Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes sok a (43 db)

30-hetes terhes vagyok Bpd:76mm, femur:53cm, ac:255mm, bs:1499g. Nem tudom hogy mi mit jelent? A másik hogy kicsivel sok a magzat vizem ez mit jelent? A babának nincs baja.

Legjobb válasz: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/help/7 De találkoznod kellett volna már - 30 hetes terhesen - ezekkel a rövidítésekkel... A kicsit több magzatvízzel nincs baj, csak ha már kórosan sok, de ha fenn áll ennek a veszélye, akkor az orvos úgyis folyamatosan figyelni fogja!

http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/help/7 De találkoznod kellett volna már - 30 hetes terhesen - ezekkel a rövidítésekkel... A kicsit több magzatvízzel nincs baj, csak ha már kórosan sok, de ha fenn áll ennek a veszélye, akkor az orvos úgyis folyamatosan figyelni fogja!

30 hetes vagyok, nagyon sokat feszit a babám, ez nem baj?

Legjobb válasz: Én is 30 hetes vagyok, miért lenne baj? Helyezkedik, már nagy, ha a hátát-fenekét kinyomja, az ilyen.

Én is 30 hetes vagyok, miért lenne baj? Helyezkedik, már nagy, ha a hátát-fenekét kinyomja, az ilyen.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, nem tudtam, miért csinálja , eddig rugott, forgott, tegnap óta feszit is. Köszönöm a válaszodat!

30 hetes terhesen sok a felszedett 10 kg?

73 kg-ról indultam,most 83 vagyok.Csak a pocim lett nagyobb,legalábbis mindenki így látja.

Legjobb válasz: Szerintem nem sok. Én 20 hetes vagyok, és már simán felszedtem 10 kilót. Na, ez már sok. Viszont nagyon sovány voltam elõtte.

Szerintem nem sok. Én 20 hetes vagyok, és már simán felszedtem 10 kilót. Na, ez már sok. Viszont nagyon sovány voltam elõtte.
Ha jól érzed magad, nem sok, még fog feljönni rád kiló a végéig, de majd szülés után leadod.Nyugodj meg, nem sok-
Szia. Én 24 hetesen kb. 7 kg-t híztam, nálam is az van, hogy mások szerint is csak a pocim nagy. Nem sok nyugodj meg, lényeg, hogy koplalni nem szabad, majd szülés után lemegy!
ez egyáltalán nem sok.ilyenkor nem is szabad ilyennel foglalkozni.
Szia! Én 25 hetes vagyok és 9 kg-nál járok...Pedig nem eszek kettõ helyett, csak normálisan, de nem tudok mit csinálni csak jönnek a + kilók.:(Mondjuk elég vékony voltam eddig, talán azért jönnek rám ilyen könnyen a kilók. Sztem a tied sem sok! Én 5 hét múlva kb 13nál fogok tartani:(
Szerintem nem sok az a t0 kíló, bát max 12-15 kilót kell az egész terhesség alatt híznod, úgyhogy nem gáz az a 10 kg. :)
Épp ma kérdeztema a védõnõmet mennyit "illik" híznom. 22 hetes vagyok, eddig 4 kg-t szedtem fel. Azt mondta 70-ig semmi gond (a végéig). A végére a babára 8 kg-t lehet számolni, ebben benne a baba, a magzatvíz, a megvastagodott méhva, vér, víz...Ez az, ami e szüléssel lejön. A többi a mi gondunk...
