Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes az (242 db)

30 hetesen az sf. Mérés 28. az rossz? Elvilvileg egyezni kéne a terhességi héttel.

symfiza fundus.a szeméremcsonttol mérik a méh magasságát.ha valaki nem tudja.

Legjobb válasz: jajj lámyok, ezen ne parázzatok már! Aki ilyen pontosan le tudja írni ennek a latin mûszónak a jelentését, bizonyára azzal is tisztában van, hogy egy baba nem "sablon", hogy pl.30 hetesen csakis ekkora lehet a fejkörfogata, a combcsontja...és ekkora a mama hastérfogata. Nálunk a combcsontja plusz 2 héttel hosszabb volt az életkoránál. A doki csak mosolygott, hogy "szép hosszú lába lesz". Születésekor tényleg hosszú volt, de arányos.

jajj lámyok, ezen ne parázzatok már! Aki ilyen pontosan le tudja írni ennek a latin mûszónak a jelentését, bizonyára azzal is tisztában van, hogy egy baba nem "sablon", hogy pl.30 hetesen csakis ekkora lehet a fejkörfogata, a combcsontja...és ekkora a mama hastérfogata. Nálunk a combcsontja plusz 2 héttel hosszabb volt az életkoránál. A doki csak mosolygott, hogy "szép hosszú lába lesz". Születésekor tényleg hosszú volt, de arányos.
Ne aggódj feleslegesen, ha baj lenne az orvosod ugyis szólna. Nálunk is van 2 hét eltérés, 30hetesen vették észre, azóta több anyukától is hallottam, hogy náluk is volt ilyen, de minden rendben volt a picikkel. Az orvosok sem tudnak 100%-os adatokat mondani. Sok helyen nézegettem az adott héten milyen adatoknak kéne lenni, ahány írás annyi adat, nem kis eltéréssel. Szóval nyugi!! 37hetes km

Volt úgy valakinek, hogy azért mozgott a babája kevesebbet, ill. máshogyan, mert farfekvéses volt 30 hetesen? Az eredmények jók lettek az uh-on.

Legjobb válasz: Nekem faros (bár remélem még befordul - úgy szeretném!), de annyit mozog, hogy csak úgy nézek! Össze-vissza jár a lába, nekem így farosan is szuperaktív. Lehet, hogy neked nem annyira aktív baba, a lényeg, hogy azért érezd õt! 32 heteske

Nekem faros (bár remélem még befordul - úgy szeretném!), de annyit mozog, hogy csak úgy nézek! Össze-vissza jár a lába, nekem így farosan is szuperaktív. Lehet, hogy neked nem annyira aktív baba, a lényeg, hogy azért érezd õt! 32 heteske
Szia! Nekem harántfeküdt a gyermekem, nem farosan, ezért egy pár napig alig éreztem. Rettenetesen meg is ijesztett, egy fél napig egyáltalán nem éreztem, aztán kiderült, hogy ezért. Szerencsére egy-két nappal késõbb befordult.

Akinek 28-30 hetesen azt mondták, hogy már lent van a baba feje, annak hogy alakult a továbbiakban a terhessége? Nem lett koraszülött emiatt a baba?

Legjobb válasz: Barátnõmnek feküdnie kellett otthon mert 28 hetesen beilleszkedett a feje a babának. 1-2 hétig feküdt. A 40. hétre indult csak meg a szülése.

