Találatok a következő kifejezésre: 30 hetes Ma (40 db)

30 hetes kismama vagyok. Ma voltam ultrahangon és az ott mért méretek alapján a baba 31 hetesnek felel meg. Ebből lehet következtetni arra hogy nagy baba fog születni?

Legjobb válasz: Szia! Én 33 hetes vagyok, 35 hetesnek felelnek meg a babám értékei, már most 2564 gramm, kb. 2000 helyett. A védõnõm ma azt mondta, számítsak kb. 4 kg-os babára. De azért szülésig még változhat a helyzet.

Szia! Én 33 hetes vagyok, 35 hetesnek felelnek meg a babám értékei, már most 2564 gramm, kb. 2000 helyett. A védõnõm ma azt mondta, számítsak kb. 4 kg-os babára. De azért szülésig még változhat a helyzet.
Szerintem nem kell megijedni. Nem lehet, hogy el vagy számolva? Mert nálam ez történt. De ezt nekem a védõnõ mondta is a terhességem elején, hogy a kiírt idõpont az csak egy számolt, amit az utolsó mensihez néznek, nem pedig a fogantatáshoz. További jó babavárást! 34. hetes kismama
Szia kismama! Szerintem nyugodtan számíthatsz 4kg körüli gyerkõcre, fõleg, ha kisfiú. Az én fiam is 4050 grammal született, 59 cm-el, és õ is 2-2, 5héttel nagyobbnak mutatta magát. Én nem hiszek az elszámolásokban a mai technikák mellett. Most ismét babát várok, a 34. héten vagyunk és Õ is 2 héttel nagyobb. Erre is számítottam. Ne izgulj, ettõl semmi nem változik, ugyanúgy meg lehet szülni Õt is, mint egy 3 kg-os babát. Ha nem férne el és nem tudnád megszülni, nem fejlõdne ekkorára. Egyébként az én kisfiam teljesen átlagos méretû gyerkõc, anya tejcis, egyáltalán nem óriás baby, csak ekkorának született. Jó egészséget és sok sikert mindannyiótoknak.

Irnatok 30 hetes baba mereteket? Ma voltam a 30 hetes UH-n es hat en sokallom egy kicsit a mereteket, szoval kivancsi lennek masok mereteire.

Legjobb válasz: Elsõ kisfiam: BPD 78, AC 262, FL 53,5, becsült tömege 1490 gramm, aztán 3960 grammal és 57 centivel született. Második kisfiam BPD 84, AC 281, FL 56, becsült tömeg 1830 gramm, õ 3440 grammal és 52 centivel született. Nálad milyen adatok vannak?

Elsõ kisfiam: BPD 78, AC 262, FL 53, 5, becsült tömege 1490 gramm, aztán 3960 grammal és 57 centivel született. Második kisfiam BPD 84, AC 281, FL 56, becsült tömeg 1830 gramm, õ 3440 grammal és 52 centivel született. Nálad milyen adatok vannak?
Nekem a súlyt 1550 g-ra becsülte a doki.
33-34 hetesnek megfelelõ méretei voltak kivéve a combot. És nem volt tévedés a terhesség korában.
Azért tudni kell, hogy ez becslés. Sokszor téved. Nekem pl. a 32. hétben azt mondták, hogy becsült súly 2200 g és hogy kb. 3700-3800 grammos lesz majd. Igaz, két héttel jött hamarabb, de 2800 gramm lett. A dokival még nevettünk is, hogy a büdös életben hízott volna két hét alatt 1 kg-ot!:)
1 baba: 30hét 5naposan bpd: 8, 28cm, fl: 6, 06 cm, súly: 1693gramm szül: kiírt napon 3800gramm 54cm 2. baba: 29hét5naposan: bpd: 7, 47 cm, fl: 5, 43cm súly: 1297gramm szül 38hétre, 2600gramm 48cm 3.baba: 29hét6naposan: bpd:7, 66 fl: 5, 6 cm súly: 1587gramm õ még pocakban
Szia! 30+1 naposan voltam uh-on BDP:79 mm AC:280 mm FL:60 mm A becsült súlya 1840 gramm, és kislány.
Tied?
A kérdező hozzászólása: Bocsi hogy csak most valaszolok, de en csak ilyenkor jutok a gep ele, mikor a "nagy" mar alszik. Szoval becsult suly 1930gr. Bpd 8 cm felett, Ac 29, 7cm, Fl 6cm felett. Nincs keznel a papir... Es biztos a terhessegi het is, konkretan tudom a pontos datumot amikor fogant a picurka. Nagyon meglepne ha kihuznank a kiirt idoig (aprilis 1.)

Ma vagyok 30 hetes terhes. A BPD: 83mm. Ez nem túl nagy?