Szia! Én is 30 hetes vagyok és 22 kg szedtem fel. Viszont én nagyon vékony voltam. Ugyhogy felsem tünik. Én nem is foglalkozom annyira a kilókkal majd szülés után lemegy. Nem fogok koplalni, mert azzal a babának is árthatok.
Szia! Ez már jósló lehet! Sokat olvashatsz róla itt hogy van akinek már 30.héttõl van jóslója!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Remélem ezért nem fog elõbb jönni a kislány!
Köszi szépen elõre is!!! (A szintén 30 hetes pocis)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Bocsi, de nem volt 2 napig internet... Szóval a doki azt mondta hogy magnéziumot szedjek, és ha megint érzem akkor nyugodtan emelhetem az adagomat, azaz vegyek be. De szerencsére a méhszáj zárt, így nincs gond. De õ sem mondta hogy gond lenne. Valószínû jóslók. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Szia! Én a 33. hétben járok és nálam is ugyan ez a helyzet.Néha menzi szerûen fáj a hasam alul. Nekem is szabin van a dokim, én is várom, hogy mit fog mondani Neked a dokid. Elõre is köszi!
Szia! Na mit mondott a doki? Jól vagy, minden oké? Tegnapi szintén 30 hetes pocis:)
Szia!Én 26hetes vagyok, és a múlt héten én is ezt éreztem.Felhívtam a dokimat, aki azt tanácsolta, hogy sokat igyak, mert attól is fájhat.Nekem ez bevállt, tényleg ez lehetett a gond.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy megírom! Remélem lesz internet mert néha szórakozik, de amint tudom mindenképp megírom!!!
Szia! Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de pontosan ugyan ez játszódik le velem is! 30 hetes 4 napos vagyok, és fõleg esténként mensi szerû érzésem van. Nem fáj, nem görcsöl, csak fura, mert ilyen eddig nem volt. Van, hogy nap közben is elõjön 1-2 alkalommal. Ha megkérdezted a dokid, majd megírod nekem, hogy mit mondott? Az enyém épp szabin van, vele nem tudok beszélni. Már néha azon parázok, hogy nehogy elõbb akarjon jönni a kiscsaj... Még egyszer is bocsi, hogy nem válaszoltam, de én is épp ilyen tanácstalan vagyok! 30 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Én is Béres Magnéziumot szedek. Lehet hogy csak attól "fájt" mert nõ a babám és vele együtt a pocakom. Remélem a doki jó híreket mond. És végig kihúzzuk a terhességet.
Szia! Nekem már a 27.héttõl voltak keményedéseim és néha kis görcseim.Semmi baj nem történt 38.hét után született a babám.A keményedésre Béres MgB6-ot szedtem.
Szerintem csak nyúlnak a méhszalagok.Nekem ugyanez volt.Most nõ a legtöbbet a Babád.A mozgása most már késõbb is kellemetlen lesz. 39h
Nyugi! Valószínüleg a méhed készülödik a szülésre. Én is így vagyok ezzel...bár mi már a 34 hétben járunk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor utánanézek. Ma megyek dokihoz, mindenképp mondom majd neki, csak délután megyek.
Köszi, hogy írtál, további boldog és panaszmentes babavárást! (A most már 31 hetes pocis:) )

