Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes az uh (28 db)

30 hetes vagyok uh szerint a babám 1225 gr. Doki szerint egészséges. Egy kicsit aggódom mert itt azt olvasom mindenkinek majdnem két kilós babája van ezen a héten. Szerintetek nem túl pici?

Legjobb válasz: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=30 Itt meg tudod nézni, hogy nagyjából mekkora a baba az adott héten.

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=30 Itt meg tudod nézni, hogy nagyjából mekkora a baba az adott héten.
A súlybecslés nagyon viszonylagos, ne aggódj.A sógornõmnek 36 hetesen mondták, hogy 1700gr, majd 39hetesen 2850gr egészséges kislányt szült.Nyugi, minden rendben, ha kisebb a babó, könnyebb a szülés:) )
36 hetesen azt mondták, hogy a babám súlya 1771g.3500g -al született 41.hétre. Nyugi, ez valóban csak becslés, elég durván el is tudják becsülni.
Nekem csak az átlagot mondta a doki, nem mérte le, de 4d-n becsülték 1560 grammra. Nagyobb baba...
Nekem 27 hetesen volt 853 grammra becsülve, 2800 grammal született 38 hétre. Egészséges, okos 16 hós kiscsaj
nekem 32 hetesen volt 1700 gramm.szerintem normális.
Én most voltam 32.hetesen nekem 2100 gr. De nekem az elejétõl mondták hogy nagyon nagy baba.

Volt úgy valakinek, hogy azért mozgott a babája kevesebbet, ill. máshogyan, mert farfekvéses volt 30 hetesen? Az eredmények jók lettek az uh-on.

Legjobb válasz: Nekem faros (bár remélem még befordul - úgy szeretném!), de annyit mozog, hogy csak úgy nézek! Össze-vissza jár a lába, nekem így farosan is szuperaktív. Lehet, hogy neked nem annyira aktív baba, a lényeg, hogy azért érezd õt! 32 heteske

Nekem faros (bár remélem még befordul - úgy szeretném!), de annyit mozog, hogy csak úgy nézek! Össze-vissza jár a lába, nekem így farosan is szuperaktív. Lehet, hogy neked nem annyira aktív baba, a lényeg, hogy azért érezd õt! 32 heteske
Szia! Nekem harántfeküdt a gyermekem, nem farosan, ezért egy pár napig alig éreztem. Rettenetesen meg is ijesztett, egy fél napig egyáltalán nem éreztem, aztán kiderült, hogy ezért. Szerencsére egy-két nappal késõbb befordult.

30 hetes terhes vagyok, és az UH 86-os BPD-t mutatott, ami a doki szerint 36 hetesnek felel meg, és diétáznom kell, hogy ne nőjön ilyen ütemben. Tényleg nagyobb súllyal fog születni?

Volt valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Most voltam 32 hetes uh-n. A BDP-m 8.82. 2.2 kg-ra saccolta, nagy valószínûséggel 4 kg felett lesz. Nekem nem mondta a diétát egy szóval sem. A cukrom tökéletes. Diétával sztem a gyerek súlya nem befolyásolható! A tied igen. Az elõzõ babám is 4 kg felett volt és nem volt gond a cukorral.

Most voltam 32 hetes uh-n. A BDP-m 8.82. 2.2 kg-ra saccolta, nagy valószínûséggel 4 kg felett lesz. Nekem nem mondta a diétát egy szóval sem. A cukrom tökéletes. Diétával sztem a gyerek súlya nem befolyásolható! A tied igen. Az elõzõ babám is 4 kg felett volt és nem volt gond a cukorral.
Minket mértek el anno 1-2 centivel, és csak felesleges aggódás volt belõle.Diétádtól nem nõne a baba.Nem értek ezzel egyet.Én nem tagadtam meg magamtól semmit, amit kívántam, ettem szénhidrátot is rendesen, és a végén szültem egy 3120g-os babát.Igaz terhesvitamint nem szedtem...
A kérdező hozzászólása: Most olvastam utána és az egyik oldal szerint a 86-os BPD 32-33 hetes, úgyhogy lehet hogy rosszul emlékszem a 36-ra. SZóval az szerintem nem olyan nagy eltérés. De nekem a cukrom is kicsit magasabb volt (7, 4), és én hallottam hogy attól nõhet a baba gyorsabban, úgyhogy ezért fontos a diéta. Viszont sok olyanról is hallottam, hogy nem pontosan mérték le az adatokat.
Akkor diétázzál ha a cukrod ennyi, mert én a 32. héten lettem cukros és onnantól azonnal inzulinra raktak. Elõtte a kórházba éheztettek szó szerint. 12-es cukorral hazaengedtek hogy éhezzek tovább. Persze azonnal mentem a cukorspecialista orvoshoz aki inzulinra rakott. Napi 10x böktem magam mértem a cukrom és 6x nyomtam az inzulint. Úgyhogy nagyon vigyázz magadra és diétázzál! Kívánom hogy egészséges maradj és csodálatos kisbabád legyen.
SZia De igen befolyásolható a baba súlya a diétával.Ha azt mondták, hogy diétázni kell akkor azt tartsd is be.Egyyébként nekem is gondom volt a cukorral és 3920gr baba lett.Vigyázni kell ezzel...


