Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok, de már (16 db)

30 hetes vagyok, de már szinte minden készen áll. Korai még ennyire előrehaladni?

Alig pár dolgot leszámítva, szinte mindent megvettem, beszereztem. Még nincs összeállítva készre és nem mostam ki a kis holmikat de megvannak már. A szoba is félkész és a kórházi cuccomat is nagyjából összaszedtem, csak nem csomagoltam be véglegesre.

Legjobb válasz: Óhh, dehogy:), ha ez a te megnyugtatásodra van akkor meg miért is ne. Még úgyis csak félkész vagy:P. Nagyon sok energia kell a mosáshoz, vasaláshoz, hogy szépen kitöröld a szekrényt ahová teszed. Sõt egyre nehezebb a mozgás és ha nem is, akkor is nem baj, ha nem egy nap alatt csinálsz mindent. De elõbb a kórházi csomagjaid legyenek 100% osak. (tapasztalat, az én manóm 33.héten elindult kifelé, de szerencsére le tudták stoppolni és a férjem kapkodta össze a kórházas csomagom. Gondolhatod, hogy fele nem volt benne....:).

Óhh, dehogy:) , ha ez a te megnyugtatásodra van akkor meg miért is ne. Még úgyis csak félkész vagy:P. Nagyon sok energia kell a mosáshoz, vasaláshoz, hogy szépen kitöröld a szekrényt ahová teszed. Sõt egyre nehezebb a mozgás és ha nem is, akkor is nem baj, ha nem egy nap alatt csinálsz mindent. De elõbb a kórházi csomagjaid legyenek 100% osak. (tapasztalat, az én manóm 33.héten elindult kifelé, de szerencsére le tudták stoppolni és a férjem kapkodta össze a kórházas csomagom. Gondolhatod, hogy fele nem volt benne....:) .
Szia egyáltalán nem korai, én is így csinálom, igaz, mi még csak 23 hetesek vagyunk, de egy csomó dolgunk van már. március közepén megvesszük a babakocsit is, a pelenkázó már megvan. Kiságy kell még, meg az apróságok. A textilpelust is ezer éve megvettük, mert a Tescoban akciós volt :) Én nyugodtabb vagyok, hogy tudom, mindenre lesz idõm rendesen, van idõ alaposan körülnézni (fõleg babakocsi ügyben, nagyon nehéz választani) és fel leszek készülve arra is, ha esetleg siet a Picurkánk. És így fokozatosan megvásárolva anyagilag sem annyira megterhelõ. Mindenkinek a legjobbakat kívánom! :)
nagyon jó, ha idõben kész van minden a 30. héten már nekem is megvolt a nagyja, de úgy voltam vele, hogy a pár maradék dolgot majd késõbb elintézem most 34 hetes vagyok, és a doki szigorú fekvést írt elõ, mert koraszülés veszélye áll fenn (pedig végigmelóztam a terhességet, semmi bajom nem volt), úgyhogy nem nagyon tudom már megvenni a többit :(( szegény férjemnek kell rohangálni, de gondolhatod milyen lehet neki szoptatós melltartót, meg tena lady betétet kérni a boltban :D úgyhogy intézz el mindent idõben szerintem, sokkal nyugodtabban van az ember, ha már minden készen van
Én is 31 hetes vagyok, és nekem is 1-2 apróság van hátra. Én ezen a héten lehet, hogy össze is pakolok, beteszem a bõröndöt az ajtó mögé, és legalább ezzel már nem lesz több gondom, és tudok mással foglalkozni. Ha bele gondolsz, a 36-ik héttõl, végül is jöhet a baba.

30 hetes vagyok, de már nagyon sokat fáj a csípőcsontom meg a fenekem is. Főleg éjjel. Mennyire segít ez a szülésben?

Úgy értem, hogy mindenkinek fájt? Minden kismama küzdött ezzel? És aki igen, annak könnyebb volt a szülés, mint akinek nem fájt? Vagy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Valamilyen mértékben minden kismama küzd ilyen panaszokkal. Én csak ritkán éreztem ilyen panaszokat, de a szülés óta ugyanannyi kilóval is úgy másfél-két centivel több a csipõ bõségem mint elõtte volt.

