Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes sok (56 db)

30-hetes terhes vagyok Bpd:76mm, femur:53cm, ac:255mm, bs:1499g. Nem tudom hogy mi mit jelent? A másik hogy kicsivel sok a magzat vizem ez mit jelent? A babának nincs baja.

Legjobb válasz: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/help/7 De találkoznod kellett volna már - 30 hetes terhesen - ezekkel a rövidítésekkel... A kicsit több magzatvízzel nincs baj, csak ha már kórosan sok, de ha fenn áll ennek a veszélye, akkor az orvos úgyis folyamatosan figyelni fogja!

http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/help/7 De találkoznod kellett volna már - 30 hetes terhesen - ezekkel a rövidítésekkel... A kicsit több magzatvízzel nincs baj, csak ha már kórosan sok, de ha fenn áll ennek a veszélye, akkor az orvos úgyis folyamatosan figyelni fogja!

30 hetes vagyok, nagyon sokat feszit a babám, ez nem baj?

Legjobb válasz: Én is 30 hetes vagyok, miért lenne baj? Helyezkedik, már nagy, ha a hátát-fenekét kinyomja, az ilyen.

Én is 30 hetes vagyok, miért lenne baj? Helyezkedik, már nagy, ha a hátát-fenekét kinyomja, az ilyen.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, nem tudtam, miért csinálja , eddig rugott, forgott, tegnap óta feszit is. Köszönöm a válaszodat!

30 hetes kismamik, hogy vagytok? Várjátok már a végét? Ki, hogy gondolja sok vagy kevés ez a 10 hét?

Legjobb válasz: a 10 hét,az már nem olyan sok,de nem is kevés,föleg,igy mikor az ember már annyira várja.szerintem igy egészbe a 40.hét,az azért elég sok.öszinte leszek,mivel a 30.ik hét ota feküdnöm kell,igy nekem 1-2 hét is sok,nem még a 10.