Barátnõmnek feküdnie kellett otthon mert 28 hetesen beilleszkedett a feje a babának. 1-2 hétig feküdt. A 40. hétre indult csak meg a szülése.
Egyik rokonomnál volt ez, de neki picit nyitva is volt a méhszája hozzá, viszont így is csak 10-12 nappal jött korábban.
Nekem az orvosom azt mondta, 30 hét körül a babák kb. 60-70 %-a fordul be a helyes irányba, 35 hétre ez már kb. 90%, de még késõbb is lehetnek radikális forgolódások. Nekem most 30 hetesen éppen harántfekvésben rugdalózott, az ultrahang végére pedig fordult 45 fokot, ilyenkor még van erre helyük, bár egyre kevesebb.
Utsó vagyok, bocs, lehet, hogy be a "lent van a feje" alatt nem csak a befordulást, hanem a beilleszkedést is értetted. Na azt én nem tudom, hogy az mikor történt, szerintem nekem is 30 hét körül. Végülis, most ha jobban visszaemlékszem, a kórházban a szülésznõ az ambulancián lelkemre kötötte, hogy csak wc-re keljek fel, amúgy maradjak a seggemen, de azért olyan szigorúan ezt nem tartottam be. Azért Te ne legyél ilyen fafejû, mint én, vigyázz magadra, kívánom, hogy minden rendben legyen! Ha az orvos nagyon kockázatosnak tartaná a helyzetet, már tüdõérlelõ göncöket kapnál, hogy a babád jobb esélyekkel szülessen, de ez ugye nem áll fenn :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat! :) Most már igyekszem nem stresszelni magam ezen, és remélem a kis hercegnõm még odabent marad egy jópár hétig!
Szia!Engem 30 hetes koromtol remisztgettek, hogy mindjart szülök, annyira lent van a baba feje. Erre 39 hetesen amikor szültem beijesztettek egy csaszarral, mert meg mindig nagyon fennt volt a baba, vegül siman megszültem :D nyugi, az a legfontosabb a stressz sokat arthat
Ma voltam UH-on, nekem is ezt mondták, "lent van a feje". Ami nagyon jó, ezt is hozzátették. A saját dokim is 3 hete azt mondta, hogy 3-4 héten belül koponyavégû lesz. Ez nem beilleszkedést jelent, akkor azt mondták volna, nyugi! De az elsõ babáktól elvárják vmi miatt, hogy a 32. hétig fejenállásba forduljanak. :) Én ezen nem aggódom, sõt, örültem neki nagyon, meg a dokinõ is örülve mondta, és hangsúlyozta, hogy rendben!
Szia!!Én nekem is kb ekkor mondott iylet a doki, azt mondta többet pihenjek, sétálni mindent lehet csak naponta többet pihenjek le!9 nappal jött korábban a fiam!35.-héttõl 1 ujjnyira nyitva voltam! Az hogy lennt van a baba(régi nyelven leszakadt már a hasa szülés elõtt)amikor a has tényleg lejjeb van!Nekem ezért is nem voltak légzési nehézségeim a terhesség végén(sokan ettõl szenvednek ha lefekszenek), sõt a gyomrom sem égett mert ugye a baba lent volt és nem nyomta a gyomromat!Remélem tudtam segíteni!ne ijedj, meg figyelj oda magadra ha fáradt vagy akkor pihenj, nem elsz semmi baj!Boldog babavárást!(ja és nekem még mellé sokszor keméyn volt a hasam, amire Mg-ot szedtem(bár sok midneki szerint ez is hülyeség)
A kérdező hozzászólása: Értem, csak azt nem tudom, hogy ezzel mit akartak mondani pontosan, hogy "lent van". Mert tudtommal az hogy be van fordulva, és hogy be van illeszkedve, nem ugyanaz (javítsatok ki ha tévedek, mert nem biztos hogy így van). Szóval emiatt aggódom. Meg ha csak be lenne fordulva, akkor a doki miért mondta volna, hogy feküdjek sokat? Köszi a válaszokat.
nekem is 28 hetesen mar befordult a feje. az a normalis. legalabbis a doki azt mondta. a szulest 39+6 naposan inditottak meg mert felment a vernyomasom nagyon.
nekem a fiamnál volt ez, lent volt, plusz ki is nyíltam 2 ujjnyira. Semmi nem volt, nem kellett feküdnöm, aktív voltam, nagyon is. 12 nappal jött elõbb a kiírtnál, nem bántam, szép nagy baba volt már picinek is. Max annyi elõnye van, h gyorsabb a szülés. :D Nekem legalábbis így volt.
Sziasztok! A 28. héten nekem is fejvégû volt már a babám, az ultrahangos doki csak mosolygott és azt mondta, nagyon helyes. Akkor eszembe sem volt megijedni ezen, mondjuk már a 2. gyerkõcöm, az elsõ is befordult ennyi hetesen (3 nappal szültem elõbb a kiírtnál :) ) Szóval szerintem nem kell aggódni, ha jól vagy. 35 h kismama
Nyugodj meg, ha beilleszkedett a feje azt mondják, mert az ebben a korban veszélyes még. Anno nekem 28 hetes uh mondták, hogy befordult a baba, megkérdeztem ez mit jelent, azt mondták, hogy semmit, reménykedjem, hogy így is marad... Azóta sincs semmi, a koponya nem ékelõdött be, a baba fejjel lefelé van. 38h km.
A kérdező hozzászólása: Köszi az újabb válaszokat is! Az a baj, hogy magam sem tudom, hogy csak be van-e fordulva, vagy be is illeszkedett, mert az uh-s doki csak annyit mondott, hogy lent van a feje. Hirtelen azt se tudtam mit mondjak erre, és meg se kérdeztem meglepõdöttségemben hogy ez most mit jelent pontosan. Aztán beszéltem a saját dokimmal, õ azt mondta, hogy ne ijedjek meg, ez még nem baj, de sokat feküdjek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A méhszájam még zárt, úgyhogy bízom benne, hogy nem lesz semmi baj. Nekem is sokat kell feküdnöm.
Nekem 24 hetesen már fejvégû volt a babám és 28 hetesen is. A doki szerint ez jó, de nem mondta hogy pihenjek többet. Nekem ettõl függetlenül ég a gyomrom és nehezen kapok levegõt, evéskor meg nagyon hamar megtelik a gyomrom. Szerintem neked is csak azt mondták hogy fejjel lefelé fekszik és nem azt hogy be van illeszkedve, de azért legközelebb kérdezz rá... 30hkm


