Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes vagyok! 3 napja nem (3 db)

30 hetes terhes vagyok! 3 napja nem érzem, hogy aktívan mocorogna a baba, ritkán, pár óránként érzem csak. Lehet valami gond?

félek, h valami gond van!!Mit tegyek?Miért van ez?

Legjobb válasz: Ha kicsit is érzed minden nap, akkor nincs gond most lusta peiódusa van, meg már a helye sem olyan nagy, de ha annyira izgulsz menj el az orvoshoz és õ biztos megnyugtat.

Ha kicsit is érzed minden nap, akkor nincs gond most lusta peiódusa van, meg már a helye sem olyan nagy, de ha annyira izgulsz menj el az orvoshoz és õ biztos megnyugtat.
Szia! Én szintén a 30. héten járok és az én babám nagyon aktív, de az igaz hogy most a nap 90%-ában lustiztak. Ebben az idõben nem a rugizás a legfontosabb hanem hogy megfelelöen garapodjon és a 2.szürésnek jók legyenek az eredményei.Ha mégis nagyon zavar menjél el az orvosodhoz.

Gyomorrontás alatt fogytam 3 kilót. Még két napig diétáznom kell, de azzal nem tudok elegendő kalóriát bevinni. Baja lehet így a babámnak? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ne izgulj, a baby-nek semmi baja nem lesz! Neki a Te tartalekaidbol meg boven van mit elvenni. Fejezd be a dietadat , aztan elvezd meg a hatralevo 10 hetet! En a terhessegem alatt 12 kg fogytam es megis egy egeszseges 3300 grammos babat szultem(magzatvedo vitaminok NELKUL)

Ne izgulj, a baby-nek semmi baja nem lesz! Neki a Te tartalekaidbol meg boven van mit elvenni. Fejezd be a dietadat , aztan elvezd meg a hatralevo 10 hetet! En a terhessegem alatt 12 kg fogytam es megis egy egeszseges 3300 grammos babat szultem(magzatvedo vitaminok NELKUL)
Ahogy az elõttem lévõ anyuka :) írta, nem lesz semmi baja a babádnak, õ elveszi amire szüksége van! Ne aggódj! Sok boldogságot a továbbiakban is!!!
Szia! Én 21 hetes vagyok, a múlt héten fogytam másfél kilót, hasmenés miatt, nagyon aggódtam, 2 napig nem is tudtam enni. Megkérdeztem az orvosom és azt mondta a babának semmi baja nem lesz, elveszi ami kell neki. Boldog babavárást!
33 hetes vagyok és a második gyomorbajt kaptam el ez idõ alatt. Elõször valami vírust nyaltam be, most meg elrontottam a gyomrom. 2-3 napig nem ettem, gyomorgörcs, hányás, hasmenés, utána 2-3 nap regenerálódás. Mindkétszer fogytam 2-3 kilót, ami 1 nap alatt visszajött. A baba viszont rugdos, érezhetõen semmi baja, növekszik, és nem lett semmi baja. Szóval nyugi, neked rossz volt, de neki védett kis világa van.

30 hetes babás vagyok! Napi 3-4 szál cigit elszívok! Próbáltam letenni, nem megy! Más volt esetleg ilyen helyzetben? Mi lett a következménye?

Legjobb válasz: A bal oldali baba anyukája dohányzott, a jobb oldalié nem... Bízzál benne, hogy a gyerekednek nem lesz semmi maradandó károsodása. Felnõtt ember vagy, gondolom tisztában vagy vele milyen következményei lehetnek a magzatra nézve a dohányzásnak, úgyhogy nem sorolom föl. http://www.google.hu/imgres?q=smoking+fetal+retardation&star..