a 10 hét, az már nem olyan sok, de nem is kevés, föleg, igy mikor az ember már annyira várja.szerintem igy egészbe a 40.hét, az azért elég sok.öszinte leszek, mivel a 30.ik hét ota feküdnöm kell, igy nekem 1-2 hét is sok, nem még a 10.
elözö vagyok, most 35 hetes vagyok.dec.30-ra vagyok kiirva, de nekem ez még mindig nagyon sok idö, bár nem azt akarom, h a baba hamarább jöjjön, isten ments, csak az idöt akarnám meggyorsitani.
Nekem, most többnek tûnik a hátralévõ 11 hét, mint ami eltelt. Már nagyon várom a februárt. 29 hetes
Szia. Mi 31 hetesek vagyunk, hálistennek minden percet élvezhettem , teljesen rendbe volt és van minden . Imádom a pocakomat , mégis várom már a végét hogy végre a karjaimba tarthassam a kisfiamot. a babaszoba berendezésével kissé mi is levagyuk maradva, de remélem elég lesz a hátralevö idö, hogy minden meglegyen . jó egészséget , könnyü szülést neked is !
Sziasztok!Ha azt mondom február az még hosszú idõ de ha azt mondom 10 hét az kevés.Már várom a végét ezért azt mondom 10 hét.:) Második terheségem és reméllem aszülés is olyan gyors lesz mint az elsõvel. További szép várakozást mindenkinek! 29 hetes km+2 éves anyuka
ugylátom nagyon sok 29hetes mami van itt mi is nagyon jol vagyunk a leányzoval 29+3hetesek vagyunk !!már alig várom hogy elteljen ez a pár hét nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz!!gondoljátok el majdnem10hónapig várjuk hogy meglegyen aztán egész életünkbe velünk lesz!!az mennyi idö!!!!!!:-) mindenkinek kellemes babavárást!!és sok boldogságot!!!
Én is holnap töltöm a 29.hetet. Már mi is várjuk a lányunkat, de közben kicsit aggódom, hogy ne jöjjön sokkal hamarabb, meg rendesen fejlõdjön. Az utolsó ultrahang szerint a méretei a normál tartományban vannak, de az alsó határon. Még mi sem vettünk semmit, de Karácsonyig a ruhákon kívül szeretnénk mindent lerendezni, januárban pedig lehet szobát rendezni, ruhákat venni, kimosni stb. Remélem lesz idõm mindenre, nem kell majd feküdnöm és bírom is majd a terhelést. Minden jót mindenkinek
Köszi, jól vagyok :) Persze, hogy várom már Picurt! De a várandósságot is élvezem, nem siettetem a kibújást :) Én is úgy vagyok az idõvel, mint az egyik elõttem író, hogy néha soknak tûnik, mert nagyon várom, hogy itt legyen velünk a baba, de néha meg kevésnek, mert annyi mindent kell még beszereznünk! :) Hetek óta készülünk, sok mindent megvettünk már, de még kell ez-az. Karácsonyra szeretném, ha meglenne minden, hogy az utolsó 4 hét csak a szülésre készülésrõl szólhasson :)
Sziasztok! Mi holnap töltjük be a 29. hetet. Így visszatekintve, nagyon hamar elrepült az idõ. Ha belegondolunk, hogy februárra vagyunk kiírva, az pedig olyan soknak tûnik. Mi jól vagyunk, nagyon szeretem, hogy napjában többször is érzem a kisbabámat, hogy mocorog, fészkelõdik:-) Mi még semmit sem vettünk. Januárra tervezzük. És Te hogy vagy? Boldog babavárást:-)
hát ez érdekes kérdés.egyik pillanatban soknak msáikban kevésnek érzem.mi még nem kezdtünk el összepakolni a bútorait és stb ebbõl a szempontból még kevésnek tûnik az idõ.de belegondolva h még 13 hét a szülésig és mire megtudom h minden rendben vele és a kezemben tarthatom az még sok idõ:(((Én már nagyon várom a végét.További szép babanapokat a pocakban lányok:)
Most mintha megállt volna az idõ.Nagyon soknak érzem a 10 hetet.


30 hetes vagyok, eddig 10 kilót híztam, ez soknak számít, vagy még elfogadható?

62 r?l indultam.Próbálok egészségesen enni, de azért leszalad néha az édesség is.Barna kenyeret eszek, nem iszok cukros üdít?ket.Mondjuk hozzáteszem hogy a 20. hét óta szigrú pihenésre vagyok ítélve, tehát igen keveset mozgok, csak itthon teszek veszek, de azt is csak módjával.Sétálni sem merek.(kinyílt a méhszájam)

Legjobb válasz: Szia, Én vizesedek is és 15 kg.+-nál tartok.31 hetes vagyok.Hát....azért oda kell most már figyelni.Nem a leadással van a gond,hanem a túlzott hízás okozhat egészségügyi gondokat.(pl:cukor,vérnyomás,vizesedés,stb...) Nekem a második babám.Az elsõvel eléggé elszaladt velem a ló.(+30 kg.)Most megpróbálok jobban figyelni. Üdv.31 hkm.