Valamilyen mértékben minden kismama küzd ilyen panaszokkal. Én csak ritkán éreztem ilyen panaszokat, de a szülés óta ugyanannyi kilóval is úgy másfél-két centivel több a csipõ bõségem mint elõtte volt.
A kérdező hozzászólása: És neked milyen volt a szülés? Könnyû? Mert arra lennék kíváncsi, hogy aki jobban küzdött ezzel, az könnyebben is szült-e? Köszi a választ!
Én 24 hetes vagyok és pár napja nagyon fáj a derekam, a farcsontom meg vagy 2 hete, de néha elviselhetetlen. Én nem hallottam ilyet hogy aki ezzel küzd az könnyebben szül, de úgy legyen!! =)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Igazából csak azért remélem, hogy könnyebb is szülni, mert akkor legalább van értelme ennek a szenvedésnek. :) Majd kiderül!

30 hetes vagyok és már 3x fordult elő, hogy nagyon enyhe mensi szerű fájdalmat érzek lent. Nincs görcs, nem keményedek, de a hasam az kemény. (szedek is magnéziumot). Lehet jóslófájás ilyen korán?

Nem szeretnék id? el?tt megszülni, mit javasoltok? Egy hete voltam orvosnál, akkor teljesen zárt volt a méhszájam.

Legjobb válasz: Ez jósló. Nekem is kb 30 hetesen kezdõdött, zárva vagyok még mindig, ráadásul a 33. hét óta elkezdett a szülõcsatornába ágyazódni a baba feje. Ne aggódj, zuhanyozz meleg vízzel, szedj magnéziumot, nekem még annyit mondott a dokim, hogyne guggoljak, inkább térdeljek, mert akkor nem nehezedik nyomás a medencémre. 36 hetes km.

Ez jósló. Nekem is kb 30 hetesen kezdõdött, zárva vagyok még mindig, ráadásul a 33. hét óta elkezdett a szülõcsatornába ágyazódni a baba feje. Ne aggódj, zuhanyozz meleg vízzel, szedj magnéziumot, nekem még annyit mondott a dokim, hogyne guggoljak, inkább térdeljek, mert akkor nem nehezedik nyomás a medencémre. 36 hetes km.
Szia. Napi 3*1 magnerotot szedek Én is, Nekem a 32 héten volt mensi szerû görcsölésem + fájások, az ambulancán kötöttünk ki. :( Megnéztek, hazaengedtek de azzal hogy feküdjek!!! Reggelente iszok egy kis konyakot, attól jobb. :) Én sem szeretném ha korábban jönne a csöppünk. Vigyázzunk Magunkra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, gondoltam, hogy jósló. Pihenni is fogok sokat és szedni továbbra is a magnéziumot.


30 hetes vagyok de talán ha egyszer éreztem csuklani a lakóm? -volt már valaki így? Biztos a fekvése nem olyan hogy érezzem ugye? Mert az előzőnél meg nagyon is sokszor éreztem.

Legjobb válasz: Én már megszültem. Ha ez megnyugtat én egyszer sem éreztem, hogy csuklik, csak azt hogy mozog. Teljesen egészséges, már 6 hónapos a lányom és szokott csuklani (persze már egyre ritkábban).

