy, össze készítettem a hazajövõs ruhát, addigra be is kellett feküdnöm.Ez volt a 34. héten. Nem szeretném másra hagyni ezt a feladatot. Ezért inkább legyek készen.Szép, könnyû szülést kívánok Nektek, és jó egészséget. Üdv. egy 3. babáját váró Kismami
Egyáltalán nem korai! Nyugodtan rendezd el õket!
Szia, nem korai, sõt én javaslom is. Nekünk már minden megvan, már csak ki kell mosni a ruhácskákat. Mindig halogatom egyik hétrõl a másikra. Most 35 hetes vagyok, be van rendezve a babaszoba, de ruhát még egyet sem mostam, vasaltam ki. Ma tanulnom kell, holnap vizsgázok, meg szallagtûzõre megyünk, tegnap elõtt húzták a fogam, azelõtt napokban meg meghaltam a fogfájástól, élni nem volt kedvem, nem hogy mosni, jövõ héten rendbe raknak 7 fogamat, ezért nem valószínû, h. nekilátok, esetleg azután. És persze benne van a pakliban, h. be kell feküdnöm a kórházba.:S Akkor nem tudom, h. mit csinálok. Szóval ha nem akarsz úgy járni mint én, láss hozzá nyugodtan. Soha nem tudhatod, h. aztán miért nem tudnád megcsinálni. Én sem gondoltam volna, h. november végén még nem lesz meg az utolsó vizsgám, meg h. el kezd majd fájni a fogam. 35hkm

30 hetes kismama vagyok, és a férjem elment messzire dolgozni. Megpróbálok mindent megtenni, hogy ne legyek depis, mert nagyon fontos nekem a babám. Õ is érzi ezt? Nem lesz baja? Mit lehet tenni ilyen esetben?

Nagyon egyedül érzem magamat,csak 7 végén jön haza,nem tudom magamban feldolgozni.Õ mindig azzal magyarázza,hogy nagyon kell a pénz,és ezért válalta el,de én olyan depresszióba estem,hogy teljesen megváltozott az életem,nincs étvágyam,nem tud lefoglalni semmi szinte nem érdekel semmi,kedvetlen vagyok.Nagyon várom,hogy megszülessen a babám,bízok benne,hogy akkor jobb lesz,de akkor is egyedül leszek,mert egy évig fog ott dolgozni a párom.Megpróbálok mindent megtenni,hogy ne legyek depis,mert nagyon fontos nekem a babám.Õ is érzi ezt?Nem lesz baja?Mit lehet tenni ilyen esetben?

Legjobb válasz: Szia próbálj meg nem idegeskedni,mert azzal hogy ideges leszel a babának sem tesz jót.Sajnos én is hasonló cipõben jártam pár évvel ezelõtt,mikkor a párom Kamionozott,nekem még roszabb volt,mert egy idegen városban 35 hetes terhessen hónapokig magam voltam.Sajnos nem volt senki akihez szóljak,mert nem volt egy ismerõsöm sem.hát azt nem mondannám hogy majd megszokod,mert sajnos én sem tudtam kibékülni a gondolattal hogy a párom több 1000km van tõlem,és csak leghamarább 2 hónap mulva jöhet haza.Sajos én is idegeskedtem a terhesség alat,és most meg lehet nézni a kisfiamat,mindig egy ideg!!!!Nyugodj meg mert most a babád a legfontossabb!!!!üdv 34 hetes kismama.Ha gondolod privit is irhatsz.NYUGI!!!!