Szia, Én vizesedek is és 15 kg.+-nál tartok.31 hetes vagyok.Hát....azért oda kell most már figyelni.Nem a leadással van a gond, hanem a túlzott hízás okozhat egészségügyi gondokat.(pl:cukor, vérnyomás, vizesedés, stb...) Nekem a második babám.Az elsõvel eléggé elszaladt velem a ló.(+30 kg.)Most megpróbálok jobban figyelni. Üdv.31 hkm.
Én 62.4 kilóval kezdtem(170 centi vagyok)és 73.5 kilóval fejeztem be.Nem tudom, h hány centi vagy.Azt mondják az "okosok", h a normál hízás a testsúlyod 20%-a(amennyiben nem vagy túlsúlyos, illetve túl sovány.)Tehát nekem a 13 kiló is belefért volna.Az elsõ babámmal 17 kilót híztam, és alapból 68-ról indultam.Na, az sok volt.Sztem pár kiló bõven belefér Neked.Ha vizesedsz, akkor az nem is "igazi" hízás, tehát ha megszülsz le is megy rólad.Jó egészséget.
Én 13 kg-nál tartok, és én is vizesedek. Amíg a dokid nem szól, hogy baj lenne, ne bosszankodj a súlyodon. Engem folyton piszkál a védõnõ, de nem érdekel, mert tudom hogy a babámmal minden rendben. Különben meg odafigyelsz az étkezésre, úgyhogy ennél többet nem tehetsz, így ne idegeskedj! A babád is nõ, nem csak te, sõt...:)
Szia! Az jó, ha csak annyit híztál!Én 31hetes vagyok, és 18nál tartok!De ezt a 25.hétig szedtem fel, azóta nem hízok!
En sulyfelesleggel indultam(87), most 91 vagyok 33 hetesen, az orvosnom szerint ez nagyon jo ilyen esetben amikor kover kismamrol van szo, szerintem nalad pont jol alakulnak a dolgok, ezentul vigyazz egy picit mert a baba is rohamosan hizik.
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat.

30 hetes terhesen sok a felszedett 10 kg?

73 kg-ról indultam,most 83 vagyok.Csak a pocim lett nagyobb,legalábbis mindenki így látja.

Legjobb válasz: Szerintem nem sok. Én 20 hetes vagyok, és már simán felszedtem 10 kilót. Na, ez már sok. Viszont nagyon sovány voltam elõtte.