30 hetes terhes vagyok, tegnap voltam 4d uh-n és az orvos ott azt modta hogy a baba feje köré van tekeredve a köldökzsinor, nem lesz tőle semmi baja?

Legjobb válasz: Nekem az orvosom azt mondta,hogy az sem baj hogyha a nyakán van,mert õk még nem lélegeznek. A lényeg,hogy a köldökzsinóron ne legyen csomó,mert olyankor van gond,de ez nagyon ritka eset. Nem tudom, hogy van-e saját orvosod,vagy õ csinálta-e az uh-ot,mert én inkább elmennék még egy uh-ra a biztonság kedvéért. Kívánom,hogy minden rendben legyen!

Nekem az orvosom azt mondta, hogy az sem baj hogyha a nyakán van, mert õk még nem lélegeznek. A lényeg, hogy a köldökzsinóron ne legyen csomó, mert olyankor van gond, de ez nagyon ritka eset. Nem tudom, hogy van-e saját orvosod, vagy õ csinálta-e az uh-ot, mert én inkább elmennék még egy uh-ra a biztonság kedvéért. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul írtam a nyaka köré van tekeredve! Akkor nem kell még izgulni, és ha szülésig úgy marad akkor mit csinálnak.
Sztem, ha aszülésig ez nem változik, akkor császár lesz a vége, de sok baba születik köldökzsinórral a nyakán és egyszerûen letekerik és semmi baja nincs a babának.
Én is úgy tudom, hogy amíg a pocakban van, nincs baj a köldökzsinórral, ha a baba nyaka körül van.Viszont szülésnél probléma lehet belõle, ezért az orvosodnak mindenképpen említsd meg és hogy megnyugodj, csináltass egy flowmetria vizsgálatot, ami mutatja, hogy milyen az áramlás a köldökzsinórban?!Nekem jövõhéten csinálnak ilyet a 4D-n, én kértem, mert nekem vannak elõzményeim, ami miatt kell.

30 hetes kismama vagyok, eddig fejvégű fekvésű volt a babám, de az utolsó uh szerint már medencevégű fekvésű. Mennyi esély van rá hogy befordul? Medencevégűvel csak császár jöhet szóba?

Legjobb válasz: Még bõven megfordulhat! A lányom 37hetesen medencevégû fekvésben volt, 38 és 39 hetesen fejvégûben, 40 hetesen megint medencevégû... Nálunk ilyenkor automatikusan császár. Hol fogsz szülni?