Nagy a problemam, 36 hetes terhes vagyok, kulfoldon elek, a magzatom 30 hetesnek felel meg, 1, 5 kg, es azt is mondta az orvos hogy megvan serulve a mehlepenyem, mit tudnek tenni?

nagyon megvagyok ilyedve, reggel ota csak sirok, nem tudom hogy miert, vagy hogyan serulhetett meg a mehlepenyem, felek hogy elveszithetem a babamat, elso kisbabam lesz, kernem a segitsegeteket, hogy aki tud ilyesmi dologrol, az irja le a tapasztalatait, segitsen nekem, irja le hogy mivel gyorsithatnam meg a babam novekveset, stb.

Legjobb válasz: Ne haragudj, csak meghallgatni tudlak. Hogy lehet az, hogy 30 hetesnek felel meg a babád? Nem vonom kétségbe a nyelvtudásod, de biztos, hogy 100%osan értettél mindent? A legfontosabb, hogy próbálj lenyugodni, tudod, hogy azzal csak ártasz magadnak és a babádnak, ha sírsz. Tudom, ezt így könnyû mondani. 30 hetesnek felel meg a babád, akkor már életképes. Nem mondtak semmit, hogy mit kell tenned? Mindenesetre remélem szeded a vitaminokat (nem azért, hogy nagyobb legyen a baba) Egyél elég táplálékot, igyál elég vizet. Hol élsz egyébként? Én is külföldön élek, 3 hónapja szültem, tudom, hogy milyen nehéz a terhesség egy idegen országban, hogy nem értesz mindent 100%osan. Én Angliában élek.