Szerintem nem sok. Én 20 hetes vagyok, és már simán felszedtem 10 kilót. Na, ez már sok. Viszont nagyon sovány voltam elõtte.
Ha jól érzed magad, nem sok, még fog feljönni rád kiló a végéig, de majd szülés után leadod.Nyugodj meg, nem sok-
Szia. Én 24 hetesen kb. 7 kg-t híztam, nálam is az van, hogy mások szerint is csak a pocim nagy. Nem sok nyugodj meg, lényeg, hogy koplalni nem szabad, majd szülés után lemegy!
ez egyáltalán nem sok.ilyenkor nem is szabad ilyennel foglalkozni.
Szia! Én 25 hetes vagyok és 9 kg-nál járok...Pedig nem eszek kettõ helyett, csak normálisan, de nem tudok mit csinálni csak jönnek a + kilók.:(Mondjuk elég vékony voltam eddig, talán azért jönnek rám ilyen könnyen a kilók. Sztem a tied sem sok! Én 5 hét múlva kb 13nál fogok tartani:(
Szerintem nem sok az a t0 kíló, bát max 12-15 kilót kell az egész terhesség alatt híznod, úgyhogy nem gáz az a 10 kg. :)
Épp ma kérdeztema a védõnõmet mennyit "illik" híznom. 22 hetes vagyok, eddig 4 kg-t szedtem fel. Azt mondta 70-ig semmi gond (a végéig). A végére a babára 8 kg-t lehet számolni, ebben benne a baba, a magzatvíz, a megvastagodott méhva, vér, víz...Ez az, ami e szüléssel lejön. A többi a mi gondunk...
Szia! Én is 30 hetes vagyok és 22 kg szedtem fel. Viszont én nagyon vékony voltam. Ugyhogy felsem tünik. Én nem is foglalkozom annyira a kilókkal majd szülés után lemegy. Nem fogok koplalni, mert azzal a babának is árthatok.
Szia! Ez már jósló lehet! Sokat olvashatsz róla itt hogy van akinek már 30.héttõl van jóslója!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Remélem ezért nem fog elõbb jönni a kislány!
Köszi szépen elõre is!!! (A szintén 30 hetes pocis)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Bocsi, de nem volt 2 napig internet... Szóval a doki azt mondta hogy magnéziumot szedjek, és ha megint érzem akkor nyugodtan emelhetem az adagomat, azaz vegyek be. De szerencsére a méhszáj zárt, így nincs gond. De õ sem mondta hogy gond lenne. Valószínû jóslók. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Szia! Én a 33. hétben járok és nálam is ugyan ez a helyzet.Néha menzi szerûen fáj a hasam alul. Nekem is szabin van a dokim, én is várom, hogy mit fog mondani Neked a dokid. Elõre is köszi!
Szia! Na mit mondott a doki? Jól vagy, minden oké? Tegnapi szintén 30 hetes pocis:)
Szia!Én 26hetes vagyok, és a múlt héten én is ezt éreztem.Felhívtam a dokimat, aki azt tanácsolta, hogy sokat igyak, mert attól is fájhat.Nekem ez bevállt, tényleg ez lehetett a gond.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy megírom! Remélem lesz internet mert néha szórakozik, de amint tudom mindenképp megírom!!!
Szia! Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de pontosan ugyan ez játszódik le velem is! 30 hetes 4 napos vagyok, és fõleg esténként mensi szerû érzésem van. Nem fáj, nem görcsöl, csak fura, mert ilyen eddig nem volt. Van, hogy nap közben is elõjön 1-2 alkalommal. Ha megkérdezted a dokid, majd megírod nekem, hogy mit mondott? Az enyém épp szabin van, vele nem tudok beszélni. Már néha azon parázok, hogy nehogy elõbb akarjon jönni a kiscsaj... Még egyszer is bocsi, hogy nem válaszoltam, de én is épp ilyen tanácstalan vagyok! 30 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Én is Béres Magnéziumot szedek. Lehet hogy csak attól "fájt" mert nõ a babám és vele együtt a pocakom. Remélem a doki jó híreket mond. És végig kihúzzuk a terhességet.
Szia! Nekem már a 27.héttõl voltak keményedéseim és néha kis görcseim.Semmi baj nem történt 38.hét után született a babám.A keményedésre Béres MgB6-ot szedtem.
Szerintem csak nyúlnak a méhszalagok.Nekem ugyanez volt.Most nõ a legtöbbet a Babád.A mozgása most már késõbb is kellemetlen lesz. 39h
Nyugi! Valószínüleg a méhed készülödik a szülésre. Én is így vagyok ezzel...bár mi már a 34 hétben járunk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor utánanézek. Ma megyek dokihoz, mindenképp mondom majd neki, csak délután megyek.
Köszi, hogy írtál, további boldog és panaszmentes babavárást! (A most már 31 hetes pocis:) )

30 hetesen 1800 gramm nem sok a baba súlyának? Azt mondták, hoyg így könnyen lehet közel 4kg is. Ez lehet valóban így?

Vag ymi az ilyenkor normális súly?

Legjobb válasz: Szia, nekem 31. hetesen 2150 g volt, 4500 grammal született, és sokkal könnyebben ment a szülés mint elötte a 3500 g-os növérével! ne aggódj, a nagyobb babak jobban segitika szülés elöre haladásat, hozzá kell tennem, 55 kg.-al mentem szülni, és fel sem merült a téraránytalanság lehetõsége, üdv és könnyü, gyors szülést kívánok, mint az enyém volt!