30 hetes kismamik, hogy vagytok? Várjátok már a végét? Ki, hogy gondolja sok vagy kevés ez a 10 hét?

Legjobb válasz: a 10 hét,az már nem olyan sok,de nem is kevés,föleg,igy mikor az ember már annyira várja.szerintem igy egészbe a 40.hét,az azért elég sok.öszinte leszek,mivel a 30.ik hét ota feküdnöm kell,igy nekem 1-2 hét is sok,nem még a 10.

a 10 hét, az már nem olyan sok, de nem is kevés, föleg, igy mikor az ember már annyira várja.szerintem igy egészbe a 40.hét, az azért elég sok.öszinte leszek, mivel a 30.ik hét ota feküdnöm kell, igy nekem 1-2 hét is sok, nem még a 10.
elözö vagyok, most 35 hetes vagyok.dec.30-ra vagyok kiirva, de nekem ez még mindig nagyon sok idö, bár nem azt akarom, h a baba hamarább jöjjön, isten ments, csak az idöt akarnám meggyorsitani.
Nekem, most többnek tûnik a hátralévõ 11 hét, mint ami eltelt. Már nagyon várom a februárt. 29 hetes
Szia. Mi 31 hetesek vagyunk, hálistennek minden percet élvezhettem , teljesen rendbe volt és van minden . Imádom a pocakomat , mégis várom már a végét hogy végre a karjaimba tarthassam a kisfiamot. a babaszoba berendezésével kissé mi is levagyuk maradva, de remélem elég lesz a hátralevö idö, hogy minden meglegyen . jó egészséget , könnyü szülést neked is !
Sziasztok!Ha azt mondom február az még hosszú idõ de ha azt mondom 10 hét az kevés.Már várom a végét ezért azt mondom 10 hét.:) Második terheségem és reméllem aszülés is olyan gyors lesz mint az elsõvel. További szép várakozást mindenkinek! 29 hetes km+2 éves anyuka
ugylátom nagyon sok 29hetes mami van itt mi is nagyon jol vagyunk a leányzoval 29+3hetesek vagyunk !!már alig várom hogy elteljen ez a pár hét nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz!!gondoljátok el majdnem10hónapig várjuk hogy meglegyen aztán egész életünkbe velünk lesz!!az mennyi idö!!!!!!:-) mindenkinek kellemes babavárást!!és sok boldogságot!!!
Én is holnap töltöm a 29.hetet. Már mi is várjuk a lányunkat, de közben kicsit aggódom, hogy ne jöjjön sokkal hamarabb, meg rendesen fejlõdjön. Az utolsó ultrahang szerint a méretei a normál tartományban vannak, de az alsó határon. Még mi sem vettünk semmit, de Karácsonyig a ruhákon kívül szeretnénk mindent lerendezni, januárban pedig lehet szobát rendezni, ruhákat venni, kimosni stb. Remélem lesz idõm mindenre, nem kell majd feküdnöm és bírom is majd a terhelést. Minden jót mindenkinek
Köszi, jól vagyok :) Persze, hogy várom már Picurt! De a várandósságot is élvezem, nem siettetem a kibújást :) Én is úgy vagyok az idõvel, mint az egyik elõttem író, hogy néha soknak tûnik, mert nagyon várom, hogy itt legyen velünk a baba, de néha meg kevésnek, mert annyi mindent kell még beszereznünk! :) Hetek óta készülünk, sok mindent megvettünk már, de még kell ez-az. Karácsonyra szeretném, ha meglenne minden, hogy az utolsó 4 hét csak a szülésre készülésrõl szólhasson :)
Sziasztok! Mi holnap töltjük be a 29. hetet. Így visszatekintve, nagyon hamar elrepült az idõ. Ha belegondolunk, hogy februárra vagyunk kiírva, az pedig olyan soknak tûnik. Mi jól vagyunk, nagyon szeretem, hogy napjában többször is érzem a kisbabámat, hogy mocorog, fészkelõdik:-) Mi még semmit sem vettünk. Januárra tervezzük. És Te hogy vagy? Boldog babavárást:-)
hát ez érdekes kérdés.egyik pillanatban soknak msáikban kevésnek érzem.mi még nem kezdtünk el összepakolni a bútorait és stb ebbõl a szempontból még kevésnek tûnik az idõ.de belegondolva h még 13 hét a szülésig és mire megtudom h minden rendben vele és a kezemben tarthatom az még sok idõ:(((Én már nagyon várom a végét.További szép babanapokat a pocakban lányok:)
Most mintha megállt volna az idõ.Nagyon soknak érzem a 10 hetet.

30 hetes terhes vagyok, ez a 3 nap hogy fájások jönnek, de ma sokkal erősebb, és egészen lent szúró, húzódó érzés volt. Menjek dokihoz?

Bevettem, magneb6-ot. Hosszan gyakrabban jön mint tegnap, er?sebb is. Nem akarok feleslegesen odamenni. A babó mozog nem olyan er?sen, inkább kinyomja magát.

Legjobb válasz: lehet hogy éppen azért érzel szúró,húzódó érzést mert nyomja magát.amikor az enyém csinálja akkor nagyon bekeményedek és elõfordul nálam is a szúrós nyilalás.azért arra figyelj ha elég sûrûn jelentkezik akkor mutasd meg magad egy orvosnak(én is szóltam az orvosomnak akkor voltam 35-36 hetes és õ mondta ha sûrûbben jelentkezne akkor szóljak)38 hetes mami