Legjobb válasz: Nekem 30 hetesen 79 mm volt már erre is azt mondták h nagyobb.Szerintem nektek is nagyobb babátok lesz emiatt ne aggódj.

Nekem 30 hetesen 79 mm volt már erre is azt mondták h nagyobb.Szerintem nektek is nagyobb babátok lesz emiatt ne aggódj.
Mind kettõnek 77 volt, fiam is és lányom is 36-os fejjel született
31 hetesen volt a fiamnak 85 mm, 34 hetesen már 91 mm ...azt mondják nagy babó lesz.
31 hetesen volt 83 mm, 41. héten született: 4050 g és 56 cm volt, a fejkörfogata 33, 5 cm és arányos volt a testéhez és most 21 hónaposan sem mondható nagyfejû. Viszont rettentõ nehéz volt megszülni.


30 hetes vagyok és ma úgy vettem észre hogy szurkálna a hasamalja. Természetes dolog ez?

Legjobb válasz: Persze ne aggódj! Nekem reggelente szokott,felkelés után. 30 hetes kismami

Persze ne aggódj! Nekem reggelente szokott, felkelés után. 30 hetes kismami
Igen, sajnos normális. Nekem már nincs olyan nap, hogy ne szurkálna. Ha szurkál, pihenjé le, és elméletleg elmulik. 36 hetes pocakos

30 hetes terhes vagyok és egész éjjel menszesz szerü fájdalmam volt a hasam alján pedig szedek görcsoldot. Mára meg a szemérem dombom nagyon fáj. Mitöl van ez a két dolog?

Legjobb válasz: Szia. A menszesz szerû fájdalom általában jóslófájás szokott lenni. Szerintem azért beszélj az orvosoddal, mert 30 hetesen még elég korai. Nem hinném, hogy probléma lenne, lehet, hogy csak ereszkedik lefele a baba, húzódik a méhfal, készül a szülésre.

Szia. A menszesz szerû fájdalom általában jóslófájás szokott lenni. Szerintem azért beszélj az orvosoddal, mert 30 hetesen még elég korai. Nem hinném, hogy probléma lenne, lehet, hogy csak ereszkedik lefele a baba, húzódik a méhfal, készül a szülésre.
szia! A szeméremcsontod valószínûleg attól fáj, hogy a baba nyomja, hiszen egyre nagyobb súllyal nehezedik rád. A mensiszerû görcsök valószínûleg a méhszalagok nyúlása miatt van, nõ a méhed, nyúlnak a szalagok. Nyugodj meg, ezek a tünetek természetesek.

Miért aggódom ennyire, hogy idő elött fogok szülni? Ma is azt álmodtam, hogy beindult a szülés! 30 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Én is sokat aggódom így 34 hetesen, de inkább amiatt, hogy egyedül leszek éjszaka, amikor beindul. Sajnos a férjem sokszor dolgozik éjszakai mûszakban. Mivel mindkettõnk szülei messze élnek, így az sem megoldható, hogy valamelyikük itt legyen velem. Úgyhogy olyankor én is parázom. De mindig megbeszélem Maszatkával, hogy legyen szíves és ma éjjel még ne akarjon kibújni :) Amúgy pár héttel korábban én is rendszeresen álmodtam arról, hogy szülök, de szerencsére ezek a rémálmok elmúltak.

Szia! Én is sokat aggódom így 34 hetesen, de inkább amiatt, hogy egyedül leszek éjszaka, amikor beindul. Sajnos a férjem sokszor dolgozik éjszakai mûszakban. Mivel mindkettõnk szülei messze élnek, így az sem megoldható, hogy valamelyikük itt legyen velem. Úgyhogy olyankor én is parázom. De mindig megbeszélem Maszatkával, hogy legyen szíves és ma éjjel még ne akarjon kibújni :) Amúgy pár héttel korábban én is rendszeresen álmodtam arról, hogy szülök, de szerencsére ezek a rémálmok elmúltak.
Én 31. hetes kismama vagyok, de én is hetek óta ezen aggódom. Sõt, azt, hogy valami baj lesz a szülésnél. Én az átlagnál aggódosabb vagyok - igaz, ami igaz. Nekem a 20. héttõl rengeteget keményedik a hasam, szedek már rá egy csomó gyógyszert. Megrövidült a méhnyakam. Most a 30. héttõl pedig szinte egyfolytában kõ kemény a hasam. Ráadásul nincs, és valószínûleg nem is lesz fogadott orvosom sajnos:(((( Én talán ezek miatt rettegek, hogy megindul elõbb a szülés és ma is úgy ébredtem, hogy szinte rajtam volt a teljes pánik. Neked problémamentes volt eddig a várandóságod?
A kérdező hozzászólása: velem eddig minden oké volt, csak mostanában rengetteget keményedek, föleg ha lefekszem, meg néha elkezd fájni a hasam ami eddig nem volt, ezért is félek nagyon, nehogy baj legyen
Ne aggódj, biztosan nem lesz baj! :) Nekem az elsõ babámnál már a 25. héttõl voltak keményedések és jóslófájások, és csak a41. hétre született meg! :)
Egy idõben én rendszeresen szültem éjszakánként... Mindig jól el is fáradtam reggelre... :) Szerencsére elmúltak ezek az álmok. Üdv, 36 heteske.