Én már megszültem. Ha ez megnyugtat én egyszer sem éreztem, hogy csuklik, csak azt hogy mozog. Teljesen egészséges, már 6 hónapos a lányom és szokott csuklani (persze már egyre ritkábban).
Én egyetlen egyszer éreztem, hogy csuklott a babám, azt is a terhesség vége felé!
Szia! Pont 30 hetesen kezdtem el gondolkozni azon, hogy vajon az én babám miért nem csuklott még, erre másnap éreztük is, majd még 2 napon keresztül éreztük egyszer-egyszer. Rá pár napra még egyszer, na azóta semmi. :) Egyenlõre örülök, hogy egyáltalán csuklott, úgyhogy most még nem állok neki aggódni, hogy azóta miért nem csinálta. Lehet hogy tényleg számít a baba fekvése és azért érezzük keveset. Csak érdekes, hogy van akinek már a 20. hetek elején csuklott a babája és utána is folyamatosan. 32hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtatok:) nem tudtam van-e jelentõsége ennek a csuklásos dolognak, de rájöttem hogy nincs:) ))
A kérdező hozzászólása: ...és érzi hogy mi volt a bajom:) ))ma csuklott reggel nekem:) ))

Hányadik hétig fordulnak meg a babák? Én 30 hetes vagyok, de az én kicsim még ferdén fekszik és a doki szerint már nincs is helye arra, hogy beforduljon. Így császár lesz mindenképpp? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Ma elkezdtem a kis legénnyel beszélgetni, hogy forduljon meg, és egyébként debreceni vagyok, nem tudod hogyan hívják a dokit? De ezek szerint még van ideje, akármit is mondanak. Bízok a legjobbakban, köszi még 1x!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma elkezdtem a kis legénnyel beszélgetni, hogy forduljon meg, és egyébként debreceni vagyok, nem tudod hogyan hívják a dokit? De ezek szerint még van ideje, akármit is mondanak. Bízok a legjobbakban, köszi még 1x!
Sajna nem emlékszem a doki nevére, de a Klinikán mesélte valaki. Talán a védõnõd tudja, vagy az orvosod.
Az én kislányom a 38 héten fordult be. Engem is azzal riogattak, hogy már nincs helye, ki is írtak császárra, egy csomó vizsgálatra elküldtek ami a császárhoz szükséges és végül mégis természetes úton szültem meg. A 36 héttõl szedtem Pulsatilla Parensis( nem biztos, hogy helyesen emlékszem) homeopátiás bogyókat, ami állítólag segíti a magzat megfordulását. Ezt egy homeopátiás nõgyógyász ajánlotta. Nem tudom, hogy ez segített vagy a sok beszélgetés a babámmal, de a 38 héten megfordult.
Van olyan orvos, aki kívülrõl a hasad speciális masszírozásával meg tudja fordítani, utána kéne érdeklõdni (Debrecenben van ilyen doki). Egyébként a babák az utolsó pillanatban is befordulhatnak, bár tényleg egyre kevesebb helyük van erre. Nagymamámnak annó a szülés elõtt nem sokkal fordult be, már elõ volt készítve a fogó is... Kívánom, hogy megforduljon a babód és könnyû, gyors szülésed legyen!
Szia! Amúgy meg farosan is meg lehet szülni a babákat, csak ezt nem nagyon reklámozzák az orvosok, mert nem sokan értenek hozzá. Az én dokim szerint picivel még jobb is a faros baba, mert ha minden rendben folyik, rendesen vannak fájások, akkor ugye az tart a legtovább, amig a csöppség koponyája úgy átrendezõdik, hogy beférjen a szülõcsatornába. Míg faros babánál a popsi tágítja ki és az esetek 90%-ban hamarabb megszületik a babó.
Nézd csak, ezt találtam! :D Talán õ az akit keresned kéne, Dr. Póka Róbert a Klinikán! Link: http://209.85.135.132/search?q=cache:zvzskolLhEkJ:baba.wyw.h..
Häl eg a picik nem olvasnak internetet meg szakirodalmat es amit az anyuka olvas sem megy ät a köldökzsinoron, igy hät akkor fog befordulni mikor neki jol esik. Nekem is azt mondjäk, hogy nincs mär helye forogni meg bukfencelni. Hät ö ezt odabent nem tudja, mert bezony csinälja. Mikor öcsem született epp csalädi nagyvacsorän voltunk vendegsegben. Anyukäm 42. hetben, öcsem farosan. Egyszercsak kaja közben eltünt anya hasa vagy inkäbb keresztbe elhuzodott... es visszaformälodott. 6 ora mulva mär kint volt a tökös. Ö akkor döntött ugy, hogy na akkor most jövök, most fogok fejtetöre ällni. ( en sem elnek szivesen fejtetön...) Ha a gyerek be akar fordulni be fog, ha meg nem, akkor nincs az a homeos bogyo meg csoda, ami beforditja. Beszelgess vele. Boldog babaväräst es egyszerü szülest!
30 hetes uhn nekem is még keresztben volt , 34. uhán már befordult .én is sokat beszéltem vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a választ! Hát sajna Póka Robit ismerem. A hülye volt férjem rokona, így ha lehet elkerülném. Azt tudtam, hogy nõgyogyó, de azt nem, hogy ezt is tudja. Kicsi a világ. De köszönöm neked, hogy megnézted!

