Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes ultrahangon (29 db)

Fontos a 30 hetes ultrahang?

Magándokihoz járok, 28 hetesen voltunk nála és 5 hét múlva kell mennem, akkor ugye már 33 hetes leszek. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Nem pont 30 hetesen kell menni. Valamikor 27. és 33. hét között legyen még egy, általában ez a lényeg.

Nem pont 30 hetesen kell menni. Valamikor 27. és 33. hét között legyen még egy, általában ez a lényeg.
Úgy vettem észre, hogy orvostól függ, hogy hanyadik héten van az uh. Természetesen a genetikai uh-k mindenhol a 12. és a 18. hét környékén vannak. Nekem az elsõ babánál a 9., 12., 18., 28., 32. és 36. héten volt. Lett volna a 39. héten is, de a fiam azt már nem várta ki. Most egy másik orvosnál a 8., 12., 18., 26. héten volt uh és lesz még a 30., 36. és a 38. héten. Szerintem nem lesz belõle gond, ha csak a 33. héten mész megint uh-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ma voltam 30 hetes ultrahangon. Ezen adatok alapján mennyire aggódjak? BPd73mm s27 ad72mm fl 58mm s 30

Legjobb válasz: De miért akarsz aggódni? http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondta, hogy a fej és a comb méretekhez túl nagy a hasi méret.10 nap múlva vissza kell mennem.
Nálunk a terhességi cukor okozott ilyet. Reélem nálatok nem lesz ez :(
A kérdező hozzászólása: és mennyire súlyos neked is hasonlók a méretei?Hogy derült ki?A doki azt sem mondta milyen nagy a baj csak a méreteket meg hogy pihenjek sokat és egyek sok tejterméket.
Nekem is azt mondta a doki, hogy nagy a hasa (nem ijesztgetett, csak mondta). Aztán szülés elõtt azt mesélte, hogy át akar állni a mellkörfogat mérésére, mert a haskörfogat egyáltalán nem megbízható: tele van - nincs tele, görnyedten fekszik - egyenesen stb. A mellkas pedig csontos, az nem olyan rugalmas.
12:54-es vagyok. 3 héttel nagyobb volt a pocija, mint a többi adat + a magzatvizem is picit több volt. Csinálni kellett egy terheléses cukrot és nagyon rossz lett. Diétázni kellett és a kövi uh-on már teljesen arányos volt, egész picit volt nagyobb a hasa.
Szia! Mi lett veletek?

Mit gondoltok ezekről az adatokról? 30 hetes ultrahang eredménye

BPD: 78 mm

Legjobb válasz: Nekem 31 hetes adataim vannak. Bpd: 84 mm Ac: 261 mm Fl: 59 mm Becsült súly: 1871 gramm. 40+6ra szültem a fiamat, 3440 gramm lett ekkorra és 53 cm.

Nekem 31 hetes adataim vannak. Bpd: 84 mm Ac: 261 mm Fl: 59 mm Becsült súly: 1871 gramm. 40+6ra szültem a fiamat, 3440 gramm lett ekkorra és 53 cm.
A kérdező hozzászólása: Húú, hát akkor az én kisfiam kicsike... Egyem meg! Pedig mindent megkap, ami kell... Dehát a gének. Csupán a femur mérete aggaszt kicsit. A többi ahogy néztem, még jó is.
Szia! kereken 30hetes uh. BPD:77mm AC:263 FL:53 BS:1483gr Kiírt napon 3420gr 54cm született a kisfiam
Nekem a 32. héten 1850 grammra becsülték a kislányomat. 37 hétre született 2750 grammal és 50 cm. Én is nagyon pici vagyok és vékony is, mondjuk a párom kicsit nagyobb darab.


30 hetes Ultrahangon pontosan mit néznek?

Gondolom a baba méreteit a magzatvíz mennyiségét méhlepény érettségét?De ezen kívül mire számítsak mennyi időt vesz igénybe? Ugye nem "raknak"ki 3 perc alatt? 18 hetes UH már annyira régen volt alig várom hogy újra lássam a bébikét:) Reggel megyek.