Ne haragudj, csak meghallgatni tudlak. Hogy lehet az, hogy 30 hetesnek felel meg a babád? Nem vonom kétségbe a nyelvtudásod, de biztos, hogy 100%osan értettél mindent? A legfontosabb, hogy próbálj lenyugodni, tudod, hogy azzal csak ártasz magadnak és a babádnak, ha sírsz. Tudom, ezt így könnyû mondani. 30 hetesnek felel meg a babád, akkor már életképes. Nem mondtak semmit, hogy mit kell tenned? Mindenesetre remélem szeded a vitaminokat (nem azért, hogy nagyobb legyen a baba) Egyél elég táplálékot, igyál elég vizet. Hol élsz egyébként? Én is külföldön élek, 3 hónapja szültem, tudom, hogy milyen nehéz a terhesség egy idegen országban, hogy nem értesz mindent 100%osan. Én Angliában élek.
Nekem 39 hetesen mondták azt, hogy 33 hetesnek felel meg. 2650g-mal született, teljesen egészségesen!!! Viszont azonnal megindították a szülést, mert ilyenkor a méhlepény már nem tudja megfelelõen táplálni. Nem igazán értem, nálad mire várnak??
Szia! Arra tippelek, hogy a baba nem tudott elegendõ tápanyaghoz jutni a sérülés miatt. Ne akadj ki (tudom könnyû nekem) még van 1 hónapod, és 1, 5kg, bár pici, de ha már most megszületne sem lenne semmi baja, csak picurka lenne, és koraszülöttnek minõsülne, megfigyelnék. Remélem azért hogy csak elcsesztek valamit.
Hát ha 1, 5 kg az valóban 30 hét körüli súly, nem hiszem, hogy félreértette volna. Elõz UH mikor volt és ott mekkora volt?
A kérdező hozzászólása: ez elotti ultrahangon augusztus 9-en voltam, 5 honapos volt a magzatom, es ott csak annyit mondtak hogy kicsit pici a baba, de mast nem mondtak, szoval nem mondtak hogy serult a mehlepenyem, ma hallottam eloszor a problemamrol,
szia en is canadaban elek, es amikor terhes voltam nekem is mondtak olyanokat hogy azt hittem megorulok de hal Istennek egezseges fiam szuletett ha gondolod irj emailt
A kérdező hozzászólása: szia, canadaban elek, a parom nagyon jol beszel angolul, 12 eve itt lakik, sajnos igen, 30 hetesnek felel meg, es ez 100%, probalom magam megnyugtatni, az orvos azt mondta hogy varjunk hogy hat ha fejlodni fog, megtesznek mindent a baba erdekeben, 2-szer kell minden heten jarnom ultrahangra, es nem tudok mast csinalni csak varni, hogy mi lesz, remelem tudnak ezen az oldalon segiteni,
Elõször is, nyugi! A 1, 5 kiló nem olyan kicsi, ha most megszületne is, már nem valószínû, hogy bármi gond lenne. És lehet az uh is téved a súlyt illetõen. (mind a két gyerekemnél több, mint fél kilót tévedett!) Egy barátnõmnek volt hasonló, nem táplálta megfelelõen a lepény a babát. Neki is csak a 35. héten derült ki. Õt benn tartották kórházban, naponta uh és ctg, és rengeteg fehérjét (húst hússal) etettek vele. Amíg fejlõdött picit is benn a baba vártak, végül a 37. héten teljesen megállt a fejlõdése, császárral világra segítették. 1400 g volt a kislány, kinn nagyon gyorsan behozta a lemaradását.
A kérdező hozzászólása: koszonom hogy irtatok, sokat segitettetek, a pici babam sokat mozog, az orvos azt mondta, ha nem nagyon erzem mozogni, azonnal mennyek be hozza, nem tudok mast csinalni, csak varni, es megprobalok minel tobbet enni, hat ha segitek a babamnak hizni es novekedni, addig is hetente ultrahang, plusz szivhang nezes, koszike megegyszer hogy irtatok, sok puszi mindenkinek
Szia! Hogy vagytok? Megszületett már a kisbabád?

30 hetesen nem késői az első cukor vizsgálat?