A bal oldali baba anyukája dohányzott, a jobb oldalié nem... Bízzál benne, hogy a gyerekednek nem lesz semmi maradandó károsodása. Felnõtt ember vagy, gondolom tisztában vagy vele milyen következményei lehetnek a magzatra nézve a dohányzásnak, úgyhogy nem sorolom föl. http://www.google.hu/imgres?q=smoking+fetal+retardation&star..
Ha miután megszületik a baba, s megszûnik a nikotin (tehát szoptatással nem kap nikotint) SÚLYOS elvonási tünetei lesznek a babának! Iszonyú napokat, heteket fogsz okozni neki. Persze, ha szoptatod, s cigizel is, akkor elvonási tünetei nem lesznek "CSAK" tovább károsítod a kis szervezetét.
Anyukám végig dohányozta a terhességét, én 2800 grammos minike lettem, ismerõsöm "csak" pár szálat szívott, neki is vánnyadt kis babái lettek.
71%- ha szoptatod a babádat, ne gyújts rá, az még rosszabb, mint terhesen dohányozni, mert a méhlepény se szûr:(
Neked minek gyerek, ha ennyit nem vagy képes megtenni azért, hogy egészséges kisbabád szülessen????? Nem hiszem el, hogy valakiben ennyi önkontroll ne legyen, hogy azt a kib. cigit letegye míg hordja azt a kicsit, meg szoptatja!! Szégyellhetnéd magad, párod helyébe helyretennélek az biztos! 2 nagy pofon kéne csak neked aztán elgondolkoznál!! Ha ezért lepontozol is csak azért van, mert fáj az igazság...! 38 hkm
Pár kérdéssel ezelõttrõl találsz hasonló témát. Én most is azt mondom, hogy aki terhesen sem tudja letenni, szánalmas. Nem a 4 pecsétet kellene nézni az anyasági támogatáshoz, hanem hogy az anya megtett-e mindent, hogy egészséges babája szülessen, a minimum minimumát adnám a dohányzó kismamáknak. Meg lehet nézni, hogy a patológia osztályon fekvõ kismamák nagy része ott dohányzik a kórház mellett..No komment. 33 hetes kismama
büszke lehetsz magadra...
Férjem anyja cigizett terhesen, koraszülött lett, épphogy túlélte. Gyerekkorába asztmás is volt. Allergiás is, és ugye mivel koraszülött volt, nem rendesen fejlõdött ki a tüdeje és néha esténként rájön, hogy nem kap rendesen levegõt... Na, ha nem tudom letenni a cigit, esténként ne vegyél levegõt, párosíts hozzá szúró és nyomó fájdalmat, és ha olyan marha jó érzés akkor csak nyugodtan..
33 hkm vagyok, és mindennap elmondom a páromnak, hogy azzal ünnepelem a szülést, hogy amikor hazahozzuk a bébit, kint vacsorázunk a teraszon, száraz pezsgõt iszunk, és végre-végre-végre rágyújtok!!! Már alig várom, iszonyú cigi nélkül, pedig én már 30 hete nem szívom, és még mindig iszonyú. VÁLASZ: több ismerõsöm rendesen szívta végig, van aki 3 gyerekkel, van aki régen, és nagyon erõs cigit, van aki napi 10-12 szálat. Egyiknél se lett semmi, normális, erõs, nagy gyerekek lettek. Nem tudok olyanról, hogy a cigi miatt ez vagy az történt volna. A 3-4 szál nem durva, ne legyen több! Boldog babavárást!
" Egyik pillanatról a másikra nem is várná el senki, de már 30, azaz HARMINC hetes, ha nem láttad volna " nem vagyok vak, .láttam, de hiába mondod, úgyse képes letenni egyhamar, akár 30 hetes akár nem. csökkenteni az adagot azt tudná. 15 hetes kismama.
nincs jobb dolgod kedves lepontozgató???
És most így 30 hetesen mit vársz, mivel bíztassunk???? Szegény gyerek, nagyon-nagyon sajnálom! Fel nem foghatom, hogy amikor végre megadatik egy nõnek, hogy gyereke lesz, hogy egy kis Élet megtiszteli azzal, hogy az õ méhébe költözik, akkor az a nõ nem képes annyira, hogy a Baba számára a legtökéletesebb körülményeket biztosítsa, hogy az a Baba boldogan és nyugodtan induljon az életének ... Csak remélheted, hogy nem lesz komoly baja, az viszont biztos, hogy számára az anyaméhben tartózkodás nem egy felhõtlen élmény, már most "éhezik", már most rossz az oxigénellátottsága. Nagyon sajnálom szegényt :-( (Amúgy áruld már el, a férjed hogy-hogy nem tudja, hogy bagózol???? Elég, ha egy szálat elszívsz, annak olyan bûze van órákon keresztül, hogy nem lehet letagadni!)
Én anno 6 éve egyik napról a másikra tettem le, azóta sem szívtam egy slukkot sem, ráadásul a férjem dohányzott "mellettem". Csak akarni kell. Miért ne lehetne leszokni, et is csak azt bizonyítja mennyire gyengék egyesek "elhatározásai". 33 hetes kismama