30 hetes vagyok, és egyszerűen nem hízom.56 kilóval indultam, majd visszafogytam 52-re, és most vagyok 60, de már nagyon régóta. Valami gáz van?

Legjobb válasz: szia. én dettó ugyanígy voltam, mint te, csak én 68 kg-mal indultam, visszafogytam az elsõ 4 hónapban 64-re, ami a 28. hét körülre jött vissza. Utána sokáig stagnált a súlyom, és most, a 37. héten vagyok 76 kg. Tehát, ha úgy nézzük, összesen 8 kilót híztam. De a picivel minden rendben, sõt a doki szerint nem lesz kicsi baba, mert ha így folytatja, 4 kg körülire fog nõni. tehát a te súlygyarapodásod nem igazán befolyásolja a babát, mert õ elveszi, ami neki kell. Ki van ez találva ! :))

szia. én dettó ugyanígy voltam, mint te, csak én 68 kg-mal indultam, visszafogytam az elsõ 4 hónapban 64-re, ami a 28. hét körülre jött vissza. Utána sokáig stagnált a súlyom, és most, a 37. héten vagyok 76 kg. Tehát, ha úgy nézzük, összesen 8 kilót híztam. De a picivel minden rendben, sõt a doki szerint nem lesz kicsi baba, mert ha így folytatja, 4 kg körülire fog nõni. tehát a te súlygyarapodásod nem igazán befolyásolja a babát, mert õ elveszi, ami neki kell. Ki van ez találva ! :) )
Nem!gyakorlatilag 8 kilót hiztál, és még van hátra 10 hét.A lényeg, hogy a babád nõ, és egészséges.Alkat, terhesség függõ a dolog, van aki nem hizik és nagy babát szül, és van aki 20 kilót hizik és pici babája lesz.További minden jót, és szép szülést kivánok!
Szia! Ez így rendben van szerintem is. Én is 56-tal indultam, 1 kg-t fogytam, most 31 hetesen 63 vagyok és óriási a pocakom, legutóbb 4D-n láttuk a babát 27 hetesen és akkor a koránál 2 héttel nagyobbnak mondták.

30 hetes terhes vagyok, de már most nem alszom, mert mindig a szülésre gondolok. Nagyon félek tőle. Mi van akkor, ha nem tudok erősen nyomni, vagy ha a fájdalmat nem bírom ki?

Folyamatosan ilyen gondolataim vannak, már bekattanok.

Legjobb válasz: Azért ne aggódd halálra magad!! :-) Én nem féltem, arra gondoltam, ááá,nem lehet olyan rossz. Aztán persze jobb lett volna felkészülnöm, mert sokkal rosszabb volt, mint amire számítottam. Nekem iszonyúan fájt, de persze túléltem. Azért szerintem jó, ha az ember felkészül, hogy igenis fáj, meg kell szenvedni, akkor azt hiszed, hogy belehalsz, de megéri. Biztos fogsz tudni erõsen nyomni, az ösztön segít ebben, lesz elég erõd, hidd el! Ott lesz az orvos, a szülésznõ, segíteni fognak, mert biztos ott lesz a párod (ha így izgulsz, akkor én mindenképpen javasolnám). Próbáld elterelni a gondolataidat, mert ha szorongasz, akkor azt a baba is megérzi! Fel a fejjel,könnyû szülést kívánok! :-))