Szia próbálj meg nem idegeskedni, mert azzal hogy ideges leszel a babának sem tesz jót.Sajnos én is hasonló cipõben jártam pár évvel ezelõtt, mikkor a párom Kamionozott, nekem még roszabb volt, mert egy idegen városban 35 hetes terhessen hónapokig magam voltam.Sajnos nem volt senki akihez szóljak, mert nem volt egy ismerõsöm sem.hát azt nem mondannám hogy majd megszokod, mert sajnos én sem tudtam kibékülni a gondolattal hogy a párom több 1000km van tõlem, és csak leghamarább 2 hónap mulva jöhet haza.Sajos én is idegeskedtem a terhesség alat, és most meg lehet nézni a kisfiamat, mindig egy ideg!!!!Nyugodj meg mert most a babád a legfontossabb!!!!üdv 34 hetes kismama.Ha gondolod privit is irhatsz.NYUGI!!!!
szia.együtt érzek veled... az én párom kamionozik, 1-2 havonta látom.29 hetes vagyok, és nélküle telik.nem volt mellettem egy vizsgálaton sem, nem látta uh-on, nem látta a tesztet... de hidd el a babáink miatt csinálják.gondolj bele, a te párod hétvégente hazajön.mennyi minden történik addig, mennyi új élmény amit majd hétvégente mesélhetsz neki.ez tök jó.fogd fel így.ha belföldön van az jó mert legalább ott a telefon.nekünk azt is vissza kell fogni, mert külföldre nagyon drága.ne idegeskedj, élvezd a terhességed.még kb 10 hét, és már nem is lesz idõd ezen gondolkodni.a babád is érzi ezt, hidd el.kösd le magad, álmodozz a babáról, csinálj neki valamit.vagy kezdj el kötni neki mondjuk egy sapit, vagy bármit.mindegy, csak foglaljon le.sétálj sokat, találkozz barátokkal, mert szülés után pár hétig ki leszel vonva a "forgalomból". a nemét tudod már?mi lesz a baba neve? tartsunk ki én azt mondom!a babáért megéri.ja!ha megszületett a baba, a párod kérhet 5 nap távollétet, amit a munkáltató köteles kiadni, akkor mikor a párod kéri.ezzel legyél tisztában.szükségetek lesz arra az 5 napra együtt!boldog babavárást kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Kisfiam lesz, aminek úgyszintén nagyon örülök, m, ert nagyon szerettem volna fiút.Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettetek, azthittem, csak án vagyok ilyen rossz helyzetben.Boldog babavárást, és jó egészséget kívánok!

30 hetes kismama vagyok. Nem baj, hogy nekem egyáltalán nem fáj a mellem?

A babát érzem rendesen.

Legjobb válasz: Miért kellene fájnia?! Nekem sem fájt soha, max az elején kicsit feszült.

Miért kellene fájnia?! Nekem sem fájt soha, max az elején kicsit feszült.
Semmi gond:) Nekem se fájt, csak elég érzékeny. Ja és elõtej sincs. Ezek a dolgok nem jelentik azt h baj van. Mindenkinél más ahogy a szervezete reagál:) 34 hetes kismami
Szia! Nekem még egyáltalán nem fájt, nincs elõtej és még érzékenynek sem érzékeny, de szép nagy az is valami:) Nyugodj meg szerintem inkább szerencse! Boldog babavárást! 27. hetes kismami
euphorbium comp HEEL orrspray? az homeós, kérdezd meg róla a patikust és a dokidat
Szia, én második babámat várom, már az elõzõ terhességemnél is voltam beteg, most pedig éppen kifelé tartok egy durva megfázásból. Mindkét alkalommal próbáltam nem használni orrcseppet, de a dokim szerint is rosszabb, ha nem kapok levegõt, mint este egy orrcsepp. Rhinospray pluszt használtam estére, nappal pedig Nasivin Babyt, az is segít valamennyit. Nem tehetem meg, hogy terhesen egy 16 hóssal az életemben nem veszek levegõt. Nekem ezek a sósvizes dolgok nem váltak be egyáltalán. Semmi baja nem lett persze a babámnak. Ismerek olyat is, akir végig használta, mert egy orrsövény-ügy miatt nem kapott levegõt. Nála is minden rendben volt. Szerintem nyugodtan használd, amikor úgy érzed, nem bírod tovább. Ne aggódj, a babának semmi baja nem lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: utolso köszike szépen a választ!aranyos vagy akkor használom!az elsõnek pedig nem itt kéne szorakoznod!van kimondottan neked valo oldal

1 hetes a kisfiam, de 30 ml-nél többet szinte soha nem szopik. Egyszer sikerült eddig 50 ml-t szopnia. Mit csináljak? Pótoljak neki tápszerrel, vagy egyenlõre még ne?