30 hetes terhes vagyok, ez a 3 nap hogy fájások jönnek, de ma sokkal erősebb, és egészen lent szúró, húzódó érzés volt. Menjek dokihoz?

Bevettem, magneb6-ot. Hosszan gyakrabban jön mint tegnap, er?sebb is. Nem akarok feleslegesen odamenni. A babó mozog nem olyan er?sen, inkább kinyomja magát.

Legjobb válasz: lehet hogy éppen azért érzel szúró,húzódó érzést mert nyomja magát.amikor az enyém csinálja akkor nagyon bekeményedek és elõfordul nálam is a szúrós nyilalás.azért arra figyelj ha elég sûrûn jelentkezik akkor mutasd meg magad egy orvosnak(én is szóltam az orvosomnak akkor voltam 35-36 hetes és õ mondta ha sûrûbben jelentkezne akkor szóljak)38 hetes mami

lehet hogy éppen azért érzel szúró, húzódó érzést mert nyomja magát.amikor az enyém csinálja akkor nagyon bekeményedek és elõfordul nálam is a szúrós nyilalás.azért arra figyelj ha elég sûrûn jelentkezik akkor mutasd meg magad egy orvosnak(én is szóltam az orvosomnak akkor voltam 35-36 hetes és õ mondta ha sûrûbben jelentkezne akkor szóljak)38 hetes mami
A 30 hét elég kevés ahhoz, hogy megszülj!! Mindenképp keresd fel a dokid, szerintem, de legalább hívd fel!! Persze, hogy mozog a babód, miért ne tenné, ha elég aktív, még a szülés alatt is ki fogja tekerni a beledet :) mint a barátnõmnek, aki 39 hétre szült, és rám is ez vár valószínû, mert 37 hetesek vagyunk, de nem akar ellustulni!! Lehet, hogy be kellene feküdnöd, vagy visszatartót szedned, de ezt majd a doki eldönti! EGY CSODÁS, EGÉSZSÉGES BABA KEDVÉÉRT MINDENT!! Remélem egyet értesz!! Ha beszéltél a dokival, és van lehetõséged írj, mi van veled, mert aggódom!! Vigyázz magadra
A kérdező hozzászólása: KÖszi a választ, egy nap elég sokszor jönnek, óránként 1x tuti, van amikor sûrûbb, csak ma már jobban fájt, és másképp. Alig kapok levegõt is, és ha fáj nagyon nehezen mozgok, mert ha megmoccanok még erõsebben fáj.
A kérdező hozzászólása: 2: Persze, hogy mozog, csak nekem ma nem olyan aktív, sokkal gyengébb, és nem rugkapál, mint eddig hanem inkább kitolja magát, befeszít..
az elsõ válaszoló:ha ilyen sûrûn jelentkezik akkor ne habozz, keresd fel az orvost s.o.s-be!
A kérdező hozzászólása: Rendben, felhívom. Most is jön .. :S Köszi a választ

Ma voltam 30 hetes ultrahangon. Ezen adatok alapján mennyire aggódjak? BPd73mm s27 ad72mm fl 58mm s 30

Legjobb válasz: De miért akarsz aggódni? http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondta, hogy a fej és a comb méretekhez túl nagy a hasi méret.10 nap múlva vissza kell mennem.
Nálunk a terhességi cukor okozott ilyet. Reélem nálatok nem lesz ez :(
A kérdező hozzászólása: és mennyire súlyos neked is hasonlók a méretei?Hogy derült ki?A doki azt sem mondta milyen nagy a baj csak a méreteket meg hogy pihenjek sokat és egyek sok tejterméket.
Nekem is azt mondta a doki, hogy nagy a hasa (nem ijesztgetett, csak mondta). Aztán szülés elõtt azt mesélte, hogy át akar állni a mellkörfogat mérésére, mert a haskörfogat egyáltalán nem megbízható: tele van - nincs tele, görnyedten fekszik - egyenesen stb. A mellkas pedig csontos, az nem olyan rugalmas.
12:54-es vagyok. 3 héttel nagyobb volt a pocija, mint a többi adat + a magzatvizem is picit több volt. Csinálni kellett egy terheléses cukrot és nagyon rossz lett. Diétázni kellett és a kövi uh-on már teljesen arányos volt, egész picit volt nagyobb a hasa.
Szia! Mi lett veletek?