Azért ne aggódd halálra magad!! :-) Én nem féltem, arra gondoltam, ááá, nem lehet olyan rossz. Aztán persze jobb lett volna felkészülnöm, mert sokkal rosszabb volt, mint amire számítottam. Nekem iszonyúan fájt, de persze túléltem. Azért szerintem jó, ha az ember felkészül, hogy igenis fáj, meg kell szenvedni, akkor azt hiszed, hogy belehalsz, de megéri. Biztos fogsz tudni erõsen nyomni, az ösztön segít ebben, lesz elég erõd, hidd el! Ott lesz az orvos, a szülésznõ, segíteni fognak, mert biztos ott lesz a párod (ha így izgulsz, akkor én mindenképpen javasolnám). Próbáld elterelni a gondolataidat, mert ha szorongasz, akkor azt a baba is megérzi! Fel a fejjel, könnyû szülést kívánok! :-))
Szerintem ne aggódj annyira emiatt. (Persze könnyen beszélek). Azt hiszem beszélgetned kellene errõl olyan valakivel, aki már szült (barátnõ, szülõ, stb.). Kicsit lehet másképp látnád a dolgokat. Ok, természetes, hogy félst tõle, de gondolj arra, hogy annak a babának úgyis ki kell jönnie valahogy és ezen nem tudsz változtatni. Tehát próbáld meg elfogadni a dolgot. Könnyen beszélek, mert még nem szültem, de azt hiszem, minél nyugodtabb és bátrabb vagy, annál "könnyebben" fogod venni az akadályokat.Ha meg parázol, görcsölsz, megnehezíted, a saját és a baba dolgát is. Olvassgass születéstörténeteket például (anyaleszek.hu), hogy lásd kinek milyen élménye volt, és hogy utólag visszagondolva nem is volt olyan nagyon kibírhatatlan. Kitartás és bátorság...
Szia! Maximalisan meg tudlak erteni, de feleslegesen aggodsz.Gondolj abba bele, hogy hany no valall ujra es ujra babat.Ha annyira kibirhatatlan lenne, valoszinu nem szuletne annyi baba.Nekem az elso szulesem 3 napig tartott.A fiammal nagyon megszenvedtem es a 3.-ik napon azt mondtam, nincs erom, nem birom.Erre az orvosom 13:00 orakkor kozolte, hogy latja a fejet.Ne tudd meg, mekkora erore kaptam, elkezdtem nyomni, abban a remenyben, hogy nemsokara a karjaimban tarthatom a fiamat.Igy is lett, du.16:05 ora a vilagra jott.A masodik gyermekemmel mar sokkal konnyebben ment a szules, du.19:00 orakkor jottek a fajasok es 23:55 ora mar a karjaimban tartottam a gyonyoru kislanyomat.Mar rutinosabban nyomtam is, errol jut eszembe, egy jo tanacs, mert az elso babamnal nekem ez is gond volt, amiert olyan sokaig tartott.Nem tudtam, hogy hogy nyomjak.Aztan amikor raereztem, akkor mar pillanatok alatt kint volt a fiam is.Most rutinosan egybol ugy nyomtam, mintha nagyveceznek.Ne essel panikba es szabalyosan vedd a levegot.Hidd el, nem olyan rossz, hamar tul leszel rajta.Most beszelgess minnel tobbet a babaddal, olvassal neki meset, hallgassatok zenet, tancoljatok.Elvezd ki a kismamasag minden pillanatat!Konnyu szulest. Egy 14 hetes kismami!
en mikor a lanyomat szultem nagyon nehez szules volt vele! de a szuleszno mindig csak azt mondta egyre gondolj EZ A BABA KIFOG JONNI semmi masra ne gondolj :) )
nincs meg egy olyan fajdalom a vilagon mint a szules, de mindennel jobban megeri, foleg mikor kibujiiikkk ahhh nagyon jooo en a lanyommal 18 orat vajudtam most 15 honapos a lanyom de mar legszivesebben szulnem a kovetkezo kis bebimet:) )

Kissé, de látványosan duzzadtak a szemeim tegnap este kezdõdött mára jobban látszik, volt már valakinek ennyire korán 30. hetes vagyok?