A születési súlyát még nem érte el, kicsit aggódok, hogy fogyni fog még ebbõl is. Szopi után amúgy szinte mindig elalszik.

Legjobb válasz: De miért nem szopik? Nincs elég tejed, vagy õ nem kéri?

De miért nem szopik? Nincs elég tejed, vagy õ nem kéri?
Nem volt besárgulva a kórházban? Nekem attól volt aluszékony Tejed van elég? Ha úgy érzed nincs fejj neki és úgy add oda. A tápszer csak a legvégsõ eset legyen. De az is lehet, hogy nem éhes mert ennyivel is jóllakik.
Ha hajlandó szopni, akkor fel fogja növelni a mennyiséget annyira, amennyi neki kell. Szerintem ha ilyen akkurátusan méregeted, hogy mennyit eszik bele fogsz õrülni.
A kérdező hozzászólása: Azért mérem, mert a kórházból mikor hazajöttünk, még csak 10 mk-t szopott. Az orvos javasolta, hogy mérjem. Legszívesebben elhaíjanám jó messze. Próbálom minél gyakrabban akkor mellre tenni.
Jobb, ha nem mérsz, ahogy te is írtad, még a baba is csak tanulja a szopizást, tedd mellre sûrûn, ne adj még tápszert. A védõnõ sajnos nem tanul ilyet, nem tudja, kérdezz szoptatási tanácsadót, lll.hu oldalon keress közelit, akár telefonon is segít.
3-as vagyok, mikor hazajöttünk a kórházból az én babám is 10 ml-t szopott, egyszer megmértük. A védõnõ nekünk is javasolta, hogy méregessük, fél napig ment és csak stresszeltem, attól nem evett többet, ha alszik, pisil-kakil, jókedvû, gyarapszik, akkor nincs gond. Mi csak esténként mérjük le fürdés elõtt, de a heti-havi súlygyarapodás a mérvadó. A születési súlyát kb 2 hetesen érte el. Ha tápszert adsz neki, akkor nem "termeli meg" magának az anyatejet. Ha gyakran szoptatsz, két mellbõl, akkor nõ a mennyiség. És ne aggódj, mert az nem segít! :)
Szia, mintha én írtam volna ki a kérdést, hasonló problémával küzdünk, az én kisfiam 11 napos, és van tejem, de nagyon keveseket szopik, hamar elalszik a cicin, utána éhes, és tegnap mérte a védõnõ, nagyon keveset hízott csak a hazaadási súlyához képest. Mi nem vártunk, elkezdtük a mellé tápszerezést már pár napja, mert a szopások után éhes maradt, az meg senkinek nem jó, legfõképpen neki nem. Végül ma elmentünk egy szoptatási tanácsadásra, amin a doktornõ megnézte, hogy hogyan szopik, alaposan kikérdezett mindent, és - megmutatta, hogyan kell mellre helyezni (eddig nem jól csináltam) - hogyan kell fejni, hogy ha nem is szívja ki, akkor szívjam le én, és pótoljuk azzal - ha tápszerrel pótoljuk, akkor se cumiból, mint eddig, hanem venni kellett Nurofent, és abban van egy fecskendõ, és abból itatni vele, hogy szopjon - sokat mellre tenni, de nem állandóan azon lógatni, mint eddig hagytam És mondta, hogy jó, hogy elkezdtük a pótlást tápszerrel, mert ha nem elég a tej vagy a baba nem szív eleget, akkor sem szabad éhezni hagyni. Az LLL-t én is néztem, de van ismerõsöm, aki azt mondta, hogy amikor beszélt velük, csak bûntudatot keltettek benne, mert a tápszeres pótlás ellen vannak, de én azt mondom, hogy bármi jobb, mint hogy éhezik a gyerekünk, és nem hízik, én is nagyon elkeseredtem, amikor megláttam a mérlegen. Ja, és ne méregesd, ezt nekem is tanácsolta a doktornõ, azt mondta, max 3-4 naponta, mindig azonos idõben, mert különben ördögi kör, és kikészülünk benne, ráadásul nem mindig ugyanolyan a szopási igényük. Ha gondolod, írj nyugodtan privátot nekem, nagyon hasonló a "gondunk".

