Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes cm a (12 db)

Szia! Én 36 hetes vagyok és 96 cm a hasam köldöknél mérve. 165 cm vagyok. Alkati kérdés szerintem.
Én is 170 cm magas vagyok, de pénteken töltöm a 32.hetemet. Én nagyon kis karcsún kezdtem a terhességet(2.baba)60cm-es derékbõséggel. Most megmértem, mert amúgy csak pocakom van, semmi más, és nekem 96cm, ha állva megmérem. Még van szûk 2 hónap hátra, de nekem tuti nem lesz akkora pocim mint most 30 hetesen neked. Baba méretei uh alapján a korának megfelelõ, bár nekem az elsõ gyermekem is pici súllyal született, 38.héten, csupán 47cm-el, és 2500g-al. Viszont 10/10-es apgarral, úgyh most sem szeretném ha 3 kilónál több lenne. Mostmár 5 éves, és mindenki azt hiszi szeptembertõl suliba megy...pedig még van egy éve az oviból. Szóval lehet h nagy babád lesz, de ez a haskörfogatos dolog akkor igazán mérvadó szerintem, ha legelején is tisztában vagy azzal h mekkora a körfogata. És akkor tudod viszonyítani. Én 60cm-rõl max 100-105-ig fogok fölmenni. Szerintem.
Szia! Nekem a 30. héten 118 volt a haskörtérfogatom. 169cm vagyok, és súlyfelesleggel indultam. Mindenki folyton azt kérdezgeti, hogy ugye már megyek szülni, vagy, hogy ketten vannak? Na meg, amit a legjobban utálok, amikor azt mondják a hasam láttán, hogy "mekkora baba lesz"! Viszont az orvosok szerint, ill. a méretek szerint teljesen normális súlyú a bébikém!! Egyébként az egyik orvos, akinél nemrég jártam, azt mondta, hogy a has állásából és formájából nem lehet következtetni a baba méretére. Én ehhez tartom magam!! Úgyhogy próbálj meg nem tudomást venni ezekrõl az emberekrõl. Boldog babavárást!
Én most 31 hetes vagyok, és 110 a hasam.Épp a minap kérdezték hogy mennyi van még hátra, és mikor mondtam hogy két hónap, csak nézett, és mondta hogy nem saccolt csak egy hónapot. Mindenki mondja hogy szép nagy a pocim.Mondjuk átlag testalkatú vagyok, de a hasamon mindig volt némi felesleg.
Szia! Nekem 31hetesen volt 96os körfogatom.Van, aki azt mondja milyen kicsi, más meg, h nem ikreket várok véletlenül?! Egyébként tényleg alkati kérdés.165cm vagyok, 42kgal kezdtem a terhességet, és 61nél tartok:) Szóval ja.De mondják, hogy nagyon jól áll, hogy ennyit felszedtem, csak azért már nehéz nagy hassal ebbe a nagy melegbe. 33+1kisma
Szia! Én 173cm vagyok, 23 hetes és 124cm a pocim mérete. Szintén feleslegem van és a baba elõtt 122cm volt a haskörfogatom, viszont a pocim hatalmasat nõtt. Ki érti ezt? Mindenki azt kérdezi mostanában hogy fogytam? Pedig híztam 3kg-t de a testem teljesen átformálódott, biztosan ezért van. Ne foglalkozz senkivel csak az a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.
Szia, én 25 hetes vagyok és 98 cm.
