Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes Nagyon (119 db)

Milyen lesz a 4D-m 30. hetesen? Jól fogjuk látni, vagy már nagyon nagy? Melyik a legjobb időpont, amikor már szép babát látunk?

Legjobb válasz: 30 hetesen már szépen látszik nagyon, de már nagy annyira hogy ne férjen bele teljes egészében a képre. Én 32 hetesen voltam és nagyon klasszul látszott a kis pofija, úgyhogy a 30. héttõl már hétrõl hétre jobban látszik milyen is lesz ha kibújik.

30 hetesen már szépen látszik nagyon, de már nagy annyira hogy ne férjen bele teljes egészében a képre. Én 32 hetesen voltam és nagyon klasszul látszott a kis pofija, úgyhogy a 30. héttõl már hétrõl hétre jobban látszik milyen is lesz ha kibújik.
Az elsõ válaszoló vagyok. Én 18, 26 és 32 hetesen voltam 4D-n. A 26 hetesen még úgy ahogy benne volt, de még nem kezdett el kikerekedni nem látszott igazán a kis pofiján hogy milyen lesz, úgyhogy szerintem a 32 hetes volt a legjobb még akkor is ha nem láttuk a képen egybe az egész babát. Olyan kis szép pofijuk van már akkor és ennek ellenére az egész babát végignézitek csak "részleteiben".
Szia. A 27-32 hét között a leglátványosabb, és ekkor még belefér a képbe.
szia, én kaptam egy lelettartó dossziét, azon ez szerepel: Mikor érdemes 4D-s uh vizsgálatra menni?: 13. hét - Nagyon látványos idõszak. A baba rendkívül aktív, sokat mozog. Már megállapítható a neme. Ekkor látszik utoljára teljes egészébe a baba teste. 18-20. hét - A baba gyakran ásít, mozgatja a kéz- és lábujjait. Jól kiegészíti az ekkor esedékes genetikai ultrahangot. 28-32. hét - A 28. héttõl a baba lefelé fordul, így az ultrahang vizsgálattal jól látható azarca, tisztán kivehetõ a mimikája. A bõr alatt lerakódó zsírréteg miatt már igazán bbás a külseje. Van egy link, ahol minden héten meg tudod nézni, hogy épp hogy néz ki a baba. Az alapján el tudod szerintem dönteni, hogy mikor menj. Ott nagyon jó fotók vannak. A 30 hetes uh-n így fog látszódni a baba : http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=30 Ha érdekel több 4D-s uh fotó, akkor itt találsz még szuper jókat. Nemcsak arcokat, de kukacot, nunit, ikreket, stb., stb. Nagyon jó, érdemes bejelentkezni!!! http://www.szuloklapja.hu/baba/body/fotogaleria.php?VALASZTA.. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor csak részletekben látni majd? Akkor mikor lenne érdemes, hogy hasonlítson is de még azért ha nem is egészében, de nagyrésze benne legyen?
A kérdező hozzászólása: koszönöm :) ) megnéztem nagyon édesek már

Nagy a problemam, 36 hetes terhes vagyok, kulfoldon elek, a magzatom 30 hetesnek felel meg, 1, 5 kg, es azt is mondta az orvos hogy megvan serulve a mehlepenyem, mit tudnek tenni?

nagyon megvagyok ilyedve, reggel ota csak sirok, nem tudom hogy miert, vagy hogyan serulhetett meg a mehlepenyem, felek hogy elveszithetem a babamat, elso kisbabam lesz, kernem a segitsegeteket, hogy aki tud ilyesmi dologrol, az irja le a tapasztalatait, segitsen nekem, irja le hogy mivel gyorsithatnam meg a babam novekveset, stb.

Legjobb válasz: Ne haragudj, csak meghallgatni tudlak. Hogy lehet az, hogy 30 hetesnek felel meg a babád? Nem vonom kétségbe a nyelvtudásod, de biztos, hogy 100%osan értettél mindent? A legfontosabb, hogy próbálj lenyugodni, tudod, hogy azzal csak ártasz magadnak és a babádnak, ha sírsz. Tudom, ezt így könnyû mondani. 30 hetesnek felel meg a babád, akkor már életképes. Nem mondtak semmit, hogy mit kell tenned? Mindenesetre remélem szeded a vitaminokat (nem azért, hogy nagyobb legyen a baba) Egyél elég táplálékot, igyál elég vizet. Hol élsz egyébként? Én is külföldön élek, 3 hónapja szültem, tudom, hogy milyen nehéz a terhesség egy idegen országban, hogy nem értesz mindent 100%osan. Én Angliában élek.