Egy 12 hetes havaneslány tulaja vagyok. Dec.30. -án voltunk a 3. oltásunkon, de nekem valahogy nem stimmelnek a dolgok. Szerintetek jó ez igy? A kutya ugye most 3 hónapos. Sosem volt kölyök kutyánk, Kleo az elsõ.

(Az elõzõ tulajnál sem oltást, sem chipet nem kapott, nem tenyésztõtõl kaptuk. )

Legjobb válasz: és mi nem stimmel? ez a parvó meg két kombinált. rendben van. a veszettséggel meg nem kell szerintem addig várni, sõt, mintha már törvényben lenne a 4 hónapos kor de nem tuti. eddig én kutyumnak is ugyanezek vannak, ez így van jól :)

és mi nem stimmel? ez a parvó meg két kombinált. rendben van. a veszettséggel meg nem kell szerintem addig várni, sõt, mintha már törvényben lenne a 4 hónapos kor de nem tuti. eddig én kutyumnak is ugyanezek vannak, ez így van jól :)
Sok orvos elhúzza a veszettségit. Adasd be 4 hónaposan neki. Jobban jársz, mert kötelezõ.
Németországban és Norvégiában például meg se kapják 1-1, 5 éves kor elõtt, hacsak nem utazik a kutya külföldre ahova ugye kell, mert azt mondják h nem terhelik a kutya szervezetét ennyi idõsen fölöslegesen. Megjegyzendõ Németo.ban a veszettséget - ugyanazzal a vakcinával - 3 évre adják. Kicsit túl van ez lihegve.
Nem mindenhol ugyanaz az oltási program. Amit mi kaptunk azt tudom mondani. 6 és 10 hetesen parvo, 8-12 hetesen kombinált (ebbõl a 7 komponensût érdemes, de azt kaptad). 4 hónapos koráig meg kell kapnia az elsõ veszettséget, illetve a chipet. Utána fél éven belül a második veszettséget. Ezek mellett féreghajtás 6-8 hetesen majd 3 hónaposan és onnantól 3 havonta. Egy másik dokinál elõször kapnak 2 parvót (6-8 hét) majd ezután a 2 kombi (10-12 hét). Szóval nekem hiányzik egy parvó a sorodból. a chip és az elsõ veszettség meg 1 hónapon belül esedékes.
ma 12:16 Tudod, ez itt Magyarország. Magyar törvényekkel.Nekünk e szerint kell élnünk. Ha túl van lihegve, ha nem. legkésõbb 4 hónaposan az elsõ veszettségi és 6 hónapon belül ismétlés.Utána évente 1x.
Magyarországon élek, de mégse tartom be, mert nem fogom túlterhelni a kutyám szervezetét feleslegesen - 1 évesen oltatok veszettséget elõször. És lehet jönni h törvény blabla...a póráz is kötelezõ, azt se használom feltétlen. Egyikkel sem ártok senkinek - legfõképp a kutyámnak nem.
A kérdező hozzászólása: Én is a parvot hiányoltam, úgy tudom, 4 oltás kell, és utána a veszettségi...Köszönöm!
tegnap 22:44 Ez a te dolgod. valahogy az emberek úgy vannak a törvényekkel, amire lehet hivatkozni pl ezen az oldalon, azt rákiabálják másra. Ami meg valakinek személy szerint nem passzol, azt lehet nem betartani, mert hülye a törvény. Nagyon sok kutya megkapja az elõírt oltásokat és kétlem, hogy bármi baja lenne belõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!