Utoljára a 16-ik héten voltam egy vérvételen, és a 18-ik héten uh-on. Most a 30-ik héten küld el a dokim cukor vizsgálatra, mert azt mondta, nem valószín?, hogy lenne problémám vele, és ha nem lenne kötelez?, el sem küldene. Így volt már az AFP-vel is annak idején. Nem baj hogy ilyen a dokim? Amúgy rendes, lelkiismeretes, de nem az a túl aggodalmas fajta. Úgye nem lesz gond, hogy ilyen kés?n nézik csak? Uh-on meg utoljára a 18 héten voltam, és a 32-ik héten megyek újra.

Legjobb válasz: Ahány doki, annyi féle. De azért szerintem a cukorvizsgálatot hamarabb elvégezhette volna. Azt a 24, max 26. héten el szokták végezni. Dehát jobb késõbb mint soha! Szerintem nem is kell mindent túlaggódni. Uh-on én 19 hetesen voltam utoljára, és ma megyek, 30 hetesen. Úgyhogy szerintem nem kell aggódnod! Üdv szintén 30 hetes kismama

Ahány doki, annyi féle. De azért szerintem a cukorvizsgálatot hamarabb elvégezhette volna. Azt a 24, max 26. héten el szokták végezni. Dehát jobb késõbb mint soha! Szerintem nem is kell mindent túlaggódni. Uh-on én 19 hetesen voltam utoljára, és ma megyek, 30 hetesen. Úgyhogy szerintem nem kell aggódnod! Üdv szintén 30 hetes kismama
Szia! Én 29 hetesen voltam. Nem volt késõ, bár a 24-28 hét között szokták csinálni. Az UH-t pedig dokija válogatja mikor csinál. Az enyém havonta behív, attól függetlenül, hogy 4 a kötelezõ, annyit támogat a TB. Célszerü közben elmenni 4D-re. 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 4D-n voltunk a 28-ik héten, nagy élmény volt.
Én úgy tudom, hogy ált. a 26. hét környékén kerül sor rá, de a lényeg, hogy megcsinálják, ne izgulj, az eredmény ettõl független úgyis. Vannak kötelezõ UH-ok is, van ahol többször csinálják, van ahol nem, a dokid biztos érti a dolgát.
Ez csak Magyarországon ilyen fontos vizsgálat, külföldön a legtöbb helyen nem nézik és pont ugyanúgy vannak vele, mint a te dokid.
Sziasztok!Mi úgy jártunk egy barátnõmmel hogy meg sem csinálták a laborosok.Hiába mentünk idõben hiába emeltem fel a hangom az volt a válasz már tul késön van 8-12 ig voltak.10 utánig várattak és utána közölték már nem férnek bele.Visszamentünk 1 hét mulva.Akkor már szándékosan nem hivtak be mert elötte felemeltük a hangunkat.megjegyzem akkor volt kismama labor...igy szoltunk az orvosnak ö lerendezte öket laborban teljes személyzet csere de már elmaradt a vizsgálat...
Szia! A cukor vizsgálat alatt gondolom a vércukor terhelést értitek. Sima éhgyomri vércukor mérés már biztos volt, és mivel annak jó lett az eredménye ebbõl következtet rá a dokid hogy nincs gond. A protokoll szerint a 24. héten van az ideje a terheléses vércukor vizsgálatnak. Most sincs késõ, de azért mindenképpen ess túl ezen a vizsgálaton. Az elõttem szólók véleményébõl úgy érzem kicsit elbagatelizálják ezt a vizsgálatot, pedig a terhességi diabetes létezik! A betegség bevezetõ szakasza a csökkent cukor tolerancia nevû állapot, melyre csak ezzel a vizsgálati módszerrel kerülhet sor. Ha ebben a szakaszban fény derül a bajra, akkor diétával és/vagy enyhébb gyógyszeres kezelésel megoldható a probléma. Szóval nem véletlenül van ez a vizsgálat, és nem csak egy a protokollban felejtett kismama kínzó módszer!