Ne haragudj, csak meghallgatni tudlak. Hogy lehet az, hogy 30 hetesnek felel meg a babád? Nem vonom kétségbe a nyelvtudásod, de biztos, hogy 100%osan értettél mindent? A legfontosabb, hogy próbálj lenyugodni, tudod, hogy azzal csak ártasz magadnak és a babádnak, ha sírsz. Tudom, ezt így könnyû mondani. 30 hetesnek felel meg a babád, akkor már életképes. Nem mondtak semmit, hogy mit kell tenned? Mindenesetre remélem szeded a vitaminokat (nem azért, hogy nagyobb legyen a baba) Egyél elég táplálékot, igyál elég vizet. Hol élsz egyébként? Én is külföldön élek, 3 hónapja szültem, tudom, hogy milyen nehéz a terhesség egy idegen országban, hogy nem értesz mindent 100%osan. Én Angliában élek.
Nekem 39 hetesen mondták azt, hogy 33 hetesnek felel meg. 2650g-mal született, teljesen egészségesen!!! Viszont azonnal megindították a szülést, mert ilyenkor a méhlepény már nem tudja megfelelõen táplálni. Nem igazán értem, nálad mire várnak??
Szia! Arra tippelek, hogy a baba nem tudott elegendõ tápanyaghoz jutni a sérülés miatt. Ne akadj ki (tudom könnyû nekem) még van 1 hónapod, és 1, 5kg, bár pici, de ha már most megszületne sem lenne semmi baja, csak picurka lenne, és koraszülöttnek minõsülne, megfigyelnék. Remélem azért hogy csak elcsesztek valamit.
Hát ha 1, 5 kg az valóban 30 hét körüli súly, nem hiszem, hogy félreértette volna. Elõz UH mikor volt és ott mekkora volt?
A kérdező hozzászólása: ez elotti ultrahangon augusztus 9-en voltam, 5 honapos volt a magzatom, es ott csak annyit mondtak hogy kicsit pici a baba, de mast nem mondtak, szoval nem mondtak hogy serult a mehlepenyem, ma hallottam eloszor a problemamrol,
szia en is canadaban elek, es amikor terhes voltam nekem is mondtak olyanokat hogy azt hittem megorulok de hal Istennek egezseges fiam szuletett ha gondolod irj emailt
A kérdező hozzászólása: szia, canadaban elek, a parom nagyon jol beszel angolul, 12 eve itt lakik, sajnos igen, 30 hetesnek felel meg, es ez 100%, probalom magam megnyugtatni, az orvos azt mondta hogy varjunk hogy hat ha fejlodni fog, megtesznek mindent a baba erdekeben, 2-szer kell minden heten jarnom ultrahangra, es nem tudok mast csinalni csak varni, hogy mi lesz, remelem tudnak ezen az oldalon segiteni,
Elõször is, nyugi! A 1, 5 kiló nem olyan kicsi, ha most megszületne is, már nem valószínû, hogy bármi gond lenne. És lehet az uh is téved a súlyt illetõen. (mind a két gyerekemnél több, mint fél kilót tévedett!) Egy barátnõmnek volt hasonló, nem táplálta megfelelõen a lepény a babát. Neki is csak a 35. héten derült ki. Õt benn tartották kórházban, naponta uh és ctg, és rengeteg fehérjét (húst hússal) etettek vele. Amíg fejlõdött picit is benn a baba vártak, végül a 37. héten teljesen megállt a fejlõdése, császárral világra segítették. 1400 g volt a kislány, kinn nagyon gyorsan behozta a lemaradását.
A kérdező hozzászólása: koszonom hogy irtatok, sokat segitettetek, a pici babam sokat mozog, az orvos azt mondta, ha nem nagyon erzem mozogni, azonnal mennyek be hozza, nem tudok mast csinalni, csak varni, es megprobalok minel tobbet enni, hat ha segitek a babamnak hizni es novekedni, addig is hetente ultrahang, plusz szivhang nezes, koszike megegyszer hogy irtatok, sok puszi mindenkinek
Szia! Hogy vagytok? Megszületett már a kisbabád?

Ha 30 hetes terhesen 1560g a babám az nem baj? Nem lesz túl nagy baba?

