Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes hanyadik (7 db)

30 hetes kismama vagyok. Melyik a hatásosabb a málnalevél tea vagy a Arnica C30 homeopátiás szer? És hányadik héttől ajánlott fogyasztani ezeket?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem ugyanarra valók, a málnalevél a tágulást segíti, az Arnica meg az ereket készíti fel és szülés után segíti a vérzés csillapodását. Én 35 hetes kortól iszom a málnalevelet, szedek caulophyllumot és cimicifugát felváltva betöltött 36-tól, lassan az arnica-t is elkezdem. Nézd meg ezt a linket! http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=7044 36+5 km

Szia! Szerintem nem ugyanarra valók, a málnalevél a tágulást segíti, az Arnica meg az ereket készíti fel és szülés után segíti a vérzés csillapodását. Én 35 hetes kortól iszom a málnalevelet, szedek caulophyllumot és cimicifugát felváltva betöltött 36-tól, lassan az arnica-t is elkezdem. Nézd meg ezt a linket! http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=7044 36+5 km
36. héttõl ajánlott. Kinek mi válik be. Nekem a málnalevél tea hatásos volt.

Hányadik héten készítsem el a korházi csomagot, és kezdjek el vásárolni a babának ha jelenleg minden rendben van és 30 hetes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Én a vásárlást nagyon korán kezdtem, mert apránként könnyebb volt mindent beszerezni. Összepakolni meg 32 hetesen pakoltam. Az elsõ fiam a 36. héten jött. A másodikkal korán kinyílt a méhszáj, így még korábban készenlétben volt a táska, de hál istennek nem kellett, kihúztuk a 39. hétig. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája

Szia! Én a vásárlást nagyon korán kezdtem, mert apránként könnyebb volt mindent beszerezni. Összepakolni meg 32 hetesen pakoltam. Az elsõ fiam a 36. héten jött. A másodikkal korán kinyílt a méhszáj, így még korábban készenlétben volt a táska, de hál istennek nem kellett, kihúztuk a 39. hétig. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
A kórházi csomag készítésérõl 3 kérdéssel leljebb ott a válasz. A babának pedig már én amint kiderült kisfiú (15. héten) apránként elkezdtem vásárolgatni. Most a 23. héten vagyunk, a legtöbb ruhája már megvan. Már csak a bútorok, néhány melegbb holni van hátra, és persze a piperecuccok. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: NAGYON KÖSZÖNÖM.IGAZÁBÓL ARRA VOLTAM KÍVÁNCSI , HOGY MIKOR KEZDTEK EL BEVÁSÁROLNI A BABÁNAK, MERT AZT IS MONDJÁK, HOGY NAGYON KORÁN SEM SZABAD.babona

30 hetesen 1900 grammnak mérték a babámat, ez egy kicsit nagynak számít, nem? Tiétek mekkora volt? Esetleg van itt olyan anyuka, akinek ekkorát mondtak és azóta már megszült, mekkora lett a gyerkőc és hanyadik héten született?

Legjobb válasz: Barátnõm babáját a 32. héten 2200 grammra saccolták, és azt mondták neki, hogy jó nagy baba lesz, aztán a 39. héten 3300 grammal és 54 cm-rel született. Szóval nem lett nagy baba.