Még annyi, hogy ámíthatod magad, hogy mások durvább dolgokat tesznek a terhességük alatt. Mi van, ha a gyereked beteg lesz most vagy késõbb emiatt? Neki mit fogsz mondani? 33 hetes kismama
Egyetlen gyerek sem érdemli meg, hogy szenvedjen az anyja butasága miatt egy percig is!!!
Mikor bent feküdtem a kórházba szülés elõtt, volt 2 anyuka aki azzal akart magának felvágni hogy ki mennyi cigit szív naponta. Az egyik anyuka 30. hétre megszülte a gyerekét, intenzívre került. Éppen hogy csak meg maradt a baba. Utána ott sírt mikor látta a picit. AZt mondta hogy megbánta, mert látta mi lett a vége. A másik anyukának 34. hétre lett meg sürgõsségi császárral.Leállt a baba a fejlõdéssel, pici volt, meg nem volt minden rendben nála. Éppen hogy csak megtudták menteni a kicsi életét. Utána õ is ott sírt. Utána pár nappal már együtt mentek le cigizni az udvarra. Hát mit ne mondjak szép kis társaság volt. Megéri ez neked?
Napi 1 dobozzal szívtam 6 hónappal azután hogy közölték meddõ vagyok. Kiderült, hogy valamilyen csoda folytán teherbe estem. Kb 1 pillanatba telt eldönteni hogy inkább a baba mint a cigi. Teljesen egészséges 3, 5 kg-os kisfiam született a 39.hétre. Immunrendszere tökéletes. Nekem ez többet jelent mindennél. Barátnõm végig cigizett terhesség és szoptatás alatt és egy kis megfázástól úgy legyengült az immunrendszere a kicsinek 2 évesen hogy húzta a lábát! 3 hónap alatt 2 hetet járt bölcsibe. Mai napig folyton beteg. Gratulálok: az életed legfontosabb személyének az egészségét kockáztatod! 3, 5 Éves kisfiú Anyuja és 35 heteske
Anyukám 16 éves kora óta dohányzik. Velem való terhessége alatt is dohányzott, bár állítása szerint kevesebbet. Egészségesen születtem, de gyûlölöm a cigit és a cigifüstöt. Anyu meg örülhet neki, hogy nem lett bajom. 15 hónapos a lányom, de igyekszem kerülni a dohányos embereket, ha pedig anyuékhoz megyünk sose gyújt rá a lányom 15 méteres környezetében. Tedd le, ne akarj ártani vele a babádnak.
Már elõre sajnálom a kisbabádat, hogy olyan anyja lesz, aki annyit nem tud érte megtenni, hogy leteszi a cigit. És hogy még a férjedet is átvágod, szánalmas vagy.
Én ahogy megtudtam hogy terhes vagyok egybõl leraktam, nem tudtam volna elviselni ha valami történik a babámmal akár a cigitõl akár mástól, nem tudhatom mitõl, de legalább ezt megtettem érte! Nekem simán ment amúgy és nem is hiányzik folyamatosan õ rá gondolok és a lelkiismeretemre ami nem bírná elviselni ha történne valami. De remélem nem lesz semmi gond nálad!
Én egyik pillanatról a másikra letettem, sõt a 20 éve dohányzó férjem is, mielõtt! babát terveztünk volna.Nem csak azért hogy a baba ne károsodjon, hanem hogy ne füstöljünk fölöslegesen a levegõbe annyi pénzt, és ami még nagyon fontos ne patkoljunk el idõ elõtt(legalább is tegyünk meg érte mindent)Ez ahogy írták akarat kérdése.Van ismerõsöm aki mindkét terhességét végig cigizte, 2-3 évig szoptatta õket, azt is.A gyerekek egészségesen nagy súllyal születtek.De például nekem kicsit furcsák viselkedésileg, megmagyarázhatatlan dührohamaik vannak pl.Nem lehetetlen hogy emiatt lehet.
"egyik pillanatról a másikra nem tudod letenni úgyis ezzel mind tisztában vagyunk és nem is várja el senki. " Egyik pillanatról a másikra nem is várná el senki, de már 30, azaz HARMINC hetes, ha nem láttad volna... Ez már elég sok idõ, hogy valaki kontrollálni tudja magát én úgy vélem... Fõleg, hogy egy életrõl van szó...!
Szia. Terhesen dohányzok kérdésre remélem nem vártál másmilyen válaszokat:) .Nem olvastam el mindet egy kaptafa... 26.terhességi hétben jártam, amikor reggel felkeltem rágyújtottam és eldöntöttem, hogy ez az utolsó szálam.Majd fogtam magam és egy hétre beköltöztem az anyóshoz.Azt mondtam most jól esne a törõdése.Tudtam, hogy ott nem eshetek kísértésbe, mert kihúzná a fogaimat egyesével.. 1 hét után hazamentem és kifejezetten visszataszítónak éreztem a cigifüst szagát.Többé nem gyújtottam rá.Bár nekem nem hiányzott az utolsó szál után azóta se.Eszembe sem jutott.Azért írtam ezt le, mert nekem a környezet a közeg és az engem körülvevõ extra szigorú emberek segítettek a leszokásban.Hiába mondogattam elõtte, hogy terhes vagyok, úgy nem ment. 3800g-os kislányt hoztam a világra.Egészséges, semmi baja, lassan 9 éves.