Legjobb válasz: Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.

Túl nagy?:) Az én fiam volt 3000 gramm a 33 hetes uh-n és õ született 37 és fél hetesen 3960 grammal. Egyáltalán nem nagy a babád. De amúgy a súlybecslés mind lefelé, mind pedig felfelé 30 százalékot eltérhet. Ez csak becslés. A baba pontos súlyát nem tudják megmondani.
Ajjajj, hat ez e vedono... Nyugi, az rh-osszeferhetetlenseg nem ritkasag es ma mar rutin dolog...
Ne aggódj, nem lesz semmi baja:) Én is besárgultam, vércserét is kaptam, de még itt vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Valami ilyesmit mondott a dokim. Meg, hogy sûrûbben fogunk találkozni.Elméletileg kapok egy csomó vizsgálatra beutalót.Ez még nem is zavar, csak a védõnõ meg ilyeneket mondott, hogy befog sárgulni a baba, koraszülés, meg teljes vércserét kell kapnia majd a babánknak.De inkább nem is sorolja, mert nem akar megiyeszteni.Hát pedig sikerült neki......
Ha az anyuka RH-, az apuka pedig RH+, akkor a baba lehet, hogy RH+ vércsoporttal fog rendelkezni. Elsõ terhességnél nem gond, ha ellenanyagot termel a szervezeted, de a másodiknál ezt kezelni kell majd. Ilyenkor csak figyelnek rátok. RH összeférhetetlenségnek hívják a jelenséget.
35 hétben vagyok most....csak lemaradt a vagyok szó. 32 heressen 2550 grammot saccoltak uh-n
Nekem nem volt még ilyen ellen anyagos valamim. Abban viszont választ tudok adni hogy 32 hetesen becsültek 2550 grammot az ultrahangon, most 35. hétben.
Nekem mem vilagos, h milyen ellenanyagrol van szo! Mert lehet pl rubeola, toxoplazma stb, azon a vervetelen amikor a vercsoportot nezik, neznek egy csomo ilyet... Elso babanal meg nem lehet (elvileg) rh-osszeferhetetlenseg (vagyis majd szuleskor alakul ki), de ez ma mar nem problema, majd a kov terhessegnel idoben kapsz ra valami szert es akkor meg van oldva... Ha meg valamilyen betegseg ellen van ellenanyagod, az meg csak jo hir, mert vedett vagy. Szoval en nem igazam tudom, mire gondolsz.
A kérdező hozzászólása: És ez az ellenanyagos dolog?Ez mit takar volt valakinek már ilyen?
Nem hinném, hogy túl nagy lesz , lányom a 29.hetet töltve 4d-n volt 1693-ra becsülve és 40+2-re született 3400grammal.
Nekem 30 hetesen 1600 grammra becsülték. 39+4 napra született 3900 grammal. Bizony, lehet ebbõl nagy baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Azért kérdeztem, mert a dokim azt mondta, hogy nagy lesz.Én meg aggódtam, mert az elsõ babánk és nem tudtam, hogy normális-e.Abban tud valaki segíteni, hogy megállapították, amikor a vércsoportot nézték, hogy ellenanyagot termel a szervezetem.Ez mit takar?, Eddig mindenki csak rémizgetett....
abszolút nem nagy.
Nagy semmiképpen nem lesz:) Fiam 32.héten 2220gramm volt.Született 3900grammal.
Sztem pont jo! Itt is ezt irja: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-terhesseg-30-hete/44/ Amugy nekem 30+6 1600g-ot becsult a gep, ma 31+5 1780g-ot. Ha tovabbra is heti 200g-ot gyarapszik, akkor a vegere 3400g lenne az enyem. Latod, ez is pont jo. Persze mindez csak becsles. Aztan amikor kibujik, lehet, h meglepodunk... :-)
Nem nagy a babás sõt... nekem a 30 hetes ultrahangon 1900 gramm volt.
32 hetesen 1900 gr volt a fiam, 3kg-mal született. Szerintem se nem kicsi, se nem nagy a babád. Pont jó.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam.Csak nem értem, hogy miért jó a védõnõnek, hogy folyamatosan rémizget.Az elején azt kaptam minden alkalommal, hogy nem hizok és biztosan hanytatom magam!Hiába mondtam, hogy folyamatosan zabálok, a fejébe vette.És ha x kg nem hizok x idõ alatt akkor beutal kórházba.....Na??