lehet hogy éppen azért érzel szúró, húzódó érzést mert nyomja magát.amikor az enyém csinálja akkor nagyon bekeményedek és elõfordul nálam is a szúrós nyilalás.azért arra figyelj ha elég sûrûn jelentkezik akkor mutasd meg magad egy orvosnak(én is szóltam az orvosomnak akkor voltam 35-36 hetes és õ mondta ha sûrûbben jelentkezne akkor szóljak)38 hetes mami
A 30 hét elég kevés ahhoz, hogy megszülj!! Mindenképp keresd fel a dokid, szerintem, de legalább hívd fel!! Persze, hogy mozog a babód, miért ne tenné, ha elég aktív, még a szülés alatt is ki fogja tekerni a beledet :) mint a barátnõmnek, aki 39 hétre szült, és rám is ez vár valószínû, mert 37 hetesek vagyunk, de nem akar ellustulni!! Lehet, hogy be kellene feküdnöd, vagy visszatartót szedned, de ezt majd a doki eldönti! EGY CSODÁS, EGÉSZSÉGES BABA KEDVÉÉRT MINDENT!! Remélem egyet értesz!! Ha beszéltél a dokival, és van lehetõséged írj, mi van veled, mert aggódom!! Vigyázz magadra
A kérdező hozzászólása: KÖszi a választ, egy nap elég sokszor jönnek, óránként 1x tuti, van amikor sûrûbb, csak ma már jobban fájt, és másképp. Alig kapok levegõt is, és ha fáj nagyon nehezen mozgok, mert ha megmoccanok még erõsebben fáj.
A kérdező hozzászólása: 2: Persze, hogy mozog, csak nekem ma nem olyan aktív, sokkal gyengébb, és nem rugkapál, mint eddig hanem inkább kitolja magát, befeszít..
az elsõ válaszoló:ha ilyen sûrûn jelentkezik akkor ne habozz, keresd fel az orvost s.o.s-be!
A kérdező hozzászólása: Rendben, felhívom. Most is jön .. :S Köszi a választ

30 hetesen 1800 gramm nem sok a baba súlyának? Azt mondták, hoyg így könnyen lehet közel 4kg is. Ez lehet valóban így?

Vag ymi az ilyenkor normális súly?

Legjobb válasz: Szia, nekem 31. hetesen 2150 g volt, 4500 grammal született, és sokkal könnyebben ment a szülés mint elötte a 3500 g-os növérével! ne aggódj, a nagyobb babak jobban segitika szülés elöre haladásat, hozzá kell tennem, 55 kg.-al mentem szülni, és fel sem merült a téraránytalanság lehetõsége, üdv és könnyü, gyors szülést kívánok, mint az enyém volt!

Szia, nekem 31. hetesen 2150 g volt, 4500 grammal született, és sokkal könnyebben ment a szülés mint elötte a 3500 g-os növérével! ne aggódj, a nagyobb babak jobban segitika szülés elöre haladásat, hozzá kell tennem, 55 kg.-al mentem szülni, és fel sem merült a téraránytalanság lehetõsége, üdv és könnyü, gyors szülést kívánok, mint az enyém volt!
Nekem a 31.héten 1880g-ot mutatott a 4d-s ultrahang, a 36. héten a doki azt mondta kb 3kg-os baba lesz, fiam a 40.héten született 3520 g-mal.Ezeket csak azért irom hogy nálad is bármi lehet nem kell kézpénznek venni amit mondanak
Ez a súly dolog nagyon bizonytalan. Nekem a szülés elõtt pár nappal azt jósolta a "tuti, több millió forintos ultrahang", hogy 2800 gramm lesz a kislányom. Aztán megszületett 3800 grammal. Most 3600-at jósoltak (szintén szülés elõtt vagyok), aztán majd meglátom :-)

30 hetes vagyok és már 13 kilót híztam. Ez nagyon sok, cseszegethet érte a doki&védőnő?

Legjobb válasz: Szia!Én 31 hetes vagyok,12 kg-nál tartok,van aki többet is hizik.Szerintem figyelj oda,hogy este ne igen egyél.