Most mit vársz? Hogy jöjjön valaki és azt mondja neked: ó nyugodtan cigizz nem lesz baja a babának! Nem hiszem el, hogy nem lehet letenni! Nem magad miatt! Cigiztem, bár nem sokat, de ahogy egyáltalán szóba került nálunk a baba dolog rögtön abbahagytam. Ma 8 hónapos a lányom és azóta sem gyújtok rá! Rohadt büszke vagyok magamra! Szomszéd kisfiú 1kg 90dkg-mal született. Egyértelmûen megmondta az orvos, hogy a cigi miatt. Persze utoléri a társait, nincs baja, de akkor is...könnyen lehetett volna.
Próbáld ki az elektromos cigit, abban kevesebb a káros anyag, vagy a gyógyszertárban kérj segítséget. Ismerõseim példáját tudom felhozni. Az egyikkel egy napon szültünk, õ dohányzott. Én 3590 gr-os, míg õ 3910 gr-os babát szült. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy jó dolog a cigi kismamaként.) Másik ismerõsöm nem dohányzott a terhessége alatt, a kiírt elõtt 1 héttel szült egy 2120gr-os babát... Szóval nem törvényszerû, hogy a dohányosoknak kis súlyú, beteg babája születik, de azért nem is éri meg kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Mindenféleképpen le szeretném tenni, ha hiszitek ha nem!Utálom magam érte!És senki elõtt nem dohányzom!A párom lefejezne érte az biztos!:(Azon vagyok hogy elhaggyam!
Nem is tudja a párod?? És ha ne adj isten lesz valami probléma és értetlenül áll a dolog elõtt, akkor se mondod el neki, csak hagyod, hogy eméssze magát? Pedig szerintem biztos segítene leszokni, meg legalább nem hagyná..
Tényleg nem értelek. Ha utálod magad érte, akkor mért nem teszed le? Én imádtam dohányozni, mégis abban a pillanatban letettem, ahogy megtudtam, hogy összejött a kisbaba! (sírtam, hisztis voltam, vakartam a falat, idegbeteg voltam, stb...) Ennek ellenére: Ez egy döntés, és akaraterõ kérdése! EZ EGY DÖNTÉS!!!! Ha meg nem megy, mert nyámnyila vagy, akkor meg ne siránkozzál itt! Majd elszámolsz a késõbbiekben a gyermekednek, meg a saját lelkiismeretednek! Sosem késõ letenni, most fejlõdik a kis tüdeje, gondolom nem akarsz azon aggódni, hogy meghal-e majd álmában.... Mondjuk lehet kapni légzésfigyelõt... Ezt még cinikusan megjegyzem! Nehogy megnyugtasd magad!
A kérdező hozzászólása: Nem tudja, sem õ sem a szüleim!És igazatok van, én leszek a hibás!Ezért ha bele pusztulok sem szívok többé egy szálat sem!Remélem még idõben térek észhez!
Gratula a döntésedhez, és sok erõt, kitartást, na meg könnyû szülést kívánok! :)
Örülök, hogy így döntöttél, csak tartsd is be. Az a pici kis élet benned nem tehet arról, hogy nem bírod ki, de ennek õ igya meg a levét? Ne. Tedd le legalább addig, míg kihordod és szoptatod, aztán kitudja utána már lehet nem is fog kelleni, de ha mégis, ezt bírd ki! Nem hiszem, hogy a lelkiismereteddel könnyebb lenne elszámolnod ha valami baj történne, mint letenni még most míg nem késõ, remélhetõleg. 38 hkm
Szoptatás alatt se gyújts rá! Én amikor elhatároztam, hogy szeretnék babát, letettem a cigit! Második babám elég kicsi lett (3kg alatti) és egybõl kérdezték a dokik, hogy dohányzom-e. mondtam, hogy évek óta nem, más okok miatt lett pici a babám. (elsõ gyermekem kifejezetten nagy baba lett). Szóval ha dohányzol akkor pl kis súllyal szület(het) a babád!
egyik pillanatról a másikra nem tudod letenni úgyis ezzel mind tisztában vagyunk és nem is várja el senki. azt a 4 szálat csökkentsd legalább 2 szálra..és akkor se a legerõsebb cigit szívd hanem a leggyengébbet. baromi nehéz, de gondold el mi lenne ha betegen születne a kisbabád és egész életedben nem tudnád megbocsátani magadnak hogy mi miatt is történt ez......
A kérdező hozzászólása: Igyekszem!Van mikor rá sem gyújtok, van mikor elszívok 4 szálat, van pedig hogy 2õt!Erõs dohányosnak pedig nem vallom magam!Tudom ennyit sem szabadna!Nem nyugtatni akarom, vagy védeni De igenis vannak olyanok akik még ennyire sem képesek, esetleg rosszabb dolgokat csinálnak a terhességük alatt!
A cigaretta letevése az agyban dõl el, de ehhez agy is kell. Hánynom kell ha meglátok az utcán egy nagy pocakos anyát cigarettával a szájában.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!