Legjobb válasz: 2. baba lesz az elsõvel az utolsó napokban duzzadtak meg a szemeim ezért is ijedtem meg,vagy ez az idõjárás is okozhatja?

A kérdező hozzászólása: 2. baba lesz az elsõvel az utolsó napokban duzzadtak meg a szemeim ezért is ijedtem meg, vagy ez az idõjárás is okozhatja?
vérnyomás mennyi ? fontos lenne megmérni
A kérdező hozzászólása: nem mértük voltam védõnõnél sokat kell innom és semmi baj nem lesz :) ödéma azt mondta

30 hetes vagyok. Tudom, rengetegen kérdeztek már hasonlót, de engem nagyon zavar, hogy nem olyan nagy a hasam. Lehetséges hogy majd most kezd el nőni?

26 hetesen akkora volt a babó, amekkorának lennie kell. Vékony vagyok, mégse olyan a hasam mint amilyennek elképzeltem. Ez természetes??

Legjobb válasz: Ha a babával minden rendben, akkor ne aggódj egy percig sem! A has mérete sok mindentõl függ, pl. a testalkatodtól, a méhedtõl (ha pl hátrahajló, akkor kisebbnek látszódik a pocak), a súlyodtól stb. A lényeg, hogy a pocaklakó megfelelõ méretekkel rendelkezzen.

Ha a babával minden rendben, akkor ne aggódj egy percig sem! A has mérete sok mindentõl függ, pl. a testalkatodtól, a méhedtõl (ha pl hátrahajló, akkor kisebbnek látszódik a pocak), a súlyodtól stb. A lényeg, hogy a pocaklakó megfelelõ méretekkel rendelkezzen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ...nincsen hátrahajló méhem, úgy látszik ilyen alkat vagyok! kedden megyek a 31. heti ultrhangra, remélem minden oké lesz! Köszönöm!!
Szia! Én ma kezdtem a 31. hetet. Nekem is kicsi a hasam mások szerint. A babó 1505 g volt a múlt héten a 4d-n mondták. Szerintem ez bõven jó. Nekem 63cm volt a derekam mikor teherbe estem most 90cm. Nem hiszik el sokan hogy már a hetedik hónap végén járok. Szóval ne aggódj a baba rendben van, és nem a has méretétõl függ, hogy egészséges-e, ha szépen fejlõdik a doki szerint nincs baj.
Szia!Nekem is picike hasam hol ott 35 hétbe járok, és akkora pocakom mind 1 öthósé.Baba szépen fejlõdik, szerintem aki nem olyan hízékony típus, és genetika is befólysolja a pocak méretét.Én örülök, hogy ekkor bõven elég nekem ez a pocak is is.Üdv:Zsuzsa
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!! Hát úgy látszik, nekem se lesz túl nagy..talán így a jobb:) Köszönöm mégegyszer!!
Mintha en irtam volna a kerdest:-) En is 30 hetes vagyok, 26 hetesen voltam utoljara ultrahangon, akkor a babam meg 800 gramm sem volt.En is vegony am magas is vagyok lehet ezert kicsi a hasam.En jovoheten szerdan megyek kovetkezo ultrahangra..A vedonom is mondta hogy kicsi a hasam de szerinte attol hogy elso baba es ilyenkor a has, nincsenek ugy kinyulva a szallagok...
A kérdező hozzászólása: igen, nekem is elsõ baba...bár én amikor megkérdeztem a védõnõtõl, hogy ez nem e baj, rám se nézett csak annyit mondott hogy híztam már eleget, mit aggódok...hát ilyen kis aranyos, pedig tudja hogy ápolónõ vagyok szóval azért nem teljesen laikus...nah mind1..:) Hát boldog babavárást mindenkinek, már nincs sok hátra:)

Tegnap voltam UH-on, ahol 30 hetesnek számoltak, pedig valójában már majdnem 31 hetes vagyok (holnap fordulunk). Ez nem zavarna, de a baba méretei még a 30-hoz képest is kicsik. Kell aggódnom?