Szia, nekem 31. hetesen 2150 g volt, 4500 grammal született, és sokkal könnyebben ment a szülés mint elötte a 3500 g-os növérével! ne aggódj, a nagyobb babak jobban segitika szülés elöre haladásat, hozzá kell tennem, 55 kg.-al mentem szülni, és fel sem merült a téraránytalanság lehetõsége, üdv és könnyü, gyors szülést kívánok, mint az enyém volt!
Nekem a 31.héten 1880g-ot mutatott a 4d-s ultrahang, a 36. héten a doki azt mondta kb 3kg-os baba lesz, fiam a 40.héten született 3520 g-mal.Ezeket csak azért irom hogy nálad is bármi lehet nem kell kézpénznek venni amit mondanak
Ez a súly dolog nagyon bizonytalan. Nekem a szülés elõtt pár nappal azt jósolta a "tuti, több millió forintos ultrahang", hogy 2800 gramm lesz a kislányom. Aztán megszületett 3800 grammal. Most 3600-at jósoltak (szintén szülés elõtt vagyok), aztán majd meglátom :-)

30 hetesen plusz 9 kg nem sok?

60 kg-rol indultam most 69 vagyok és 173 centi magas, a véd?n? szerint vigyázni kéne, de én nem eszem sokat, talán egy kicsit többet mint terhesség el?tt, és édességet szinte soha.

Legjobb válasz: Én 31 hetes vagyok és 13 kilót hiztam! Bár én 178 centi magas vagyok és 53 kiló voltam még a terhesség elõtt! Szerintem nem sok!

Én 31 hetes vagyok és 13 kilót hiztam! Bár én 178 centi magas vagyok és 53 kiló voltam még a terhesség elõtt! Szerintem nem sok!
Én is 30 hetes vagyok.56kg-ról indultam, most 67 kg-nál járok.11kg-ot sikerült felszedni, úgy, hogy nem igazán eszem többet, kevesebb édességet eszem, mint a várandósság elõtt, és igyekszem eleget mozogni. Ez van, majd idõvel leadjuk!
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam hogy ez a plussz nagyjából reális.
Szíja!Én 25 hetes vagyok, és 9 kg val több:(Szóval ne aggódj!Üdv:Zsuzsa
plusz 26 kilo az a sok! ne aggodj szerencséd van hogy csak ennyi.
Szia! én 54 kg-ról 85-el szültem 2 hónapja! Abból már 20-at leadtam!!! Pedig nem fogyózom! Ugyhogy nem kell félni a kg miatt! Viszont az egyik ismerösöm koplalt hogy ne hizzon el, és most nincs teje!!! Szóval kérdem én, megéri???
Szia! Én 63 kilóról indultam és most vagyok 73-74kg. Viszont az orvosom kiidegel, mert állandóan cseszeget h szerinte túl sok a 10 kg. Most leszek 32 hetes, és 1 hónapja diétára is fogott. Igazából nem értem h miért szól be állandóan, hiszen van aki 25-30 kilót is hízik. Most fogadni akart h nem fogok megállni a végére 15 kg alatt. Nem értem miért ez a mániája némelyik orvosnak.
Válasz: 19 hetes 9kilo sok??
27 hetesen 6-7 kilónál tartok. De a 22. hétig alig jött rám két kiló! Pedig én aztán eszem mindent ami belémfér, és az édességet is kívánom igen gyakran. Szerintem nem sok a kilenc egyáltalán. Csomóan 25-30 kiló plusszal mennek szülni, nekünk igazán szerencsénk van!

30 hetes terhes vagyok, ez a 3 nap hogy fájások jönnek, de ma sokkal erősebb, és egészen lent szúró, húzódó érzés volt. Menjek dokihoz?

Bevettem, magneb6-ot. Hosszan gyakrabban jön mint tegnap, er?sebb is. Nem akarok feleslegesen odamenni. A babó mozog nem olyan er?sen, inkább kinyomja magát.