Barátnõm babáját a 32. héten 2200 grammra saccolták, és azt mondták neki, hogy jó nagy baba lesz, aztán a 39. héten 3300 grammal és 54 cm-rel született. Szóval nem lett nagy baba.
Nekem kb ekkora volt a 32. héten. A lányom 4200 g-mal született, de nálunk senki nem született 4 kg alatt a családban. A barátnõmet meg riogatta a doki, hogy hát ez bizony egy pici baba lesz, kb 2, 5 kg-ra saccolták szülés elõtt pár nappal, ehhez képes kereken 1 kg-mal többel született. Erre nem lehet adni!
szia az én kislányom a 32 dik héten volt kb 1900 gramm azt mondták nem egy nagy baba de szerintem tökéletes súllyal született 3250 grammal és 51 cm :-)
Nekem 30+6 kor mondták hogy 1700 gr. kiváncsi leszek mekkora lesz:)
Az én babámat 37 hetes UH-n 3900 grammra becsülték, és 40. héten született 3800 grammal. Nem túl megbízható az UH-s mérés
Én 34+3 hetes vagyok. Tegnap voltam ultrahangon, ahol 3100g-nak mérték. Én tudom, hogy nagy baba a kisfiam, de a megnyugtatásodra mondom, hogy a súlybecslést az egyéb mért méretek alapján kalkulálja ki a gép. Sokat számít az, hogy milyen modenr a gép, milyen szaktudású az ultrahangot végzõ orvos (pontosan mérte-e a többi adatot, amibõl ezt számolta a gép) és mindig ott van a +/- 10-15% eltérési lehetõség. Mindegy mekkora, csak egészséges legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Hányadik hétig fordulnak meg a babák? Én 30 hetes vagyok, de az én kicsim még ferdén fekszik és a doki szerint már nincs is helye arra, hogy beforduljon. Így császár lesz mindenképpp? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Ma elkezdtem a kis legénnyel beszélgetni, hogy forduljon meg, és egyébként debreceni vagyok, nem tudod hogyan hívják a dokit? De ezek szerint még van ideje, akármit is mondanak. Bízok a legjobbakban, köszi még 1x!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma elkezdtem a kis legénnyel beszélgetni, hogy forduljon meg, és egyébként debreceni vagyok, nem tudod hogyan hívják a dokit? De ezek szerint még van ideje, akármit is mondanak. Bízok a legjobbakban, köszi még 1x!
Sajna nem emlékszem a doki nevére, de a Klinikán mesélte valaki. Talán a védõnõd tudja, vagy az orvosod.
Az én kislányom a 38 héten fordult be. Engem is azzal riogattak, hogy már nincs helye, ki is írtak császárra, egy csomó vizsgálatra elküldtek ami a császárhoz szükséges és végül mégis természetes úton szültem meg. A 36 héttõl szedtem Pulsatilla Parensis( nem biztos, hogy helyesen emlékszem) homeopátiás bogyókat, ami állítólag segíti a magzat megfordulását. Ezt egy homeopátiás nõgyógyász ajánlotta. Nem tudom, hogy ez segített vagy a sok beszélgetés a babámmal, de a 38 héten megfordult.
Van olyan orvos, aki kívülrõl a hasad speciális masszírozásával meg tudja fordítani, utána kéne érdeklõdni (Debrecenben van ilyen doki). Egyébként a babák az utolsó pillanatban is befordulhatnak, bár tényleg egyre kevesebb helyük van erre. Nagymamámnak annó a szülés elõtt nem sokkal fordult be, már elõ volt készítve a fogó is... Kívánom, hogy megforduljon a babód és könnyû, gyors szülésed legyen!
Szia! Amúgy meg farosan is meg lehet szülni a babákat, csak ezt nem nagyon reklámozzák az orvosok, mert nem sokan értenek hozzá. Az én dokim szerint picivel még jobb is a faros baba, mert ha minden rendben folyik, rendesen vannak fájások, akkor ugye az tart a legtovább, amig a csöppség koponyája úgy átrendezõdik, hogy beférjen a szülõcsatornába. Míg faros babánál a popsi tágítja ki és az esetek 90%-ban hamarabb megszületik a babó.
Nézd csak, ezt találtam! :D Talán õ az akit keresned kéne, Dr. Póka Róbert a Klinikán! Link: http://209.85.135.132/search?q=cache:zvzskolLhEkJ:baba.wyw.h..
Häl eg a picik nem olvasnak internetet meg szakirodalmat es amit az anyuka olvas sem megy ät a köldökzsinoron, igy hät akkor fog befordulni mikor neki jol esik. Nekem is azt mondjäk, hogy nincs mär helye forogni meg bukfencelni. Hät ö ezt odabent nem tudja, mert bezony csinälja. Mikor öcsem született epp csalädi nagyvacsorän voltunk vendegsegben. Anyukäm 42. hetben, öcsem farosan. Egyszercsak kaja közben eltünt anya hasa vagy inkäbb keresztbe elhuzodott... es visszaformälodott. 6 ora mulva mär kint volt a tökös. Ö akkor döntött ugy, hogy na akkor most jövök, most fogok fejtetöre ällni. ( en sem elnek szivesen fejtetön...) Ha a gyerek be akar fordulni be fog, ha meg nem, akkor nincs az a homeos bogyo meg csoda, ami beforditja. Beszelgess vele. Boldog babaväräst es egyszerü szülest!
30 hetes uhn nekem is még keresztben volt , 34. uhán már befordult .én is sokat beszéltem vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a választ! Hát sajna Póka Robit ismerem. A hülye volt férjem rokona, így ha lehet elkerülném. Azt tudtam, hogy nõgyogyó, de azt nem, hogy ezt is tudja. Kicsi a világ. De köszönöm neked, hogy megnézted!