Szia!Én 31 hetes vagyok, 12 kg-nál tartok, van aki többet is hizik.Szerintem figyelj oda, hogy este ne igen egyél.
Én lassan már a gyomorfekély szélén vagyok ettõl az egész terhesség miatti hízástól. Magas vagyok (178) és terhesség elõtt vékony voltam. Tény, hogy csak úgy maradtam vékony, hogy kb évente egyszer csináltam egy rövidebb diétát, alapvetõen elég sokat mozogtam, naponta kb egyszer ettem és dohányoztam. Ha nem figyeltem volna oda folyamatosan a súlyomra, akkor sohasem lettem volna vékony, de semmi gond, megszoktam, mert gyermekkorom óta ezzel éltem együtt. Majd elhatároztuk, hogy babát szeretnék, teherbe estem. Leraktam a cigit. A napi egyszeri étkezést felváltotta 3-4, hiszen terhesen nem engedhetem meg azt, hogy csak délután négykor táplálkozzak elõször és utoljára, meg egyébként sem bírtam volna, az elsõ 15 hétben farkaséhség gyötört. Szedek vitamint, lehet, hogy amiatt, de nem baj, ennyi jár. Mindenesetre ezzel annyit értem el, hogy 12 hetes koromig híztam kb 5 kilót (nem a baba miatt, inkább a sok változás és a cigi lerakása miatt). Elõször minden bajom volt emiatt és állandóan e körül a kérdés körül pörögtem, de leálltam róla. Hosszú hetekig nem híztam semmit, de most az elmúlt hét hétben ismét feljött öt kiló, nem tudom hogy, ne kérdezze senki, mert már jóval kevesebb kalóriát viszek be, vacsorára heti hét napból 5-6szor csak gyümölcsöt eszem, nem nasizom, nasi helyet savanyúkáposztát, vöröskáposztát, natúr joghurtot nyomatok. Egész nap pörgök, mert nem ülõmunkám van, többet mozgok, mint a legtöbb irodai alkalmazott terhességen kívül. Ennek ellenére 26. héten már tíz kilónál járok. Látszik, igen, látszik, jó nagy a hasam, sokat nõtt a mellem, a fenekem is gömbölyödik, a lábam is vastagabb, ugyanakkor meg a legtöbb régi nadrágom még jó rám, csak nem tudom összegombolni a pocakom miatt. A blézereim is jók rám, mert a karomra és vállamra szerintem semmit sem híztam. Látszik persze, hogy most éppen nincs lányos karcsú alakom, de ugyanakkor jól érzem magam a bõrömben, jól öltözködöm és egyáltalán nincs kisebbségi érzésem, amikor elindulok itthonról. Talán annak is köszönhetõ ez, hogy én külföldön vagyok, itt a védõnõ nem méri a súlyomat, eleinte, amikor panaszkodtam, hogy sokat híztam, akkor csak kinevetett. A védõnõ engem. Azt mondta, hogy majd lemegy. A könyvekben nem említik, hogy mennyit szabad hízni, a fórumokon ez nem központi téma. A védõnõ kifejezett kérésemre kiszámolta, hogy a terhesség elõtti súlyomhoz és magasságomhoz képest én 18 kilót hízhatok, az még az egészséges mértéken belül van. Merthogy itt az is számít, hogy milyen magas vagy, nem csak az, hogy hízhatsz 10-12 kilót, és ennyi, mindegy, hogy 150 centi vagy, vagy 180! Szóval eddig elfogadtam, hogy ez van, baba után majd lemegy, nem pánikolok. Ennek ellenére az elmúlt két órából egyet bõgéssel töltöttem, a párom meg még azóta is morog, merthogy beszéltem (egy egyébként szeretett és kedves) rokonommal, aki mellesleg az egészségügyben dolgozik. Nem látott hónapok óta, nem tudja, hogy hova híztam, hogy hogy nézek ki, hogy mekkora a hasam. Viszont öt percen keresztül sorolta nekem azon betegségek neveit, amibe simán belehalunk mindketten a babával együtt (nem feltételes módban beszélt, nem finoman mondta, hanem szinte rikácsolva és biztos kijelentéssel), miután elmondtam neki, hogy mennyit híztam. Gondolom, hogy ezt nyomatják otthon a védõnõk és az orvosok is, mert õ is a táborukba tartozik, ráadásul nem is olyan régen szült. Próbáltam tartani magam, amíg befejeztük a beszélgetést és elmondani, hogy én nem eszem sokat, nem tömök be kétszer annyi kalóriát, mint kellene és nem is nasizom, mégis ez van, pedig mozgok is, mit csináljak? Lõjem fejbe magam? Kezdjek el fogyózni, vagy menjek el futni? Inkább hajtsam ki magamból a gyermeket 26 hetesen, csak amiatt, mert hízom? Hát nem. Még fogok is. Lehet, hogy még tizet. Lehet, hogy