Legjobb válasz: El kell keserítenem: nagy eséllyel letudják pár perc alatt. Megnézik, a méhlepény érettségét, a magzatvíz mennyiségét ellenõrzik, illetve a létfontosságú szerveket megnézik gyorsan, szívhang van-e, illetve a baba méreteit "csekkolják". Nagyjából 5 perc az egész. :( 36 hkm

El kell keserítenem: nagy eséllyel letudják pár perc alatt. Megnézik, a méhlepény érettségét, a magzatvíz mennyiségét ellenõrzik, illetve a létfontosságú szerveket megnézik gyorsan, szívhang van-e, illetve a baba méreteit "csekkolják". Nagyjából 5 perc az egész. :( 36 hkm
36-38 hetesen. Én voltam a 2.... Aki úgyszint 31 hetes. Én nagyon félek...a baba bpd-je 29 héten is 7.2cm volt és most a 31 hétben is 7.3cm. Remélem egy rossz mérés... Nagyon aggódom, a dokim azt momdta, hogy ne, mert ha minden más normál, akkor nincsen baj. Valahogy úgy érzem, még mi dig nem megnyugtató. Azt hoszem jövõhéten maszek uh-ra megyek:/
A kérdező hozzászólása: Igen pont ezaz hogy nincs fogadott dokim harmadik gyerek lesz nekem nincs 100 ezrem a dokinak. És pont ezért lett volna jó ha kapok itt képet. DE se 12 hetesen se 18 hetesen se most nem adtak. Azt mondta a nõ aki csinálta az UH-got hogy itt nem adnak senkinek. De ez a fotós módszer nem rossz ötlet:) Mikor lesz legközelebb UH?
Szió! 6 os válaszoló vagyok ez nagyon nagy szemétség hogy nem kaptál képet se pénzért se ingyen . Nekem nincs fogadott dokim és nem járok magánrendeléskre . Uzsoki kórházba járok kötelezõ ultrahangra. Miért nem mondtad hogy nincs fogadott orvosod , ügyeletes dokinál fogsz szülni ezért te külön nem jársz ultrahangra ahol kaphatsz képet. Szemétség komolyan :(. 34+6 hkm
Kedves Kérdezõ! Nagyon sajnálom. :( Meg tudom érteni a csalódottságot. Én azt javaslom így utólag, hogy a következõnél (még ugye kell lennie egy uh-nak), ha ide mész, akkor szólj, hogy lefotóznád a monitort. Nekem azt pl. szokták engedni, hogyha nem adnak fotót. (Mondjuk, volt rá példa, hogy közölték, hogy sietniük kell, nincs idõ rá... az rosszul esett, de megpróbálkoztam azért.) 1.
Elsõ vagyok! 4D-sen nekünk is mindent adnak és felkínálnak, de a kötelezõ ultrahangokon nem nagyon foglalkoznak velünk. Konkrétan két vizsgáló van, az egyik az, ahol megcsinálják a DVD felvételt, hogyha kéred, ez a Happynet egyik terme, ennél le a kalappal, LCD tv, színes uh-s fotók kitéve, nagyon kulturált. De ha nem kérsz DVD-t (velünk volt ilyen, mivel aznap mentünk 4D-sre), akkor sima kórházi szobába irányítanak és 5 perc az egész. A másik vizsgálóban sem húzzák az idõt, ott is nagyon hamar letudják. :( De legalább a körülmények mások.
Hratulálok a kisfiúhoz!:-) Nyugi, nekem is úgy elcs*szték ezzel a napomat, hogy csak na! Egy képet sem kaphattam....bunkó!!!! Annyira vártam rá....:/
A kérdező hozzászólása: Jujj ez nagyon durva hogy fiúnak nézték a lányodat! Hát akkor neked sem ugy alakult ahogy gondoltad. Én is annyira vártam már ezt a mai napot:( azt hittem fel leszek dobódva végre valami jó ebbe a nagy nyüglõdésbe hát sajna nem jött össze. Egyébként nekem fiam lesz.
A kérdező hozzászólása: Egyébként Budapest Máv kórház amirõl szó van.Elég jó hírû intézmény.De én most csalódtam
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat csajok. Sajnos egyes válaszoló igazad volt:( 2-3 perc alatt letudtak a papiron ennyi áll: BPD:81, THQ:83, FL:59, HC:293mm Norm Flow Az hogy hány gramm szóba sem jött:( El vagyok keseredve kérdtem képet azt válaszolta a nõ hogy ha képet szeretnék kérjek az orvosomtól! Mondtam hogy sok helyen meg lehet venni kifizetem én csak adjon már. Azt mondta itt nem divat se ingyen se pénzért adni képet Hát ez van. A lepényrõl sem mondtak semmit Remek.
Szió! Én az uzsoki kórházba járok uh-ra 30 hetes uh átkapcsolta a végén 4d re és kaptam ingyen 4 d képet is 10 p es volt kb az ultrahang :) 34+4 hkm :)
Nálunk az áramlást is megnézik.
2-3 válaszoló vagyok még egyszer! Ezt a képet 18-19 hetesen kaptam az sztk-ból!! Telóval fotóztam!! http://kepfeltoltes.hu/view/130508/573971239image_www.kepfel..
Elsõ! Elég szomorú, hogy nálatok ez van! Nálunk nagyon jó 4D uh van és sztk!!! Fotel kanapé, és lcd tvn nézzük a picit. Aztán fotõpapíron is megkaphatjuk a 4d felvétel képet! 1000ft a fekete fehér sima papírra ingyenes! 2es voltam
Sziaaa:-) Én is holnap megyek:-) A fehérvári úti sztkba 11 ker:) Nálunkmegy ilyen vizsgálat 15perc körülmvan, és amiket leírtál azokat nézik:-) A baba nöbekedési üteme, adatai, befordúlt e( az enyém már befordúlt) 31hkm pont ma;)
A kérdező hozzászólása: Hát igen lehet hogy jobb ha ha elmész maszekba.. De ne aggódj elõre az sokat árthat. Én meg pont hogy nagy babát várok elõzõ kettõ is 4 kilós lett és a doki szerint meg az eddigi méretek alapján õis nagy lesz. Mindenesetre nyugodj meg:)