Ha 30 hetesen kb 7 kilót híztam, de az mind pocira (és cicire) ment, máshova nem rakódott, akkor az azért lehet, mert az a 7 kiló mind a baba, a víz és a lepény, tehát nagyobb lesz a baba, vagy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Áááááá.....tuti nincs összefüggés! Szerintem csak nem annyira lehet észre venni azt a kevéske kilót, ami máshová ment. 30 hetesen tök jó a 7 kiló! Amúgy voltál ultrahangokon is nem? És ott mindent rendben találtak? Méretei rendben vannak? Mert akkor nincs miért aggódj! :) Amúgy nagy poci is rejthet kisebb babát, ahogyan fordítva is! :) 32 hetes kismami

Áááááá.....tuti nincs összefüggés! Szerintem csak nem annyira lehet észre venni azt a kevéske kilót, ami máshová ment. 30 hetesen tök jó a 7 kiló! Amúgy voltál ultrahangokon is nem? És ott mindent rendben találtak? Méretei rendben vannak? Mert akkor nincs miért aggódj! :) Amúgy nagy poci is rejthet kisebb babát, ahogyan fordítva is! :) 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem otthon élek, és itt 20 hét után nincs uh, így nem tudom a méreteket. Sõt a 20 hetes uh-n sem adták meg az adatokat, mindent csak kipipáltak, hogy rendben van. Nem aggódom, csak elgondolkoztam, hogy mekkora lehet a baba, csak úgy kíváncsiságból.
nagyon jó a 7 kiló 30 hetesen! ne félj, ezen nem múlik, mekkora lesz a babód, azaz nem ezen múlik. Boldog babavárást!
Én is kb itt tartottam. 36 hétig 10 kg-t híztam, óriási hasam volt (54kg-al kezdtem), majd az utolsó hónapban még 8 kg-t. 3, 5 kilós babám született és 10 kiló ment le a szüléssel.

Ha 30 hetes terhesen 1560g a babám az nem baj? Nem lesz túl nagy baba?

Legjobb válasz: Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.

Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.
Ajjajj, hat ez e vedono... Nyugi, az rh-osszeferhetetlenseg nem ritkasag es ma mar rutin dolog...
Ne aggódj, nem lesz semmi baja:) Én is besárgultam, vércserét is kaptam, de még itt vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Valami ilyesmit mondott a dokim. Meg, hogy sûrûbben fogunk találkozni.Elméletileg kapok egy csomó vizsgálatra beutalót.Ez még nem is zavar, csak a védõnõ meg ilyeneket mondott, hogy befog sárgulni a baba, koraszülés, meg teljes vércserét kell kapnia majd a babánknak.De inkább nem is sorolja, mert nem akar megiyeszteni.Hát pedig sikerült neki......
Ha az anyuka RH-, az apuka pedig RH+, akkor a baba lehet, hogy RH+ vércsoporttal fog rendelkezni. Elsõ terhességnél nem gond, ha ellenanyagot termel a szervezeted, de a másodiknál ezt kezelni kell majd. Ilyenkor csak figyelnek rátok. RH összeférhetetlenségnek hívják a jelenséget.
35 hétben vagyok most....csak lemaradt a vagyok szó. 32 heressen 2550 grammot saccoltak uh-n
Nekem nem volt még ilyen ellen anyagos valamim. Abban viszont választ tudok adni hogy 32 hetesen becsültek 2550 grammot az ultrahangon, most 35. hétben.
Nekem mem vilagos, h milyen ellenanyagrol van szo! Mert lehet pl rubeola, toxoplazma stb, azon a vervetelen amikor a vercsoportot nezik, neznek egy csomo ilyet... Elso babanal meg nem lehet (elvileg) rh-osszeferhetetlenseg (vagyis majd szuleskor alakul ki), de ez ma mar nem problema, majd a kov terhessegnel idoben kapsz ra valami szert es akkor meg van oldva... Ha meg valamilyen betegseg ellen van ellenanyagod, az meg csak jo hir, mert vedett vagy. Szoval en nem igazam tudom, mire gondolsz.
A kérdező hozzászólása: És ez az ellenanyagos dolog?Ez mit takar volt valakinek már ilyen?
Nem hinném, hogy túl nagy lesz , lányom a 29.hetet töltve 4d-n volt 1693-ra becsülve és 40+2-re született 3400grammal.
Nekem 30 hetesen 1600 grammra becsülték. 39+4 napra született 3900 grammal. Bizony, lehet ebbõl nagy baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Azért kérdeztem, mert a dokim azt mondta, hogy nagy lesz.Én meg aggódtam, mert az elsõ babánk és nem tudtam, hogy normális-e.Abban tud valaki segíteni, hogy megállapították, amikor a vércsoportot nézték, hogy ellenanyagot termel a szervezetem.Ez mit takar?, Eddig mindenki csak rémizgetett....
abszolút nem nagy.
Nagy semmiképpen nem lesz:) Fiam 32.héten 2220gramm volt.Született 3900grammal.
Sztem pont jo! Itt is ezt irja: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-terhesseg-30-hete/44/ Amugy nekem 30+6 1600g-ot becsult a gep, ma 31+5 1780g-ot. Ha tovabbra is heti 200g-ot gyarapszik, akkor a vegere 3400g lenne az enyem. Latod, ez is pont jo. Persze mindez csak becsles. Aztan amikor kibujik, lehet, h meglepodunk... :-)
Nem nagy a babás sõt... nekem a 30 hetes ultrahangon 1900 gramm volt.
32 hetesen 1900 gr volt a fiam, 3kg-mal született. Szerintem se nem kicsi, se nem nagy a babád. Pont jó.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam.Csak nem értem, hogy miért jó a védõnõnek, hogy folyamatosan rémizget.Az elején azt kaptam minden alkalommal, hogy nem hizok és biztosan hanytatom magam!Hiába mondtam, hogy folyamatosan zabálok, a fejébe vette.És ha x kg nem hizok x idõ alatt akkor beutal kórházba.....Na??

30 hetes vagyok és már 3x fordult elő, hogy nagyon enyhe mensi szerű fájdalmat érzek lent. Nincs görcs, nem keményedek, de a hasam az kemény. (szedek is magnéziumot). Lehet jóslófájás ilyen korán?

Nem szeretnék id? el?tt megszülni, mit javasoltok? Egy hete voltam orvosnál, akkor teljesen zárt volt a méhszájam.

Legjobb válasz: Ez jósló. Nekem is kb 30 hetesen kezdõdött, zárva vagyok még mindig, ráadásul a 33. hét óta elkezdett a szülõcsatornába ágyazódni a baba feje. Ne aggódj, zuhanyozz meleg vízzel, szedj magnéziumot, nekem még annyit mondott a dokim, hogyne guggoljak, inkább térdeljek, mert akkor nem nehezedik nyomás a medencémre. 36 hetes km.

Ez jósló. Nekem is kb 30 hetesen kezdõdött, zárva vagyok még mindig, ráadásul a 33. hét óta elkezdett a szülõcsatornába ágyazódni a baba feje. Ne aggódj, zuhanyozz meleg vízzel, szedj magnéziumot, nekem még annyit mondott a dokim, hogyne guggoljak, inkább térdeljek, mert akkor nem nehezedik nyomás a medencémre. 36 hetes km.
Szia. Napi 3*1 magnerotot szedek Én is, Nekem a 32 héten volt mensi szerû görcsölésem + fájások, az ambulancán kötöttünk ki. :( Megnéztek, hazaengedtek de azzal hogy feküdjek!!! Reggelente iszok egy kis konyakot, attól jobb. :) Én sem szeretném ha korábban jönne a csöppünk. Vigyázzunk Magunkra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, gondoltam, hogy jósló. Pihenni is fogok sokat és szedni továbbra is a magnéziumot.