Legjobb válasz: lehet hogy éppen azért érzel szúró,húzódó érzést mert nyomja magát.amikor az enyém csinálja akkor nagyon bekeményedek és elõfordul nálam is a szúrós nyilalás.azért arra figyelj ha elég sûrûn jelentkezik akkor mutasd meg magad egy orvosnak(én is szóltam az orvosomnak akkor voltam 35-36 hetes és õ mondta ha sûrûbben jelentkezne akkor szóljak)38 hetes mami

lehet hogy éppen azért érzel szúró, húzódó érzést mert nyomja magát.amikor az enyém csinálja akkor nagyon bekeményedek és elõfordul nálam is a szúrós nyilalás.azért arra figyelj ha elég sûrûn jelentkezik akkor mutasd meg magad egy orvosnak(én is szóltam az orvosomnak akkor voltam 35-36 hetes és õ mondta ha sûrûbben jelentkezne akkor szóljak)38 hetes mami
A 30 hét elég kevés ahhoz, hogy megszülj!! Mindenképp keresd fel a dokid, szerintem, de legalább hívd fel!! Persze, hogy mozog a babód, miért ne tenné, ha elég aktív, még a szülés alatt is ki fogja tekerni a beledet :) mint a barátnõmnek, aki 39 hétre szült, és rám is ez vár valószínû, mert 37 hetesek vagyunk, de nem akar ellustulni!! Lehet, hogy be kellene feküdnöd, vagy visszatartót szedned, de ezt majd a doki eldönti! EGY CSODÁS, EGÉSZSÉGES BABA KEDVÉÉRT MINDENT!! Remélem egyet értesz!! Ha beszéltél a dokival, és van lehetõséged írj, mi van veled, mert aggódom!! Vigyázz magadra
A kérdező hozzászólása: KÖszi a választ, egy nap elég sokszor jönnek, óránként 1x tuti, van amikor sûrûbb, csak ma már jobban fájt, és másképp. Alig kapok levegõt is, és ha fáj nagyon nehezen mozgok, mert ha megmoccanok még erõsebben fáj.
A kérdező hozzászólása: 2: Persze, hogy mozog, csak nekem ma nem olyan aktív, sokkal gyengébb, és nem rugkapál, mint eddig hanem inkább kitolja magát, befeszít..
az elsõ válaszoló:ha ilyen sûrûn jelentkezik akkor ne habozz, keresd fel az orvost s.o.s-be!
A kérdező hozzászólása: Rendben, felhívom. Most is jön .. :S Köszi a választ

30 hetes kisbabám az elmúlt pár napban sokkal kevesebbet mozog, mint ez előző hetekben.. Baj van? Mitől lehet ez? Szerdán látta orvos uh-on, mindent rendben talált, de én aggódom..

Legjobb válasz: Szió!Szerintem nincs gond!Az én babómat még mámacsak 2x érztem,azt is halványabban:(Én igaz csak 19 hetes vagyok,és 15 hetes terhessen már érztem babót.Szerintem a meleg,meg azt is olvastam a napszak 90% átaluszák.Szóval ne agódj!Üdv:Zsuzsa

Szió!Szerintem nincs gond!Az én babómat még mámacsak 2x érztem, azt is halványabban:(Én igaz csak 19 hetes vagyok, és 15 hetes terhessen már érztem babót.Szerintem a meleg, meg azt is olvastam a napszak 90% átaluszák.Szóval ne agódj!Üdv:Zsuzsa
Szia! Azt mondják, hogy a babák a 29. hét környékétõl kicsit belassulnak, fõleg azért is van ez, mert már kevés a helyük. Van, hogy nekem is lusta a drága, most is ez van úgy kb. 2-3 napja, de aztán újra nekilát, hogy kirúgja a "ház oldalát" :-) Tehát ha az orvosod mindent rendben talált, jó volt a pici szívmûködése, mindezek által elég oxigénhez jut, akkor valószínûleg nincs semmi gáz, engem volt, hogy picit le is szidott a dokim, mert mondtam neki, hogy néha lelassul a kicsilánykám és akkor elkezdem piszkálni, hogy mozogjon, de az orvosom azt mondta, hogy nem kell már bent szekálni a manókat :-) hiszen nem kell egész nap mocorogniuk. Néha aludniuk is kell... :-) Tehát ne aggódj, a dokid mondta volna, ha valami nem oké. További szép babavárást. 32 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!