kevesebbet, lehet, hogy még többet. Ez van. Persze ennek ellenére egy órán keresztül úgy sírtam, annyira felzaklatott és annyira undorítónak éreztem magam, és szégyenletesnek az egész terhességemet, hogy a páromnak már azt is komoly erõfeszítéssel sikerült csak elérnie, hogy normálisan kapjak levegõt, még mielõtt rángógörcsöm lesz. Ennyit errõl. Következõ hónapban megyek szülés elõtti (és a baba miatt hosszabb távon az egyetlen) családlátogatásra. De már most úgy vagyok vele, hogy ha nem szeretném annyira látni a szüleimet és nem hiányoznának annyira, akkor inkább nem is mennék. Mert van egy olyan érzésem, hogy nem ez a rokon lesz az egyetlen, aki így fog nekem esni. Szóval nem tudok a kérdésedre egyértelmû választ adni. Azt mondom egy részrõl, hogy nem sok, hiszen én is kb 13 kilónál fogok tartani harminc hetesen. Másrészrõl azt mondom, hogy igen, nagy eséllyel cseszegetni fognak érte, mert a számukra ideális kategórián így már kívül esel. Sok sikert és több erõt, nyugalmat, mint ami nekem van.
A kérdező hozzászólása: Én 170 cm magas vagyok és kb. 56 kilóval kezdtem, ma vagyok 69 kiló.
Utolsó vagyok, ja és még annyit sztem nincs olyan hogy mennyit kell hízni, meg mennyi a protokoll, mindenkinek másak a génjei és az alkata.Én 175 cm vagyok és 59 kgval kezdtem a terhességet, és nem sokallom a 72 kg-t szülés elõtt 4 héttel.
35 hetes vagyok és 13 kg-nál tartok, de igazából nem látszik semmi, sztem ne aggódj majd leadjuk.Még sztem feljön 2-3 kg, de nem tudok ellene mit tenni mert igazából nagyon keveset eszem, néha a férjem rám is szól hogy kicsit többet kellene enni.
Szerintem alkati és egyéni kérdés hogy egy kismama mennyit hízik a terhesség alatt. Van aki kevesebbet van aki többet, ha nincs más probléma nem hiszem hogy ez gond lenne. Hihetetlen amikor egy kismamát fogyókúrára akarnak fogni csak azért mert a "protokoll" szerint többet szedett fel. És akkor mi van?????? Az egészség a lényeg nem????? Egy barátnõm mind a három kisfiával 30(!) kilót kapott magára, ami a szülés után szépen le is ment! Semmi baja nem volt a terhesség alatt, és gyönyörû egészséges gyerekei vannak! Én elküldeném melegebb éghajlatra a védõnénit meg a dokit is ha csak a kilóim miatt cseszegetnének! Úgy gondolom, ha minden rendben van, nincs panaszod, nem vizesedsz, és jól érzed magad, egészségesek vagytok, akkor nem számít mennyit szedsz fel! Nem hiszem, hogy terhesen diétázni kellene....
ez attol is fugg, hogy milyen magas vagy es mennyi a volt a kezdosulyod. en 90 kiloval kezdtem, 175 cm vagyok, szoval eleg nagy volt a kezdosulyom. en is 30 hetes vagyok:-) es eddig 2 kg hiztam, ha rajtam 13 plussz lenne meg, az sok lenne:-) ha jol erzed magad a borodben, ezen nincs mit parazni. boldog babavarast;D
Elõzõ vagyok. Ha cseszegetnek érte, fogyni már nem fogsz, ne foglalkoz vele, engem is piszkált a dokim, aztán meg nézett egyett a 6 hetes kontrollon, hogy mennyit fogytam:-)
Szia! Én 16 kg-t híztam a terhességem során, amibõl 10 lement mire hazajöttünk a kórházból.Most 8 hónapos a kislányom és 8 kilóval a terhesség elõtti súlyom alatt vagyok valószínûleg azért, mert máig szoptatok.Ez összesen 24 kg fogyás. A 13 kg-val szerintem semmi gond, és még ha rájön 1-2, nem vészes. Úgy tudom, 12-15 kg a normális hízás egy terhesség alatt. Üdv
Szia! Én is pont 30 hetes vagyok, és 12 kiló plusznál tartok. A védõnõm azt mondta, hogy az átlagos hízás ilyenkorra 6-8 kg, de mivel én magas vagyok (180 cm) és vékony alkat, teljesen jónak találta. Anyukám anno 20 kg-ot szedett fel és szülés után rögtön leadott mindent. :-) Reméljük velünk is így lesz!
Nekem is mondta a védõnõ tegnap, hogy 4hét alatt sok az a 3kg, de vizesedek szóval mégse baj :) .49rõl indultam, most tartok 69nél, de nem igazán látszik.Csak egy kicsit megnõtt a popsim+a combom, de le fog menni, ezen felesleges görcsölni.37hetes vagyok. Boldog babavárást és szülést!!! :)