Az a furcsa, h eddig úgy fejl?dött, ahogy kell, mindig jók voltak az adatok. Most csak az FL jó, a többi mind pici. Doki szt minden OK, engem mégis zavar. Ezeket mérte: BPD: 75 mm, HC: 278 mm, AC: 251 mm, FL: 60 mm. A lepényr?l nem mondott érettséget, csak azt, h az uterus fundusában hátsó falon tapad, a babó meg faros. A hasam se akkora, mint másoknak. Baj lehet v túllihegem? El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Egyértelmûen túlliheged. Az interneten található táblázatok csak viszonylagosak.Nem minden baba ugyanakkora.Ráadásul a fogantatás sem biztos,h pont a 14. napon volt,így máris megvan 1-2 nap.Semmi baja nincs a babónak.A doki meg pont jól tudja,h ezek a zértékek jók,vagy sem egy 30 hetes babónak. A pocak méretre meg ne adj!Nekem a 23. héten csak az vette észre,aki tudta,h mi van.A 31.re meg már 110centi lett a haskörfogatom,végül a 116 centivel mentem szülni betöltött 40 hetesen. A farossága is még változhat.Majd megfordul. Ne aggódd betegre magad!Élvezd inkább a pocakos napokat,amíg még tudod.

Egyértelmûen túlliheged. Az interneten található táblázatok csak viszonylagosak.Nem minden baba ugyanakkora.Ráadásul a fogantatás sem biztos, h pont a 14. napon volt, így máris megvan 1-2 nap.Semmi baja nincs a babónak.A doki meg pont jól tudja, h ezek a zértékek jók, vagy sem egy 30 hetes babónak. A pocak méretre meg ne adj!Nekem a 23. héten csak az vette észre, aki tudta, h mi van.A 31.re meg már 110centi lett a haskörfogatom, végül a 116 centivel mentem szülni betöltött 40 hetesen. A farossága is még változhat.Majd megfordul. Ne aggódd betegre magad!Élvezd inkább a pocakos napokat, amíg még tudod.
Az en babam is mar az elejetol 1hettel kisebbenek latszik mint a papirforma szerint. De en tuom, hogy a fogamzas mikortol lehet ami mar kozel 2 het. Es ahhoz kepest, hogy a 28-ik hetben vagyok most, az altalam eddig ismert terhesekhez kepest, szerintem nekem is kicsi a pocakom. Mindnki azt mondja, hogy orvendjek annak, de en is felek attol, hogy nehogy pici legyen a babam.
Szia! Az én esetembõl kiindulva biztosan aggódnék a babád miatt. Õ is fejlõdött a doki szerint, minden adatát látta folyamatosan, mégsem vette észre, hogy a 30-31. hét után nem fejlõdött tovább. 34 hetesen szültem végül, a babám 31 hetesnek felelt meg. A doki is csodálkozott, aki felvett az osztályra, hogy nem vette észre az orvosom, hogy nem fejlõdött a gyerekem. Örülj neki, hogy nálad észrevették és próbálj inkább másik dokival is konzultálni. Menj el 4D-re, az ottani dokinak mond el az aggodalmad és kérd ki a véleményét. Persze nem mondom, hogy baj van nálad és szorítok, hogy ne legyen, de azért inkább ne hagyd magad megnyugtatni.
Semmi okod az aggodalomra! Két hét eltérés is normális, pont a genetika miatt. Körül kellene nézz a családban, nem lehet hogy van ott köztetek egy kisebb termetû ember? Szóval nyugi, legfeljebb könyebben kifér majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Szerencsére holnap megyünk 4D-re, rákérdezek majd ott is. Addig meg próbálok nem sokat idegeskedni ezen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!