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond és mekkora a pocid. Ez attól függ, hogy hogyan fekszik a babád a testedben. Van aki nagyon bent hordja, van aki kint. Van akirõl hátulról nem is látszik, hogy babát vár, mert elöl van a baba, másnak meg nagyon széles a pocija. Tehát ez nagyo egyéni és terhességenként is változhat. Egyébként ez a poci dolog nagyon egyéni. Az a fontos, hogy a babád szépen fejlõdjön, akkor minden rendben van. Nekem a 4-bõl 3x elég nagy volt a pocakom viszont hátulról egyáltalán nem látszott rajtam semmi. A picivel meg olyan pici volt a hasam, hogy alig vették észre, hogy babát várok. Amikor szülni mentem alig volt 90-es haskörfogatom..
Én 180 cm vagyok, de csak az elsõ terhességemre emlékszem, hogy hány centi volt a hasam: a végén volt 107 cm. A tied tényleg hatalmas. Nem sok a magzatvized véletlenül?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Igazából engem nem zavar, hogy nagy a pocim, ami engem zavar, hogy mindnki azzal jön, hogy biztos mekkora baba lesz meg hogy biztosan csak egyedül van és nem ikrek? Eddig nem mondta a doki, hogy több a magzatvizem, jövõhéten megyek hozzá meg fogom kérdeni, hogy a méretei megfelelnek e a korának.
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy ilyen sokan írtatok! Ami még nálam szintén idegesítõ, hogy aki ismeri a férjem (aki két méter magas és kb 150 kg) mindenki azt mondja ez a gyerek tiszta apa lesz. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fognak mondani 32 hetes genetikain, hogy mekkora a babyke.
Nekem a 24. hetes UH után 32 hetesen kellett menni legközelebb, utána majd 38 hetesen. Nekem 32 hetesen 2300 grammra becsülték a bébit :)
A kérdező hozzászólása: Még nincs elõtejem se!az nagy baj?
Ha nincs dokid, akkor összesen 4-szer kell megjelenni orvosi vizsgálaton, szerintem ezért nem voltál azóta. 1- 12-13. heti UH 2- 18-19. heti UH 3- 28-31. heti UH 4- 36-37. heti UH Hogy mekkora a babád súlya, azt az UH-n mért adatokból szokták megmondani a dokik. Az egyik oldalon az írták, hogy 30 hetesen 1450g a magzat súlya.
Nem mérvadó, hogy van-e elõtej, vagy nincs. Nem baj, ha nincs.
Ne aggódj ezen. Én 24. hetesen voltam egy UH-n, utána volt egy 4D 26. hetesen, azóta semmi. Most megyek kedden, és pénteken töltöttem a 31. hetet. A dokimnál voltam, rápillantott a gyerekre, de õt csak a szíve érdekelte, a méreteivel nem foglalkozott, sajnálatomra. Már kiváncsi vagyok nagyon, hogy mekkora! Szóval a kötelezõ protokoll szerint 32. hétig kell menni, majd azt hiszem 36. vagy 38. héten. Ha nincs baj, nem kell mindig zargatni a pocaklakókat, fejlõdnek õk, ahogy kell:-)
Utolsó vagyok. NEkem sincs elõtelejem, állítólag nem mérvadó, hogy van-e vagy nincs. Sõt, inkább azt olvastam, hogy akinek nem volt, jobban volt teje a szülés után.