28-30 hetes kismamik hogy vagytok? Sokat mocorog a babátok? Hogy viselitek, kiben milyen érzések vannak, hogy közeleg a várandósság vége? Remélem mindenki jól van és nem vagytok betegek! Jó egészséget minden babának és mamának! 29hkm

Legjobb válasz: Szia!27+3hetes vagyok.Nekem rengeteget mozog,néha kicsit fájdalmasakat rúg,de örülök neki,mert legalább tudom,hogy jól van.Most gyógyultam ki a náthából,meg volt egy enyhe arcüreggyulladásom,de nem kellett rá gyógyszer.Én most még nagyon nem érzem a végét,majd talán ha már elhagyom a 30. hetet 2-3 héttel.Most kicsit megállt az idó az elmúlt 1-2 hétben.Veled mi a helyzet?

Szia!27+3hetes vagyok.Nekem rengeteget mozog, néha kicsit fájdalmasakat rúg, de örülök neki, mert legalább tudom, hogy jól van.Most gyógyultam ki a náthából, meg volt egy enyhe arcüreggyulladásom, de nem kellett rá gyógyszer.Én most még nagyon nem érzem a végét, majd talán ha már elhagyom a 30. hetet 2-3 héttel.Most kicsit megállt az idó az elmúlt 1-2 hétben.Veled mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Nekünk is megvan már minden, szerencsémre a barátnõmnek fél éves a pici fia, így tõle sok mindent kapunk(babakocsi, ágynemû, mellszívó, unisex rucik) De persze már rengeteg lányos dolgot vettem a kis Laurának, mert hát azért be kell vallani a kiscsajoknak annyi szépet össze lehet venni :) Fõleg, hogy én a 90%-át túrkáltam vagy használtan vettem, de így is olyan kincsekre bukkantam :) ) Alig várom már, hogy meglássam a kislányom, de sajnálni fogom ezt az idõszakot is amikor terhes voltam... A kórházi csonagot mikorra jó összetenni?34.hét?vagy elöbb? Mindenkinek jó egészséget és kitartást így a finishbe! ;)
Sziasztok!1es vagyok!A mi kislányunkat Lizának fogják hívni!Mivel második baba, ezért már minden ruha megvan, szerencsére a fiamnak már anno úgy vásároltam, hogy ha lesz lányunk majd jó legyen és tessék, milyen jól tettem.Persze vettem hozzá néhány igazán csajszisat is.Kell még egy pelenkázó betét, egy jó mellszívó, meg egy csomag pelenka, törlõkendõ.Már a kórházi cuccot is elkezdtem összekészíteni egy szekrénybe és kb a 33-34. héten be is csomagolok, már csak azért is, mert a kisfiamat a 36. héten szültem meg és még nem volt minden becsomagolva, uh még egyszer ebbe a hibába nem esek bele!
Amúgy hogy álltok a vásárlással, kocsi, rucik??én még sehol nem vagyok....
Ja 2. válaszoló voltam a csajszim neve:Szonja lesz, a második néven még gondolkodunk de szeretnénk egy BIbliai nevet is így igencsak Sára lesz ;)
Itt a neten ha beírtam az utolsó menszi idejét, mindehol ápr.20-kát adta ki csak ugye a dokik úgy számolnak hogy az utolsó menszi hónapja -4, és a napja +7 így lett 07.14->04.21 szóval valahol egy a napunk;)és hogy fogják a kicsikéteket hívni???engem is császározni fognak , hisz 2, 5 éve lesz áprilisban hogy szültem és habár azt mondja a doki ha hamar tágulok akkor sima is lehet de ugye itt nem csak a táguláson múlik hanem a hegen is ami nem olyan régen keletkezett:) ))szóval én is hamarabbi szülésre számítok, ami fura csajok hogy 04.15.-én lesz 20 éve hogy az én drága mamikám aki az életem volt elhagyott minket és , mikor megtudtam hogy terhes vagyok , mert védekezés mellett lett meg, és azt hogy áprilisi lesz és azt hogy kislány na tudtam hogy egy angyalt küld nekem a mamikám kárpótlásul mert el kellett mennie, és csak 11 évet tudott velem tölteni:((fura de az élet mindig ad ha elvesz csak nem akkor mikor gondolnánk:)