Még bõven megfordulhat! A lányom 37hetesen medencevégû fekvésben volt, 38 és 39 hetesen fejvégûben, 40 hetesen megint medencevégû... Nálunk ilyenkor automatikusan császár. Hol fogsz szülni?
Még megfordulhat a baba. Az én kisfiam szinte végig medencevégû volt.... a szülés idõpontjára megfordult. :) A doki le akarta vezetni a faros szülést, már fel is készített rá, annak ellenére, hogy én úgy nem akartam volna megszülni, mert nagyon féltem tõle. De hiába fordult meg mert császár lett... a baba fejkörfogata 37 cm volt és nem tudott kibújni. Bele sem mertem gondolni, hogy mi lett volna ha faros szülés lett volna... :( Az elsõ 2 fiam rendesen született. Farfekvésnél biztonságosabb a császár szerintem...!!
köszi persze majd megírom :) hát reménykedem még :) december 30-ra írtak ki, addig még van idõm, remélem addigra behelyezkedik ahova kell :) majd várom a válaszod az uh-ról :) boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi A válaszokat, azért még remênykedem, kedves utolsó, írd meg mindenképp mi lett a köv. Uhod eredménye, én hétfõn megyek a dokimhoz, szerintem õ is rá fog pillantani uhal. Mikorra vagy kiírva?
hármas vagyok én majd novemberben megyek uh-ra, meg még decemberben is lesz egy, remélem addigra fordul a picur, nem szeretnék császárt :( érzem hogy forog és sokszor van felfele a tappancsa, de sajnos nem marad még úgy, túl sok a helye még :(
Még megfordulhat, de egyre kevesebb rá az esély. Doki kérdése: az egyik kismamának, akivel együtt jártam szülésfelkészítõre, elsõ babát farosan szült, mondjuk 2900 gramm volt 38. hétre. A dokija tolta volna a mûtõbe de az ügyeletes fõorvos nem engedte, gond nélkül meglett. A barátnõmnek is faros volt, 3520-al született, az õ dokija oxit kötött be amikor reggel elfolyt a magzatvíz és 8 óra múlva tolták a mûtõbe, de ott tudták, hogy császár. Szerintem nagyban függ a doki rutinjától (sokkal több lehet a komplikáció) és a baba méretétõl.
Szia.Még valóban befordulhat, sõt!Viszont, ha már nincs kedve forgolódni és úgy marad, akkor mindenképp programozott császár, hiszen keresztbe nem tudod kinyomni.Van olyan amikor szülés közben fordul a baba ilyenkor megpróbálják kézzel visszafordítani, de állítólag nagyon fájdalmas...nekem szerencsére még nem volt, ne is legyen.:)
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék császárt :( mikor mész következõ ultrahangra?
31 hetes vagyok, nekem is még medence végû a baba, a 36. hétig kellene befordulnia vagy császár lesz :(
A kérdező hozzászólása: Szia köszi a választ. Elvileg Egerben. :)
Sziasztok! Én most vagyok a 30. hétben. Nekem sem fordúlt még meg a baba. REmélem, hoy mihamarabb megteszi a drága:) Én mostanában nem is annyira rugdosni érzem, hanem inkább nyomja ki magát valamelyik oldalon. Ti éreztetek ilyet? Mitõl lehet, hogy nem azt a tipikus rugdosást érzem?

Mit jelent a THT? 30 hetes vagyok, de az UH szerint 36 hetesnek felel meg.

A többi mérete is egy héttel nagyobb, mint az átlag, de nem 6 héttel... Másnak is voltak 30 hetesen ilyen méretei: BPD: 84, FL: 61, THT: 94 ja, és a súlya is elég nagynak t?nik: 2500 g. Mondta a doki, hogy nincs ok aggodalomra, de azért jó lenne tudni, hogy másnak is voltak hasonló értékek, és nem 5 kg-val született végül a baba.

Legjobb válasz: Hûû a te babád tényleg elég nagy, kb 35-36 hetesnek felel meg a mérete. :O:O Itt van egy táblázat, kukk meg.:) http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Hûû a te babád tényleg elég nagy, kb 35-36 hetesnek felel meg a mérete. :O:O Itt van egy táblázat, kukk meg.:) http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
Hogy pontosan mit jelent a THT nem tudom, de a Te esetedrõl eszembe jutott egy hasonló szitu. Nemrég voltam a nõgyógyásznál, és aki elõttem bement csaj, õ is erre a 30 hetes uh-ra ment.Mikor végzett, elképedve mesélte, hogy mennie kell át a kórházba nst-re, mert ez a baba nem akkora, mint lennie kell, picit nagyobb:) Valószínûleg a terhességét elszámolták, és elõbb szül. A te esetedbe se biztos, hogy 5 kilós baba fog születni, az is lehet, hogy egy hónap múlva már anyuka leszel:)
A kérdező hozzászólása: Én úgy látom, hogy a THT-n kívül a többi mérete az olyan 31-32 hetesnek felel meg. Illetve a becsült súlya ami nagy, de gondolom annál meg valahogy figyelembe veszik a THT-t, ami nagyobb, mint kéne, csak azt meg nem tudom, hogy micsoda.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk én is és a férjem is kb. 4 kg-val születtünk, szóval lehet, csak ez a méret öröklõdik. Remélem azért nem akar egy hónap múlva megszületni, mert akkor még csak 34-35 hetes leszek.
Saját vélemény: THT-t elírták, THQ lehet, ami mellkas átmérõ és együtt alakul a BDP-vel. Ha azt elmérték, akkor már a súlymeghatározás sem jó. Nekem amikor elmérte a doki, vagy nem tudta megmérni, mert nem úgy állt a baba, elmentem másnap megnézetni még egyszer és kiderült, hogy nincs semmi gond. Ezt ne hagyd annyiban!! Nem mindegy, hogy 30 vagy 36 hetes méretei vannak a babádnak! Nézzék meg még egyszer.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én is ebben bízom, hogy csak elmérték. Lehet, elmegyek mégegyszer, mert az elõzõ UH-on még arányaiban megegyezett a többi mérettel, most meg kicsit fura, hogy a mellkasa hirtelen ilyen nagy lett, illetve, hogy 5 hét alatt másfél kilót hízott. Csak azt nem értem, hogyha a doki a helyszínen látja, hogy nem "normális" értéket mér, akkor miért nem ellenõrzi, vagy szól, hogy nem lehetett rendesen mérni.
Ja és a súlymeghatározás se mindig pontos...