30 hetes kismami vagyok aBPD:83mm FL:59, 3mm hány cm lehet a babám?

Legjobb válasz: ilyen "nagy korban" a femur méreteibõl számolják ki. Kérd meg az orvosod, biztos megteszi. Bár ilyenkor egyáltalán nem szoktak cm-t mérni.

ilyen "nagy korban" a femur méreteibõl számolják ki. Kérd meg az orvosod, biztos megteszi. Bár ilyenkor egyáltalán nem szoktak cm-t mérni.


30 hetes terhes vagyok. Most voltam ultrahangon. A babám 30 cm. Ez az érték ugye a CRL érték (ülőmagasság)?

Legjobb válasz: Szia! Ha jól tudom minden esetben ülö magasságot mérnek.

Szia! Ha jól tudom minden esetben ülö magasságot mérnek.

110 kg-mal, 180 cm-rel kezdtem a terhességem. Most 30 hetes vagyok, és 6 kg-ot híztam eddig. Nagyon sok?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem sok 12kg-ig normális a gyarapodás terhesség alatt.

Egyáltalán nem sok 12kg-ig normális a gyarapodás terhesség alatt.
Nem sok abszolút, és nem is lesz sokkal több már sztem, max 10-12kg. Neked vannak tartalékaid, és ebbõl tud raktározni a szervezeted. Ilyenkor általában nem olyan sok a súlygyarapodás. Én 50 kg-val kezdtem és most tartok +15 kg-nál a 32.héten. :(
egyáltalán nem sok, szerintem pont ideális. Mivel nagyobb súlyról indultál, így voltak tartalékaid, kevesebb jött most fel rád. Szerintem max. 10 kg-nál meg is fogsz állni, és szülés után ebbõl 7-8 kg le is fog menni.
De jó neked, hogy csak 6kilót szedtél fel.Én 55rõl keztem és most 8-9kilót már felszedtem.És még csak most vagyok a 25dik hétnél.Én 178cm vagyok és 55rõl indultam. Amúgy tényleg nem sok és örülhetsz neki!
Szerintem nem jobb neki, mint neked, mert õ 110 volt. Nem szemétségbõl írom, csak mondom hogy inkább örülj, hogy 55 kg voltál.
Nem sok, én 26 hetesen 10 kilónál tartok!

Ma vagyok 30 hetes! Vasárnap megyek uh. -ra! Leirnátok nekem kinek mekkora volt ilyentájt a babája? Kb én az uh. -k alapján ugy 1, 5kg, és 40 cm hosszúra saccolom a kislányomat!

Az is érdekelne ki hogy érezte magát ilyen id?sen!

Legjobb válasz: 1800 gramm.a hosszát nem tudom nem mondták.bpd 82mm,fl 53mm.ennyi csak,placenta 1,érettség.

1800 gramm.a hosszát nem tudom nem mondták.bpd 82mm, fl 53mm.ennyi csak, placenta 1, érettség.
ja, elsö vagyok, kisfiu lesz.
Pont 31 hetesen voltam uh-n. BPD: 80mm, HC:278mm, AC:264, FL:61mm BSúly:1800gr. Nézték még a placenta érettségét, a magzatvizet, a gyerek helyezkedését (nálam medencevég-nem is változott) és hasonlókat. 39. héten császár: 3060gr és 54cm-rel született. Kislány. :) Boldog babavárást!
32. héten 1980 g, 38. héten 3190 g saccoltal. 40+6 hétre született 3000 g és 49 cm és most 15 éves csajszi. +/- 10% rá kell számolni a saccra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Utoljára nov.1-én voltam a dokimnál, akkor 765g-ot mondott. Akkor 25+6 napos voltam. Minden alkalommal elmondja :nagy a baba! Ezért megkérdeztem mire saccol a végére?3, 60 -mondta! Kicsit megilyesztett, anno a nagylányom 2, 80-nal született, és nekem az pont elég volt! Szóval kicsit tartok a dologtól, szeretnék inkább simán szülni.Gondoltam a femibiont csak minden másnap veszem be, hát nemtudom ez jó taktika lenne? Mindenkinek, könnyü szülést!
Lányom 30+1 hetesen volt 1725 gr és született kiírt napon 3550 gr és 56 cm. Fiúcska lesz a 3. baba(az 1. is fiú de neki nem volt becslés debrecenben 5 éve)aki a 32.héten 2001 gr-ra lett becsülve.Beindult a fészekrakás és akkortájt sok volt az energiám:) Most a 35.hétben vagyok és türelmetlenül várom a baba érkezését, egyre házsártosabb vagyok és egyre nagyobb:((((
A fiam adatai voltak 29 hetesen 0 naposan: súly: 1474g AC(törzskörfogat):261 mm, FL(combcsont hossza):54mm, HC( fejkörfogat):276 mm, OFD(homlokcsont-tarkócsont közti táv): 98 mm HUM( felkarcsont hossz):50 mm BPD(fej átmérõ):74 mm
15:02-es vagyok fiam 4000g-al és 49 cm-el született
14:26-os vagyok. Nem a vitamintól lesz kicsi vagy nagy baba, ez genetika. Szedjed csak a vitamint! Fõleg ebben az idõben! Minden jót!