30 hetesen a placenta érettsége:GII. Ez nagy baj jelent? Nem korai még?

Bár a babát 2 héttel id?sebbnek mondják a méretei alapján, állhat összefüggésben ezzel? Esetleg ez miatt lehet el?bb szülök?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Megnyugodtam kicsit! Egyébként nem csak most a 30 hetes UH-n mérték nagyobbnak a babát, hanem 27 hetes 4d-n is, szóval szerintem nem nagyon mérték nálam el, aztán meg ki tudja! :D Boldog babavárást és könnyû szülést neked!

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Megnyugodtam kicsit! Egyébként nem csak most a 30 hetes UH-n mérték nagyobbnak a babát, hanem 27 hetes 4d-n is, szóval szerintem nem nagyon mérték nálam el, aztán meg ki tudja! :D Boldog babavárást és könnyû szülést neked!

30 hetes vagyok és már 3x fordult elő, hogy nagyon enyhe mensi szerű fájdalmat érzek lent. Nincs görcs, nem keményedek, de a hasam az kemény. (szedek is magnéziumot). Lehet jóslófájás ilyen korán?

Nem szeretnék id? el?tt megszülni, mit javasoltok? Egy hete voltam orvosnál, akkor teljesen zárt volt a méhszájam.

Legjobb válasz: Ez jósló. Nekem is kb 30 hetesen kezdõdött, zárva vagyok még mindig, ráadásul a 33. hét óta elkezdett a szülõcsatornába ágyazódni a baba feje. Ne aggódj, zuhanyozz meleg vízzel, szedj magnéziumot, nekem még annyit mondott a dokim, hogyne guggoljak, inkább térdeljek, mert akkor nem nehezedik nyomás a medencémre. 36 hetes km.

Ez jósló. Nekem is kb 30 hetesen kezdõdött, zárva vagyok még mindig, ráadásul a 33. hét óta elkezdett a szülõcsatornába ágyazódni a baba feje. Ne aggódj, zuhanyozz meleg vízzel, szedj magnéziumot, nekem még annyit mondott a dokim, hogyne guggoljak, inkább térdeljek, mert akkor nem nehezedik nyomás a medencémre. 36 hetes km.
Szia. Napi 3*1 magnerotot szedek Én is, Nekem a 32 héten volt mensi szerû görcsölésem + fájások, az ambulancán kötöttünk ki. :( Megnéztek, hazaengedtek de azzal hogy feküdjek!!! Reggelente iszok egy kis konyakot, attól jobb. :) Én sem szeretném ha korábban jönne a csöppünk. Vigyázzunk Magunkra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, gondoltam, hogy jósló. Pihenni is fogok sokat és szedni továbbra is a magnéziumot.

30 hetesen 9 kilót híztam. A védőnőm nagyon leszidott, hogy befektetnek a kórházba diétára, ha továbbra is ilyen mértékű lesz a hízás. Valóban ilyen drasztikus a helyzet?

Legjobb válasz: Szerintem nem normális a védõnõd, már bocs. Egyáltalán nem sok, sõt sokan örülnének, ha ennyi plusz lenne rajtuk 30 hetesen. Ennyi idõsen rajtam 8 kg volt, összesen 14 kg-ot híztam, ami teljesen normális. Szülés után 2 héttel le is ment mind. Ne aggódj, élvezd a pocis napokat és ne foglalkozz ilyenekkel, sok védõnõ csak ahhoz ért, hogy rémisztgesse a kismamákat és jajveszékeljen. Üdv 3 hetes kisfiú anyukája