A kérdező hozzászólása: De jó akkor mi majdnem egyszerre fogunk szülni! Én is Április 20.ra vagyok kiírva :) Nálunk elsö baba és nem kelteket senki, engem meg õ nem hagy aludni, nagy játékos!Biztos szoktat ahhoz, hogy mi lenne ha már lenne egy tesó.Vigyázzatok magatokra és minden jót kívánok nektek! :) )
Szia!1es válaszoló vagyok!Én nagyon jókat alszok.Néha ki kell mennem pisilni, meg a kisfiam is kel még éjjel, van, hogy többször, de van, hogy egyáltalán nem.De és még nagyon jól elvagyok a pocakommal, bár nagyon nagy.Arra kell figyelnem, hogy 3 órával lefekvés elõtt ne egyek, mert akkor nyomja a gyomromat!Április 20. körül vagyok kiírva, de hamarabb meglesz, mert császároznak és azt általában 38-39. héten végzik!Uh április 2 hete körül meglesz!Már nagyon várom!
2.vagyok, sz alvás???nos a lakóm az hagyna is de a bratyók habár 2 évesek még kelnek éjjel, báááár mostanra kezd javulni látszani mert egyszer ha keltek a múlt éjjel is, szóval a lényeg a pici még hagy hát remélem ha kibújik akkor is hagyni fog:) )ápr.21-re vagyok kiírva, apa ápr 22.-én lesz 37, szép kis ajándékot hoztunk neki össze:) ))
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ezek szerint a csajok mocorgósak mostanság, nekem is kislányom lesz és olyanokat rugdos és fészkelõdik, hogy néha úgy érzem kinyomja a pocakom!:) De persze örülök, hogy aktív és biztos jól érzi magát odabenn!Alvással hogy álltok?Mennyire nehézkes már?Ki mikorra van kiírva pontosan? Viygázzatok magatokra és a pocaklakóra!
28 hetes km vagyok:) iszonyat sokat mozog a kicsi lánykám fura is a fiúk után mert õk csak max kinyomták magukat de a kisasszony hát néha megijeszt hogy a számon akar kijönni:) )annyira fent van , és csak nyomja még jobban fel magát, mintha a bordáim útban lennének neki:) )amúgy semmi extra, minden oké, lassan majd kezdem beszerezni a kórházi és hazahozós cuccokat, hogy idõben meglegyenek, mert per pillanat még semmi sincs....valahogy úgy rohan az idõ és a két tökim mellett semmire nem marad de valahogy pedig szánni kell rá:) a végétõl azért félek mert a srácaimat itthon kell hagynom és az nagyon nehéz lesz , de remélem gyorsan jöhetünk majd haza, elvileg amúgy császárom lesz mert a fiúk azzal lettek, mondjuk nem is bánnám;)te hogy érzed magad??elsõ baba??neme?
Ha hazajön a férjem, olyan 2 hét múlva szeretném minden összekészíteni, megvenni, mert úgy nyugodt az ember vagyis úgy leszek nyugodt ha minden meg lesz és várja dolgát a szekrényben, még ha talán korainak is tûnik idõben....azért most már kezd enni a fene hisz akárhogy is nézzük vészesen közeledik az idõ :) )voltatok 4d-én???én nem de még jó lenne elmenni, csak itt is az idõ:) )mert két kicsi mellõl, meg õszintén anyagilag is sok fõleg ha már van kire költeni, de azért remélem kitudunk még csikarni egy kis kukucskálást:) )2.voltam

30 hetes vagyok, és most érettségizem, emiatt sokat kell ülnöm. Nagyon fáj a farcsontom. Ez a sok üléstől van, vagy tágul a medence?

Legjobb válasz: Hú, hát sok sikert!!!Megy a drukk!Nekem is fáj már az eleje óta, pedig nem ülök sokat.Szerintem is a tágulás.Sok sikert a vizsgához, meg a babához is!

Hú, hát sok sikert!!!Megy a drukk!Nekem is fáj már az eleje óta, pedig nem ülök sokat.Szerintem is a tágulás.Sok sikert a vizsgához, meg a babához is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!