23 hetes kismama vagyok.1 hete voltam dokinál és az uh. Szerint a fej körfogat, 56, 4 mm, a combcsont 30, 2 mm. Néztem a neten az adatokat és megijedtem, mert a combhossz, csak a 18. hétnek felel meg! Ugye nincs semmi baj?

Volt vagy van olyan kismama akinek a babájának hasonló eredményei voltak, és nem volt semmi gond a babóval?

Legjobb válasz: Ne aggódj,az uh.-os mérések egyrészt tévedhetnek és itt pár milliméter tévedés is heteket jelent,másrészt ezek az interneten megadott adatok csak tájékoztató jellegûek,nagyon általános méretek és ugye ahány baba,annyi méret.Van akinek 57 centis a pocaklakója születésekor,van,akinek meg 52.Van akinek 4 kiló,a a másiknak meg 2kiló 80 deka.Nem érdemes emiatt aggódni,fõleg ha a doki nem jegyezte meg,hogy gond lenne a méretekkel!Boldog bababvárást!

Ne aggódj, az uh.-os mérések egyrészt tévedhetnek és itt pár milliméter tévedés is heteket jelent, másrészt ezek az interneten megadott adatok csak tájékoztató jellegûek, nagyon általános méretek és ugye ahány baba, annyi méret.Van akinek 57 centis a pocaklakója születésekor, van, akinek meg 52.Van akinek 4 kiló, a a másiknak meg 2kiló 80 deka.Nem érdemes emiatt aggódni, fõleg ha a doki nem jegyezte meg, hogy gond lenne a méretekkel!Boldog bababvárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Igazából ma megyek megint uh.-ra, mert tegnap beszéltem vele és szerinte sem jók az adatok, ezért megakarja nézni mégegyszer. Kicsit megijedtem!!:-( A párom is kétségbe van esve!
Érdekes valóban. Nem tudom jól, ill. pontosan mérték-e, lehet hogy nem. Nekem 19+2nél volt a combcsont 31mm, pedig én is meg a gyerek apja is alacsonyak vagyunk. Jó tudom, ez nem sokat számít, de azért picit talán igen.
Szia! Nekem a 20.héten volt a baba combcsontja 28mm. Szerintem nincs semmi baj, max. elmérték. Én is mindig a combcsont hosszán paráztam, mert mindig rövidnek tûnt. A 38.heti uh alapján is csak 66mm volt. És a 39.héten született 52 cm-el .Teljesen átlagos babaként. Az igaz, hogy az átlagnál egy picit alacsonyabb baba, úgy lehet észrevenni, hogy a rugik mindig nagyobbak a lábára. :) . Semmi egyéb gond nincs vele. Holnap majd úgyis megnézik jobban. Csak azért írtam, hogy addig se idegeskedj sokat. Minden jót nektek!

30 hetes vagyok. Ma voltam uh és az eredmény a következő lett bpd-80mm fl-56mm ac-239mm becsült súly 1320 gramm 4/k c2000 állo burok jo ez az eredmény? Hol tudom ellenőrizni?

Legjobb válasz: En 32hetes vagyok es tegnap voltam uh az eredmeny BPD-85mm,AC-252mm,FL-62,sulya-1804gr.C1000.Nekem a baba mereteivel meg voltak elegedve,de a cx1000-az nemjo!le ellenorizni pedig a www.timmermann.hu vagy www.babaoldal.hu.Boldog baba varast.