Szerintem nem normális a védõnõd, már bocs. Egyáltalán nem sok, sõt sokan örülnének, ha ennyi plusz lenne rajtuk 30 hetesen. Ennyi idõsen rajtam 8 kg volt, összesen 14 kg-ot híztam, ami teljesen normális. Szülés után 2 héttel le is ment mind. Ne aggódj, élvezd a pocis napokat és ne foglalkozz ilyenekkel, sok védõnõ csak ahhoz ért, hogy rémisztgesse a kismamákat és jajveszékeljen. Üdv 3 hetes kisfiú anyukája
Én 38 hetes terhes vagyok!Eddig hiztam 33kg-ot!a védönõm szerint nincs baj, mert van aki erre hajlamos!szerintem ha a picivel minden oké, akkor ne foglalkozz a védönõdel!
10:54-es vagyok. Amúgy szerintem a védõnõnek ebben az esetben nem az lenne a dolga, hogy leszidjon, hanem inkább adjon diétás tanácsokat, ha már ennyire aggódik.
Az én védõnõm már azon húzgálta a száját, hogy 20 hetesen 3 kilót híztam. Most vagyok 38 hetes és 4 napos és 13 kilónál tartok. A dokim még egyszer nem mondta, hogy sokat híztam és inkább hiszek neki, mint a védõnõnek.
Szia, nekem is hasonlóak az adataim:172cm vagyok, 68-ról indultam és most 7 kilónál tartok, 28 hetesen.Szerintem semmi gond nincs ezzel, normális!Igazán nem is látszik rajtam, a hasam növekszik csak.Ne foglalkozz a védõnõvel! Boldog babavárást! 28 hetes kiselefánt:)
Az elsõ terhességemnél 17 kg-ot híztam, a másodiknál 10-et.Én 90-rõl indulta ugyanennyi magassággal.Senki nem szólt semmit.Az a fõ, hogy te jól érezd magad.boldog babavárást.
Szia! Milyen súllyal kezdted a terhességet? Nem lehet hogy a kezdõsúlyodhoz mérten sok? Én 52 kg-mal kezdtem és 13 kg-nál járok. Most vagyok 32+4 hetes. Az enyém azt mondta ne izguljak nincsen semmi gond mert kis súllyal kezdtem.
A kérdező hozzászólása: 173 centi és 68 kilóval indultam
Én a 25. héten tarottam 10 kilónál. Engem nem szidtak le. Lehet azért, mert ideális súllyal kezdtem, így nem tûntem kövérnek. A végére 18 kg lett. De már csak 6 kiló van rajtam, 3 hete szültem.
En 26 hetes vagyok es 10 kilot hiztam. Igaz, meglatszik, mert nem csak a pocak no, es az orvos is megszolt mar erte. De ugyis neked kell majd leadnod a felesleget, nem a vedonodnek! 30 hetesen 9 kilo nagyon jo szerintem.
Igaza van az elöttem välaszolonak.En sem elek otthon Magyarorszägon.Sokszor olvasom azt hogy a vedönök milyen gonosz modon "oktatjäk" ki a kismamäkat.Elszomorito!!!Örülök neki, hogy itt Ausztriäban nincs vedönö. Ami jo a mamänak, az jo a babänak is.Ha valaki pl.30 kilot hizik, akkor azt csak neki lesz nehezebb leadnia, es a vedönönek ehhez nem sok köze van.Nem ö a värandos kismama!!! Boldog babaväräst!

30 hetes vagyok, nagyon sokat feszit a babám, ez nem baj?

Legjobb válasz: Én is 30 hetes vagyok, miért lenne baj? Helyezkedik, már nagy, ha a hátát-fenekét kinyomja, az ilyen.

Én is 30 hetes vagyok, miért lenne baj? Helyezkedik, már nagy, ha a hátát-fenekét kinyomja, az ilyen.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, nem tudtam, miért csinálja , eddig rugott, forgott, tegnap óta feszit is. Köszönöm a válaszodat!

30 hetes terhes vagyok, nagyon-nagyon vágytam erre az állapotra, a munkát 12 hetesen abbahagytam. Azóta itthon vagyok. Sajnos, egy kisváros szélén élek, elzártan és úgy érzem tisztára depressziós lettem mostanra. Ti voltatok ilyen helyzetben? !

Ha bemegyek a városba, v. Pestre, akkor abba nagyon elfáradok, sétálni nem nagyon tudok, meg egyedül nem is élvezet. Takarítani, lakást csinosítani sincs kedvem. Semmihez sincs. Csak sírok és várom, hogy esténként hazajöjjön a férjem. Legtöbbször este 8-kor ? az els? akihez aznap szóltam... :-( Olyan nagy terveim voltak a babavárás idejére (dekupázs, hímzés, barátn?höz járkálás), de SEMMIHEZ sincs kedvem csak nézek ki a fejemb?l és sirdogálok.