Székesfehérváron kell időpontot kérni a 30 hetes ultrahangra?

18 hetes ultrahangon amit kaptam papírt van időpont de csak nap van megjelőlve óra nincs.

Legjobb válasz: Ha a nagy rendelõbe mész, oda tuti kell. Ha viszont a Csnk-ba, akkor odamész reggel és valamikor sorrakerülsz. Jártál már ott?

Ha a nagy rendelõbe mész, oda tuti kell. Ha viszont a Csnk-ba, akkor odamész reggel és valamikor sorrakerülsz. Jártál már ott?
A kérdező hozzászólása: Nagyon nem vagyok ismerõs a fehérvári kórházban, szerencsére! :) A papíromon ez áll :Visszarendelés idõpontja 2013 07 22 II. szakambulancia 227-es szoba
Akkor az a nagy rendelõ (kórháznál). Oda kell idõpontot kérni. A kartonozó száma 535-500. Itt tudsz idõpontot kérni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.
Igazán nincs mit. Örülök, ha segítettem! Boldog babavárást!
Azt hiszem 2 cm az átlag. A súlya tökéletes.
Szia, nekem ugyan nem kevès hanem több volt a vizem 28hetesen, akkor 75ml mondtak!Erre azt mondták valamivel több magzatviz.A vèdõnõm azt mondta kb 65ml-nek kellene lenni.30hkm
Szia. A 30.héten 75 ml-nek kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Akkor esélyes hogy befektetnek végette? Vagy annyira nem vészes? Jövõ hét csütörtökön megyek megint ellenõrzik majd.
Sajnos ebben nem tudok segíteni, mert nekem nem volt ilyen gondom. 3-as voltam.

30 hetes ultrahangon milyen méreteket mértek babáitoknak?

Akkor mért és a születési súly mennyi volt?

Legjobb válasz: 1.lány:Bpd:79mm HC:290 FL:57mm AC:252mm Becsült súly:1456g /3.5kg-al született 40+9 -re 2.szintén lány:Bpd:76.9mm OFD:97mm HC:274.2mm AC:239.3mm FL:56.3mm ATD:80.1mm Becsült súly:1323g /õ még nem született meg most a 37.héten 2.5 kg a becsült súly.Õ kisebb lesz mint a nõvérkéje. És neked?