29-30 hetesen mekkora volt a babátok és milyen nemű? Az én babám 1470g. és kislány és most vagyok 29 hetes

Legjobb válasz: Nekem 30 hetesen 1479g, és kislány lesz. Az nem baj, hogy pici legalább könnyebb lesz megszülni... :)Boldog babavárást!

Nekem 30 hetesen 1479g, és kislány lesz. Az nem baj, hogy pici legalább könnyebb lesz megszülni... :) Boldog babavárást!
28 hetesen volt 1055 gramm , 35 centi, kislány :)
Nekem 30. héten volt 1495g és azt mondták szép nagy baba lesz. és kislány
Nekem a 28. hèten volt 1200 gr, 33 cm, ès kisfiu

30 hetes terhes vagyok a védöm azt monta hogy 7 honapos terhességnek felel meg de én ugy számoltam hogy 8 taposom akkor most mennyi vagyok?

csak azért kérdezem mert haránt fekvéses a babám és monta a dokim hogy az nagyon veszéjes hamarab is jöhet a baba de nem mindegy hogy 8 honapra vagy 7 re jön 2007 9 30 án volt utoljára menszeszem

Legjobb válasz: Elõször is: Még csak 29 hetes vagy és nem harminc,és még 75 napod van szülésig.Számoljunk átlag 30 napos hónapokkal.Az még 2,5 hónap.Tehát még csak a 7. hónapban vagy,és nem a 8.ban.A 8.ba úgy 2 hét múlva fogsz lépni.(Akkor lesz még vissza 60 nap.) Amúgy tök mindegy,hogy 7 vagy 8 hónapos koraszülött,ugyanis egy koraszülött mindig is az..persze mondanak ilyeneket,hogy a 7. ben nagyobb az esély mint a 8 ban az életben maradásra,de errõl hivatalos statisztika nincs.Hidd el,azért bent fog õ maradni a 36. hétig:)

Elõször is: Még csak 29 hetes vagy és nem harminc, és még 75 napod van szülésig.Számoljunk átlag 30 napos hónapokkal.Az még 2, 5 hónap.Tehát még csak a 7. hónapban vagy, és nem a 8.ban.A 8.ba úgy 2 hét múlva fogsz lépni.(Akkor lesz még vissza 60 nap.) Amúgy tök mindegy, hogy 7 vagy 8 hónapos koraszülött, ugyanis egy koraszülött mindig is az..persze mondanak ilyeneket, hogy a 7. ben nagyobb az esély mint a 8 ban az életben maradásra, de errõl hivatalos statisztika nincs.Hidd el, azért bent fog õ maradni a 36. hétig:)
a 32. héten lépsz be a 8. hónapba!
Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2008-07-06 Fogamzás feltételezett ideje: 2007-10-14 Betöltött hét: 29 Hátralévõ napok száma: 75 Trimeszter: harmadik Magzat átlagos méretei: * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 363 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 77 milliméter * THQ (mellkas átmérõ): 72 milliméter * FL (combcsonthossz): 55 milliméter * Súly: 1250 gramm * HC (fej körfogat): 272 milliméter * AC (has körfogat): 192 milliméter
Szia! Az én babám is harántfekvéses volt még a 32. héten is, aztán szépen befordult már azóta. Most már 40 hetes és 5 napos vagyok, nem jött elõbb. Sõõt... Szerintem csupán ettõl nem lesz koraszülött, nem kellene aggódnod.
Szia! Ne izgulj, a barátnõnek a babája 39.héten fordult be, õ is harántos baba volt végig. Múlt hét hétfõn megfordult neki, és szombaton megszült. Nagyon vigyázz magatokra. Kellemes további terhességet! 23 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat de nem mindegyik kalkulátor egyforma terhességi hetet mutat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!