Legjobb válasz: Én a 30. héten hagytam abba amelót de így is depis voltam a végéig. Folyton bõgtem. Elhanyagoltnak éreztem magam.. Tök hülye voltam. Ez eémúlik, nuygi, meglesz a pici aztán nem lesz ilyenekre idõd :)))))

Én a 30. héten hagytam abba amelót de így is depis voltam a végéig. Folyton bõgtem. Elhanyagoltnak éreztem magam.. Tök hülye voltam. Ez eémúlik, nuygi, meglesz a pici aztán nem lesz ilyenekre idõd :) ))))
Igen ez ismerõs.Én a terhesség elejétõl itthon vagyok és érzem mostmár én is a "zuhanást".Tegnap én is sirtam.Nem unatkozom a napok gyorsan eltelnek, csak mindeggyik egyforma.Probálom magam tartani, nyugtatni, hogy ez csak átmeneti állapot.Várom a karácsonyt, egy kicsit más lesz.Neked sincs már sok hátra, ne add fel.26hetes km
Valahova a varosba kellene bekoltoznotok, mondd meg a ferjednek. Sokkal jobb lenne ott nektek szerintem. Hivj fel baratnodet, jarj el valahova, mert meg rosszabb lesz a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Ma elmegyek a postára és megvenni a párom ajándékát. Tegnap jól kibõgtem magam, párom megvigasztalt, ma azért sokkal jobban érzem magam.
Szia! Nagyon megértelek, én is voltam pont így! Én pesten lakom, itt lenne mit csinálni, de mégis úgy éredztem magam mint egy puszta közepén, mert egyedül nem volt kedvem semmihez. Mindneki adta a "jobbnál-jobb" tippeket, (sétálj, himezz, fórumozz stb.amik egyébként tényleg jók) de nekem semmit nem volt kedvem elkezdeni!!!! Utáltam az egész világot, mert nem találtam benne a helyem. Tudod mi segített? El kell kezdeni valamit. Elsõ lépésnek pl. én el kezdtem kitakarítani. Kikapcsoltam az agyam, felhangosítottam a zenét és neki láttam. Tudod milyen jó volt amikor készen lettem??? Mintha kicseréltek volna! Hidd el csak el kell kezdeni valamit, az segít. Azóta talán csak egyszer volt ilyen hülye érzésem, de most már tudom, hogy ez csak átmeneti depi.Szóval szedd össze magad és csinálj valamit! (lehetõleg olyat ami leköt és kikapcsol) Minden jót és jobb hangulatot kívánok Neked!!! 33.hetes
ha nem szeretnél elvált asszonyka lenni kapd össze magad. egy férfi se fogja a végtelenségig nézni a depidet. más mit nem adhatna hogy babája legyen akinek meg van a nyavajog. Ne hanyagold el sem magad sem a lakást!! kitartást!
Jaj, szegénykém, ez tényleg rossz lehet, de keress kismamás fórumokat a lakóhelyed közelében (én pl a Babaneten találtam a városombeli kismamikat és azóta nagyon jóban vagyunk, segítünk egymásnak, sétálunk, babázunk), hátha lenne, akivel összebarátkozol, mert az fontos. És az is fontos, hogy legyen meg az a bizonyos "közös téma" :) Szóval ne hagyd el magad szerintem se, hanem gondolj arra, hogy a pici babád a pocakodban mind érzi, amit te és nem jó, hogy szomorkák vagytok. Én szülés után depis voltam, de inkább boldog depis, mert mindig este sírtam, amikor leesett nekem, hogy "jaj, van egy gyerekem, Istenem, de jó és milyen szép!", szóval én érzelmileg nagyon túl voltam fûtve ;) Kívánok Neked boldogabb babavárást, ha szeretnél dumcsizni, nyugodtan írj privit ;) És Kellemes Karit! :)
A kérdező hozzászólása: ja testvérem sincs. Barátnõim sincsenek (ill. egy külföldön, többi kicsi babával otthon.) Sokszor próbálkozok h felhívjam õet, de lepattintanak, h épp etet, épp altat, épp ez-az, majd visszahívnak. aztán soha... :-((((
A kérdező hozzászólása: Tornázni jártam eddig, de mostanra már azt is hanyagolom, mert 45 perces az óra, de kb. ugyanennyit kell hozzá oda-vissza utazni és lusta vagyok összekaparni magam, bepakolni, kimenni a volánbusz megállóig, várni a hidegben (mindig késik)... stb. ezért inább már oda se megyek... :-((((
A kérdező hozzászólása: Anyósomék messze vannak, anyukám már 25 éve nem él, apámmal 3szor találkoztam mióta terhes vagyok. Sétálni azért nem a legjobb, mert egy kukoriaföld közepén lakunk. mire elérek a város széléig totál kifáradok. Igazából az a helyzet, hogy semmi nem jó. Pl. egy ismerõsöm már 3szor hívott hogy találkozzunk mert közel lakunk egymáshoz és mindig lemondom vmilyen ürüggyel. Látni nem akarok senkit, de persze itthon sem jó tökegyedül. Na, ez szuper, mi?!?4?!?
Én is voltam így, akkor iratkoztam be angol tanfolyamra. Tedd hasznossá magad valamivel, amihez csak kedved van, amire nem lenne idõd munka mellett. Használd ki az idõt, most jut idõ magadra is. Én jártam úszni is, és kismamajógára. Mindig otthol az nem ok.
A kérdező hozzászólása: Azért is durva, mert annyira nem ilyen voltam. Le tudtam magam foglalni. Most meg... Ráadásul a páromon is látom, hogy elégedetlen hogy nem takarítok állandan, csak a legszüségesebbeket csinálom meg. (persze szólni nem mer, nehogy megbántson) de néha már azon kapom maga, h lehet, hogy jobb lene, ha lecseszne, hátha észheztérnék... Félek, hogyha most ilyen depi vagyok, akkor talán nagyobb a sansz, h szülés utáni depim is lesz?!?!?! :-((((((
O, Istenem, ne sirdogalj, en inkabb szules utan voltam depresszios mondjuk. De szerintem a legtobben atesnek ezen, akkor tenyleg nagyon nehez minden. Szules utan lesz majd segitseged, mert az fontos lesz am, hogy ne maradjal egyedul a kicsikevel? Ide is irhatnal, vagy van tobb forum, ahol beszelgethetsz kismamakkal. Menjel csak emberek koze, en imadok boltokban nezegetni pl. Setalni miert nem tudsz? Ha van walkman-od, vagy a modernabb MP3 lejatszod, akkor hallgass zenet seta kozben. Otthon is hallgass zenet, a neten is vannak, amit csak szeretnel a youtube.com-on. Minden zenet megtalalsz, hallgasd, enekelj te is, es vard a picidet, ne szomorkodj! Minden napra tervezz el egy programot, ahova elmesz. Nem kell tobb, csak egy. Feloltozol, es elmesz! Ne maradj otthon. Szuleid, es a parod szulei elnek meg? Veluk mi a helyzet, testvered van?
Tudom mit erzel.A ferjemmel kulfoldre koltoztunk messze az imadott csaladomtol, baratnoimtol es egy honap mulva teherbe estem.Szoval uj kornyezet, uj allapot, egesz nap egyedul ennyi eleg volt h depi legyek.Szinte egesz nap bogtem es nem volt semmihez erom es kedvem.Aztan a ferjem annyira megsajnalt h vett nekem egy laptopot es internetet es igy mindenkivel tudok beszelni mindennap.Ezen fellelkesulve elkezdtem baratokat keresni itt kulfoldon es talaltam is foleg kismamakat es anyukakat.Csak talald fel magad es hidd el jobb lesz.Kitartas!Gondolok rad:) !