A hörcsögöm hasra esett kb 30-40 cm-ről, és vemhes. Baja lett a kicsiknek? Kb 1 hetes "kismama" lehet.

Legjobb válasz: ajajajj hát elég nagyot esett, nembiztos h tulélték a magzat(ok)

ajajajj hát elég nagyot esett, nembiztos h tulélték a magzat(ok)
most ezért vigye el, és x összegért nézesse meg? hülye ötlet, nagy valószinûséggel elpusztultak, de a hörcsög könnyen szaporodik, nemkell elkeseredni, annál fontosabb hogy a hörcsögnek nem-e esett vmi baja, vmi tünet? 1. válaszoló
Sztem vidd el állatorvoshoz.
igazából a vemhes állat elég sokat kibír. a veszély inkább abban áll, hogy ha meg is haltak a kölykök, az nem fogja-e a vemhes anyuka halálát is okozni.
A kérdező hozzászólása: Nem látok tüneteket rajta. Virgonc, eszik, jó, most alszik, de ma már volt kint. Szóval nem látok semmi különöset? Kell valami, amire figyeljek ezek után, kivéve, hogy nem engedem mászkálni.
1 hetes? Akkor még nem valószínû, hogy meghaltak a picik. A hörcsögök amúgy is sokat kibírnak, de ha vemhesek, akkor tényleg többet. Gyakorlott hörcsögtartó vagyok, több, mint 10 éve tenyésztem õket, tele van a ház hörcsöggel. Volt, aki az emeletrõl elõbb legurult lépcsõn a földszintre, utána leesett a pincébe egy résen át. Másnap reggel vettem észre, hogy egy hiányzik az egyik terráriumból (még kölykök voltak, az önkéntes katapultos is kölyök volt). Mikor már kerestem mindenhol, akkor vettem észre, hogy van egy rés, ahol leeshetett, lementem, kutya baja se volt, éppen egy krumplit rágcsált. :)
Krumplit:O_o??? Szerintem nem lett semmi baja.Mármint a kicsiknek...
Jaja, krumplit. Mert ahova leesett, ott mellette éppen volt egy kosárban sok krumpli, meg a kosár mellett 1-2 szem. És azt rágcsálta épp :D

Szeretkezéskor kb hány cm-ig hatolhat be a partner? 30 hetes vagyok

Melyik az a póz ami még kényelmes és nem okoz gondot a behatolás mélysége?

Legjobb válasz: Mi még szülés elõtti nap is együtt voltunk és nem mondhatnám hogy csak bekukkantottunk :)))) Ha nem durván érkezik a dolog akkor teljesen be lehet menni. Nem lesz semmi baja a picúrnak, védi õt a magzatvíz. Tompítja a zökkenéseket :)))) Csak nyugi! :)

Mi még szülés elõtti nap is együtt voltunk és nem mondhatnám hogy csak bekukkantottunk :) ))) Ha nem durván érkezik a dolog akkor teljesen be lehet menni. Nem lesz semmi baja a picúrnak, védi õt a magzatvíz. Tompítja a zökkenéseket :) ))) Csak nyugi! :)
Ugyanugy beledhatolhat, mint nem terhesen, csak finoman csinaljatok. Nekunk a lovaglopoz bejon, azt meg kontrollalni is tudom, ha esetleg fajna vagy kenyelmetlen lenne a melyrehatolas. Probalkozhattok fekve, kifliben is.
Ami a pozitúrákat illeti kényelmes lehet a kutyapóz azaz hátulról, a kifli, a lovagló az utolsó hetekben már kényelmetlennek bizonyult, de hátulról végig kényelmes volt.

30 hetes vagyok.96 cm a hasam nem kicsi az?

Legjobb válasz: Az enyém se nagyobb - bár kérdés, hogy mi volt a kiindulási alap. Egyébként tutira nem baj, mert nem a hasad méretétõl függ a babó odabent. Ne aggódj, ha baj lenne a babával, vagy nem fejlõdne rendesen, azt a dokid már rég kiszúrta volna az uh-n.