1.lány:Bpd:79mm HC:290 FL:57mm AC:252mm Becsült súly:1456g /3.5kg-al született 40+9 -re 2.szintén lány:Bpd:76.9mm OFD:97mm HC:274.2mm AC:239.3mm FL:56.3mm ATD:80.1mm Becsült súly:1323g /õ még nem született meg most a 37.héten 2.5 kg a becsült súly.Õ kisebb lesz mint a nõvérkéje. És neked?
A kérdező hozzászólása: Nekünk is kislány :) BPD: 74 AC: 253 FL:55 HC 273 Becsült súlya most 1380 gramm volt. Hasonló méretek :) Annyira szeretem az ultrahangokat :) Köszi, hogy írtál :)
MÁr nem emlékszem minden méretre, de az egyik kisfiamat 1300grammra mondták 30hetesen és 2600grammal született 38hétre, a másik fiam 1700gramm volt 30hetesen és õ 3050grammal született idõre.
Ki szerint baj?
A védõnõ ad beutalót, de csak 1 helyre. A második uh magán tudsz elmenni, ami fizetõs!
A kérdező hozzászólása: Két különbözõ városról van szó. Beutalót nem kaptam se a 20 hetesre se a mostanira. Csak telefonon kellett idõpontot kérnem.
Na én nem tudom ingyenes UH hol van...én olyanon nem is voltam egyszer sem, viszont a 28 hetesen 2X is. Fizetõsön így teljesen megnyugodtam, h minden rendben. Nyugodtan menjél ha téged megnyugtat többször is! 34 hkm
És voltál már mindkét árosban? Gondolom sztk-ba mész. Azért kérdezem, mert ha nem vagy helyi lakos, akkor nem biztos, hogy ellátnak. Amúgy nem baj a 2 uh, csak nem sok értelme van. Én akkor már inkább úgy mennék, hogy kicsit késõbb a másikra.

A 30 hetes ultrahangon 2 héttel nagyobb a Babám, ez mitől lehet? Baj?

A fogantatást biztosra tudjuk mert lombik volt.A súlyát 1800 grammra becsülték a 30 hetes genetikai ultrahangon és két héttel id?sebbnek mondták.Örülök hogy növekszik csak érdekelne másnál hogy volt.Terhességi diabéteszem van de diétával szépen tartom.A Dokim nem mondta hogy azért lenne nagyobb.Köszönöm!

Legjobb válasz: Az én fiam is ekkor már kb 2 héttel nagyobb volt. 4 nappal a kiírt elõtt született, 3900 grammal 55 cm-el. Szóval ez szerintem csak annyit jelent, hogy nagy babád lesz.

Az én fiam is ekkor már kb 2 héttel nagyobb volt. 4 nappal a kiírt elõtt született, 3900 grammal 55 cm-el. Szóval ez szerintem csak annyit jelent, hogy nagy babád lesz.
hát a becslés semmit nem jelent....nálam 3 kg-ra becsülték a kisfiam, majdnem 4 kg lett.... bnõmnek 4 kg-ra becsülték, meg modták milyen nagy baba , elõbbre is hozták a szülés idejét 2 héttel és az elõször meghatározott idõben kibújt egy kis mini manó :DD szóval nem lehet erre adni!
A kérdező hozzászólása: Köszi.Csak aggódom hogy nehogy a cukor miatt legyen.Habár diétázom és nagyon ritka ha 7 fölé megy.

30 hetes ultrahangra hanyadik emeletre kell menni a Péterfybe?

Legjobb válasz: szia köszi a válaszokat.moricz katalinnál fogok.te választasz szülész nõt?

A kérdező hozzászólása: szia köszi a válaszokat.moricz katalinnál fogok.te választasz szülész nõt?
A Péterfyben a szülészet és az ultrahang a 4. emeleten van, én ott voltam 12 hetesen, gondolom a 30 hetesre is oda kell menni. A 4D-jük nem tudom hol van. :)
A 4d is a 4.-en van.Csak nem Zahernél fogsz szülni?Üdv 16 hetes kismami
Én az elsõ válaszoló vagyok. Én Keserûné Ágit választottam, sógornõm nála szült 2002-ben nagyon aranyos, kedves és õ a fõbába, tehát nagyon jó szakember is. A dokim Timmermann doktor.
A kérdező hozzászólása: aha értem.és tõle meg kell kérdezni hogy mennyiért válallja vagy te mennyit adsz neki?
Megmondom õszintén, én az összeget nem kérdeztem. Felkértem, hogy legyen a szülésznõm, mivel pozitívakat hallottam róla. Még õ köszönte, hogy nagyon megtisztelõ neki. No persze fogunk adni, de kérdezni nem kérdeztem.
A kérdező hozzászólása: értem és kb mennyit?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!