30 hetes kismama vagyok, és még faros a babám. Nektek hányadik héten fordult be a babátok? Lehet érezni ha befordul? Lesz még elég helye ahhoz hogy ezt megtegye?

Legjobb válasz: A 37. héten fordult be. Sokan szokták érezni, de én nem éreztem. Egyébként nagy babám született, majdnem 4 kilós, és mégis volt helye megfordulni.

A 37. héten fordult be. Sokan szokták érezni, de én nem éreztem. Egyébként nagy babám született, majdnem 4 kilós, és mégis volt helye megfordulni.
A befordulas a 28hettol tortenik meg egeszen el a szulesig...meg van idod de ajanlom en is , hogy elbeszelgess a babaddal!!! 30hetes kismami...mar11 napja befordult az en kicsikem...es azota aludni nem tudok, eleg kellemetlen dolgokkal jar ez a befordulas!!!Egyebkent nem lehet erezni csak akkor ha mar a labai a bordaid alatt kandikalnak:::) ))
Nyugi van még idõ. Én meg sem éreztem, mikor megfordult, de azt már igen amikor születése elõtt elhelyezte a kobakját!
Nekem 32. héten fordult be úgy, hogy UH. elõtti napon megbeszéltem vele és egész éjjel éreztem hogy majd szétfeszít. Érdemes kis idõt szánni rá és megkérni rá hogy forduljon meg. Nekem bevált. 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

30 hetes vagyok ez hanyadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: ezt komolyan kérdezed? hány hét van egy hónapban?

ezt komolyan kérdezed? hány hét van egy hónapban?
8 hónapos vagy.Most kezded.Az elöbbi válaszon ne lepõdj meg vannak parasztok.:) Gratulálok. 36 hetes kismama.
Kedves elsõ válaszoló! Gratulálok a stílusodhoz! Azt már meg sem merem kérdezni, hogy szerinted minden hónap pont 4 hétbõl áll? Szinte egyik sem, de nézz meg nyugodtan egy naptárt és csodálkozz el. (4 hét + 3 nap a legjellemzõbb)
Elso valaszolonak uzenem en is, h a terhesseg bar 40 het, ezt nem lehet leosztani 4-gyel... Mivel kb. 9 naptari, es 10 holdhonapot jelent. Es en is mindig bajban vagyok ezzel, h honap szerint mennyi vagyok.
Szia! Én úgy számolom, hogy nov. 2 volt a kezdés (utolsó menstruáció elsõ napja), és aug. 9-re vagyok kiírva. Eleinte mindig 2-án váltottam a hónapokat, mostmár 9-én. Szerintem ez így egyszerûbb, mint belekavarni a heteket, azt teljesen külön számolom, pont azért, mert egy hónap kb. 4 és 1/2 hét.
A kérdező hozzászólása: Elõször: is köszönöm a válaszokat lányok, másodszor: az elsõ válaszolonak üzenem ez egy olyan oldal ahol egymásnak segítünk (ha nem tünt volna fel) nem kértem tõlled hogy válaszolj! Boldog babavárást mindenkinek!

30 hetes ultrahangra hanyadik emeletre kell menni a Péterfybe?

Legjobb válasz: szia köszi a válaszokat.moricz katalinnál fogok.te választasz szülész nõt?

A kérdező hozzászólása: szia köszi a válaszokat.moricz katalinnál fogok.te választasz szülész nõt?
A Péterfyben a szülészet és az ultrahang a 4. emeleten van, én ott voltam 12 hetesen, gondolom a 30 hetesre is oda kell menni. A 4D-jük nem tudom hol van. :)
A 4d is a 4.-en van.Csak nem Zahernél fogsz szülni?Üdv 16 hetes kismami
Én az elsõ válaszoló vagyok. Én Keserûné Ágit választottam, sógornõm nála szült 2002-ben nagyon aranyos, kedves és õ a fõbába, tehát nagyon jó szakember is. A dokim Timmermann doktor.
A kérdező hozzászólása: aha értem.és tõle meg kell kérdezni hogy mennyiért válallja vagy te mennyit adsz neki?
Megmondom õszintén, én az összeget nem kérdeztem. Felkértem, hogy legyen a szülésznõm, mivel pozitívakat hallottam róla. Még õ köszönte, hogy nagyon megtisztelõ neki. No persze fogunk adni, de kérdezni nem kérdeztem.
A kérdező hozzászólása: értem és kb mennyit?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!