Az enyém se nagyobb - bár kérdés, hogy mi volt a kiindulási alap. Egyébként tutira nem baj, mert nem a hasad méretétõl függ a babó odabent. Ne aggódj, ha baj lenne a babával, vagy nem fejlõdne rendesen, azt a dokid már rég kiszúrta volna az uh-n.
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtatást!Én 174 cm vagyok!Lehet hogy csak én látom kicsinek!!
Én 30 hetes vagyok és 101 cm a pocim, amúgy 165 cm magas és 54 kg.-ról indultam. A derekam kb. 66 cm volt terhesség elõtt ha jól emlékszem.
én 28 hetes vagyok és 96-97cm a pocim..szerintem nem mindegy a kiindulás, aki eleve terhesség elõtt 80-as bõséggel rendelkezett annak nagyobb....ja és 173 cm vagyok, és 56kg-ról indultam
Szia, én holnapra vagyok kiírva és a hasam 98 cm. Jó v. rossz?! Én már így is sûrûn nekimentem az ajtófélfának, kilincsnek. Viszont nem nehéz, és ami a legjobb én még mindig fel bírok kellni az ágyból. Igaz, az elmúlt pár napban már kicsit nehezebb.
szai..szerintem normalis...en a 32 hetben vagyok, 172 magas es 92 cm a hasi:-)Baba jol van...:-)
Nem. Én 31 hetes vagyok, és 94 cm a pocim. (170 cm vagyok, és vékony testalkatú) Ha a babáddal minden rendben van, akkor nincs ok aggodalomra. Sok boldogságot!
Nekem a 41. héten volt 1o6 (én 171 cm vagyok), és mégis 3, 5 kg lett a baba. Szülés elõtti napon el sem akarták hinni, hogy már néhány napja szülnöm kellett volna.:) Ne izgulj, a kicsi has semmi rosszat nem jelent.
Én 36 hetes vagyok és 105 cm a pocakom. Nekem is van aki azt mondja, te jó ég mekkora, van aki meg (és ezek vannak többen) azt, hogy nem nagy. Én is hasonlítgatom más kismamákhoz és tényleg nem nagy. Szerintem a Tied nagyobb lesz ennyi hetesen, hiszen csak most fog beindulni. Ne aggódj semmi gond, ettõl még a babó rendesen fejlõdik!
Szia nekem 103 cm, de én 37 hetes vagyok, nekem nagynak tünik, bár nem vagyok nagy darab, van aki kicsinek látja, van aki nagynak.
Örülj neki, hogy kicsi, és nem akadályoz mindenféle mozgásodban.
Én is 30hetes és 4napos vagyok a pocim most 113cm.A magasságom nem nagy 162cm vagyok.Voltam ultrahangon normál a magzatvíz a kisfiam most kb 1.5kg-os.Nemtudom mekkora lesz még a pocim!?üdv Boldog babavárást!

92 cm a mellbőségem. Szivacsos melltartót hordok, pont jó még rám a 80-as méret. Szoptatós melltartóból milyen méretűt vegyek? Mennyit fog még nőni a mellem, ha 30 hetesen kétszer akkora mint volt?

Legjobb válasz: Azt mondják,hogy plusz egy szám a szoptatás ideje alatt. De szerintem a szoptatós melltartót ráérsz akkor megvenni,amikor már ez kialakult,az elején úgyis otthon lesztek,és akkor nem mindegy hogy van-e rajtad melltartó.

Azt mondják, hogy plusz egy szám a szoptatás ideje alatt. De szerintem a szoptatós melltartót ráérsz akkor megvenni, amikor már ez kialakult, az elején úgyis otthon lesztek, és akkor nem mindegy hogy van-e rajtad melltartó.
Szia, a terhesség utolsó 1-2 hetében vedd meg a szoptatós melltartókat. És szerintem nem mindegy, hogy van-e rajtad otthon, vagy nincs. Legyen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!