Ma vagyok 30 hetes terhes. A BPD: 83mm. Ez nem túl nagy?

Legjobb válasz: Nekem 30 hetesen 79 mm volt már erre is azt mondták h nagyobb.Szerintem nektek is nagyobb babátok lesz emiatt ne aggódj.

Nekem 30 hetesen 79 mm volt már erre is azt mondták h nagyobb.Szerintem nektek is nagyobb babátok lesz emiatt ne aggódj.
Mind kettõnek 77 volt, fiam is és lányom is 36-os fejjel született
31 hetesen volt a fiamnak 85 mm, 34 hetesen már 91 mm ...azt mondják nagy babó lesz.
31 hetesen volt 83 mm, 41. héten született: 4050 g és 56 cm volt, a fejkörfogata 33, 5 cm és arányos volt a testéhez és most 21 hónaposan sem mondható nagyfejû. Viszont rettentõ nehéz volt megszülni.

Ha a 30 -ik héten átlagos volt a magzatvizem a 38-ik héten pedig az átlagosnál több, az jelenthet bajt? Cukor még a 30 hetes vérvételen is rendben volt. Szerintem azzal nem lehet gondom. Aggódok nagyon

Legjobb válasz: Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt,és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!

Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt, és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!
Szerintem ne aggódj, ha az orvosod nem mondott semmit, hogy baj lenne, akkor biztosan nem baj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!