30 hetes leszek csütörtökön. Ma nagyon fájt a derekam, az nem baj?

Legjobb válasz: Lehet baj is, mert ar erõs derékfájás az egyik elõjele a szülés beindulásának, és az a 30. héten még korai, azaz figyelj oda minden más tünetre, és ha kell szaladj orvoshoz, mert álltalában le tudják állítani a beindult szülést. Ugyanakkor az is lehet, hogy csakelaludtad az egyik izomcsoportot, azaz alvás közben nyomodótt valahol, és azért fáj, az önmagában nem baj, és meg is húzódhatott, azaz most próbálj meg sokat pihenni, és ha jelentkezik egyéb tünet is, mint pl a gyakori haskeményedés, vahy a jóslófájás szintén többször, inkább biztos ami biztos menj el orvoshoz. Niki

Lehet baj is, mert ar erõs derékfájás az egyik elõjele a szülés beindulásának, és az a 30. héten még korai, azaz figyelj oda minden más tünetre, és ha kell szaladj orvoshoz, mert álltalában le tudják állítani a beindult szülést. Ugyanakkor az is lehet, hogy csakelaludtad az egyik izomcsoportot, azaz alvás közben nyomodótt valahol, és azért fáj, az önmagában nem baj, és meg is húzódhatott, azaz most próbálj meg sokat pihenni, és ha jelentkezik egyéb tünet is, mint pl a gyakori haskeményedés, vahy a jóslófájás szintén többször, inkább biztos ami biztos menj el orvoshoz. Niki
Szia! Én is éppen csütörtökön leszek 30 hetes. Ahogy haladok elõre egyre többet és gyakrabban fáj nekem is a derekam és a bal csípõm. Amikor pihenni tudnék, hogy enyhüljön, annál jobban fáj. A dokim azt mondta, hogy ahogy nõ a pocim és nagyobb súlyt kell cipelni, egyre jobban igénybe vannak véve az ízületek. Gyógyszert nem nagyon lehet, csak végsõ esetben pl: Aspirint, panadadolt. Szerintem kitartás és türelem, nem lesz baj.

Vitamint ti hány hetes korig szedtétek ma vagyok 30 hetes és azon gondolkodtam hogy most már csak 2-3 naponta szedem! Gond lehet belõle, tapasztalatok?

Legjobb válasz: Már nyugodtan csökkentheted, elég 2 naponta szedni. Én a végére már abba is hagytam, mert visszatért tõle a rosszullét, kísérletezgetni a többivel meg már nem volt energiám, így is volt épp elég bajom. Semmi baja nem lett a babának, makk egészséges.

Már nyugodtan csökkentheted, elég 2 naponta szedni. Én a végére már abba is hagytam, mert visszatért tõle a rosszullét, kísérletezgetni a többivel meg már nem volt energiám, így is volt épp elég bajom. Semmi baja nem lett a babának, makk egészséges.
Én végig szedtem terhesség alatt is, és szoptatás alatt is. Mûtét után, amúgy is gyenge voltam, étvágy semmi, valami vitaminnak be kellett jutnia valamilyen formában.Nekünk bevált.
A lányokkal (õszi babák voltak) a 20. héttõl egyáltalán nem szedtem (szép nagyok és egészségesek lettek) Most mivel fõként télen vagyok terhes (májusban fogok szülni) a 20. héttõl 2 naponta szedem.
Mindkét terhességem alatt végig két naponta szedtem, kivéve az 1. trimesztert (minden nap). Szoptatási idõszak alatt is szintén 2 naponta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat akkor 2 naponta szedem majd jelzem a dokinak is legfeljebb! :)
Végig szedtem minden nap és a szoptatás alatt is, bár az nem sokáig tartott.
nekem a 12 hétig mondták hogy naponta szedjem és utána azt mondták, elég két naponta. Igaz elõtte megkérdezte a doki mit szedek, lehet hogy ettõl is függ. (én elevitet szedek)
Télen nem árt, ha szedsz vitamint!Sõt!Én is a 31. héten vagyok, és olyat szedek, amibõl napi 2-t kéne, de én csak egyet veszek be, így felezem az adagot, és mégis minden nap szedek vitamint :) Plusz mellé még ezt-azt beveszek (+ C vitamin, vasat is muszáj sajnos, stb...)
12. hétig, de én nyáron voltam állapotos, volt sok házi gyümölcs és zöldség. Dokim is azt javasolta. Annyit tett hozzá, hogy a téli kismamáknak szokta ajánlani, hogy szedjenek tovább vitamint. Jó baba várást :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!