En 32hetes vagyok es tegnap voltam uh az eredmeny BPD-85mm, AC-252mm, FL-62, sulya-1804gr.C1000.Nekem a baba mereteivel meg voltak elegedve, de a cx1000-az nemjo!le ellenorizni pedig a http://www.timmermann.hu vagy http://www.babaoldal.hu.Boldog baba varast.
30 hetes kismama vagyok, én is pont ma voltam uh-on.Nekem ezek szerepelnek a papíron:BPD 81mm, HC 282mm, th 77mm, fl 56mm, becsült súly 1700gramm, 3/k.Méhszáj vizsgálat most nem volt. Szerintem teljesen jók az eredményeid.
én 32 hetes vagyok és tegnap voltam uh ahol a BPD:86mm Fl:56mm.Nekem azt mondta 30 hetesnek felel ez meg.De azt is mondta , hogy nem nagy az eltérés nem kell aggódnom.

30 hetes kisbabám az elmúlt pár napban sokkal kevesebbet mozog, mint ez előző hetekben.. Baj van? Mitől lehet ez? Szerdán látta orvos uh-on, mindent rendben talált, de én aggódom..

Legjobb válasz: Szió!Szerintem nincs gond!Az én babómat még mámacsak 2x érztem,azt is halványabban:(Én igaz csak 19 hetes vagyok,és 15 hetes terhessen már érztem babót.Szerintem a meleg,meg azt is olvastam a napszak 90% átaluszák.Szóval ne agódj!Üdv:Zsuzsa

Szió!Szerintem nincs gond!Az én babómat még mámacsak 2x érztem, azt is halványabban:(Én igaz csak 19 hetes vagyok, és 15 hetes terhessen már érztem babót.Szerintem a meleg, meg azt is olvastam a napszak 90% átaluszák.Szóval ne agódj!Üdv:Zsuzsa
Szia! Azt mondják, hogy a babák a 29. hét környékétõl kicsit belassulnak, fõleg azért is van ez, mert már kevés a helyük. Van, hogy nekem is lusta a drága, most is ez van úgy kb. 2-3 napja, de aztán újra nekilát, hogy kirúgja a "ház oldalát" :-) Tehát ha az orvosod mindent rendben talált, jó volt a pici szívmûködése, mindezek által elég oxigénhez jut, akkor valószínûleg nincs semmi gáz, engem volt, hogy picit le is szidott a dokim, mert mondtam neki, hogy néha lelassul a kicsilánykám és akkor elkezdem piszkálni, hogy mozogjon, de az orvosom azt mondta, hogy nem kell már bent szekálni a manókat :-) hiszen nem kell egész nap mocorogniuk. Néha aludniuk is kell... :-) Tehát ne aggódj, a dokid mondta volna, ha valami nem oké. További szép babavárást. 32 hetes kismami

30 hetes terhesen az uh vizsgálaton a babucink agyi bal oldali oldalkamrája 11 mm tágasságú. Ez határérték, de 1 hét múlva kontroll szükséges! Valaki tud erről bővebb infóval szolgálni?

Legjobb válasz: Hát igen.Az egyik kedvenc témám.Nekem 26 hetesen vették észre,hogy 10mm a baloldali kamra.Azt mondták,hogy vízfejûségre utal.2 hét múlva,sõt 1 hónap múlva is 10mm volt.Hozzá kell tennem,hogy egyszer 10mm-t,másodszor 8 mm-t mért a doki.Nem tudnak pontosan mérni,hacsak nem Kecskeméten voltál.Nyugi,nincs baj,ha nem nõ.Amúgy meg csak egy oldali.Akkor lenne vízfejûség,ha mind a 4 agykamra tág lenne.34 hetes kismama

Hát igen.Az egyik kedvenc témám.Nekem 26 hetesen vették észre, hogy 10mm a baloldali kamra.Azt mondták, hogy vízfejûségre utal.2 hét múlva, sõt 1 hónap múlva is 10mm volt.Hozzá kell tennem, hogy egyszer 10mm-t, másodszor 8 mm-t mért a doki.Nem tudnak pontosan mérni, hacsak nem Kecskeméten voltál.Nyugi, nincs baj, ha nem nõ.Amúgy meg csak egy oldali.Akkor lenne vízfejûség, ha mind a 4 agykamra tág lenne.34 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!